גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לגלוש בין האותיות הקטנות: יומן מסע לא קל של אבא פלוס ילד

ההכנה לנסיעת סקי היא תהליך שעלול לעלות ביוקר אם אתם לא מספיק מנוסים. קצת כמו בעסקי החתונות, גם ענף הסקי בארץ שורץ כרישים שאורבים לחסר הניסיון ● ללמוד מטעויות של אחרים, יומן מסע של אבא פלוס ילד

סקי משפחתי/ צילום:שאטרסטוק
סקי משפחתי/ צילום:שאטרסטוק

נסענו לשם פעמיים. בדצמבר 2016 עם הבן גדול, שהיה אז בן 10, ושנה אחר כך עם אחיו הצעיר, אז בן 6. הגדול אמר לי השבוע שיהיה מוכן לחזור. השני - לא. אשר לעצמי, אחרי שנתיים, לא תזיק לי הפסקה מהסקי, ליהנות מהחיסכון של מעל 15 אלף שקלים, עלות חופשת הסקי בת השבוע באיטליה.

לחברה שדרכה הזמנו את החבילה, אחת הידועות בתחום, הגענו דרך המלצה מחברים. שיחת טלפון בשלהי הקיץ למוקדנית המכירות היעילה של החברה הסתיימה בהזמנת שבוע בחנוכה באתר פאסו-טונלה באיטליה. למה איטליה? איטליה נשמעת לי יותר ידידותית לילדים. אוכל שילדים אוהבים, אנשים סימפטיים ומדינה מסודרת יחסית. בולגריה נשמעה לי טיפה מאתגרת מדי לנסיעה לבד עם ילד.

קייטנת הסקי/ צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

ההכנות והנסיעה

מה כלול (ומה לא): ההכנה לנסיעת סקי היא תהליך שעלול לעלות ביוקר אם אתם לא מספיק מנוסים. קצת כמו בעסקי החתונות, גם ענף הסקי בארץ שורץ כרישים שמצפים שמישהו חסר ניסיון ייפול להם לבריכה. מחיר החבילה שקנינו כלל טיסה, העברות ו-7 לילות במלון ארבעה כוכבים. 2,718 אירו, שהיו אז 11,800 שקלים. לקראת הנסיעה התברר שנצטרך להוסיף על קייטנת סקי לילד, שיעורי סקי לאביו, ביטוחים וציוד סקי לשנינו - וכך נפרדנו מעוד 2,500 שקלים והתקרבנו כבר ל-15. לא זול. וזה ממש לא הכול.

הציוד: ציוד הסקי שעליו שילמנו לחברה כלל מגלשיים, מקלות, נעליים וקסדה, אך את הביגוד - חליפת סקי, כפפות, גרביים ומשקפיים - כולם ייעודיים לסקי, גטקעס וגופיות תרמיים - נאלצנו להשלים לבד. את הביגוד החיצוני הכי טוב לקחת מחברים. אם אתם מעדיפים חדש, כדאי לנצל נסיעה לחו"ל ולרכוש בפרוטות, להזמין באינטרנט או לבקר בדקאתלון.

כדאי לדעת שחנות היבואן של קולומביה נמצאת מכל המקומות שבעולם במושב קלחים שבנגב, ומחוץ לעונה (בעיקר בקיץ) אפשר למצוא בה חליפות וציוד סקי בהנחות של 20%-70%.

כך או כך, הכי גרוע זה לחכות לרגע האחרון. רשת חנויות הספורט קולומביה שאליה הפנו אותנו מהחברה שדרכה נסענו מציעה סחורה משובחת במחירים שווים לכל אוליגרך או הייטקיסט עם אופציות עמוק בתוך הכסף. 250 שקל, למשל, שילמנו על גופייה תרמית אחת, אחרי הנחה של 15%. בחו"ל אפשר למצוא חליפות סקי סבירות ב-50 אירו. בארץ המחירים מתחילים מ-1,500 שקל.

החברה הציעה סידור משתלם, שמאפשר לשכור למהלך הנסיעה חליפה ב-100 שקל בחלק מחנויות קולומביה. הסידור הזה כנראה לא משתלם במיוחד למשאילה, שמעמיסה על העסקה תנאים לא פשוטים: את החליפה חייבים להזמין חודש מראש לפחות, אחרת אין. אם כבר הצלחתם לשים יד על חליפה, תיאלצו להפקיד בחנות סכום בגובה מלוא השווי, שיוחזר לכם רק אם תחזירו את החליפה בזמן, מכובסת, מקופלת וללא כתמים או שריטות חדשים - לשם כך מחתימים בקולומביה על תשריט של החליפה, ממש כאילו מדובר בהשכרת רכב.

הכנה לסקי: חוץ מההצטיידות, חשוב לעשות לילד הכנה למה שמצפה לו על המדרונות המושלגים. החשש שלי היה מהחלקה ביום הראשון ונפילה כואבת שיגרמו לילד להכריז שזהו, הוא עם הסקי גמר ומעכשיו ועד סוף החופשה חפשו אותו במלון.

קייטנת הסקי/ צילום: עמירם ברקת

ברשת סקימולטור אפשר לקחת שיעורי הכנה בגלישה על מדרון מלאכותי. גם שם לא פרייארים: המחיר לא זול, שעת הדרכה היא נטו רק 30 דקות, ואם תבטלו באיחור או שסתם תאחרו, כספכם לא יוחזר לכם. אבל ההכנה הוכיחה את עצמה, ושני הילדים גלשו בקלילות באלפים האיטלקיים וחזרו בריאים ושלמים.

טיסה והעברות: סיימתם את ההכנות ועליתם בשעה טובה למטוס? תגלו שהדרך למלון היא חתיכת סיוט. ארבע שעות טיסה בלואו-קוסט מנתב"ג לשדה התעופה מלפנזה במילאנו ומשם, מיד עם הנחיתה, העברה לאתר. עוד 5-4 שעות (תלוי בפקקים) של נסיעה באוטובוס בכבישים פתלתלים עם הפסקה אחת בלבד, 15 דקות על השעון, לשירותים והתרעננות. קשוח. המלווים של חברות התיירות, צעירים אחרי צבא, בדרך כלל הם לא בדיוק האנשים שיודעים איך להקל על משפחות עם ילדים קטנים. מצד שני, חולקו בנסיעה כמה צ'ופרים נחוצים: sim בגודל חצי ג'יגה שהספיק לנו לארבעה ימים וחבילת שי עם צעיף וקרם הגנה לעור ולשפתיים.

החלק האחרון והמעצבן במיוחד במסע החישול הזה התרחש עם ההגעה למלון. בשעת לילה קרובה לחצות, מותשים מ-12 שעות של נסיעה רצופות, התבקשנו באדיבות אך בתקיפות להיכנס לחדר האוכל לארוחת הערב. מכיון שהספקנו לנצל את ההפסקה הקצרה בדרך לקחת סנדביצ'ים, הרעיון של ארוחה איטלקית דשנה ממש לפני השינה, כשלמחרת מצפה לנו בוקר גדוש משימות, לא נראה לי.

בדיעבד, התברר שבארוחת הערב הלילית חולקו האורחים לפי שולחנות קבועים. כשהגענו לארוחת הבוקר וניסינו לבחור לעצמנו שולחן, זכינו למטר צעקות מרב המלצרים הזועף. עוד התברר, שארוחת הערב שהחמצנו היא גם הזדמנות נאותה לשלשל לכיסו של רב המלצרים טיפ שמן - שימון שמסייע במהלך השבוע למילוי בקשות מיוחדות מהמטבח כמו חביתה לילד. מתברר שזה הכרחי או לפחות רצוי מאוד.

המלון והעיירה

המלון: בחרנו במלון היקר מבין האפשרויות שהחברה הציעה, מירמונטי. זה מלון גדול יחסית, המצויד בספא חדש ובבריכת שחייה מחוממת - קומפקטיים אך נעימים. גם הצוות חביב למדי, מלבד רב המלצרים האימתני. היתרון הגדול של מירמונטי הוא במיקום - הכניסה לאתר הסקי נמצאת ממש ממול, מעבר למגרש החניה. חנות ציוד הסקי ומשרדי האתר, גם הם במרחק הליכה קצרה וגם הרכבלים לאתרי גלישה אחרים ולעיירה הסמוכה.

האוכל: בצד החסרונות בולט קודם כול האוכל, אוכל של מלון במובן הכי רע והכי לא נוסטלגי של המילה. ארוחת הבוקר דלה וענייה. ארוחת הערב (החברה מחייבת לקחת חצי פנסיון) מציעה בחירה בין שתי מנות איטלקיות "קלאסיות", עמוסות בשומן ובקמח. הבשר לעיס, אבל לא הרבה יותר מכך. שלוש ארוחות ערב כאלה במירמונטי הספיקו לנו לקבל החלטה אמיצה ולוותר על התענוג החינמי המפוקפק הזה לטובת Alpi, פיצרייה ביתית מצויינת שנמצאת ממש ממול. זה לא תרם ליחסינו עם רב המלצרים השתלטן, אבל בהחלט שיפר את חוויית האוכל ואת איכות השינה.

החדרים: הבעיה השנייה של מירמונטי היא החדרים. המלון שיפץ לאחרונה את אחד מאגפיו, אבל החדרים האלה היו עבורנו, נוסעי "החבילה", מחוץ לתחום. החדר הראשון שקיבלנו, בקומה הראשונה, נראה כמו חדר בבית הבראה הסתדרותי מימי מוסוליני. שדרוג לחדר מרווח יותר בקומת הכניסה הפך את החוויה לקצת יותר נסבלת, אבל עדיין, לא תרצו להישאר בחדר יותר זמן מההכרחי.

האתר: פאסו טונלה היא אחת מעיירות הסקי הגבוהות באיטליה. 1,883 מטרים בדיוק מעל פני הים, על גבול מחוז לומברדיה ואלטו-אדיג'ה. עיירה זעירה ונטולת מרכז שמשתרעת לאורך רחוב וחצי. כמה חנויות לבגדי סקי וציוד, מזכרות, מכולות ושתיים-שלוש מסעדות, בתי קפה ופאבים - וזהו. אם אתם גולשים כל היום, אז ממש לא בטוח שצריך יותר. אם לא, כדאי שתחפשו עוד אפשרויות.

פאסו־טונלה/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

מה עוד אפשר לעשות שם? חובבי היסטוריה יגלו בכניסה לעיירה ממש מול מלון מירמונטי אתר זיכרון מרשים בצורת מצודה קטנה שמעליו מתנוסס הדגל האיטלקי ובין חומותיו טמונים שרידיהם של 858 חיילים איטלקים שנהרגו בקרבות עם האוסטרים במלחמת העולם השנייה. כמות חללים שמספיקה אצלנו למלחמה וחצי הייתה לא יותר מתקרית גבול בקרבות החזית האיטלקית-אוסטרו הונגרית. מיליון איש נהרגו בארבע שנות המלחמה רק בחזית הזו, שמעטים בישראל שמעו עליה.

בשנים האחרונות, עם התחממות כדור הארץ ונסיגת הקרחונים, מתגלות עוד ועוד גופות חיילים מהמלחמה הארורה ההיא שזוכות כל אחת לטקס הלוויה באיחור של 100 שנים. חיילי יחידת האלפיניסטים האיטלקית שמתאמנים בסביבה מוסיפים נופך צבאי עכשווי יותר.

מפאסו טונלה אפשר להגיע ברכבל ל-Pontedilegno, עיירה קצת יותר גדולה ועשירה על הדרך לברשיה. בדרך למטה נמצאת האטרקציה העיקרית בכל האזור: העלייה לקרחון Presena באמצעות רכבל במסלול קצר יחסית ותלול. פסגת ה-Presena (3,069 מטרים) והדרך אליה משופעות בנופי אלפים מרהיבים ושלגי-עד. לגולשים ממתין מסלול אדום יפהפה שמתחיל בפסגה ומסלול כחול בעמק הקטן שמתחתיה שמסתיים בתחנת הרכבל הראשונה. משם אפשר לגלוש במסלול שחור בחזרה לכביש הראשי.

פאסו־טונלה/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

הסקי

ב-2012 בחר האינדיפנדנט הבריטי להכתיר את פאסו-טונלה בתואר ההולם "אחד מאתרי הסקי הסבירים ביותר באירופה". האתר מציע 100 קילומטרים של מסלולים, 12 כחולים, 23 אדומים ו-6 שחורים. החיבור ל-Pontedilegno מאפשר לגלוש למטה ולחזור בגונדולה או באוטובוס וניתן להמשיך לעיירות נוספות. כמה עשרות תותחי שלג מאפשרים תנאי גלישה במסלולים המרכזיים באתר גם כשאין שלג טבעי, כל עוד הטמפרטורה נמוכה מספיק. הקרבה של המלון לאתר והצפיפות היחסית של המסלולים מתאימות למתחילים.

שיעורי סקי: עבור ילדים, אחת הדרכים הטובות ללמוד היא באמצעות הקייטנה שמציעה חברת התיירות - שישה ימים גדושי פעילות מ-09:00 עד 15:00 בקבוצה קטנה של פחות מעשרה ילדים ובליווי מדריך ישראלי ומדריך מקומי.

מבחינתכם, זה אומר להלביש את הילד בלוח זמנים צפוף. אחרי ארוחת הבוקר יישארו לכם כמה דקות לשים עליו גטקס, גופייה תרמית, חליפה, גרבי סקי ארוכים, קסדה, צעיף ומשקפי גלישה, למרוח את המקומות על עורו שנשארו גלויים ולשגר את האסטרונאוט הצעיר אל הקור שבחוץ.

מההתרשמות שלי, המדריכים של החברה אמינים למרות גילם הצעיר, נמרצים וידידותיים. ההשקעה בקייטנה משתלמת, הילדים לומדים לגלוש ואתם חופשיים לפחות עד שלוש. אם אתם ממש נהנים מהחופש, אפשר לקבל עוד שעתיים ולאסוף אותם מחדר המשחקים במלון בחמש, כשהם תשושים ורעבים. אם הגעגועים לא נותנים מנוח, אפשר לקבוע באתר בשלוש ולגלוש ביחד. תענוג אמיתי.

למבוגרים מציעה החברה שקנינו דרכה את החבילה שיעורי לימוד סקי יומיים בקבוצה עם מדריך מקומי. חוויה לא הכי מוצלחת למי שאין לו כישרון טבעי. השיעורים הראשונים יעלו לכם בשרירים תפוסים למכביר ובהחלקות מביכות. מעבר לכך, הדרכה קבוצתית עם מדריך שאנגליתו רצוצה לא ממש תעזור לכם לשפר את הסגנון - ועלולה אפילו להזיק. בבית הספר לסקי של האתר גובים 40 אירו על שעת הדרכה פרטית. עדיף בהרבה לקחת שעה אחת בבוקר ולתרגל לבד, בקצב שלכם, במשך היום.

באתר עצמו יש בית קפה אחד לגולשים, שיכול להיחשב ברמה קרובה לזו של אתרים באוסטריה או בצרפת. על אפרה סקי אין הרבה מה לכתוב בפאסו טונלה, אבל אם הגעתם עם ילדים קטנים אז במילא לא יישאר לכם כוח או חשק או רצון לחגוג. הרי לא באמת באתם ליהנות.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

תיקון והתנצלות

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן