גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רק עוד מהמורה קטנה בדרך לראשות הממשלה

אביגדור ליברמן הקריב את הישיבה במשרד הביטחון לטובת מהלך ארוך טווח - להגיע לבית ברחוב בלפור בירושלים ● הסקרים בשלב זה לא מנבאים לו גדולות, אבל הוא כבר היה בסרט הזה ● אנשי השנה של "גלובס"

אביגדור ליברמן."אני פרגמטי" צילום: הדס פרוש פלאש 90
אביגדור ליברמן."אני פרגמטי" צילום: הדס פרוש פלאש 90

משהו התקלקל לאביגדור ליברמן בדרך. עד לפני כמה שנים זה נראה חלק ומבטיח. תואם לתוכנית הרב-שנתית שלו לראשות הממשלה: גידול קבוע במנדטים של ישראל ביתנו, לצד הכרה וצבירת ניסיון מוכח בדיפלומטיה, ביטחון וכלכלה. הוא איש מסודר. התוכנית היתה מסודרת. מסע ארוך של "עולה חדש", "רוסי", דובר "ימין" בלי להתנצל ובמבטא כבד - כנגד לכל הסיכויים, האפליה, ההדרה, התנשאות והדעות הקדומות ששולטות כאן.

ואז משהו קרה. צמיחת המנדטים נעצרה. אולי בגלל החקירות נגדו, אולי "פרשת ישראל ביתנו" שבה נגועים אנשיו, ואולי לקלקול קוראים נפתלי בנט, שגוזל המנדטים מימין. ייתכן שהסיבה היא האיש הכי קרוב אליו, לטוב ולרע, כבר 30 שנה - בנימין נתניהו, שמדי פעם חושש ממנו ומחליש אותו. ליברמן "מחזיר" לו באמירות קשות שמבטיחות לו כותרות, ראיונות וכמובן את תמיכת שונאי-ביבי.

ליברמן יודע שהתוכנית הגדולה לא זרמה בדיוק כפי שתוכננה. הוא ראה את ירידת המנדטים ורואה את דיכאון הסקרים. אבל, הוא בטוח שעוד יהיה ראש הממשלה. הוא בטוח שבשלב מסוים לא יהיה מישהו אחר מנוסה, אמין, אחראי, מקובל ומוכר (פה ובעולם) כמוהו. שהוא יהיה זה שיחליף, מתישהו, את נתניהו. אחרי הכל ליברמן בן 60 ונתניהו בן 70. החקירות של ליברמן נגמרו, ושל נתניהו בעיצומן. הנחת היסוד היא שנתניהו ינצח בבחירות הבאות. אבל, יש משהו שנתניהו חושש ממנו, ממש מפוחד. משהו שאיננו מספיק גלוי, אחרת למה הוא "מתאבד" על 'חוק גדעון סער'?

בבחירות המוניציפליות בנובמבר האחרון חיזקה ישראל ביתנו משמעותית את כוחה, וגם ההתפטרות מתפקיד שר הביטחון תוך ביקורת קשה על נתניהו - נותנים לליברמן תקווה ליישום התוכנית מעלה-מעלה. הנה עוד משהו שמחזק את ההערכה שמעמדו דווקא מתחזק: בתקשורת חזרו לעסוק בחשיפות כאלה ואחרות נגדו.

בישראל ביתנו מדברים על זכייה ב-13-12 מנדטים בבחירות הבאות. זאת פוזיציה שבה אי-אפשר להקים ממשלה בלעדיה. לא ממשלת ימין לא ממשלת שמאל. האם זה משנה לליברמן? לא ברור. הוא כבר היה עם קדימה של אריאל שרון ואהוד אולמרט ועם הליכוד של נתניהו. "אני פרגמטי", תמיד אמר על עצמו. "אני לא נעול, אני לא קנאי", ואם יראה שמצב העניינים באזורנו משתנה - גם הוא ישנה את דעותיו ("גלובס", פברואר 2010).

איווט לובוביץ' ליברמן, הגיע לישראל בגיל 20 מקישינב, מולדובה. ב-1988 יצר קשר עם נתניהו והתחיל את המסע. ב-1996 צעד צמוד אליו למשרד ראש הממשלה. ליברמן היה המנכ"ל החזק והכול יכול של משרד ראש הממשלה, אבל אחרי שנה פורסם ש"התפטר". האמת היא שפוטר על ידי נתניהו, כנראה כי צבר הרבה כוח.

כועס, אך לא מובס, הלך לעשות עסקים. גם כי להט הצלחה תמיד היה לו ובעיקר כי לא רצה להיות תלוי כלכלית. הוא רצה להיות עשיר והוא אכן עשיר. בהמשך התחבר לבסיס העלייה הרוסית והקים את ישראל ביתנו. "מה שידעתי לעשות עבור ביבי והליכוד - אני יודע לעשות עבור עצמי", אמר אז.

הטיפוס בעזרת העולים השתלם. בבחירות הראשונות ב-1999 ישראל ביתנו לוקחת 4 מנדטים. בבחירות 2003 - 7 מנדטים (רשימה משותפת עם האיחוד הלאומי). בחירות 2006 - 11 מנדטים. 2009 - 15 מנדטים, מפלגה שלישית בגודלה. מעולה לעולה כוחנו עולה. באותה שנת-שיא נכלל ליברמן גם ברשימת 100 נבחרי העולם של המגזין "טיים". הוא היה משוכנע שמצא את הנוסחה. עוד בחירות עוד מנדטים.

עם הקמת ממשלת נתניהו השנייה, הם שבו לזוגיות הוותיקה. ב-2009 מונה ליברמן לסגן ראש הממשלה ושר החוץ. גם אלה שעיקמו שפתיים בהתחלה פתחו בפניו אחר כך את שערי הבית הלבן, דאונינג סטריט 10, ארמון האליזה, בית ממשלת הפדרציה הרוסית במוסקווה, ביי'גין, עצרת האו"ם ועוד. הוא הצליח לשנות את תדמיתו המאיימת והפך לדיפלומט מחויט.

כך מימש את שלב ב' בתוכנית: מיומנות והכרה דיפלומטית. שלב א', מיומנות במשרד כלכלי, כבר היתה לו קודם, אחרי שהיה שר התשתיות ושר התחבורה בממשלת אריאל שרון ואהוד אולמרט, אצלו גם פתח את המסלול הביטחוני ומונה לשר לעניינים אסטרטגיים.

ב-2012 התחברו סיעות הליכוד-ישראל ביתנו ובסוף השנה הודיע היועץ המשפטי לממשלה על הגשת כתב אישום נגד ליברמן בעניין השגריר בבלארוס. הוא פרש מהממשלה, החבר-נתניהו שמר לו את התפקיד הנחשק עד שזוכה בבית המשפט וחזר.

הזוגיות שוב החזיקה בקושי שנה. בקיץ 2014, יום לפני תחילת מבצע צוק איתן, תקף את נתניהו וממשלתו שהיא "התגלמות האופורטוניזם", פירק את האיחוד עם הליכוד, התחיל לפרסם סטטוסים לוחמניים כינה את נתניהו "שקרן רמאי נוכל".

שנה אחרי, הם חזרו והתחברו. כהרגלם. במאי 2016 מונה איווט לשר הביטחון. הצעקה שקמה בשמאל, אצל "יפי הנפש" לדבריו, התקשורת והדיפלומטיה בארץ ומחוץ לה - לא הזיזה לו שערה מהזקן. הוא חייך כמי שמכיר גם את נפש מתנגדיו וגם איך הופכים אותה. תוך כמה חודשים הוא אכן שבה את ליבם של בכירי "התשקורת השמאלנית". מתון, שקול, תומך, סובלני, הורה לכבד את החלטות בג"ץ לפינוי התנחלויות, לערביי ישראל קבע מתווה "המקל והגזר" - עונשים לצד הרחבת בנייה ערבית. לימין, לגב הפוליטי, ל"בייס", הוא נראה הרבה יותר מדי רך - וזה הגביר עוד יותר את פירגון השמאל אליו. שום דבר לא מקרי. "אני פרגמטי" כאמור. אלאור עזריה כדוגמה: לפני שהיה שר ביטחון קרא לשחרורו. אחרי שנכנס לתפקיד, אמר שאם יורשע צריך לתת לו חנינה אוטומטית, אחרי ההרשעה - קרא לכבד את פסק הדין.

אבל כוחו הבסיסי, ישראל ביתנו, המשיך להתדרדר. בבחירות 2013, יחד עם הליכוד, ירדו המנדטים שלו ל-11. בבחירות 2015 - 6 בלבד. אחר כך עזבה אורלי לוי אבקסיס וצבירת המנדטים שלה בסקרים התחילה לאיים. הסקרים שלו לעומת זאת - נמוכים. לפעמים נעים סביב אחוז החסימה. כך קרה שבינואר השנה התפרסמה ב"גלובס" הכותרת הבאה: "איחוד חוזר עם הליכוד? אולי עם כחלון? אביגדור ליברמן מתחייב בראיון ל-G ש"ישראל ביתנו" תרוץ לבד בבחירות הקרובות. מדגיש שהוא "לא רואה בחירות ב-2018", ובינתיים, מתחת לפני השטח, עסוקים פעילי המפלגה שלו בלהמציא לו קהל חדש של צעירים ימנים, שלא מזוהים עם העלייה, ואפילו - תחזיקו חזק - תל אביבים.

ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון דאז ליברמן בסיור בקריית ההדרכה של צה"ל בדרום צילום: עמוס בן גרשום, לע"

בנובמבר פרש ממשרד הביטחון. עוד אהבה גדולה התקלקלה לו. הוקרבה למען המטרה הגדולה להיות ראש ממשלה. הוא אהב להית שר הביטחון. לפני חודשים נקבעה לי פגישה איתו. בערב. בקריה. הוא הגיע באיחור טרוט עיניים, מותש, מודאג, מתוח. החולצה המגוהצת-תמיד קמוטה, העניבה עקומה. מה קרה? בחיים לא נראית כל כך עייף. אני לא יוצא מכאן עד שאני יודע שכולם פה, השיב. מי? מה? איפה הם? למחרת בבוקר בחדשות הודיעו שבלילה התקיימה לחימה קשה ביישוב פלסטיני עוין.

עוד משהו שאמר אז: "המזל של ישראל זה שביבי ואני יושבים כאן - אני לא יודע מה היה קורה אם אחרים היו פה. תאמיני לי ואל תשאלי שאלות". עוד אמר: "אני חושב שכל החיים שלי הכינו אותי לתפקיד הזה. כן, ככה אני מרגיש. כל הצעירים הנפלאים האלה שאף אחד לא יודע את שמם ולא איך הם נראים - עלי. באחריותי. אני כל הזמן דואג. בחיים זה לא היה לי". אז כבר לא הכל דבש? "הם דבש - המצב פחות ואני פחות". 

האיש שלמד להכיר גוונים חדשים של אפור / יובל אזולאי

אלה היו שנתיים וחצי גדושות עבור אביגדור ליברמן בתפקיד שר הביטחון, עד שהתפטר בנובמבר בחמת זעם, כי לא נתנו לו, לפחות לטענתו, לתת לצה"ל לנצח/לכסח בעזה.

את השיעור על הפער העצום שבין מה שרואים מספסלי האופוזיציה לבין מה שלומדים מהדוחות המודיעיניים ה"שחורים", שמונחים על שולחנו של שר ביטחון הוא קיבל מהר מאוד, שינן את החומרים היטב - והפנים. הוא למד, כפי שביום מן הימים אולי ילמדו גם נצים אחרים כמו נפתלי בנט, שהמציאות הביטחונית בשכונה הזאת מתקיימת בספקטרום של 50 גוונים של אפור - וכי שחור ולבן זה שוליים צרים ומסוכנים.

ליברמן אהב את המשרד, את העיסוק בקודש הקודשים של מדינה, שמוקפת באויבים. אלה האיראנים שמתבססים בסוריה; חיזבאללה ששוקד על דיוק עשרות אלפי טילים; אלה התקיפות התכופות, עלומות יותר ועלומות פחות, בעומק שטח סוריה; המשבר החמור וחסר התקדים עם הקרמלין בעקבות מטוס הביון הרוסי שהסורים הפילו; זאת המציאות בעזה, עם בלוני ועפיפוני תבערה; מנהרות הטרור מעזה ומלבנון; רוחות המלחמה מדרום ומצפון שנשבו כאן יותר מדי ימים במהירות של 200 קמ"ש.

שר ביטחון מן העבר, שכבר נח על משכבו, נהג לומר בארשת של רצינות לכתבים הצבאיים שנהג לתדרך, שלו ידעו מה כתוב ומה מצולם בתיקייה שלצדו - היו מדירים מעיניהם שינה. אמירה כזאת היתה תקפה שבעתיים לו יצאה מפיו של ליברמן, אבל גם בימים מתוחים ולחוצים הוא סיכם ב"הכל גן עדן".

כשיריביו הפוליטיים עקצו והתריסו, דיווחו על פסיביות שגילה מסביב לשולחן הקבינט ופסקו שהוא לא הותיר חותם במשרד הביטחון, ליברמן לא גילה סימני התרגשות: את עורו הוא עיבה עוד הרבה לפני שהאריך את הפתיל באותו הליך כירורגי מפורסם, שבאמצעותו גם הסביר את כניסתו לממשלת נתניהו למען התמנותו לתפקיד שר הביטחון. "מה חדש", שאל לא פעם בשיחות סגורות, "אנחנו כבר יודעים שהספורט הלאומי שלנו הוא לגנוב קרדיט מאנשים אחרים".

את ההליך למינוי האלוף אביב כוכבי לרמטכ"ל הבא של צה"ל הוא ניהל בצורה חלקה ובשקט יחסי. זאת, לצד החלטה חסרת תקדים על הקמת חיל טילים ורקטות חדש בצה"ל, שידע להנחית מכות אש מהירות ומדויקות לאיומים שנמצאים במרחק של עשרות עד מאות קילומטרים.

החלטה משמעותית נוספת, ייתכן שהחשובה ביותר שקיבל בתקופתו כשר ביטחון, עשויה לנבוט בתוך כשנתיים, אולי פחות, בצורה של מערכת נשק עתידנית שתיירט טילים ורקטות באמצעות קרני לייזר ממוקדות ורבות עצמה. כבר שנים שישראל חולמת על מערכת כזאת, שתדע ליירט במהירות האור ובעיקר בעלויות זעומות, את פצצות המרגמה והרקטות שמומטרות על העורף הישראלי מצפון ובעיקר מדרום.

בסבב הלחימה האחרון בעזה שוגרו לעבר ישראל כמעט 500 רקטות בתוך פחות מיממה וביום לחימה עתידי עם חיזבאללה, המספר הזה עשוי לזנק לכ-1,500 רקטות וטילים - לכל נקודה בישראל.

ליברמן משוכנע שפער העלויות בין טיל מיירט של כיפת ברזל, שמחירו כמה עשרות אלפי דולרים לבין רקטה עזתית שמחירה כמה מאות דולרים - לא סביר בעליל. מבחינתו, המשימה הלאומית להורדת יוקר המחיה יכולה להיות תקפה גם במערכת הביטחון. 

עוד כתבות

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו

דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"