גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האנשים, האקסטרים ושר הטבעות: כמה סיבות לסקי בניו זילנד

בניו זילנד לא רק שנוהגים בצד ההפוך של הכביש, ולא רק שכשאצלנו יום אצלם לילה, גם עונת הסקי היא ביוני-אוגוסט ● הנופים, האנשים, הטיולים והגלישה בממלכת "שר הטבעות"

ניו זילנד / צילום: עידן קרסנטי
ניו זילנד / צילום: עידן קרסנטי

1. הנופים

בכל האתרים שתגלשו בהם מחכים לכם נופים מרהיבים, והחוויה של גלישה במורדות השלג כשלמטה מנצנץ אגם כחול מהיפים בעולם, כמו אגם קווינסטאון (Queenstown) או וואנקה (Wanaka), היא חוויה שקשה להשתוות לה. מכיוון שכמעט בכל האתרים, מקומות הלינה הם מחוץ לרזורט עצמו, תלונו בערי התיירות הסמוכות כמו קווינסטאון או אוהקונה (Ohakune), שהן ציוריות ויפהפיות ומהוות תוספת מיוחדת.

2. הכול הפוך

בניו זילנד לא רק שנוהגים בצד ההפוך של הכביש, ולא רק שכשאצלנו יום אצלם לילה, גם הקיץ שלנו הוא חורף אצלם. לחובבי סקי העונות ההפוכות הן יתרון עצום, כי כשבארץ החום והלחות של יולי-אוגוסט בלתי נסבלים ובאירופה אתרי הסקי בחופשת קיץ, מחכה לכם ארץ חלומות חורפית בקצה השני של העולם, שבה עונת הסקי מתחילה בחודש יוני.

יותר מכך: בכל שנה בחודש יולי מתקיים בעיירה קווינסטאון שבאי הדרומי פסטיבל חורף שמח, שכולו סובב סביב סקי ותחרויות גלישה, ונוהרים אליו סלבריטיז מכל העולם. באתר קארדונה אלפין רזורט (Cardona Alpine Resort) שבעיירה וואנקה הסמוכה יש בחודש אוגוסט תחרות בינלאומית של "אאודי קווטרו וורלד צ'מפיונשיפ", עם מגרש אולימפי של קפיצות וצוותים של סנואו-בורד מכל העולם.

3. שחור ולבן, קר וחם

באי הצפוני תתאפשר לכם חוויית היפוך נוספת: אתר סקי שנמצא על ראשו של הר געש פעיל שבשמורת הטבע המפורסמת טונגרירו. האדמה שמתחת לשלג היא אדמה וולקנית שחורה, ואם רואים את המראה מלמעלה, כיפת שלג על לוע וולקני, הוא פשוט עוצר נשימה (כמובן שאם יהיה חשש מהתפרצות, תהיינה מספיק התראות מראש, כך שאין פה סיכון לעוף לשמיים על גל של לבה בוערת). ועוד בונוס שיש אם מגיעים לאזור גיאו-טרמי זה: הוא משובץ במעיינות חמים טבעיים. אין כמו לטבול במעיין חם בתוך הטבע אחרי יום של גלישה בקרח.

4. כולם מדברים אנגלית 

נכון שברוב האתרים התיירותיים בעולם, מרבית נותני השירות דוברים אנגלית, אבל נעים לבלות חופשה בלי לשבור את השיניים יותר מדי, מרגע הנחיתה ועד העלייה חזרה למטוס הביתה. ניו זילנד היא ארץ דוברת אנגלית, ולרוב הישראלים כולל ילדיהם זהו יתרון. העובדה שמבינים כמעט כל מה שנאמר נותנת הרבה שקט נפשי.

ניו זילנדfox Glacier - South Island/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

5. האנשים

ואם כבר מדברים על תקשורת, לא רק השפה קובעת. האנשים של הארץ שבה מבקרים הם חלק לא קטן ממה שעושה את השהות בה כיפית. הניו זילנדים הם נחמדים, נקודה. תפגשו פה אנשים חמים, פתוחים ומתעניינים, שייזמו איתכם שיחות וישרו אווירה חברית, איתם ועם תיירים אחרים, כך שתוכלו להכיר אנשים אפילו תוך כדי הנסיעה ברכבל וליצור קשרים.

6. בטיחות המתקנים

מבחינת גודלם ועובי השלג, אתרי הסקי בניו זילנד אומנם פחותים ביחס לאירופה וליפן, וחלק מהמעליות ישנות יותר, אך הם מתוחזקים למופת. השלטים ברורים, המסלולים, אף שהם קצרים יחסית, מטופלים היטב ויש תותחי שלג שידאגו שהמסלול יהיה טוב והגלישה תהייה מספקת (ממוצע הגובה האנכי הוא בסביבות 400-700 מטר). ישנן גם חברות המציעות חבילות הלי-סקי: טיסה במסוק עם מדריכים שגולשים ביחד עם הקבוצה כולל כל הציוד הנחוץ ואפילו ארוחת צהריים.

7. רמת השירות

ישנם תמיד מספיק אנשי צוות, כשעולים במעליות, יהיו כמעט תמיד שלושה אנשים מקצועיים לפחות שיעזרו לכם. לא יהיה מצב שבו לא תמצאו נציג של האתר בכל נקודה חשובה, שיעמוד לשירותכם בחביבות ובאדיבות וברוב המקרים ייענה מיידית ויפתור את הבעיה. הם לא מתרגשים מבקשות מיוחדות, ואכפת להם שיהיה לכל הנופשים "גוד-טיים".

8. ספורט אקטרים

ניו זילנדים ידועים בהערצתם לכושר הגופני, מה שאומר שיהיו באתר אופציות ורמות שונות של כושר, כולל רמות מתקדמות מאוד. בכל אתר סקי יש לפחות סנואו-פארק אחד שיש בו את כל הרמות. בפרט יש לציין את הסנואו-פארקס באתרי הסקי של The Remarkables והקארדונה. לכן, חשוב להקפיד ולבדוק את הסימון של המסלולים כי הוא שונה מאירופה. למשל - מסלול אדום, שנחשב במקומות רבים ל"בינוני", נחשב בניו זילנד כמסלול אוף-פיסט ומתאים רק לאלה שמנוסים בגלישה כזו. המסלולים השחורים מתאימים כאן למתקדמים מאוד, המכונים advanced. בנוסף, תמיד תהיינה לא רחוק מאתר הסקי גם פעילויות אקסטרים נוספות כמו סירות מרוץ (ג'ט-בואטס), באנג'י או צניחות חופשיות.

9. טיולים בסביבה

אף אחד לא מגיע לניו זילנד רק כדי לעשות סקי. זה רחוק מדי ויקר מדי, ויהיה בזבוז לא לשלב את חופשת הסקי עם אטרקציות והרפתקאות נוספות, או למען הדיוק - לשלב את הטיול בניו זילנד עם חופשת סקי.

באי הדרומי תוכלו לעשות טיולי יום לטבע אפילו בחורף, ואפילו כמה טרקים קצרים אם יש לכם ציוד ואתם מנוסים בהייקינג (אם כי בחורף, אתרים מרכזיים כמו המילפורד, הרות'ברן והקפלר סגורים עד סוף אוגוסט ולפעמים עד ספטמבר, וטרק בחורף המצריך לינה בשטח לא תמיד מומלץ. בכל מקרה, רצוי לבדוק היטב את תנאי מזג האוויר).

רוב אתרי הסקי יהיו פתוחים עד סוף ה"לייבור וו'יקאנד" שחל לקראת סוף אוקטובר, אבל רשמית, הראשון בספטמבר נחשב תחילת האביב, כך שבעוד אתרי הסקי יהיו עדיין פתוחים, תוכלו לטייל במקביל גם במקומות אחרים, שם הפריחה במלוא אונה. באי הצפוני תהיו קרובים לרוטורואה וטאופו, והפארקים הגיאו-טרמיים היפהפיים בסביבה, עם האדמה המעשנת וצבעי הגופרית השונים.

10. גלישה בממלכת "שר הטבעות"

אולי מספיקה הכותרת בלי להכביר מילים. רק תחשבו על לחזור לארץ ולספר לכולם איך עשיתם סקי בממלכת מורדור, גנדולף, פרודו, סם וכל ההוביטים ולראות איך העיניים של כל החברים נוצצות מקנאה.

טרק באזור טונגרירו, "מורדור" לחובבי שר הטבעות/ צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

מידע מעשי

אתרים: ניו זילנד נחלקת כידוע לשני איים, הצפוני והדרומי. באי הדרומי יש חמישה אתרים מרכזיים לגלישת סקי. ארבעה מהם -Peak Coronet ,Treble Cone , Cardrona, The Remarkbles - נמצאים בחלקו הדרומי של האי, בסביבות הערים וואנקה וקווינסטאון וניתן להגיע אליהם בקלות מערים אלה. החמישי, צפוני יותר, Mt Hutt, שהנוף הנשקף ממנו הוא הים - האוקיינוס השקט, והוא כשעה נסיעה מהעיר הגדולה קרייסצ'רץ' (Christchurch).

הטרבל-קון הוא מעין שתי קעריות ענק שבכל אחת יש מסלול שיורד עד למטה, וחוץ מזה, אזור מגוון שבו גם מסלולים צרים ותלולים לגולשים סופר-מתקדמים, וגם מדרונות רחבים וקלים יותר. הרימרקבל נחשב בעיני רבים מצוין כי הוא לא כל-כך גדול, אבל יש בו מסלולים מהירים, סנואו-פארקים ומנהרת גלישה שנחצבה בתוך השלג. הקורונט-פיק הוא הקרוב ביותר (25 דקות) לקווינסטאון, אתר מהנה ומסודר מאוד, עם מסלולים רחבים מעל אגם קווינסטאון, והקרדרונה נמצא בין שתי הערים והוא אתר פופולרי ונוח מאוד למתחילים.

באי הצפוני יש בעצם רק אתר סקי אחד של הר רואפהו (Ruapehu), שיש לו שני חלקים - Whakapapa ו-Turoa. ביחד הם נחשבים לאתר הסקי הגדול בניו זילנד. המקום מרהיב ביופיו, אך בוואקפאפה המסלולים צרים ויש סלעים. בטורואה המסלולים רחבים יותר ויש יותר הזדמנויות ל"אוף-פיסט". יש להביא בחשבון רוחות שעלולות לגרום לעיתים להשבתה של המעליות, ועובי השלג פחות מאשר באתרי האי הדרומי, שם מזג האוויר קר יותר.

מחירים: ניו זילנד לא זולה ומחירי החבילות הם במאות דולרים (ניו זילנדיים, פחות מהדולר האמריקאי), אבל מומלץ לבדוק מבצעים וחבילות באתר י האינטרנט של כל אחד מהאתרים.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"