גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא מסתנוורים מהמשרדים החדשים: "באים אליי בגלל האדם שאני, ולא בגלל המשרד שאני נמצא בו"

בשעה שיותר ויותר בנייני משרדים נבנים בגוש דן, וסטנדרט הבנייה רק עולה, יש שמעדיפים דווקא משרד ישן וצנוע על פני חדרי ישיבות מהודרים ורחבי-ידיים • עו"ד ששי גז: "התחושה במגדלי המשרדים החדשים היא של ניכור" ● רמי לוי: "בשבילי מה שחשוב זה משרד נקי ומסודר ולא נוף לים"

עו"ד ששי גז מחוץ למשרדו \ צילום: איל יצהר
עו"ד ששי גז מחוץ למשרדו \ צילום: איל יצהר

בימים אלה מתאכלסים לא מעט בנייני משרדים חדשים בתל-אביב ובמקומות נוספים בארץ, ועוד מגדלים חדשים נמצאים בשלבים שונים של הקמה. בעוד סטנדרט הבנייה רק הולך ועולה, וגם ההשקעה בעיצוב הפנים מרקיעה שחקים, בדקנו מה מצב בנייני המשרדים הישנים, ומצאנו שעסקים רבים לא ממהרים לעזוב אותם כל כך מהר. יש גם לא מעט חברות עתירות מזומנים שלא יעזבו את הבניין הישן שהן יושבות בו לטובת שום מגדל.

אחד כזה הוא עו"ד ששי גז, המתמחה במשפט פלילי, שמשרדו ב-18 השנים האחרונות מצוי בבניין מגורים ברוב ויצמן בתל-אביב, בסמיכות לרחוב יהודה המכבי. "הרבה אנשים שמגיעים אליי מופתעים ושואלים אותי איך משרד כמו שלי נמצא בבניין מגורים ישן", מספר גז, "אבל אני לא צריך לענות כי שתי דקות אחר כך הם מרגישים בבית, ומבחינתי זה אחד הקריטריונים החשובים בבחירת משרד. אני בין האנשים הבודדים שקנו משרד עם רישיון באזור הזה שרשום בטאבו כמשרד. פעם היית צריך להוכיח שאתה גר בדירות המגורים שממנה אתה גם מפעיל משרד. לי יש משרד משלי, עם רישיון, והמשרד שלי הוא כמו בית פרטי עם ירוק מסביב, ותחושה של בית. התחושה הביתית חשובה במיוחד בתחום שבו אני עוסק".

לגז אין מחשבות לעבור למשרד יוקרתי במגדל חדש, ולא מסיבות כלכליות, אלא מבחירה. "אני אשים בצד את הקטע שמשנה מקום משנה מזל, וגם את הנושא הכלכלי שלא מהווה שום שיקול בבחירה של המשרד. אני משרד בוטיק. שלא כמו משרד עם 250 עורכי דין, אנחנו חמישה עורכי דין במשרד של 120 מ"ר. באים אליי בגלל האדם שאני, ולא בגלל המשרד שאני נמצא בו. אנחנו חיים בתקופה שבה יש חשיבות רבה לאריזה: למשרד, לרכב, אבל אליי באים לא בגלל האריזה.

"התחושה במגדלי המשרדים החדשים היא של ניכור. דקה אחרי שאתה נכנס למגדל חדש אתה מאבד את הזהות שלך. אתה אחד מעוד הרבה. אנשים שבאים אליי לא רוצים להרגיש אחד מעוד כמה, ורוצים גם פרטיות. אני אוהב את הפשטות של המשרד וגם המיקום שלו מצוין, קרוב לפארק הירקון וקרוב לבית המשפט. לא הייתי מחליף אותו בעד שום מגדל".

המשרד של עו"ד ששי גז/ צילום :איל יצהר

לא כולם רוצים חניון של כמה קומות

מלבד היתרון הכלכלי המובהק במשרדים בבניין מגורים ישן, שכרוכים בעלויות נמוכות יותר של שכר דירה, דמי ניהול וארנונה מאשר במשרדים במגדלים החדשים, ההעדפה למשרד בתוך בניין מגורים היא לא רק כלכלית. "לא כולם אוהבים להגיע למגדל משרדים, לרדת לחניון לעתים כמה קומות, לעבור דרך לובי ולחכות למעליות עם עוד עשרות אנשים", אומר אורן גלזר, בעלים ומנכ"ל משותף, מנהל החטיבה המסחרית-ארצית באנגלו סכסון. "להרבה אנשים השואו אוף לא מדבר, והם מעדיפים משרד בוטיק אינטימי גם אם הוא בבניין ישן, ולכן מדובר במוצר מבוקש. כמובן שאם מדובר בפירמות גדולות שהולכות וגדלות, משרדים ישנים ומצומצמים כבר לא מתאימים והן עוברות למגדלים".

הרגולציה שהפעילה הממשלה בנוגע למשרדים שפועלים מבנייני מגורים, הפכה את המשרדים הקיימים למוצר עוד יותר נדיר ממה שהיה. בסוף 2015 אישרה הכנסת, כחלק מחוק ההסדרים, הוראת שעה שקבעה כי במשך חמש השנים הבאות לא ניתן יהיה לקבל או להאריך שימוש חורג בדירות מגורים לשימוש שאינו למטרת מגורים. כלומר, דירות מגורים ששימשו כמשרדים, מרפאות ועוד. ההחלטה התקבלה על רקע הניסיונות להגדיל את היצע הדירות במרכזי הערים, ועל רקע אי-מתן אישור חורג, או האיסור על הארכתו, שהיה אמור להוביל להזרמת דירות נוספות לשוק, אם להשכרה למגורים או למכירה.

מחירים נבחרים

"כתוצאה מהוראת השעה, עיריית תל-אביב לא מאשרת יותר שימושים חורגים של משרדים בבנייני מגורים, אלא אם התב"ע מאפשרת זאת", מסבירה הילה לובנוב, רכזת תכנון בכירה ביחידה לתכנון אסטרטגי בעיריית תל-אביב. "צריך לזכור שמגדלי התעסוקה נמצאים באזור המע"ר הצפוני, ואנחנו רוצים לראות עירוב שימושים גם באזור הוותיק של העיר, ולכן לא נמהר לשנות יעוד משרדים למגורים למשל.

"מנגד, ישנם יזמים שמעוניינים להסב בנייני משרדים ישנים לבתי מלון, וזה משהו שהעירייה וגם משרד תיירות מעודדים ותומכים בו, מאחר שמדובר בכלי מהיר להוספת חדרי מלון שחסרים בעיר. אנחנו יודעים שהיזמים מתקשים למצוא בניינים כאלה, מה שהופך אותם למבקשים במיוחד. למרות זאת, עדיין יש ביקוש גבוה למשרדים גם בבניינים ישנים מאחר ולא לכולם יכולת כלכלית לשכור משרדים במגדל חדש".

"אין לנו סיבה לנקר עיניים"

גם חברות איתנות שעברו לאחרונה למגדלי משרדים חדשים, עשו זאת לאחר שנים שבהן מטה הנהלת החברה שכן במבנה ישן וצנוע. קבוצת דלק, למשל, ישבה עד לאחרונה ברחוב גיבורי ישראל באזור התעשייה פולג נתניה, ועברה למשרדים החדשים בהרצליה פיתוח, במטרה להתמזג עם חברת האנרגיה של קבוצת דלק שכבר שכנה קודם לכן בהרצליה. בעל השליטה בחברה, יצחק תשובה, פקד גם הוא בכל בוקר במשך שנים את משרדי הנהלת החברה בבניין הישן של הקבוצה בנתניה.

משרד עורכי הדין גורניצקי ושות', הממוקם בבניין ישן בשדרות רוטשילד בתל-אביב, צפוי גם הוא לעבור למשכנו החדש, לאחר שתושלם בניית פרויקט המשרדים החדש של חברת ויתניה ברחוב לה גארדיה, בו רכשה פירמת עורכי הדין משרדים בלמעלה מ-100 מיליון שקל.

חברת טבע מתגאה באתר שלה ש"המטה הגלובלי של החברה ומקום מושבה של הנהלת טבע, נמצא בעיר פתח תקוה, אם המושבות. פתח תקוה עצמה, המושבה הראשונה בארץ ישראל, נוסדה על ידי הרב יואל משה סלומון שהיה אביו של חיים סלומון, אחד משלושת המייסדים של גרעין החברה שלימים הפכה לחברת טבע". טבע אמנם רכשה מגרש גדול ברעננה והתכוונה לבנות עליו מגדל משרדים חדש בעלות של יותר ממיליארד שקל, אולם חזרה בה מכוונתה בשנה שעברה לאור מצבה הפיננסי הקשה.  חוזה השכירות על מתחם טבע בפ"ת צפוי לפוג ב-2020, ומעניין יהיה לראות לאן תעבור, אם בכלל.

חברה עתירת מזומנים שאינה מתכוונת להעתיק את משרדיה בקרוב היא חברת נצבא שבשליטת חיים צוף. משרדי הנהלת החברה ממוקמים בבניין נמוך ולא ממש חדש ברחוב גרניט באזור התעשייה קרית אריה בפתח תקווה. זאת, אף שהחברה היא הבעלים של מתחם האיירפורט סיטי, של מגדל נצבא ברחוב יצחק שדה פינת המסגר בתל-אביב, של בית ישראכרט, ועוד.

"המשרדים שלנו מאוד צנועים", אומר שרון תוסיה כהן, מנכ"ל משותף בנצבא. "אין לנו סיבה להוציא כספים גדולים גם כדי לא לנקר עיניים וגם כי אנחנו חברה ציבורית, ומדובר בכסף ציבורי.

"בשביל לשווק פרויקט חדש יש לנו משרדי מכירות בשטח, ואת כל העבודה השוטפת לא משנה אם נעשה ממגדל חדש בתל-אביב או ממשרד ישן בפתח תקווה. ה-DNA של החברה הוא צניעות, כולל המשכורות הנמוכות.

"הבניינים היותר חדשים מאוד מתאימים לחברות הייטק כי התכנון תואם יותר לצורת העבודה שלהם", מוסיף תוסיה כהן. "בפרספקטיבה הבינלאומית חשובה להם מאוד גם הנראות של המשרדים. והדבר האחרון הוא נושא כוח אדם, מאחר שחברות הייטק צריכות לתת ערך מוסף לעובדים שלהן כדי לגייס עובדים איכותיים.

"לעומת זאת, בתחום של נותני שירותים, כמו רואי חשבון ועורכי דין, עם הטכנולוגיה של היום עובדים הרבה באונליין ופחות באים אליהם ולכן הם לא צריכים לשלם הרבה על משרדים חדשים. אני יכול להציע להם היום במגדל נצבא בתל-אביב למשל, משרדים שזה עתה שופצו ב-65 שקל למ"ר, בנוסף לדמי ניהול בסך 20 שקל למ"ר, צמוד לתחנת הרכבת הקלה".

נצבא בהחלט לא לבד. גם חברת י.ח דימרי שבבעלות היזם יגאל דמרי, פועלת ממשרדים צנועים יחסית וישנים בנתיבות. אמנם מדובר בעיר מגוריו של בעל השליטה בחברה, אך העובדים מגיעים אליה מכל רחבי הארץ.

בבניין צנוע במיוחד בשכונת תלפיות בירושלים נמצאים המשרדים של הרשת הקמעונאית רמי לוי שיווק השקמה. "בשבילי מה שחשוב זה משרד נקי ומסודר ולא נוף לים", אומר לוי. "איך שהמשרדים נראים חיצונית זה לא משהו שמפריע לי. אני רואה משרדים של עורכי דין ורואי חשבון בתל-אביב, וזה שונה לחלוטין ממשרדים של עורכי דין ורואי חשבון בירושלים. הירושלמים הם יותר צנועים.

משרדי רמי לוי בירושלים/ צילום : רפי קוץ

"אני מניח שמי ששוכר משרדים מפוארים בתל-אביב זה חלק מהצרכים שלו כי הוא עובד עם חברות בינלאומיות ויש אצלו מבקרים מחו"ל לעתים קרובות. הצרכים שלנו הם אחרים. היינו צריכים מרכז לוגיסטי ולא משרדים מפוארים בהר חוצבים, אז הקמנו עכשיו מרלוג במודיעין שאנחנו הולכים להעביר אליו חלק מהמשרדים בירושלים, וגם אני באופן אישי אשב גם במרלוג וגם במשרדים בירושלים".

רמי לוי / צילום: איל יצהר

"קיים ביקוש לשטחים גדולים"

"אין ספק שמאות אלפי המ"ר שהתווספו לשוק במגדלים החדשים שצמחו, עשו משהו לשוק, כשחברות גדולות כמו אמזון או פייסבוק חיפשו שטחים של כמה אלפי ועשרות אלפי מ"ר", מציין גלזר. "לכן עדיין קיים גם ביקוש לשטחים גדולים וראיה לכך שמגדל עזריאלי שרונה ומגדל TOHA ברחוב תוצרת הארץ, הוקמו עם קומות בשטח ממוצע של 3,000 מ"ר.

"הרבה פעמים מעבר של חברות כאלה למשרדים חדשים יוצר תחלופה, כי השוק נמצא בתנועה. עזיבה של שוכרים מחייבת את בעלי הנכסים להתמודד עם המצב ולייצר אטרקטיביות לשוכר חדש או למניעת עזיבה של השוכר הקיים. בעקבות צמיחת ההייטק והפריחה של חברות חללי העבודה המשותפים, וכן בגלל הצמיחה הכללית בשוק, שטחים של עשרות אלפי מ"ר במגדלים חדשים מצליחים להתאכלס". 

"המשרדים הישנים הם מוצר מאוד ייחודי"

"המשרדים בתוך בנייני המגורים הישנים, לעומת המסה של מאות אלפי מ"ר שמתווספים במגדלי משרדים חדשים, זה טיפה בים", אמר אורן גלזר, בעלים ומנכ"ל משותף, מנהל החטיבה המסחרית-ארצית באנגלו סכסון. "השטחים במגדלי המשרדים החדשים הם עוד מאותו דבר, והמשרדים בתוך בנייני המגורים הישנים הם מוצר מאוד ייחודי, ויש כאלה שנמשכים רק לדבר הזה".

גלזר מעריך כי בעוד 10 שנים בנייני המשרדים הישנים בטיילת בתל-אביב יוסבו למלונאות ומגורים, וכל אזורי התעסוקה יעברו מזרחה לציר איילון ומנחם בגין. "בציר יגאל אלון יש לא מעט בניינים ישנים יחסית, וצריך גם כאלה".

"בניינים בני 50 שנה ויותר יהיו חייבים להשתנות על מנת לשמור על רלבנטיות בשוק", אומר שמאי המקרקעין גיל מעיין, מנכ"ל חברת הניהול והאחזקה מיקדן. "אנו רואים את השינוי כבר מתרחש בשטח. השינוי הזה קורה לרוב באחד משלושה כיוונים: שינוי אורבני, בידול ותוספות בנייה.

"כדי להישאר רלוונטיים בתחרות מול המגדלים החדשים והתחרות הגוברת, בעלי הבניינים המיושנים מתאימים את השימושים בהם למציאות הנוכחית. שימושים מסורתיים כמו מלאכה ותעשייה זעירה נעלמים ובמקומם נולדים מלונות בוטיק, חללי עבודה משותפים ומתחמים קהילתיים. מתרחש הליך מהיר של התחדשות עירונית בהיבטים המשלבים תרבות, עניין, עסקים וקהילה.

"מבחינת בידול ייאלצו הבניינים המיושנים 'להמציא' את עצמם מחדש, למצוא קול ייחודי ולבדל את עצמם מאחרים. נראה יותר עיצובים נועזים ושונים אשר אינם יכולים להתקיים במגדלים גבוהים שמטבעם הם הומוגניים מבחינת בנייה ועיצוב, שימושים בגגות עבור גינות, פתרונות אירוח קלים בקיץ, חזיתות 'חיות' עם גינון ורטיקלי, מערכות אקו-סיסטם לניצול, יצירה ושימור אנרגטי, ובניינים למשתמש יחיד אשר יוכלו לתת ביטוי לעולם הערכים הייחודי של אותו דייר, באופן המהווה יתרון לעומת המגדלים הגבוהים.

"במובן הבסיסי ביותר מבחינת נדל"ן, נראה צורך מיידי בהגדלת הבניינים הישנים כדי לתת מענה לגידול הטבעי של דיירים קיימים ולדרישות התפעוליות של דיירים חדשים. כיום ישנן אפשרויות לתוספות בנייה משמעותיות גם לבניינים מיושנים שלא תוכננו לכך, באופן שיאפשר את הכפלת שטחם וגובהם ואף יותר מכך, כל זאת באופן שלא יצריך את פינוי הבניין או הפסקת הפעילות הנוכחית המתקיימת בו".

עוד כתבות

צביקה לביא, בעלי בית ההשקעות לביא את לביא / איור: גיל ג'יבלי

"השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי": מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

צביקה לביא, מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע בחשד שרכש מניות של ארית תוך שימוש במידע פנים, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים אותו מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

אנבידיה / צילום: שלומי יוסף

אנבידיה רוכשת חברת דאטה ישראלית ב-75 מיליון דולר

החברה הנרכשת היא אילומקס, שעוסקת בניהול הדאטה הארגוני וביצירת שפה משותפת בין מאגרי המידע השונים לשם אימון והפעלת בינה מלאכותית

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

כותרות העיתונים בעולם

זו אחת ממערכות הנשק המתקדמות בעולם והיא עכשיו בידיים של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן תרכוש מערכות מתקדמות מרוסיה כדי לשקם את יכולות ההגנה האווירית שלה, מנהיג המעצמה העולמית שיבוא לבקר בישראל בשיא המתיחות מול איראן, ופרו-פלסטינים בגרמניה מתכננים להפגין ליד מחנה ריכוז • כותרות העיתונים בעולם 

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א לאחר החלטת הריבית; מדד הבנקים קפץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3%, מדד ת"א 90 איבד מערכו כ-0.8% ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה ● ירידות קלות בניו יורק, הביטקוין קורס, הדולר יורד ● בתזמון מאתגר: פאלו אלטו החלה להיסחר הבוקר בת"א ● פה ושם - במיטב ובבנק אוף אמריקה אומרים: המניות בבורסת ת"א ובוול סטריט יקרות מידי

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

מכה לאל על: רשות התחרות שוקלת להטיל קנס נוסף בהיקף 110 מיליון שקל

פחות מחודש לאחר הקנס על המחירים המופרזים, הממונה על התחרות מטילה על אל על עיצום ענק של כ-110 מיליון שקל בגין ניצול כוחה המונופוליסטי מול ארקיע ● החשד: אל על מנעה מהמתחרה גישה קריטית להאנגרים לתחזוקת מטוסים ● אל על בתגובה: לא נפל כל דופי במעשי החברה

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: איל יצהר

תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "דפוס פעולה שיטתי של הטעיה והסתרת מידע"

חברת ויז'ן אנד ביונד, המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעת ע"י 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה נטען ל"דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● בא-כוח החברה: "טרם התקבל כתב התביעה"

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים