גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  הזמן הלבן

שינויים בהרגלי הגלישה: מהפכת הלואו קוסט של אתרי הסקי

עד לא מזמן, סקי היה נחשב לחופשה של בעלי ממון, שנפשו במועדונים יוקרתיים בהרי האלפים ● אבל בשנים האחרונות מצטרפים גם קהלים חדשים: צעירים, דתיים, משפחות ואפילו ועדי עובדים ● אתרים רבים הופכים נגישים יותר, ואפשר למצוא חבילות סקי במחירים עממיים

הר מושלג / צילום: שאטרסטוק
הר מושלג / צילום: שאטרסטוק

"אם פעם חופשת סקי עלתה 2,000 אירו וזה היה אפשרי רק במועדונים כמו קלאב מד, ורק למשך שבוע, היום יש חבילות סקי גם ב-600 אירו לשבוע", כך אומר אורן אור סמנכ"ל בחברת פינגווין, המתמחה בתחום הסקי. זה לא שהמחירים בקלאבים צנחו לפתע, אלא שהעוגה גדלה. יותר ויותר אתרי סקי נעשו נגישים לגולשים הישראלים ובכלל, וכבר אינם נחלת העשירונים העליונים בלבד. במילים אחרות: הספורט הזה שפעם אולי היה סמל סטטוס אליטיסטי - פונה עכשיו לכווולם. גם לוועדי עובדים, כפי שיתברר בהמשך.

מה שהיווה את נקודת המפנה, מסכימים העוסקים בתחום, היה פתיחת האתר שמסתמן כלהיט התורן עבור הגולש הישראלי - בעיירה בנסקו (Bansko), שבה נמצא אתר הסקי הגדול בבולגריה, ששודרג ושופץ על-ידי חברה אוסטרית ועלה בסערה למפת הסקי, ועדיין שמר על מחירים נמוכים.

אתר סקי בבנסקו בולגריה / צילום: צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

"את אוכלת במסעדה טובה בבנסקו בלא יותר מ-20 אירו לזוג", אומר אור, "זה אתר מצוין ששינה את המפה ודרכו אפשר להיכנס לעולמות הסקי. מתנסים בפעם הראשונה בבנסקו - ואם מתחברים לזה, מה שקורה בדרך כלל - חוזרים לשם בפעם השנייה. בפעם השלישית כבר עוברים לאתרי הסקי באוסטריה, צרפת או שווייץ.

גם מנכ"ל חברת סקי דיל, רונן כץ, מספר על השינוי במחירי חופשות הסקי. "חופשת סקי עולה כיום פחות משני לילות בצימר בגליל. ב-700-600 אירו אפשר לנסוע למלון 4 כוכבים בבנסקו, כולל העברות, סקי פס וציוד. ב-15 השנים שאני בתחום לא ראינו דבר כזה".

גם הוא שם את הפוקוס על כניסת בולגריה למפת הסקי, ולא רק האתר אלא גם ה"מעטפת" כולה - חיי לילה, קניות ופולקלור מקומי. וכל אלה במרחק של שעתיים וחצי טיסה (האתר נמצא במרחק של 160 ק"מ מסופיה, שאליה טסים עם וויז אייר, חברת הלואו קוסט ההונגרית).

"מה שקרה הוא שהמכנה המשותף הנמוך איפשר לרבים להיכנס לענף הזה", אומר כץ. "בנסקו הכניסה לתחום הסקי המון ישראלים, שהשקיעו 600 אירו בחופשת סקי, והיום הם אולי עברו לסקי ב-1,400 אירו, ואולי לא. לא רק שמספר הגולשים גדל, אלא שגם מי שכבר גולש, נוסע יותר. 30% מגולשי הסקי נוסעים לשתי חופשות סקי בשנה. אחת, לשבוע עם המשפחה או עם חברים, והשנייה לסוף שבוע עם בת או בן הזוג. רבים נוסעים בינואר לסוף שבוע חימום לקראת החופשה הארוכה שלהם בחודש מארס".חגיגת הלואו קוסט

אל כניסת האתרים במזרח אירופה, כשבנסקו הוא המוכר שבהם אך בהחלט אינו היחיד, מצטרף גורם נוסף: חגיגת טיסות הלואו קוסט מישראל ליעדי החורף במזרח אירופה וגם במערבה. מוסיפים לתערובת הזו את השקל החזק מול הדולר והאירו וגם מול המטבע ההונגרי (שקל אחד שווה ל-77 פורינט הונגרי) ומקבלים תמהיל שמאפשר להציע חופשת סקי בשליש מחיר ממה שהוצע לנו לפני כחמש-שש שנים.

"האירו היום הוא פחות מ-4.25 שקל, לפני שלוש שנים הוא היה 4.70 שקל ולפני חמש-שש שנים הוא היה יותר מ-5 שקלים", מתייחס גם כץ להיחלשות מטבע האירו אל מול השקל כפקטור שהגדיל את עוגת הסקי. "בעונת 2019 מכרנו חבילות לצרפת ב-10%-15% פחות לעומת המחירים ב-2011 למוצר מקביל. ענף הסקי הפך מאקסטרים למיינסטרים".

וכשמוצר תיירותי הופך למיינסטרים - ולא כמילה גסה - גם ההיצע לדרישות של הישראלים באתרי הסקי מקבל ביטוי. כך, למשל, בהדרכה בעברית גם לזאטוטים מגיל ארבע. "היקף היוצאים לסקי בפורמט משפחתי גדל פי 10 לעומת המספרים של לפני עשר שנים", אומר כץ.

הישראלים גם יוכלו לשמוע אמנים ישראלים בהופעות באתרי סקי. "הבאנו את פסטיבל ערד להרי אירופה המושלגים", הוא מוסיף, ומפרט רשימת אמנים מהשורה הראשונה: בלקן ביט-בוקס, הדג נחש, טונה, נצ'י נצ', התקווה 6 ואחרים, שיצאו ברכבת אווירית להופעות באתרים השונים. ולא רק זה - גם מלונות כשרים פועלים באתרי הסקי לטובת הגולשים שומרי המסורת.

"המחיר שלא היה קיים בעבר, מקרב לסקי קהילות חדשות", מאשר גם דדי ונונו, מנהל תחום סקי באשת טורס, המציעה גם חופשת סקי כשרה במלון מותאם המצויד אפילו בבית כנסת. גם שעות פעילות הגלישה בחבילה מותאמות לשומרי שבת. "מי היה חולם בעבר על סקי שמותאם לשומרי מסורת? פירקנו את החבילות שפעם היינו מוכרים לשבוע, לשני חלקים - א'-ד' לשומרי מסורת, וסופ"ש כחבילה נפרדת".

אם לא די בכך, מספר ונונו על ועדי עובדים שנכנסו לתחום. "אוכלוסיות של מקומות עבודה שבאים במאסה של כמה עשרות עובדים מבנקים או מקופות חולים זה משהו שלא דמיינו. בנוסף, רואים יותר נשים שמגיעות לחופשת סקי. ובכלל, לבן או בת הזוג שפחות אוהבים סקי יש המון מה לעשות".

"כל שנה מעגל הגולשים מתרחב", אומר אור מפינגווין, שמשווק חבילות סקי זה 12 שנים. "אנחנו מכורים לסקי, ומתוך החיבור לעולם הזה התחלנו לייצר חבילות. במקביל, הביקוש גדל".

בפינגווין משלבים חבילות גם עם טיסות לואו קוסט, וגם באמצעות טיסות שכר במטוס חכור לזלצבורג (הקרובה לאתר מאיירהופן באוסטריה).

עם כל הכבוד לאתר הבולגרי ששינה את המפה, אומר אור כי עדיין מרבית הישראלים טסים לאוסטריה או לצרפת. בתי המלון באזורים הללו התייקרו בחלקם. "אלו בתי מלון שעובדים בעונה קצרה יחסית לאורך השנה, והם מחלקים אותה לסבבים של 7 לילות, לרוב משבת עד שבת. המחירים שם לא ירדו. להיפך, בחלקם הם עלו".

אבל פתרונות הלינה האחרים, כמו דירות שההיצע שלהן גדל, מאפשרים את הגמישות, שכן בדומה למגמה שחולשת על כל עולמות התיירות, אתרי הסקי חוו גידול עצום בדירות בדרגות שונות. שינוי מעניין התרחש גם בתחום ציוד הסקי, הן בשכירת ציוד או רכישה מראש בארץ או באתרים עצמם. הקניות המקוונות שפתחו אינספור אפשרויות השפיעו גם הן. אם ציוד לסקי בעבר נמכר באלפי שקלים, היום אפשר לסגור גם במאות. משקפות סקי, לדוגמה, נמכרות בעליאקפסרס גם ב-80 שקל במקום ב-400 שקל, וגם כפפות אפשר למצוא בפער דומה.

אז לאן הרוב נוסעים?

יעדי הסקי שמוצעים בתפריט הישראלי השגור כוללים כמובן את צרפת, אוסטריה, שווייץ ואיטליה, את בולגריה כאמור וגם את סוצ'י ברוסיה, שם נערכת אולימפיאדת החורף (והתקיימו חלק ממשחקי המונדיאל). את סוצ'י מגדיר כץ כיעד הכי קרוב לישראל שהוא "זול בטיסות, אבל פחות זול בלינה. המלונות בסוצ'י הם בעיקר של רשתות יוקרה, ולכן חופשה תעלה 1,200-1,000 אירו לשבוע ו-900-800 אירו לחופשה של אמצע שבוע או לסוף שבוע". עם זאת, "כבר לא נותרו בסקי דיל חבילות סקי לסוצ'י לעונה הקרובה", לדבריו. בין היתר משום ש"הישראלים מעדיפים יעדים כמה שיותר קרובים".

פאסו טונלה, איטליה / צילום: עדן רם עבור  SKI DEAL

הרבה טסים לארה"ב. לא משלבים שם סקי?

"מי שטס לנסיעת עבודה, אולי ישלב סקי באספן קולורדו, למרות שסקי וג'טלג יחד זה שילוב לא טוב. גם טייסים עושים את זה, אבל זה שיעור ממש זניח. רוב הישראלים גולשים באירופה".

כל הטוב הזה קורה עוד לפני שאתרי הסקי בגיאורגיה - שמוגדרים בעלי פוטנציאל עצום לאור גובהם והמרחבים העצומים בהרים המושלגים המשתרעים על שטח של כ-6,000 ק"מ - נכנסו לשוק כמוצר מן השורה. אור מציין כי האתרים עדיין לא מפותחים בהיבט התשתיות ושל המתקנים (מעליות למשל), אולם הפוטנציאל בגיאורגיה עשוי להציע מוצר שונה ומיוחד - סקי לאורך כל ימות השנה. אור סבור ש"יהיה מעניין ברגע שגיאורגיה תבין את הפוטנציאל הזה שלה והאתרים שם יציעו מוצר תחרותי מאוד". אנחנו ממתינים.

ועד שגיאורגיה תשבור את השוק מכיוונה, בסופו של דבר, הכול כנראה עניין של השקפה והאופן שבו אנחנו תופסים את חופשת הסקי. "בדיוק כפי שנוסעים רבים יוצאים ל"סיטיברייק" בפריז או באמסטרדם או בכל יעד אחר באירופה, קופצים לגיחת סקי - גם מי שחלם על סקי שהיה לו יותר יקר בעבר וגם לשם ההתנסות. אפשר גם לשלב סופ"ש סקי ועוד כמה ימים בעיר גדולה.

"כשאנחנו מרכיבים חבילה, הפקטור של המחיר עומד לנגד עינינו", אומר ונונו. "אם הטיסה והמחירים באתר מביאים למכלול שמבחינתנו הוא מחיר נגיש - נלך על זה".

סוצ'י/ צילום:גילי עזגד עבור  SKI DEAL

אבל יש טיסות זולות גם לאוסטריה או לגרמניה.

"נכון. מרכיב הטיסה ביעדים האלה אולי יהיה נמוך, אבל שירותי הקרקע כמו סקי פס יהיו יקרים במערב אירופה ב-40% יותר מאשר במזרח אירופה. גם מחירי הלינה והאוכל שם יקרים. מרכיב הטיסה אולי הוזיל את הסך הכול, אבל המטרה היא להציע חופשת סקי במחיר שמתאים לכל כיס, מ-550 אירו לאדם לסופ"ש כולל הכול, ובשיא העונה להציע את החופשה הזו ב-630 אירו".

ויש גם מציאות של הרגע האחרון לספונטנים?

"בסקי, המשחק הוא שונה מאשר דילים לסיטי ברייק באירופה. אין תנודתיות גדולה במחיר משום שהנטו מלכתחילה נמוך".

אז חוץ מעובדים מהבנק או מקופת החולים, את מי עוד נפגוש במעליות באתרי הסקי הללו?

"תפגשי פחות תיירים מערב אירופיים, אבל תראי תיירים ממזרח אירופה כמו רוסיה, בולגריה וגם מיוון. אפשר בגדול להגיד שמדובר בתיירים המשתייכים למעמד סוציו-אקונומי בינוני יותר מאשר ספורטאי סקי מדופלמים", אומר ונונו.

חשיבה מחוץ לקופסה

לצד המשוואה של אתר זול בבולגריה וטיסות לואו קוסט, שהכניסו את הסקי לעלונים של ועדי העובדים, יש דרך מעניינת נוספת לחשיבה מחוץ לקופסה, שתאפשר לנו לשלם פחות על חופשת סקי, ואפילו במערב אירופה. הסוד הוא להתמקד באתרים קטנים יותר, או במילים אחרות: ללמוד מהצעירים.

יותם עידן, מייסד ומנכ"ל האתר ,Weski.co.il גדל בצרפת וכילד הורגל לצאת לחופשת סקי משפחתית לפחות פעם בשנה. "כשהגעתי לגיל 18", הוא נזכר, "רציתי להמשיך לצאת לחופשות סקי, אבל לא בפורמט המשפחתי. כך הכנסתי חברים שלא עשו סקי בעבר. חיפשנו פתרונות זולים והבנו שאפשר לצאת לחופשת סקי לא יקרה.

"אנחנו רואים היום שסקי הפך להיות ספורט מאוד נפוץ בקרב המילניאלס - חבורות של סטודנטים או של חיילים שנוסעים לחופשת סקי ב'רגילה' ואחרי הצבא". גם עידן מתייחס למהפכת הלואו קוסט שהנגישה טיסות לז'נבה, לליון ולמינכן, יעדים שקרובים להרי האלפים מאיזשהו כיוון, והן מאפשרות להגמיש את החבילה. בנוסף, הוא מציין את מלאי הדירות שגדל מאוד. ב-WeSki מציעים לפרק את החבילה ולרכוש את רכיביה בנפרד תוך פוקוס על יעדים, בעיקר בצרפת.

לפי עידן, "מי שמתמקד בגלישה עצמה, פחות מתעניין במלון 5-4 כוכבים או בדירת יוקרה שתחכה לו באתר. יש דירות בחצי מחיר לעומת בית מלון, וכולן מצוידות במטבחים. קונים מצרכים בסופרמרקט שיש בכל אתר ומבשלים לבד. גם בסופרים היקרים באתרים בצרפת, המחירים עדיין יותר זולים מהמחירים בארץ ולפי התחשיב שלנו, בדרך הזו עלויות המזון מגיעות ל-100 אירו לאדם לשבוע. יש יותר מעשרת אלפים דירות להשכרה באתרי הסקי באלפים - שמונה חבר'ה יכולים לחלוק דירה. לא חייבים לנסוע רק לאתרים הגדולים והיקרים כמו סן מוריץ או קורשבל. יש מאות אתרים בצרפת שנמצאים מתחת לרדאר של מרבית הציבור, אלו אתרים שיש בהם מסלולים טובים והשהייה שם פחות יקרה. מי שגולש ברמה של מתחיל או בינוני, ימצא שהאתרים הללו מתאימים לו אפילו יותר מהגדולים, המסלולים שקטים יותר ופחות עמוסים".

בין האתרים הללו, מונה עידן את האתר מורזין (Morzine) שהעיר הקרובה אליו בטיסה היא ז'נבה או האתר סר שבלייה ((Serre Chevalier שאליו הוא ממליץ להגיע מטורינו. לדבריו, חבילה עם טיסות והעברות תעלה כ-600 אירו לשבוע בינואר (כולל סקי פס, שלבדו מגיע למחיר של 300-200 אירו לשבוע). "בצרפת לבדה יש לפחות 200 אתרי סקי ומרבית הישראלים מתמקדים בערך ב-10, וזה פספוס, משום שאתר קטן-בינוני, לא רק שיהיה זול יותר אלא שיש בו קסם אחר".

ומי שמחפש מסעדות טובות וחוויית אפרה-סקי, ימצא אותה גם שם?

"זה כמו ששואלים אם יש ברים ומסעדות בגליל. יש. פחות מאשר המספרים של תל-אביב, אבל יש. אלו אתרים יותר משפחתיים", אומר עידן.

אז מה קדם למה - טיסות לואו קוסט שאפשרו את הגישה לאתרים הללו, או שחברות התעופה שזיהו את הביקוש של הנוסעים להגיע לז'נבה כנקודה שממנה יוצאים לאתרי סקי באלפים והכניסו אותה למפת היעדים?

עידן: "לא ברור מה הביצה ומה התרנגולת, אבל מה שברור הוא שאם לפני כמה שנים הייתה טיסה אחת בשבוע לז'נבה, היום יש חמש. תרבות הסקי צומחת גם בזכות זה".

עידן מספר על תופעה מעניינת אחרת שהתרחשה בשנים האחרונות - חיבור של כמה אתרים קטנים וסמוכים, שהפכו לאזורי גלישה מאוחדים שיצרו מרחב גלישה גדול. במקרה כזה, הוא מציע ללון ביעד הפחות יקר (עם השם הפחות מוכר) ובבוקר, במרחק של כחצי שעה, לעבור למסלולי הגלישה של האתר שמי שלן בו בטח שילם יותר. שלושת העמקים (Les trios vallees) בצרפת, למשל, הוא אזור גלישה הכולל שמונה ריזורטים של סקי, בהם קורשבל, מריבל, ואל טורנס ועוד שהתאחדו לכדי 328 מדרונות ו-166 מעליות. אזור אחר הוא ה-Paradiski שהוא "גן שעשועים" לסקיירים במרחב של 425 ק"מ - מהאתר Les arcs ועד La Plagne.

"העיירה מורזין נמצאת מתחת ל-Avoriaz, ושם תשלמי 200 אירו פחות לשבוע", אומר עידן. "ליד שאמוני (Chamonix) יש הרבה עיירות קטנות כמו Les Menuires - ואלו הפערים גם שם. לוקחים שתי מעליות בבוקר, ובפחות מחצי שעה מגיעים למסלולים של שאמוני. אחרי כן מרוויחים גלישה ארוכה יותר של 800 מטר חזרה עד לעיירה, ומשלמים על זה הרבה פחות". וכך מצאנו בצרפת חבילה במחיר של סקי בבולגריה.

ולסיום, בשורה משמחת. קשה אומנם לדעת בבירור איזו עונה צפויה לנו, אבל הלך הרוח מנבא עונה "חזקה" מבחינת כמויות השלג. אלה יאפשרו למכור חבילות סקי אפילו בפסח (באתרים הגבוהים). העונה עצמה מתמקדת בחודשים דצמבר עד מארס, אבל אפשר למתוח עוד חודש ואפילו חודשיים בחסות אלוהי השלג (ואלוהי השלג המלאכותי). וכך, הגדלת העונה תוזיל את המחיר גם למי שמוכן לקחת סיכון להגיע לאתר מושלג חלקית בחודש אפריל או מאי.

עוד כתבות

הריסות בעיר צור לאחר תקיפת צה''ל החודש / צילום: Reuters, Aziz Taher

בין ישראל לחיזבאללה: לבנון נמצאת על סף מלחמת אזרחים

על ממשלת לבנון מופעל לחץ מצד ארה"ב, ישראל וחלקים נרחבים מהציבור להתעמת עם חיזבאללה ● אך גורמים צבאיים מזהירים: "אנחנו יודעים איך יתחיל ניסיון לפרק את חיזבאללה מנשקו בכוח צבאי, אבל לא כיצד יסתיים"

מייסדי סיארה. מימין: יונתן איתי, מייסד-שותף וסמנכ''ל מחקר ופיתוח, תמר בר-אילן, מייסד-שותף ו-CTO, יותם שגב, מייסד-שותף ומנכ''ל החברה / צילום: נטשה זריקר

חד הקרן סייארה קופץ לשווי של 12 מיליארד דולר בגיוס ענק

חסרת הסייבר סייארה, אחד מחדי הקרן הצומחים בסייבר הישראלי, מודיעה היום על סיבוב מימון ענק נוסף בן 600 מיליון דולר, לפי שווי חברה של 12 מיליארד דולר

כסף מהביט לפייבוקס? בקרוב זה יהיה אפשרי

מס"ב משלימה פיתוח מערכת חדשה שתאפשר לראשונה העברות כספים ישירות בין אפליקציות התשלומים הפופולריות, וצפויה להיות מושקת עד סוף השנה ● המהלך עשוי להוזיל את עלויות התפעול של הבנקים, שמסבסדים כיום את פעילות ביט ופייבוקס במאות מיליוני שקלים

עו''ד אתי בן דור, פרקליטת מחוז תל אביב / צילום: ברונו שטיין, לע''מ

עו״ד אתי בן דור מונתה לתפקיד פרקליטת מיסוי וכלכלה במחוז תל אביב

ועדת המכרזים של נציבות שירות המדינה בחרה בעו”ד אתי בן דור לתפקיד פרקליטת מחוז תל אביב באגף מיסוי וכלכלה, ותחליף את עו"ד יהונתן תדמור ● בן דור משמשת כיום כמשנה לפרקליט המחוז והובילה לאורך השנים שורה של תיקי שחיתות ציבורית ותיקים כלכליים מורכבים

הריסה ובנייה מחדש ברובע 4 בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

בלי חניה ושכר דירה: דיירים מוותרים על הטבות כדי להציל מיזמי פינוי-בינוי

עליית הריבית והתייקרות עלויות הבנייה פגעו בכדאיות הכלכלית של פרויקטים רבים בתחום ההתחדשות העירונית ● יזמים ועורכי דין מדווחים שדיירים רבים מסכימים לוותר על חלק מהתמורות - בדגש על הטבות כמו חניה, מפרט הדירה ודמי השכירות - בניסיון להימנע מהפחתת שטחים שיחזירו את היזם לוועדות התכנון

מאיר דוידי / איור: גיל ג'יבלי

לאחר הרשעה בפלילים והסתבכות בחובות: יזם הנדל"ן שמנסה לגייס אג"ח

מאיר דוידי (לשעבר דוד), פועל לגייס 150 מיליון שקל עבור חברת הנדל"ן ניצנים ● בעבר הורשע בשורה של עבירות חמורות בקשר לעסקיו בבורסה ● מי שביקש להכריז על עצמו בעבר כפושט רגל, ערב כיום לחובות החברה בסכום של 232 מיליון שקל ● מניצנים נמסר: מדובר באירועים שהתרחשו לפני 34 שנה, ולחברה אין כל קשר לאותם אירועים היסטוריים"

בניין הבורסה בתל אביב. בעיגול: השופט מגן אלטוביה / צילום: שלומי יוסף,  זום 77

התקדים שמאותת לחברות שיוצאות להנפקה: אל תמכרו אשליות למוסדיים

ביהמ"ש הכלכלי אישר תביעה ייצוגית נגד תמר פטרוליום ודלק קידוחים סביב הנפקה מ-2017 ● לראשונה כללי הגילוי המחמירים של התשקיף יחולו גם על מצגות וחומרי שיווק למוסדיים ● מומחה: "רצוי היה להטיל אחריות בחוק על חברה הכוללת פרט מטעה במסמך"

אסי כהן, מצטרף כמשקיע; רון ארבל, מנכ''ל Aryon, עומר אדם, משקיע מהסבבים בקודמים / צילום:  אלעד גוטמן, נדב מרגלית, עידן כהן

מה שטוב לעומר אדם, טוב לאסי כהן: המשקיעים של חברת הסייבר Aryon

חברת הסייבר Aryon השלימה גיוס של 25 מיליון דולר ומצרפת לרשימת המשקיעים את השחקן אסי כהן, בהשקעתו הראשונה בסטארט־אפים ● בין המשקיעים בחברה גם עומר אדם, אהוד ברק ויסמין לוקאץ’ ● וגם: לוריאל וסופר־פארם יציינו את יום ה־Refill הבינלאומי במתחמי פופ־אפ ייעודיים ● אירועים ומינויים

שמוליק ינאי (ימין) עם אחיו עופר / צילום: תמונה פרטית

שמוליק ינאי: "כשאתה רואה את אחיך הגדול הופך למיליארדר זה פותח את התיאבון"

הוא היה בעבר כתב כלכלי, עבר לייצג קרן השקעות אמריקאית שהזרימה הון לחברת המדיה של טראמפ והקים ארבע חברות טכנולוגיה ● לאחר שמכר חברת רחפנים לניקוי פאנלים סולאריים, מסביר שמוליק ינאי כיצד הפך אחיו, המיליארדר עופר ינאי, ל"כדור הבדולח" שלו

כותרות העיתונים בעולם

בעולם מזהירים: חוקי המלחמה השתנו, וגם ישראל צריכה להיערך מחדש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הרחפנים וטילים מדויקים שינו את שדה הקרב, בעולם חלוקים כמה זמן איראן תוכל להמשיך במלחמה ומדוע היחסים בין טראמפ לנתניהו התעררו? • כותרות העיתונים בעולם 

אנבידיה ואינטל / צילום: אסף גלעד

דוח חדש: מאות עובדים עוזבים את אינטל, ואנבידיה היא המרוויחה הגדולה

דוח חדש של אתוסיה חושף כי אינטל, החברה שנחשבה במשך שנים למעסיקה הגדולה והמשפיעה ביותר בענף, רשמה ירידה משמעותית בכוח האדם, לאחר שמאות עובדים עזבו אותה בשנה החולפת ● וגם: כך משתנים יחסי הכוח במאבק על הטאלנטים

מלון הנסיכה, אילת / צילום: ויקימדיה

כעשור לאחר רכישת מלון הנסיכה באילת: נצבא תשלם מס של מעל 17 מיליון שקל

העליון דחה את ערעורה של נצבא על חיובה במס רכישה בגין העסקה לרכישת מלון הנסיכה באילת ● החברה טענה כי רכשה חברה בעלת פעילות מלונאית ולא "איגוד מקרקעין", אך נקבע כי בעת העסקה המלון עמד בפני סגירה ושיפוץ נרחב ולכן חיוב המס נותר על כנו

דיון האריס / צילום: באדיבות NVIDIA

בכיר באנבידיה: "בזכות מלאנוקס, אנחנו חברת התקשורת הגדולה בעולם"

דיון האריס, האיש שאחראי על הקשר של אנבידיה עם מטא ו־OpenAI, מסביר איך נראית המלחמה על חוות השרתים של הדור הבא ● וגם: מה באמת קורה עם אינטל?

עורכי דין / איור: גיל ג'יבלי

עורכי הדין לא אחראים לכישלון העסקי של ענבל אור. הפסיקה, המשמעות והחריג

בית המשפט המחוזי דחה את רוב התביעה בסך 12.7 מיליון שקל שהגישו רוכשים נגד עורכי הדין שליוו את קבוצת הרכישה של יזמית הנדל"ן המורשעת, ענבל אור ● פסק הדין משרטט מחדש את האחריות של עורכי דין בעסקאות נדל"ן: מחובת גילוי הסיכונים ועד החובה להתערב כשמופרות התחייבויות כלפי רוכשים

פקקים / צילום: שלומי יוסף

שלושה מופעי ענק והפגנה: עומסי תנועה חריגים צפויים מחר במרכז

מחר (ה') בשעות הערב צפוי גל תנועה חריג לאזור המרכז: עומר אדם, אייל גולן ובן צור יופיעו במקביל ברמת גן, תל אביב ופתח תקווה וימשכו יותר מ־80 אלף צופים ● במקביל צפויות הפגנות של הפלג הירושלמי במספר מוקדים במרכז הארץ, שעלולות לגרום לחסימות ולשיבושים נוספים בתנועה

המותג בוורלי הילס פולו קלאב

ביהמ"ש בפסיקה חריגה: לדירקטורים יש אחריות אישית על הפרת סימון מסחרי

ביהמ"ש המחוזי בת"א הטיל אחריות נזיקית חריגה על דירקטורים ביצרנית ההלבשה התחתונה דון ג'ילי, שחויבו להשיב רווחים של כמיליון שקל לבעלות המותג בוורלי הילס פולו קלאב ● הנתבעים מכחישים שימוש ללא רישיון בסימן המסחר: "סבורים שביהמ"ש טעה"

תקלה עולמית בג'מיני / צילום: Shutterstock

תקלה עולמית בג'מיני: משתמשים אינם מצליחים להשתמש בשירות

הצ'אטבוט של גוגל הפסיק להגיב עבור משתמשים רבים ברחבי העולם במגוון פלטפורמות ● החברה הודיעה כי זיהתה פתרון וכי הוא נמצא בתהליך הפצה, אך טרם מסרה מועד לחזרה מלאה של השירות לפעילות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. פרסום ברשת איקס, 07.06.26 / צילום: צילום מסך

על מי החוק מחייב להטיל עונש מוות?

מיד לאחר הפיגוע בשרון, השר איתמר בן גביר טען ברשתות החברתיות שלו כי האירוע ממחיש את נחיצות חוק עונש מוות למחבלים • אלא שהקשר של החוק לפיגוע פחות מובהק ממה שניתן להתרשם • המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה באדום בוהק, על רקע איומו של טראמפ לתקוף באיראן

הנאסד"ק נפל בכ-2%, מניות השבבים המשיכו לאבד גובה ● המסחר התנהל כשברקע המתיחות הגוברת בין ארה"ב ואיראן ופרסום מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, שעלה לשיא של שלוש שנים ● סופר מיקרו קומפיוטר צללה בעקבות תוכנית לגיוס הון בגובה 7 מיליארד דולר ● מחירי הנפט טיפסו, מחיר הזהב ירד ● בורסת סיאול נחלשה בכ-4.5%

הבדיקות החדשניות שמגלות באיזו מהירות אנחנו מזדקנים

איך אפשר למדוד את הגיל הביולוגי של כל איבר ומהו התאום הדיגיטלי שחברות ענק כבר מתחרות עליו? ● במרוץ להארכת החיים חוקרים מפתחים בדיקות שמגלות בן כמה הגוף שלנו באמת ● מדעי אריכות החיים, מדור חדש