גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הוא מחפש בפורנו? הבמאי תומר הימן הלך לספר את סיפורו של כוכב המין הישראלי וחזר עם תובנות

הבמאי תומר הימן, שיחד עם אחיו ברק עומד מאחורי כמה מהסרטים הדוקומנטריים המטלטלים שנעשו כאן, מספר איך נסחף לעולמו האפל של שחקן הפורנו יונתן אגסי, ומסביר למה לא יביים בפריים־טיים: "אני לא קונה את הגיבורים שלי בכסף" ● ראיון

תומר הימן / צילום: כפיר זיו
תומר הימן / צילום: כפיר זיו

תומר הימן שמע שוב ושוב את השם יונתן אגסי לפני עשר שנים. לא רק שלא היה לו מושג במי מדובר, הוא בטח שלא העלה אז על דעתו שאותו אגסי ירתק אותו עד כדי כך, שיהפוך לגיבור סרט וסדרה דוקומנטריים שעליהם יהיה חתום עם אחיו ברק, בשם "יונתן אגסי הציל את חיי", שמוקרנים בערוץ 8 של HOT ובבתי הקולנוע. כשהימן התחיל לברר במי מדובר, התברר לו שאגסי, אז בן 24, הוא כוכב פורנו ישראלי בשיא תהילתו הגלובאלית. פניו הנאות וגופו החטוב והחשוף הוקרנו על מסכי ענק בכל מסיבות הגייז הגדולות ובתאי השירותים במועדונים.

בתור הומוסקסואל שלא ממש חובב פורנו, הימן לא הבין מה ההתלהבות הגדולה, אבל משהו השתנה כשיצא לצלם לעצמו "הום וידיאו" במצעד הגאווה והתמקד בזוג גברים שהתנשק בלהט. אחרי שהתברר לו שאחד מהם היה אגסי, הימן נדלק, וכמו שקורה לו לא פעם, הוא החליט באותו רגע שהוא רוצה לעשות עליו סרט - כי ככה זה עובד אצלו, הוא מקבל החלטות אינטואיטיבית, מהבטן, בלי היגיון כלכלי, בלי משקיעים, תקציב מוגדר או דד-ליין, ונסחף אחרי הגיבורים שלו למסע עם התחלה וסוף בלתי ידוע. כשיצר עם אגסי קשר, התברר שהוא קפץ מאירופה לישראל לשבוע והזמין אותו למלון שלו ברחוב הירקון.

"אני בא אליו", אומר הימן בלשונו הציורית. "ופותח לי את הדלת בחור עירום כמעט לגמרי, להוציא פיסת בד קטנטונת שבקושי הסתירה, ומתפתחת בינינו שיחה סוריאליסטית. אמרתי שיש לי הצעה בשבילו. הוא מיד שואל מה הפנטזיה שלי, אם אני משלם באירו או דולרים. הבנתי שהוא חושב שאני קליינט, ואז אני מבין שהוא גם נער ליווי. הסברתי שיש כאן אי הבנה, ביקשתי שיתלבש והוא יצא בחליפה, הכי סופיסטיקייטד. אני מציג את עצמי ומבין מהר שאין לו מושג מה אני רוצה ממנו ומי אני. כשאמרתי שבאופן עקרוני אנחנו לא משלמים כסף לגיבורי הסרטים שלנו, הוא נעלב. 'מה שאני עושה בחיים, זה לא בשביל כסף', הוא אמר לי מיד".

אם לא כסף, מה הוא מחפש בפורנו?
"מילוי לבור בנשמה, בדידות, תשומת לב, כאב, וגם בפגישה הראשונית ההיא, נשארה בו נאיביות, ילדותיות וטוב לב, למרות הסחי והמקומות הקשים".

לצלול אל תוך האופל

הרצון לעשות עם אגסי משהו גירד להימן. באותה תקופה הוא וברק אחיו קיבלו פנייה מערוץ 8 לצלם פרויקט בשם "משפחות". 24 פרקים שיביאו את סיפורן של חמש משפחות ישראליות, ארבע כבר לוהקו. הוא מציע לשלב את משפחתו של אגסי. שנתיים הוא מתעד את ההצלחה של יונתן, את התמיכה הבלתי מסויגת שהוא מקבל מאמא שלו, שתומכת וגאה בסרטיו כאילו היה שחקן הוליוודי נוצץ, ולא כוכב מין בסרטים שחלקם קשים לצפייה.

סיפורו של אגסי המופנם ב"משפחות" נחרט בזיכרוני בגלל שהוא נראה כמעט מושלם. גם בהכלה הבלתי מסויגת של האם את העיסוק שלו, והקשר הקרוב והתומך שלה עם הבנים. הבועה הנוצצת הזאת התחילה לאבד מהברק שלה בתום צפייה חגיגית שערכו האחים הימן והשותפות שלהם ליצירת "משפחות", דנה עדן ושולה שפיגל, עם גיבורי הסדרה. כשתומר ליווה את אגסי הביתה, הוא הרגיש שיש לו אנרגיה מוזרה ושאל מה קורה. "לא הראית ולא סיפרת כלום", אמר לו אגסי ושתק.

הימן היה המום. "סיימנו יותר משנתיים של עבודה מסביב לשעון, וזה מה שהוא אומר דקה אחרי ההקרנה? בדיעבד, אני יכול להגיד שהשנים הרעות שלו באמת התחילו כשסיימנו לצלם, אבל גם יכול להיות שנשביתי בקסמיו ובעולם המושלם של שחקן פורנו מדהים שהציג. התעצבנתי, למה אתה אומר לי את זה עכשיו? והוא אמר, אם אתה רוצה לראות את הדברים באמת, אתה לא יכול לבוא עם ברק, שולה ודנה. אתה צריך לבוא לבד ולראות מה זאת תעשיית המין. לא ידעתי אם להאמין לו, האם הוא אומר את זה כי הוא עצוב שתשומת הלב שלי אליו נגמרה, מה זה לא הראית כלום?

"שלושה ימים אחרי, הוא מזמין אותי למסיבה מטורפת בארץ ואני מקבל את הבום. באתי עם מצלמה קטנה. המועדון מפוצץ, בכניסה תורים ארוכים ואני נכנס למאחורי הקלעים, חדר קטן, אפלולי, עשרה גברים עומדים במעגל וכל אחד מהם מזריק לאיבר המין שלו חומר כימי, אללה יוסטור, כדי שאיבר המין לא ייפול במשך ארבע שעות. ככה נכנסתי לעולם האפל של יונתן אגסי, למסע של ארבע וחצי שנים, הולך למסיבות, אורגיות, סמים".

ואיפה אתה בכל זה? צופה מהצד ומתעד, או גם מנסה לעזור לו ולהציל את עצמו מעצמו?
"אנחנו חברים באותו זמן. אני מנסה לעזור, כמה פעמים העליתי אותו על המטוס גמור, שילמתי כרטיס ושלחתי אותו לאמא שלו שתטפל בו. במקביל לדאגה ולעזרה, אני מבין שהמצלמה רואה דברים אפלים. אתה לא יכול להוציא אדם שרוצה להיות מסטול. אין לא ידעתי, לא שמעתי, לא מצלמים, זה חלק מהסיפור. יש בזה אקט לא מוסרי בלא להראות את הדברים האלה".

אם כבר מדברים על מוסר, זה מוסרי שאתה מנצל את מצבו של אדם שנמצא בתחתית כדי לצלם סרט שהוא לא מרוויח ממנו דבר?
"כל עשייה דוקומנטרית היא עשייה נצלנית. 20 שנים שאני עושה סרטים. זה לא מוסרי לכווץ את חייו של אדם למאה דקות. יש משהו מתנשא בלהגיד שיונתן חלש. הוא לא פראייר בכלל, כי בהפוך על הפוך, הוא ניצל אותי. הוא קיבל תשומת לב והסרט מאפשר לו המון דברים. המתנה הכי גדולה שהסרט נתן לו, שהוא הוציא אותו מהסמים. כשהוא ראה את הסצנות שלו מסומם וזרוק - הוא נבהל".

אתה מצטדק.
"אני מאפשר לגיבורים שלי לראות את הסצנות ולהטיל וטו אמיתי ולא פיקטיבי. אם הוא לא רוצה משהו, אלחם, אבל המילה האחרונה היא שלו וזה נותן להם שליטה. זה סרט אפל ויונתן נתן לו אישור. אם רוצים לנער את הספינה ולעורר משהו, ככה זה צריך להיות. עידנתי את המציאות. את יודעת כמה פעמים יונתן כמעט מת? יש סצנה שרואים אותו גוסס והיא לא נכנסה, כי יש גבול למה שהצופה יכול להכיל. גם ככה לקחנו את זה לקצה".

ולמרות שהסוף הוא, לפחות בינתיים, סוף טוב, סיימת את הסרט כשיונתן מכור.
"אני לא רץ אחרי המאוויים של הצופים. אני שמח שהסוף של הסרט קשה והמציאות אופטימית ולא ההפך. יותר חשוב מה קורה לו בחיים, איך הכול יצא משליטה. אבא שלו, שעזב כשמלאה ליונתן שנה, גר ארבעה בלוקים מהסטודיו שבו צילם את סרטי הפורנו. קבעתי איתו פגישה. הוא האשים את אנה, אמא של יונתן, שהיא הזניחה את הילדים, ומתברר שבפועל היא פרנסה אותם לבד והייתה מסורה להם, וכאן יש אמירה חזקה נגד גברים סטרייטים, שנותנים את הזרע שלהם וממשיכים הלאה. אני נשארתי עם שאלות עמוקות על הורות".

"לא עושים כסף מדוקו"

הימן ובן זוגו הם הורים לתאומים בני שלוש וחצי. דאגה כלכלית שהצליחה למרכז אותו קצת מבחינה זו, אף שעדיין הוא לא מסוגל לראות את העולם ואת האמנות שלו דרך החור שבשקל - מה שמוציא שוב ושוב את אחיו, השותף שלו להפקות, מדעתו. זה היה עם הסרט "מיסטר גאגא" על אוהד נהרין, שכמעט הביא אותם לפשיטת רגל והפך לסרט התיעודי הנצפה ביותר אי פעם בישראל.

"לא עושים כסף מקולנוע דוקו", אומר הימן. "אני מקבל הצעות מהפריים-טיים הטלוויזיוני, 'מחוברים', 'מעושרות'".

למה לא מחוברים? תפור עליך.
"הרגשתי שזה לא הקו שלי. אני לא קונה את הגיבורים שלי בכסף ולא עושה סרטי תדמית, אני לא מזייף ויש לזה ערך רגשי וכלכלי. יודעים שהסרטים של האחים הימן יהיו ההפקה הכי עשירה ומלאה ונאמנה לעצמה. יכולנו לקצץ ולקחת יותר לעצמנו, אבל אני לא מסוגל. אני חי מהקרנות בארץ, מהעולם, הרצאות, זכויות יוצרים. אני בא מבית של חקלאים, חורף, קיץ, מוקדם בבוקר, לפרות יש חלב בעטינים וצריך לצאת לחלוב".

תומר הימן | אישי: 48, בזוגיות + 2, מתגורר בתל אביב | אקטואלי: במאי הסרט "יונתן אגסי הציל את חיי", שמוקרן בקולנוע לב, ושסדרה שהופקה ממנו משודרת בימים אלה בערוץ 8 של HOT

עוד כתבות

מימין: טוביה ברלב, אדם סינגולדה ואייל פסו / צילום: אתר Actelis, טאבולה, יח''צ

הישראלית שזכתה להמלצה חיובית, וזו שזינקה משפל של כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● גאוזי זינקה במעל 40% ביום שישי, לאחר שירדה החודש לשפל כל הזמנים, בעקבות פתיחת הליכי חדלות פירעון נגד חברות בנות שלה בצרפת ● טאבולה עלתה בשיעור דו־ספרתי, על רקע המלצה שקיבלה באתר השקעות ● ואקטליס ממשיכה ליפול, עם תשואה שלילית של 96% מתחילת השנה

השנה הטובה של הבורסה / צילום: Shutterstock

שיאניות התשואה וחגיגת משקיעי הריטייל: 5 הערות על השנה ההיסטורית בבורסה

הבורסה לניירות ערך בתל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ומפרסמת את הנתונים של 2025: מחזורי המסחר זינקו, שוק ההנפקות התאושש, ומניות הפיננסים הפכו ללהיט ללא תחרות ● וגם: המשקיעים שהציפו את השוק

ג'פרי הינטון, מארק צוקרברג, סם אלטמן / צילום: ap

מה באמת חושבים המוחות המבריקים בעולם על בינה מלאכותית

בכנס שהפך למוקד העלייה לרגל של עולם הטכנולוגיה, חוקרים חנוניים חגגו במסיבות יאכטה והתכנסו על גגות כדי להחליף רכילות ולהשוות רשמים ● כולם היו במצב רוח מרומם

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם הירידות החדות ימשיכו גם במסחר היום, ומה יעשו הדואליות?

מימושים חדים וחשש מהסלמה ביטחונית צפויים להמשיך להעיב היום על הבורסה בתל אביב, רגע לפני המעבר לשבוע המסחר החדש ● מניות הארביטראז' ייתנו פוש ירוק מתון בפתיחת המסחר, אך ככל שהירידות יימשכו הן עלולות להשליך על ביצועי 2025 ועל ההנפקות שעל הפרק ● וול סטריט מאותתת על עייפות, הזהב והכסף חוזרים למרכז הבמה והביטקוין מאכזב ● וגם: למה הנפט יורד?

משרד הפנים / צילום: איל יצהר

משפחות ברוכות ילדים ייפגעו: הנחות הארנונה מתעדכנות לקראת שנת 2026

משרד הפנים הפיץ טיוטת תקנות חדשה אשר מעדכנת את הקריטריונים ואת המשכורות הממוצעות המזכים בהנחה בארנונה • השורה התחתונה: שיעור ההנחה יורד לכלל הזכאים, אך טווחי המשכורות מורחבים

נשים מציגות את דגל סומלילנד לאחר הבחירות לשלטון ב־2024 / צילום: ap, Abdirahman Aleeli

המהלך שמטלטל את אפריקה: למה ישראל הכירה בסומלילנד?

ישראל הפכה לחברה הראשונה באו"ם שמכירה רשמית בסומלילנד כמדינה עצמאית ● מה החשיבות הביטחונית של הצעד למערכה נגד החות'ים, מי המדינה שמשקיעה מאות מיליוני דולרים בטריטוריה האפריקאית - ואיך מגיב העולם למהלך? גלובס עושה סדר

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום

כסף בקיר. עם אלרם רג׳ואן / צילום: פרטי

הצעיר שסגר את עסקת הנדל"ן השביעית שלו בגיל 27

אלרם רג'ואן רק בן 27 וכבר אחרי 7 עסקאות נדל"ן ● מה שהתחיל ברכישה מוצלחת של דירה להשקעה בפתח תקווה, הפך למסע בלתי פוסק אחרי עוד ועוד אפיקי השקעה משתלמים - וצבירת שלל תובנות מהשטח ● וכן, יש גם את העסקה הלא מוצלחת בערד

גניבת רכב / אילוסטרציה: Shutterstock

עלייה של 25% בגניבות רכב ברבעון הרביעי של השנה לעומת הקודם

לפי נתוני פוינטר, בשנת 2025 נרשמה ירידה של 18% בגניבות כלי רכב ובניסיונות גניבה לעומת 2024 ● מדובר בירידה ראשונה מאז תקופת הקורונה, אבל כזו שמלווה בכוכבית ברורה: הרבעון הרביעי של השנה כבר מציג היפוך מגמה, עם עלייה משמעותית בהיקף הגניבות לעומת הרבעון השלישי

אלוף דוד זיני / צילום: דובר צה''ל

בג"ץ דחה את העתירות נגד מינוי דוד זיני לראש השב"כ; הנשיא עמית הסתייג

השופטים סולברג ומינץ קבעו בדעת הרוב כי לא נפל פגם בהחלטת הממשלה ובאישור ועדת גרוניס, והעניקו משקל להסכמות בין רה"מ ליועמ"שית שאפשרו את מינוי דוד זיני לראש השב"כ ● מנגד, הנשיא עמית טען כי ההסכמות אינן יכולות להחליף בחינה מהותית של טוהר המידות ושל הנסיבות שהובילו לבחירתו של זיני לתפקיד

עידו דויטש / צילום: קין עלית צילומי תדמית

בגיל 8 הוא פתח עסק בבית הספר. היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם

הוא גדל בקריית שמונה, הפך את בית הספר לזירת עסקים, שיחק בהפועל גליל עליון וחלם להגיע ל־NBA ● אחרי שניסה לכבוש את ארה"ב עם מיזם לשטיפת סכו"ם, חזר לארץ ● היום הפיתוח שלו משמש גופי ביון וממשלות בעולם ● שיחה קצרה עם עידו דויטש, מייסד–שותף ומנכ"ל ארגו

עבדירחמן מוחמד עבדולאהי, נשיא סומלילנד ובנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל / צילום: Reuters, Monicah Mwangi, Jonathan Ernst

מים, נפט וציר אסטרטגי מול טורקיה: מאחורי ההכרה הישראלית בסומלילנד

אחרי שנים של מגננה מול שלוחות הטרור של איראן וההתפשטות הטורקית, ירושלים מאמצת אסטרטגיה יצירתית - הכרה במדינה שאיש לא הכיר בה קודם ● מהקשרים ההדוקים של נתניהו עם מודי ההודי ועד מלחמות המים והנפט מול מצרים וסומליה - כך נבנה הציר החדש

באיראן מודאגים: המדינה ממערב אסיה שמתקרבת לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: באיראן מודאגים מהתחממות היחסים בין ישראל וארמניה, החלום האימפריאלי של ארדואן נתקל בקשיים ויש קשר לישראל, ובאירלנד לא מכירים בזה שיש אנטישמיות במדינה • כותרות העיתונים בעולם

בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר / צילום: תמר לוין

עם נוף לחרמון: בכמה נמכר בית פרטי על שטח של דונם בשדה אליעזר?

במושב שדה אליעזר בעמק החולה נמכר בית פרטי בן 5 חדרים תמורת 3.83 מיליון שקל ● הבית בשטח בנוי של 180 מ"ר, על קרקע בשטח של דונם וממוקם בהרחבה החדשה של המושב ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

7 מיליון שקל בנהריה, 58 מיליון בתל אביב: כמה עולה לגור ליד הים בישראל?

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי שגרתיות על קו החוף. יצאנו לבדוק את המובילות שבהן ● הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון - מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום

גביע העולם בשלוש מדינות / עיצוב: אלישע נדב

מחירי הכרטיסים למונדיאל שברו שיא היסטורי. איזו נבחרת היא היקרה ביותר?

המשחקים האחרונים של רונאלדו ומסי, אורחים כמו מאסק, צוקרברג וטראמפ ופריסה על פני שלוש מדינות הפכו את מונדיאל 2026, שייערך ביוני, לאירוע חריג בכל קנה־מידה ● לראיה: מחירי הכרטיסים שברו שיא היסטורי ● בפיפ"א צופים 6.5 מיליון מבקרים, שייצרו 185 אלף מקומות עבודה למקומיים ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

השר אלי כהן והשר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי אמסלם - לע''מ, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

פשרה בממשלה: האוצר יקבל דריסת רגל בהחלטות על משק החשמל

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום פשרה בין בצלאל סמוטריץ' לאלי כהן, ולפיה החלטות מדיניות במשק החשמל שחוצות עלות תקציבית מסוימת יעברו רק לאחר התייעצות עם משרד האוצר ● זאת לאחר שבאוצר הזהירו כי צעדים יקרים עלולים להתגלגל לחשבון החשמל של הצרכנים ולהזין את האינפלציה, ודרשו זכות וטו

תחזיות הבנקים הישראליים / עיצוב: אלישע נדב

התחזיות של הבנקים: מה יקרה לדולר וכמה פעמים תרד הריבית ב-2026?

תחזיות הבנקים ל-2026 למשק המקומי צופות התאוששות בצמיחה, התמתנות של האינפלציה ויציבות של השקל ● הורדות ריבית? ההערכות נעות בין שתיים לארבע ● כל זה בהנחה שתהיה שנה שקטה מבחינה גאו-פוליטית, בארץ ובעולם ● תחזיות הבנקים בישראל ל־2026

הטרנד החדש של עולם הדייטינג / איור: נוצר ב־AI באמצעות ננו בננה

כשאמא משתלטת לך על פרופיל הדייטינג

רווקים מותשים לוקחים הימור ונותנים לבני המשפחה לקחת פיקוד על אפליקציות כמו באמבל ו־Hinge

עופרה גנור / צילום: אבי גנור

עופרה גנור נפרדת מהבייבי: "בארה"ב את קבוצות המסעדות הגדולות מנהלים רואי חשבון, לא מסעדנים רומנטיקנים"

אחרי 27 שנה סגרה עופרה גנור את מאנטה ריי, שהייתה לחלק מקו החוף התל אביבי ● בראיון לגלובס היא מודה שהופתעה מהתגובות ("אני מסעדנית בישראל, תמיד מצפה לרע"), מספרת למה ויתרה על השיפוץ היקר ("ידעתי שצריך גם הידוק קונספט"), וממליצה לצעירה שרוצה לעסוק בתחום: "רק אם יש לה סכין בין השיניים כמו שלי היה"