גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הוא מחפש בפורנו? הבמאי תומר הימן הלך לספר את סיפורו של כוכב המין הישראלי וחזר עם תובנות

הבמאי תומר הימן, שיחד עם אחיו ברק עומד מאחורי כמה מהסרטים הדוקומנטריים המטלטלים שנעשו כאן, מספר איך נסחף לעולמו האפל של שחקן הפורנו יונתן אגסי, ומסביר למה לא יביים בפריים־טיים: "אני לא קונה את הגיבורים שלי בכסף" ● ראיון

תומר הימן / צילום: כפיר זיו
תומר הימן / צילום: כפיר זיו

תומר הימן שמע שוב ושוב את השם יונתן אגסי לפני עשר שנים. לא רק שלא היה לו מושג במי מדובר, הוא בטח שלא העלה אז על דעתו שאותו אגסי ירתק אותו עד כדי כך, שיהפוך לגיבור סרט וסדרה דוקומנטריים שעליהם יהיה חתום עם אחיו ברק, בשם "יונתן אגסי הציל את חיי", שמוקרנים בערוץ 8 של HOT ובבתי הקולנוע. כשהימן התחיל לברר במי מדובר, התברר לו שאגסי, אז בן 24, הוא כוכב פורנו ישראלי בשיא תהילתו הגלובאלית. פניו הנאות וגופו החטוב והחשוף הוקרנו על מסכי ענק בכל מסיבות הגייז הגדולות ובתאי השירותים במועדונים.

בתור הומוסקסואל שלא ממש חובב פורנו, הימן לא הבין מה ההתלהבות הגדולה, אבל משהו השתנה כשיצא לצלם לעצמו "הום וידיאו" במצעד הגאווה והתמקד בזוג גברים שהתנשק בלהט. אחרי שהתברר לו שאחד מהם היה אגסי, הימן נדלק, וכמו שקורה לו לא פעם, הוא החליט באותו רגע שהוא רוצה לעשות עליו סרט - כי ככה זה עובד אצלו, הוא מקבל החלטות אינטואיטיבית, מהבטן, בלי היגיון כלכלי, בלי משקיעים, תקציב מוגדר או דד-ליין, ונסחף אחרי הגיבורים שלו למסע עם התחלה וסוף בלתי ידוע. כשיצר עם אגסי קשר, התברר שהוא קפץ מאירופה לישראל לשבוע והזמין אותו למלון שלו ברחוב הירקון.

"אני בא אליו", אומר הימן בלשונו הציורית. "ופותח לי את הדלת בחור עירום כמעט לגמרי, להוציא פיסת בד קטנטונת שבקושי הסתירה, ומתפתחת בינינו שיחה סוריאליסטית. אמרתי שיש לי הצעה בשבילו. הוא מיד שואל מה הפנטזיה שלי, אם אני משלם באירו או דולרים. הבנתי שהוא חושב שאני קליינט, ואז אני מבין שהוא גם נער ליווי. הסברתי שיש כאן אי הבנה, ביקשתי שיתלבש והוא יצא בחליפה, הכי סופיסטיקייטד. אני מציג את עצמי ומבין מהר שאין לו מושג מה אני רוצה ממנו ומי אני. כשאמרתי שבאופן עקרוני אנחנו לא משלמים כסף לגיבורי הסרטים שלנו, הוא נעלב. 'מה שאני עושה בחיים, זה לא בשביל כסף', הוא אמר לי מיד".

אם לא כסף, מה הוא מחפש בפורנו?
"מילוי לבור בנשמה, בדידות, תשומת לב, כאב, וגם בפגישה הראשונית ההיא, נשארה בו נאיביות, ילדותיות וטוב לב, למרות הסחי והמקומות הקשים".

לצלול אל תוך האופל

הרצון לעשות עם אגסי משהו גירד להימן. באותה תקופה הוא וברק אחיו קיבלו פנייה מערוץ 8 לצלם פרויקט בשם "משפחות". 24 פרקים שיביאו את סיפורן של חמש משפחות ישראליות, ארבע כבר לוהקו. הוא מציע לשלב את משפחתו של אגסי. שנתיים הוא מתעד את ההצלחה של יונתן, את התמיכה הבלתי מסויגת שהוא מקבל מאמא שלו, שתומכת וגאה בסרטיו כאילו היה שחקן הוליוודי נוצץ, ולא כוכב מין בסרטים שחלקם קשים לצפייה.

סיפורו של אגסי המופנם ב"משפחות" נחרט בזיכרוני בגלל שהוא נראה כמעט מושלם. גם בהכלה הבלתי מסויגת של האם את העיסוק שלו, והקשר הקרוב והתומך שלה עם הבנים. הבועה הנוצצת הזאת התחילה לאבד מהברק שלה בתום צפייה חגיגית שערכו האחים הימן והשותפות שלהם ליצירת "משפחות", דנה עדן ושולה שפיגל, עם גיבורי הסדרה. כשתומר ליווה את אגסי הביתה, הוא הרגיש שיש לו אנרגיה מוזרה ושאל מה קורה. "לא הראית ולא סיפרת כלום", אמר לו אגסי ושתק.

הימן היה המום. "סיימנו יותר משנתיים של עבודה מסביב לשעון, וזה מה שהוא אומר דקה אחרי ההקרנה? בדיעבד, אני יכול להגיד שהשנים הרעות שלו באמת התחילו כשסיימנו לצלם, אבל גם יכול להיות שנשביתי בקסמיו ובעולם המושלם של שחקן פורנו מדהים שהציג. התעצבנתי, למה אתה אומר לי את זה עכשיו? והוא אמר, אם אתה רוצה לראות את הדברים באמת, אתה לא יכול לבוא עם ברק, שולה ודנה. אתה צריך לבוא לבד ולראות מה זאת תעשיית המין. לא ידעתי אם להאמין לו, האם הוא אומר את זה כי הוא עצוב שתשומת הלב שלי אליו נגמרה, מה זה לא הראית כלום?

"שלושה ימים אחרי, הוא מזמין אותי למסיבה מטורפת בארץ ואני מקבל את הבום. באתי עם מצלמה קטנה. המועדון מפוצץ, בכניסה תורים ארוכים ואני נכנס למאחורי הקלעים, חדר קטן, אפלולי, עשרה גברים עומדים במעגל וכל אחד מהם מזריק לאיבר המין שלו חומר כימי, אללה יוסטור, כדי שאיבר המין לא ייפול במשך ארבע שעות. ככה נכנסתי לעולם האפל של יונתן אגסי, למסע של ארבע וחצי שנים, הולך למסיבות, אורגיות, סמים".

ואיפה אתה בכל זה? צופה מהצד ומתעד, או גם מנסה לעזור לו ולהציל את עצמו מעצמו?
"אנחנו חברים באותו זמן. אני מנסה לעזור, כמה פעמים העליתי אותו על המטוס גמור, שילמתי כרטיס ושלחתי אותו לאמא שלו שתטפל בו. במקביל לדאגה ולעזרה, אני מבין שהמצלמה רואה דברים אפלים. אתה לא יכול להוציא אדם שרוצה להיות מסטול. אין לא ידעתי, לא שמעתי, לא מצלמים, זה חלק מהסיפור. יש בזה אקט לא מוסרי בלא להראות את הדברים האלה".

אם כבר מדברים על מוסר, זה מוסרי שאתה מנצל את מצבו של אדם שנמצא בתחתית כדי לצלם סרט שהוא לא מרוויח ממנו דבר?
"כל עשייה דוקומנטרית היא עשייה נצלנית. 20 שנים שאני עושה סרטים. זה לא מוסרי לכווץ את חייו של אדם למאה דקות. יש משהו מתנשא בלהגיד שיונתן חלש. הוא לא פראייר בכלל, כי בהפוך על הפוך, הוא ניצל אותי. הוא קיבל תשומת לב והסרט מאפשר לו המון דברים. המתנה הכי גדולה שהסרט נתן לו, שהוא הוציא אותו מהסמים. כשהוא ראה את הסצנות שלו מסומם וזרוק - הוא נבהל".

אתה מצטדק.
"אני מאפשר לגיבורים שלי לראות את הסצנות ולהטיל וטו אמיתי ולא פיקטיבי. אם הוא לא רוצה משהו, אלחם, אבל המילה האחרונה היא שלו וזה נותן להם שליטה. זה סרט אפל ויונתן נתן לו אישור. אם רוצים לנער את הספינה ולעורר משהו, ככה זה צריך להיות. עידנתי את המציאות. את יודעת כמה פעמים יונתן כמעט מת? יש סצנה שרואים אותו גוסס והיא לא נכנסה, כי יש גבול למה שהצופה יכול להכיל. גם ככה לקחנו את זה לקצה".

ולמרות שהסוף הוא, לפחות בינתיים, סוף טוב, סיימת את הסרט כשיונתן מכור.
"אני לא רץ אחרי המאוויים של הצופים. אני שמח שהסוף של הסרט קשה והמציאות אופטימית ולא ההפך. יותר חשוב מה קורה לו בחיים, איך הכול יצא משליטה. אבא שלו, שעזב כשמלאה ליונתן שנה, גר ארבעה בלוקים מהסטודיו שבו צילם את סרטי הפורנו. קבעתי איתו פגישה. הוא האשים את אנה, אמא של יונתן, שהיא הזניחה את הילדים, ומתברר שבפועל היא פרנסה אותם לבד והייתה מסורה להם, וכאן יש אמירה חזקה נגד גברים סטרייטים, שנותנים את הזרע שלהם וממשיכים הלאה. אני נשארתי עם שאלות עמוקות על הורות".

"לא עושים כסף מדוקו"

הימן ובן זוגו הם הורים לתאומים בני שלוש וחצי. דאגה כלכלית שהצליחה למרכז אותו קצת מבחינה זו, אף שעדיין הוא לא מסוגל לראות את העולם ואת האמנות שלו דרך החור שבשקל - מה שמוציא שוב ושוב את אחיו, השותף שלו להפקות, מדעתו. זה היה עם הסרט "מיסטר גאגא" על אוהד נהרין, שכמעט הביא אותם לפשיטת רגל והפך לסרט התיעודי הנצפה ביותר אי פעם בישראל.

"לא עושים כסף מקולנוע דוקו", אומר הימן. "אני מקבל הצעות מהפריים-טיים הטלוויזיוני, 'מחוברים', 'מעושרות'".

למה לא מחוברים? תפור עליך.
"הרגשתי שזה לא הקו שלי. אני לא קונה את הגיבורים שלי בכסף ולא עושה סרטי תדמית, אני לא מזייף ויש לזה ערך רגשי וכלכלי. יודעים שהסרטים של האחים הימן יהיו ההפקה הכי עשירה ומלאה ונאמנה לעצמה. יכולנו לקצץ ולקחת יותר לעצמנו, אבל אני לא מסוגל. אני חי מהקרנות בארץ, מהעולם, הרצאות, זכויות יוצרים. אני בא מבית של חקלאים, חורף, קיץ, מוקדם בבוקר, לפרות יש חלב בעטינים וצריך לצאת לחלוב".

תומר הימן | אישי: 48, בזוגיות + 2, מתגורר בתל אביב | אקטואלי: במאי הסרט "יונתן אגסי הציל את חיי", שמוקרן בקולנוע לב, ושסדרה שהופקה ממנו משודרת בימים אלה בערוץ 8 של HOT

עוד כתבות

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

קצה חוט חדש: ישראל בודקת שטח שבו ייתכן שנקבר החטוף החלל רן גואילי

בישראל חוששים להישאר באפלה לקראת שלב ב' של הפסקת האש ברצועת עזה, אליו חותרת ארה"ב, ומתנים את תחילתו בהשבת החלל החטוף האחרון רן גואילי ● טראמפ מתכנן למנות גנרל אמריקני לפקד על הכוח הבינלאומי בעזה ● לפי מקורות בביירות, השליחה האמריקאית הזהירה כי ישראל תבצע תקיפות גדולות ומשמעותיות נגד חיזבאללה  ● חברת הסייבר פאלו אלטו: חשפנו קמפיין ריגול מתקדם של חמאס ● מגעים חשאיים בבית הנשיא להקמת ועדת חקירה ממלכתית ● עדכונים שוטפים

שלמה קרעי, הליכוד הוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת, 08.12.25 / צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

הרפורמה בתקשורת של קרעי: מה העובדות שמאחורי השינויים?

בשבועות האחרונים שמענו שלל טענות בעד ונגד הרפורמה בתקשורת שמוביל השר קרעי ● האם לגוף החדש שיקום באמת יש זיקה פוליטית, מה תהיה מעורבות הממשלה ברייטינג, ואיך תושפע מזה עצמאות גופי החדשות? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

זוהר עיני ויונתן בוגוסלבסקי, מייסדי פורט / צילום: Port

מנוע בינה מלאכותית כחול-לבן: פורט הישראלית כבר שווה 800 מיליון דולר

פורט, חברת הסטארט-אפ הישראלית שמבקשת לעצב מחדש את עבודת המפתחים, מגייסת 100 מיליון דולר לפי שווי של 800 מיליון דולר אחרי הכסף, במהלך שמציב אותה כאחת השחקניות המסקרנות בגל החדש של פלטפורמות הבינה המלאכותית לארגוני פיתוח

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

פרשת "יד לוחצת יד": ביהמ"ש ידון בבקשת המשטרה להרחיק את ארנון בר דוד מההסתדרות עד מרץ 2026

לפי המשטרה, יו"ר ההסתדרות "רקם מנגנון שוחדי", וחזרתו לתפקיד עלולה לאפשר ביצוע עבירות זהות ושיבוש חקירה ● בר דוד, המורחק מההסתדרות מאז נעצר בנובמבר, מסכים להרחקה נוספת לשבועיים בלבד – ומציע כי אז יחזור לתפקיד, אך לא יעסוק במינוי דירקטורים ובמכרזים, וייפגש עם מעורבים בפרשה רק בנוכחות יועץ משפטי או מבקר ההסתדרות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט; אורקל צללה וגררה את אנבידיה ואלפאבית לירידות

נאסד"ק ירד ב-0.3% ● אורקל נפלה בכ-10% לאחר האכזבה מהדוח הרבעוני ● דיסני תשקיע מיליארד דולר ב-OpenAI ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב ● מספר המובטלים בארה״ב עלה בשיעור הגבוה ביותר מאז פרוץ הקורונה ● ירידות במטבעות הקריפטו, הביטקוין בכ-90,000 דולר ● נעילה חיובית באירופה

משתתפי המפגש, מימין: יאיר לפידות, מבעלי ילין לפידות, מורן סיטון, מנכ''ל ארבע עונות, גילעד אלטשולר מבעלי אלטשולר שחם, אילן רביב מנכ''ל מיטב ודייב לובצקי, מנכ''ל ומבעלי אי.בי.אי / צילום: יח''צ

"זה לא הזמן להגדיל את רכיב המניות": התחזיות והטיפים של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

יאיר לפידות טוען כי "צריך לראות את השנתיים־שלוש האחרונות כחריגות, ביחס למה שאפשר לצפות מהבורסה לאורך זמן" ● באירוע שיזמה חברת ארבע עונות טען מנכ"ל מיטב אילן רביב כי הוא "נשאר עם המדדים המקומיים, למרות ה'מוב' הפנטסטי שעשו", בעוד גילעד אלטשולר מעדיף בטווח הארוך את נאסד"ק ● וגם: באילו סקטורים המליצו הבכירים להתמקד, והמחלוקת על ההשקעה במדד S&P 500

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

אורקל צוללת: "במקום להרגיע את החששות, ההנהלה מגמגמת"

ענקית שירותי הענן והתוכנה אורקל פספסה את תחזית ההכנסות של האנליסטים ודיווחה על הכנסות של 16.06 מיליארד דולר ברבעון השלישי, ובעקבות זאת צנחה במסחר ● מה בדיוק הרתיע את המשקיעים?

"צורה חדשה של אנטישמיות": למה השתנה היחס של סין כלפי יהודים?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איראן מנסה לגייס סוכנים נגד ישראל במדינות אפריקה, הביקור הסודי של סגן שר החוץ מטייוואן בישראל, האם ישראל ולבנון יכולות להשיג נורמליזציה, ולמה האנטישמיות מרימה ראש בסין ● כותרות העיתונים בעולם

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בונים בית פרטי? מהיום אתם חייבים לבנות מערכת סולארית על הגג

השבוע נכנסה לתוקף חובת התקנה של גגות סולאריים על בתים פרטיים ועל חלק מהמגדלים ● כמה זה יעלה, מה תרוויח המדינה ומה ירוויחו בעלי הגגות? ● גלובס עושה סדר

המאמצים לא הניבו את התוצאות המקוות. מנהיגי אירופה באחת משיחותיהם עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

השבוע שבו ארה"ב לא רק נטשה את אירופה, אלא פנתה נגדה

מסמך מדיניות חדש שפרסמה ארה"ב מכריז כי אירופה "בדרך להכחדה תרבותית" בשל הגירה מוסלמית וכי על וושינגטון לעודד מפלגות ימין ● אחרי שנה של חנופה, אירופה הופתעה לגלות השבוע כי טראמפ רק מגביר את ההתקפות עליה. הקרמלין, מצידו, מברך על המסמך האמריקאי

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

בנק ישראל נגד חוק הגיוס: "לוקה בחסר ולא יביא לגיוס החרדים הנדרש"

הבנק המרכזי מזהיר כי הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס "לוקה בחסר", וזאת משום שהיעדים שקבעה הצעת החוק הם נמוכים, והתמריצים הכלכליים בעלי אפקטיביות נמוכה ● "העברת החוק במתכונתו הנוכחית עלולה לא להביא לשינוי משמעותי בהיקף הגיוס, ובכך לשמר את הנטל הכלכלי האישי והמשקי הנובע מהשימוש הנרחב באנשי מילואים"

שר הביטחון ישראל כ''ץ / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

החלטת ממשלה או חקיקה? כ"ץ יביא לאישור את סגירת גלי צה"ל ב-21.12

שר הביטחון הודיע כי יביא בעוד כשבוע וחצי לאישור הממשלה את ההחלטה על סגירת תחנת הרדיו הצבאית ● ההחלטה תגיע לישיבת הממשלה לאחר שהייעוץ המשפטי לממשלה יוכל להשלים את חוות-דעתו ביחס להחלטה

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

השר ברקת נגד החלטת השר סמוטריץ' להכפיל את הפטור ממע"מ: "לא נערכה בחינה כלכלית. יפגע בצמיחה"

שר הכלכלה טוען במכתב ששלח הערב לשר האוצר שהכפלת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי אינה מבוססת נתונים ועלולה לפגוע בעסקים קטנים ובצמיחה של המשק ● בין החלופות שהוא מונה: הפחתת מע"מ על חשמל ומים או קביעת מע"מ דיפרנציאלי על ירקות ופירות

ג'נסן האונג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, ועמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח בישראל, במפגש עם אבינתן אור ונועה ארגמני

שורד השבי אבינתן אור נפגש עם מנכ"ל אנבידיה במטה החברה בארה"ב

המפגש התקיים במהלך ביקור של צמרת ההנהלה הישראלית במטה החברה בקליפורניה, כאשר אבינתן הגיע למקום בליווי בת זוגו, נועה ארגמני, שנחטפה עמו מהנובה ● ערב חטיפתו לפני יותר משנתיים, עבד אבינתן בצוות פיתוח הספקטרום של כרטיס התקשורת של אנבידיה

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; השקל נסחר בשיא של ארבע שנים מול הדולר

הדאקס עולה בכ-0.4% ● הניקיי קפץ בכ-1.4% ● ה-S&P 500 והדאו ג'ונס טיפסו אתמול לשיאים חדשים של כל הזמנים, ומגמת ההתרחבות של ההשקעה בסקטורים שמעבר לטכנולוגיה נמשכת ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום נפלה גם היא במסחר המאוחר, על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחירי הנפט עולים ● הביטקוין עולה נסחר סביב 92 אלף דולר

מבלים בפסטיבל הבירה ''הופי'' / צילום: עידן עטייה

למה בוטל פסטיבל הבירה שעשה לישראל יופי של הסברה?

פסטיבל הבירה הבינלאומי "הופי" נערך בתל אביב 4 שנים, הביא הנה נציגי מבשלות בירה מחו"ל ואף שבר חרמות בזמן המלחמה ● השנה הוא לא יתקיים בשל רגולציה מחמירה: "הדרישה אבסורדית, עלות הבדיקה הנדרשת עולה על שווי הסחורה"

מערכת ההגנה האווירית ''ספיידר'' של רפאל

טיסה סודית אחת חושפת: רוסיה מוקפת במערכות הגנה אווירית ישראליות

מערכות ההגנה האווירית הישראליות עוטפות את רוסיה ● הסטארט־אפים הישראלים מכוונים לארה"ב ● סין מפתחת את היכולות ההתקפיות של מצרים ● סין מעתיקה את הכטב"ם האיראני שאהד 136 האיראני ● וגם: הרכש הביטחוני הגרמני מזנק ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האנליסטים לא רואים בועת AI, אבל מסמנים מנצחות ומפסידות בשוק

בכמה בתי השקעות מובילים בוול סטריט כבר לא עוסקים בתהייה האם הראלי בקרב מניות הבינה המלאכותית משקף בועה ● במקום זאת הם מזהירים מהערכת חסר לעתיד התחום, וממפים את החברות שינצחו מההתפתחויות ב־AI ואת אלו שבכוננות ספיגה ● ומה מצב הישראליות?

מערכת החיסון נלחמת חזרה / צילום: Shutterstock

מערכת החיסון נלחמת חזרה: 3 מחקרים שיעזרו למנוע את מחלות העתיד

פרופ' יפעת מרבל, שנבחרה השבוע על ידי כתב העת Nature לאחת המשפיעות במדע, גילתה אוצר של אנטיביוטיקות פוטנציאליות ומתקדמת לשלב הבא במחקר ● פרופ' פמלה ביורקמן, כלת פרס וולף, עובדת על חיסון אחד למחלות שעוד לא נולדו ● ופרופ' רון דיסקין מכין מלכודות משוכללות לווירוסים ● כשהמגפה הבאה אורבת בפינה ומחקרי חיסונים מקוצצים, שלושה חוקרים נותנים סיבה לאופטימיות