גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הוא מחפש בפורנו? הבמאי תומר הימן הלך לספר את סיפורו של כוכב המין הישראלי וחזר עם תובנות

הבמאי תומר הימן, שיחד עם אחיו ברק עומד מאחורי כמה מהסרטים הדוקומנטריים המטלטלים שנעשו כאן, מספר איך נסחף לעולמו האפל של שחקן הפורנו יונתן אגסי, ומסביר למה לא יביים בפריים־טיים: "אני לא קונה את הגיבורים שלי בכסף" ● ראיון

תומר הימן / צילום: כפיר זיו
תומר הימן / צילום: כפיר זיו

תומר הימן שמע שוב ושוב את השם יונתן אגסי לפני עשר שנים. לא רק שלא היה לו מושג במי מדובר, הוא בטח שלא העלה אז על דעתו שאותו אגסי ירתק אותו עד כדי כך, שיהפוך לגיבור סרט וסדרה דוקומנטריים שעליהם יהיה חתום עם אחיו ברק, בשם "יונתן אגסי הציל את חיי", שמוקרנים בערוץ 8 של HOT ובבתי הקולנוע. כשהימן התחיל לברר במי מדובר, התברר לו שאגסי, אז בן 24, הוא כוכב פורנו ישראלי בשיא תהילתו הגלובאלית. פניו הנאות וגופו החטוב והחשוף הוקרנו על מסכי ענק בכל מסיבות הגייז הגדולות ובתאי השירותים במועדונים.

בתור הומוסקסואל שלא ממש חובב פורנו, הימן לא הבין מה ההתלהבות הגדולה, אבל משהו השתנה כשיצא לצלם לעצמו "הום וידיאו" במצעד הגאווה והתמקד בזוג גברים שהתנשק בלהט. אחרי שהתברר לו שאחד מהם היה אגסי, הימן נדלק, וכמו שקורה לו לא פעם, הוא החליט באותו רגע שהוא רוצה לעשות עליו סרט - כי ככה זה עובד אצלו, הוא מקבל החלטות אינטואיטיבית, מהבטן, בלי היגיון כלכלי, בלי משקיעים, תקציב מוגדר או דד-ליין, ונסחף אחרי הגיבורים שלו למסע עם התחלה וסוף בלתי ידוע. כשיצר עם אגסי קשר, התברר שהוא קפץ מאירופה לישראל לשבוע והזמין אותו למלון שלו ברחוב הירקון.

"אני בא אליו", אומר הימן בלשונו הציורית. "ופותח לי את הדלת בחור עירום כמעט לגמרי, להוציא פיסת בד קטנטונת שבקושי הסתירה, ומתפתחת בינינו שיחה סוריאליסטית. אמרתי שיש לי הצעה בשבילו. הוא מיד שואל מה הפנטזיה שלי, אם אני משלם באירו או דולרים. הבנתי שהוא חושב שאני קליינט, ואז אני מבין שהוא גם נער ליווי. הסברתי שיש כאן אי הבנה, ביקשתי שיתלבש והוא יצא בחליפה, הכי סופיסטיקייטד. אני מציג את עצמי ומבין מהר שאין לו מושג מה אני רוצה ממנו ומי אני. כשאמרתי שבאופן עקרוני אנחנו לא משלמים כסף לגיבורי הסרטים שלנו, הוא נעלב. 'מה שאני עושה בחיים, זה לא בשביל כסף', הוא אמר לי מיד".

אם לא כסף, מה הוא מחפש בפורנו?
"מילוי לבור בנשמה, בדידות, תשומת לב, כאב, וגם בפגישה הראשונית ההיא, נשארה בו נאיביות, ילדותיות וטוב לב, למרות הסחי והמקומות הקשים".

לצלול אל תוך האופל

הרצון לעשות עם אגסי משהו גירד להימן. באותה תקופה הוא וברק אחיו קיבלו פנייה מערוץ 8 לצלם פרויקט בשם "משפחות". 24 פרקים שיביאו את סיפורן של חמש משפחות ישראליות, ארבע כבר לוהקו. הוא מציע לשלב את משפחתו של אגסי. שנתיים הוא מתעד את ההצלחה של יונתן, את התמיכה הבלתי מסויגת שהוא מקבל מאמא שלו, שתומכת וגאה בסרטיו כאילו היה שחקן הוליוודי נוצץ, ולא כוכב מין בסרטים שחלקם קשים לצפייה.

סיפורו של אגסי המופנם ב"משפחות" נחרט בזיכרוני בגלל שהוא נראה כמעט מושלם. גם בהכלה הבלתי מסויגת של האם את העיסוק שלו, והקשר הקרוב והתומך שלה עם הבנים. הבועה הנוצצת הזאת התחילה לאבד מהברק שלה בתום צפייה חגיגית שערכו האחים הימן והשותפות שלהם ליצירת "משפחות", דנה עדן ושולה שפיגל, עם גיבורי הסדרה. כשתומר ליווה את אגסי הביתה, הוא הרגיש שיש לו אנרגיה מוזרה ושאל מה קורה. "לא הראית ולא סיפרת כלום", אמר לו אגסי ושתק.

הימן היה המום. "סיימנו יותר משנתיים של עבודה מסביב לשעון, וזה מה שהוא אומר דקה אחרי ההקרנה? בדיעבד, אני יכול להגיד שהשנים הרעות שלו באמת התחילו כשסיימנו לצלם, אבל גם יכול להיות שנשביתי בקסמיו ובעולם המושלם של שחקן פורנו מדהים שהציג. התעצבנתי, למה אתה אומר לי את זה עכשיו? והוא אמר, אם אתה רוצה לראות את הדברים באמת, אתה לא יכול לבוא עם ברק, שולה ודנה. אתה צריך לבוא לבד ולראות מה זאת תעשיית המין. לא ידעתי אם להאמין לו, האם הוא אומר את זה כי הוא עצוב שתשומת הלב שלי אליו נגמרה, מה זה לא הראית כלום?

"שלושה ימים אחרי, הוא מזמין אותי למסיבה מטורפת בארץ ואני מקבל את הבום. באתי עם מצלמה קטנה. המועדון מפוצץ, בכניסה תורים ארוכים ואני נכנס למאחורי הקלעים, חדר קטן, אפלולי, עשרה גברים עומדים במעגל וכל אחד מהם מזריק לאיבר המין שלו חומר כימי, אללה יוסטור, כדי שאיבר המין לא ייפול במשך ארבע שעות. ככה נכנסתי לעולם האפל של יונתן אגסי, למסע של ארבע וחצי שנים, הולך למסיבות, אורגיות, סמים".

ואיפה אתה בכל זה? צופה מהצד ומתעד, או גם מנסה לעזור לו ולהציל את עצמו מעצמו?
"אנחנו חברים באותו זמן. אני מנסה לעזור, כמה פעמים העליתי אותו על המטוס גמור, שילמתי כרטיס ושלחתי אותו לאמא שלו שתטפל בו. במקביל לדאגה ולעזרה, אני מבין שהמצלמה רואה דברים אפלים. אתה לא יכול להוציא אדם שרוצה להיות מסטול. אין לא ידעתי, לא שמעתי, לא מצלמים, זה חלק מהסיפור. יש בזה אקט לא מוסרי בלא להראות את הדברים האלה".

אם כבר מדברים על מוסר, זה מוסרי שאתה מנצל את מצבו של אדם שנמצא בתחתית כדי לצלם סרט שהוא לא מרוויח ממנו דבר?
"כל עשייה דוקומנטרית היא עשייה נצלנית. 20 שנים שאני עושה סרטים. זה לא מוסרי לכווץ את חייו של אדם למאה דקות. יש משהו מתנשא בלהגיד שיונתן חלש. הוא לא פראייר בכלל, כי בהפוך על הפוך, הוא ניצל אותי. הוא קיבל תשומת לב והסרט מאפשר לו המון דברים. המתנה הכי גדולה שהסרט נתן לו, שהוא הוציא אותו מהסמים. כשהוא ראה את הסצנות שלו מסומם וזרוק - הוא נבהל".

אתה מצטדק.
"אני מאפשר לגיבורים שלי לראות את הסצנות ולהטיל וטו אמיתי ולא פיקטיבי. אם הוא לא רוצה משהו, אלחם, אבל המילה האחרונה היא שלו וזה נותן להם שליטה. זה סרט אפל ויונתן נתן לו אישור. אם רוצים לנער את הספינה ולעורר משהו, ככה זה צריך להיות. עידנתי את המציאות. את יודעת כמה פעמים יונתן כמעט מת? יש סצנה שרואים אותו גוסס והיא לא נכנסה, כי יש גבול למה שהצופה יכול להכיל. גם ככה לקחנו את זה לקצה".

ולמרות שהסוף הוא, לפחות בינתיים, סוף טוב, סיימת את הסרט כשיונתן מכור.
"אני לא רץ אחרי המאוויים של הצופים. אני שמח שהסוף של הסרט קשה והמציאות אופטימית ולא ההפך. יותר חשוב מה קורה לו בחיים, איך הכול יצא משליטה. אבא שלו, שעזב כשמלאה ליונתן שנה, גר ארבעה בלוקים מהסטודיו שבו צילם את סרטי הפורנו. קבעתי איתו פגישה. הוא האשים את אנה, אמא של יונתן, שהיא הזניחה את הילדים, ומתברר שבפועל היא פרנסה אותם לבד והייתה מסורה להם, וכאן יש אמירה חזקה נגד גברים סטרייטים, שנותנים את הזרע שלהם וממשיכים הלאה. אני נשארתי עם שאלות עמוקות על הורות".

"לא עושים כסף מדוקו"

הימן ובן זוגו הם הורים לתאומים בני שלוש וחצי. דאגה כלכלית שהצליחה למרכז אותו קצת מבחינה זו, אף שעדיין הוא לא מסוגל לראות את העולם ואת האמנות שלו דרך החור שבשקל - מה שמוציא שוב ושוב את אחיו, השותף שלו להפקות, מדעתו. זה היה עם הסרט "מיסטר גאגא" על אוהד נהרין, שכמעט הביא אותם לפשיטת רגל והפך לסרט התיעודי הנצפה ביותר אי פעם בישראל.

"לא עושים כסף מקולנוע דוקו", אומר הימן. "אני מקבל הצעות מהפריים-טיים הטלוויזיוני, 'מחוברים', 'מעושרות'".

למה לא מחוברים? תפור עליך.
"הרגשתי שזה לא הקו שלי. אני לא קונה את הגיבורים שלי בכסף ולא עושה סרטי תדמית, אני לא מזייף ויש לזה ערך רגשי וכלכלי. יודעים שהסרטים של האחים הימן יהיו ההפקה הכי עשירה ומלאה ונאמנה לעצמה. יכולנו לקצץ ולקחת יותר לעצמנו, אבל אני לא מסוגל. אני חי מהקרנות בארץ, מהעולם, הרצאות, זכויות יוצרים. אני בא מבית של חקלאים, חורף, קיץ, מוקדם בבוקר, לפרות יש חלב בעטינים וצריך לצאת לחלוב".

תומר הימן | אישי: 48, בזוגיות + 2, מתגורר בתל אביב | אקטואלי: במאי הסרט "יונתן אגסי הציל את חיי", שמוקרן בקולנוע לב, ושסדרה שהופקה ממנו משודרת בימים אלה בערוץ 8 של HOT

עוד כתבות

קולקציית החורף של יוניקלו, בייג'ינג / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

סוף עונה: תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית חדשה של קיץ שלא נגמר

חורפים קצרים וקייצים ארוכים מייתרים את החלפת הארונות המסורתית ומאלצים את עולם האופנה לחשוב מחדש ● מותגים ישראליים ובינלאומיים מגיבים באימוץ קולקציות רב־עונתיות גמישות, המורכבות מפריטים על־זמניים ● במקביל, הצרכן לומד שקנייה בזול עולה ביוקר: "כל הרשתות המהירות מרעילות אותנו, לא רק שיין"

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

פרשת בונוס ביוגרופ: התיק נגד המנכ"ל והיו"ר הועבר לפרקליטות

רשות ני"ע העבירה את תיק החקירה נגד בכירי חברת בונוס ביוגרופ, שמפתחת שתלי עצם, לפרקליטות מיסוי וכלכלה ● לפי החשד, המעורבים ביצעו מספר פעולות שנועדו להגדיל את שווי החברה, כדי שהמניה תמשיך להיכלל במדדי ת"א 90 ו-125

אירוע ''נוצות הזהב'', מייסד האירוע פול אמסלם והזמר הצרפתי תומאס דיטרון. לנער את השיח מאינטרסים / צילום: Paul Bourdel

בצרפת היייננים והמסעדנים מבקרים את המבקרים - האם זה יכול לקרות גם פה?

לפני כעשור מאסה קבוצת מסעדנים ואנשי יין צרפתים מסקירות שטחיות ומוטות יח"צ ● הם החליטו להפנות זרקור למבקרים – ולדרג אותם לפי רמת המקצועיות ● האמצעי: יצירת אירוע אגדי של יין וגסטרונומיה, שבו הטובים שבמבקרים יזכו להוקרה

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בירידות קלות; מניות הטכנולוגיה והבנייה נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5% ● מניית נקסט ויז'ן קפצה בכ-4% ● שבוע של שיאים חדשים עבר על תל אביב, אבל בוול סטריט הרוחות סוערות ● רגע אחרי הורדת הריבית, דוחות של שתי שחקניות מרכזיות בתחום ה-AI הציפו מחדש את החששות בשוק ● השקל לא מפסיק להתחזק מול הדולר, ובבנק סיטי טוענים כי הוא מוערך יתר על המידה בכ-20% ● וגם: שתי המניות הישראליות שצנחו בעשרות אחוזים - ועכשיו האנליסטים מזהים בהן הזדמנות

חולי סרטן חיים יותר שנים. אבל המדינה לא ערוכה / צילום: AI

"אולי אם הייתה לי קרחת היו רואים אותי": חולי סרטן חיים יותר שנים. אבל המדינה לא ערוכה לזה

מדע הסרטן והטיפול המתקדם בו הביאו בשורה לחולים, ובישראל כשני שלישים מהם זוכים לחיות יותר משנה מרגע הגילוי ● אלא שבפועל נוצר פה פסיפס מורכב של אנשים, עם צרכים שונים ומשתנים, שמערכות התמיכה לא יודעות לעכל: ממימון תרופות, דרך מענה בקהילה ועד הניסיון להשתלב בשגרה ובעבודה ● כרגע אין תוכנית לאומית ו"החולים החדשים" נופלים בין הכיסאות

הפגנת חוסכי סלייס מחוץ לביהמ''ש הבוקר / צילום: עמירם גיל

ביהמ"ש על פרשת סלייס: הליך פלילי יכול היה לסייע להשבת הכסף

בדיון לאישור הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה, השופטת סיגל יעקבי רמזה לקיום חקירה סמויה במישור הפלילי ואמרה: "אני אופטימית ומאמינה בצדק ושאנשים יקבלו בסוף את הכסף. ברור לי ששנתיים זה מעבר להרי החושך למישהו שצריך תרופות" ● בין הנושאים שעלו: התביעות המתגבשות נגד בעלי השליטה בסלייס ודיון עתידי בבג"ץ על ערבות מדינה לחוסכים

ראאד סעד, מס' 2 בחמאס

האזהרה הדחופה של חמאס למחבלים אחרי חיסול סעד

שני לוחמים במילואים נפצעו קל בפיצוץ מטען בדרום רצועת עזה ● גורם ביטחוני אמר כי גוברת ההערכה שראאד סעד, מספר 2 בחמאס, חוסל בתקיפה במערב העיר עזה ● ברויטרס דווח כי בשלהי כהונת ביידן, גורמי מודיעין אמריקאים השעו זמנית חלק משיתוף המודיעין עם ישראל, בשל חשש בנוגע להתנהלותה במלחמה ברצועת עזה ● עדכונים שוטפים 

העסקה נסגרה: אלביט עקפה את טורקיה, ותספק נשק לפרו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: פרו תרכוש שלוש מערכות ארטילריה של אלביט בהיקף של 60 מיליון דולר, ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל האשים את חמאס בפשעי מלחמה, ושיתוף הפעולה הצרפתי-אמריקאי שיכול לפרק את חיזבאללה מנשקו ● כותרות העיתונים בעולם

כלב-רובוט בדמות אילון מאסק / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הלהיט הוויראלי חדש: כלב-רובוט עם פרצוף של מאסק ב-100 אלף דולר

לאמן ביפל, שהצית את טירוף ה־NFT ונחשב לאחד האמנים החיים היקרים בעולם, יש אטרקציה חדשה במחיר מופקע: רובוט דמוי כלב, שלגופו פרצוף אמיתי להפליא של מיליארדי טק כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס ● ביפל: "זה לא נגד אף אחד, גם אני אחד מהכלבים"

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לצמרת האוצר, ומינוי פרוזנפר כנראה יוכשר

מיכל עבאדי־בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית באוצר º זאת, במסגרת מהלך שיאפשר לשר האוצר להשלים גם את מינויו של מהרן פרוזנפר לממונה על התקציבים לאחר שנפסל

המכלית שהוחרמה ע''י ארה''ב / צילום: ap, ©2025 Vantor via

יצוא הנפט מוונצואלה צנח לאחר שארה"ב החרימה מכלית מול חופיה

החרמת מכלית והחרפת הסנקציות מצד ארה"ב משתקות כמעט לחלוטין את יצוא הנפט מוונצואלה, מותירות מיליוני חביות תקועות בים ומאותתות על מעבר אמריקאי ללחץ צבאי גלוי על משטר מדורו

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

החברה שבנתה ל-OpenAI את חוות השרתים הגדולה בארה"ב בדרך לישראל

לגלובס נודע כי נציגי חברת קרוסו, שהחלה דרכה בכריית ביטקוין, קיימו פגישה במשרד האוצר ● נבחנת כניסה לשוק הישראלי באמצעות שכירת שטחים בחוות שרתים קיימות, בהיקפים של עשרות מגוואט ● המהלך עשוי להוסיף שחקנית חדשה לשוק תשתיות ה-AI המקומי

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם פרופ' יוסי מן / צילום: גלעד קוולרציק

למה יורש העצר הסעודי כל כך פוחד מנורמליזציה עם ישראל?

שיחה עם פרופ' יוסי מן, מומחה למפרץ הערבי מאוניברסיטת בר אילן ● על הצפי לכינון היחסים עם סעודיה, הכיוון המתון שאליו היא הולכת, השינויים שחווה הכלכלה והתפקיד הבא שלה בעזה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שלישית בסדרה

מגרש ריק ברחוב איינשטיין בת''א / צילום: איל יצהר

אחרי 25 שנה: המס שבדרך חזרה לשוק הנדל״ן. כל הפרטים

המס יטיל חובת תשלום על קרקע פנויה, עבור הגדלת הכנסות המדינה ● עם זאת, מומחים מזהירים כי העיוותים מהעבר עלולים לחזור, בעוד חברות נדל"ן צפויות להעדיף לשלם ולא לשמש קרקעות ● גלובס עושה סדר

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבית החולים הדסה ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד

התוואי התת קרקעי ברפיח / צילום: דובר צה''ל

שורדי שבי פנו בדרישה לנתניהו: "תקים ועדת חקירה ממלכתית"

צה"ל תקף בדרום לבנון בפעם השלישית היום ● המסר של חמאס לפעילי הארגון לאחר החיסול: "גלו ערנות וזהירות" ● משרד הפנים של חמאס: אחמד זמזם, קצין במשרד הפנים של חמאס - חוסל בידי חמושים במחנה הפליטים אל-מע'אזי שבמרכז הרצועה ● עדכונים שוטפים

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הקשיש מת? משרד המשפטים: הזכויות בפרויקט פינוי בינוי שיעברו בירושה

המשנה ליועמ"שית, עו"ד כרמית יוליס, פרסמה חוות-דעת העוסקת בסוגיית העברת התמורות הייחודיות המוקנות לבעלי דירות קשישים, במסגרת עסקאות התחדשות עירונית ליורשיהם ● בין היתר נקבע כי קבלת התמורות הייחודיות של הקשיש תיחשב כנכס מנכסי העיזבון שעובר בירושה ליורשיו

מפעל סוגת בקרית גת / צילום: יח''צ

מותגים שחוזרים לתקופת המנדט הבריטי ועסקה עם שרי אריסון: הדרך של אחת החברות הוותיקות בישראל להנפקת ענק

כשהיא חמושה בשורה של מותגי מזון שמוכרים בכל בית, מניית סוגת נחתה על שולחנם של המשקיעים בת"א ● עם נתחי שוק משמעותיים במלח, סוכר, אורז ושמן, היא מחפשת להמשיך להתרחב ● ובזמן שהמשקיעים מסתערים, יש מי שחושש מעליות מחירים עתידיות: "יודעים מה קורה לחברה שמנפיקה ורוצה לחלק דיבידנדים"