גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שי באב"ד מראה לכולם מי הבוס

כך הפך שי באב"ד מנכ"ל האוצר לגורם הדומיננטי שמנווט את המשרד ומוביל כל מהלך כלכלי חשוב ● לא פעם בכוחנות, שכבר הפכה לסימן ההיכר שלו ● אם הוא לא היה בתפקיד, כחלן היה צריך להמציא אותו ● אנשי השנה של "גלובס"

שי באב"ד/ תצלום: ליאור מזרחי
שי באב"ד/ תצלום: ליאור מזרחי

זה היה ב-16 באוקטובר בשעת אחר הצהריים מאוחרת. מנכ"ל האוצר שי באב"ד היה ברכבו, בדרכו חזרה הביתה מעוד יום מילואים מפרך בקורס מג"דים בצה"ל, כשלפתע צלצל הנייד. על הקו היה שר האוצר משה כחלון. כמה דקות לפני כן חתמו כחלון וסגנו ח"כ יצחק כהן, על הסכם שהבטיח תוספות שכר לשוטרים, לסוהרים ולגמלאי המשטרה והשב"ס. למרות החשיבות וההיקף התקציב הייעודי, אף גורם מקצועי מהאוצר לא נכח באירוע שבו חולקו 22 מיליארד שקל על-פני 16 שנה.

באב"ד נאבק בהסכם במשך חודשים וכמעט הצליח. ראש הממשלה בנימין נתניהו נענה להפצרותיו והורה לכנס ישיבת הממשלה שתקדם החלטה שתמנע את תשלום התוספות. אלא שנתניהו נבהל מההתנגדות המאורגנת של נשות השוטרים וגמלאי המשטרה שכמה מהם אף פרצו בקלילות למשרד ראש הממשלה המבוצר, וחזר בו. יום לפני הטקס המוזר בנתניה, באב"ד עדיין האמין שיצליח לעצור את ההסכם הזה שאיים "לפרק את התקציב". הוא הבטיח שימצא פתרון שימנע קיצוץ בתקציבי משרדי הממשלה. אבל זה לא קרה. ברגע האמת, ברגע הקריטי של חתימת הסכם שאיים לפרק את תקציב המדינה, ברגע שבו התנגשו הנאמנות שלו לכחלון עם המחויבות המוצהרת שלו למדיניות מקצועית ולא-פוליטית - באב"ד לא היה שם. הוא שוחרר לשירות מילואים פעיל, על-ידי הבוס, שר האוצר.

באוצר נותנים לבאב"ד קרדיט על מאבק הרואי שנכשל אבל מבקריו של המנכ"ל טוענים שההסכם הזה לא היה עובר אילו המנכ"ל לא היה מתעקש לקחת הכל על כתפיו, אילו לא היה הופך את עצמו לערוץ תקשורת בלעדי בין הדרג המקצועי במשרד לשר ומנפץ בכך מסורת בת 70 שנה.

ייתכן שההתנגשות בין המחויבות למקצועיות והמחויבות לכחלון היא בלתי נמנעת ואפילו די קרובה. ההאטה הנמשכת בהכנסות ממיסים, הגירעון התופח, הזינוק בהוצאות הממשלה - כל אלה מקרבים את המנכ"ל באב"ד לרגע שבו יידרש לבוא לשר האוצר ולומר לו שאין ברירה. שאחרי ארבע שנים שבהן התקציבים הוגדלו ומסים ירדו והיינו נחמדים לכולם, אנחנו חייבים לקבל החלטות כואבות ולא פופולריות. הבחירה, הוא ייאלץ להגיד, היא בין העלאת מסים לקיצוץ עמוק בהוצאות - כי אחרת הכלכלה שוקעת. עכשיו רק נשאלת השאלה האם הוא יעמוד בכך?

הסימנים בינתיים לא מעודדים. במקום לקדם מקורות להגדלת הכנסות או צמצום הוצאות, באב"ד מתמקד היום בשיפוץ נתוני התקציב והגירעון של 2018.

מאבקי שליטה

כשנכנס למשרד האוצר ביוני 2015 מצא באב"ד ראשי אגפים עצמאיים וחזקים שנהנים מדלת פתוחה לשר ולעתים גם לראש הממשלה. זו הייתה המציאות שאפיינה את האוצר מאז ומעולם. לדעת רבים זה היה גם סוד כוחו של המשרד. אבל המשרד שקיבל לידיו כחלון משר האוצר הקודם, יאיר לפיד, היה קרוב יותר למצב של אנרכיה: חוסר אמון בין ראשי האגפים, ומאבקים פנימיים שהגיעו לשיא בהתקוממות של החשבת הכללית דאז, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, והממונה על השכר לשעבר, קובי אמסלם. השניים התנגדו להסכם רב שנתי לתקצוב מערכת הביטחון שעליו חתמו באב"ד והממונה על התקציבים באותם ימים, אמיר לוי, מבלי לשתף וליידע אותם. עבאדי-בויאנג'ו איימה במהלך ישיבה לילית מפורסמת להתלונן על לוי ליועץ המשפטי לממשלה. הצעקות שעלו מחדר הישיבות בקומה הראשונה הדהדו היטב ביתר קומות הבניין.

את המציאות הזו החליט באב"ד לשנות בכל מחיר. הניסיון הראשון שלו היה באמצעות הקמת ועדה ציבורית מכובדת שתבחן את התנהלות המשרד ותמליץ לבסוף על מבנה ארגוני חדש למשרד שיחזק את מעמד המנכ"ל - כלומר אותו. אלא שוועדת קוצ'יק, שכחלון מינה בלית ברירה ביוני שעבר, הפתיעה והמליצה להשאיר את מבנה האוצר ללא שינוי. הניסיון השני של באב"ד להשליט את מרותו במשרד כבר היה יותר מוצלח. באב"ד ניצל את אחת הסמכויות היחידות שהחוק מקנה לו כמנכ"ל, ניהול מכרזים, ודאג להיות הגורם הקובע כמעט בכל מינויי הבכירים שנעשו באוצר בשנתיים האחרונות. הוא דאג להבטיח שלתפקידים ימונו רק "אנשים שאפשר לעבוד איתם" ודאג להוציא ממרביתם התחייבויות שלא יפעלו באופן עצמאי ולא מתואם.

באב"ד הפך לגורם שמנווט את המשרד, מוביל כל מהלך כלכלי חשוב, ממלא תפקיד דומיננטי בהתנהלות התקציבית השוטפת ומייצג את הדרג המקצועי מול השר. התוצאה מבחינת באב"ד היא משרד אוצר שסוף-סוף אפשר לנהל. המבקרים טוענים שהרחקת הדרג המקצועי מהשר, מחלישה את אחד האיזונים והבלמים החשובים ביותר במדינה. אבל עובדה אחת אינה שנויה במחלוקת. באב"ד מחזיק בידיו את הגה הכלכלה, יותר מכל מנכ"ל אוצר לפניו אי-פעם.

מחוץ לקירות משרד האוצר, ההישג העיקרי של באב"ד בשנה החולפת היה ההסכם ההיסטורי לרפורמה בחברת החשמל, שנחתם למרות הסתייגות ראש הממשלה וחוסר ההתלהבות של שר האוצר. באב"ד הצליח במקום שבו נכשלו קודמיו במשך 22 שנה.

מעבר לשינויים מבניים באב"ד ניהל גם קרבות תקציביים רבים מספור מול שרים כמו חיים כץ ואורי אריאל; מול ראשי שלטון המקומי כמו ראש עיריית ירושלים לשעבר, ניר ברקת, ששפך זבל בכניסה לבניין משרד האוצר; וכן מול שורה ארוכה של קבוצות לחץ, כמו המכללות הפרטיות או קק"ל. יחד עם זאת כדאי לציין גורם אחד שבאב"ד לא התעמת עימו או ניהל קרב מולו - יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, חברו ושותפו של שר האוצר. בכל הקשור לניסנקורן הפך הלוחם האמיץ והכוחני לקצת יותר רגוע וכנוע. זכורה במיוחד שיחת הטלפון של ניסנקורן וכחלון מהדיון בבג"ץ בעתירת המדינה נגד עובדי חברת החשמל בדרישה "להרגיע את שי".

עתיד לא ברור

אחרי ארבע שנים בתפקיד, השיחות עם באב"ד נשמעות כמו שיחות סיכום. באב"ד משדר כי איננו מעוניין להישאר בתפקיד אחרי הבחירות, גם אם כחלון ימצא את עצמו מחזיק בתיק האוצר לקדנציה נוספת. באב"ד אומר שמבחינתו הוא השיג כל מה שרצה. הקדנציה שלו היא הארוכה ביותר ב-40 השנים האחרונות, הוא קידם יותר רפורמות ומהלכי שינוי מבני, הוביל יותר חוקי והסדרים, ועמד בראש יותר ועדות מינויים.

מה הלאה? בשיחות פרטיות באב"ד מבהיר כי פניו אינם לפוליטיקה. תפקיד של ח"כ מהשורה אינו קידום מבחינתו אחרי כהונה כל-כך משמעותית כמנכ"ל משרד, אבל אם כחלון יוכל להציע לו תיק ביצועי של שר - מי יודע?

מחוץ למגזר הציבורי, שבאב"ד נהנה כל-כך להתלונן עליו, מחכות לו אולי הצעות מפתות למשרות ניהול בשכר גבוה פי כמה. באב"ד לא צמח בסקטור הציבורי ובתפקידו האחרון במגזר העסקי לפני שהצטרף למשה כחלון ב"כולנו", שימש במשך שנים במגוון תפקידים בכירים בחברת צים של עידן עופר. אבל גם החזרה לחברה בסקטור העסקי, גדולה ככל שתהיה, לא תהיה קלה למי שניהל חלק משמעותי מהמדינה.

הדרך השלישית של הישארות בתפקיד לקדנציה נוספת עשויה להפוך בסוף לאופציה הראלית האחרונה. היחסים עם כחלון שרדו בהצלחה ארבע שנים של טלטלות וסערות. באב"ד נותן לכחלון נאמנות ו-deliverability ומקבל בתמורה גיבוי למהלכיו. כחלון רואה בבאב"ד יותר מאשר קבלן ביצוע. הוא חש כלפיו חוב מוסרי בגלל שהוא משוכנע שבאב"ד נשכב בשבילו על הגדר וסופג עבורו את האש שמכוונת אליו. באב"ד, מצדו, מבטיח שיעזוב ביום שירגיש שהמחויבות ההדדית הזאת נגמרה. ואם זה לא קרה עד היום, יש סיכוי לא רע שזה יחזיק עוד קדנציה מלאה. 

ניהול אגרסיבי לגיטימי או שכרון כוח שעבר כל גבול?

נציב שירות המדינה החדש פרופ' דניאל הרשקוביץ' למד להכיר את באב"ד רק השנה וזו לא הייתה היכרות נעימה. באב"ד תבע מהנציבות לפתור עיכובים שנוצרו במינוי כלכלן ראשי ומשנה-למנכ"ל לאוצר אבל הנושא הבוער ביותר מבחינתו היה איוש תפקיד ראש הלשכה שלו, שהתפנה לאחר שראש הלשכה הקודמת טלי הרשקוביץ' הודיעה על עזיבה.

הרשקוביץ' (אין קשר לנציב שירות המדינה) הודיעה על עזיבה לאחר שהנציבות סרבה לאשר לה עבודה מהבית. בצעד בלתי שגרתי, באב"ד המתוסכל שלח תלונה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד אביחי מנדלבליט על הנציבות. היועמ"ש הבהיר כי הוא אינו הכתובת הנכונה לתלונותיו. הרשקוביץ' לא נשאר חייב ושלח מכתב תגובה חריף לשר האוצר ובו הזהיר כי ייזום הליך משמעתי נגד באב"ד. במכתבו חשף הרשקוביץ' כי באב"ד איים על הנציבות כי יפסיק את התקצוב השוטף שלה, ואף ניסה לממש את איומו. באב"ד מיהר לשלוח מכתב פיוס ובו התנצל וביקש מהרשקוביץ' "לרדת מהעץ".

סגנונו הבוטה והכוחני כבר הפך מזמן לסימן ההיכר שלו. באחרונה זכה לתהודה סרטון שצולם בחדר ישיבות ועדת הכספים של הכנסת ובו חילופי דברים קולניים וחריפים בין באב"ד ליו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, שבסיומם הוא עזב בהפגנתיות את חדר הישיבות תוך שהוא חוזר ומאיים: "זה יהיה הדדי". לתקרית הקשה קדמו עימותים רווי גידופים עם ראש הסגל של משרד ראש הממשלה יואב הורביץ, עם יו"ר קק"ל דני עטר ועם שר הכלכלה אלי כהן. העימותים האלה פורסמו בתקשורת, אך בסביבתו של באב"ד לא מכחישים שישנן תקריות מילוליות רבות שלא פורסמו. אלא שלמרות המבוכה הקשה שגורמת התנהגותו של נושא משרה כה בכיר, נמנע עד כה שר האוצר משה כחלון מלהתערב באופן פומבי.

אבל האגרסיביות של באב"ד לא באה לידי ביטוי רק בקרבות שהוא מנהל בפומבי ובחדרי חדרים. לפני שנתיים נקלע לעימות קשה עם חשב משרד האוצר ועם החשבת הכללית דאז לאחר שאלה דחו את דרישותיו של נהגו האישי לקבל תנאים וזכויות של עובד מדינה. בפברואר השנה נחשפה פרשה אחרת שבמסגרתה הודה נהג אחר שלו בביצוע שורת עבירות תנועה ונחקר ביחידת להב 433 בחשד ששיקר לגבי זהות הנוהג ברכב. באב"ד, שלא נחקר בעצמו, מימן לנהג את הוצאותיו המשפטיות. תוך כדי העיסוק בפרשה התברר כי באב"ד קיבל ממשרד התחבורה אישורים ביטחוניים מיוחדים. האחד, להשתמש בצ'קלקה ברכבו "לצרכים מבצעיים" על-מנת לעקוף פקקים, והשני, להשתמש בלוחית זיהוי שקופה שמשמעותה שלא ניתן לרשום לרכב דוחות תנועה. גם לאחר הסבריו של באב"ד, לא ברור מדוע תפקיד מנכ"ל האוצר מצריך אישורים ביטחוניים חריגים כל-כך. 

עוד כתבות

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

אינטל חיפה. / צילום: Shutterstock

גל הפיטורים באינטל ישראל החל: מאות עובדים יזומנו לשימוע בימים הקרובים

עשרות עובדי אינטל ישראל קיבלו במהלך היום הזמנות לשימוע ● לפי ההערכה אינטל צפויה לפטר בין 15% ל-20% מעובדי חטיבת הייצור שלה בעולם ועוד אלפים רבים של עובדי מחקר ופיתוח ● אינטל מציעה חבילות פרישה מוגדלות לפורשים מרצון

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו

דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד