גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מרובוט אישי ועד יאכטת הייטק: 4 מתנות שבאמת היינו רוצים לקבל

עונת החגים מגיעה למערב, ואיתה שלל מוצרים שנעים בין המגניב למיותר - כמו רחפן שיכול לצלם ברזולוציות יוצאות דופן, סמארטפון עם שש מצלמות, ומתנה מעוצבת אישית במחיר מציאה של 7 מיליון דולר

שוק המתנות הטכנולוגיות המתוחכמות מגלגל מאות מיליארדי דולרים בשנה והוא מגיע לשיאו לקראת "עונת המתנות" של חג המולד וראש השנה האזרחי. בשנים האחרונות הוא מקבל תאוצה נוספת בזכות מבצעי מכירות מאסיביים ברשת כמו יום הרווקים הסיני, יום שישי השחור וסייבר מאנדיי. עונת המתנות של 2018 מביאה עימה כמה וכמה חידושים מרתקים למגוון תקציבים אם כי, כמקובל, העשירים נהנים יותר.

רחפן חובבים עם צילום מקצועי

אם פעם היה ניתן לספק ילדים חובבי אקשן (ומבוגרים שטרם התבגרו) במתנות כמו מכוניות וספינות בשלט רחוק, הרי שבשנים האחרונות רחפן הוא המתנה האולטימטיבית. רחפנים קומפקטיים אפשר לרכוש כיום בכמה עשרות דולרים אולם מי שרוצה להשקיע ימצא את מבוקשו בדגם ה-Mavic 2 של היצרנית הותיקה DJI, שיצא לשוק העולמי באוגוסט השנה.

עיקר החידושים מתמקדים ביכולות הצילום והשידור האלחוטיות. הדגם בעל המחיר הנמוך יותר, המכונה "זום", מצויד במצלמה עם זום אופטי של 24-48 מ"מ, שיכולה לזהות ולצלם פרטים מדויקים מאד, דוגמת פנים של אדם, אפילו כשהרחפן מרחף בגובה המרבי שלו. המצלמה מצוידת בחיישן סטילס ברזולוציה של 48 מגה-פיקסל, ומאפשרת להסריט וידאו באיכות HDR עדכנית כאשר בצילום הווידאו ניתן לצפות בזמן אמת, באיכות גבוהה, בטווח של עד שמונה קילומטר מהרחפן.

מי שלא מסתפק בכך יכול להזמין את גרסת ה"פרו" עם מצלמה מיוצבת של האסלבלד, שמצוידת בחיישן תמונה ענק. תמונות הסטילס המצולמות מעובדות ונדחסות אוטומטית על הרחפן עצמו ומועברות לכרטיס מיקרו SD.

המפרט הטכני והתעופתי של הכלי מרשים לא פחות עם יכולת לרחף עד 31 דקות בין טעינות - משך הזמן הארוך ביותר לרחפן חובבים - ומהירות תנועה של עד 72 קמ"ש כאשר אין רוחות. הכלי מצויד גם בחיישנים שיכולים למנוע אוטומטית התנגשות במכשולים גם כאשר המטיס אינו מזהה אותם.

מחיר: 1,250 דולר (דגם זום), 1,450 דולר (דגם פרו).

טלפון עם שש מצלמות ו-AI

סינים רבים אימצו בשנים האחרונות את המנהג המערבי של רכישת מתנות לקראת ראש השנה האזרחי וטלפונים הם עדיין מתנה פופולרית מאד. לפיכך, לקראת סוף השנה לוחצים היצרנים המקומיים על הגז ומשגרים לשוק את מיטב התחמושת.

הדגם האחרון שנחשף בינתיים הוא הונור מג'יק 2 מבית וואווי, שהושק השבוע בבייג'ין. הדגם מצויד במפרט עילי שכולל בין השאר מסך AMOLED בגודל 6.4 אינץ' עם רזולוציה של QVGA, מבנה סליידר שבו המצלמה הראשית ומתגי התפעול "קופצים" ממקום נסתר בגב המכשיר, זיכרון של עד 256 גיגה, ציפוי נאנו ועוד.

הגימיק השיווקי העיקרי שלו הוא לא פחות משש מצלמות שונות - שיא חדש בענף. המערך הקדמי כולל מצלמה של 16 מגה-פיקסל ושני חיישני צילום של 2 מגה-פיקסל לטובת חישת עומק; בגב המכשיר תמצאו חיישן של 16 מגה-פיקסל, מצלמה נוספת עם עדשה בזווית רחבה של 16 מגה-פיקסל ומצלמת מונוכרום של 24 מגה-פיקסל. כל המערך הזה נתמך על ידי בינה מלאכותית, שמזהה סצינות מצולמות ומבצעת אופטימיזציה וייצוב תמונה דיגיטלי. ה-AI אחראי גם על שיפור תמונות פורטרט ויש לו יכולות נעילה ושחרור של הגישה לטלפון באמצעות זיהוי פנים, כמו אצל אפל.

המעבד הוא קירין 980, שכולל בתוכו מעבדי משנה לטיפול ב-AI. כל העסק שוקל 206 גרם ומגיע בעובי 8.3 מ"מ בלבד, למרות השימוש בסוללה רצינית של 3,400 מיליאמפר. רשמית, המכשיר מיועד לשיווק בסין בלבד אולם קרוב לוודאי שהוא יגיע די מהר לרשת.

מחיר: 545-690 דולר.

רובוט משוכלל בגודל כף יד

רובוטים אישיים הם להיט גדול באגף המתנות בשנים האחרונות וגם עונת 2018 מניבה כמה חידושים מעניינים בז'אנר כמו הרובוט החדש מבית Anki, ששמו וקטור, הדגם האחרון בשושלת של רובוטים אישיים.

הרובוט בגודל כף יד נע על זחלים ונראה כמו צעצוע לילדים אבל מכיל הרבה טכנולוגיה מתוחכמת. מערך של חיישני צילום וקרבה מאפשרים לו להגיב לקולות, מראות ומגע ולתקשר עם סביבתו באמצעות קול. חיבור מתמיד לרשת האלחוטית מאפשר לו לתפקד כמעין גרסה ממונעת של הסייענית אלקסה ולהציג על פי בקשה מידע מקוון דוגמת תחזית מזג האוויר ותוצאות משחקי ספורט.

בתגובה לפקודות ושאלות קוליות שנקלטות במערך המיקרופונים ההיקפי שלו הוא יכול לאחזר מידע מהרשת כדי לענות על שאלות טריוויה, לפתור משוואות ועוד. "המוח" של הרובוט הוא מעבד קוואלקום עם יכולות עיבוד של סמארטפונים מתקדמים. לרובוט יש גם יכולת תנועה אוטונומית והתחמקות ממכשולים בסיוע חיישן לייזר, מד תאוצה וחיישני נפילה והוא מסוגל לאתר את עמדת הטעינה שלו עצמאית ולהתחבר אליה במידת הצורך.

מחיר: 250 דולר באמזון.

יאכטה סולארית במחיר מציאה

המונח "לעג לרש" אינו מוכר לעורכי קטלוג מתנות הכריסמס השנתי של רשת בתי הכלבו ניימן מרכוס, שמכוונת אל הלקוחות המבוססים בארצות הברית ומחוצה לה. מי שאינו סובל ממגבלות תקציב יוכל למצוא במחלקת "מתנות פנטזיה" בקטלוג רעיונות מעניינים למתנת חג כמו למשל יאכטת הייטק מפוארת באורך 74 רגל, שרותמת את מיטב הטכנולוגיה לטובת איכות הסביבה.

מקור האנרגיה העיקרי של היאכטה הוא לוחות סולאריים בשטח כולל של למעלה מ-300 מ"ר, שמפוזרים על גגות הסיפונים השונים. אלה טוענים סוללות יעילות, שמניעות את המנועים החשמליים של היאכטה במהירות של בין 6 ל-8 קשר ימי. החברה טוענת כי באופן תיאורטי ניתן לשוט עם היאכטה על כוח סולארי/חשמלי למרחק בלתי מוגבל תוך חיסכון משמעותי בעלויות הדלק. אולם כגיבוי (במקרה של שמיים מעוננים למשל) מצוידת היאכטה במנועי דיזל שיכולים להניע אותה במהירות של עד 12 קשר.

היאכטה עצמה כוללת שלושה מפלסים וארבעה חדרים מרכזיים ומתוכננת לשאת 12 נוסעים, מתוכם ארבעה אנשי צוות. הגרסה שמוצעת למכירה, יש רק אחת ממנה, עוצבה אישית על ידי מנהל האופנה של ניימן מרקוס ומצוידת בטלוויזיה לווינית, רשת אלחוטית מלאה ועוד.

מחיר: 7.1 מיליון דולר בלבד, כולל תלושים לרכישה בכלבו.

עוד כתבות

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה, וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

ניצול קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

"זעקת הקשישים נשמעת לרחוק": מאחורי החלטת העליון נגד חברות האשראי

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור ואישר את הבקשה בתביעה הייצוגית נגד ישראכרט, כאל ומקס, בטענה כי לא מנעו את התופעה הידועה כ"עושק הקשישים" ● מה פסק המחוזי, מהן השלכות פסק הדין, וכיצד נפעל מעכשיו במקרה של הונאה? ● גלובס עושה סדר

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון בטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

עורכי הדין שירוויחו מעסקת פאלו אלטו וסייברארק / צילום: Shutterstock

משרדי עורכי הדין שירוויחו מיליונים מהעסקה שמשנה את הבורסה

רישומה של פאלו אלטו למסחר בת"א מוביל גם את משרדי עורכי הדין שליוו את העסקה לגזור קופון משמעותי ● במיתר צפויים לגרוף סביב מיליון דולר, ומה במשרדים האחרים?

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"יש התקדמות עם איראן, בשבועיים הקרובים יחזרו עם הצעות"

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים;  באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

על מה מהמהרים בחברת הביטוח שמצטיינת בפנסיה? / צילום: Shutterstock

"גם בחו״ל הצלחנו להכות את המדד": ההשקעות של מובילת התשואות בגמל נחשפות

החשיפה הגבוהה לשוק הישראלי המשיכה לתמוך בביצועי מנהלי הגמל של גופי הביטוח גם בינואר ● בכלל ביטוח, שמובילה בתשואות, מסבירים כי "זה מה שעבד לנו גם ב–2025" ● בתחתית: אלטשולר שחם וילין לפידות, שהמשיכו לשלם את מחיר ההשקעה המוגברת בחו"ל

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הירידות בוול סטריט נמחקו; ארבע הישראליות שמזנקות בחדות

צים מזנקת לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו מזנקת בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, במטרה לתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה