גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שינויים בהרגלי הגלישה: מהפכת הלואו קוסט של אתרי הסקי

עד לא מזמן, סקי היה נחשב לחופשה של בעלי ממון, שנפשו במועדונים יוקרתיים בהרי האלפים ● אבל בשנים האחרונות מצטרפים גם קהלים חדשים: צעירים, דתיים, משפחות ואפילו ועדי עובדים ● אתרים רבים הופכים נגישים יותר, ואפשר למצוא חבילות סקי במחירים עממיים

הר מושלג / צילום: שאטרסטוק
הר מושלג / צילום: שאטרסטוק

"אם פעם חופשת סקי עלתה 2,000 אירו וזה היה אפשרי רק במועדונים כמו קלאב מד, ורק למשך שבוע, היום יש חבילות סקי גם ב-600 אירו לשבוע", כך אומר אורן אור סמנכ"ל בחברת פינגווין, המתמחה בתחום הסקי. זה לא שהמחירים בקלאבים צנחו לפתע, אלא שהעוגה גדלה. יותר ויותר אתרי סקי נעשו נגישים לגולשים הישראלים ובכלל, וכבר אינם נחלת העשירונים העליונים בלבד. במילים אחרות: הספורט הזה שפעם אולי היה סמל סטטוס אליטיסטי - פונה עכשיו לכווולם. גם לוועדי עובדים, כפי שיתברר בהמשך.

מה שהיווה את נקודת המפנה, מסכימים העוסקים בתחום, היה פתיחת האתר שמסתמן כלהיט התורן עבור הגולש הישראלי - בעיירה בנסקו (Bansko), שבה נמצא אתר הסקי הגדול בבולגריה, ששודרג ושופץ על-ידי חברה אוסטרית ועלה בסערה למפת הסקי, ועדיין שמר על מחירים נמוכים.

אתר סקי בבנסקו בולגריה / צילום: צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

"את אוכלת במסעדה טובה בבנסקו בלא יותר מ-20 אירו לזוג", אומר אור, "זה אתר מצוין ששינה את המפה ודרכו אפשר להיכנס לעולמות הסקי. מתנסים בפעם הראשונה בבנסקו - ואם מתחברים לזה, מה שקורה בדרך כלל - חוזרים לשם בפעם השנייה. בפעם השלישית כבר עוברים לאתרי הסקי באוסטריה, צרפת או שווייץ.

גם מנכ"ל חברת סקי דיל, רונן כץ, מספר על השינוי במחירי חופשות הסקי. "חופשת סקי עולה כיום פחות משני לילות בצימר בגליל. ב-700-600 אירו אפשר לנסוע למלון 4 כוכבים בבנסקו, כולל העברות, סקי פס וציוד. ב-15 השנים שאני בתחום לא ראינו דבר כזה".

גם הוא שם את הפוקוס על כניסת בולגריה למפת הסקי, ולא רק האתר אלא גם ה"מעטפת" כולה - חיי לילה, קניות ופולקלור מקומי. וכל אלה במרחק של שעתיים וחצי טיסה (האתר נמצא במרחק של 160 ק"מ מסופיה, שאליה טסים עם וויז אייר, חברת הלואו קוסט ההונגרית).

"מה שקרה הוא שהמכנה המשותף הנמוך איפשר לרבים להיכנס לענף הזה", אומר כץ. "בנסקו הכניסה לתחום הסקי המון ישראלים, שהשקיעו 600 אירו בחופשת סקי, והיום הם אולי עברו לסקי ב-1,400 אירו, ואולי לא. לא רק שמספר הגולשים גדל, אלא שגם מי שכבר גולש, נוסע יותר. 30% מגולשי הסקי נוסעים לשתי חופשות סקי בשנה. אחת, לשבוע עם המשפחה או עם חברים, והשנייה לסוף שבוע עם בת או בן הזוג. רבים נוסעים בינואר לסוף שבוע חימום לקראת החופשה הארוכה שלהם בחודש מארס".חגיגת הלואו קוסט

אל כניסת האתרים במזרח אירופה, כשבנסקו הוא המוכר שבהם אך בהחלט אינו היחיד, מצטרף גורם נוסף: חגיגת טיסות הלואו קוסט מישראל ליעדי החורף במזרח אירופה וגם במערבה. מוסיפים לתערובת הזו את השקל החזק מול הדולר והאירו וגם מול המטבע ההונגרי (שקל אחד שווה ל-77 פורינט הונגרי) ומקבלים תמהיל שמאפשר להציע חופשת סקי בשליש מחיר ממה שהוצע לנו לפני כחמש-שש שנים.

"האירו היום הוא פחות מ-4.25 שקל, לפני שלוש שנים הוא היה 4.70 שקל ולפני חמש-שש שנים הוא היה יותר מ-5 שקלים", מתייחס גם כץ להיחלשות מטבע האירו אל מול השקל כפקטור שהגדיל את עוגת הסקי. "בעונת 2019 מכרנו חבילות לצרפת ב-10%-15% פחות לעומת המחירים ב-2011 למוצר מקביל. ענף הסקי הפך מאקסטרים למיינסטרים".

וכשמוצר תיירותי הופך למיינסטרים - ולא כמילה גסה - גם ההיצע לדרישות של הישראלים באתרי הסקי מקבל ביטוי. כך, למשל, בהדרכה בעברית גם לזאטוטים מגיל ארבע. "היקף היוצאים לסקי בפורמט משפחתי גדל פי 10 לעומת המספרים של לפני עשר שנים", אומר כץ.

הישראלים גם יוכלו לשמוע אמנים ישראלים בהופעות באתרי סקי. "הבאנו את פסטיבל ערד להרי אירופה המושלגים", הוא מוסיף, ומפרט רשימת אמנים מהשורה הראשונה: בלקן ביט-בוקס, הדג נחש, טונה, נצ'י נצ', התקווה 6 ואחרים, שיצאו ברכבת אווירית להופעות באתרים השונים. ולא רק זה - גם מלונות כשרים פועלים באתרי הסקי לטובת הגולשים שומרי המסורת.

"המחיר שלא היה קיים בעבר, מקרב לסקי קהילות חדשות", מאשר גם דדי ונונו, מנהל תחום סקי באשת טורס, המציעה גם חופשת סקי כשרה במלון מותאם המצויד אפילו בבית כנסת. גם שעות פעילות הגלישה בחבילה מותאמות לשומרי שבת. "מי היה חולם בעבר על סקי שמותאם לשומרי מסורת? פירקנו את החבילות שפעם היינו מוכרים לשבוע, לשני חלקים - א'-ד' לשומרי מסורת, וסופ"ש כחבילה נפרדת".

אם לא די בכך, מספר ונונו על ועדי עובדים שנכנסו לתחום. "אוכלוסיות של מקומות עבודה שבאים במאסה של כמה עשרות עובדים מבנקים או מקופות חולים זה משהו שלא דמיינו. בנוסף, רואים יותר נשים שמגיעות לחופשת סקי. ובכלל, לבן או בת הזוג שפחות אוהבים סקי יש המון מה לעשות".

"כל שנה מעגל הגולשים מתרחב", אומר אור מפינגווין, שמשווק חבילות סקי זה 12 שנים. "אנחנו מכורים לסקי, ומתוך החיבור לעולם הזה התחלנו לייצר חבילות. במקביל, הביקוש גדל".

בפינגווין משלבים חבילות גם עם טיסות לואו קוסט, וגם באמצעות טיסות שכר במטוס חכור לזלצבורג (הקרובה לאתר מאיירהופן באוסטריה).

עם כל הכבוד לאתר הבולגרי ששינה את המפה, אומר אור כי עדיין מרבית הישראלים טסים לאוסטריה או לצרפת. בתי המלון באזורים הללו התייקרו בחלקם. "אלו בתי מלון שעובדים בעונה קצרה יחסית לאורך השנה, והם מחלקים אותה לסבבים של 7 לילות, לרוב משבת עד שבת. המחירים שם לא ירדו. להיפך, בחלקם הם עלו".

אבל פתרונות הלינה האחרים, כמו דירות שההיצע שלהן גדל, מאפשרים את הגמישות, שכן בדומה למגמה שחולשת על כל עולמות התיירות, אתרי הסקי חוו גידול עצום בדירות בדרגות שונות. שינוי מעניין התרחש גם בתחום ציוד הסקי, הן בשכירת ציוד או רכישה מראש בארץ או באתרים עצמם. הקניות המקוונות שפתחו אינספור אפשרויות השפיעו גם הן. אם ציוד לסקי בעבר נמכר באלפי שקלים, היום אפשר לסגור גם במאות. משקפות סקי, לדוגמה, נמכרות בעליאקפסרס גם ב-80 שקל במקום ב-400 שקל, וגם כפפות אפשר למצוא בפער דומה.

אז לאן הרוב נוסעים?

יעדי הסקי שמוצעים בתפריט הישראלי השגור כוללים כמובן את צרפת, אוסטריה, שווייץ ואיטליה, את בולגריה כאמור וגם את סוצ'י ברוסיה, שם נערכת אולימפיאדת החורף (והתקיימו חלק ממשחקי המונדיאל). את סוצ'י מגדיר כץ כיעד הכי קרוב לישראל שהוא "זול בטיסות, אבל פחות זול בלינה. המלונות בסוצ'י הם בעיקר של רשתות יוקרה, ולכן חופשה תעלה 1,200-1,000 אירו לשבוע ו-900-800 אירו לחופשה של אמצע שבוע או לסוף שבוע". עם זאת, "כבר לא נותרו בסקי דיל חבילות סקי לסוצ'י לעונה הקרובה", לדבריו. בין היתר משום ש"הישראלים מעדיפים יעדים כמה שיותר קרובים".

פאסו טונלה, איטליה / צילום: עדן רם עבור  SKI DEAL

הרבה טסים לארה"ב. לא משלבים שם סקי?

"מי שטס לנסיעת עבודה, אולי ישלב סקי באספן קולורדו, למרות שסקי וג'טלג יחד זה שילוב לא טוב. גם טייסים עושים את זה, אבל זה שיעור ממש זניח. רוב הישראלים גולשים באירופה".

כל הטוב הזה קורה עוד לפני שאתרי הסקי בגיאורגיה - שמוגדרים בעלי פוטנציאל עצום לאור גובהם והמרחבים העצומים בהרים המושלגים המשתרעים על שטח של כ-6,000 ק"מ - נכנסו לשוק כמוצר מן השורה. אור מציין כי האתרים עדיין לא מפותחים בהיבט התשתיות ושל המתקנים (מעליות למשל), אולם הפוטנציאל בגיאורגיה עשוי להציע מוצר שונה ומיוחד - סקי לאורך כל ימות השנה. אור סבור ש"יהיה מעניין ברגע שגיאורגיה תבין את הפוטנציאל הזה שלה והאתרים שם יציעו מוצר תחרותי מאוד". אנחנו ממתינים.

ועד שגיאורגיה תשבור את השוק מכיוונה, בסופו של דבר, הכול כנראה עניין של השקפה והאופן שבו אנחנו תופסים את חופשת הסקי. "בדיוק כפי שנוסעים רבים יוצאים ל"סיטיברייק" בפריז או באמסטרדם או בכל יעד אחר באירופה, קופצים לגיחת סקי - גם מי שחלם על סקי שהיה לו יותר יקר בעבר וגם לשם ההתנסות. אפשר גם לשלב סופ"ש סקי ועוד כמה ימים בעיר גדולה.

"כשאנחנו מרכיבים חבילה, הפקטור של המחיר עומד לנגד עינינו", אומר ונונו. "אם הטיסה והמחירים באתר מביאים למכלול שמבחינתנו הוא מחיר נגיש - נלך על זה".

סוצ'י/ צילום:גילי עזגד עבור  SKI DEAL

אבל יש טיסות זולות גם לאוסטריה או לגרמניה.

"נכון. מרכיב הטיסה ביעדים האלה אולי יהיה נמוך, אבל שירותי הקרקע כמו סקי פס יהיו יקרים במערב אירופה ב-40% יותר מאשר במזרח אירופה. גם מחירי הלינה והאוכל שם יקרים. מרכיב הטיסה אולי הוזיל את הסך הכול, אבל המטרה היא להציע חופשת סקי במחיר שמתאים לכל כיס, מ-550 אירו לאדם לסופ"ש כולל הכול, ובשיא העונה להציע את החופשה הזו ב-630 אירו".

ויש גם מציאות של הרגע האחרון לספונטנים?

"בסקי, המשחק הוא שונה מאשר דילים לסיטי ברייק באירופה. אין תנודתיות גדולה במחיר משום שהנטו מלכתחילה נמוך".

אז חוץ מעובדים מהבנק או מקופת החולים, את מי עוד נפגוש במעליות באתרי הסקי הללו?

"תפגשי פחות תיירים מערב אירופיים, אבל תראי תיירים ממזרח אירופה כמו רוסיה, בולגריה וגם מיוון. אפשר בגדול להגיד שמדובר בתיירים המשתייכים למעמד סוציו-אקונומי בינוני יותר מאשר ספורטאי סקי מדופלמים", אומר ונונו.

חשיבה מחוץ לקופסה

לצד המשוואה של אתר זול בבולגריה וטיסות לואו קוסט, שהכניסו את הסקי לעלונים של ועדי העובדים, יש דרך מעניינת נוספת לחשיבה מחוץ לקופסה, שתאפשר לנו לשלם פחות על חופשת סקי, ואפילו במערב אירופה. הסוד הוא להתמקד באתרים קטנים יותר, או במילים אחרות: ללמוד מהצעירים.

יותם עידן, מייסד ומנכ"ל האתר ,Weski.co.il גדל בצרפת וכילד הורגל לצאת לחופשת סקי משפחתית לפחות פעם בשנה. "כשהגעתי לגיל 18", הוא נזכר, "רציתי להמשיך לצאת לחופשות סקי, אבל לא בפורמט המשפחתי. כך הכנסתי חברים שלא עשו סקי בעבר. חיפשנו פתרונות זולים והבנו שאפשר לצאת לחופשת סקי לא יקרה.

"אנחנו רואים היום שסקי הפך להיות ספורט מאוד נפוץ בקרב המילניאלס - חבורות של סטודנטים או של חיילים שנוסעים לחופשת סקי ב'רגילה' ואחרי הצבא". גם עידן מתייחס למהפכת הלואו קוסט שהנגישה טיסות לז'נבה, לליון ולמינכן, יעדים שקרובים להרי האלפים מאיזשהו כיוון, והן מאפשרות להגמיש את החבילה. בנוסף, הוא מציין את מלאי הדירות שגדל מאוד. ב-WeSki מציעים לפרק את החבילה ולרכוש את רכיביה בנפרד תוך פוקוס על יעדים, בעיקר בצרפת.

לפי עידן, "מי שמתמקד בגלישה עצמה, פחות מתעניין במלון 5-4 כוכבים או בדירת יוקרה שתחכה לו באתר. יש דירות בחצי מחיר לעומת בית מלון, וכולן מצוידות במטבחים. קונים מצרכים בסופרמרקט שיש בכל אתר ומבשלים לבד. גם בסופרים היקרים באתרים בצרפת, המחירים עדיין יותר זולים מהמחירים בארץ ולפי התחשיב שלנו, בדרך הזו עלויות המזון מגיעות ל-100 אירו לאדם לשבוע. יש יותר מעשרת אלפים דירות להשכרה באתרי הסקי באלפים - שמונה חבר'ה יכולים לחלוק דירה. לא חייבים לנסוע רק לאתרים הגדולים והיקרים כמו סן מוריץ או קורשבל. יש מאות אתרים בצרפת שנמצאים מתחת לרדאר של מרבית הציבור, אלו אתרים שיש בהם מסלולים טובים והשהייה שם פחות יקרה. מי שגולש ברמה של מתחיל או בינוני, ימצא שהאתרים הללו מתאימים לו אפילו יותר מהגדולים, המסלולים שקטים יותר ופחות עמוסים".

בין האתרים הללו, מונה עידן את האתר מורזין (Morzine) שהעיר הקרובה אליו בטיסה היא ז'נבה או האתר סר שבלייה ((Serre Chevalier שאליו הוא ממליץ להגיע מטורינו. לדבריו, חבילה עם טיסות והעברות תעלה כ-600 אירו לשבוע בינואר (כולל סקי פס, שלבדו מגיע למחיר של 300-200 אירו לשבוע). "בצרפת לבדה יש לפחות 200 אתרי סקי ומרבית הישראלים מתמקדים בערך ב-10, וזה פספוס, משום שאתר קטן-בינוני, לא רק שיהיה זול יותר אלא שיש בו קסם אחר".

ומי שמחפש מסעדות טובות וחוויית אפרה-סקי, ימצא אותה גם שם?

"זה כמו ששואלים אם יש ברים ומסעדות בגליל. יש. פחות מאשר המספרים של תל-אביב, אבל יש. אלו אתרים יותר משפחתיים", אומר עידן.

אז מה קדם למה - טיסות לואו קוסט שאפשרו את הגישה לאתרים הללו, או שחברות התעופה שזיהו את הביקוש של הנוסעים להגיע לז'נבה כנקודה שממנה יוצאים לאתרי סקי באלפים והכניסו אותה למפת היעדים?

עידן: "לא ברור מה הביצה ומה התרנגולת, אבל מה שברור הוא שאם לפני כמה שנים הייתה טיסה אחת בשבוע לז'נבה, היום יש חמש. תרבות הסקי צומחת גם בזכות זה".

עידן מספר על תופעה מעניינת אחרת שהתרחשה בשנים האחרונות - חיבור של כמה אתרים קטנים וסמוכים, שהפכו לאזורי גלישה מאוחדים שיצרו מרחב גלישה גדול. במקרה כזה, הוא מציע ללון ביעד הפחות יקר (עם השם הפחות מוכר) ובבוקר, במרחק של כחצי שעה, לעבור למסלולי הגלישה של האתר שמי שלן בו בטח שילם יותר. שלושת העמקים (Les trios vallees) בצרפת, למשל, הוא אזור גלישה הכולל שמונה ריזורטים של סקי, בהם קורשבל, מריבל, ואל טורנס ועוד שהתאחדו לכדי 328 מדרונות ו-166 מעליות. אזור אחר הוא ה-Paradiski שהוא "גן שעשועים" לסקיירים במרחב של 425 ק"מ - מהאתר Les arcs ועד La Plagne.

"העיירה מורזין נמצאת מתחת ל-Avoriaz, ושם תשלמי 200 אירו פחות לשבוע", אומר עידן. "ליד שאמוני (Chamonix) יש הרבה עיירות קטנות כמו Les Menuires - ואלו הפערים גם שם. לוקחים שתי מעליות בבוקר, ובפחות מחצי שעה מגיעים למסלולים של שאמוני. אחרי כן מרוויחים גלישה ארוכה יותר של 800 מטר חזרה עד לעיירה, ומשלמים על זה הרבה פחות". וכך מצאנו בצרפת חבילה במחיר של סקי בבולגריה.

ולסיום, בשורה משמחת. קשה אומנם לדעת בבירור איזו עונה צפויה לנו, אבל הלך הרוח מנבא עונה "חזקה" מבחינת כמויות השלג. אלה יאפשרו למכור חבילות סקי אפילו בפסח (באתרים הגבוהים). העונה עצמה מתמקדת בחודשים דצמבר עד מארס, אבל אפשר למתוח עוד חודש ואפילו חודשיים בחסות אלוהי השלג (ואלוהי השלג המלאכותי). וכך, הגדלת העונה תוזיל את המחיר גם למי שמוכן לקחת סיכון להגיע לאתר מושלג חלקית בחודש אפריל או מאי.

עוד כתבות

יורם נוה, מנכ''ל כלל ביטוח ופיננסים / צילום: כדיה לוי

כלל מציגה קפיצה ברווח והון עצמי של מעל 10 מיליארד שקל

חברת הביטוח והפיננסים בניהולו של יורם נוה הציגה רווח של 2.27 מיליארד שקל ב-2025 - עלייה של 47% בתוך השנה ● בנוסף, תחלק החברה דיבידנד של כ-400 מיליון שקל

יגאל דמרי, בעלי י.ח דמרי / צילום: אייל פישר

חברת המגורים הגדולה בישראל חושפת: האטה נוספת בשוק בעקבות המלחמה

יזמית הנדל"ן י.ח דמרי אמנם רשמה התאוששות קלה במכירת הדירות ברבעון האחרון של 2025, אך מסכמת שנה עם ירידה של כ-21% בהיקף הדירות ● מבצע שאגת הארי בלם את ההתאוששות בשוק, אך בחברה שומרים על אופטימיות ומזהים "חזרה זהירה של הביקושים לשוק"

הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מאבק בתוך המשפחה: בעלי מניות ברדקום דורשים להדיח חמישה דירקטורים

קבוצת בעלי מניות, המחזיקה בכ-19% מהון המניות בחברה, דורשים להדיח חמישה דירקטורים מכהנים ולמנות שלושה אחרים ● בין חברי הקבוצה, נמצאים יורשיו של המייסד והיו"ר לשעבר, זהר זיסאפל ז"ל, ובין הדירקטורים שהם מבקשים להחליף נמצאת מי שהייתה בת זוגו של אביהם, רחל בן-נון

בנימין נתניהו / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

היועמ"שית: רה"מ נתניהו מצוי בניגוד עניינים בהצבעה על מועצת הרשות השנייה

היועצת המשפטית לממשלה בתגובה למכתבן של חברות הכנסת קארין אלהרר ושלי טל מירון מיש עתיד: ראש הממשלה בנימין נתניהו מצוי בניגוד עניינים בשל התיקים הנידונים בבית המשפט ● לפי פרוטוקול הישיבה שפורסם, ראש הממשלה בנימין נתניהו היה חלק מההצבעה על חברי מועצת הרשות השנייה, בהם גם היו"רית ד"ר יפעת בן חי שגב, שהייתה עדת תביעה בתיקיו

ישראלים מתמגנים בחניון תת-קרקעי בתל אביב בעת התקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

טילים ללא הפסקה: כך מצליחה איראן לשגר למרות ההפצצות

תוך פחות מיממה נשמעו 2,500 אזעקות, יותר מכל יום בשבוע האחרון • "איראן היא מדינה ענקית. כך שלא בעיה מבחינתה למצוא אתרים כדי לשלוח מהם טילים"

הרס שנוצר מנפילה של טיל איראני / צילום: ap, Oded Bality

סקר גלובס: אחד מכל ארבעה ישראלים מעיד שלא יעמוד בתשלומים הקבועים

סקר מיוחד של גלובס בשיתוף חברת Shiluv i2R, בדק מהן השלכות המערכה מול איראן על הישראלים ● שילוב של ירידה בהכנסות ועלייה בהוצאות מעמיד כרבע ממשקי הבית בסכנה כלכלית בחודשים הבאים ● ועד כמה מתווה הסיוע של המדינה נותן מענה מספק?

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Altaf Qadri

לפחות 26 ספינות חצו את הורמוז דרך איראן, חלקן בתשלום

על פי דיווח, בשבועיים האחרונים עברו לפחות 26 ספינות דרך מצר הורמוז במים טריטוריאליים איראניים, וחלקן נאלצו לשלם "דמי מעבר" על סך 2 מיליון דולר ● בנוסף לכך, דווח כי 21 ספינות בחרו לכבות את המשדרים כשהן עברו במצר, על מנת "להתגנב" למצר תוך נטילת סיכון למתקפה איראנית

בניין שמוסיפים לו ממ''דים, במרכז הארץ / צילום: יח''צ

כמה עולה להוסיף ממ"דים לבניין מגורים?

לשליש מהאוכלוסייה בישראל אין מרחב מוגן, ולא כל בניין מתאים לפרויקט התחדשות עירונית ● הוספת ממ"ד לבניין היא מבצע מסובך שיעלה לכל משפחה כ־200 אלף שקל ● "הלוואי שהמדינה הייתה מורידה לתושבים את המע"מ מהממ"דים. זה משמעותי מאוד. זה יכול היה להוריד בכמה עשרות אלפים"

זירת נפילה בנהריה / צילום: כבאות והצלה לישראל

הבורסה מסכמת חודש של מלחמה: הענפים שנחבטו, המניות שזינקו והמדד שהפתיע

המערכה מול איראן אמנם נפתחה באופטימיות גדולה בשוק המקומי, אך זו התמתנה בצל חוסר הוודאות הגובר ומלחמת האנרגיה המתהווה ● אילו מדדים ומניות כיכבו, מי אכזבו, ואיך זה שמניית בז"ן זינקה למרות פגיעת הטיל האיראני, בזמן שהמניות הביטחוניות דווקא ירדו?

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

הותר לפרסום: אחד הנאשמים בפרשת הפולימרקט הוא רב סרן במיל' בחיל האוויר

"הנאשם נחשף באופן שוטף לידיעות רגישות וסודיות מטבען, שביטחון המדינה מחייב לשמור בסוד", נכתב בכתב האישום ● בעקבות אותו מידע סודי ומקדים, המליץ לנאשם נוסף להמר על מועד התקיפה באיראן - והשניים התחלקו בכספי הזכייה

אסים מוניר. מקורב לטראמפ / צילום: ap

פקיסטן היא המתווכת המפתיעה של וושינגטון מול טהרן. איך זה קרה?

בזמן שהמתווכות המסורתיות במפרץ נשחקות תחת משקל האינטרסים הישנים, פקיסטן בנתה ציר עוקף ● השילוב בין הקשר האישי של מפקד הצבא עם טראמפ, לבין הצורך הביטחוני הדחוף בגבול איראן, הפך את אסלאמאבאד למי שמסוגלת לדבר עם שני הצדדים במקביל

זוהר לוי, מנכ''ל אמפא / צילום: תמר מצפי

מבצעי המימון ושיעורי התפוסה: אמפא מציגה דוחות שנתיים לראשונה

חברת אמפא, שהפכה לציבורית במהלך השנה האחרונה, מציגה רווח של 208 מיליון שקל - עלייה משמעותית ביחס ל-2024 ● החברה תחלק דיבידנד של 50 מיליון שקל

קמפיין הפועלים

הרבה יותר מדמות של "ארץ נהדרת": בנק הפועלים שוב לוקח את הדאבל

הפרסומת הזכורה והאהובה ביותר, גם השבוע, שייכת לבנק הפועלים, "אירנה" (ליאת הר לב) והילה קורח - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● אל על זוכה לתשומת לב עם פרסומת רזה, והטיזר של שופרסל נועל את הטבלה

מימין לשמאל: צפריר יואלי, שחר גרשון ונדב טנא / צילום: תמונה פרטית

החברה שהקימו יוצאי נופר ואנלייט גייסה מעל 200 מיליון שקל

סטארק פאוור, שהיו"ר שלה נדב טנא כיהן כמנכ"ל-שותף בנופר אנרג'י, גייסה 215 מיליון שקל לפי שווי של 580 מיליון שקל אחרי הכסף ● הגיוס בוצע מול שורה של מוסדיים, ביניהם קרן אלפא, הראל, מור גמל והפניקס, כאשר המניות והאופציות שהונפקו להם מקנות להם החזקה של 40% בחברה

יורם נווה, מנכ''ל כלל ביטוח / צילום: כדיה לוי

העובדים בחברת הביטוח הזו ייהנו מבונוס של 37 אלף שקל בממוצע

חברת כלל סיימה את השנה ברווח שיא של 2.27 מיליארד, וגם העובדים צפויים ליהנות מרווח של כ-100 מיליון שקל ועוד 40 מיליון שקל לפעילויות רווחה ונופש ● כ-80% מעובדי כלל יקבלו את הבונוס

נפט / צילום: Shutterstock

טראמפ חשף: המתנה שקיבלתי מאיראן

נשיא ארה״ב סיפר כי איראן אפשרה ל-10 מיכליות נפט לעבור במצרי הורמוז כמחווה של רצון טוב כחלק מהשיחות בין המדינות ● בכך סתר את ההכחשה המתמשכת של איראן בנוגע למגעים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; ישראכרט זינקה ב-9%, אל על ב-7%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ● מועדון הלקוחות של אל על עובר מכאל (כרטיסי אשראי לישראל) לחברת ישראכרט ● הפניקס על הכנסות של מעל מיליארד דולר, לראשונה בתולדותיה ● בנק הפועלים מעלה את מחיר היעד שלו למניית טאואר, מ-145 דולר ל-218 דולר, פרמיה של 15.5%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

היום הגרוע ביותר מזה שנה: המסחר בתל אביב ננעל בירידות חדות

מגמה שלילית בת"א: מדד ת"א 35 צלל ב-3.8%, ת"א 90 איבד 2.5% ● גם המדדים המרכזיים באירופה נסחרים באדום ● מנכ"ל בלקרוק סבור כי המשקיעים מעריכים בחסר את הסיכונים מהמשבר, ומחיר חבית נפט יכול להגיע ל־150 דולר ● חוסר הוודאות בנוגע למלחמה משפיע על שוקי החוב בעולם ● חברת המחקר Renaissance מעריכה שהמצב הגיאופוליטי יעורר את שוק ההנפקות הביטחוניות ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

טיל בעיר תת־קרקעית באיראן / צילום: מתוך פרסומים בתקשרת האיראנית. נאספו על ידי טל ענבר

ערי טילים מתחת לאדמה: הפרויקט האיראני שחסין לתקיפות ישראליות

ירי הטילים מאיראן נמשך על אף הפצצות צה"ל, ובערי הטילים בתת־קרקע משוקמות במהירות יכולות הירי ● מומחים מסבירים מה כוללות אותן ערים מבוצרות והאם ניתן להשמיד אותן לחלוטין

סוללת טילי THAAD / צילום: Staff Sgt. Cory D. Payne

כך מנסה ארה"ב לפתור את בעיית המחסור הצפוי במיירטים

המערכה עם איראן דללה באופן ניכר את מצבור טילי ה־THAAD של ארה"ב, וכעת שוקדים בפנטגון על תוכניות חלופיות ● הודו מעוניינת במטוס קרב מהדור השישי ובוחנת את האפשרויות העומדות בפניה ● מלחמת רוסיה־אוקראינה נכנסה לשנתה החמישית, וצבא אוקראינה ממשיך לשפר את אסטרטגיית הרחפנים שלו ● השבוע בתעשיות הביטחוניות