גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פולקסווגן בגרסת ההייטק: כך משנה ענקית הרכב את תרבות העבודה שלה

המלצות על מבצעים במפגש הבוקר, ישיבה בעמידה ועבודה ללא היררכיה - מעבדת החדשנות של פולקסווגן אימצה פורמט עבודה שאמור לעזור לה להדביק את קצב השינויים הטכנולוגיים בתעשייה ● גל בכור, ישראלי בן 25 שעובד במעבדה כמנהל מוצר, מספר איך נראה מבפנים הניסיון של ענקית הרכב להפוך להייטק

זו שעת בוקר מוקדמת במעבדה הדיגיטלית של קבוצת פולקסווגן בברלין. המים העכורים של נהר השפרה הסמוך נשקפים מחלונות המבנה המשופץ, שהיה פעם חלק מנמל הסחורות של ברלין. המבנה, שעמד נטוש בימי מזרח גרמניה, הפך לפני כעשור למטה חברת MTV ובשנתיים האחרונות משמש כמטה החדשנות של ענקית הרכב הגרמנית. כמה עשרות עובדים מרחבי העולם אוכלים ארוחת בוקר מבופה עשיר של גבינות, מאפים, פירות ובשר, בתפאורה שנראית כמו משרדי הייטק בכל מקום, כולל צמחים מטפסים באורות ניאון. רוב הנוכחים גברים, צעירים, ומדברים באנגלית. בצד, מסך דיגיטלי סופר את השניות עד הטקס היומי.

בשמונה וחצי בדיוק מתאספים כל העובדים סביב המסך למפגש היומי המתנהל בעמידה ("סטנד-אפ"). הסדר קבוע: קודם כל מציגים "פרצופים חדשים" (במקרה זה, כתב "גלובס" שהגיע לביקור), אחרי זה עוברים ל"הצעות" שבהן כל אחד יכול לתרום (מפריט ציוד כלשהו ועד לעזרה בהעברת דירה), אחריהן "דברים מעניינים" (מישהו מספר על מבצע טוב לקניית מדריך תכנות) ועניינים נוספים על סדר היום. במפגש שהתקיים לפני כשבועיים דיברו הנוכחים קצת על ה"האקאתון", אירוע התכנות שהשתתפו בו מתכנתים מכל סצינת הסטארט-אפ הפורחת של ברלין, שהתקיים בקומה השלישית של המבנה ועסק בשרשרות-אספקה. מפגש הבוקר הסתיים במחיאת כפיים אחת, חזקה ומהדהדת, והנוכחים התפצלו לצוותי העבודה שלהם, לפגישות של חמש דקות שנעשו גם הן בעמידה.

הפורמט כולו - כמו כל העבודה במעבדת החדשנות - קבוע מראש. הוא יובא על ידי פולקסווגן מחברה בשם Pivotal, שמסייעת לארגונים ותיקים וגדולים לפתח תוכנה בדרכים חדשניות. במקום ליזום חדשנות מבפנים, פולקסווגן פשוט קנתה את כל החבילה. יש לה מספיק כסף לעשות זאת. כל הפרטים - אופי ושיטת התכנות, שיחות הצוות, העבודה בצוותים ללא היררכיה, הפידבקים ואפילו הבופה - הוטמעו בשנתיים האחרונות על ידי נציגי Pivotal, שבהדרגה עזבו את החברה. בימים אלה המעבדה רצה בעצמה, ואפילו פותחת שלוחות במדינות אחרות. הניתוח להשתלת חדשנות, כך נראה, עבר בהצלחה.

על קיר סמוך מצוירת מפת העולם, עם דגלים המוצבים על המדינות שמהן מגיעים העובדים. מי שאחראי לדגל ישראל במעבדה הדיגיטלית של פולקסווגן הוא גל בכור, צעיר ישראלי שעובד בה בחצי השנה האחרונה והגיע אליה ישר אחרי שירות בחיל האוויר הישראלי.

בכור, בן 25, הוא מנהל מוצר במעבדה, שהיא ניסיון של פולקסווגן להדביק את הקצב בעולם הדיגיטלי הדוהר של חברות כמו טסלה ומובילאיי. חברות הרכב הגרמניות נמצאות במצוקה. הן מבינות כי העולם משתנה לכיוון כלי רכב אוטונומיים, לכיוון תחבורה שיתופית, לכיוון רכב חשמלי, לכיוון שמירה על איכות הסביבה ולשלל כיוונים שאינם מתאימים - ולפעמים עומדים בסתירה - למודל שעזר להן לשגשג בעשרות השנים האחרונות - ייצור יעיל של כלי רכב מונעים בדלק. לפני כמה ימים הודיעה פולקסווגן, למשל, כי תשקיע 44 מיליארד אירו בחמש השנים הקרובות בכלי רכב חשמליים. המעבדה שבה עובד בכור היא אחד מפרויקטי הדגל של ניסיון ענקית הרכב להתחדש.

בכור מנהל צוות של שישה עובדים, האחראים ליצור פלטפורמה מקוונת לשיתוף תוכנה בין אלפי המתכנתים שהיא מעסיקה ברחבי העולם - מעין AppStore פנימי למפתחים. בין הפרויקטים האחרים במעבדה: שליחת חבילות היישר לבגאז' של הרכב (WEdeliver), פרויקט בשם VCF שנועד לאסוף מידע מ-5,000 "נקודות מידע" שונות ברכב ולאפשר שיתוף שלו ועוד פרויקטים בתחום התוכנה. קבוצת פולקסווגן מאגדת כיום 15 מותגים, כמו פורשה, אאודי, סקודה, MAN ועוד. היא מעסיקה 650 אלף בני אדם ברחבי העולם, ומכרה יותר מכוניות מכל חברה אחרת בשנה האחרונה (יותר מ-10 מיליון) - אבל יש לה בעיה קשה להסתגל לעולם המשתנה.

"באופן כללי, הגרמנים לא ממש מחונכים להיות אדפטיביים לשינויים", אומר בכור, "אבל כיום, כשמתרחש שינוי כל כך משמעותי בתעשיית הרכב, הם חייבים להסתגל אליו. הם חייבים להבין שמשהו קורה - ולהשתנות בהתאם. פולקסווגן נמצאת עכשיו בשלב שבו היא מבינה שמשהו קורה, ונוקטת צעדים כדי להשתנות. המעבדה שלנו היא חלק מזה. מרכז קונקט שהיא פתחה בישראל (שמטרתו לחבר בין החברות השונות החברות בקבוצה לשיתופי פעולה עם חברות ישראליות - א"א) היא חלק נוסף. בימים אלה החברה מקימה מעבדה דיגיטלית בפורטוגל, ויש תוכניות למעבדות נוספות. בגלל הצעדים האלה, ובגלל הכוח העצום והררי הכסף של פולקסווגן, אני חושב שהם בדרך הנכונה לבצע את השינוי הדרוש".

ניסיון מחיל האוויר

חלק מהניסיון הזה הוא למשוך אנשים כמוהו, שמעולם לא חשבו שיעבדו בפולקסווגן. הוא נולד בישראל ועבר לקליפורניה עם משפחתו בגיל 15, בעקבות משרה אקדמית שקיבל אביו, פרופסור לניהול מערכות מידע. בכור הלך לקולג' בקליפורניה, סיים תואר במינהל עסקים בינלאומי, הקים שתי חברות סטארט-אפ קטנות במהלך הלימודים, אבל בגיל 22 החליט לבוא לישראל לעשות צבא. "הרגיש לי מוזר לחגוג בקולג' כשכל החברים שלי מהארץ היו בצבא", הוא אומר. "אמנם הייתי צריך להתעקש כדי להתגייס, אבל המשפחה תמכה בצעד. הגעתי לארץ כחייל בודד".

אחרי כמה שלבי מיונים מצא את עצמו בכור מוצב במדור החדשנות של חיל האוויר. המדור הוא חלק מניסיון של החיל לעשות שימוש במתנדבים שהם כבר בעלי ניסיון ויכולת. "הוא הוקם לפני ארבע שנים" מספר בכור, "וכלל מישהו שכבר עבד בגוגל ומישהי שהשלימה תואר שני בפסיכולוגיה בברקלי, למשל, ערב רב ומגוון של חיילים מחו"ל". המטרה, הוא אומר, הייתה לקדם תרבות של חדשנות בחיל האוויר. "זה התחיל מבניית קהילה, קיבצנו את מי שרוצה לשנות את הארגון לטובה ומי שמתעסק עם חדשנות בתוך החיל, קיימנו אירועים והצענו קורס 'מובילי חדשנות' בשיתוף אוניברסיטת תל אביב".

אחרי שנה של שירות, הוא מספר, החליט עם שני חיילים נוספים - אילן רגנבאום (חייל בודד מאטלנטה) ושון דיננברג - ליזום משהו חדש. "החלטנו להקים אקסלרטור ארגוני בתוך חיל האוויר. זה היה הסטארט-אפ האישי שלנו בצבא. לא קיבלנו אישור מאף אחד, עבדנו אחרי שעות העבודה, אבל הצלחנו בתוך כמה חודשים לשכנע את כולם ליצור חממה שבה צוותים יתמודדו עם שורת בעיות שהגדירו הדרגים הבכירים. קיבצנו חבורה מצוינת של אנשים - טייסים, טכנאים, מזכירות, עובדי מנהלה, קצינים וטוראים - וכולם עבדו מעבר לשעות העבודה". ארבעה מהפתרונות שגובשו באקסלרטור הוטמעו בחיל, מספר בכור, וכיום הפרויקט מתוקצב היטב לחמש השנים הקרובות. "גם מנסים לחקות אותו בחילות האחרים", הוא אומר.

"אחרי חמש וחצי אין כאן אף אחד"

אחרי שפרש מחיל האוויר שקל בכור מה לעשות, עד שקיבל הצעה מפולקסווגן לעבור לברלין, והוא נענה בשמחה. "בשלב הזה אנחנו לא בונים כאן מוצרים חדשניים, אלא מקבלים דרישות ומספקים את התוכנה הדרושה לארגון", הוא אומר, "המטרה היא ליצור תוכנה עם מתודולוגיה טובה יותר. אבל ברגע שיהיה לנו במעבדה תקציב משלנו - נוכל גם לבנות דברים חדשניים מבפנים".

"העבודה מתבצעת כאן בזוגות, מתכנתים עובדים על מחשב אחד עם שני מסכים, ותוך כדי העבודה מתארים את הקוד. ככה מלמדים זה את זה והאיכות של הקוד יותר גבוהה, יש יותר בקרת טעויות ופחות שגיאות. בנוסף, הצוותים 'שטוחים' לגמרי, כולם שווים מבחינת קבלת החלטות. בפועל זה עובד מצוין".

בכור מונה את ההבדלים בין התרבות בישראל לתרבות הגרמנית. "השעות כאן הן קבועות, שזה הבדל משמעותי לעומת ישראל - משמונה וחצי עד חמש. בחמש וחצי כבר אין פה אף אחד ויש מודעות ומחויבות מהמנהלים לאיזונים בין החיים האישיים לעבודה. בישראל, גם הדברים הלא-דחופים הם תמיד לחוצים. כאן, אחרי שאתה עוזב את העבודה אין אימיילים ואין הודעות".

נוסף על העבודה השוטפת כמנהל מוצר, וליוזמה שלו לחבר בין כל הגורמים העוסקים בחדשנות בתוך קבוצת פולקסווגן, עובד בכור עם קונקט בישראל על חיבור בין סטארט-אפים ישראליים בתחום הרכב לגרמניה.

"לגרמנים, וגם למתכנתים מאסיה, קשה מאוד לדבר על מה שמפריע להם", אומר בכור, "קשה להם לתת פידבק אמיתי. צריך קצת לחלוב אותם. רק אחרי העבודה, אחרי כמה בירות, הם אולי יגידו מה שהם חושבים באמת. זה לא כמו בישראל, שבה כולם יושבים בחדר, נכנסים אחד לדברים של השני, צועקים אבל בסוף יוצאים עם פתרון. זה אחרת. כאן אתה צריך להבין את האנשים ואת התרבויות. צריך יותר אמפתיה".

איך היתה חווית הקליטה בחברה כמו פולקסווגן?

"הייתי בטוח שחיל האוויר זה ביורוקרטיה והיררכיה, אבל כאן זה עולם אחר. זו תעשייה שמרנית. אנשים רגילים לחשוב, 'טוב, אני מייצר אוטו, אני צריך פלדה, שלדה ברגים. אתה יודע עם איזה חומרים אתה מתחיל ועם איזה מוצר אתה מסיים. בתוכנה, אתה יודע איפה אתה מתחיל אבל לא איפה אתה מסיים יש הרבה חוסר ודאות וצריך לעשות ולדיזציה להרבה השערות. לרכוש משהו בלי לדעת מה התוצר זה הליך קשה להטמעה בארגון. בנוסף, הכללים פה מאוד ברורים ומחייבים. טסתי לא מזמן לישראל, ולפני כן, על פי הנהלים, הייתי חייב לקרוא על על המצב הביטחוני. רמת הסיכון הוגדרה 'בינונית'. אפילו הייתי חייב לעשות מבחן שבודק אם הבנתי את הסיכון".

האם לעובדה שאתה ישראלי היה חלק בגיוס?

"זה עזר, כי אין לי רקע בתכנות. לעצב טכנולוגיה בלי רקע בתכנות זה נדיר, אבל יש כאן הערכה לישראל. מבינים את המעמד של תל אביב בסצינה העולמית. מעבר להשקת קונקט, השיקה לאחרונה פולקסווגן ביחד עם מובילאיי וצ'מפיון תוכנית למוניות אוטונומיות בישראל".

האם אתה חושב שלחברת רכב גרמנית יש סיכוי אמיתי להיות חדשנית?

"הגרמנים הצליחו לבנות תרבות שבנויה על תהליך קבוע, על תפעול ברמה הגבוהה ביותר, שהביא אותם למקום שבו גם אם לא יצליחו להשתנות מספיק מהר - יהיו להם כיסים מספיק עמוקים כדי לפצות על כך. ברור שהם חייבים כיום לעשות דברים אחרת. בישראל המציאות מחייבת אותך להתאים את עצמך למצב, כאן זה לא היה המצב עד עכשיו.

"אי-אפשר לקבוע שגישה מסוימת - יצירתיות ישראלית או אופרציה גרמנית - היא טובה או עדיפה על השנייה", מסכם בכור, "אבל אפשר לומר בהחלט שהשילוב בין ישראל לגרמניה הוא מעולה. לקחת תפעול גרמני עם חדשנות ישראלית יכול להיות מתכון מנצח".

עוד כתבות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; ענקית מוצרי היוקרה הצרפתית קרינג צוללת ב-10%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

שיתוף הפעולה החדש של איראן שמדאיג את ארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים