גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמנכ"ל הכספים של WeWork: "מעבר לרווח? אנחנו חושבים שכרגע זאת לא המטרה הטובה ביותר"

ענקית חללי העבודה המשותפים מדווחת על הכפלת ההכנסות לכחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי, אך גם על עלייה ניכרת בהפסדים, שעמדו ברבעון על כ-400 מיליון דולר ● ארטי מינסון בריאיון ל"גלובס": "יצרנו קטגוריה חדשה של חללי עבודה גמישים מסביב לעולם, והיא תגיע להערכתנו לנפח פעילות של כ-20% מסך שוק המשרדים העולמי בעתיד - לעומת כ-1% כיום"

ענקית חללי העבודה המשותפים, חברת WeWork (ויוורק), ממשיכה לצמוח במהירות, ובמקביל גדל גם קצב שריפת המזומנים של החברה. החברה פרסמה אתמול את תוצאותיה לרבעון השלישי והבטיחה גיוס הון נוסף בהיקף של כ-3.5 מיליארד דולר, רובו ככולו מתאגיד סופטבנק היפני, לפי שווי חברה אסטרונומי של יותר מ-40 מיליארד דולר.

WeWork - תעודת זהות

מדוחות החברה עולה, כי היא הכפילה את הכנסותיה ברבעון החולף לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לרמה של כ-482 מיליון דולר, והגיעה במהלך ספטמבר לקצב הכנסות שנתי של כ-2 מיליארד דולר - יותר מכפול לעומת הכנסותיה בשנת 2017.

תוצאות הרבעון של WeWork

ויוורק, שהוקמה לפני כשמונה שנים על-ידי היזם הישראלי אדם נוימן (מכהן כמנכ"ל החברה), הכפילה ברבעון גם את הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA), בנטרול הוצאות לצורך השקעות במנועי צמיחה, לרמה של כ-41 מיליון דולר. עם זאת, ה-EBITDA המתואם של החברה היה שלילי, ברמה של 168 מיליון דולר, לעומת EBITDA שלילי של 45 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, שכן החברה ממשיכה להוציא סכומי כסף גדולים על פיתוח עסקי, שיווק ומכירות, הנחות לשוכרים ומנויים חדשים וסעיפים נוספים. בשורה התחתונה הציגה ויוורק הפסד נקי רבעוני של כ-400 מיליון דולר, לעומת הפסד נקי של כ-160 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2017.

WeWork משרדים מוכנים במידות יותר קטנות / צילום: שירן כרמל

בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה ויוורק הכנסות של כ-1.25 מיליארד דולר, צמיחה של 96% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אולם ה-EBITDA המתואם היה שלילי, ברמה של 416 מיליון דולר, לעומת EBITDA שלילי של 108 מיליון דולר בלבד בתקופה המקבילה. ההפסד הנקי של החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2018 עמד על כ-1.2 מיליארד דולר, לאחר שבשנת 2017 כולה רשמה החברה הפסד של 933 מיליון דולר.

במקביל לפרסום הדוחות, הודיעה החברה על התחייבות השקעה חדשה בהיקף של כ-3 מיליארד דולר מתאגיד הענק היפני סופטבנק (החברה מתכננת לעשות שימוש בכספים אלה במהלך המחצית הראשונה של 2019). זאת, כחלק מסבב גיוס בהיקף של כ-3.6 מיליארד דולר, לפי שווי חברה של כ-42 מיליארד דולר לויוורק. לויוורק היו ב-30 בספטמבר מזומנים בהיקף של כ-2.8 מיליארד דולר, וביחד עם ההתחייבויות להזרמת מזומנים - סכום של כ-6.4 מיליארד דולר. 

תוצאות שטראוס ברבעון השלישי

"יצרנו קטגוריה חדשה. אנחנו בתחילת הדרך"

בשיחה עם "גלובס" אומר סמנכ"ל הכספים (CFO) של החברה, ארטי מינסון (Artie Minson), כי "אנחנו נקבל את הכסף מסופטבנק במהלך 2019, כ-1.5 מיליארד דולר במהלך הרבעון הראשון של השנה, ועוד כ-1.5 מיליארד דולר במהלך הרבעון השני של 2019".

אתה לא מודאג ממצבה הכספי של החברה?

"ממש לא. יש לנו כ-6.4 מיליארד דולר מזומנים, ואנו מאמינים שיצרנו קטגוריה חדשה של חללי עבודה גמישים מסביב לעולם, שתגיע להערכתנו לנפח פעילות של כ-20% מסך שוק המשרדים העולמי בעתיד, לעומת כ-1% כיום בלבד, כך שאנחנו נמצאים רק בתחילת הדרך.

"אנו רואים את המצב כיום כהזדמנות לבנות את אחת החברות הגדולות בעולם. העבודה שלי כסמנכ"ל כספים היא לנהל את המזומנים ואת הסיכונים. יש לנו גב חזק מארגונים שהם מהגדולים והחזקים בעולם, אז כרגע אנחנו מתרכזים בצמיחה".

מתי אתם צופים מעבר לרווח?

"אנחנו לא חושבים על זה כרגע. אם נחליט מחר להתמקד בהגדלת הרווח התזרימי, EBITDA, נוכל להגיע לרווח בתוך תשעה חודשים, אבל אנחנו לא חושבים שכרגע זאת המטרה הטובה ביותר.

"אנחנו מעריכים שיש פוטנציאל להגיע למיליוני מנויים נוספים בשנים הקרובות, המגמה של השכרת חללי עבודה נמצאת בראשיתה. יש לנו מנהיג בעל חזון בדמותו של אדם נוימן, וזה המיקוד שלנו כרגע".

מהן תוכניות ההתרחבות לשווקים חדשים?

"אנחנו כרגע נמצאים ב-24 מדינות. לא הכרזנו היום על כניסה לשווקים חדשים, אבל כמובן שאנחנו מתכננים להתרחב למדינות נוספות".

מינסון נמצא בחברה כשלוש וחצי שנים. לפני שהגיע לוויוורק הוא כיהן בשנים 2013 עד 2015 כסמנכ"ל כספים ופיתוח עסקי בחברת טיים וורנר AOL .

ויוורק, שהוקמה על-ידי נוימן בניו יורק ב-2010, מתמקדת בלכידת הפער בין דמי השכירות ארוכת-הטווח שהיא משלמת לבעלי הנכסים, לבין דמי השכירות קצרת-הטווח שהיא גובה מלקוחותיה, שכוללים פרילנסרים, בעלי מקצועות חופשיים שונים וגם צוותים של חברות גדולות.

מהמצגת שפרסמה החברה במקביל לפרסום הדוחות אתמול עולה, כי היא פועלת כיום ב-83 ערים ברחבי העולם, מעסיקה כ-8,000 עובדים ומפעילה 335 מתחמי עבודה. מספר המנויים שלה יותר מהוכפל, מכ-154 אלף בסוף הרבעון השלישי אשתקד לכ-319 אלף בסוף ספטמבר השנה, מתוכם כמחצית מחוץ לצפון אמריקה. במהלך הרבעון האחרון גדל מספר המנויים שלה בכ-51 אלף. שיעור התפוסה בנכסי החברה עמד בסוף ספטמבר ברמה של 84%.

בחודש אוגוסט דיווחה ויוורק לראשונה על התוצאות הכספיות שלה. במקביל, דיווחה על גיוס מימון בהיקף של מיליארד דולר מסופטבנק היפני, שבסך הכול משלים כעת השקעה של כ-8.4 מיליארד דולר בחברה. עוד לפני כן, באפריל השנה, גייסה ויוורק בשוק ההון האמריקאי 702 מיליון דולר באמצעות הנפקת אג"ח לשבע שנים, הנושאות ריבית של קרוב ל-8%. 

עוד כתבות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

יום קרב בצפון: כטבמ"ים יורטו מעל נהריה ועכו, צה"ל תקף בדרום לבנון

דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "למען ביטחונכם - עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● מקור בחמאס: הארגון מחויב לתיווך הקטארי ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם