גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחיר למשתכן לכל חפץ: איך 1,000 דירות מהתוכנית כבר הגיעו לשוק החופשי

משרד השיכון הוציא לאחרונה יותר מ-1,000 דירות מהגרלות מחיר למשתכן, וכל אדם יכול לרכוש אותן במחיריהן המוזלים, למעט משקיעים ● עם זאת, לא בטוח שכולן מציאה: חלקן דירות יוקרה שזכאי מחיר למשתכן לא יכלו לעמוד במחיריהן וחלקן דירות שנדחו על ידי אלפי מגרילים שזכו בהן

רוצים דירה מוזלת בפריפריה, אולי אפילו דירת יוקרה? בימים אלה הוציא משרד השיכון למכירה יותר מ-1,000 דירות שיועדו במקורן למחיר למשתכן למכירה לציבור מחוסרי הדירות ומשפרי הדיור, ללא כל הגרלה. כל מה שתצטרכו לעשות זה להגיע למשרדי הקבלן, לבחור את הדירה, ולחתום על ההסכם. אם אתם משפרי דיור, תצטרכו להצהיר כי בכוונתכם למכור את דירתכם הנוכחית.

האם הדירות המוזלות הן אכן מציאה - זו כבר שאלה אחרת.

הדירות מצויות ב-17 פרויקטים וממוקמות באזורי פריפריה, בצפון ובדרום, והן הוצעו למכירה במשך תקופה ארוכה - הצעירות שבהן מוצעות כבר חצי שנה; המבוגרות מלוות את מחיר למשתכן משנתו הראשונה. חלקן כבר בשלבי בנייה מתקדמים ולקראת איכלוס. ולמרות זאת, עשרות אלפי זכאים שהשתתפו בהגרלות וזכו בזכות לרכוש דירה - פסחו עליהן.

בדרום מוצעות למכירה 176 דירות: 7 בשדרות, 41 בבאר שבע, 103 בדימונה ו-25 בירוחם.

לחברת רייסדור שבשליטת יקי רייסנר 41 דירות בבאר שבע, שמוצעות למכירה לפי 7,950 שקל למ"ר, החל מיולי 2016. הפרויקט במקורו כלל 360 דירות. "בין הדירות יש דירות פנטהאוז ודירות גן במחירים של 1.4-1.8 מיליון שקל", אומר רייסנר. הדירות היקרות ביותר הן דירות פנטהאוז של כ-150 מ"ר, עם 100 מ"ר מרפסת. מועד האכלוס של הפרויקט צפוי לעוד כשנתיים.

התחלות בניה, קרית ביאליק, קרית מוצקין

הסיבה שהדירות הללו לא נמכרו נעוצה לדבריו במחיר הגבוה. זכאי מחיר למשתכן רכשו את הדירות הרגילות, שהיו זולות בהרבה, ולאחר שלוש הגרלות שבהן הזוכים לא הביעו עניין בדירות היוקרה, הן הוצאו למכירה לכלל האוכלוסיה, למעט משקיעים.

סיפור דומה אירע בירוחם, שם יש לחברת שתית 25 דירות לא מכורות, מתוך פרויקט בן 60 דירות. מדובר בבנייה רוויה נמוכה בת 3-4 קומות בלבד, מה שגרם לכך שדירות רבות יהיו דירות גן ודירות פנטהאוז. גם כאן, הפרשי המחירים בין הדירות הרגילות לדירות היקרות, היו ניכרים: בעוד שדירות 4 חדרים רגילות נמכרו בכ-650 אלף שקל ו-5 חדרים ב-780 אלף שקל, דירות היוקרה הן בנות 5-6 חדרים, בהן פנטהאוזים של 160 מ"ר עם מרפסות של כ-70 מ"ר, והן מגיעות לרמות מחיר של 1-1.1 מיליון שקל. "ידעתי מראש שאגיע למצב, שבו הדירות הללו לא יימכרו לזכאים", אומר בעל השליטה בחברה, שלום שטרית.

שתית מקימה בירוחם 160 דירות בסך הכל, ושטרית מספר על תושבי המקום שניסו לרכוש דירות יקרות, ואולם לא יכלו לקבל את הליווי הבנקאי המשלים להון העצמי שהביאו מהבית, ועל כן נאלצו להתפשר על דירות זולות יותר.

דירות מחיר למשתכן שנמכרות ללא הגרלה

הפציצו את הקריות בדירות

בצפון מוצעות למכירה 836 דירות, ואולם שם המצב שונה, ולא ניתן להסתפק בהסבר שרק דירות היוקרה אינן מצליחות להימכר. בקרית ביאליק מוצעות למכירה 483 דירות, מהן 315 בשלושה פרויקטים של חברת גיא ודורון לוי, בקרית מוצקין מוצעות 128 דירות ואילו בכרמיאל - 225 דירות.

עצם העובדה שבעלי חברות שהדירות שלהם משווקות לכל דורש אינם נלהבים לשוחח על הסיבות לכך שלא הצליחו לשווק את הדירות בהגרלות הרגילות של המבצע, מדברת בעד עצמה.

אנשי נדל"ן צפוניים מספרים זה זמן רב כי מערכת התכנון הפציצה את הקריות בדירות במספר לא פרופורציונלי לביקושים לדיור באזור זה, וכי הסיבה העיקרית לכך שקבלנים נתקעו עם מלאי כה גדול של דירות היא שיש יותר מדי יחידות דיור שאף אחד לא צריך.

בקרית ביאליק נחתם ב-2014 הסכם גג להקמת 7,250 יחידות דיור, כ-4,300 מהן מתוכננות בשכונת אפק שנמצאת בצפון-מזרח העיר. רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) הצליחה לשווק קרקעות לכ-1,500 יחידות דיור במתחם, רובן לחברות אפריקה ישראל וגיא ודורון לוי; מכרזים על קרקעות לכ-350 דירות נענו על ידי קבלנים בשכונת גבעת הרקפות, שנמצאת דרומית לאפק. המכרזים הללו נערכו בין 2014 ל-2016 ומכרזים נוספים שנערכו לאחר מכן - לא נענו עוד על ידי יזמים. ייתכן שהם הבינו שתוספת של יותר מ-1,800 דירות על עיר שכולה כוללת כ-16 אלף דירות - היא מהירה מדי, ואינה מידתית להתפתחות הטבעית של העיר.

בקרית מוצקין שווקו בסוף 2015 מגרשים ליותר מ-1,000 יחידות דיור במסגרת מחיר למשתכן, לאחר שבתחילת אותה שנה שווקו מגרשים למאות יחידות דיור נוספות. גם כאן מדובר בתוספת של כ-10% למספר הדירות בעיר.

שיווקי הקרקעות המואצים באו לידי ביטוי מוחשי בהתחלות הבנייה שנרשמו בערים הללו: בעוד שבימים רגילים יזמים החלו בהקמת עשרות בודדות של יחידות דיור עד ל-200 דירות בשנה, בכל אחת מהקריות הללו, בקרית ביאליק הם הגיעו לרמות של 300-400 ב-2016 ו-2017, ואילו בקרית מוצקין הם זינקו לרמה של 1,460 בשנה שעברה. מדובר בהתחלות בנייה של עשור.

איש מקצוע שמלווה את מחיר למשתכן מקרוב סיפר כי הנושא הטריד גם את אנשי הממשלה שמפקחים על המבצע. "הדילמה שעומדת בפני מארגני המבצע בעניין זה היא, האם הסתיימו במקומות הללו הביקושים? אין לזה פתרון בית ספר ואתה יכול לקבל אותו רק לאחר שקבלנים מפסיקים לגשת למכרזים".

הבעיה היא שגם הם מתקשים לענות על השאלה, ופעמים רבות הם טועים, ורוכשים עתודות קרקע למאות דירות שלאחר מכן הם מתקשים מאוד למכור אותן.

האם זה באמת המצב בקריות? כאמור, קבלנים שדירותיהם כלולות ברשימת הדירות שהוצאו מההגרלה, אינם נלהבים לדבר. אחד מהם הסביר, כי 115 הדירות של חברת אשדר בקרית מוצקין שכלולות במבצע, לא נמכרו עד כה משום שהתב"ע (תכנית בניין עיר) של הפרויקט דיברה על דירות בשטח ממוצע של 120 מ"ר. החברה תכננה דירות קטנות יותר ודירות גדולות של 140-150 מ"ר. הזכאים התנפלו על הדירות הקטנות, ואילו הגדולות ממתינות למשפרי דיור שיגיעו ויהיו מוכנים לשלם עליהן 1.4-1.5 מיליון שקל.

"אני לא יודע, אם הקריות הוצפו בדירות, אבל אם הביקוש לדירות היה עולה במידה משמעותית על ההיצע, אני מעריך שקצב המכירות היה גבוה יותר", הוא הגיב לעניין השיווק האינטנסיבי בקריות.

לעניין זה יש להוסיף, כי הקריות אינן לבד וכי ברדיוס של עשרות בודדות של קילומטרים, מטירת הכרמל בדרום ועד לנהריה בצפון וכרמיאל במזרח, שווקו מאות רבות של יחידות דיור נוספות במסגרת תוכנית מחיר למשתכן, כך שייתכן מאוד שמדובר בבעיה אזורית.

בנוסף, אנשי נדל"ן מקומיים מצביעים על בעיות ספציפיות של שכונת אפק, שמרתיעות רוכשים: הראשונה הוא מיקומה - היא סמוכה לבית העלמין של צור שלום. השנייה - המחיר. מחירי הדירות הבסיסיים בפרויקטים שם היו גבוהים בכ-10% ממחירי הדירות בקריית מוצקין, ללא שום תמורה ניכרת לעין.

"בדיקה שערכנו העלתה, כי זכאי מחיר למשתכן יכולים לעמוד במחירים של 1.1-1.2 מיליון שקל לדירה, ובמקומות שבהם המחיר גבוה יותר, נרשם מיעוט של רוכשים", אומר איש המקצוע. בימים אלה דנים קבלנים שונים עם אנשי משרד הבינוי והשיכון, לגבי אפשרות להוריד את מחירי הדירות במקומות שמסומנים יקרים מדי.

עניין אחר בחלק מהפרויקטים בקריות היה סיפורי הקומות. מכיוון שבתחילת המבצע, מחירי הדירות היו אחידים, ללא כל שינויי מחירים בין הקומות השונות, העדיפו הזוכים הראשונים לבחור לעצמם את הדירות הגבוהות במגדלי המגורים, והותירו לאלה שאחריהם את הקומות הנמוכות יותר. מאוחר יותר תוקן הנושא, ומארגני מחיר למשתכן יצרו מצב דומה לזה שקיים בשוק החופשי, כלומר שהדירות הגבוהות יותר יתומחרו במחירים גבוהים יותר.

האם מבחינה כלכלית העסקות הללו יכולות להיחשב למציאות? כשמדובר בדירות יוקרה חדשות בקומות גבוהות בבאר שבע, כבר נרשמו בחודשים האחרונים מספר עסקות ב-1.9 מיליון שקל ויותר; מחירי דירות 4 חדרים חדשות בקרית מוצקין נעים בסביבות 14 אלף שקל למ"ר, כך שעל הנייר מחירי הדירות נמוכים באופן משמעותי ממחירי השוק החופשי.

ואולם כידוע, הנייר אינו חזות הכל בנדל"ן בכלל וב"מחיר למשתכן" בפרט, ובדרך להגשמת הדיל האטרקטיבי צריך לבדוק הרבה דברים, במיוחד לאור העובדה שאלפי זכאים יכלו לרכוש אותן כבר לפני זמן, אולם העדיפו לוותר עליהן. חלקן, כנראה בגלל המחיר שעלה על יכולותיהם הכלכליות, אולם חלקן בגלל סיבות אחרות, שצריך להתחקות אחריהן.

האם תכנון הדירות אכן טוב? האם המפרטים הטכניים שלהן ברמה סבירה? האם הזמן עד לאכלוסן מתאים לצרכים שלכם? האם הסביבה מפותחת יחסית, או שלא רואים עדיין רחובות, מדרכות, פארקים ומוסדות ציבור? עכשיו השאלות הללו פשוטות יותר לתשובות מבעבר, כי הפרויקטים נמצאים בשלבים מתקדמים יחסית, וניתן לסייר בהם ובסביבתם. זו פריבילגיה שלא הייתה למגרילי מחיר למשתכן בשנים שעברו.

וכשמדובר במשפרי דיור צריך במיוחד בימים אלה לבדוק את הסיכוי למכור את דירתכם במהירות ובמחיר הרצוי, כי השוק של 2018 אינו דומה לזה של 2017 ורחוק מאוד ממה שהיה ב-2015.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

CNN: תקיפה של ארה"ב באיראן אינה צפויה בקרוב

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל נסחר ביציבות, 3.14 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר