גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד המשפטים נותן פייט למשרדי הענק במאבק על המתמחים האיכותיים

בשבוע שעבר ערך משרד המשפטים את אירוע ההתמחויות השנתי הגדול שלו, בהפקה יוקרתית ובכיכובם של בכירי המשרד, בהם שקד, מנדלבליט וניצן ● בכך נכנס המשרד לזירת מאבק עם משרדי עורכי הדין הגדולים במשק המחזרים מדי שנה אחר הסטודנטים האיכותיים ● עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית המשרד: "חד-משמעית, אנחנו מתחרים בשוק הפרטי. אנחנו בית הספר הכי טוב למשפטים"

כנס המתמחים הגדול / צילום: איל יצהר
כנס המתמחים הגדול / צילום: איל יצהר

קייטרינג יוקרתי, מוזיקת פיוז'ן, מחברת ועט עם לוגו של משרד המשפטים, במה מעוצבת עם אורות ותפאורה מתחלפת, סרטוני תדמית מושקעים בכיכובם של עובדי המשרד המצחיקים והמגניבים, סלפי עם גלימות בית משפט, מינגלינג עם מתמחי ועובדי משרד המשפטים המפזרים חיוכים לכל עבר, ונאומים של הבכירים ביותר במשרד. כך מנסה משרד המשפטים למשוך אליו את הטובים שבבוגרי הפקולטות למשפטים מהאוניברסיטאות ומהמכללות השונות.

בשבוע שעבר נערך באוניברסיטת תל-אביב "יריד ההתמחויות" של משרד המשפטים, תחת הכותרת "שותפים לדרך 2018 - אירוע ההתמחויות הגדול של משרד המשפטים". הכנס מהווה עבור משרד המשפטים את נקודת הפתיחה של מה שמכונה בקרב סטודנטים "עונת ההתמחויות" - תקופה שנמשכת מספר חודשים ומסתיימת באמצע חודש מארס, ושבה מראיינים ומתראיינים למשרדי עורכי הדין, בתי המשפט, עמותות ומשרדים ממשלתיים, סטודנטים למשפטים הנמצאים בשנה השלישית ללימודיהם, בתקווה להתקבל להתמחות בתום לימודיהם במשרד יוקרתי ונחשק.

 ההתמחות במשפטים

משרד המשפטים - אשר דובריו הדגישו לאורך הכנס כי הוא "משרד עורכי הדין הגדול המדינה" (4,600 עובדים ו-543 מתמחים בשנה) - נכנס לזירת המאבק עם משרדי עורכי הדין הגדולים במשק, הנוהגים באופן דומה בשנים האחרונות. עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, המטפלת אישית במאמצי גיוס המתמחים, מאשרת את המגמה: "חד-משמעית, אנחנו מתחרים בשוק הפרטי. הבנו שעלינו להראות לסטודנטים הטובים שאנחנו רוצים אותם. הכנס הוא מפגן כוח, שמדגיש את זה שאנחנו משרד ענק ומגוון, שורה מעולה בקורות-החיים, ובית הספר הכי טוב למשפטים בכלל ולמשפטן הציבורי בפרט".

הכנס שהחל בשעות הצהריים, כלל סדנה שהועברה לסטודנטים בנושא "כיצד להצליח בראיון עבודה", שבה השתתפו יותר מ-500 סטודנטים; הצבת דוכני מידע שביניהם הסתובבו עובדי משרד המשפטים ומתמחיו. הוא הוגדר כ"אירוע המרכזי" במעמד שרת המשפטים, איילת שקד; היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט; פרקליט המדינה, שי ניצן, מנכ"לית המשרד פלמור ועוד.

נדמה כי הסטודנטים שהגיעו לכנס פחות התעניינו בליבת האירוע, ונטו יותר לשיחות בלתי אמצעיות עם מתמחים ועורכי דין ששלחה כל אחת מהמחלקות הרבות של משרד המשפטים - החל ממחלקת ייעוץ וחקיקה, דרך הסנגוריה הציבורית, הכונס-הרשמי, הרשות להגנת הפרטיות, רשות התאגידים ועוד, וכן - נציגים מכל הפרקליטויות השונות (בג"צים, אזרחי ופלילי מכל המחוזות, וכיו"ב), שבהן אמורים להיקלט המספר הרב ביותר של מתמחים (כשני-שלישים מסך תקני ההתמחות הם בפרקליטות).

"לא הכול זה שכר - אצלנו יש יוקרה"

שיטוט בין הדוכנים השונים שהציבה כל אחת מהמחלקות האמורות, העלה כי הסטודנטים התעניינו בעיקר באופי ההתמחות, מידת העצמאות והאחריות שמקבל המתמחה, אופק הקידום המקצועי, ממוצע הציונים הנדרש לקבלה ועוד.

לדברי פלמור "אנחנו, במשרד המשפטים, לא רואים בזה רק קבלה להתמחות, אלא מסתכלים על זה רוחבית. אני אומרת לסטודנטים 'בואו אלינו ל-3 שנים'. אנחנו רוצים לבנות לעצמנו מאגר גדול של אנשים מצוינים, מכיוון שמשרד המשפטים צומח כל הזמן. כיום מועסקים בו 4,600 עובדים, כשבתקופתי בלבד נוספו כמה מאות תקנים".

ב"אירוע המרכזי", שנערך באולם "סמולרש" באוניברסיטת תל-אביב, כשעל הבמה אביזרי תאורה ומכונות עשן, ש"הרגישו" קצת זרים למעמד ושיעשעו את הדוברים, שמעו הסטודנטים את נאומיהם של שקד, מנדלבליט, ניצן ופלמור. בין לבין, צפו הסטודנטים במספר סרטוני תדמית מושקעים במיוחד, שהפיק משרד המשפטים, שנועדו להציג את ההון האנושי המגוון שמאייש את היחידות השונות של המשרד, ולהעניק עצות למועמדים להתמחות. "המציג אינו פרזנטור", התבדחה פלמור, ששימשה גם כמנחת הכנס, "אלה באמת האנשים שעובדים אצלנו".

פלמור מודה, שלפחות בפרמטר אחד ידו של משרד המשפטים תהיה לעד על התחתונה - והוא סוגיית השכר, אך חושבת שזה לא הפרמטר הכי חשוב מבחינת המתמחים לעתיד. "ברור שמבחינת השכר אנחנו לא מתחרים במשרדים הגדולים, ואני לא יכולה להתחרות בהם בפינוקים, למרות שצריך להביא בחשבון גם את התנאים הנלווים, כמו ימי חופשה ומחלה".

ופלמור מוסיפה, "אבל לא הכול זה שכר. אנחנו מציעים תפקידים עם יוקרה. אצלנו אפשר לעשות ליטיגציה ברמה גבוהה, לעסוק בתיקים שאין בשום מקום אחר, ולשבת בישיבות עם היועץ המשפטי ועם שרים. אנחנו מזהים שיש הרבה סטודנטים שאומרים 'אני רוצה להיות בסביבה כזאת'.

"אצלנו אפשר להיות גם אמא צעירה, וגם לקבל כבוד ולהתקדם לתפקידים בכירים. ורק אצלנו אפשר לעשות התמחות בתל-אביב, ולהמשיך את החיים הסטודנטיאליים, ואז לעבור לצפון או לדרום, כי את רוצה ללדת ולהיות ליד ההורים שלך, בלי לוותר על מקום העבודה שלך". כך פלמור, שמוסיפה: "שלא לדבר על זה שמשרד המשפטים הוא המקום היחיד בשוק עורכי הדין שבו קיים ייצוג של 50% לנשים בתפקידים הבכירים".

"לשנות התפיסה שעדיף משרד גדול"

מטרה נוספת של הכנס היא להיאבק בתדמית האפורה של משרד המשפטים בקרב חלק מהמועמדים להתמחות. פלמור מציינת, כי "מי שהיה בכנס, מבין שמשרד המשפטים מציע תפקידים עם יוקרה - אתה לא לוזר אם אתה בא למשרד המשפטים. ממוצע הציונים של המתמחים שלנו הוא 86. חלק גדול מההתמחויות אצלנו הן סופר-אטרקטיביות, ולמעשה הסטודנטים המצטיינים שמבקשים להתמחות במשרדים הגדולים ובבית המשפט העליון הם אותם סטודנטים שמתחרים על התמחות בלשכות היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה, או במחלקת הבג"צים.

"ברור שמי שמגיע ליחידות המובחרות במשרד המשפטים, זה המאון העליון של הסטודנטים. גם ממוצע המתמחים ממשרד המשפטים שעוברים את בחינות הלשכה גבוה בהרבה מהממוצע הארצי, באופן עקבי".

זוהי הפעם החמישית שמשרד המשפטים עורך כנס כזה. לדברי פלמור, "הכול התחיל מהצורך לשפר את הגיוס מהחברה הערבית. לפני מספר שנים היו לנו רק 5 סטודנטים מהמגזר שהתמודדו על כל משרה, ולא המצטיינים ביניהם. בדקנו את הסיבות, והבנו שהסטודנטים לא יודעים על היחידות השונות של משרד המשפטים - רובם חושבים רק על הפרקליטות, ורק על הפן הפלילי שבה".

אך כיום, הדביק משרד המשפטים את היעד הממשלתי לשילוב עובדים מהחברה הערבית במשרדי הממשלה (10%), ואף עבר אותו. המשרד מעסיק עובדים ערבים גם מעבר לתקנים המיוחדים שדורש היעד הממשלתי האמור. עוד מדגישה פלמור, כי הרצון לשלב יותר עובדים ערבים במשרד המשפטים, היה בראש מעייניה לא רק בשל החלטת הממשלה בעניין, אלא גם "מבחינה מהותית".

הכנס - שאליו הגיעו מאות סטודנטים מכל הארץ, חלקם באמצעות מערך הסעות מיוחד שארגן משרד המשפטים - היווה מפגן כוח מרשים של המשרד. אולם עדיין לא ברור אם האסטרטגיה שבחר המשרד בהקשר זה תסייע לו להתגבר על החסרונות המובנים שלו, כגוף ממשלתי גדול וביורוקרטי, וככזה שבו מרוויחים פחות מאשר במשרדי עורכי הדין הגדולים.

בהקשר זה, נראה שניתן לסמוך על הסטודנטים עצמם, שהם יידעו לכלכל את צעדיהם בתבונה, ולהביט מבעד למכונות העשן, תרתי משמע. משרד המשפטים נקט צעד חשוב מאוד כדי לחשוף ולהגדיל את המידע של המועמדים להתמחות ליחידותיו השונות ולפעילותו הענפה, ותרם רבות למאגר הידע של הסטודנטים הצריכים להחליט בקרוב. השאלה היא - אם אותו ידע יביא גם לשינוי בתפיסה הרווחת בקרב רבים מהסטודנטים, שלפיה "התמחות במשרד עורכי דין מוביל - עדיפה על התמחות במשרד המשפטים".

סטודנטים: "קיבלנו תחושה שרוצים אותי במשרד המשפטים"

בקרב הסטודנטים שעימם דיברנו השאיר הכנס רושם חיובי באופן כללי. לדברי גאזי ג'לג'ולי, סטודנט בשנה השלישית ללימודיו מאוניברסיטת תל-אביב, "כסטודנט בשיא תקופת ההכנות לראיונות ההתמחות, הכנס של משרד המשפטים פתח עבורי דלתות חדשות שלא הכרתי במגזר הציבורי משפטי". עם זאת, ג'לג'ולי הודה כי גם הפן הכספי משחק תפקיד בהתלבטות היכן להתמחות: "הבעייתיות היחידה היא הפרשי השכר המשמעותיים בין המגזר הציבורי לפרטי".

בעבור ניראל, סטודנטית בסמסטר האחרון ללימודיה ממכללת שערי משפט, היווה הכנס נקודת מפנה של ממש. לדבריה, בעקבות הכנס, הפכה האפשרות להתמחות במשרד המשפטים למובילה מבחינתה. "לכל אורך הכנס הייתה לי תחושה שמדברים אליי בגובה העיניים. אהבתי את זה שהנאומים של הבכירים היו קצרים, ושאפשרו לנו לעשות מינגלינג גם לפני האירוע המרכזי וגם לאחריו. כי ככה אפשר לקבל כמה שיותר אינפורמציה.

"לא ידעתי שיש כל-כך הרבה יחידות במשרד המשפטים, זה היה ממש מאיר עיניים. בתור אמא לשני ילדים גדולים, נתנו לי את התחושה שיש לי הזדמנות שווה כמו לכולם, ובשוק הפרטי זה לא תמיד המצב. קיבלתי תחושה שרוצים אותי במשרד המשפטים, ועכשיו אני יכולה להגיד בפה מלא שאני רוצה להתמחות במשרד, אחרי שכל החיים חשבתי שאני לא רוצה לעבוד במשרד ממשלתי כלשהו. זה מקום שנותן ערך".

וסעיד חאג' יחיא ממכללת שערי משפט, מחזק ומבקר: "הכנס היה מכובד מאוד, עובדי המשרד נתנו אינפורמציה נרחבת, וענו על כל השאלות. הבעיה הייתה, שכמות האנשים הייתה גדולה מדי, המקום היה עמוס ביותר, ולכן רבים לא הצליחו לשמוע או להתרשם כפי שרצו. הייתי רוצה שיתייחסו יותר לתנאי הקבלה והראיונות. עם זאת, היו תחומים שלא ידעתי שאפשר להתמחות בהם במשרד, ודרך הכנס הבנתי שזה אפשרי".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו