גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאומי שוקי הון: שוק האג"ח המקומי לא אטרקטיבי, בוול סטריט עוד לא ראינו את התחתית

כלכלני בית ההשקעות לא צופים האטה במשק או מיתון באופק ● הנתונים הכלכליים של ישראל תומכים בשוק המניות המקומי ולהערכתם מגזרי הגז, הזיקוק, הבנקאות והמזון יציגו ביצועים עודפים בשנה הבאה ● למרות שהגורמים להיחלשות השקל עדיין כאן הם לא פוסלים מהפך והתחזקות מול הדולר, שייחלש להערכתם מול מטבעות מרכזיים בעולם ● בהסתכלות עולמית, בבלרוק מעדיפים את מגזרי הבריאות, מוצרי הצריכה והטכנולוגיה וממליצים להתרחק מאירופה, למרות המחירים הזולים

הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: איל יצהר

המשקיעים, גם במניות וגם באיגרות חוב, עדיין לא רואים אור בקצה 2018 שמגיעה בימים אלו לסיומה. לאחר שבמשך מרבית חודשי השנה רשמו מדדי המניות בארץ ובעולם עליות, החל מאוקטובר חל שינוי דרמטי והם צנחו תוך עלייה משמעותית ברמת התנודתיות. הירידות נמשכו ואף החריפו בימים האחרונים, על רקע עלייה בהיקף הסיכונים שרואים המשקיעים. מעל לכל מרחף החשש ההולך וגובר מפני האטה דרמטית בקצב הצמיחה העולמי והמקומי, ואולי אף גלישה למיתון בשנה הבאה.

עם זאת, בסקירה מקיפה שפרסמו כלכלני לאומי שוקי הון, הם לא צופים האטה במשק או מיתון באופק, ומעריכים כי כלכלת ישראל תמשיך לצמוח בקצב דומה לקצב ששרר בשנה הנוכחית - סביב 3%-3.5%. להערכתם, "נראה כי הצריכה הפרטית תמשיך להוות מנוע צמיחה עיקרי - כמו גם המשך הגידול בהשקעות בענפי המשק".

מדד ת"א 125: הריבית צנחה, המכפיל לא השתנה

עוד צופים בלאומי שוקי הון כי האינפלציה ב-2019 תמשיך להיות מרוסנת, על רקע התמתנות צפויה במחירי הדיור, יציבות בשער השקל והמשך מציאות של מחירי סחורות נמוכים יחסית. עם זאת, "גל ההתייקרויות הצפוי במשק בתקופה הקרובה אמור לשמור את סביבת האינפלציה סביב הגבול התחתון של יעד יציבות המחירים - קרי 1%". לכן, להערכתם, ריבית בנק ישראל תעלה, אבל בקצב איטי. לפיכך, "סביבת הריבית תישאר נמוכה יחסית גם לאורך שנת 2019. אנו מעריכים כי בנק ישראל יעלה את הריבית במספר פעימות, בין אחת לשלוש, בנות 0.25% כל אחת".

מכפיל הרווח הנקי: עדיין זול אבל הרבה פחות

שוק האג"ח המקומי: "דירוג גבוה, מח"מ קצר"

לגבי שוק האג"ח הממשלתי מציינים בלאומי שוקי הון כי הוא "לא נראה אטרקטיבי, נוכח המשך תהליך העלאת ריבית בנק ישראל והציפייה לעלייה בתשואות - בפרט בחלק הקצר של העקום. להערכתנו, תלילות העקומים בישראל, שגבוהה מאוד בהשוואה לעולם, צפויה להתחיל לרדת במהלך השנה. לאחר תקופה בה נפתח פער תשואות שלילי, בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב, השנה אנו צפויים להיות עדים לצמצום הפערים בכל הטווחים".

לדבריהם לא מן הנמנע כי "בטווח של 10 שנים, הפער השלילי יימחק לחלוטין. ברמת התשואות הנוכחית, אנו ממליצים על מח"מ החזקות קצר-בינוני של עד ארבע שנים. מבחינת אלוקציה בין שקלים לא צמודים וצמודי מדד, אנו ממליצים על החזקה עודפת קלה באפיק צמוד המדד".

להערכתם שוק האג"ח הקונצרניות נראה גם הוא פחות אטרקטיבי, על רקע הסיבות שהוזכרו בקשר עם האג"ח הממשלתיות, וכן על רקע המשך תהליך צמצום הנזילות בעולם והירידה ב"תיאבון לסיכון". ההמלצה של לאומי היא להחזיק בעיקר חברות איכותיות בדירוג גבוה, ובמח"מ קצר יחסית.

ארה"ב: לא בתחתית, אך "פוטנציאל הירידות מוגבל"

שוקי המניות של ארה"ב עומדים להיכנס לשנת 2019 עם רמת תנודתיות שהיא הגבוהה ביותר ששררה מאז 2011. מנגד, מציינים בלאומי, כי "אחרי ירידות השערים האחרונות, השנה הקרובה מתחילה עם מחירי מניות נוחים יחסית".

ריבית הפדרל ריזרב צפויה למצות את מהלך העלייה ב-2019, גורם שעשוי לתמוך במדדי המניות במחצית השנייה של השנה. גם התקדמות במלחמת הסחר, שאת הסימנים הראשונים שלה ראינו בהפסקת האש עם סין, עשויה לשמש כזרז. יחד עם זאת, "רשימת הסיכונים בפתח השנה החדשה אינה קצרה והיא מהמשמעותיות שזכורות בשנים האחרונות". בין השאר כוללים הסיכונים מיצוי פוטנציאל הצמיחה; דעיכת השפעת הטבות המיסוי של טראמפ; העמקת מלחמת הסחר; האטה בכלכלה האמריקאית לצד צפי להאטה בצמיחה העולם - השפעה על הייצוא האמריקאי; עקום ריבית שנמצא לקראת התהפכות לצד עלייה במרווחי האשראי; ושינוי פרדיגמה של הבנקים המרכזיים בעולם, שעוברים למדיניות נורמליזציה ונסיגה מההרחבות.

בלאומי שוקי הון סבורים שעדיין לא ראינו את התחתית, כך שהיא תיקבע איפה שהוא במהלך 2019. "הפד וה-ECB התחילו כבר לנקוט בשפה 'יונית' יותר, ולנוכח הירידה בציפיות האינפלציה הם יוכלו להרשות לעצמם לשוב ולתמוך בשווקים - כבר בטווח הזמן הבינוני, כלומר במהלך 2019. איננו צופים מיתון בכלכלה האמריקאית אלא מגמה של האטה, ולכן בהסתמך על מקרי עבר, פוטנציאל הירידות בשוק המניות הוא יחסית מוגבל. הירידות בתקופות מסוג זה הן קצרות יחסית בזמן ובעוצמתן. ככל הנראה, טרם ראינו את התחתית, אך היינו מצפים שנקודת השפל במדדים המובילים (S&P 500 ונאסד"ק) תהיה נמוכה בכ-20% מהשיא - לא מעבר לכך".

שוק המניות המקומי: ממערב תיפתח הרעה

לגבי הבורסה של תל אביב מציינים כלכלני לאומי שוקי הון כי הנתונים הכלכליים של ישראל בהחלט תומכים בשוק המניות המקומי: צמיחה נאה, חברות רווחיות, ריבית נמוכה, אינפלציה מרוסנת ומעל לכל - תמחור סביר והוגן. לכאורה, "כל מה שצריך בכדי לעודד השקעה באקוויטי. אז זו בדיוק הנקודה, שמההיבט הפונדמנטלי המניות המקומיות יותר מראויות להשקעה, אבל רמת הסיכון קפצה מדרגה".

"סיכון ההשקעה באקוויטי המקומי מצוי בעיקרו במישור המסחרי. שוק המניות בישראל מתואם בעיקר עם עמיתו האמריקני, כאשר עד לפני שלושה חודשים המניות בארה"ב הפגינו חסינות, תוך שהן 'מתעלמות' מירידות השערים בעולם. ברבעון האחרון של השנה התמונה השתנתה, שכן ארה"ב הצטרפה למגמת השלילית - וזו, בהחלט עלולה לגלוש גם אל תוך השנה הבאה. בכל מה שנוגע לשוק המניות המקומי, זו בהחלט סכנה", אומרים בלאומי.

בהינתן רמות המחירים, איכות התוצאות העסקיות והסיכונים הצפויים, מעריכים שם כי מגזרי הגז, הזיקוק, הבנקאות והמזון יציגו ביצועים עודפים בשנה הבאה. המניות שצפויות להציג תשואה עודפת בשנה הבאה הן רציו, בזן, רמי לוי, פתאל, פוקס, דנאל ושוהם ביזנס.

השקל ישוב כנראה להתחזק מול הדולר

לגבי היחלשות השקל מול הדולר בחודשים האחרונים אומרים בלאומי כי הגורמים שהביאו להיפוך מגמת השנים האחרונות עדיין כאן - ובעוצמה: הפרש הריביות ועלויות גידור כבדות; ירידות בבורסות העולם; חולשה בנתוני המאקרו (עודף נמוך יותר בתזרים, מדד נמוך למרות חולשת השקל לאחרונה, גידול בגרעון התקציבי, תל"ג בנסיגה ועוד), וחוסר יציבות פוליטי וגיאופוליטי גובר.

גורמים אלה עדיין איתנו, והם ימשיכו לתרום להיחלשות השקל. עם זאת הם כותבים, כי "זה לא יהיה בלתי סביר שבמהלך שנת 2019 נחזור במהפך חד לעידן השקל החזק". שני גורמים מרכזיים יתרמו לשינוי הכיוון: סיום תוואי העלאות הריבית בארה"ב, והתגברות הלחצים האינפלציוניים בטווח הקצר בישראל. "שני אלה יתרמו לצמצום הפרשי הריבית וקיטון בעליות הגידור, לשוק שככל הנראה אינו מגודר דיו (פוטנציאל למהלך מכירת דולרים מהיר). בנוסף, גם להתייצבות הבורסות ו התגברות השפעות הגז, לצד פרויקטים גדולים אחרים - שיכניסו דולרים וישפרו את סביבת המאקרו - תהיה תרומה חיובית להתחזקות השקל".

צפי הריבית של הפד ובנק ישראל עד 2020

כלכלני לאומי צופים כי הדולר ייחלש ככל הנראה מול מטבעות מרכזיים בעולם על רקע התקרבות סוף המחזור החיובי במשק האמריקאי. ארבעה גורמים עיקריים ישפיעו על המסחר במטבעות: חששות מאירועים כלכליים שיזעזעו את השווקים (איטליה, ברקזיט, ארגנטינה), מדיניות הפד, האטה כלכלית גלובלית, וגלישת מגמת הבדלנות הפוליטית לזירה הכלכלית. "הליש"ט צפויה להמשיך להיסחר בעצבנות. מומלץ להפחית או לגדר חשיפה למטבע עד שתתבהר תמונת הברקזיט".

הסחורה המועדפת - זהב

מדד הסחורות העולמי רשם בשנה האחרונה ירידה של כ-8%, בהובלת מחירי האנרגיה והמתכות היקרות והתעשייתיות. "גם 2019 צפויה להיות שנה מאתגרת עבור שוקי הסחורות, כשמלחמת הסחר עדיין בכותרות וכבר רואים השפעה מסוימת שלה על הכלכלה בסין. השונות בהתנהגות מחירי הסחורות צפויה להיות גבוהה ביותר, כאשר מחירו של האלומיניום עלול להגיב בעליות עם התפתחויות חדשות בנוגע לסנקציות של ארה"ב על רוסיה", מעריכים בלאומי שוקי הון.

בשוק האנרגיה, שני גורמים משמעותיים ישפיעו על מחיר הזהב השחור: יכולתו של אופ"ק להמשיך ולשלוט בשוק האנרגיה, והרגולציה החדשה בשימוש בדלק נקי בספנות. לסיכום מעריכים בלאומי, כי "מחירי האנרגיה צפויים לשמור על רמתם הנוכחית, עם סיכוי להמשך ירידות. חולשה של הדולר עשויה לתמוך במחירי הסחורות בשנה הקרובה, אך הסחורה המועדפת עלינו לשנת 2019 היא הזהב". 

בלקרוק: להתמקד במניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים

בדומה ללאומי שוקי הון, גם כלכלני ענקית ההשקעות בלקרוק מעריכים כי צפויה האטה בצמיחה העולמית. בסקירה שפרסמו לקראת 2019 כתבו, כי "אנו צופים האטה בצמיחה הגלובלית ובהכנסות של חברות בשנת 2019, עם כניסתה של כלכלית ארה"ב לשלב מאוחר במחזור הכלכלי. לדעתנו, מדיניותו של הבנק המרכזי הפדרלי של ארה"ב תהפוך תלויה יותר ויותר בנתונים הכלכליים, ככל שהוא קרב למצב שבו הריבית תהיה ניטרלית, מה שהופך את האפשרות של הפסקת העלייה של שיעורי הריבית למקור משמעותי מאוד של אי ודאות".

עם זאת, ולמרות התנודתיות הגבוהה בשבועות האחרונים, כלכלני בלקרוק אופטימיים בנוגע להשקעה בשוקי המניות של ארה"ב בשנה הבאה. לדעתם, רווחי החברות ימשיכו לצמוח גם ב-2019, אם כי בקצב נמוך מזה של השנה. "למרות שהמחזור הכלכלי בארה"ב מתקרב לסופו ככל הנראה, בתקופות דומות בעבר רשמו מדדי המניות עליות נאות לאחר שנה בה נרשמה עלייה חדה ברווחים במקביל לירידה במניות מסיבות שונות".

בארה"ב ובשווקים המתפתחים צפויה צמיחה ממוצעת של כ-9% ברווחי החברות בשנה הבאה (לפי התחזיות הנוכחיות של האנליסטים), בעוד באירופה הגידול ברווחים יסתכם ב-2%-3% בממוצע. על רקע הפסימיות הנוכחית בשווקים, כשחלק גדול מהסיכונים (כמו השפעות אפשריות של מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין) כבר מגולם במחירי המניות "אנו רואים פוטנציאל לריבאונד בשוקי ההון ב-2019 כשמדדי המניות יספקו תשואה חיובית, אבל נמוכה".

הסיכונים בשוקי ההון הולכים ומתגברים לאחרונה כשהמשמעות היא למעשה "דרישה" מהמשקיעים להגיע לאיזון בין הסיכונים לבין התשואות בכל הקשור להשקעותיהם: חשיפה לאיגרות חוב ממשלתיות כבולם זעזועים שיגן על תיק השקעות, ובה בעת הקצאה זהירה לנכסים עם יחסי סיכון/תשואה אטרקטיביים למשקיעים.

כלכלני בלקרוק מעריכים, כי "השווקים פגיעים לחששות מפני מיתון מתקרב והולך, למרות שלדעתנו יש סיכון נמוך שבשנת 2019 יתרחש מיתון בארה"ב. המדיניות המוניטרית עדיין אינה מדיניות שמגבילה את הכלכלה, ישנם מעט מאוד סימנים של התחממות יתר כלכלית והיעדרן של נקודות של פגיעות פיננסית מצביעים על המשך ההתרחבות הכלכלית".

"הצל העיקרי שמעיב על שווקי ההון הוא המתחים בתחום הסחר בין ארה"ב לסין והמלחמה בין שתי מדינות אלה להשגת עליונות טכנולוגית. הסיכונים הקשורים במלחמות הסחר משתקפים לדעתנו במחירי הנכסים במידה גדולה יותר מאשר לפני שנה, אך יש לצפות כי התפתחויות בתחום זה יגרמו להתקפי חרדה בשווקים".

באירופה יש חשש כבד "מפני סיכונים פוליטיים בטווח הבינוני, כנגד רקע של צמיחה כלכלית חלשה. לדעתנו, בשווקים המתפתחים, הסיכונים הספציפיים למדינות מסוימות עשויים להיחלש ואנו עשויים לראות מדיניות כלכלית ממריצה מצד ממשלת סין במטרה לייצב את כלכלת המדינה", ציינו בבלקרוק.

למרות שהמניות באירופה זולות יותר מארה"ב, בבלקרוק ממליצים להימנע מהשקעה ביבשת הישנה, כאמור עקב אי ודאות גיאופוליטית ברמה גבוהה, ולהתמקד בארה"ב ובשווקים המתפתחים. ברמת המיקרו, הם ממליצים להתמקד בחברות חזקות, עם מאזנים חזקים ותזרימי מזומנים גבוהים.

סקטור שירותי הבריאות והתרופות (health care) הוא המועדף עליהם, לצד מוצרי צריכה בסיסיים (Staples) וכך גם מניות טכנולוגיה גדולות ש"מציגות מצמיחה ברווחים ומאזנים חזקים". עם זאת, סקטורי הבריאות והטכנולוגיה חשופים לשינויים וגזרות מצד הרגולטורים בעולם. הסקטורים הפחות מומלצים להשקעה, לדברי בלקרוק, הם פיננסים, תעשייה ואנרגיה. 

עוד כתבות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ממקבל העבודות הסדרתי: מהנדס התוכנה שטלטל את עמק הסיליקון

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר