גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מרובוט אישי ועד יאכטת הייטק: 4 מתנות שבאמת היינו רוצים לקבל

עונת החגים מגיעה למערב, ואיתה שלל מוצרים שנעים בין המגניב למיותר - כמו רחפן שיכול לצלם ברזולוציות יוצאות דופן, סמארטפון עם שש מצלמות, ומתנה מעוצבת אישית במחיר מציאה של 7 מיליון דולר

שוק המתנות הטכנולוגיות המתוחכמות מגלגל מאות מיליארדי דולרים בשנה והוא מגיע לשיאו לקראת "עונת המתנות" של חג המולד וראש השנה האזרחי. בשנים האחרונות הוא מקבל תאוצה נוספת בזכות מבצעי מכירות מאסיביים ברשת כמו יום הרווקים הסיני, יום שישי השחור וסייבר מאנדיי. עונת המתנות של 2018 מביאה עימה כמה וכמה חידושים מרתקים למגוון תקציבים אם כי, כמקובל, העשירים נהנים יותר.

רחפן חובבים עם צילום מקצועי

אם פעם היה ניתן לספק ילדים חובבי אקשן (ומבוגרים שטרם התבגרו) במתנות כמו מכוניות וספינות בשלט רחוק, הרי שבשנים האחרונות רחפן הוא המתנה האולטימטיבית. רחפנים קומפקטיים אפשר לרכוש כיום בכמה עשרות דולרים אולם מי שרוצה להשקיע ימצא את מבוקשו בדגם ה-Mavic 2 של היצרנית הותיקה DJI, שיצא לשוק העולמי באוגוסט השנה.

עיקר החידושים מתמקדים ביכולות הצילום והשידור האלחוטיות. הדגם בעל המחיר הנמוך יותר, המכונה "זום", מצויד במצלמה עם זום אופטי של 24-48 מ"מ, שיכולה לזהות ולצלם פרטים מדויקים מאד, דוגמת פנים של אדם, אפילו כשהרחפן מרחף בגובה המרבי שלו. המצלמה מצוידת בחיישן סטילס ברזולוציה של 48 מגה-פיקסל, ומאפשרת להסריט וידאו באיכות HDR עדכנית כאשר בצילום הווידאו ניתן לצפות בזמן אמת, באיכות גבוהה, בטווח של עד שמונה קילומטר מהרחפן.

מי שלא מסתפק בכך יכול להזמין את גרסת ה"פרו" עם מצלמה מיוצבת של האסלבלד, שמצוידת בחיישן תמונה ענק. תמונות הסטילס המצולמות מעובדות ונדחסות אוטומטית על הרחפן עצמו ומועברות לכרטיס מיקרו SD.

המפרט הטכני והתעופתי של הכלי מרשים לא פחות עם יכולת לרחף עד 31 דקות בין טעינות - משך הזמן הארוך ביותר לרחפן חובבים - ומהירות תנועה של עד 72 קמ"ש כאשר אין רוחות. הכלי מצויד גם בחיישנים שיכולים למנוע אוטומטית התנגשות במכשולים גם כאשר המטיס אינו מזהה אותם.

מחיר: 1,250 דולר (דגם זום), 1,450 דולר (דגם פרו).

טלפון עם שש מצלמות ו-AI

סינים רבים אימצו בשנים האחרונות את המנהג המערבי של רכישת מתנות לקראת ראש השנה האזרחי וטלפונים הם עדיין מתנה פופולרית מאד. לפיכך, לקראת סוף השנה לוחצים היצרנים המקומיים על הגז ומשגרים לשוק את מיטב התחמושת.

הדגם האחרון שנחשף בינתיים הוא הונור מג'יק 2 מבית וואווי, שהושק השבוע בבייג'ין. הדגם מצויד במפרט עילי שכולל בין השאר מסך AMOLED בגודל 6.4 אינץ' עם רזולוציה של QVGA, מבנה סליידר שבו המצלמה הראשית ומתגי התפעול "קופצים" ממקום נסתר בגב המכשיר, זיכרון של עד 256 גיגה, ציפוי נאנו ועוד.

הגימיק השיווקי העיקרי שלו הוא לא פחות משש מצלמות שונות - שיא חדש בענף. המערך הקדמי כולל מצלמה של 16 מגה-פיקסל ושני חיישני צילום של 2 מגה-פיקסל לטובת חישת עומק; בגב המכשיר תמצאו חיישן של 16 מגה-פיקסל, מצלמה נוספת עם עדשה בזווית רחבה של 16 מגה-פיקסל ומצלמת מונוכרום של 24 מגה-פיקסל. כל המערך הזה נתמך על ידי בינה מלאכותית, שמזהה סצינות מצולמות ומבצעת אופטימיזציה וייצוב תמונה דיגיטלי. ה-AI אחראי גם על שיפור תמונות פורטרט ויש לו יכולות נעילה ושחרור של הגישה לטלפון באמצעות זיהוי פנים, כמו אצל אפל.

המעבד הוא קירין 980, שכולל בתוכו מעבדי משנה לטיפול ב-AI. כל העסק שוקל 206 גרם ומגיע בעובי 8.3 מ"מ בלבד, למרות השימוש בסוללה רצינית של 3,400 מיליאמפר. רשמית, המכשיר מיועד לשיווק בסין בלבד אולם קרוב לוודאי שהוא יגיע די מהר לרשת.

מחיר: 545-690 דולר.

רובוט משוכלל בגודל כף יד

רובוטים אישיים הם להיט גדול באגף המתנות בשנים האחרונות וגם עונת 2018 מניבה כמה חידושים מעניינים בז'אנר כמו הרובוט החדש מבית Anki, ששמו וקטור, הדגם האחרון בשושלת של רובוטים אישיים.

הרובוט בגודל כף יד נע על זחלים ונראה כמו צעצוע לילדים אבל מכיל הרבה טכנולוגיה מתוחכמת. מערך של חיישני צילום וקרבה מאפשרים לו להגיב לקולות, מראות ומגע ולתקשר עם סביבתו באמצעות קול. חיבור מתמיד לרשת האלחוטית מאפשר לו לתפקד כמעין גרסה ממונעת של הסייענית אלקסה ולהציג על פי בקשה מידע מקוון דוגמת תחזית מזג האוויר ותוצאות משחקי ספורט.

בתגובה לפקודות ושאלות קוליות שנקלטות במערך המיקרופונים ההיקפי שלו הוא יכול לאחזר מידע מהרשת כדי לענות על שאלות טריוויה, לפתור משוואות ועוד. "המוח" של הרובוט הוא מעבד קוואלקום עם יכולות עיבוד של סמארטפונים מתקדמים. לרובוט יש גם יכולת תנועה אוטונומית והתחמקות ממכשולים בסיוע חיישן לייזר, מד תאוצה וחיישני נפילה והוא מסוגל לאתר את עמדת הטעינה שלו עצמאית ולהתחבר אליה במידת הצורך.

מחיר: 250 דולר באמזון.

יאכטה סולארית במחיר מציאה

המונח "לעג לרש" אינו מוכר לעורכי קטלוג מתנות הכריסמס השנתי של רשת בתי הכלבו ניימן מרכוס, שמכוונת אל הלקוחות המבוססים בארצות הברית ומחוצה לה. מי שאינו סובל ממגבלות תקציב יוכל למצוא במחלקת "מתנות פנטזיה" בקטלוג רעיונות מעניינים למתנת חג כמו למשל יאכטת הייטק מפוארת באורך 74 רגל, שרותמת את מיטב הטכנולוגיה לטובת איכות הסביבה.

מקור האנרגיה העיקרי של היאכטה הוא לוחות סולאריים בשטח כולל של למעלה מ-300 מ"ר, שמפוזרים על גגות הסיפונים השונים. אלה טוענים סוללות יעילות, שמניעות את המנועים החשמליים של היאכטה במהירות של בין 6 ל-8 קשר ימי. החברה טוענת כי באופן תיאורטי ניתן לשוט עם היאכטה על כוח סולארי/חשמלי למרחק בלתי מוגבל תוך חיסכון משמעותי בעלויות הדלק. אולם כגיבוי (במקרה של שמיים מעוננים למשל) מצוידת היאכטה במנועי דיזל שיכולים להניע אותה במהירות של עד 12 קשר.

היאכטה עצמה כוללת שלושה מפלסים וארבעה חדרים מרכזיים ומתוכננת לשאת 12 נוסעים, מתוכם ארבעה אנשי צוות. הגרסה שמוצעת למכירה, יש רק אחת ממנה, עוצבה אישית על ידי מנהל האופנה של ניימן מרקוס ומצוידת בטלוויזיה לווינית, רשת אלחוטית מלאה ועוד.

מחיר: 7.1 מיליון דולר בלבד, כולל תלושים לרכישה בכלבו.

עוד כתבות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"