גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא סוחבים בעלייה

למרות גידול משמעותי בהיקף הנכסים המנוהלים תחת מנהלי ההשקעות הגדולים בעולם, שנת 2018 מסתמנת כמאתגרת במיוחד

 פידליטי / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
פידליטי / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

שנת 2018 מסתמנת כמאתגרת במיוחד עבור מנהלי הנכסים (השקעות) הגדולים בעולם. מחירי המניות של רבים מהם, כגון Invesco, Franklin Templeton ו-Standard Aberdeen, צנחו בשיעורים דו-ספרתיים גבוהים.

הכנסות מנהלי נכסים

לכאורה, ירידות אלה עומדות בסתירה לגידול המשמעותי בנכסים המנוהלים (AUM) ובהכנסות של מנהלי הנכסים המובילים. אולם להערכתנו, הן מהוות בבואה לתמורות המתהוות במבנה שוקי ההון ובציפיות המשקיעים ממנהלי הנכסים, שישפיעו על הכנסותיהם ורווחיותם בעתיד.

ירידת דמי הניהול בקרב מכשירים אקטיביים ופסיביים

הבנת הדפוסים המתהווים בשווקים חשובה לשם תכנון תיקי ההשקעות והיערכות לקראת העתיד, לא רק בהיבט מקסום התשואות, אלא גם כדי להביא לחיסכון בעלויות. לצורך כך, ברצוננו להציג נתונים מרכזיים העולים ממחקר מקיף שפרסמה בסוף אוקטובר הרשת הבינלאומית PwC, המנתח את התמורות שהתרחשו בחמש השנים האחרונות בענף ניהול הנכסים, ומנסה לנבא את השינויים הצפויים בשבע השנים הקרובות, בואכה 2025.

היקף הנכסים שמנהלים מנהלי הנכסים בעולם גדל בשיעור גבוה משמעותית

עלייה בנכסים לצד ירידה בהכנסות

בחמש השנים האחרונות זינק היקף הנכסים המנוהלים בעולם בכ-54%, לרמה של 98.1 טריליון דולר. הצמיחה נבעה משילוב בין הפקדות נטו חדשות מצד משקיעים - שפנו לאפיקים מנוהלים חלף החזקת כספים בניהול עצמי או בבנקים - לבין עלייה בשווי הנכסים עקב העליות בשווקים. להערכת PwC, מגמה זו צפויה להימשך ביתר שאת, כך שב-2025 יגיעו הנכסים המנוהלים בעולם ל-145 טריליון דולר.

ברם, הגידול בהיקף הנכסים המנוהלים לא מיתרגם באופן ישיר לעלייה ברווחיות מנהלי הנכסים. הסיבה המרכזית לכך היא שהם מתמודדים עם ירידה בדמי הניהול בכלל האפיקים. בחמש השנים האחרונות צמחו הכנסות מנהלי הנכסים בכ-38%, ויחס ההכנסות לנכסים המנוהלים ירד בכ-10%. מגמה שלילית זו בהכנסות נובעת משילוב בין מספר גורמים.

ראשית, עמלות הניהול הממוצעות שמשלמים המשקיעים לקרנות אקטיביות ירדו מ-0.59% ב-2012 ל-0.54% בסוף 2017. להערכת PwC, מגמה זו צפויה להחריף - ובשבע השנים הקרובות יירדו העמלות בכ-20% נוספים.

נוסף על כך, האפיק הצומח ביותר בשנים האחרונות הינו ההשקעות הפסיביות, בעיקר קרנות הסל (ETF), הנושאות דמי ניהול נמוכים בהרבה ומורידות את דמי הניהול הממוצעים. קרנות הסל צמחו בעשור האחרון מהיקף נכסים של כ-700 מיליארד דולר, לכחמישה טריליון דולר.

יתרה מכך, התחרות הגוברת בשוק קרנות הסל על נתחי שוק, לצד קושי לבצע בידול ממשי, הביאו לצמצום דרמטי בעמלות הממוצעות שלהן - מ-0.2% ל-0.15% בממוצע בלבד. בחודשים האחרונים הגיעו מהלכים אלה לקיצוניות מסוימת, עת השיקה ענקית ניהול הנכסים פידליטי (Fidelity) שתי קרנות סל ללא עמלות כלל. העובדה שמנהל נכסים מוביל נקט מהלך כה אגרסיבי ומתוקשר, הובילה לירידות חדות במחירי המניות של מנהלים רבים אחרים, הצפויים להיאלץ ללכת בעקבותיו.

PwC מעריכה שמגמה זו תתגבר דרמטית - שעמלות ה-ETF בשוק הצומח באירופה יירדו ב-40% כמעט, ושבשוק הבשל יותר בארה"ב תתרחש ירידה מתונה יותר של כ-20%.

ביקורת מתמשכת ורגולציה מקשה

מנהלי נכסים אקטיביים רבים מצויים תחת ביקורת מתמשכת מוצדקת, בשל ביצועי חסר שאינם מצדיקים את דמי הניהול שלהם. מחקר מכה גלים שפרסמה S&P ב-2016 הצביע על כך ש-99% מקרנות הנאמנות המשקיעות במניות בארה"ב אינן מכות את מדדי הבנצ'מרק. מחקר אחר שפורסם לפני מספר שבועות בחן ביצועים של 9,400 קרנות אירופיות במשך 10 שנים, וקבע שב-47 מתוך 49 מהקטגוריות שנבדקו, המנהלים לא הצליחו להכות ביצועי ETF מקבילים.

הדבר יוצר לחץ נוסף על דמי הניהול וקריאות לשינוי מבנה התגמול של מנהלי נכסים, כך שישקף טוב יותר את הערך המוסף שהם מעניקים למשקיעיהם.

להמחשה, לפני מספר חודשים קראה Mercer, המייעצת בניהול טריליוני דולרים עבור משקיעים, לשינוי מודל התגמול של מנהלי השקעות אקטיביים. לשיטתה, ראוי כי המנהלים יקבלו עמלה בסיסית נמוכה הדומה לעלויות ETF, ורק אם יניבו למשקיעים תשואה עודפת מוגדרת היטב מעבר לבנצ'מרק - יקבלו תשלום נוסף.

מודל זה כבר מיושם בפועל על-ידי קרן השקעות הפנסיה הריבונית של יפן, שדורשת ממנהלי הנכסים העובדים עבורה להפחית את דמי הניהול הקבועים ולהחליפם בדמי הצלחה. לצידה, מנהלי נכסים נוספים בעולם החלו לשנות את מודלי העמלות שלהם ולהפחית דמי ניהול קבועים.

במקביל, רגולציות חדשות מקשות על מנהלי נכסים להמשיך לגבות עמלות גבוהות ללא גילוי מספק למשקיעים. בראשן, רגולציית MiFID II האירופית, שנכנסה לתוקף בתחילת השנה. כללים אלה דורשים גילוי מפורט של רכיבי העמלות שמשלמים המשקיעים, ומחייבים מנהלי השקעות לשאת בעצמם בעלויות שבעבר הועמסו על דמי הניהול ללא גילוי, כגון מחקר ותשלומים למפיצים.

טרם ניתן להעריך את השפעותיה המדויקות של רגולציה זו, אולם סביר שתביא לתוצאות דומות לאלה שהשיגה רגולציה בריטית דומה שיושמה בבריטניהב-2013 (Retail Distribution Review), שהביאה לצניחת העמלות למנהלי השקעות במדינה ב-25% בממוצע.

נכסים אלטרנטיביים כערוץ חלופי

המחירים הגבוהים בשווקים הסחירים, והניסיון להשיא תשואות משמעותיות על אף סביבת הריבית הנמוכה, הביאו משקיעים להגדיל את חשיפתם לנכסים אלטרנטיביים: קרנות גידור, פרייבט אקוויטי, נדל"ן ותשתיות. בחמש השנים האמורות, הנכסים האלטרנטיביים המנוהלים בעולם צמחו לכ-43 טריליון דולר.

זוהי התפתחות חיובית למנהלי הנכסים, שכן השקעות אלטרנטיביות הן בדרך כלל באפיקים לא נזילים לתקופות זמן ממושכות, וכן דמי הניהול הנגבים באפיקים האלטרנטיביים גבוהים באופן ניכר ומאפשרים תגמול משמעותי על תשואה עודפת.

אולם המגמה לא הייתה אחידה. כך, קרנות גידור רבות הציגו בשנים האחרונות ביצועי חסר משמעותיים מול מדדי מניות מסורתיים, ובהתאם סבלו מגלי פדיונות ומירידה בדמי ניהול. ככלל, המודל הנפוץ בעבר - דמי ניהול של 2% בתוספת 20% דמי הצלחה - רחוק מלשקף את דמי הניהול הנגבים באפיק כיום. מגמה מסוימת של ירידת דמי ניהול (לממוצע של 1.44%) נצפתה גם בקרנות נדל"ן, שדווקא הציגו ביצועים נאים.

לעומת זאת, קרנות הפרייבט אקוויטי, שעל רקע הגאות במחירי הנכסים הציגו בעשור האחרון ביצועים עודפים משמעותיים, גייסו בשנים האחרונות כספים בהיקפים עצומים, תוך שהן ממשיכות לגבות דמי ניהול ממוצעים גבוהים של 1.7%.

תובנות משמעותיות לעתיד

להערכתנו, משילוב הנתונים שהוצגו ניתן לגזור מספר תובנות לעתיד.

ראשית, בשנים הקרובות צפוי מודל העמלות של מנהלי נכסים להשתנות דרמטית - לעבור מהתבססות על דמי ניהול קבועים, שאינם תלויים בביצועים, להישענות משמעותית על דמי הצלחה. מפתיע שבעוד שענפים אחרים כבר עברו שינויים תחרותיים משמעותיים, מגמה זו כה מאחרת להגיע לענף ניהול הנכסים.

שנית, אנו מעריכים כי תמהיל מנהלי הנכסים בעולם יעבור טרנספורמציה. להמחשה, PwC צופה כי כרבע ממנהלי הנכסים כיום - בעיקר אלה המנהלים היקף נכסים בינוני ללא התמחות ספציפית - ייעלמו עד 2025.

השילוב בין מגמת הירידה בהכנסות לבין התגברות הרגולציה והצורך להניב תשואות עודפות מצביע על המנצחים הצפויים בעתיד לדעתנו: מחד גיסא, מנהלי נכסים גדולים במיוחד, הנהנים מיתרון מובהק לגודל וממותג חזק. מאידך גיסא, מנהלים בעלי התמחויות ספציפיות בתתי-אפיקים ייחודים ומורכבים, שיאפשרו להם לגייס כספים בהתבסס על תשואות עודפות ופיזור סיכונים לאפיקים אלטרנטיביים.

שלישית, שינוי המגמה המסתמן בשווקים הפיננסיים לאחר שוק שורי בן עשור, עשוי להערכתנו להיטיב עם מנהלי נכסים אקטיביים, ולהאט את מגמת המעבר לנכסים פסיביים. זאת, בעיקר משום שבניגוד לשווקים העולים באופן רצוף, שבהם כלים פסיביים מצליחים מעצם המגמה, לניהול אקטיבי עשוי להיות ערך גבוה יותר בתנאי שוק תנודתיים, ובצורך במחקר ואנליזה מעמיקים יותר.

ברם, להערכתנו, הקרבה לסוף מחזור העסקים הנוכחי צפויה לפגוע במיוחד בקרנות הפרייבט אקוויטי. אלה הניבו בעשור האחרון תשואות גבוהות במיוחד, שספק רב אם יחזרו. כבר כיום, רבות מקרנות אלה יושבות על הררי מזומנים ללא יעדי השקעה ראויים. חלקן אף מבצעות רכישות במחירים גבוהים, שכדאיותן הכלכלית מוטלת בספק.

רביעית, בבואם לבחור אפיקי השקעה, על המשקיעים לגלות תשומת לב גוברת למגמת הירידה בעמלות באפיקים השונים. הדבר רלוונטי בייחוד עבור המשקיעים המוסדיים בישראל, שמצד אחד מפנים חלק גדל והולך מהשקעותיהם לחו"ל, ומצד שני מתמודדים עם מגבלות קשיחות בדבר דמי ניהול שביכולתם לשלם למנהלי השקעות חיצוניים, בגובה 0.25% מהנכסים המנוהלים.

מגמת ירידת דמי הניהול, והמעבר מדמי ניהול קבועים לתשלום מבוסס הצלחה, עשויה לאפשר הגדלה משמעותית של היקף הנכסים המוקצים לניהול חיצוני איכותי, ולשפר את התשואות שלהם יזכו החוסכים בישראל.

■ הכותבים הם, בהתאמה, שותף וסניור במחלקת המימון המורכב של PwC ישראל. הגורמים בכתבה עשויים להשקיע בניירות ערך ו/או מכשירים, לרבות אלו שהוזכרו בה. האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה; מניית בית זיקוק אשדוד קופצת ב-5%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.4% ות"א 90 מאבד מערכו 0.6% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט