גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תשואה כפולה: רונלד כהן מסביר מה יוביל לעולם יותר טוב

וגם: דינה נבות, סמנכ"לית שיווק בנק מזרחי טפחות, מסבירה איפה הכסף

שוקי גלייטמן, יו"ר קבוצת ההשקעות ישראל-גוואנגז'ו, קיבל אזרחות כבוד בסין

איש העסקים ד"ר שוקי גלייטמן, לשעבר המדען הראשי ויו"ר קבוצת ההשקעות ישראל-גוואנגז'ו, קיבל בשבוע שעבר תואר אזרחות כבוד בסין. בטקס שנערך בגוואנג'ו, בנוכחות בכירי הממשל, קיבל גלייטמן את אות ההערכה הגבוה ביותר שמעניק הממשל הסיני לזרים, שהוענק לגלייטמן הודות לפועלו בקידום שיתוף הפעולה בין גוואנגז'ו וישראל בתחום מדעי החיים, המדע והטכנולוגיה.

גלייטמן מוביל את קבוצת ההשקעות ישראל-גוואנגז'ו שהחלה את פעילותה עם הקמת קרן ההשקעות GIBF בהיקף של כ-100 מיליון דולר בשותפות עם הממשל המקומי. הקרן מקימה יחד עם חברות טכנולוגיה ישראליות חברות בת סיניות בגוואנגז'ו, משקיעה בהן ותומכת בהן עם החיבור לאקוסיסטם המקומי ובחדירה לשוק הסיני.

רזינג צ'ן, סגן ראש העיר של גוואנגז'ו העניק לגלייטמן את האות. גלייטמן אמר כי "השותפות היא טבעית ונכונה. חברות הטכנולוגיה הישראליות מסתכלות החוצה ומחפשות שווקים זרים להתפתח בהן מרגע הקמתן, ואין ספק כי השוק הסיני הוא אחד השווקים המעניינים ביותר עבור חברות אלו. בעיר גוואנגז'ו קיימת פתיחות ויכולת לסייע לחברות הישראליות במידה שלא נראה כמוה בסין", הוא הסביר.

שוקי גלייטמן וזינג צ'ן /צילום: שמין הונג

תשואה כפולה: רונלד כהן מסביר מה יוביל לעולם יותר טוב

בשבוע שעבר ערך ארגון UK Israel Business ביקור בישראל של משלחת מנהלים ומנהלות בכירים מאנגליה. בראש המשלחת, שהתמקדה בהשקעות וטכנולוגיה, עמדה אן קיירנס, סגנית נשיא מאסטרקארד.

קיירנס הייתה במסגרת זו גם אורחת הכבוד בפאנל השקעות אימפקט, שהתקיים בשיתוף שירותי הענן של אמזון בישראל, ומשרד עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע לשם טל ושות', אותו הובילו חמי פרס, שותף-מייסד בקרן פיטנגו ואיש העסקים הבריטי סר רונלד כהן, מייסד אייפקס פרטנרס. 

הפאנל התמקד באותן השקעות המניבות למשקיעים תשואה חברתית, סביבתית ואקולוגית לצד תשואה הונית. פרס וכהן הציגו את עמדתם התומכת בפעילות עסקית שגם תורמת לעתיד טוב יותר. כהן הסביר בדבריו כיצד לגישתו השקעות מסוג זה יאפשרו מדד חברתי משמעותי לצד הביצועים הפיננסים. 

במהלך ביקורה נפגשה המשלחת גם עם זיו אבירם, מייסד ומנכ"ל אורקם; גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט; אבי זאבי, שותף מייסד בקרן ויולה; אראל מרגלית מייסד יו"ר קרן JVP; ד"ר ארנה ברי, לשעבר סגנית נשיא Dell EMC; פרופ' יוג'ין קנדל,  סטארט אפ ניישן סנטרל; ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל אוורקראוד; מייקל אייזנברג, שותף בקרן אלף; סעד נאשף וידין קאופמן מייסדי סאדרה וו'נצרס; הוגו ביבר, מנכ"ל UK Israel Business, ואחרים.

הנפקה משותפת: פועלים לחיזוק הקשר עם סינגפור

ועוד בענייני משלחות - לפני כחצי שנה הכריזו הבורסה בתל אביב ובורסת סינגפור על שיתוף פעולה, במסגרתו יוכלו חברות טכנולוגיה ישראליות לגייס כספים בשני השווקים במקביל. כחלק מהפעילות, אירחה השבוע הבורסה לניירות ערך בתל אביב משלחת מהבורסה הסינגפורית, בה נכחו בכירים משוק ההון של המדינה. אלה נפגשו במהלך הביקור עם נציגי שוק ההון הישראלי, כמו גם עם חברות הייטק ישראליות פרטיות בעלות פוטנציאל להנפקה משותפת בשתי הבורסות.

אמש נערכה במרכז הכנסים בבורסה גאלה בשיתוף משרד עו"ד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל (כמו במקרה של האירוע הבריטי) ופירמת הייעוץ וראיית החשבון דלויט, בה התקיימו מפגשים בנושא רגולציה וחשיבות חיזוק הקשר בין השווקים.

מוחמד נאסר, סמנכ"ל הפיתוח העסקי ושווקים גלובליים סינגפור SGX, אמר כי "אנו מאמינים כי נראה את פירות שיתוף פעולה כבר בחודשים הקרובים, בעיקר בזכות משלחות שכאלה שמקדמות את השיח בין החברות ונציגי השווקים". למעשה, נאסר פגש במקרה בשדה התעופה את אחד ממנהלי קרנות הריט בסינגפור, והזמין אותו להצטרף לגאלה. עוד נכחו: ליאור נבון, מנהל המכירות ופיתוח שווקים של בורסת תל אביב; תיאו אי-ג'ון, מנהלת השיווק והתקשורת בבורסת סינגפור; איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לני"ע בת"א; דידי גוטליב, שותף בכיר בפירמת הייעוץ וראיית החשבון דלויט; שחר הדר, שותף במשרד עו"ד מיתר ליקוורניק גבע לשם ואחרים.

תיאו אי ג'ון, איתי בן זאב, מוחמד נאסר דידי גוטליב ושחר הדר  ליאור נבון, /  צילום: גיא אסיאג

דינה נבות, סמנכ"לית שיווק בנק מזרחי טפחות, מסבירה איפה הכסף

אתמול ערך איגוד השיווק הישראלי יחד עם חברת סניורמרקט את הכנס השנתי בנושא שיווק לקהלים מבוגרים. אל מתחם קסיופאה בהרצליה, הגיעו כל מי שרצו ללמוד איך פונים היום בדרך יעילה לדור המבוגר. 

דינה נבות, סמנכ"לית שיווק בנק מזרחי טפחות, התייחסה בדבריה לאוכלוסייה הבוגרת כמובילת שינוי בתחום הפיננסים והבנקאות. נבות אמרה כי "פעמים רבות שוכחים מנהלי שיווק שהמותג הוא אמצעי להשיג את היעדים העסקיים. הם אוהבים לעבוד עם הקהל הצעיר במטרה להצעיר את המותג, כאשר הם לא תמיד חושבים על הבאתו לידי מיצוי. אנחנו כמנהלי שיווק לא עושים הפרדה בין החלק הפסיכולוגי -הפחד מזקנה, לבין החלק הריאלי - איפה נמצא הכסף. התשובה היא - אצל הקהל המבוגר".

רו"ח אמיר חייק, נשיא התאחדות בתי המלון בישראל, הזכיר כי שוק העבודה הולך ומשתנה. "תוחלת החיים עולה ועובדים בגיל פרישה יכולים להישאר בשוק העבודה וגם המעסיקים רוצים להשאיר את העובדים המבוגרים, לאור מחסור בכח אדם. יש לעשות חישוב מסלול מחדש בשוק העבודה, ודעתי היא שחקיקה אינה הפתרון למגמה הזו. הממשלה, המעסיקים והסתדרות העובדים יצטרכו לשבת סביב שולחן ולהחליט על המהלכים להתמודדות עם התופעה, לטוב ולרע", אמר חייק.

עוד השתתפו: רחל ירקוני גולדשטיין, סמנכ"לית שיווק טבע בישראל; תלמה בירו, מנכ"לית איגוד השיווק; סיגלית הורן גלפרין, משנה למנכ"לית; אריק אופיר ורועי קורן, מנכ"לים משותפים בסניורמרקט, ואחרים.

דינה נבות / צילום: איל יצהר

מתחזקות באיסלנד: את אילו מנהיגות פגשו אלה אלקלעי ואוה מדז'יבוז'?

השבוע מתקיים באיסלנד דיון של הפורום הבינלאומי למנהיגות, כאשר מי שייצגה בו רשמית את ישראל היא אוה מדז'יבוז', מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה. 

מדז'יבוז' פגשה במסגרת זו את נשיא איסלנד, גודני יוהאנסון, את ראשת הממשלה, קתרין יקובסדוטיר ואת הנשיאה לשעבר, ויגדיס פינבוגדוטיר. מדז'יבוז' לא הייתה הנציגה היחידה - עוד עשו דרכן מישראל - פרופ' ברכה פרידמן מאוניברסיטת בן גוריון; הילה לוי לויה, מנכ"לית סיילפורס; ואלה אלקלעי, יו"רית שדולת הנשים ושותפה וסמנכ"לית פיתוח עסקי בבית ההשקעות אי.בי.אי.

בשלושת ימי הכנס תיפגש מדז'יבוז' עם מקבילותיה, ותציג בין היתר את קמפיין "תתמודדי", אותו הובילה הרשות לקידום מעמד האישה, קודם לבחירות המוניציפליות האחרונות, שבסופן נוספו מעל 100 חברות מועצה ברחבי הארץ ונבחרו 14 ראשות רשויות.

אוה מדז'יבוז' וקתרין יקובסדוטיר / צילום: חן מאירי

עוד כתבות

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין