גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מבקר המדינה: "הרשויות לא יישמו לקחי אסון הכרמל"

לפי הדוח, בניינים רבי-קומות עלולים להיות "מלכודת מוות" ● עוד נמצא כי לרשות הכבאות אין מידע אודות מספר הבניינים רבי-הקומות ומיקומם, טרם יציאתם לאירועי שריפות ● לפי הדוח, המדינה שילמה 260 מיליון שקל פיצויים בעקבות אסון הכרמל

מטוס כיבוי בשריפה בכרמל / צילום: Reuters
מטוס כיבוי בשריפה בכרמל / צילום: Reuters

גופי החירום לא תיקנו את הליקויים שהועלו בדוח מבקר המדינה משנת 2012 בנושא אסון הכרמל, כך קובע מבקר המדינה יוסף שפירא בדוח המבקר בנושא הערכות הרשויות המקומיות לשריפות, שמתפרסם היום. "מממצאי דוח זה עולה תמונה עגומה ולפיה הרשויות המקומיות וגופי החירום - רשות החירום הלאומית (רח"ל), פיקוד העורף, משטרת ישראל ורשות הכבאות - לא יישמו את מלוא הלקחים מאירועי החירום הקודמים, ולא תיקנו את כל הליקויים שהועלו בדוחות ביקורת קודמים, לרבות דוח המבקר משנת 2012 בנושא השריפה בכרמל בשנת 2010 ", נכתב בדוח.

מבקר המדינה בדוח מדאיג: הרשויות המקומיות אינן ערוכות לאירועי שריפה גדולים

דוח מיוחד על השריפה בכרמל: פיצויי רשות המסים ליער עוכבו

הביקורת בוצעה בחודשים אוגוסט 2017 - מאי 2018 בעיריית חיפה, המועצה המקומית זיכרון יעקב והמועצות האזוריות מטה בנימין ומטה יהודה, כאשר נבחנה הערכות הרשויות לשריפות והתנהלותן במהלך גל השריפות שהתרחש בנובמבר 2016 - שהיה החמור ביותר בתולדות המדינה מחינת הנזק לרכוש וסביבה. השריפות כילו שטח בהיקף 41 אלף דונם, במהלכן נפגעו 1900 דירות, מהן 580 נפסלו למגורים, וניזוקו 123 כלי רכב. הנזקים שנגרמו מגל השריפות הסתכמו ב-647 מיליון שקל, כאשר למרבה המזל לא היו הפעם קורבנות בנפש. השריפות התפשטו לבתי מגורים ולמבני ציבור ולראשונה הגיעו גם לליבה של עיר גדולה חיפה, ופגעו בשכונות המאוכלסות בעשרות אלפי תושבים.

"תמונה עגומה"

המבקר גם מזכיר את אסון הכרמל שהתרחש בדיוק לפני 8 שנים וגבה את חייהם של 44 בני אדם. בעקבות האסון פרסם מבקר המדינה ב-2012 דוח ביקורת מיוחד בו צוין: "מי ייתן ומחיר אבדן החיים ששילמו 44 צעירות וצעירים, בראשית דרכם בחיים, יתרום למניעת אסונות דומים בעתיד". ואולם מממצאי דוח זה עולה לדברי המבקר "תמונה עגומה" ולפיה הרשויות המקומיות שנבדקו וגופי החירום לא יישמו את לקח האירועים ולא תיקנו את כל הליקויים מהדוח.

בנוסף נבדקו בדוח הנזקים שגרמו השריפות, והתנהלות המדינה במתן הפיצויים בגין הנזקים, ונבדקה גם ההסדרה בנושא בטיחות אש בבניינים רבי-קומות שנבחנה במשרדי ממשלה ובגופים ציבוריים.

המבקר קובע בדוח כי בשל הסכמות בין משרדי הממשלה בנוגע להערכות לשריפות, טרם אושרו תקנות בנושא הגנה על ישובים מפני שריפות יער, שנוסחו עוד בשנת 2014. "העיכוב הנמשך ארבע שנים יוצר מצב שאין הדעת סובלת-רשות הכבאות אינה יכולה להורות לרשויות המקומיות כיצד להיערך למניעת שריפות בתחומן, לפקח על יישום הוראותיה ולאכוף אותן". צוין בדוח.

עוד קובע המבקר בדוח כי נמצאו ליקויים מהותיים בהערכות הרשויות המקומיות שנבדקו לשריפות רחבות היקף. הרשויות לא הכינו תוכניות ליצירת מעטפת הגנה מפני שריפות, המועצה המקומית זכרון יעקב וישובים במועצות האזוריות מטה בנימין ומטה יהודה שחלקם נמצאים בלב יער לא הכשירו אזורי חיץ המסייעים למנוע שריפות בבתים, מה שהותיר את התושבים חשופים לסכנה ולנזקים מגל השריפות. לתשע שכונות בחיפה כביש מילוט אחד בלבד לכניסה ויציאה של כלי רכב וזאת כי לא הוכשרו דרכי מילוט כך גם לגבי הישובים בית מאיר ונטף במועצה האזורית מטה יהודה, בהם כביש אח משמש דרך מילוט והוא שהיה אחד הגורמים לעיכוב בפינוי התושבים וסיכון חייהם. בנוסף נמצא כי גם ברכס הכרמל בחיפה וגם במטה בנימים ומטה יהודה לא הקימו תשתיות מים מספקות לכיבוי שריפות בהיקף נרחב, והמועצה המקומית זכרון יעקב והמועצה האזרית מטה יהודה לא תירגלו את מערכי החירום שלהן לתרחישי שריפות.

בנוסף מצב המבקר כי ברשויות שנבדקו כלל לא הוכרז על אירוע אסון המוני, או מצב חירום כלשהו, למרות עוצמת השריפות והעובדה שסיכנו תושבים רבים, וכי בעלי תפקידים מוסמכים שאמורים להגיע למוקדי השריפות, נמנעה גישה לאזורי השריפות, בשל העדר אישורים לכך. בנוסף מצב המבקר ליקויים בפינוי אוכלוסייה ומוסדות חינוך. בבית ספר רוממה ניגונים בחיפה בוצע פינוי ללא פיקוח של העירייה וקבוצת תלמידים ומורים נותרה סמוך למוקד השריפה ללא ליווי.

המבקר כבר התריע על ליקויים ביכולת להתמודד עם שריפות בבניינים רבי-קומות, בדוח שפורסם במאי 2013, שקבע כי "בעת שריפה עלולים רבי-הקומות להיות מקור לסכנה עד כדי "מלכודת מוות" למתגוררים בהם". ולמרות שחלה חובה על התקנת מערכות לגילוי אש ולכיבוי אש בבניינים רבי-קומות, לא חלות הוראות בנוגע לבדיקת תקינותן ותחזוקתן של מערכות אלה. בנוסף נמצא כי במערכת המידע הגיאוגרפי של רשות הכבאות אין נתוני גובה לכל הבניינים רבי-הקומות בישראל. כעת בחן המבקר את הנושא ומצא כי בשנת 2016 טיפלה רשות הכבאות ב-4026 שריפות במבנים, 250 מהם במבנים רבי-קומות. במהלך השריפה בחיפה, התפשטה האש לתוך דירות בבניינים רבי-קומות ברחוב האורן, ומחשש להגעת תושבים לגגות המבנים הוקפצו לזירה צוותי גלישה וחילוץ מגובה. המבקר מצא כי לרשות הכבאות אין נתונים אודות מספר הבניינים רבי-הקומות ומיקומם בתחומי הרשויות המקומיות, מידע מהותי לשם ההערכות הכבאיות ליציאה לאירועים מבחינת ציוד מתאים. ברשות הכבאות מסרו כי פנו למהנדסי הרשויות המקומיות לקבל מידע מפורט אודות מספר הבניינים רבי-הקומות ומיקומם, אך טרם נענו.

המבקר מזכיר כי השריפות הענק האחרונות בקליפורניה, שגרמו לתוצאות הטראגיות בחיי אדם וברכוש, מלמדות שוב כי אירועי חירום כגון שריפות ורעידות אדמה, פורצים ללא התרעה מוקדמת, ועל כן העורף האזרחי נדרש למוכנות לאירועי חירום. דבר המחייב משאבים לאומיים והיערכות מוקדמת של גופים רבים בדגש על הרשויות המקומיות.

260 מיליון שקל לניזוקי השריפות

סוגיה נוספת שבחן המבקר היא התנהלות המדינה במתן פיצויים לנזוקים ולרשויות המקומיות בגין נזקי שריפות שמקורן בהצתות על רקע לאומני. זאת על רקע הכרת רשות המיסים בפיצוי לשעת חירום לצורך כך והקמת קרן פיצויים יעודית למטרה זו. עד סוף מאי 2018 סיימה הקרן את הטיפול ברוב המוחלט (כ-97%) של תיקי התביעה, ושילמה לניזוקי גל השריפות כ-260 מיליון שקל. לעומת זאת, רשות המיסים לא קבעה מדיניות בנוגע לפיצוי על נזקים ליער ולחורש אף שנדרשה לסוגיה זו בעבר, והדבר הביא לאי בהירות, עיכב בירורן של תביעות ומנע העברת כספים לניזוקים.

הדוח הופץ לרשויות המקומיות שלא נבדקו כדי שילמדו את ממצאיו, יפיקו את הלקחים הנדרשים ויפעלו ליישום המלצותיו. המבקר מסכם כי על משרדי הממשלה, גופי החירום, רשות המיסים והרשויות המקומיות לפעול בנחישות לקידום ההיערכות לאירועי חירום אזרחיים ולטיפול מהיר ויעיל באירועים דומים ואף חמורים יותר בעתיד, ובמיוחד לקראת קיץ 2019.

המשרד לביטחון הפנים מסר בתגובה לדוח מבקר המדינה: "המשרד לביטחון הפנים מברך על דוח מבקר המדינה, מציין את תושייתם של כוחות ההצלה אשר פעלו בנחישות ומנעו נזק רחב היקף ואבידות בנפש. המשרד יחד עם גופיו: משטרת ישראל, הרשות הארצית לכבאות והצלה ושירות בתי הסוהר, פועלים וימשיכו לפעול לחיזוק המוכנות וליישום הלקחים הרלוונטיים.

"בעניין אי-אישור תקנות וכללים להגנה על יישובים מפני שריפות וסוגיית קווי-חיץ ומיפוי העלויות - טיוטות התקנות והכללים גובשו והן מוכנות מזה מספר שנים. על-אף חשיבות ודחיפות הנושא, ולמרות העבודה המשותפת שנעשתה עם כלל הגופים והמשרדים הרלוונטיים, לצד ההסכמות המקצועיות שהושגו , לא הותקנו התקנות בפועל, מכיוון שלא התקבלו כל ההסכמות הנדרשות בחוק כדי להביא את התקנות לאישור הכנסת ומשרדי הממשלה הרלוונטיים מתנגדים להן.

"למרות שהמשרד לביטחון הפנים אינו גורם מתקצב פעלו ופועלים השר והמשרד מול משרדי הממשלה , לרבות משרד האוצר. השר לביטחון הפנים אף פנה למבקר המדינה וביקש את התערבותו לנוכח סיכון החיים בהיעדר נקיטת הפעולות הנדרשות על ידי הרשויות. חרף מאמצים אלה עדיין מתנגדים משרדי הממשלה להתקנת התקנות ולכן לא ניתן לפי החוק להביאן לאישור הכנסת.

"יובהר שוב שהמשרד לבטחון הפנים הינו לעניין זה הרגולטור הקובע את חובת יצירת פסי האש וקווי החיץ סביב היישובים סמוכי יער וחורש והוא אינו הגורם המופקד על מימון ביצוע הנושא!

"לעניין תקנות הרשות הארצית לכבאות והצלה בנושא החזקה, בדיקה, תחזוקה ותרגול של סידורי בטיחות אש בבניין גבוה ובבניין רב-קומות - הרשות הארצית לכבאות והצלה גיבשה יחד עם המשרד לביטחון הפנים את התקנות בנושא, שמטרתן להסדיר את חובת תחזוקת סידורי בטיחות האש הקיימים בנכסים מסוג בניינים גבוהים ובניינים רבי-קומות, ולקבוע - לאור מאפייניהם הייחודיים - חובת פיקוח הבעלים וביצוע תחזוקה שוטפת, וכן ביצוע תרגול פינוי בבניינים מסוימים.

"בדיון שהתקיים ביוני 2018 בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת בעניין, ביקש יו"ר הוועדה מהרשות הארצית לכבאות והצלה לעבות את מסמך עלות הנטל הציבורי של הרגולציה למול תועלתה שהוצג במהלך הישיבה, כך שתורחב ההשוואה לדין המחייב במדינות נוספות. עוד נתבקשה הרשות להרחיב את בחינת הערכת עלויות תחזוקת סידורי בטיחות האש בבניינים רבי-קומות. בספטמבר נשלחו ההשלמות על-ידי כב״ה, ובימים אלו אנו ממתינים לקביעת דיון בוועדה לאישור התקנות.

"זאת ועוד, אגף חירום במשרד לביטחון הפנים מגבש ומטמיע תכנית-אב לאומית להתמודדות עם אירוע שריפות ענק רב-זירתיות ("מגן האש"), בשיתוף גופי המשרד: משטרת ישראל, כב"ה ושב"ס. התכנית גובשה במסגרת תהליך הפקת לקחים לאומי מאירועי גל השריפות בנובמבר 2016. במסגרת פעילותו קיים האגף יום עיון והטמעה לאומי להתמודדות עם אירועי שריפות רב-זירתיות ונערך לקיום תרגיל לאומי במהלך דצמבר 2018 בנושא "התמודדות עם שריפות ענק רב-זירתיות", בשיתוף משטרת ישראל, הרשות הארצית לכבאות והצלה וכלל גופי החירום והביטחון הנוספים: משרדי ממשלה, מערכות מוניציפליות, רשויות ייעודיות רלוונטיות. וזאת במטרה לשפר את הכשירות והמוכנות הלאומית לתרחיש שריפות ענק רב-זירתיות. יובהר שוב שגם בנושא בניינים גבוהים כמו בנושא קווי חיץ המשרד ביצע את חלקו והכין תקנות מקצועיות לאישור הכנסת אולם הכנסת מסיבותיה שלה לא אישרה אותן!

"בעקבות פרסום הדוח החריף של מבקר המדינה בנוגע להיערכות המדינה לשרפות, מזהיר יו"ר ועד ארגון הכבאים אבי אנקורי כי תמונת המציאות היום אינה שונה מהתקופה הנסקרת בגל ההצתות ב-2016: "כבר למעלה מחצי שנה שנציב כבאות והצלה דדי שימחי עצר תקציבים לרכש של ציודים בסיסייים ביותר עבור תחנות כיבוי ברחבי הארץ, וזאת למרות ביקורת שנערכה בחודש ינואר האחרון על ידי ראש ענף בטיחות בנציבות. תחנות כיבוי רבות ריקות מציוד בסיסי, מדווחות על תקלות אינספור, ואפילו נשענות על כבאיות תקולות ולא מבצעיות.

"למשל, רכב סולם בחיפה מזה מספר חודשים לא תקין, אף שהוא אמור לתת מענה למגדלים באזור חיפה. כל זה קורה מכיון שבראש מערך הכבאות נמצא מפקד שאינו מבין כבאות ואת צרכיה, אלא עסוק בהתעמרות אינסופית בכבאים המסורים ובשיבוש יחסי העבודה עימם".

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים