גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"קואליציית שכר-הטרחה": כך סוגרים עורכי הדין המתחרים על הגשת ייצוגית איך יתחלק ביניהם הכסף

עו"ד יעקב דוידוביץ' חושף פרקטיקה בעייתית מעולם התובענות הייצוגיות: לטענתו, כשמספר עורכי דין מגישים בקשות נפרדות לניהול תובענה ייצוגית באותו נושא, הם רוקמים קואליציות ומחליטים באמצעות מכרז פנימי מי ינהל את התיק ● לדבריו, מי שנבחר הוא זה שמצהיר שייקח שכ"ט בשיעור הנמוך ביותר, ואילו היתר יוצאים מהתמונה ובסוף ההליך גורפים את חלקם מבלי שנקפו אצבע

עו''ד יעקב דוידוביץ’ / צילום: כדיה לוי
עו''ד יעקב דוידוביץ’ / צילום: כדיה לוי

"בקרב ציבור עורכי הדין המייצגים בתובענות ייצוגיות התפתחה נורמה חדשה: במקרים שבהם מספר עורכי דין מגישים בקשה לניהול (אישור) תביעה ייצוגית באותו נושא, נערך ביניהם מכרז פנימי באשר למי מהם ייצג את הקבוצה הנפגעת בשל איחוד הבקשות לבקשה אחת על-ידי בית המשפט. במכרז שנערך, עורך הדין שמצהיר כי ייקח לכיסו את אחוז שכר-הטרחה הנמוך ביותר נבחר להוביל את ניהול התיק. כך נוצר מצב שבית המשפט סבור שמספר עורכי דין נוטלים חלק בניהול התיק ודואגים לטובת הקבוצה, בעוד למעשה רק אחד מהם מנהל את התיק ושאר עורכי הדין יוצאים מהתמונה. עם זאת, בסוף ההליך הם מקבלים שכר-טרחה, וזאת מבלי שנקפו אצבע לטובת הקבוצה" - כך חשף עו"ד יעקב דוידוביץ' בערב עיון שנערך בשבוע שעבר לרגל השקת ספרו "פרשת האלטרוקסין, יומן פרקליט".

דוידוביץ' - שהיה בעצמו צד לסכסוך שכר-טרחה בקשר לניהול התובענה הייצוגית בעניין פרשת האלטרוקסין והפסיד בתביעה שניהל נגד עו"ד שדרש נתח משכר-הטרחה שנפסק במסגרת התביעה (ראו מסגרת)- תיאר בכנס כיצד מתנהלת הפרקטיקה הפסולה לדעתו. "מספר עורכי דין מגישים בקשות לאישור תובענות ייצוגיות, כל אחד מגיש בקשה נפרדת. עורכי הדין יודעים כי במקרה של מספר בקשות לאישור תובענות ייצוגיות בית המשפט יורה על איחוד הדיון בהם, ולכן עוד לפני הגשת התביעה הייצוגית הם רוקמים קואליציות", אמר.

לטענתו, נודע לו כי עורכי דין המגישים בקשות לאישור תובענות ייצוגיות באותו נושא "עורכים מכרז פנימי בינם לבין עצמם מי יהיה עורך הדין שיוביל את ניהול התובענה, כשהזוכה הוא עורך הדין שהציע את אחוז שכר-הטרחה הנמוך ביותר". לדבריו, "אני לא יודע אם זו בדיוק הסיטואציה, אבל אני מדמה זאת לכובע שלתוכו זורק כל אחד מעורכי הדין פתק, ובו הוא כותב מהו אחוז שכר-הטרחה שהוא רוצה לקבל. מי שרשם את האחוז הכי נמוך הוא זה שיוביל את ניהול התיק. כל יתר עורכי הדין יוצאים מהתמונה, ולאחר מכן מתחלקים בשכר-הטרחה שפוסק בית המשפט".

לדוגמה, ציין דוידוביץ', "נניח ש-7 עורכי דין הגישו בקשות לאישור תובענות ייצוגיות באותו נושא, וזה שהכי רעב ללחם הציע כי יקח 37% משכר-הטרחה שייפסק בסוף ההליך - אז הוא ינהל את התיק - הוא יקבל את האחוז שהציע, ושאר ששת עורכי הדין יחלקו ביתר שכר-הטרחה - 63% - ויצאו מהתמונה".

הכסף הגדול של הייצוגיות: עורכי דין גרפו בשנת 2017

פגיעה בטובת הקבוצה המיוצגת

לדבריו של עו"ד דוידוביץ', הפרקטיקה המתוארת פוגעת בטובת הקבוצה הנפגעת שמיוצגת בהליך התובענה הייצוגית. "הדבר הכי חמור הוא יציאתם מהתמונה של יתר עורכי הדין. נוצר מצב שעורך הדין שנתן את הסכום הכי נמוך, לוקח את התיק על עצמו. זה יכול להיות עורך הדין הכי 'ירוק' והכי לא מנוסה. זה פוגע בקבוצה בצורה בלתי רגילה. עורכי הדין האחרים לא יודעים את השם שלו אפילו, ורק מחכים לרגע האחרון כדי לקבל את שכר-הטרחה", אמר דוידוביץ'.

 דוידוביץ' ציין בדבריו כי "התפיסה צריכה להיות טובת הקבוצה. רעיון אחדות הלבבות חשוב כי השיתוף מסייע ברמה הלוקלית וגם הגלובלית. על עורכי הדין לחשוב על איך מקדמים את טובת הקבוצה ואיך משיאים את מצב הנפגעים. הבעיה בתופעה המתוארת היא שעורך הדין שזכה ב'מכרז' עובד לבד. שאר עורכי הדין חוזרים לתמונה רק בסוף ומקבלים את שללם. זו עוגמת נפש לקהילת עורכי הדין שמייצגים תובעים".

בהקשר זה יש לציין כי בהתאם להוראות חוק תובענות ייצוגיות, במקרה שהוגשו מספר תובענות ייצוגיות באותו עניין, על בית המשפט להכריע מי יהיה עורך הדין שינהל את התביעה, בשים לב, בין היתר, גם לטובת הקבוצה. אולם לטענת דוידוביץ', לבתי המשפט נוח לפעול בהתאם להסכמות של עורכי הדין ולא להיכנס בעצמם למאבק בין עורכי הדין, במיוחד מכיוון שלטענתו הפרקטיקה האמורה לא ידועה מספיק לבתי המשפט. "השופטים רואים רק את קצה הקרחון, ולא יודעים מה קורה בקרחון למטה. אני חושב שהשופטים צריכים להתערב ולמנוע היווצרות של תופעות מעין אלה", אמר.

בסיום דבריו בעניין זה, ביקש דוידוביץ' כי יושם קץ לפרקטיקה האמורה. "אני קורא לקהילת עורכי הדין וקהילת השופטים לא לתת יד לדבר הזה", אמר. "זה פוגע בראש ובראשונה בקבוצה הייצוגית. עורך הדין ש'זרק לכובע' את האחוז הנמוך ביותר הוא זה שאמור לנהל את הייצוגית למשך שנים רבות, וזה לא רצוי בכל קנה מידה.

"ניהול תובענה ייצוגית הוא עניין מורכב, שיכול לארוך שנים רבות ודורש לפעמים גם שיתוף פעולה בין מספר עורכי דין. קחו, למשל, את פרשת האלטרוקסין. כעת צריך לקבל פניות מעשרות אלפי אזרחים. זה לא עניין לעו"ד אחד לעשות את העבודה".

"הוא עושה את כל העבודה"

דוידוביץ' סיפר בכנס כי את ראשיתו של המידע בדבר פרקטיקת המכרז הפסולה בין עורכי דין המייצגין בתובענות ייצוגיות, הוא קיבל בזכות העדויות שנשמעו בתיק שבו נדון הסכסוך בינו לבין עו"ד אחר בנוגע לשכר-הטרחה בפרשת האלטרוקסין. בפסק הדין (ראו מסגרת), ציין בית משפט השלום בחיפה כי הוא אכן נחשף לנורמה אותה מתאר דוידוביץ', מבלי שנקט עמדה ביחס לשאלה אם זו ראויה אם לאו.

כך, למשל, ציין בפסק הדין השופט סלאמה: "הסכמים מסוג זה, שבהם זכאי עו"ד לשיעור, לעתים לא מבוטל, משכר-הטרחה מבלי שינקוף אצבע, אינם בגדר מחזה נדיר בהליכים לפי חוק תובענות ייצוגיות, במצב שבו קיימות מספר בקשות אישור עומדות ומתחרות על הבכורה".

עוד ציין השופט, ביחס להליכי התמחרות המתקיימים בין עורכי הדין ביחס לקביעת זהות עורך הדין המוביל של התובענה וחלוקת שכר-הטרחה, כי "הוכח לפניי במידה הנדרשת במשפט אזרחי כי הסכמים מסוג זה אינם בגדר מחזה נדיר".

ואכן, מהעדויות בתיק נגלית חלק מהפרקטיקה האמורה. כך, למשל, העיד אחד מעורכי הדין: "היה מכרז מי יוביל, אני הצעתי הצעה, אבל בסוף מישהו נתן הצעה יותר זולה". עורך הדין שהעיד, אישר כי מי שמנהל את התיק הוא זה שהציע את ההצעה הזולה ביותר, והדגיש כי "הוא עושה את כל העבודה".

קרב המיליונים בין עורכי הדין בייצוגית בפרשת האלטרוקסין

במסגרת הפשרה שהושגה בתובענה הייצוגית בעניין פרשת האלטרוקסין, נקבע כי עורכי הדין המייצגים צפויים לקבל שכר-טרחה כולל בגובה 6 מליון שקל. אולם חלקם מעורכי הדין בתיק טענו כי עו"ד יחיאל (יוחי) גבע לא זכאי לחלקו בשכר-הטרחה כי לא השקיע עבודה בתיק. בית המשפט דחה זאת, והורה לשתף גם את עו"ד גבע בשכר-הטרחה.

ראשיתה של הפרשה ב-2011 , כאשר לבית המשפט המחוזי הוגש מספר רב של בקשות לנהל תביעה ייצוגית נגד חברת פריגו, בעלת הרישום והמפיצה של האלטרוקסין. במסגרת הבקשות נטען כי החברה שינתה את מרכיב התרופה לטיפול בבלוטת התריס, בלי לדווח על כך כנדרש לחולים. לפי הנטען, החברה וקופות החולים, מכבי וכללית, הפרו את חובת הגילוי והטעו את הצרכנים.

ביוני 2012 החליטו הצדדים בחמש מתוך שלל התביעות שהוגשו ל"אחד כוחות" לתביעת מיליארדים אחת. במסגרת הסכם שנחתם בין עורכי הדין בתיקים השונים - גבע, דוידוביץ', איתן פלג, אסף נוי, דוד אור-חן, עובדיה כהן וארנון גרפי - ביקשו כל עורכי הדין ליצור הסדר שייטיב לכאורה עם כולם עם איחוד הבקשות הייצוגיות, ולא יחסיר מאף אחד מהם שכר-טרחה בתום ההליך. בהסכם נקבע כי עו"ד דוידוביץ' יהיה "עו"ד מוביל" בייצוגית, שיוביל את התביעה וינהל אותה בשם כולם. עוד נקבע כי חלוקת שכר-הטרחה תהיה כך שעו"ד דוידוביץ' יקבל 24% ממנו, וכל אחד מהאחרים יקבל 19%.

התביעה המאוחדת עמדה על סך של כ-4.5 מיליארד שקל, וזכתה לאהדת בית המשפט, כאשר השופט, פרופ' עופר גרוסקופף, אישר לנהל אותה כייצוגית בעילה של הטעיה צרכנית נגד פריגו. עם זאת, נקבע כי אין לאשר את ניהול התביעה נגד קופות החולים, מכבי וכללית.

בלב המחלוקת על שכר-הטרחה שהגיעה לבית משפט השלום בחיפה, עומד ההסכם לשיתוף פעולה בין עורכי הדין המתפרש על-פני חצי עמוד בלבד ומכיל שישה סעיפים קצרים. הרקע למחלוקת הוא העובדה כי עו"ד גבע, הלכה למעשה, לא עשה מאומה (להבדיל מהאחרים) מאז כריתת ההסכם, בכל הנוגע לניהול הבקשה לאישור התובענה הייצוגית, ובהמשך בכל הנוגע להליך התובענה הייצוגית. כל יתר
עורכי הדין נטלו חלק כזה או אחר בהליך. עו"ד גבע תבע את חבריו - דוידוביץ', פלג, נוי, אור-חן, כהן וגרפי - בטענה כי לפי ההסכם ביניהם, אין כלל רלוונטיות לשאלה מהי תרומתו של כל אחד מהם לניהול התיק ואין לה כל השפעה על שכר-הטרחה שיקבל כל מייצג.

השאלה המרכזית שבה דן שופט השלום בחיפה, אמיר סלאמה, הייתה אם תנאי לקבלת אחוז משכר-הטרחה, כפי שנקבע בהסכם, הוא השקעת עבודה או שמא הזכאות לשכר-הטרחה אינה תלויה בהשקעת עבודה כלשהי. בית המשפט בחיפה קיבל את טענתו של גבע וקבע כי הוא אכן זכאי לנתח שלו משכר-הטרחה העתידי שיועבר לעורכי הדין. בכך נדחתה עמדתם של עורכי הדין דוידוביץ', פלג ונוי שעמדו על כך שתנאי לזכאות לשכר-טרחה הוא השקעת עבודה בניהול התובענה. 

גבע ל"גלובס": "כל שיש לי לומר כבר נכתב בפסק הדין שקיבל את טענותיי. פסק הדין, ועוצמת הדברים בו, מדברים בעד עצמם. לא ברור מהי 'התופעה' שעורך דין דוידוביץ' גילה ומהי הרלוונטיות שלה לפסק הדין. מה שברור הוא שבית המשפט פסק, באופן חד-משמעי, כי עו"ד דוידוביץ' הפר הסכם. כולי תקווה כי אין המדובר בכתבה מוזמנת שתכליתה להשפיע על תוצאת הערעור שהגיש דוידוביץ' שאמור להתברר בקרוב ".

עו"ד בכיר בשוק הייצוגיות: "אנו פוגשים קואליציות מאוד מוזרות בתחום. זה נהיה דבר דוחה"

עו"ד בכיר בתחום התובענות הייצוגיות והנגזרות אישר בפני "גלובס" את הטענות שהעלה דוידוביץ', ואף טען כי "התיאור של דוידוביץ' עדין מאוד, בלשון המעטה". לדברי העו"ד המוכר, "בתחום התובענות הייצוגיות אנו פוגשים קואליציות מאוד מוזרות. אני מנסה לא להיות חלק מהקלחת הזאת, כי זה נהיה דבר דוחה".

לדבריו, "קל מאוד למצוא היום מקרים של נושאים לגביהם מוגשות שמונה או תשע בקשות לאישור תובענה ייצוגית. עורכי דין צעירים לא מהשורה הראשונה וגם לא מהשורה השנייה של עורכי הדין, רואים שמוגשת בקשה לאישור תובענה ייצוגית בנושא מסוים, ואז הם פשוט מעתיקים תביעה וככה נהיים 'חלק מהמסיבה'.

"מה שקורה הרבה פעמים זה שמתוך התשעה, נניח, שהגישו בקשה לאישור, שבעה נמצאים באותה קואליציה", מסביר ערך הדין הבכיר. "בדרך-כלל יהיו באותה קואליציה עורכי דין שהם פחות מנוסים. כך נוצר מצב של 7 מול 2, כשלרוב השניים שלא בתוך הקואליציה הם עורכי דין מהשורה הראשונה ובעלי ניסיון. כשבית המשפט צריך להכריע מי ינהל את התביעה, הוא הולך באופן טבעי עם הרוב, למרות שפעמים רבות עורכי הדין האלה לא מכירים היטב את התיק, ולא מכירים את התחום".

עוד הוסיף עו"ד המנוסה: "איכות של עו"ד זה דבר שקשה מאוד למדוד, והשופטים מגבים את הרוב כי הם לא רוצים להכריע בסוגיה הזאת. גם בית המשפט לא מעוניין להתערב בנושא הזה, וכשמוגשים לו ערעורים על החלטות בתי המשפט המחוזיים בשאלת הייצוג, הוא נוהג למחוק ערעורים כאלה על המקום".

עוד כתבות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבימ"ש השלום צו חיפוש במשרד של שני עורכי דין ● השניים טענו כי המסמכים נתפסו ע"י צו של בימ"ש השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את ערעורם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

עובדי חברת הביומד גמידה סל / צילום: איל יצהר

חברת הביומד גמידה סל תהפוך לפרטית ותפטר 25% מהעובדים

קרן הייברידג' משתלטת על גמידה סל באמצעות המרת אג"ח ותהפוך אותה לחברה פרטית ● מנכ"ל החברה אבי ג'נקינס: "החיפוש שלנו אחר חלופה אסטרטגית לא הניב תוצאות" ● המניה צונחת ביותר מ-80%

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט  בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר