גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל גוגל בבית הנבחרים: "שקופים לגבי המידע שאוספים"

(עדכון) ● סונדאר פי'צאי הופיע היום בשימוע מול בית הנבחרים האמריקאי, שבחן האם במנוע החיפוש של גוגל וביוטיוב יש הטיה נגד דעות שמרניות ● חבר הקונגרס קווין מקרתני הביע דאגה מכך שגוגל עשויה לחזק את המשטר האוטוריטרי בסין ● פיצ'אי: "אין אפשרות להתערב באופן אינדיבידואלי בתוצאות הבחירות"

סונדר פיצ‘אי מנכ“ל גוגל / צילום: רויטרס
סונדר פיצ‘אי מנכ“ל גוגל / צילום: רויטרס

מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, הופיע היום (ג') בשימוע בפני ועדת השיפוט של הקונגרס האמריקאי. שמו של השימוע היה "שקיפות ואחריותיות: בחינה של גוגל ושל פרקטיקות איסוף המידע שלה, השימוש בו והסינון שלו", כאשר הנושא הרשמי שלו הוא בחינה האם במנוע החיפוש של גוגל וביוטיוב יש הטיה נגד דעות שמרניות, טענות שבין היתר הועלו לפני מספר חודשים ע"י נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

חבר הקונגרס קווין מקרתני היה הראשון לשאת הערות פתיחה בשימוע, ואמר כי התנהלות גוגל מעלה דאגות הנוגעות להטיות, אנטי-תחרותיות, וצנזורה. מקרתני הביע דאגה מכך שגוגל עשויה לחזק את המשטר האוטוריטרי בסין, והזכיר לפיצ'אי את החלטת גוגל מ-2013 להפסיק לפעול בסין, ושאל מה השתנה. "האם חברות הטכנולוגיה משמשות עבור חופש או עבור שליטה?" שאל, והוסיף כי העולם החופשי תלוי באינטרנט חופשי.

יו"ר הוועדה, בוב גודלט, אמר בהערות הפתיחה שלו כי "כמעט בכל דקה ביום מערכת ההפעלה אנדרואיד שולחת מידע על כל טלפון שמשתמש במערכת ההפעלה. גוגל מסוגלת לאסוף מידע שיגרום אפילו ל-NSA להסמיק. לדעתי לרוב האמריקאים אין מושג כמה מידע נאסף עליהם. אני מקווה לקבל היום תשובות לאופן השימוש במידע שגוגל אוספת. אנחנו מעוניינים לדעת גם איך גוגל מחליטה איזה תוכן לסנן, ומי בגוגל קובע את זה. בכירים בגוגל דנו בתוצאות הבחירות של 2016, והאם הם עומדים בערכי גוגל, והעובדה הזו הופכת את השאלות האלה לחשובות יותר. מגיע לאזרחי ארה"ב לדעת איזה מידע הם לא מקבלים כשהם מחפשים מידע בגוגל. תוצאות מחקרים חשפו כי דירוג תוצאות חיפוש אף יכולות לשנות את ההחלטה של מצביעים".

גודלט הוסיף כי "כמעט בלתי אפשרי עבור משתמשים להימנע לחלוטין משימוש בגוגל. גוגל היא הרבה דברים - היא אספנית המידע הגדולה בעולם, מפרסמת, וענקית אינטרנט ולכן חששות למניפולציה ממניעים פוליטיים הם חמורים. ולמרות זאת, גוגל היא התגלמות החלום האמריקאי, שהוקמה ע"י שני סטודנטים בגראז'".

חבר הוועדה הבכיר ג'רי נדלר אמר בהערות הפתיחה שלו כי "יש שאלות לגיטימיות שצריך להעלות לגבי פרקטיקות החברה, הכוללות שאלות הנוגעות לדאטה ופרטיות. אבל לחשוב שבגוגל יש הטייה נגד קונסרבטיבים זו פנטזיה, תיאוריית קונספירציה ללא הוכחות. ואפילו אם הייתה בה הטיה, זו זכותה כחברה פרטית. המיקוד שלנו היום צריך להיות בדיקת איך שחקנים זרים משתמשים בפלטפורמה כדי להשפיע על השיח הפנימי שלנו. עד היום לא ניהלנו שימוע הנוגע להתערבות הרוסית בבחירות 2016, למרות הראיות הרבות הקיימות. אנחנו צריכים לבדוק גם איך גוגל מונעת גזענות והפצת שנאה. עלינו לוודא שחברות מתחרות יכולות לפעול בחופשיות, מה גוגל עושה לגבי חומרים פיראטיים, ומה גוגל עושה כדי להגן על הדאטה הפרטי של המשתמשים. מטרידים אותי גם הדיווחים על פיתוח מנוע החיפוש לשוק הסיני שלא רק יהיה מצונזר, אלא גם יאפשר לממשלה הסינית לנטר משתמשים. לצערי, אנחנו נבזבז היום עוד זמן וכספי משלמי מיסים על תיאוריות קונספירציה ימניות במקום להתרכז בשאלות החשובות".

גם פיצ'אי נשא הערות פתיחה. בין היתר אמר בהם פיצ'אי כי "אנחנו עובדים קשה כדי להבטיח את היושרה של המוצרים שלנו, וקובעים מספר של איזונים ובלמים על מנת להבטיח שימשיכו לעמוד בסטנדרטים שלנו. אני מוביל את החברה הזו ללא הטייה פוליטית ופועל כדי להבטיח שהמוצרים שלנו ימשיכו לפעול בצורה הזו. דרך פעולה אחרת תהיה בניגוד לעקרונות הליבה שלנו ולאינטרסים העסקיים שלנו". עוד אומר פיצ'אי בהערותיו כי "גם כשאנחנו מתרחבים לשווקים חדשים אנחנו אף פעם לא שוכחים את השורשים האמריקאים שלנו" וכי "אנחנו פועלים ונמשיך לפעול יחד עם הממשלה כדי לשמור על מוצרינו בטוחים ומאובטחים".

גודלט שאל את פיצ'אי האם זה נכון שבכל כמה דקות מערכת אנדרואיד שולחת פרטים על מהירות התנועה של הטלפון, המיקום, הטמפרטורה שסביבו ועוד, ופיצ'אי השיב כי "אנחנו עושים הרבה כדי להגן על פרטיות המשתמשים, וזה תלוי באפליקציות שהמשתמש בוחר להוריד, למשל אפליקציות כושר אוספות מידע רב. אנחנו שקופים לגבי המידע שאנו אוספים". כשנשאל אם לדעתו המשתמש הממוצע מבין מה נאסף עליו כשהוא מסכים לתנאי השימוש, פיצ'אי אמר כי "אנחנו מזכירים למשתמשים בכל חודש לבדוק את הגדרות הפרטיות שלהם, אנחנו מראים להם איזה סוג אינפורמציה אנחנו אוספים והם יכולים להחליט אם להמשיך או להפסיק ולקחת איתם את המידע שלהם".

כשנשאל על ידי גודלט האם גוגל או יוטיוב יסכימו לבצע שינויים עבור דיאלוג בריא יותר בפלטפורמות גם אם המשמעות היא פחות מעורבות משתמשים, פיצ'אי השיב כי "לחלוטין, המטרות שלנו הן ארוכות טווח לגבי משתמשים, ואנחנו חושבים על האושר של המשתמשים, ורוצים לגרום לזה לפעול באופן בר-קיימא".

נדלר שאל את פיצ'אי האם גוגל יודעת היום באיזו רמה הפלטפורמות שלה נוצלו ע"י הרוסים לפני שנתיים, פיצ'אי השיב כי "אנחנו יודעים שהיו שני חשבונות עיקריים לפרסום מודעות בגוגל של רוסים. הייתה פעילות מוגבלת. בבחירות 2018 בחנו איך קונים מודעות, ושיתפנו פעולה עם חברות אחרות ועם הממשל בנושא".

כשחבר הקונגרס סמית' הציג בפני פיצ'אי מחקרים שמראים על הטייה בתוצאות החיפוש, פיצ'אי טען כי המחקרים שהזכיר חבר הקונגרס השתמשו במתודולוגיה בעייתית, וציין כי חשוב עבור גוגל להרוויח את אמונם של משתמשים גם כאינטרס עסקי. "הסתכלנו על המשאבים שאנו מראים בתוצאות החיפוש של חדשות ומצאנו כי הם מגוונים" אמר. כשנשאל על ידי סמית' מדוע עד היום אף עובד לא נענש על ביצוע מניפולציה בתוצאות החיפוש, פיצ'אי השיב כי "זה בלתי אפשרי עבור עובד אינדיבידואלי או קבוצת עובדים לערוך מניפולציה על תוצאות החיפוש".

חברת הקונגרס לופגרן אמרה כי "אם מחפשים היום את המילה אידיוט בתמונות בגוגל, מופיעה תמונה של דונלד טראמפ. איך זה קורה?", וביקשה לדעת איך פועל תהליך החיפוש. פיצ'אי השיב כי תהליך התאמת תוצאות החיפוש כולל בחינה של מיליארדי דפים והתאמה באמצעות מילות מפתח, תוך התחשבות בגורמים כמו פופולריות ועד כמה דפים הם חדשים, כדי למצוא את התוצאות המתאימות ביותר. "אז זה לא איש קטן שעומד מאחורי וילון ומחליט על התוצאות?" שאלה לופגרן. "אין אפשרות להתערב באופן אינדיבידואלי בתוצאות הבחירות". חזר פיצ'אי, "ובחלק גדול מהביטויים שאנשים מחפשים בכלל לא נתקלנו לפני כן".

כשפיצ'אי נשאל על ידי חברת הקונגרס ג'קסון לי על השקת מוצר חיפוש סיני מצונזר, הוא השיב כי "אין לנו כרגע תכניות להשיק מוצר בסין. אבל אנחנו תמיד מנסים לספק מידע לכל העולם. כשיהיו לנו תכניות לחזור לסין נהיה שקופים לחלוטין, גם עם מחוקקים". לשאלה על קידום מגוון (Diversity) ביוטיוב הוא ענה כי "אנחנו מאוד מחויבים למגוון ונמצאים באינטראקציה עם קהילות של מיעוטים כדי להבטיח שיש להם ייצוג ביוטיוב".

"האם תוכל לשפר את הכלים שיאפשרו לאנשים להבין טוב יותר איך להגן על המידע שלהם?" שאל חבר הקונגרס איסה, "אנחנו נותנים היום הגדרות פשוטות ודרכים לשלוט על זה, אבל יש מקום להשתפר ואנחנו רוצים לפשט את זה" השיב פיצ'אי. חבר הקונגרס כהן אמר לפיצ'אי כי"אני לא תמיד מבין את כל הדרכים לכבות את המיקום", והציע "האם חשבתם להקים בית ספר אונליין שבו אפשר לשאול שאלות ולדבר עם מישהו?". "לא חשבנו על אופציה כזו, אבל אני מקבל את הפידבק. היום אנחנו מזכירים לאנשים ומראים להם איך לשלוט על הגדרות הפרטיות שלהם" אמר פיצ'אי.

חבר הקונגרס ג'ורדן התייחס לאימייל שבו ראש השיווק הרב תרבותי בגוגל כתבה יום לאחר הבחירות על בניית פיצ'רים שמטרתם לוודא שהקהילה הלטינית מצביעה במדינות המתנדנדות. פיצ'אי הכחיש שנעשה מאמץ כזה, למרות האימייל שחבר הקונגרס הציג, וטען כי גוגל לא מוציאה לפועל מאמצים שמשתפים פעולה עם צד פוליטי אחד בלבד. הוא טען כי תוכן האימייל נחקר ולא נמצאו ראיות לכתוב.

חבר הקונגרס פו שאל בתקיפות אם גוגל תדע שהוא זז אם הוא יעבור מקום באולם, אך פיצ'אי השיב כי הוא לא יכול לספק תשובה חד משמעית, מאחר שהדבר תלוי בשירותים אליהם הוא נרשם במכשיר הטלפון שלו. כשנשאל על ידי חבר הקונגרס דויטש האם דאטה הנוגע למיקום, שחברות שמפרסמות באמצעות גוגל אוספות, מגיע גם לגוגל, פיצ'אי ענה רק כי מודעה על מסעדה מסוימת יכולה להיות מוצגת לאדם שנמצא בסביבת המסעדה אם לא כיבה את פיצ'ר המיקום בטלפון.

חבר הקונגרס מרינו שאל מה השתנה בעבודה מול סין, בהתחשב בעובדה שגוגל הפסיקה לפעול שם לפני מספר שנים ועכשיו מתכננת לחזור, ואיך עבודה מול סין מתאימה לערכי היסוד של גוגל. "אין כרגע תוכניות להשיק מוצר בסין, אבל בכל מדינה שבה השקנו מוצרים הייתה לכך השפעה חיובית על המשתמשים", אמר פיצ'אי. כשנשאל איזה מידע גוגל תחלוק עם הסינים על מדינות אחרות אם תשיק שם מוצר, פיצ'אי ענה כי "כרגע אין תוכניות כאלה, אבל לפני שאנחנו נכנסים למדינה אנחנו בוחנים את התנאים לפעול שם". בתשובה לשאלה של חברת הקונגרס בס, פיצ'אי אמר כי לגוגל יש מערכות שיודעות לזהות פעילות של בוטים.

חבר הקונגרס סיסילין שאל האם כרגע נערכות שיחות עם חברי ממשלה בסין לגבי השקת מוצר חיפוש, פיצ'אי הדגיש כי מדובר במאמץ פנימי בשלב זה. כשנשאל מי מפתח אותו בגוגל, הוא אמר שמספר צוותים לוקחים חלק, המובילים הם צוות החיפוש, אך שמדובר במאמץ מוגבל.

עבור פיצ'אי מדובר בשימוע הפומבי הראשון מול מחוקקים אמריקאים. בחודש ספטמבר, מייסד גוגל ומנכ"ל חברת האם שלה, אלפבית, לארי פייג', הוזמן לשימוע בוועדת המודיעין של הסנאט, בו השתתפו גם מנכ"ל טוויטר ג'ק דורסי, וסמנכ"לית האופרציה של פייסבוק, שריל סנדברג, אך סירב להגיע. סירוב זה התקבל בכעס בקרב המחוקקים, והיעדרותו הודגשה בכסא הריק שהושאר עבורו.

עוד כתבות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בזכות תוצאות חזקות, אופטימיות לעתיד ומהלך תקדימי: זו המנצחת הגדולה עד כה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר