גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מרובוט אישי ועד יאכטת הייטק: 4 מתנות שבאמת היינו רוצים לקבל

עונת החגים מגיעה למערב, ואיתה שלל מוצרים שנעים בין המגניב למיותר - כמו רחפן שיכול לצלם ברזולוציות יוצאות דופן, סמארטפון עם שש מצלמות, ומתנה מעוצבת אישית במחיר מציאה של 7 מיליון דולר

שוק המתנות הטכנולוגיות המתוחכמות מגלגל מאות מיליארדי דולרים בשנה והוא מגיע לשיאו לקראת "עונת המתנות" של חג המולד וראש השנה האזרחי. בשנים האחרונות הוא מקבל תאוצה נוספת בזכות מבצעי מכירות מאסיביים ברשת כמו יום הרווקים הסיני, יום שישי השחור וסייבר מאנדיי. עונת המתנות של 2018 מביאה עימה כמה וכמה חידושים מרתקים למגוון תקציבים אם כי, כמקובל, העשירים נהנים יותר.

רחפן חובבים עם צילום מקצועי

אם פעם היה ניתן לספק ילדים חובבי אקשן (ומבוגרים שטרם התבגרו) במתנות כמו מכוניות וספינות בשלט רחוק, הרי שבשנים האחרונות רחפן הוא המתנה האולטימטיבית. רחפנים קומפקטיים אפשר לרכוש כיום בכמה עשרות דולרים אולם מי שרוצה להשקיע ימצא את מבוקשו בדגם ה-Mavic 2 של היצרנית הותיקה DJI, שיצא לשוק העולמי באוגוסט השנה.

עיקר החידושים מתמקדים ביכולות הצילום והשידור האלחוטיות. הדגם בעל המחיר הנמוך יותר, המכונה "זום", מצויד במצלמה עם זום אופטי של 24-48 מ"מ, שיכולה לזהות ולצלם פרטים מדויקים מאד, דוגמת פנים של אדם, אפילו כשהרחפן מרחף בגובה המרבי שלו. המצלמה מצוידת בחיישן סטילס ברזולוציה של 48 מגה-פיקסל, ומאפשרת להסריט וידאו באיכות HDR עדכנית כאשר בצילום הווידאו ניתן לצפות בזמן אמת, באיכות גבוהה, בטווח של עד שמונה קילומטר מהרחפן.

מי שלא מסתפק בכך יכול להזמין את גרסת ה"פרו" עם מצלמה מיוצבת של האסלבלד, שמצוידת בחיישן תמונה ענק. תמונות הסטילס המצולמות מעובדות ונדחסות אוטומטית על הרחפן עצמו ומועברות לכרטיס מיקרו SD.

המפרט הטכני והתעופתי של הכלי מרשים לא פחות עם יכולת לרחף עד 31 דקות בין טעינות - משך הזמן הארוך ביותר לרחפן חובבים - ומהירות תנועה של עד 72 קמ"ש כאשר אין רוחות. הכלי מצויד גם בחיישנים שיכולים למנוע אוטומטית התנגשות במכשולים גם כאשר המטיס אינו מזהה אותם.

מחיר: 1,250 דולר (דגם זום), 1,450 דולר (דגם פרו).

טלפון עם שש מצלמות ו-AI

סינים רבים אימצו בשנים האחרונות את המנהג המערבי של רכישת מתנות לקראת ראש השנה האזרחי וטלפונים הם עדיין מתנה פופולרית מאד. לפיכך, לקראת סוף השנה לוחצים היצרנים המקומיים על הגז ומשגרים לשוק את מיטב התחמושת.

הדגם האחרון שנחשף בינתיים הוא הונור מג'יק 2 מבית וואווי, שהושק השבוע בבייג'ין. הדגם מצויד במפרט עילי שכולל בין השאר מסך AMOLED בגודל 6.4 אינץ' עם רזולוציה של QVGA, מבנה סליידר שבו המצלמה הראשית ומתגי התפעול "קופצים" ממקום נסתר בגב המכשיר, זיכרון של עד 256 גיגה, ציפוי נאנו ועוד.

הגימיק השיווקי העיקרי שלו הוא לא פחות משש מצלמות שונות - שיא חדש בענף. המערך הקדמי כולל מצלמה של 16 מגה-פיקסל ושני חיישני צילום של 2 מגה-פיקסל לטובת חישת עומק; בגב המכשיר תמצאו חיישן של 16 מגה-פיקסל, מצלמה נוספת עם עדשה בזווית רחבה של 16 מגה-פיקסל ומצלמת מונוכרום של 24 מגה-פיקסל. כל המערך הזה נתמך על ידי בינה מלאכותית, שמזהה סצינות מצולמות ומבצעת אופטימיזציה וייצוב תמונה דיגיטלי. ה-AI אחראי גם על שיפור תמונות פורטרט ויש לו יכולות נעילה ושחרור של הגישה לטלפון באמצעות זיהוי פנים, כמו אצל אפל.

המעבד הוא קירין 980, שכולל בתוכו מעבדי משנה לטיפול ב-AI. כל העסק שוקל 206 גרם ומגיע בעובי 8.3 מ"מ בלבד, למרות השימוש בסוללה רצינית של 3,400 מיליאמפר. רשמית, המכשיר מיועד לשיווק בסין בלבד אולם קרוב לוודאי שהוא יגיע די מהר לרשת.

מחיר: 545-690 דולר.

רובוט משוכלל בגודל כף יד

רובוטים אישיים הם להיט גדול באגף המתנות בשנים האחרונות וגם עונת 2018 מניבה כמה חידושים מעניינים בז'אנר כמו הרובוט החדש מבית Anki, ששמו וקטור, הדגם האחרון בשושלת של רובוטים אישיים.

הרובוט בגודל כף יד נע על זחלים ונראה כמו צעצוע לילדים אבל מכיל הרבה טכנולוגיה מתוחכמת. מערך של חיישני צילום וקרבה מאפשרים לו להגיב לקולות, מראות ומגע ולתקשר עם סביבתו באמצעות קול. חיבור מתמיד לרשת האלחוטית מאפשר לו לתפקד כמעין גרסה ממונעת של הסייענית אלקסה ולהציג על פי בקשה מידע מקוון דוגמת תחזית מזג האוויר ותוצאות משחקי ספורט.

בתגובה לפקודות ושאלות קוליות שנקלטות במערך המיקרופונים ההיקפי שלו הוא יכול לאחזר מידע מהרשת כדי לענות על שאלות טריוויה, לפתור משוואות ועוד. "המוח" של הרובוט הוא מעבד קוואלקום עם יכולות עיבוד של סמארטפונים מתקדמים. לרובוט יש גם יכולת תנועה אוטונומית והתחמקות ממכשולים בסיוע חיישן לייזר, מד תאוצה וחיישני נפילה והוא מסוגל לאתר את עמדת הטעינה שלו עצמאית ולהתחבר אליה במידת הצורך.

מחיר: 250 דולר באמזון.

יאכטה סולארית במחיר מציאה

המונח "לעג לרש" אינו מוכר לעורכי קטלוג מתנות הכריסמס השנתי של רשת בתי הכלבו ניימן מרכוס, שמכוונת אל הלקוחות המבוססים בארצות הברית ומחוצה לה. מי שאינו סובל ממגבלות תקציב יוכל למצוא במחלקת "מתנות פנטזיה" בקטלוג רעיונות מעניינים למתנת חג כמו למשל יאכטת הייטק מפוארת באורך 74 רגל, שרותמת את מיטב הטכנולוגיה לטובת איכות הסביבה.

מקור האנרגיה העיקרי של היאכטה הוא לוחות סולאריים בשטח כולל של למעלה מ-300 מ"ר, שמפוזרים על גגות הסיפונים השונים. אלה טוענים סוללות יעילות, שמניעות את המנועים החשמליים של היאכטה במהירות של בין 6 ל-8 קשר ימי. החברה טוענת כי באופן תיאורטי ניתן לשוט עם היאכטה על כוח סולארי/חשמלי למרחק בלתי מוגבל תוך חיסכון משמעותי בעלויות הדלק. אולם כגיבוי (במקרה של שמיים מעוננים למשל) מצוידת היאכטה במנועי דיזל שיכולים להניע אותה במהירות של עד 12 קשר.

היאכטה עצמה כוללת שלושה מפלסים וארבעה חדרים מרכזיים ומתוכננת לשאת 12 נוסעים, מתוכם ארבעה אנשי צוות. הגרסה שמוצעת למכירה, יש רק אחת ממנה, עוצבה אישית על ידי מנהל האופנה של ניימן מרקוס ומצוידת בטלוויזיה לווינית, רשת אלחוטית מלאה ועוד.

מחיר: 7.1 מיליון דולר בלבד, כולל תלושים לרכישה בכלבו.

עוד כתבות

אודי בן שימול, מנכ''ל סודקסו ישראל, בחנות נוחות בחברת מגדל. פותחים גם סופרמרקטים / צילום: יח''צ

חמישה סניפים כבר נפתחו בתע"א: הסופרים מגיעים למקומות העבודה

סודקסו ישראל החלה להפעיל סופרמרקטים וחנויות נוחות במקומות עבודה גדולים - כולל חמישה סניפים בתעשייה אווירית, בשטח שמגיע עד ל-250 מ"ר לחנות ● המנכ"ל: "הביקוש מהשטח גובר"

מכוניות חדשות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

בממשלה רוצים לקצר את התור בנמלים, ובדרך פוגעים במכונת המזומנים שלהם

במשרדי התחבורה והאוצר גיבשו מתווה להרחבת התחרות על פריקת מכוניות – שנחשבת לאפיק רווחי במיוחד עבור הנמלים ● המטרה: לגרום להם לתת עדיפות לסחורות אחרות, כמו ברזל, שתקועות בלב ים זמן רב ● בוועדי הנמלים עשויים לצאת למאבק

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ ייפגשו בבית הלבן ביום שני הבא

דיווח: הנשיא טראמפ יחתום על הוראה שתקל את הסנקציות הכלכליות על סוריה ● דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק אלגרט ז"ל, חושף: חמאס חקר את איציק בשבי בחשד שהוא טייס ● דובר צה"ל בהודעת פינוי לתושבי שכונות במרחב העיר עזה וג'באליה ● מקורות דיפלומטיים לעיתון "אל-אח'באר" הלבנוני: קהיר מאמינה כי סימני "פריצת דרך" במו"מ להפסקת האש בעזה "נראים באופק" ● 50 חטופים - 633 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

גילעד אלטשולר ויוסי לוי / צילום: איל יצהר, יח''צ

אלטשולר שחם מאבד לקוחות, והשווי נחתך. ומי בית ההשקעות הצומח שמככב?

עד לא מזמן אף אחד לא דמיין שזה יקרה: שווי חברת הגמל של מור עקף את זה של אלטשולר שחם ● ברקע: הנטישה ההמונית של לקוחות אלטשולר, שמצטברת ליותר מ־100 מיליארד שקל, והצטמקות רווחיו ● במקביל, מור מככב בטבלת התשואות וצומח מהר בהכנסות וברווחים

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר בשבוע הבא

לפני פריצת המערכה מול איראן, השוק בישראל העריך כי הבנק המרכזי יוריד את הריבית במשק בהחלטת הריבית בספטמבר ● כעת יש מי שמעריכים בהסתברות של 50% כי הפחתת הריבית תוקדם כבר לחודש אוגוסט

מתחם בזן במפרץ חיפה / צילום: שגיא מורן

בזן חוזרת לפעילות חלקית ותשוב לפעילות מלאה עד אוקטובר

בשל טיל האיראני שפגע בתחנת הכוח של בזן במפרץ חיפה, שלושה מעובדי בית הזיקוק נהרגו, ופעילות בזן הופסקה לחלוטין ● כעת בזן מודיעה: חזרנו לפעילות חלקית ● מניית בזן   עלתה ב-20 הדקות האחרונות של יום המסחר ב-1.6%, ובכך השלימה עלייה יומית של 2.5%

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

המנצחים והמפסידים מהתחזקות השקל / איור: גיל ג'יבלי

היבואנים ירוויחו, אל על צפויה להוציא מיליונים: המנצחים והמפסידים הגדולים מהתחזקות השקל

המלחמה מול איראן דחפה את השקל לשיאים חדשים מול הדולר והפכה אותו לאחד החזקים בעולם ● התחזקות המטבע המקומי תגדיל את רווחי היבואנים, אבל תפגע בחברות שכיכבו השנה כמו אל על ואלביט ● גם בעלי נכסים בחו"ל כמו נתן חץ וחיים כצמן צפויים להפסיד מהתפנית במט"ח ● וגם: S&P 500 בשיא כל הזמנים, אבל החוסכים בארץ רושמים הפסדים

זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

מצטרפת למימושים: קרן אייפקס מוכרת מניות מקס סטוק ב-120 מיליון שקל

לאחר שמניית מקס סטוק זינקה ב-34% בחודש האחרון, מצטרפת בעלת המניות הגדולה בה, אייפקס, למגמת המימושים בבורסה ● החברה מכרה 5.5% מניות מקס סטוק ב-15.4 שקל למניה - הנחה של 5% על מחיר השוק

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

"כיפת סייבר": הפרויקט של ישראל עם בעלת הברית הקרובה באירופה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קרן הפנסיה הנורבגית הודיעה כי לא תשקיע עוד בחברות טינסקרופ ואושקוש, פרטים חדשים על חיסול מדעני הגרעין האיראנים, וגרמניה מקימה עם ישראל "כיפת סייבר" ● כותרות העיתונים בעולם

המשרוקית מארחת. חברה ממשלתית / צילום: Shutterstock

להפריט או לא? זה המושג שעומד בלב המחלוקת המתמשכת

בממשלה נאבקים על השליטה בהן, והוויכוחים אודותן נמשכים כבר עשורים • מה עומד מאחורי "החברות הממשלתיות"? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

עלות היירוטים האמריקאים במלחמה: כמעט מיליארד דולר

לפי דיווח שהתפרסם, עולה כי במשך 12 ימי המלחמה, ארה"ב שיגרה כ־15%-20% מכלל מיירטי מערכת THAAD בעולם לעבר הטילים הבליסטיים האיראניים, בסך כולל של יותר מ־800 מיליון דולר ● מזכירות ההגנה האמריקאית הציגה בשבוע שעבר את בקשת התקציב שלה לשנה הפיסקלית 2026, שעומדת על כ־961.6 מיליארד דולר

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

מנכ''ל הכללית אלי כהן / צילום: באדיבות קופ''ח כללית

מנכ"ל בית חולים גדול בעבר ובהווה: בורסת השמות למנכ"ל קופת חולים כללית

על אף שהליך האיתור הוקפא, בסביבת קופת חולים כללית נוקבים בשמות של מועמדים אפשריים לתפקיד המנכ"ל ● ביניהם: מנכ"ל סורוקה שלומי קודש, יו"ר מגדל רוני גמזו וד"ר אורלי וינשטיין שמובילה את הקמת שיבא נגב ● ומה הסיכוי שהמנכ"ל הנוכחי אלי כהן בכל זאת לא סיים את תפקידו?