גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשת דורשת לפרק את חברת החדשות אם קשת לא תרכוש את חלקה ב-140 מיליון שקל

ברשת טוענים כי המשא ומתן שמנהלת קשת נעשה בחוסר תום לב ● קשת: האיום לפרק את חברת החדשות הוא איום סרק, שאיננו עולה בקנה אחד עם החוק

רשת קשת וערוץ 10
רשת קשת וערוץ 10

לא ברור אם מדובר בטקטיקה של משא ומתן או באיום אמיתי, אך הקרב בין רשת לקשת על שווי חברת החדשות עולה מדרגה: ל"גלובס" נודע כי רשת דורשת רשמית מקשת לרכוש את חלקה בחברת החדשות תמורת 140 מיליון שקל או לפרק את חברת החדשות ולחלק את נכסיה בין קשת לרשת.

לרשת גם טענות קשות לגבי ההתנהלות של קשת במשא ומתן לרכישת חלקה בחברת החדשות. ברשת סבורים שקשת ניהלה את המשא ומתן בחוסר תום לב ובכוונה לגרום נזק.

נראה כי המשא ומתן על מכירת חלקה של רשת בחברת החדשות החל עוד טרם השלמת שיחות המיזוג בין רשת לערוץ עשר, אז סוכם כי רשת תקבל עבור חלקה 150 מיליון שקל. סכום לא עוגן בהסכם כתוב נוכח הערכות כי המיזוג צפוי להיתקל בקשיים ויתקשה לצלוח את אישורה של הממונה על הגבלים עסקיים.

כשנחתם הסכם המיזוג בין רשת לערוץ עשר, ביקשה רשת לעגן בהסכם את הסיכום שהושג, אך באותה עת היו מוכנים בקשת לשלם סכום נמוך משמעותית - 110 מיליון שקל, כלומר 40 מיליון שקל פחות. בתגובה הציעה רשת לקשת לרכוש את חלקה של קשת בחברת החדשות תמורת 150 מיליון שקל אך ההצעה נדחתה.

תמורה לפי ביצועי הרייטינג של החדשות

הצדדים נכנסו שוב למשא ומתן במסגרתו הגיעו להסכם על מנגנון earn out לפיו נקבע לחברה ערך מינימאלי של 120 מיליון שקל וערך מקסימאלי של 140 מיליון שקל. התמורה הסופית אמורה הייתה להיקבע לפי ביצועי הרייטינג של חברת החדשות כשברשת מאמינים שהיום כבר ברור שהתמורה שקשת היו נדרשים לשלם לפי מנגנון זה עומדת על 140 מיליון שקל. אולם הממונה על הגבלים עסקיים לא הסכימה לקבל את המנגנון וגם לא את פרק הזמן של אי-תחרות שבקשו הצדדים להשית על רשימה של 25 טלנטים מחברת החדשות. אף שהייעוץ המשפטי של הצדדים טען כי התנגדותה של הממונה לא עולה בקנה אחד עם החוק, העדיפו הצדדים לחפש הסדרים אחרים.

בשלב הזה כבר היה בידי רשת וערוץ עשר את אישור הממונה על הגבלים עסקיים למיזוג, אך תהליך האישור ממועצת הרשות השנייה הלך והתארך. כתוצאה מהעיכוב הודיעו בעלי המניות של רשת כי הם חוזרים בהם מהמיזוג ומרגע ההודעה הופסק לחלוטין הקשר בין רשת לקשת.

לפני פחות משבועיים אישרה מועצת הרשות השנייה את בקשת המיזוג ובשבוע שעבר נפגשו הצדדים שוב. בפגישה גילו אנשי רשת כי קשת מוכנה כעת לשלם 110 מיליון שקל על חלקה של רשת בחברת החדשות.

השעון פועל נגד רשת וערוץ 10

על פניו נראה כי הקלפים משחקים לטובת קשת: התשומות הניהוליות שהושקעו במיזוג והתארכות התהליך פגעו קשה בתוצאות של רשת ובנתח שלה בעוגת הרייטינג שחלקו הגדול עבר לקשת.

הערוץ הממוזג של רשת וערוץ עשר אמור היה לעלות לאוויר בתחילת ינואר, אך בהיעדר הסכמות על מכירת חברת החדשות לא יכל המיזוג לצאת לדרך, כאשר כל יום שחולף מחזק את כוחה של קשת ומחליש את ערוץ עשר ורשת. לכן ניתן היה לצפות כי רשת תוותר על המיליונים ותיקח את הכסף שמוצע לה בתור הרע במיעוטו, אך נראה כי ברשת לא מתכוונים לוותר בכזאת קלות ועתה הם מנסים להפוך את הקערה על פיה ולהבהיר לקשת כי בתסריט מסוים גם היא יכולה להפסיד.

בקשת רואים את התמונה אחרת לגמרי: לשיטתם האיום של רשת הינו איום סרק שאיננו עולה בקנה אחד עם חוק הרשות השנייה שקובע שכדי לפרק את החברה יש צורך בהודעה משותפת בה נאמר שהצדדים אינם רוצים עוד להחזיק במשותף את החברה.

לשיטתם השתלשלות האירועים שונה לגמרי ותחילתה במשא ומתן ראשוני שהחל במרץ 2018, בסמוך לתחילת שיחות המיזוג של רשת עם ערוץ עשר. בשלב זה הוחלט כי ההסכם בין החברות יהיה כפוף לשני תנאים: סגירת הסכם עד 1 באפריל ושההסכם יכלול סעיף האוסר על שידול אנשי מפתח על ידי רשת. עוד הוסכם כי אם לא יתקיימו שני התנאים הללו תפוג ההצעה.

מקורבים לקשת טוענים שדווקא רשת היו אלה שנעלמו ולא חזרו לשולחן המשא ומתן. לטענתם רק לאחר שדווח על הסכם המיזוג ונעשתה פנייה לממונה על הגבלים עסקיים החל משא ומתן נוסף בין הצדדים במסגרתו סוכם על מנגנון תשלום מדורג תחת שני תנאים - מנגנון earn out ו-no solicitation (אי-תחרות) - והכל תחת אישור הממונה על הגבלים עסקיים. לפי קשת אז כמו היום העסקה אינה מותנה במיזוג ולכן אין הגיון בכך שהופסק המשא ומתן.

לפי אותם מקורבים, רשת הייתה זאת שהתנתקה מהמשא ומתן ואחר כך פנתה לממונה על הגבלים עם ההסכם שהתגבש. הממונה פסלה את שני המנגנונים וסעיף האי-התחרות התקבל לחצי שנה בלבד ללא קנס. בקשת מדגישים כי שני הצדדים הין שותפים להבנה כי אי-אישור המנגנונים ישפיע דרמטית על מחיר העסקה.

במקביל לקשיי האישור מול הרשות השנייה, רשת הודיעה כי היא נסוגה מהמיזוג. לאחר קבלת האישור של הרשות השנייה חודש המשא ומתן וכעת רשת דורשת את הסכום המקסימלי, אף שהנכס הנמכר אינו כולל את שני המנגנונים. קשת טוענת כי היא מוכנה לנהל משא ומתן על בסיס הנתונים החדשים המשפיעים מהותית על שווי חברת החדשות. 

מבעלי המניות של רשת נמסר בתגובה כי "ככלל איננו נוהגים לנהל משא ומתן בתקשורת. לאור הדברים הלא מדויקים של קשת נבקש להבהיר את הדברים: קשת חזרה בה שוב מהסיכומים ופועלת בחוסר תום לב ומשיקולים שאינם ברורים לנו.

מקשת נמסר: "קשת מוכנה לנהל מו"מ ענייני על חברת החדשות בכל עת".

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר