גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"משתמשים בכוחות-העל שלנו כדי לעזור לכדוה"א": הכירו את המיזם השאפתני החדש של מייסדת WeWork

רבקה נוימן ייסדה, יחד עם בעלה אדם נוימן, את חברת חללי העבודה המשותפים שמוערכת בכ-40 מיליארד דולר ● עכשיו היא מקימה את WeGrow, בית ספר ללימודי יזמות ● בראיון בלעדי ל"ליידי גלובס" היא אומרת: "התוכנית היא לפתוח בתי ספר כאלה בכל רחבי הגלובוס, העולם יהפוך לכיתה"

רבקה נוימן / צילום: Donna Newman
רבקה נוימן / צילום: Donna Newman

בכניסה מבקשים ממני לחלוץ נעליים. זו אולי בקשה משונה כשחושבים על ההקשר הרחב - סיור בבית ספר שבו לומדים ילדים בגילאי שנתיים עד 11. אבל החלל המצוחצח והמוקפד, שעוצב על ידי האדריכל הדני ביארק אינגלס, לא משאיר הרבה ברירות. אני מטיילת יחפה על רצפת העץ הטבעי בין ה'אחו' המופלא וכוורות הקריאה, חלל המדיטציה וחדר המוזיקה. אפילו לשירותים הולכים יחפים.

המיקרו בית ספר שהקימה רבקה נוימן, 40, מנהלת המוצר ומייסדת-שותפה של WeWork, מהאנשים היצירתיים בעולם העסקים ואשתו של המייסד אדם נוימן, אמור להיות התשובה לחינוך הציבורי והפרטי שאכזבו אותה, אחרי שלא מצאה בית ספר שיענה על הצרכים הנפשיים של חמשת ילדיה. את המחזור הראשון של WeGrow היא פתחה בספטמבר האחרון, אחרי שהפעילה בשנה שעברה פיילוט שכלל שבעה ילדים.

"הרגשתי שאין לי ברירה. לא היה שום מקום שאליו הייתי שולחת את הילדים שלי. היו חסרים לי אדיבות, רוחניות, חמלה, תחושת ביחד, רוח יזמית", מסבירה נוימן, שהיא גם מנכ"לית בית הספר, בראיון בלעדי ל'ליידי גלובס’. באופן ייחודי לה, הראיון זרוע בז’רגון אלטרנטיבי רוחני, כמיהה להביא שינוי חברתי, הצייטגייסט של דור המילניום.

את נוימן אני פוגשת, עם נעליים, באקווריום משרדי סטנדרטי במטה WeWork בצ’לסי, חברת חללי העבודה המשותפים והטרנדיים, שמוערכת היום ב-40 מיליארד דולר. בדרך אני עוברת באופן ספייס עמוס ורועש, שמעוצב באסתטיקה התעשייתית, אך חמימה, שמאפיינת את משרדי החברה בכל העולם, גדוש בעובדים צפופים עד אפס מקום. הפוך לחלוטין לאוטופיה שספחתי כמה רגעים לפני, רק שלוש קומות מתחת, שם 46 ילדים קטנטנים התנהלו בשקט מופתי.

"אני קצת פרפקציוניסטית אובססיבית", היא מודה. "כל פרט מחושב, ובכל דבר השקעתי יותר מדי מחשבה. זה מייצר הבדל אנרגטי גדול בהרגשה של הילדים. אם יש הרבה צבעים חזקים ואם דברים לא מאורגנים, הם לא יכולים להתרכז ולהתמרכז, כי כולנו תוצר של הסביבה שלנו. הכול עוצב בכוונה עצומה, ויש הרבה עץ. אני רוצה בית ספר נטול פלסטיק".

לא רק פלסטיק אין בבית הספר הזה. גם אין בו תלמידים, אלא חברים, אין מנהל, אלא ראש קהילה, אין כיתות או אפילו לוח. עם כל שבירת המוסכמות הזו, מפליא שיש לו מנכ"לית. "זה מונח משונה, למען האמת. הרגשתי שלאנשים יהיה קשה להבין מה אני עושה, אם אני לא אתן להם משהו להיאחז בו. אני כל-כך מחוץ לקופסה באופן שבו אני חושבת ומתפקדת ומדברת, כך שלפעמים אני חושבת שזה יעזור אם אני אתן לאנשים משהו שיקרקע את המידע. אבל אני באמת המנכ"לית. אני טובה בעסקים, ואני אובססיבית לבית הספר ומה שמתרחש בו".

לאובססיביות יש גב איתן במיוחד. בנובמבר האחרון הודיעה WeWork כי התאגיד היפני סופטבנק ישקיע בה עוד 3 מיליארד דולר, אחרי שכבר השקיע בחברה 4.4 מיליארד דולר ב-2017. המגה-גיוס הנוכחי הקפיץ את שווי WeWork פי שניים משהיה לפני שנה. יותר מההערכות ל-Airbnb, ספייסX או פלנטיר.

החברה, שייסדו אדם נוימן ומיגל מק’קלבי ב-2010 בניו-יורק, פועלת היום ב-24 מדינות באמצעות 1.4 מיליון מ"ר ו-8,000 עובדים שמעניקים שירות ל-400 אלף אנשים. זו סביבה שבה מתקיים אקוסיסטם שלם עם שפה משלו, שירותים ייחודיים כמו חדרי כושר ומכוני ספא, ואידיאולוגיה כמו הדגש על איזון, בניית קהילה וקיימות. המשימה היא "ליצור עולם שבו אנשים עובדים כדי ליצור חיים, לא רק פרנסה", והמטרה היא "להעלות את רמת התודעה העולמית", כפי שמנסחת זאת נוימן.

זו לא מקריות שמאחורי WeWork יש אידיאולוגיה רוחנית מפורטת. אדם נוימן מייחס הרבה מהצלחתו לרבקה, שאותה פגש בזמן שניסה לממש מיזם בגדי תינוקות. הם החלו לדבר על בריאות, אושר והגשמה, מוטיבים מרכזיים בערכי החברה, אותם מעצבת רבקה כמנהלת המותג הראשית. "אני ובעלי עושים עסקים יחד מהרגע הראשון שנפגשנו. אבל התשוקה שלי היא יותר לאמנות ולרוחניות".

הדיבור האוטופי, הצמיחה המהירה וההישענות על טכנולוגיה כדי ליצור קהילה מיצבו את WeWork כסטארט-אפ מן המניין - למרות שחלק מהותי מפעילותה הוא נדל"ן מניב. כיאה לסטארט-אפ, החברה עדיין לוקחת את הזמן שלה ולא מתרגמת את ההייפ לרווחים. בנובמבר היא דיווחה על קמצוץ מתוצאותיה הכספיות (היא לא מחויבת משום שהיא עדיין פרטית), ולפיהן ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2018 הסתכמו ב-1.25 מיליארד דולר, פי שניים מהרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה, WeWork רשמה הפסד מצטבר של 1.2 מיליארד דולר, 300 מיליון דולר יותר מ-2017, מה שלא עוצר את השאיפות היומרניות שלה להתרחב במנעד תחומים - מבנייני משרדים למגורים, חדרי כושר, ספא ועכשיו גם בתי ספר.

"כשפגשתי אותו, הייתי מאוד ממוקדת רוחנית". רבקה ואדם נוימן / צילום: Gettyimages ישראל

כוח-העל של נשים

אם מסתכלים על הנקודה שבה החלה נוימן את חייה והמקום שבו היא נמצאת היום, אפשר למתוח, לכאורה, קו ישר ברור. רבקה פאלטרו נוימן (בת דודה של גווינית פאלטרו), גדלה במשפחה אמידה במדינת ניו-יורק, המשיכה ללימודי עסקים באוניברסיטת קורנל, ומשם לעבודה בבנק ההשקעות Salomon Brothers.

בדרך, היא ניסתה תקופה ארוכה את מזלה בקריירת משחק. "חוויית משחק כושלת, זה בהחלט לא עבד. המשחק לא רצה אותי כמו שאני רציתי אותו. זה נראה כאילו הרבה מהחוויות האלו הן רנדומליות ולא מחוברות, ואולי אפילו בזבוז של זמן, אבל היום אני יודעת שכל חלק נועד להעניק לי בסופו של דבר את הכלים לעשות את מה שרק עכשיו אני עושה".

איך התגברת על הכישלון?
"לא טוב כל-כך. עברתי תקופה מאוד קשה. היה כישלון מקצועי והיה כישלון אישי, עברתי פרידות קשות, ההורים שלי התגרשו וזו הייתה תקופה טראומטית. בסופו של דבר הגעתי לתובנה שאו שאני אוותר ולא יהיו לי חיים נהדרים בכלל, או שאם אני אחיה, אז כבר אלך על זה עד הסוף".

מה זה 'ללכת עד הסוף'?
"נכנסתי ממש עמוק לתרבויות החוכמה העתיקות, ולמדתי חיים. נסעתי להודו, ולמדתי במשך חודש אצל הדלאי לאמה והקהילה הטיבטית הגולה. הוסמכתי כמדריכת יוגה, למדתי הרבה מסורות ולמדתי גם קבלה, במשך 15 שנה. בסופו של דבר אני מאמינה שכל החוכמות האלה אומרות אותו הדבר, אבל חלק ממהות החיים היא ללמוד את החיים, ולנו כאנושות חסר הרבה מזה".

מאז, מצאה נוימן את מה שהיא טובה בו ושהיא אוהבת. "אין דבר גדול יותר שעשיתי בחיי מאשר להעצים את בעלי וילדיי, ועכשיו אני יוצרת את WeGrow, ואני מקווה שאוכל לעשות זאת לעולם". המשפט הזה, שנוימן חזרה עליו במספר גרסאות, עורר ביקורת על כך שמהמסר שלה משתמע שתפקידן העיקרי של נשים הוא להעצים את הגברים לצדן. "אני לא מצייתת לסטריאוטיפים מגדריים. אני אישה, אבל יש לי אנרגיות גבריות. אני חושבת שהגברים הנהדרים ביותר מחוברים לאנרגיות הנשיות שלהם. אני המאמינה הגדולה ביותר בנשים.

"אני מאמינה שנשים יצילו את העולם, אבל אני גם מאמינה שלנשים יש כוח-על ספציפי שלגברים קשה יותר להשיג - היכולת ליצור ולהזין חיים. זה אינו דבר קטן. העניין הוא לא אם תבחרי להביא ילדים או לא, אנחנו מחזיקות בכוח-העל הזה, ואני חושבת שנועדנו להיות במצב של העצמה וטיפוח אחרים כל חיינו. זה מה שגורם לי להרגיש גדולה.

"אני חושבת שיש נשים שחושבות שאם הן מעצימות מישהו אחר או גברים, זה מקטין אותן. אני לא מבינה למה, כי אנחנו מולטי-טאסקינג נהדרות, כך שלמרות שאני מעצימה את בעלי וילדיי, אני גם עוזרת לבנות את WeWork ולהקים את WeGrow. זה לא אחד או אחר".

את מפחדת להיכשל עם WeGrow?
"לא. אפילו לא במעט. יש לי חששות אחרים, אבל לא בתחום הזה".

היה פחד בנוגע ל־WeWork?
"לא, כי שניהם נוצרו כמעשה של נתינה. אם את יוצרת משהו כדי לשתף, איך אפשר לפחד? את מפחדת רק כשאת יוצרת משהו כדי לקבל - הפחד הוא האם אני אקבל אותו. אבל אני עושה את זה כדי לתת. אנחנו נותנים בצורה אותנטית ומתוך החוזקות שלנו".

מתחם בתוך בית הספר ליזמות שהקימה רבקה נוימן, WeGrow / צילום: Dave Burk

לגלות את כוחות-העל

תלמידי WeGrow מתחילים את היום שלהם בחצי שעה של מעגל מוזיקה. ההורים מוזמנים לקחת בו חלק לזמן קצר, ואז לעבור ללאונג’ לשתות קפה, ולעשות קצת מינגלינג או נטוורקינג. הילדים בינתיים יעברו לזמן מדיטציה ויוגה. במהלך היום הם ילמדו עברית או מנדרינית ("עברית שימושית מאוד אם רוצים להתחבר לתבונה מופלאה ותודעת-על, גם כי בעלי ואמא שלי מישראל, וגם כי יש דרישה כללית בניו-יורק לעברית"), מחול, מוזיקה ואמנות. זאת לצד מקצועות סטנדרטיים ברוח החינוך הניו אייג’י של השיטה המונטיסורית, שהיא למידה ספונטנית עם דגש על הפרט, שמאפשרת לילדים לבוא לידי ביטוי באופן טבעי, מעין ‘הפרא האציל’. "הם יוצרים אושר, ריקוד, אמנות, חוכמה, ובתקווה - גם תודעה חדשה".

הדרך לשם עוברת דרך שני מוטיבים מרכזיים: כוחות-העל ותשוקות-העל. "לכולנו יש כישרונות טבעיים שאנחנו נולדים איתם. אני לא חושבת שהם רנדומליים, יש לנו כישרונות מאוד ספציפיים, ואנחנו אמורים להשתמש בהם. אנחנו רוצים לעזור לילדים ולהורים לחשוף מהם אותם כישרונות ייחודיים.

"בנוסף, צריך גם להסתכל גם על תשוקות-העל שלך - במה אתה נהדר, ומה אתה אוהב. אנחנו מקווים לעזור להם למצוא את המקום שבו שני הדברים נפגשים וליישם אותם, וככה, לדעתנו, ניתן לגלות מהי עבודת חיינו או כיוון הקריירה". כוח-העל של נוימן, אגב, הוא אינטואיציה. "אני מאוד מודעת לאנשים סביבי ולאנרגיה הכללית, ויש לי הבנה עמוקה למצבים או מה שעלול לקרות כתוצאה מכך".

היא מסבירה על מתנות ותשוקות של ילדים בני חמש מבלי למצמץ או להסיט מבט, בעודה יושבת זקופה על ספה רחבה בצבעי ורוד וקרם. כאילו שאפשר לשכוח שהיא אשת עסקים וקודקוד מנהל בארגון ענק. "זה מעולם לא היה על נדל"ן, בנייני משרדים או השכלה מסורתית. זה תמיד היה קשור למטרה, שהיא להעלות את התודעה העולמית. כל בנייני המשרדים שלנו הם רק מכלים שדרכם ניתן לעשות זאת.

"כשהכרתי את בעלי, בדיוק חזרתי מחודש במכון אומגה, שם הוסמכתי כמדריכת יוגה, עשינו מדיטציה כל יום, ניזונו מדיאטה טבעונית נוקשה. אז כשפגשתי אותו, הייתי מאוד ממוקדת רוחנית. הכוונה תמיד הייתה להתאסף כולנו ולהשתמש בכוחות-העל שלנו בצורה אינדיבידואלית וקולקטיבית כדי לעזור לכדור הארץ. הביטוי הראשון של זה הוא מה שאת מכנה בניין משרדים, והביטוי השני הוא WeLive (מתחם מגורים משותף, ו"א) ואז WeGrow, אבל זו תמיד אותה האנרגיה שאנחנו מנסים לחלוק".

את האנרגיה הם לא רוצים רק לחלוק, אלא גם להצמיח, והם משתמשים במונחי עמק הסיליקון - Scale, כדי להסביר את החזון לטווח הארוך. "אני מאמינה שבשנה-שנתיים הקרובות נתרחב, אבל המיקוד שלנו כרגע הוא להפוך את חוויית התלמידים שלנו כאן למושלמת. נגיע למקום חדש מהר ככל שנוכל, כל עוד לא נפגע בשום דרך במה שקורה כאן.

"התוכנית היא לפתוח בתי ספר כאלה בכל רחבי העולם, כך שהעולם יוכל להיהפך לכיתה, ולא תהיי חייבת לגור רק במקום אחד. כי עד כמה שנעשה את עבודתנו היטב, החינוך אף פעם לא יהיה טוב כמו כזה שבמסגרתו ילד יוכל לראות את העולם. זה פשוט לא יכול להיות. מה שלומדים דרך חוויית תרבויות שונות באמת, וספיגת האנרגיות שלהן, שונה מאוד ממה שאנחנו יכולים להציע בבניין אחד.

"אנחנו גם רוצים ליצור למידה מעורבת - אונליין עם אופליין - כך שאם את רוצה לטייל עם המשפחה שלך במקום שבו אין לנו בכלל WeGrow, תוכלי לעשות זאת. תוכלי לנסוע לסמסטר, לחודש או שבוע, זה יהיה נזיל. אורח חיים נוודי נפוץ היום, הרבה מהמשפחות, לפחות של ה-WeGeneration (הדור שאינו מוגבל בגיל שמגדיר הצלחה, לא רק במונחים נומינליים, אלא גם אבסטרקטיים כמו אושר, הגשמה ובריאות, ומאמין בכלכלת שיתוף), הן גלובליות. אנחנו מדברים על להיות יזמים גלובליים מודעים. השאלה היא של סדרי עדיפויות - מה חשוב יותר, ניסיון או נכסים חומריים? אנחנו רוצים ליצור הזדמנות עבור אנשים שרוצים לחיות בצורה יותר גלובלית, כי עד היום, ברגע שהילד שלך נכנס לגן יכולת לטייל רק בזמן חופשות לימודים".

חינוך מסוג אחר

קשה להתעלם מהפיל הלבן, מגולף בידי אמן מעץ אורן מלא, שבחדר. ב-WeGrow שכר הלימוד השנתי מתחיל ב-22 אלף דולר עבור ילדים בגילאי שנתיים, מזנק ל-36 אלף דולר לבני שלוש וארבע ומאמיר עד 42 אלף דולר לילדים בגילאי 5-11. להסתובב יחפים בחלל מעוצב על ידי אחד האדריכלים המפורסמים בעולם כיום, לא בא בזול.
הביקורת כי בית ספר אקסקלוסיבי כמו WeGrow מיועד לאנשים פריבילגיים, מתקבלת בביטול יחסי אצל נוימן. "יותר ממחצית הילדים הם על מלגות משמעותיות. אני מניחה שאם מישהו יפתח בית ספר למען רווח זה יהיה בעייתי, אבל זו בהחלט לא הכוונה שלנו ולא המציאות".

ובכל זאת, עדיין מדובר בבית ספר שחצי מהתלמידים (חברים) שבו יכולים להרשות לעצמם שכר לימוד אסטרונומי. עושר שקשה מאוד להתעלם ממנו, במיוחד כשהוא ממוקם בלב המיד-טאון בניו-יורק ומדבר עשר שפות שונות. זהו אינו עושר ישן, אלא חדש וצעיר. עושר ברוח עמק הסיליקון, ונוימן היא לא הראשונה לבצע את החיבור הזה. בשנים האחרונות עמק הסיליקון מנסה יותר ויותר לתפוס אחיזה בתחום החינוך. ייתכן כי מדובר בחקר הרפתקני חדש של אנשים חסרי מנוחה, או פשוט בהתבגרותם של המילניאלס ובמעבר ממעמד של מתכנתים חסרי אחריות להורים מיושבים.

כבר היום דמויות בולטות בחוף המערבי והמזרחי בארה"ב מנסות לעצב מחדש את עולם החינוך. אלה מיזמים שנבנים על בסיס מודל של סטארט-אפ, מנוהלים על ידי בוגרי התעשייה שמשתמשים בקשרים שלהם כדי לממן את הפרויקטים בעזרת משקיעי הון-סיכון, ומשלבים לימודי תכנות, יזמות ורוח אוניברסלית שדחוסים במקומות שבדרך כלל לא נראים, כמו בתי ספר. כמובן שכולם גם מגיעים עם תג מחיר גבוה.

את רשת ה-AltSchool, למשל, הקים יוצא גוגל, והוא נתמך על ידי קרן ההשקעות הוותיקה אנדרסון הורוביץ, פיטר תיל ומייסד פייסבוק, מארק צוקרברג. כמו WeGrow, גם AltSchool מנסה להוכיח כי הוא אינו רק עוד בית ספר פרטי שמשרת את אליטות ההייטק, או לחילופין סטארט-אפ שרצה לפעול לטובת הכלל ובסוף משרת את המיעוט. משימה שעדיין לא נושאת עמה תוצאה.

"אני הייתי חנונית מושלמת, למדתי בבתי ספר פרטיים תחרותיים, ומשם הלכתי ללמוד באוניברסיטה מליגת הקיסוס, והייתי ברשימות הדיקן וכל העניינים האלו, כך שאני ממוקדת לחלוטין באקדמיה", מסבירה נוימן את הכוונות שלה. "אבל אנחנו עושים את זה בדרך שהיא מרגשת עבור הילדים".

כשאני תוהה איך הם מצליחים לתקשר מטרות ומדדים אמורפיים, אשת העסקים שבה יוצאת ומתערבבת עם הדיבור הניו אייג’י. "אני חושבת שאנשים, בסופו של דבר, השקיעו באנרגיה כאן, וזה כמובן מגובה בהרבה נתונים קשיחים ועבודה קשה. אנחנו בעניין של נתונים מדידים, משום שאם ההשפעה שלנו לא מדידה אנחנו לא יכולים להצליח. אבל יש משהו גדול יותר מזה.

"כשאני עם אנשים אחרים אני מקשיבה, ולא רק עם האוזניים והעיניים. חשוב שכולך תקשיבי למה שהאדם והנשמה רוצים לעשות, תשאלי את השאלות הטובות, ולבסוף תביני מה הוא צריך ותתמכי בו כדי שישיג זאת. קשה להסביר את זה, כי זו מתנה. אישית, אני לא חושבת שהיה רגע שבו הגעתי למקום המוחלט והאחרון שלי. לא הגעתי לשום מקום (צוחקת). אני רק מנסה להבין את זה כל הזמן".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע עתק לישראל. מה תכלול החבילה?

בית הנבחרים האמריקאי אישר סיוע בסך כולל של 95 מיליארד דולר לשורה של מדינות ובהן ישראל ● חבילת הסיוע כוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל, כולל 4 מיליארד דולר למילוי מלאי טילי טמי"ר של כיפת ברזל; 60.8 מיליארד דולר סיוע לאוקראינה, בדגש על השלמת אמל"ח; וכן, 8.1 מיליארד דולר עבור טייוואן

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

תקיפת צה''ל בלבנון / צילום: ap, Hussein Malla

בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה חוסל בדרום לבנון

במהלך הלילה: אזעקות הופעלו במטולה ● מוקדם יותר - מטרה אוירית יורטה באזור קריית שמונה ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן שנבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח