גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  נדל"ן ותשתיות

"הצורך של נשר בפינוי-בינוי הוא לא נדל"ני אלא ביטחוני"

ראש עיריית נשר הנכנס, רועי לוי, מתנגד לתוכנית שאישרה הוועדה המחוזית לבנות 5,000 יחידות דיור חדשות בעיר, אך רוצה לראות יותר התחדשות עירונית ופרויקטים של מחיר למשתכן ● "נשר מזדקנת. היכולת הכלכלית לקנות דירה בעיר היא אפסית, ואנחנו מאבדים זוגות צעירים למקומות כמו קריית אתא" ● ראשי הערים החדשים, כתבה שביעית בסדרה

רועי לוי / צילום: פאול אורלייב
רועי לוי / צילום: פאול אורלייב

בניגוד למציאות הבעייתית שתיארו מרבית ראשי הערים החדשים שראיינו כאן לאחר הבחירות, שבה קופת העירייה ניזונה ברובה מארנונה למגורים ולא מעסקים, במקרה של נשר המצב הוא הפוך. לדברי ראש העירייה הנכנס רועי לוי, שנבחר בבחירות האחרונות, שני שלישים מהכנסות העירייה מארנונה הם מארנונה שלא למגורים, ורק שליש מארנונה למגורים - מצב שכל ראש עיר יכול רק לחלום להגיע אליו.

בעצם אתם בסוג של גן עדן מוניציפלי מבחינת עתודות קרקע.
"הבעיה שבשנים האחרונות ניסו להיכנס לנו לגן העדן ולשנות אותו. בנשר יש 8,000 יחידות דיור היום, וחברת כלל תעשיות, שמחזיקה בעתודת מפעל נשר, קידמה תוכנית ל-5,000 יחידות דיור, כמעט הכפלה של העיר.

"שלב א' מדבר על 2,000 יחידות דיור, ושלב ב' מדבר על 3,000 יחידות דיור על קרקע ששונה היעוד שלה ממסחר ותעסוקה למגורים. זאת תוכנית שאני התנגדתי לה ואני עדיין מתנגד לה, וראש העיר הקודם קידם במרץ.

"אנחנו מדורגים 7 במדד הסוציו-אקונומי, והאיתנות הפיננסית שלנו נובעת אך ורק כי שליש מהארנונה מגיע ממגורים, ושני שליש ממסחר ותעשייה. זה המצב שצריך להיות ולצריך להישמר. כל בנייה עתידת חייבת להיות אחראית וכזאת שתשמר את האיזון הזה. ברגע שיבנו 5,000 יחידות דיור בלי תעסוקה, זה יפר את האיזון. בנוסף יש עוד 1,500 יחידות דיור שמתוכננות על קרקע מחצבת אבן וסיד של משפחת לייש. חברת אלמוגים למשל בנתה פה 700 יחידות דיור, אבל לא נבנו שטחי תעסוקה. כשהייתי חבר מועצה הגשתי התנגדות לתוכנית והוועדה המחוזית דחתה אותה ואישרה את התוכנית. יש עתירה לבית משפט של תושבים, שעדיין תלויה ועומדת, ואליה הצטרפה העירייה כמשיבה לאחר שנבחרתי".

רועי לוי ת.ז

אתה מתנגד להקמת כל ה-5,000 יחידות דיור?
"לא. אנחנו בעד בנייה אבל שונה מזאת שאושרה. הנימוק הראשון בהתנגדות הוא שיש בנשר רכס היסטורי מתקופת מלחמת העולם הראשונה שצופה על עמק זבולון, ועל הרכס יש עמדות נ"מ בריטיות שהוקמו במטרה למנוע מהאיטלקים להפציץ את בתי הזיקוק שבנו הבריטים. יש דרישה גדולה שלנו ושל התושבים שחרדים למורשת של נשר לשמר את הרכס שצמוד לתוכנית של כלל ומצוי בתוך גבולות הקרקע שלה. אנחנו מבקשים לשמר את הרכס כחלק מהתוכנית, ולייצר שם פארק, שתלמידים יוכלו לבוא וללמוד על תולדות נשר שהוקמה ב-1929 סביב מפעל נשר.

"השימור הוא לא על כל השטח, ודווקא שימור הרכס יכול להיות הדגל של הפרויקט ושל יחידות הדיור שכן ייבנו בו. במקום שתוקם שכונה שייקראו לה שכונת כלל, ניתן לה שם שהולם יותר את נושא השימור. הקו של הבניינים שאושרו בתוכנית גבוה ומסתיר את העמדות ומסתיר לשכונת גבעת נשר את כל הנוף. הנימוק השני הוא פתרונות תחבורתיים שהתוכנית לא הביאה באופן מספק. אני מתנגד באופן גורף ל-3,000 יחידות דיור שהיעוד שלהם שונה מתעסוקה ומסחר, אבל אין לי בעיה שיוקמו ה-2,000 יחידות דיור של שלב א' אם הבינוי שלהם ישונה. אני אומר גם היום לכלל, תשנו את התכנון של בינוי הבניינים שלא יסתיר את הנוף, ופתרתם 90% מההתנגדויות".

אז איך אתה מסביר שהוועדה המחוזית דחתה את ההתנגדות?
"כי כשבאים לוועדה המחוזית בלי משרדי ערכי דין מפוארים, בלי יועצי נוף שעולים עשרות מיליוני שקלים, לעומת חברה בורסאית שמביאה עורכי דין ויועצים במיליונים, אז זאת התוצאה. זאת הבעיה המובנית בוועדות הערר ובתי המשפט בנושאי תכנון ובנייה. שאתה הולך בתור אזרח, אין לך כסף עבור יועצים ברמה שווה לזו של היזם. רק בעלי ממון יכולים לטעון באמת בבתי משפט".

יש לכם בכלל מצוקת דיור בנשר?
"היה כאן מכרז קטן של 52 יחידות דיור במחיר למשתכן שנמצא היום בשלב של היתרי בנייה. הייתי רוצה לראות כאן יותר מחיר למשתכן, אבל למדינה אין כאן כמעט קרקעות. היכולת הכלכלית לקנות דירה בנשר היא אפסית כבר שנים, ואנחנו מאבדים זוגות צעירים למקומות כמו קריית אתא, והיום למקומות כמו קריית ביאליק ומוצקין, ששם יש היצע גדול של מחיר למשתכן. התוצאה היא שנשר מזדקנת. המדדים מטעים כי כל שנה נכנסים לגור פה סטודנטים שלומדים בטכניון, אבל המגורים הם זמניים, וללא הסטודנטים, ההגירה מנשר היא שלילית".

אז אתה רוצה שייבנו פה דירות, אבל מתנגד לתוכנית של כלל.
"אנחנו חייבים לבנות אבל בינוי שפוי. עדיין אפשר לבנות דירות ולייצר איזונים נכונים. וכן אני מתנגד לכמות הדירות שמינהל התכנון מדבר עליה. את נשר צריך להגביל בכמות יחידות הדיור. אנחנו היום עם 26 אלף תושבים, ובמינהל התכנון מדברים על 60 אלף תושבים. אני לא רוצה ולא מוכן שנשר תעבור את ה-40 אלף תושבים".

מה תעשה בנידון? איך תייצר דיור מוזל בלי קרקעות מדינה?
"כדי להוזיל דיור, צריך היצע, ובנשר ההיצע מצוי בהתחדשות עירונית. נשר נבנתה בשנות ה-50 ויש פה בנייה ותיקה של בניינים מטים ליפול, בלי מקלטים ובלי ממ"דים, בשכונות מזדקנות. נשר במלחמה הבאה נמצאת בכיוון ישיר של בתי הזיקוק. כל מה שלא יפגע בבתי הזיקוק, אמור לנחות עלינו בנשר, 3 קילומטרים משם.

"הצורך של נשר בהתחדשות עירונית הוא לא צורך נדל"ני, הוא צורך ביטחוני מהראשון במעלה. ואני מצפה ממשרדי הממשלה ללכת איתנו יד ביד בנושא הזה. כי אם מחר פורצת מלחמה אין לנו פתרון לאלפי תושבים. אין ממ"דים ואין מקלטים. ובדיוק בגלל זה תושבים נטשו את העיר במלחמת לבנון השנייה והעיר הייתה נטושה. תמ"א 38 קורה בצפון תל-אביב ובכרמל. היא איבדה את היעוד העיקרי שלה לחזק בניינים, והיא נדל"נית לגמרי היום".

אילו עתודות קרקע יש לכם בעצם?
"עתודות הקרקע של נשר זה יחידות בודדות שנותרו למדינה לשווק למגורים. מי שמחזיקת קרקעות זאת חברת כלל, שהצליחה לאשר בוועדות תוכנית ל-5,000 יחידות דיור. יש את שטחי המריבה עם עיריית חיפה, שמחזיקה בבעלותה מימי אבא חושי בקרקעות שיועדו לאוניברסיטת חיפה בשטח המוניציפלי של נשר. הקרקע בבעלות עיריית חיפה אבל בשטח המוניציפלי של נשר, אז עיריית חיפה רוצה למקסם את הרווח היזמי כמו כל יזם בקרקע הזאת ומנסה לקדם שם 8,000 יחידות דיור.

"בנוסף יש את מחצבת אבן וסיד שמצויה בידיים פרטיות של משפחת לייש שם מדובר על 1,500 יחידות דיור, והפוטנציאל השני בנושא המגורים זה כמובן התחדשות עירונית. בגלל הקירבה לטכניון ולאוניברסיטה יש המון התעניינות מצד יזמים. אמנם צריך בין 6-7 דירות חדשות על כל דירה ישנה אבל אין לנו בעיה עם המספר הזה, מאחר שאנחנו נמצאים על הר אז טופוגרפית ניתן לאזן את הפרשי הגובה בין הבניינים הגבוהים לנמוכים".

"הדבר השני הוא מסחר ותעסוקה. יש אצלנו מחצבת ארבע וחצי, שבעבר לפני 5-6 שנים שווקו הקרקעות ברמ"י, ולפני שבועיים רמ"י הוציאה לשיווק את יתרת הקרקעות במקום. מדובר על קרעקות שמיועדות לפרויקט משרדים ומסחר שבמרכז המתחם ניתן להקים שני מגדלים בני 50 קומות, ואני בניגוד לקודמי, בעד לקדם בהם מעונות סטודנטים ומלונאות.

"במתחם התעסוקה הזה יש כבר בניינים קיימים של 10 קומות, ואנחנו מוכנים לאפשר תוספת זכויות בנייה לבניינם הקיימים שיוקצו למעונות סטודנטים בלבד, וזה כדי לייצר מקום שוקק חיים לא רק ביום אלא גם בלילה. גם המטרונית הולכת לעבור שם, ואני רוצה גם להעביר את העירייה לשם. עוד יתרון שיש לנו כאן הוא שנשר הכי זולה במדינה בארנונה למשרדים. לבנקים למשל אנחנו 480 שקל למ"ר שעיריות אחרות לוקחות 1,400 שקל למ"ר אז כל הנהלות הבנקים נמצאות אצלנו.

"אנחנו נמצאים בהליכים להחריג את כל האזור הזה ולייצר לו סיווג ארנונה להייטק בגובה של 70 שקל למ"ר, במקום 110 שקל למ"ר היום, כשבחיפה במתם למשל זה בערך 160 שקל למ"ר. אז יש בנשר היום המון חברת הזנק (סטארטאפ) אבל אנחנו רוצים להביא לכאן גם הייטק. בנוסף, קיבלה לאחרונה תוקף תוכנית להקמת פארק תעשייה משותף לחיפה, נשר והמועצה האזורית זבולון, שההכנסות יחולקו בין שלוש הרשויות.

"הפוטנציאל הגדול במיקום שלו, שגובל בבתי הזיקוק ובמכון טיהור שפכים, שניתן יהיה למקם בו מרכזים לוגיסטיים (מרלוגים) וכבר הצענו את ההצעה לחברת נמלי ישראל. האזור גם גובל במסילת הברזל - רכבת העמק, ואנחנו כבר יודעים שהרעיון של הסינים שמקימים את הנמל החדש, זה לחבר אותו למסילות רכבת כדי להעביר סחורות לירדן ומשם למדינות המפרץ. זה פתרון מצוין גם לחיפה כי ראשת העיר עינת קליש-רותם מתנגדת להקמת אזור לוגיסטי בפארק הקישון, וזו יכולה להיות אלטרנטיבה מצוינת".

למה שיהיה ביקוש למלון בנשר?
"ראשית אנחנו תומכים במאבק על הרחבת שדה התעופה בחיפה במשותף עם קליש-רותם, כדי שניתן יהיה להרחיב את השדה ולפתח את האזור, שיכניס עוד תיירות מחו"ל. בלי קשר, לטכניון מגיעים המון אורחים מחו"ל שאין להם איפה לשהות. ויש כמובן מצוקה ידועה של מחסור בחדרי מלון בכל אזור חיפה רבתי. מבחינת נוף המגדלים שמתוכננים עומדים ממש מול המפרץ, ובמרחק קילומטר מחיפה והצ'קפוסט. ברגע שיבואו חברות הייטק, יגיעו אליהן אורחים שצריכים ללון איפשהו". 

על בתי הזיקוק: "הילדים שלי הם פח אשפה של ארדואן"

"חד משמעית -  שאני קם בבוקר ואני רואה את הילדים שלי קמים עם קוצר נשימה ומתחברים למכשיר אינלהציה, ברור לי שלמפעלים המזהמים באזור יש חלק מכריע בזה", אומר ראש עיריית נשר רועי לוי, שנבחר בבחירות האחרונות שהתקיימו בחודש נובמבר.

"אני כראש עיר, תומך בדוח מקינזי - שמדבר על האפשרות המידית לסגירת בתי הזיקוק - ותומך בהעתקת המפעלים המזהמים ובסגירתם. ביום שנכנסתי לתפקיד ראש העיר ב-21 בנובמבר, הפגישה הראשונה שקיימתי הייתה עם ראשת עיריית חיפה החדשה עינת קליש-רותם, ובפגישה הזאת מצאתי שותפת אמת למאבק בזיהום, ולא רק במילים אלא גם במעשים.

"החלטנו להקים פורום ראשי רשויות משותף לכל אזור מפרץ חיפה רבתי, כדי לגבש עמדה אחידה בנושא. במידה והמפעלים רוצים להישאר פה הם יצטרכו להגיע לפליטות מזהמות ברמה של אפס. הנימוקים שלהם הם שייצור דלק זאת מטרה אסטרטגית, בטח בזמן מלחמה, ואנחנו אומרים אין בעיה, שייצרו אספקה לשוק המקומי ולא ש-50% מהתוצרת תיוצא מחוץ לישראל כפי שקורה בפועל. אנחנו לא פח אשפה - לא של אירופה ולא של טורקיה. בפועל 50% מהתזקיקים של הנפט, הולכים לטורקיה. בעצם, הילדים שלי הם הפח אשפה של ארדואן".

הרחבות המפעלים אושרו. מה תעשו?
"המפעלים מבינים שהמנגינה באזור מפרץ חיפה רבתי השתנתה, ואנחנו מרגישים את זה בשיחות איתם ובפגישות איתם. היום הם רוצים אישור להעביר קונדנסט, ואנחנו אומרים שיוציאו אותו החוצה באוניות. אנחנו לא צריכים את זה כאן. בתי הזיקוק וכל התעשיות המזהמות, יצטרכו לחשב מסלול מחדש לגבי ההשפעה שלהם על הסביבה.

"אמנם אישרו להם להתרחב אבל לראשי רשויות יש עוד כלים להילחם בפעילות שלהם, ונגיע בשביל זה לאן שצריך. בסוף הכל כלכלי. יש במדינות אחרות בעולם מפעלים לזיקוק נפט שיושבים במרכזי ערים ולא פולטים מזהמים. כלומר, הפתרון קיים. אבל התעשיות מעדיפות להשקיע בעוד קומה בבית חולים רמב"ם, מאשר בפילטור של עצמן". 

עוד כתבות

פרופ' אביחי מנדלבליט, לשעבר היועץ המשפטי לממשלה, מעיד במשפט נתניהו / צילום: חיים גולדברג, פלאש90

מנדלבליט במשפט נתניהו: ביקשתי לעצור את הקשר של המשטרה עם בן כספית

ביום הרביעי לעדותו במשפט נתניהו אישר היועמ"ש לשעבר כי ביקש לעצור את הקשר עם בן כספית: "הייתה לי תחושה שבמקום שהמשטרה תחקור, הוא מפעיל את המשטרה" ● אתמול, ביום עדותו השלישי, העיד מנדלבליט כי רה"מ לא הוזהר בחקירה שהוא חשוד בעבירת שוחד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות בהובלת סקטור הטכנולוגיה - אך המתיחות במפרץ ציננה את האווירה בסיום

מדד הנאסד"ק הוביל את יום המסחר עם עלייה של 1.1%, וה-S&P 500 התקרב לשיא כל הזמנים • ספייס אקס זינקה לאחר דוחות מרשימים ודיבורים על מיזוג עם טסלה, בעוד מטא התעלמה מקנס עתק של 25 מיליארד דולר • בסיום המסחר: דיווחים על פינוי שגרירויות אמריקאיות במפרץ חתכו חלק מהעליות והקפיצו את מחירי הנפט  ● מטא וטסלה ידווחו הלילה על תוצאות הרבעון השלישי

הפגנת חרדים, ארכיון / צילום: Reuters

שוב בשעות העומס: חרדים קיצוניים חוסמים כבישים ברעננה ובכפר סבא

לאחר מעצר העריקים בנתב"ג אמש, התחדשו מחאות החרדים הקיצוניים ● כביש 402 בצומת כפר סבא וכביש 4 בצומת רעננה נחסמו לתנועה בשני הכיוונים ● בתחילת השבוע נרשמו עימותים קשים בין מפגינים לאזרחים במהלך חסימות כבישים במחלף יבנה

יו''ר ועדת הכספים, ח''כ חנוך מילביצקי / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים אישרה הקלות במס למאות עמותות

ועדת הכספים אישרה הטבות מס למאות עמותות, וזאת למרות למרות התנגדות החרדים ● עמותות חרדיות הושמטו מהרשימה בעקבות עמדת היועמ"שית, וגפני ופינדרוס התנגדו למהלך בדיון שהפך לעימות פוליטי

חיים הר-זהב, יו''ר ארגון העיתונאים / צילום: צילום מסך חדשות 13

אולטימטום וטענות לדיבה: הסערה בארגון העיתונאים שהובילה למהלך החריג

הוועד המנהל של ארגון העיתונאים החליט לפתוח בהליך הדחה נגד היו"ר, לראשונה ב–15 שנות הארגון ● המהלך החל בעקבות מכתב דרמטי ששלחו ארבעה עובדים, ובו טענות להתערבות יתר וניסיון לפטר את המנכ"לית שלא כדין, ומאז העמיק הסכסוך עד כדי איומי תביעת דיבה

מארק צוקרברג, מייסד ומנכ''ל פייסבוק. האם הרשת עושה מספיק כדי לעצור תפוצה של פייק ניוז? / צילום: Shutterstock

מטא מכה את התחזיות: ההכנסות זינקו ל-64.6 מיליארד דולר, המניה מטפסת במסחר המאוחר

מטא מסכמת את הרבעון השלישי ומציגה את כניסתה העמוקה לעולם ה-AI עם השקת סוכן הקוד האוטונומי "Muse Code", מכשיר החומרה "Charm" וקסדת ה-VR החדשה ● ענקית הטכנולוגיה עקפה את ציפיות האנליסטים עם הכנסות של 64.6 מיליארד דולר ורווח של 3.83 למניה

סבב פיטורים נוסף באיביי: תפטר עוד 1,100 מהעובדים

איביי צפויה לפטר כ-9% מכוח האדם שלה, בהמשך לסבבי פיטורים קודמים, במטרה לצמצם עלויות ולייעל את פעילותה ● הפיטורים עשויים להיות קשורים להטמעת כלי בינה מלאכותית, לתוצאות הרבעוניות הצפויות או לצמצום כפילויות בעקבות רכישת Depop ● במקביל, איביי נמצאת בתהליך סגירת מרכז הפיתוח בישראל

חיסכון בקרנות השתלמות / צילום: Shutterstock

העברות בגמל: הגוף שבראש, וכמה כסף אלטשולר שחם איבד למתחרים?

גם בספטמבר, כלל ביטוח היא המגייסת הגדולה בשוק הגמל וההשתלמות ● איילון ממשיכה להסתער על התחום בחודש השני לפעילותה בעזרת הסוכנים, ומזנקת למקום השני ● לצד אלטשולר שחם וילין לפידות, גם אנליסט והפניקס מאבדות כספים

מפעלי ים המלח / צילום: Shutterstock

העליון הכריע סופית: מפעלי ים המלח ישלמו לציבור חצי מיליארד שקל על המים

בית המשפט העליון דחה את בקשת מפעלי ים המלח לדיון נוסף, והותיר על כנה את הפסיקה המחייבת אותם לשלם דמי מים ● בעקבות ההחלטה, 330 מיליון שקל שכבר שילמה ICL יישארו בידי הציבור, ולהם יתווספו 170 מיליון שקל נוספים שצפויים להוזיל את תעריף המים

קמפיין הפרסום נגד אפי סנדרוב / צילום: מגה מדיה

המנהל המורשה בפרשת סלייס: חשד שקרנות פינברט הפעילו "מבצע השפעה" בכספי החוסכים

המנהל המורשה של סלייס אפי סנדרוב מבקש מבית המשפט המחוזי לבדוק את הקשר בין סוכנות הביטוח פינברט, שחקנית מרכזית בפרשה בה נעלמו כ-890 מיליון שקל, לקמפיין הקורא להשבת כספי החוסכים ● לטענתו, שילוט החוצות נועד ללחוץ עליו לחתום על הסדר שעלול דווקא לפגוע בחוסכים, וייתכן אף כי כספיהם משמשים למימונו ללא ידיעתם

מנכ''ל פרטנר, אבי גבאי / צילום: ינאי יחיאל

אחרי שפרעה את החוב לנושים המתנגדים, פרטנר תוכל לחלק דיבידנד מיוחד של 500 מיליון שקל

פרטנר לא תחלק את הדיבידנד מיתרת הרווחים, ולכן נדרשה לאישור בית המשפט ● כדי לקבל את האישור, היא ביצעה פירעון מוקדם של אג"ח בסך של 484 מיליון שקל וטענה לבית המשפט כי מחזיקי האג"ח שהתנגדו לדיבידנד, אינם מהווים עוד נושים

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Kwiyeon Ha

מנכ"ל אנבידיה הציג את הטכנולוגיה הישראלית שתשמור על סוכני ה-AI

ג'נסן הואנג הציג בכנס GTC בברלין ארכיטקטורת אבטחה חדשה, שבליבה נמצא שבב שפותח במרכז הפיתוח בישראל

הריסות בניינים בצפון רצועת עזה / צילום: ap, Leo Correa

היקף העבירות בפרשת השוחד בצה"ל: 200 מיליון שקל

אתמול נעצרו 21 חשודים בחשד לעבירות קבלת דבר במרמה, שוחד ועוד במהלך ביצוע עבודות בעזה במהלך המלחמה ● העצורים הם אזרחים שעובדים בחברות של קבלני ביצוע ומשרתי קבע; חמישה מהם נגדים בצה"ל ● בדיון שהתקיים בבית הדין הצבאי התברר היקף העבירות לכאורה ● מעצרם של חלק מהחשודים הוארך בחמישה ימים

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל Wix / צילום: אלן צצקין

פיטרה ומזנקת: מניית Wix במומנטום חיובי, ויש מי שעדיין מזהה בה ערך חבוי

אחרי שמניית האינטרנט הישראלית צנחה על רקע החולשה בסקטור התוכנה ומהלך שנוי במחלוקת של רכישה עצמית, היא שינתה כיוון והכפילה את ערכה מהשפל ● לפי אופנהיימר, היא עדיין בתמחור חסר משמעותי כששווי Base44 עשוי להגיע ל־1.5 מיליארד דולר

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית נגד הממשלה: לא ממצה את האכיפה נגד 110 אלף משתמטים

היועמ"שית דורשת מבג"ץ להורות על צעדים נוספים לשלילת הטבות כלכליות מחייבי הגיוס שמפרים את החוק ● זאת בניגוד להתנהלות הממשלה, שמעכבת לפי שעה צעדים כמו ביטול ההנחות בארנונה ובתחבורה הציבורית ● "המצב הנוכחי אינו עולה בקנה אחד עם המצופה מהמדינה", כתבה

העברת העסק אצל המשפחות העשירות בעולם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

דוח חדש חושף את האתגר של המשפחות העשירות בעולם

מחקר חדש מצביע על כך שהיעדר יורשים מתאימים וחוסר מוכנות של הדור הבא הם גורמים מרכזיים בהחלטה למכור עסקים משפחתיים ● מחלוקות בין בני המשפחה והקשר הרגשי לעסק מקשים על קבלת החלטות, ולעיתים מכירה נשקלת כדי לשמור על האחדות המשפחתית ● גם לאחר המכירה, המשפחות נדרשות להסכים כיצד לנהל ולשמר את ההון המשותף לאורך הדורות

בתי הזיקוק של בז''ן בחיפה / צילום: שלומי יוסף

עיריית חיפה זימנה את הנהלת בזן לשימוע ומאיימת בהפסקת הפעילות

בעקבות אירוע זיהום הבנזן החריג שהוביל לסגירת בתי ספר בקריית אתא, זומנו הנהלות שלושת מפעלי קבוצת בזן לשימוע ביום ראשון הקרוב ● העירייה שוקלת להוציא צו להפסקת הפעילות ולא לחדש את ההיתרים הזמניים, שצפויים לפוג בסוף אוקטובר

הבטחות הנדל''ן שלא יורדות מהפרק / צילומים: שאטרסטוק, שלומי יוסף, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מבחירות לבחירות: הבטחות הנדל"ן שלא יורדות מהפרק

פחות בירוקרטיה, יותר שכירות ארוכת־טווח, חיזוק הדיור הציבורי, סיוע לצעירים ופירוק רמ"י: המפלגות מחליפות שמות וקואליציות, אבל ההבטחות נותרות דומות ● בניכוי רעשי התעמולה, עולה השאלה - עד כמה המציאות הנדל"נית רחוקה מהקמפיינים? ● המשרוקית של גלובס

עובדי בניין / אילוסטרציה: Shutterstock

חשד לשוחד: עובד מדינה לא פיקח על אתרי בנייה שהעסיקו עובדים זרים ללא היתר

הפרשה, שהחלה בחקירה סמויה, עוסקת בעובד מדינה שקשר קשר עם קבלנים המעסיקים עובדים זרים מטורקיה, הנמצאים בארץ ללא היתר כחוק ● עפ"י החשד, אותם קבלנים שילמו שוחד כספי לעובד המדינה, בתמורה לאי-פיקוח באתרי הבנייה בהם מועסקים הזרים, כאשר חלק מהכספים הגיע מהזרים עצמם

המכתב שהופץ בפייסבוק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין של עיריית חיפה

האם הרגלי השינה בחיפה משפיעים על הבחירות?

מכתב מסתורי מבן גוריון על סגירת הקלפיות בחיפה לא יאוחר מהשעה 22:00 בלילה בבחירות 1952, עורר סערה ברשתות ● אלא שאז התברר: מדובר בקמפיין לעידוד הצבעה של העירייה ● המשרוקית מסבירה