גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת LLD של לב לבייב: לשחרר את הכספים שנתפסו בחקירה

החברה של לב לבייב מבקשת לשחרר רכוש, יהלומים וכספים שתפסה המשטרה ● לטענתה, "בעקבות הקפאת חשבונות הבנק צ'קים שניתנו לספקים תמי-לב הוחזרו ולא כובדו; כל מלאי הסחורות נתפס; ואין אפשרות לשלם משכורות לעובדים" ● עוד נטען בבקשה כי "LLD מכחישה כל קשר לפרשה הנחקרת"

לב לבייב / צילום: תמר מצפי
לב לבייב / צילום: תמר מצפי

חברת LLD שבבעלות איש העסקים לב לבייב, העומדת בלב פרשת הברחת היהלומים לכאורה המכונה "יהלום שחור", מבקשת מבית המשפט לשחרר את חשבונות הבנק שלה שהוקפאו על-מנת לאפשר לה להמשיך לנהל את עסקיה. זאת, תוך הותרת יתרות הכספים שנתפסו בחשבון בידי המשטרה. הרכוש ומלאי היהלומים של החברה שנתפסו מוערכים בעשרות מיליוני שקלים. 

לטענת החברה, אשר התנהלותה הוגדרה על-ידי המשטרה כ"התנהלות של ארגון פשע", "בעקבות הקפאת חשבונות הבנק שלה, צ'קים שניתנו לספקים תמי-לב הוחזרו ולא כובדו; כל מלאי הסחורות שלה (יהלומים) נתפס; ואין באפשרותה לשלם משכורות לעובדיה".

כל מלאי היהלומים וחשבונות החברה נתפסו בשבוע שעבר במהלך מעבר חקירת פרשת "יהלום שחור" מהשלב הסמוי לשלב הגלוי, עם מעצרם של בנו של איש העסקים לב לבייב, זבולון לבייב, קרוב משפחה נוסף של לבייב וכן עובדים בחברת LLD. ביום המעצרים נערכו חיפושים בבתיהם של כל החשודים ומשרדיהם, וכפי שפורסם ב"גלובס", החוקרים אף פשטו על משרדי חברת LLD בבורסה ליהלומים ותפסו רכוש רב של החברה, ובין היתר חומרי מחשב, מסמכים וחפצים וכל מלאי היהלומים של החברה. 

גם רכושם של חשודים נוספים בפרשה נתפס, ובסך-הכול תפסה המשטרה רכוש, יהלומים וכספים בשווי עשרות מיליוני שקלים.

כפי שפורסם ב"גלובס", מיד עם תפיסת המסמכים והיהלומים החלו ברשות המסים ובמשטרה לערוך השוואות בין מלאי היהלומים המדווח של החברה למלאי הקיים שנתפס - ובין המידע במחשבי החברה ובמסמכים שנתפסו לבין המידעים שנאספו בחקירה והמידע המדווח לרשויות. מסמכים וחומרים אלה הולידו חלק מהראיות שהיוו בסיס לבקשות להארכות המעצר שהגישו החוקרים לבית המשפט, ואשר לטענתם הולידו חשדות נוספים שצריכים להיחקר וכן חיזקו את החשדות הקיימים.

ואולם כעת, לטענת החברה, היא אינה מסוגלת להמשיך לנהל את עסקיה בעקבות התפיסות הללו. "המדובר בתפיסה רחבת-היקף שאינה מאפשרת לחברה להתקיים, להמשיך את פעילותה ולקיים את התחייבויותיה כלפי לקוחות, עובדים וספקים", נכתב בבקשת החברה לשחרור החשבונות.

בבקשה נטען עוד כי "החברה מכחישה כל קשר לפרשה הנחקרת, איננה מכירה כלל את האירוע המדווח בתקשורת וחוזרת ומדגישה כי היא פועלת בהתאם לנורמות ראויות ותוך הקפדה על ציות לחוק". עוד נטען כי "החברה לא עברה כל עבירה, והיא כופרת מכל וכל במיוחס לה, לרבות בטענה כי במסגרת פעילותה בוצעו פעולות של הברחת יהלומים והעברת מזומנים".

למרות הכחשות גורפות אלה, החברה מבקשת רק את שחרור חשבונות הבנק שלה, כשהם ריקים מכספים, על-מנת שיתאפשר לה לחזור לפעילות שוטפת, ובמיוחד לשלם משכורות לעובדיה. "החקירה רק החלה אך עתה, והיא צפויה להימשך זמן רב, בפרט בשל טיב העבירות, כמות הנחקרים והיקף חומרי החקירה שנאספו ועוד צפויים להיאסף בתיק. לא יעלה על הדעת שעד להחלטה הנוגעת לגורל התיק, החברה לא תוכל לנהל למצער חשבון בנק, וברי כי ענייניה הכספיים של החברה לא יכולים להתנהל במזומן", נכתב בבקשה.

במרכז פרשת "יהלום שחור" עומדת חברת LLD שבבעלות לב לבייב ובני משפחה נוספים שלו, אשר בבעלותה מפעלים ברוסיה. זבולון לבייב, בנו של לב לבייב, עבד ב-LLD במשך 13 שנים, מתוכן כיהן כמנכ"ל החברה כ-4 שנים. במסגרת החקירה נעצרו 9 חושדים, ונחקרו 6 חשודים נוספים ללא מעצר, רובם עובדים של חברת LLD. כל החשודים שנעצרו שוחררו ממעצר.

נציג המשטרה, רפ"ק גל צ'סנר, תיאר את התנהלות החברה שבבעלות איש העסקים לב לבייב כחברה ה"מתנהלת כארגון פשע, תוך שימוש בבלדרי יהלומים שמבריחים יהלומים כמו אחרוני בלדרי הסמים. החברה משבשת ומשמידה ראיות".

הפרשה החלה עם שליח שנתפס לפני כחצי שנה בנתב"ג כשעל גופו יהלום בשווי כמיליון שקל, וכיום סובבת סביב חשדות להברחת יהלומים בהיקף 300 מיליון שקל והשמדת ראיות. במסגרת החקירה בוצעו תפיסות רכוש בשווי עשרות מיליוני שקלים מהחשודים שנעצרו וגם מאלה שעדיין לא נעצרו ומבלים את זמנם בחו"ל - בהם לב לבייב, שנחשב לאחד החשודים המרכזיים בפרשה ולמי שניהל לכאורה את האופרציה הפלילית הנחקרת. לב לבייב נדרש בימים אלה לחקירה עקב החשדות, ואולם הוא מתגורר בימים אלה במוסקבה שברוסיה, וככל הנראה אינו מתכוון להתייצב בישראל לצורך חקירתו.

על-פי החשד, תחת שרביטו של לב לבייב ניהלו החשודים שנעצרו מערך משומן היטב שפעל במשך למעלה מ-15 שנה בקו שבין רוסיה לנתב"ג וגלגל סכום של מאות מיליוני שקלים. המעורבים חשודים בכך שהבריחו לישראל יהלומי גלם וליטשו אותם בארץ כדי למוכרם בחו"ל, וכן כי הכניסו לארץ יהלומים מלוטשים שנמכרו בישראל. על-מנת שיוכלו "להלבין" את אותם יהלומים מוברחים, הוציאו וקיבלו המעורבים, על-פי החשד, חשבוניות פיקטיביות שלא שיקפו את שווי היהלומים במלואם.

*** חזקת החפות: כל החשודים בפרשת הברחת היהלומים, ובהם זבולון לבייב, הם בגדר חשודים בלבד במעשים המיוחסים להם. מדובר בשלב מקדמי בהליך הפלילי, ולכן החשודים הם בחזקת חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין.

עוד כתבות

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה, והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

קווין וורש, מינויו של טראמפ ליו''ר הפד / צילום: Reuters, Ann Saphir

המשימות של האיש שיחליף את פאוול: לרסן את האינפלציה ולהתמודד עם טראמפ

הנשיא טראמפ הכריז בשישי האחרון על מינוי קווין וורש ליו"ר הפד, בכפוף לאישור הסנאט ● וורש, אחד מנגידי הבנק המרכזי בעבר, סבור כי יש צורך ב"שינוי משטר בפד" וב"נקיטת צעדים נוקשים" ● לצד תומכיו הרבים בוול סטריט, יש החוששים שגישתו תביא לטלטלה

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

קטאר נוקמת באיראן, כך זה נראה

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

העובדים בורחים מהמגזר הציבורי / צילום: Shutterstock

יציבות? שליחות? העובדים בורחים מהמגזר הציבורי

פערי שכר גדולים מול המגזר העסקי, טענות להתערבות פוליטית גוברת, תדמית ירודה והליכי מיון מתישים ● השירות הציבורי מתמודד עם משבר תעסוקה, ו-360 משרות בכירים במשרדי הממשלה ממתינות לאיוש ● בינתיים המיומנות נשחקת - ואיתה השירותים שאנחנו מקבלים מהמדינה

מטוס ישראייר. בעיגול: יואב וייס / צילום: מוני שפיר, סיוון פרג

המינוי החדש בישראייר מגלה משהו דווקא על החברה המתחרה

יואב וייס, מנהל פעילות חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק בישראל עד לאחרונה, יהיה אחראי על פעילות הטיסות ארוכות הטווח של ישראייר - שהופכת ליחידת רווח עצמאית ● קבוצת חמת רוכשת 1,800 מ"ר במתחם גיגיס בראשון לציון תמורת כ-30 מיליון שקל ● אירועים ומינויים

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

הזיגזג ההולנדי: חברת התעופה שהודיעה על חידוש הטיסות לישראל

שינוי מגמה? חברת התעופה ההולנדית KLM מודיעה על חידוש הטיסות לישראל, זאת לאחר היסוס שנרשם בשבועות האחרונים

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

מדוע הודיע טראמפ שלא יגיע לסופרבול 2026?

כיצד הפך פופקורן לחטיף הרשמי של בתי הקולנוע, מתי ביטלה סין את מדיניות הילד היחיד, ומה פירוש שם המועצה המקומית דיר אל־אסד? ● הטריוויה השבועית

זכרון יעקב / צילום: איל יצהר

חברות תובעות 343 מיליון שקל מרמ"י: שיווקה קרקעות שאי אפשר לפתח

שלוש חברות שזכו במכרזי קרקעות בזכרון יעקב תובעות מרמ"י לבטל את העסקאות ולשלם להן 343 מיליון שקל, שכוללים את התשלומים ששילמו ופיצויים ● לטענתן, המדינה שיווקה את הקרקעות ביודעה שאין כל היתכנות לפיתוחן, גבתה מאות מיליוני שקלים מהיזמיות, ולאחר הזכייה הותירה אותן להתמודד לבדן עם סכסוך בין הרשויות

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר שירה עפרון / צילום: דיאן בולדווין - ראנד

זה האיש הכי חשוב בעזה שאתם לא מכירים

שיחה עם ד"ר שירה עפרון, ראש קתדרת ישראל והמזרח התיכון במכון ראנד ● על הניסיון הבינלאומי לייצב את עזה, המכשולים והסכנות שבדרך

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו"ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

הגורמים מאחורי הצניחה של הדולר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

קרנות הנאמנות הממונפות הן השקעת אקסטרים: מי השיגה תשואה של 870% ומה קרה למי שהימר נגד השוק ● מנהל ההשקעות שמסמן מניות בארה"ב, ישראל וגרמניה ●  האינטרס של דונלד טראמפ מאחורי הדולר החלש, והמפסידים הגדולים ● וגם: המניות האירופיות שעשויות לנצוץ השנה

מה מביא לירידות בשוק הקריפטו? / צילום: Shutterstock

111 מיליארד דולר נמחקו ביממה: מה עומד מאחורי הירידות החדות בקריפטו?

הביטקוין צנח מתחת ל-80 אלף דולר, הרמה הנמוכה שלו מאז אפריל ● גם יתר המטבעות רושמים ירידות חדות ● בין הסיבות: נזילות נמוכה ואכזבה מכך שהתחום לא מתפקד כ"מקלט בטוח" כמו בעבר

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

עדי שלג / צילום: אלון רון

עד המדינה בפרשת אי.די.בי: כולם "שיפצו" אז מחירי מניות, בדיעבד הבנתי שזו עבירה

עדי שלג העיד כי ביצע את הפעולות סביב הרצת מניות אי.די.בי ב-2012 לפי הנחיותיו של איתי שטרום, וכי הפך לעד מדינה אחרי שגילה כי שטרום ונוחי דנקנר "מפילים עליו הכול" ● הוא טען כי הוא "הוכה בתדהמה" מכך שדנקנר מייחס לו אחריות לפרשה, ולגבי פעולותיו הסביר כי "היום ברור לי שזה אסור, אבל אז זה היה אחרת"

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס / צילום: Shutterstock, Daniel J. Macy

פיץ' צפויה להצטרף: מאחורי הודעת מודי'ס והאם העלאת הדירוג קרובה

במשרד האוצר קיימו שיחות עם פיץ' ומעריכים כי תיישר קו בשבועות הקרובים בייצוב תחזית הדירוג ● במודי'ס העלו את תחזית הצמיחה של ישראל ל-5%, אבל הדרך חזרה לדירוג שלפני המלחמה עוד ארוכה

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"