גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה היה קורה לולא נמכרה? הפסד כבד של מזור רובוטיקה ברבעון השלישי

חברת המכשור הרפואי, שנמכרה תמורת סכום שיא למדטרוניק, רשמה ירידה חדה של 44% בהכנסות הרבעוניות ל-10.1 מיליון דולר ● במקביל לדוחות, הודיעה מזור על אישור FDA לשיווק המוצר המשולב של שתי החברות

על רקע מכירתה המתקרבת לענקית המכשור הרפואי מדטרוניק , פרסמה היום (ד') חברת מזור רובוטיקה   את דוחותיה לרבעון השלישי של 2018. אלה עשויים להיות הדוחות האחרונים של החברה, משום שהמיזוג צפוי להיכנס לתוקף בינואר הקרוב.

לדוחות לא אמורה להיות השפעה משמעותית על מחיר המניה, שכן מחיר העסקה כבר נקבע, אבל הם יכולים לאותת למשקיעי החברה מה היה יכול להיות התרחיש האלטרנטיבי עבור מזור, לולא הייתה נמכרת למדטרוניק.

תוצאות הרבעון של מזור רובוטיקס

מדטרוניק, חברת המכשור הרפואי הגדולה בעולם, סיכמה בחודש שעבר על רכישת מזור שפיתחה ומשווקת רובוט לניתוחי גב לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר - סכום שיא לאקזיט של חברת ביומד ישראלית. 

הדוחות מרמזים כי מזור חתמה על העסקה בתזמון מוצלח מאוד - השוק לא היה צפוי לקבל בשמחה את הדוחות הרבעוניים שמראים על ירידה חדה בהכנסות החברה - בשיעור של 44% ל-10.1 מיליון דולר. בארה"ב לבדה ירדו ההכנסות כמעט ב-50%, ל-8.8 מיליון דולר. ההפסד הנקי העמיק ל-16.9 מיליון דולר, לעומת 3.9 מיליון דולר ברבעון הקודם. על בסיס Non-GAAP, בנטרול הוצאות חד פעמיות, ההפסד ברבעון עמד על 4.4 מיליון דולר. 

הירידה בהכנסות קשורה להסכם השיווק שחתמה מזור עם מדטרוניק, וספציפית למעבר לשלב השני של ההסכם, שבו מדטרוניק משווקת את מוצריה של מזור באופן בלעדי, והחברות חולקות בהכנסות בערך חצי-חצי. ההסכם הזה והמעבר לשלב השני שלו הם שאפשרו את האקזיט, אבל היה לכך גם מחיר - ההכנסות של מזור מכל מערכת ששיווקה מדטרוניק באולפן בלעדי נמוכות משמעותית מאלה שרשמה מזור כששיווקה את המערכת לבדה.

ההיגיון האסטרטגי מאחורי ההסכם מבחינת מזור היה כי גידול במספר המערכות שיימכרו על ידי מדטרוניק יפצה על הירידה במתח הרווחים על כל מערכת. כמו כן, הגידול במספר המערכות המותקנות היה אמור להוביל להכנסות גבוהות יותר משירות ורכיבים מתכלים, אשר כל ההכנסה מהם מגיעה לידי מזור.

בינתיים, ברבעון השלישי שני הדברים האלה לא התרחשו. מספר המערכות כנראה לא גדל משמעותית (כפי שמלמד היקף ההכנסות הכולל), וגם היקף ההכנסות ממתכלים ושירות לא השתנה משמעותית (6.9 מיליון דולר, לעומת 7 מיליון ברבעון המקביל).

בטווח הבינוני והרחוק, מספר המערכות הנמכרות היה עשוי בהחלט לגדול, אבל הדרך עד שהמספרים "יסתדרו" הייתה עלולה להיות כרוכה בדוחות לא מוצלחים במשך כמה רבעונים (כמו זה הנוכחי). ירידה אפשרית במחיר המניה בתקופה זו, הייתה עלולה להוביל את מזור לאקזיט בשווי נמוך יותר.

מדטרוניק לא התאמצה במיוחד למכור המוצר של מזור ברבעון

יצויין כי במהלך הרבעון השלישי מזור ומדטרוניק כבר ניהלו שיחות לגבי מכירת מזור, וכבר הכינו את הדור הבא של המערכת הרובוטית המשולבת שלהן, MazorX Stealth. נראה כי מדטרוניק לא התאמצה במיוחד כדי למכור את המוצר הקיים במהלך תקופה זו, אלא מיקדה תשומת לב ברכישה ובהכנת הדורות הבאים של המוצרים הרובוטיים של מזור, שיהיו כבר בבעלותה המלאה ומשולבים באופן מלא עם טכנולוגיות הניווט וההדמיה הקיימות של מדטרוניק.

קשה לאמוד מן הדוח האם הכניסה לשלב 2 של ההסכם, אשר כאמור פגעה בהכנסות ולכן במתח הרווחים של החברה, הייתה אכן יכולה להועיל לרווחיות הנקייה בזכות חיסכון בהוצאות שיווק. זאת משום שהוצאות החברה ברבעון השלישי כללו הוצאות גבוהות הקשורות לניהול המו"מ לאקזיט. במקביל לפרסום הדוחות הודיעה מזור כי ה-FDA, רשות המזון והתרופות האמריקאית, אישרה לשיווק את המוצר המשולב של שתי החברות. 

עוד כתבות

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

קרן המטבע חותכת בחצי את תחזית הצמיחה של ישראל ב-2024

בעוד בנק ישראל צופה צמיחה שנתית של 2%, תחזית הצמיחה של קרן המטבע לכלכלת ישראל היא 1.6% בלבד ● לפי הקרן, התחזיות של ישראל נמצאות בסיכון בשל המלחמה בעזה ● בניגוד לכלכלנים רבים, רואה הקרן כי האינפלציה בישראל תתמתן ותגיע ל-2.4% בלבד ● הצמיחה העולמית צפויה לעמוד על 3.2% בשנה הנוכחית

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סימנים ראשונים מעידים - תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש

האינפלציה בפברואר הגיעה לקצב של 2.7% - מעל מהציפיות המוקדמות ● החשש המרכזי הוא ממגמה שלילית שתביא לחריגה מהיעד של בנק ישראל, כפי שצופים יותר ויותר גופים בשוק ● וכשזה המצב, קשה לראות את הריבית יורדת בקרוב

האלוף במיל' ישראל זיו / צילום: גיא חמוי

"אני מודאג": ישראל זיו מנתח - מה יקרה עם רפיח והאם נתקוף באיראן?

האלוף במיל' ישראל זיו, שכיהן בעבר כראש אגף מבצעים בצה"ל, עוקב בדאגה אחרי מהלך העניינים לאחר המתקפה האיראנית נגד ישראל ● "מבחינת ישראל, יש לה את הלגיטימציה לתקוף, אבל אני חושש שזו החלטה קצת נמהרת. יש לנו שתי חזיתות פתוחות" ● ומה הוא חושב שצריך לעשות ברפיח?

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo & Scitex, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

עם מפעל בקריית גת, תוך כדי פינוי עובדים וגיוס מילואים מסיבי, בחברת HP Indigo & Scitex, אחת המעסיקות הגדולות בהייטק הישראלי, התמודדו עם אתגרי המלחמה ● "לא מדובר בתקופה חד־פעמית, אלא במרתון שנצטרך להתמודד איתו", אמר נועם זילברשטיין, מנכ"ל החברה, במהלך כנס TECH IL של גלובס

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

דירות בשכירות בשדרות וושינגטון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

במקביל לעליית האינפלציה: יש מוקש ושמו מחירי השכירות

העלייה במחירי השכירות מגיעה, ולא במקרה, במקביל לעלייה חדה באינפלציה. מחירי שכר הדירה מהווים כרבע ממשקל מדד המחירים לצרכן ● אבל במשרד האוצר ממשיכים להתעלם מהסוגיה הבוערת

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האחים אמיר הגיעו לפשרה עם רשות ני"ע: מגדירים עצמם כבעלי השליטה בשופרסל

המשמעות היא שאישור תנאי השכר או מינויי מקורבים של האחים יצריכו כינוס של אסיפת בעלי המניות ואישור הצעדים הללו ברוב מיוחד ● האחים מטילים על עצמם את המגבלות באופן וולונטרי

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה