גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעל תפקיד רגיש באגף הביטחון באל על חשוד בהברחת סמים במטוסי החברה

החשד הוא לקיומו של מערך הברחות תוך שימוש במטוסי אל על ● רמי יוגב, המשמש כממונה בטיחות באל על ועובד בחברה מזה שני עשורים, חשוד בניהול מערך להברחת סמים לארץ בהיקפים גדולים; מעצרו הוארך ב-7 ימים ● עוד בחשודים: שלום בנו, איש שב"כ ומוסד לשעבר

אחרי "טיסות השוקולד", "טיסות הדתיים" וכל הפרשיות סביב אל על מהעת האחרונה, הגיעה גם פרשיית "הביטחוניסט והקוקאין" שמאפילה על כולן: הבוקר (ב') הותר לפרסום כי בעל תפקיד ביטחוני רגיש בחברת התעופה אל על, ומי ששימש כציר מקשר בין השב"כ לבין אל על, חשוד בהברחת סמים, בין היתר מסוג קוקאין, אל תוך המדינה. זאת, תוך שימוש במטוסי החברה ובסיוע חשודים נוספים.

החשוד, רמי יוגב (53), המשמש כראש מדור פיתוח ואמצעים באל על, עובד בחברה כ-25 שנה, והוא בעל סיווג ביטחוני מהגבוהים שיש בחברה. במסגרת תפקידו אחראי יוגב בין היתר על העברות נשק באמצעות אל על. יוגב נעצר בחשד לשותפות במערך הברחות סמים לארץ, תוך שימוש במטוסי החברה.

יוגב נעצר אתמול (א') במקום עבודתו בשעות הבוקר, יחד עם 3 עצורים נוספים, בהם שלום בנו, שהיה בעברו עובד באל על בתחום הביטחון, רועי חן ואשר מסיליטי. מעצרם של יוגב, בנו וחן הוארך היום על-ידי בית משפט השלום בראשון-לציון למשך 7 ימים. מעצרו של מסיליטי הוארך ביומיים בלבד, בין היתר בשל התרשמות בית המשפט כי חלקו בפרשה מצומצם משל האחרים.

לכל החשודים - המכחישים את חלקם בפרשה - מיוחסות עבירות של ייבוא סמים מסוכנים וקשירת קשר לביצוע פשע. 

הפרשה נחשפה לאחר שחשוד נוסף בה נתפס על-ידי בודקי מכס נתב"ג כשברשותו סמים, והטיפול בו הועבר מרשות המסים לחוקרי המשטרה. הסמים נתפסו במזוודתו של אותו חשוד, לאחר שניסה להעביר אותה במסלול הירוק, ובמהלך החקירה נקשר שמו של יוגב אליה וכן שמם של שני חשודים נוספים.

התפיסה התאפשרה בזכות ערנותם של בודקי מכס נתב"ג ברשות המסים, שזיהו סימנים מחשידים בהתנהגותו של החשוד, עצרו אותו לבדיקה והעבירו את מזוודתו בשיקוף - אז נחשפה חבילת הסמים שניסה להכניס לארץ.

"מאפיינים חמורים" אצל יוגב

בדיון הארכת המעצר של יוגב, שבמסגרתו ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו ב-15 ימים, טען נציג המשטרה כי "מדובר בפרשה רחבת-היקף של עבירות סמים בהיקף גדול מאוד". עוד לדבריו, "מדובר בעבירות שמבוצעות בשיטה המתוחכמת, בפרשייה מורכבת והחקירה רק בראשיתה".

בנוגע לחלקו של יוגב בפרשה, טען נציג המשטרה כי הוא ציר מרכזי בה, ואמר: "אנחנו סבורים כי יש מאפיינים חמורים אף יותר משל שאר החשודים עד כה, של חלקו בפרשה".

סנגורו של יוגב, עו"ד ארז אבוהב, טען מנגד כי "מדובר בבן אדם בן 53... הוא עובד 25 שנה בתפקיד. החשדות הן חשדות. השאלה מה יש מעבר לחשדות? אילו ראיות יש? הוא ציר מקשר בין שירות בטחון כללי לבין אל על, והחימוש וזה תפקיד מאוד מסווג. מתייחסים אליו בצורה מאוד יפה ביחידה להב 433 של המשטרה. אני לא יודע אם אפשר להשאיר אותו במעצר".

בהמשך, בהמלצת בית המשפט, הסכים עו"ד אבוהב להארכת מעצרו של יוגב עד 4 בדצמבר, אך ביקש לאור התפקידים הרגישים שמילא יוגב, כי ייבחנו תנאי מעצרו. השופט גיא אבנון הפנה בהחלטתו את תשומת-לב גורמי שב"ס והמשטרה לתפקידו של החשוד ולרמת סיווגו הביטחוני, בכל הנוגע לשיבוצו בבית מעצר. השופט אבנון ציין בהחלטה כי "חומר החקירה שהונח לפניי, מתוכו סימנתי מסמכים גא/2 - גא/15, קושר את החשוד לעבירות המיוחסות לו, ודאי במידה הנדרשת לשלב זה של ההליך".

יבוא סמים בשיטות מורכבות

בדיון הארכת מעצרו של בנו, ציין נציג המשטרה כי "מדובר בפרשה גדולה רחבת-היקף שלחשוד חלק מרכזי", וכן כי "החשוד פעל ביחד עם אחרים לייבא כמות גדולה מאוד של סמים לישראל בשיטות מורכבות".

בנו נעצר אתמול בביתו, ולדברי סנגורו, עו"ד דויד אלון דדון, במהלך החיפוש לא נמצאו כל סמים או כל חומר בלתי חוקי אחר. לשאלת הסנגור כיצד בנו יכול לסכן את הציבור, השיב נציג המשטרה כי "עבירה של סחר בסמים בהיקף גדול פוגעת בביטחון הציבור", אך לא חשף בשלב זה את חלקו המדויק בפרשה.

במהלך הדיון העלה סנגורו של בנו טענות בנוגע למצבו הבריאות הקשה, וביקש כי במקום להחזיק אותו במעצר הוא יאושפז, והגורמים הרלוונטיים יוודאו שהוא יקבל את התרופות. עוד הוסיף הסנגור כי "אם בית המשפט יחליט שלא לשלוח אותו לאשפוז אני מבקש לאפשר לי לבקר אותו ביחידה החוקרת לפחות פעמיים ביום. המצב הפיזי והנפשי שלו מאוד בעייתי, ואני חרד לשלומו".

הסנגור הוסיף כי בנו מכחיש את כל החשדות נגדו. "מרשי, איש שב"כ לשעבר, איש מוסד, סגן-אלוף במילואים, עד היום משמש בתפקיד מסוים במילואים, משרת את המדינה ועשה המון כדי להגן עליה, כולל מבצעים חשאיים שהשתיקה יפה עליהם. כרגע הוא עוסק בכתיבת ספרים, והוא לקראת סיום הספר הרביעי. אני מבקשת לשלוח את מרשי לאשפוז. הוא מחוסר שינה כבר יומיים, הם מציקים לו, הם רוצים לשבור אותו נפשית, הוא גם ככה שבר כלי", טען.

השופט אבנון ציין בהחלטתו להאריך את מעצרו של בנו ב-7 ימים, כי "לחשוד מיוחסות עבירות יבוא סמים וקשירת קשר לביצוע פשע. מדובר בסמים בהיקף גדול ביותר. לעת הנוכחית לא ארחיב מעבר לכך, על-מנת שלא לחשוף נתונים חסויים". עוד קבע השופט כי מהחומר שבפניו עולה "קיומו של חשד סביר הקושר את החשוד לעבירות המיוחסות לו".

השופט הוסיף כי "אין מקום להכביר מילים בדבר עילת המסוכנות המובהקת הנלמדת מהעבירה המיוחסת לחשוד, ועל כך יש להוסיף חשש ממשי לשיבוש הליכי חקירה, כשפעולות חקירה לא מועטות ניתנות לשיבוש". לכן, קבע כי לא ניתן בעת הנוכחית לאפשר את שחרורו של בנו, "זאת אף כשנתתי דעתי לטענותיו של הסנגור, הן באשר לרקע של החשוד והן באשר לנסיבותיו האישיות והבריאותיות". מנגד, השופט ציין כי יש צורך לפקח על החקירה.

מחברת אל על נמסר בתגובה: "אנו רואים את הדברים בחומרה ונמתין לחקירת המשטרה בנושא".

*** חזקת החפות: החשודים בפרשה לא הורשעו בכל עבירה, ולכן הם זכאים ליהנות מחזקת החפות. יש לזכור כי חשודים הם בחזקת חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין.

עוד כתבות

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

ההשקעה החדשה של יו"ר נקסט ויז'ן

לגלובס נודע כי חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן, הופך לשותף בבית ההשקעות פרופאונד והזרים עשרות מיליוני דולרים להשקעה דרך מוצרי החברה ● בית ההשקעות מנהל כ-3.5 מיליארד שקל והוקם על־ידי המנכ"ל עודד שטרנברג ושי אנגל, מנהל ההשקעות הראשי

מכונת בדיקת שבבים של קווליטא / צילום: אתר החברה

לאחר זינוק של 4,000% בחמש שנים: הגיוס הענק של מניית השבבים בת"א

קווליטאו גייסה כ–225 מיליון שקל על רקע הביקוש גובר למערכות שאותן היא מייצרת, המשמשות לבדיקת השבבים של חלק מענקיות התחום ● וגם: טדי שגיא נכנס לבורסה עם אולטרייד מחזור

דרכונים זרים / צילום: Shutterstock

אלו המדינות שהישראלים העשירים רוצים לקבל בהן אזרחות זרה

עפ"י נתוני חברת הייעוץ הנלי ושות', בשנת 2023 נרשם זינוק של 166% במספר הבקשות לתושבות ואזרחות זרה שהוגשו ע"י אזרחי ישראל "בעלי שווי נקי גבוה" ●  הישראלים כיוונו בעיקר ליוון, לפורטוגל ולספרד ● היעד החדש שמנסה למשוך את העשירים בעולם: איחוד האמירויות

טראמפ בנאומו הלילה / צילום: Reuters, via REUTERS

טראמפ: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשא הלילה דברים מול הקונגרס בנאום "מצב האומה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "חישובי איראן, לא משנה כמה לחץ יופעל, לא ישתנו תחת לחץ" ● בכירים בישראל משוכנעים - איראן וארה"ב לא יגיעו לפריצת דרך ● עדכונים שוטפים

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

העלמת הכנסות / אילוסטרציה: Shutterstock, Andre Boukreev

חשד: העלים 12 מיליון שקל מהכנסות משכירות

רשות המסים מנהלת חקירה נגד תושב ביתר עילית החשוד כי העלים הכנסות בסך 12 מיליון שקל מהשכרת דירות לחברות כוח-אדם ● בבדיקה צולבת בין דיווחיו של החשוד לרשויות המס לבין חשבונות הבנק שלו נמצאו הפקדות בסך מיליוני שקלים שלא דווחו

בעל השליטה באל על קני רוזנברג / צילום: גיא כושי ויריב פיין

אל על מציגה: רווח שנתי גבוה למרות איראן, הדולר והתחרות שמתגברת

חברת התעופה דיווחה על רווח של כ-403 מיליון דולר בשנה החולפת, המשקף ירידה של 26% ביחס ל-2024 ● החזרה ההדרגתית של חברות התעופה הזרות לישראל הגביר את התחרות בשמיים והקטין את נתח השוק של אל על

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

הדוח האפוקליפטי שהפחיד את המשקיעים בוול סטריט

דוח ויראלי של חברת המחקר Citrini Research הצית גל ירידות חריג בוול סטריט והעמיק את חשש המשקיעים כי האצה חדה בהתפתחות הטכנולוגיה והבינה המלאכותית עלולה לערער את השוק

אוריאל קנורוביץ, מייסד שותף ומנכ''ל Nimble / צילום: Nimble

בשווי של 400 מיליון דולר: החברה שמאמנת את המודלים הגדולים בעולם

החברה הישראלית-אמריקאית נימבל מאמנת כמה ממודלי השפה הבולטים בעולם ומסייעת להם לשפר את הדרך שבה הם אוצרים מידע מהרשת ● היום היא נחשפת לראשונה, בהודעה על גיוס סבב הון מאוחר יחסית בהיקף של 47 מיליון דולר ● "אין הרבה חברות בישראל שעושות AI אמיתי", אומר המנכ"ל אוריאל קנורוביץ, "אנחנו ממציאים את החיפוש לעסקים מחדש"

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

הקרקעות ששימשו לרכישת השליטה בבנק הפועלים עברו לידי המדינה: זה הרווח של הבעלים

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

הרחק מהעיסוק המסורתי: מאחורי הרכישה החמישית של אנבידיה בישראל

הרכישה האחרונה של ענקית השבבים בארץ מסמנת את כניסתה לתחום ניהול המידע בארגונים. מאחוריה: מהפכת הסוכנים החכמים שלה ● המהלך מצטרף לרכישות קודמות דוגמת ראן איי.איי ודסי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

סמוטריץ' חתם על הצו לאחר פקיעתו של הצו הקודם שכלל פטור לחבילות עד 150 דולר בעקבות פסילתו ע"י הצבעה בכנסת אמש ● הכניסה לתוקף: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות שנלחמת באזרחי ישראל - לנצח"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; בורסת דרום קוריאה עקפה את בורסת פריז במונחי שווי שוק

בורסת פריז עולה בכ-0.4% ● מדדי הניקיי והקוספי זינקו לשיאים חדשים ● מניות התוכנה התאוששו אתמול בוול סטריט, לאחר שכנס של חברת ה-AI אנתרופיק הפיג את חלק מחששות המשקיעים ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; אלביט ודוראל עולות, מניות הנדל"ן יורדות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.3% ● מדד הביטוח מתאושש קלות, אחרי שצלל ביותר מ-7% אתמול ● מניית אל על יורדת בעקבות הדוחות ● מניות התוכנה התאוששו אתמול בוול סטריט, לאחר שכנס של חברת ה-AI אנתרופיק הפיג את חלק מחששות המשקיעים ​​● וגם: ענקית השבבים אנבידיה תפרסם הלילה את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

חסימת האנגרים וביטול הטבות לבכירים: המאבק היצרי מאחורי הקנס שהוטל על אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד ראש הממשלה על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מהאשמות לא נכללו בהחלטת רשות התחרות ● החברה: "דוחים מכל וכל את הטענה"