גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה מחפשות חברות הענק בחללי העבודה המשותפים?

לא רק פרילנסרים, גם חברות גדולות הפנימו כי אפשר לראות במשרד על מרכיביו השונים מוצר שניתן לרכוש במלואו ועל הדרך לזכות בערך מוסף ● "חללי עבודה מאפשרים גמישות בשכירות, דואגים לאדמינסטרציה ובנוסף מספקים ערך לעובדים בדמות תוכן מקצועי, רווחה ואירועים קהיליתיים"

חללי העבודה של מיינדספייס. מתאימים גם לחברות ענק/צילום: סם דה-גוד
חללי העבודה של מיינדספייס. מתאימים גם לחברות ענק/צילום: סם דה-גוד

הכתבה בשיתוף Mindspace

כשהם רק החלו לצוץ בנקודות מרכזיות ברחבי הערים הגדולות בכל העולם, היה ברור לכל מהו תפקידם של חללי העבודה המשותפים: לספק מענה לפרילנסרים, לעצמאים ולעובדי חברות קטנות, שאין להם מקום נוח ומתאים לשבת ולעבוד בו - להחליף את בית הקפה השכונתי. אותם חללי עבודה סיפקו להם עמדת מחשב, חיבור לאינטרנט, ולעיתים גם קפה ונשנושים - והעובדים היו מרוצים: סוף-סוף, שנים רבות אחרי שהמושג "פרילנס" פרץ לתודעה, גם להם יש "מקום משלהם".

מאז עברו לא מעט שנים, אך בעיני הציבור חללי עבודה משותפים עדיין מיועדים לעובד הקטן, היחיד, או לחברות קטנות, שאין להם פתרון טוב יותר. וזו, גבירותינו ורבותינו, טעות גדולה: עולם חללי העבודה התרחב לממדים עצומים, עד שהיום הוא מספק מענה מקצועי, איכותי ומדויק, גם לחברות ענק - "חברות אנטרפרייז" בעגה המקצועית, עם מאות ואלפי עובדים.

"מדובר ללא ספק בסוג של מהפך בתחום המשרדים", אומר דן זכאי, מייסד משותף ומנכ"ל מיינדספייס, חברת חללי עבודה משותפים המתמחה במתן שירותים לאותן חברות ענק. "הביקוש לחללי עבודה של חברות גדולות רק הולך וגדל מיום ליום, בגלל התובָנָה שזהו פשוט מודל נכון יותר. המודל הישן והמסורתי של השכרת משרדים לא מצליח לספק חברות גדולות רבות הפועלות היום ברחבי העולם, בעיקר בגלל ההתחייבויות לטווח ארוך, ומשום שהן צריכות להתמודד לבדן עם האדמיניסטרציה והלוגיסטיקה של ניהול משרד. אנחנו באים ומציעים בדיוק את שני אלה, ברמה גבוהה יותר ובצורה יעילה יותר, ויש לכך מקום בשוק".

משרד ויותר מזה

עולם התעסוקה והעסקים עובר תמורות ותהפוכות רבות. מציאות אחת, שהייתה נכונה ומתאימה לאמצע המאה שעברה, כבר לא רלוונטית היום. צורת עבודה שרק לפני כעשור או שניים נחשבה לכזו שאין לה תחליף - מפנה אט-אט מקום לאחרת יעילה ומועילה יותר. זה הזמן להפנים את מה שגורמים מסוימים כבר מיישמים בשטח: גם את המשרד, על כלל שירותיו, אפשר לקבל כמוצר מוגמר - מחברה אשר זוהי מומחיותה.

דן זכאי, מייסד משותף ומנכ"ל מיינדספייס/צילום: לירון אראל

"במהלך השנתיים או השלוש האחרונות מתחוללת תופעה שהיום כולם מדברים עליה - מעבר של גופים גדולים לחללי עבודה משותפים", מספר זכאי. "מדובר בסוג של שינוי, טרנספורמציה: במקום סגירת חוזה לטווח ארוך ולעיתים שיפוץ והשקעה גדולה במשרדים לשם תחזוקתם, המשרד הופך לסוג של שירוּת. הוא נרכש מחברה מקצועית שזה תחום העיסוק שלה, לספק את כל שירותי המשרד כמוצר מוגמר.

"יש בכך יתרון עבור החברות הגדולות: ראשית, ישנה גמישות מבחינת הזמן - בעבר חברות ידעו לתכנן את היעדים שלהן לעשר שנים קדימה. הן היו שוכרות שטחי משרד גדולים מאוד ומשקיעות בהם מיליונים. היום חברות רבות לא יודעות לתכנן יותר משנתיים-שלוש קדימה, ולכן הגמישות שאנחנו נותנים להן היא כמעט קריטית. שנית, אותן חברות רוצות, כמו כולן, למשוך אליהן את הטאלנטים, את העובדים הכי טובים, והעובדה שאנחנו מעניקים חוויה מקצועית שמשלבת גם עניין ותוכן, מאפשרת להן לעשות זאת בצורה קלה יותר. שלישית, בסופו של דבר אנחנו יותר יעילים: המודל שלנו מייצר חיסכון לאותם גופים בטווח הארוך. לכן הוא נכון כמעט מכל הסיבות".

אם כן, האם אפשר לומר, בגדול, שאותו מוצר שמציעות חברות מסוגה של מיינדספייס הוא מעין מיקור חוץ של שירותי משרד? לא באופן מוחלט. "זה אכן סוג של מיקור חוץ, אבל לא של משרדים בלבד", מסביר זכאי. "'על בסיס אותו חלל משותף המשמש גם כמשרד, זוכות חברות לשלל שירותים אחרים, שמציעים חוויה רחבה יותר - פעילויות פנאי, קהילה מקצועית תומכת ואינטראקציה בין עובדים סביב תוכן הקשור לעולם העבודה. כלומר לא הבאנו רק את הצד הנדל"ני - הבאנו גם את הצד התפעולי-אדמיניסטרטיבי, וגם את הצד של משאבי האנוש".

לעובדים שלכם מגיע יותר מעוד משרד - Mindspace משנים את חוויית העבודה>>

חשוב לציין כי הצד של משאבי האנוש הוא זה שמעניין יותר מכול את העובד, המחפש באופן טבעי תנאים מצוינים, לא רגילים, לעבוד בהם. החברות הגדולות המשתמשות בחללי העבודה המשותפים יודעות כיום שבמקומות מסויימים, דוגמת מיינדספייס, עובדיהן יכולים ליהנות גם מתוכניות בריאות, ממטבח מאובזר, מחדר הכושר, מהרצאות, מסדנאות, מאירועים קהילתיים, משיתופי פעולה עסקיים וממועדוני עסקים שנועדו לבאי המקום. כל עובד יראה באפשרויות הללו בונוס גדול.

משרדי מיינדספייס. חוויית העבודה הייחודית מושכת טאלנטים/צילום: בועז ארד

שתי קומות שלמות שמורות לחברת ענק אחת

כעת בוודאי תשאלו: עד כמה גדולות החברות אשר משתמשות בחללי עבודה משותפים? האם מדובר באמת בחברות ענק? כבר הזכרנו בתחילת הכתבה את המילה "אנטרפרייז", ולא במקרה: כיום גם החברות הגדולות ביותר בעולם - ענקיות טכנולוגיה ותאגידים בעלי סניפים בכל רחבי העולם - משתמשים בחללי העבודה המשותפים מאותן סיבות שהעלנו קודם לכן.

"השירות הזה נותן מענה לשלל סיטואציות", מפרט זכאי. "זו יכולה להיות חברה שבונה משרדים חדשים וזקוקה לפתרון של שנה, שנתיים או שלוש, עד שהם יהיו מוכנים; זו עשויה להיות חברה שמתרחבת למדינה זרה, וצריכה פתרון לצוות שמקים את הסניף החדש באותו מקום; אלו יכולים להיות צוותים שעובדים על פרויקטים ושהמעסיק שלהם רוצה לשנות להם אווירה ממשרדי החברה הקבועים, לרענן אותם".

הוא מוסיף כי ככל שהזמן עובר אנחנו רואים שאותן חברות מתחילות לאמץ את המודל לא רק למקרים הנקודתיים שהזכרתי כאן, אלא בעצם כחלק מאסטרטגיית הנדל"ן שלהן. הן מתכננות זאת מראש כך שאחוז מסוים מהעובדים, צוותים ומחלקות, יישבו בחללי עבודה משותפים כהגדרה. "מיקרוסופט בהרצליה נמצאים, למעשה, בשתי קומות שלמות שלנו, שהוקצו כולן עבורם", מספק זכאי דוגמה עדכנית. "יש לנו עוד הרבה מקרים כאלה, כמו של בנק ברקליס העולמי שיושב בסניף תל אביב שלנו, וישנן אף חברות שהתמקמו באגפים שלמים אצלנו. הן עדיין משתמשות בשירותים המשותפים שאנחנו נותנים - חדרי ישיבות, חלל הקבלה, שטח הגג או מכון הכושר - אבל הן זוכות לאזורים פרטיים משלהם. קרוב ל־40 אחוז מהלקוחות שלנו היום הם מה שאנחנו מכנים 'לקוחות אנטרפרייז', וזה למעשה הסגמנט הכי גדֵל והכי גדוֹל אצלנו.

"יש לציין" ממשיך זכאי, "כי למרות שיש הרבה מאוד חברות Co-Working, גם בארץ וגם בעולם, רק חלק קטן מאוד מהן נותן מענה לאותן חברות גדולות. רוב חללי העבודה המשותפים לא יכולים לעמוד בדרישות של לקוחות שכאלה, שהן בדרך כלל נוקשות יותר. מיינדספייס היא כן מסוג החברות שמתמקדות בלקוחות הגדולים. אנחנו מגדירים עצמנו כ־Enterprise Experts, ובונים את החללים שלנו בצורה כזו שתתאים גם להן".

בשורה התחתונה, עולם חללי העבודה הולך ומתרחב, תרתי משמע, בשנים האחרונות, והוא מציע הרבה יותר מבעבר. למעשה, המגמה של כניסת לקוחות גדולים לשוק הזה חזקה כל כך, עד שנראה כי בעתיד הגדרת המושג "משרדי החברה" תשתנה לגמרי ותהפוך גמישה הרבה יותר.

Mindspace מעצבים את חוויית העבודה של המאה 21. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו