גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שני סטארט-אפים של אבטחת מידע גייסו כ-13 מיליון דולר

אלסיד השלימה סבב גיוס של 7 מיליון דולר בהשתתפות אינטל ● Team8 השקיעה 5.3 מיליון דולר בחברת הסייבר פורטשיפט, שמתכננת להשתמש בכסף לצורך הרחבת צוות העובדים שלה

מייסדי אלסייד רני נחמיאס וגדי נאור / צילום: אלסייד
מייסדי אלסייד רני נחמיאס וגדי נאור / צילום: אלסייד

אלסיד ופורטשיפט, שני סטארט-אפים ישראלים המפתחים פתרונות אבטחה הודיעו היום (ג') על השלמת סבבי גיוס של 7 מיליון דולר ו-5.3 מיליון דולר בהתאמה. שני הסטארט-אפים פועלים בתחום דומה של אבטחת מרכזי מידע מורכבים והיברידיים בארגונים, משלב הפיתוח ועד היישום של אפליקציות ענן. 

חומות אש (Firewalls) משמשות כיום ארגונים רבים שנמצאים במעבר לעבודה בסביבות ענן, למרות שאינן מותאמות להגנה על סביבות אלה. הן שימשו להגנה על מרכזי מידע בתוך ארגונים מאז אמצע שנות ה-90. עם המעבר של ארגונים לסביבות עבודה בענן ולסביבות הברדיריות, שנועדו לייעל את עבודתם של ארגונים ולהפוך אותה למהירה יותר, חומות האש עדיין דורשות מצוותי האבטחה לעבוד באופן ידני וביורוקרטי.

בשביל להפעיל אפליקציות בענן שמוגן באמצעות חומת אש, אנשי האופרציה בארגון צריכים להעביר את המידע אודות האפליקציה לאנשי האבטחה, ואלה צריכים להגדיר את האפליקציות המבוקשות והתקשורת ביניהן באופן ידני. התוצאה היא שארגונים שעוברים לפעול ברשתות ענן, מוצאים את עצמם, פעמים רבות, כשהם נאלצים לבחור בין אבטחה ובין מהירות ויעילות.

כדי להתמודד עם הבעיה הזו, חברות רבות בונות פתרון מבוסס על למידה וזיהוי של דפוסי התנהגות, באמצעות אלגוריתמים של למידת מכונה. אלה לומדים את מבנה הרשת הארגונית, וכשהם מזהים תקשורת שאינה מוגדרת כ"התנהגות נורמטיבית", הם מתריעים מפניה או חוסמים אותה. אלא שבעולם הענן, המשתנה תדיר, נוספים לארגונים רכיבים חדשים על בסיס שעתי, וההגדרה של התנהגות נורמטיבית משתנה כל הזמן, ומצריכה עוד ועוד מוצרים שמסוגלים להתמודד עם פרוטוקולים שונים וארכיטקטורות שונות.

אלסיד: גיוס בהובלת אינטל

החברה הראשונה המנסה להתמודד עם בעיה זו, היא אלסיד (Alcide), שפיתחה חומת אש מסוג Microservices Firewall לאבטחת הרישות בין אפליקציות. החברה הודיעה על גיוס של 7 מיליון דולר בסבב A, בהובלת CE Ventures, ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה, אינטל קפיטל ואלרון.

אינטל קפיטל, שהובילה את הסבב האחרון של החברה, היא משקיעה אסטרטגית בחברה. רני נחמיאס, מנכ"ל ומייסד שותף בחברה, אמר ל"גלובס", כי "אינטל היא מעבר למשקיעה אסטרטגית, כי אני לא חושב שיש הרבה חברות שמבינות מה אנחנו עושים. רמת החיבורים שהם עושים לנו היא מאוד גבוהה, בכל זאת - אינטל נמצאת בכל דאטה סנטר וסביבת ענן בעולם".

כיום החברה מעסיקה 30 עובדים, 28 מתוכם בישראל. לחברה פעילות בארה"ב ובאירופה, כאשר עיקר הפעילות האירופאית שלה ממוקדת באנגליה. נחמיאס מספר כי לחברה מספר לקוחות גדולים, אך החברה לא חושפת את שמות הלקוחות ולא את הכנסותיה.

אלסיד השיקה לפני כחצי שנה את חומת האש שלה, המגנה על התקשורת המחברת בין תשתיות, רשתות ואפליקציות. הפלטפורמה פועלת בשני ממדים: הראשון הוא סוכן תוכנה אשר, באמצעות אינטליגנציה מלאכותית, לומד ומבין את מבנה הרשת והתשתית הארגונית, ואת הקונטקסט בו התקשורת בה מתרחשת. הממד השני הוא ברמת האפליקציה. צוותי הדב אופס מגדירים את מדיניות היישום של כל אפליקציה בארגון, והמידע הזה משמש את חומת האש של אלסיד, ומשלים את המידע אודות מבנה התשתית והרשת.

על בסיס כל זה, חומת האש של אלסיד מסוגלת הפלטפורמה מאפשרת לצוותי הפיתוח והאבטחה להגדיר, ליישם ולאכוף מדיניות אבטחה בפלטפורמות ענן שונות, ולהתמודד עם הסביבה המפוצת והמורכבת באופן אחיד ורציף. מדיניות האבטחה המוגדרת באמצעות הפלטפורמה, מיושמת משלב הפיתוח ועד הדיפלויימנט של האפליקציות, ומסוגלת לזהות איומים וגם למנוע אותם.

נחמיאס אמר כי השילוב בין הבנה של התנהגות התשתית והרשת ובין הגדרות היישום של צוותי הפיתוח מאפשר לחברה להגיע לתוצאות מדויקות: "כשאלסיד מותקנת היא מבינה את ההתנהגות הנורמטיבית, אבל במקביל הצוות מעדכן משהו או מוסיף רכיב, שצריך לדבר עם שירות מסויים על תשתית מסויימת. זו תהיה התנהגות שסוטה מהסטטיסטיקה ומייצרת אנומליות, כמו פנייה לדומיין חדש ולא מוכר, אבל אם המדיניות הוגדרה משלב הפיתוח, אז אין פה חריגה. ככה אנחנו נמנעים מיצירה של פאלס פוזיטיבס".

פורטשיפט מתכוונת לגייס 15 עובדים חדשים

קבוצת Team8 של נדב צפריר, לשעבר מפקד 8200, הודיעה היום (ג') על השקעתה בחברת פורטשיפט (Portshift), המפתחת גם היא טכנולוגיה להגנה על תשתיות ואפליקציות ענן. החברה הוקמה במסגרת הקבוצה בפברואר השנה ועד היום, Team8 השקיעה בחברה 5.3 מיליון דולר בסבב סיד.

Team8 היא פלטפורמה להקמת חברות סייבר וקרן הון סיכון, שבונה חברות סטארט-אפ במטרה להפוך אותן לשחקניות מרכזיות בתחומן. הקבוצה מאתרת תחומים בעולם הסייבר שבהם יש צורך בפתרון טכנולוגי, ואז מחפשת צוות הנהלה להובלת הסטארט-אפ שיפתח את הפתרון, תוך ניסיון לאתר טאלנטים מיחידות סייבר בצבא.

"מה שמיוחד הוא שחיפשנו בעיה מאוד קשה, שלא פתרו אותה הרבה מאוד שנים, והיא מתלבשת על שוק שהולך וגדל. אחת הבעיות שמצאנו, שלא פתרו אותה יותר מעשור, זה השימוש בפיירוולים בענן. כשהתחילו לצאת לענן אמרו 'בסדר, יש לנו פיירוול והוא עובד מצויין אז בואו ננסה להעביר אותו לענן'. אבל מה שעובד בדאטה-סנטר לא עובד בענן", אומר רן אילני, מייסד שותף ומנכ"ל פורטשיפט.

לפני שהקים את החברה, אילני ניהל את חטיבת תשתיות האבטחה של צ'קפוינט, והיה אחראי על כל קו מוצרי החומרה של החברה. בשירותו הצבאי היה קצין ימי בחיל הים, שירות שאינו אופייני למייסדי חברות של Team8. שאר הנהלת החברה כוללת בעיקר יוצאי יחידות מודיעין.

בניגוד לאלסיד, הפתרון של פורטשיפט מוותר לחלוטין על למידה של מבנה הרשת הארגונית ולמידה של התנהגות התקשורת העוברת בה. במקום זאת, היא מתמקדת במידע על האפליקציות בלבד. כדי להגיע לרמת דיוק גבוהה, החברה שואבת ממערכות ה-CI/CD של הארגון - שיטת כתיבת קוד נפוצה בקרב ארגונים הפועלים בענן, במסגרתה אנשי ה-DevOps מגדירים את התפקיד העסקי של האפליקציות אותן הם כותבים.

על בסיס המידע הזה, הפלטפורמה מגדירה את התהליכים הארגוניים מנקודת מבט עסקית, ומבצעת תהליך חיתום במסגרתו כל רכיב מקבל זהות ייחודית בהתאם לתפקידו העסקי בארגון - ללא קשר למבנה הרשת, ובאופן שמלווה את האפליקציות מכתיבת הקוד ועד היישום. ברגע שעוברת ברשת תקשורת חריגה, שלא עברה את תהליך החיתום של החברה, היא מתריעה על כך לצוותי האבטחה בארגון, אך, בניגוד לחומת האש של אלסיד, לא חוסמת את התקשורת הזו.

פורטשיפ מעידה כי היא עובדת כבר עם מספר לקוחות ארגוניים בארה"ב ובאירופה, אך לא חושפת את הכנסותיה. אילני מקווה להשתמש בכסף שגוייס לצורך הרחבת פעילותה, על ידי שכירת כ-15 אנשי שיווק ופיתוח נוספים, מרביתם למשרדי החברה בישראל, וחלקם למשרדים שהחברה מתכננת לפתוח בחוף המערבי בארה"ב. כיום החברה מונה 15 עובדים, הפועלים ממשרדיה בתל אביב, אותם היא שוכרת מ-Team8.

Team8 הוקמה ב-2014, ולה רשת לקוחות, משקיעים ושותפים ברחבי העולם, המעורבת בתהליכי הפיתוח ובהשקעה בחברות הסטארט-אפ המוקמות במסגרת הקבוצה. בין המשקיעים בקבוצה נמצאים וולמארט, סופטבנק, מיקרוסופט, סיסקו, AT&T, Accenture, נוקיה, Bessemer Venture Partners, Innovation Endeavors וטמסאק. עד היום הקימה הקבוצה שמונה חברות (שש מתוכן נחשפו), שלהן היא מספקת ליווי, כוח-אדם וסיוע פיננסי. עד היום גייסו החברות שהוקמו במסגרת הקבוצה סכום כולל של 150 מיליון דולר.

תעודת זהות: Portshift

הקמה: פברואר 2018

מייסדים: רן אילני וזוהר קאופמן

מספר עובדים: מעסיקה 15 עובדים ממשרדיה בתל אביב

גיוסי הון: 5.3 מיליון דולר מ-Team8

תעודת זהות: Alcide

הקמה: 2016

מייסדים: רני נחמיאס (מנכ"ל) וגדי נאור (סמנכ"ל טכנולוגיות)

מספר עובדים: 30, 28 במשרדי החברה תל-אביב

גיוסי הון: 12.2 מיליון דולר

משקיעים: CE Ventures, אינטל קפיטל, אלרון

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

הוא עורך דין צמרת, היא תעשיינית מצליחה, עכשיו השותפות ביניהם נחשפת

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?