גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אדמה השיקה מרכז מחקר ופיתוח בנאות חובב

וגם: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם
מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם

יצרנית חומרי ההדברה אדמה חנכה היום מרכז מחקר ופיתוח גלובלי בנאות חובב שבנגב, בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. במרכז מועסקים למעלה מ-100 חוקרים וכימאים, והוא יהווה מוקד לשיתוף פעולה בין האקדמיה לתעשייה, ואבן שואבת למיטב הכישרונות המדעיים מהארץ ומהעולם שיוכלו לממש מחקר הלכה למעשה.

בטקס שנערך הבוקר בהשתתפות ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' וגדי אלפסי, ראש מועצת נאות חובב, אמר מנכ"ל אדמהחן ליכטנשטיין, כי "בהסתכלות על עתיד החברה והתעשייה ככלל, הצלחה שלנו בשוק הגלובלי והתחרותי נשענת על יכולות המחקר והפיתוח כמנוע לצמיחה אסטרטגית. המרכז החדש בנאות חובב מאפשר לנו לשלב בין מחקר מדעי מתקדם לבין ידע מעמיק בתעשיית האגרוכימיה לטובת פיתוח מוצרים שנותנים מענה לאתגרי חקלאות בעולם".

המרכז בנאות חובב הוא קומפלקס שלם הכולל את כל שלבי הפיתוח, משלב מחקר כימי בסיסי, דרך פיתוח תהליכים וחומרים פעילים ועד למוצר הסופי עבור החקלאי. ד"ר אלעד שבתאי סמנכ"ל חדשנות, מחקר, פיתוח ורישוי באדמה ציין כי "מדובר בפלטפורמה ייחודית אשר תאפשר חיבור חזק בין המחקר האקדמי לתעשייה ובכך תהווה מוקד משיכה לאנשי אקדמיה ומחקר, פרופסורים וסטודנטים מהארץ ומהעולם, אשר ייצרו שיתופי פעולה מגוונים שיאפרו מימוש של ידע מדעי במוצרים המתקדמים של החברה".

השקת המרכז תומכת במהלך אסטרטגי של אדמה המבוסס על פיתוח מואץ של תהליכים וחומרים וניצול חלון הזדמנות בשוק בשנים הקרובות, במהלכו יפקעו פטנטים על עשרות חומרים פעילים. מרכז המו"פ החדש יקדם פיתוח מוצרים חדשניים תוך יישום טכנולוגיות מתקדמות, לצד שיפור תהליכי ייצור קיימים, שיבטיחו יתרון תחרותי בשוק הגלובלי.

מהון להון: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

נציגי ענף הקמעונאות הגיעו אתמול לאולם אווניו שבקריית שדה התעופה, שם התקיימה ועידת הקמעונאות השנתית, שהתקיימה הפעם תחת הכותרת "מגדירים מחדש את הקמעונאות בישראל".

את הכנס, אותו יזמו הפיקו מידע כנסים וקבוצת סינרגיה, הנחה תימור גורדון, מומחה לקמעונאות דיגיטלית. תומר ישראל, מנכ"ל מידע כנסים, ארזה בן-עמי ארמה ואלי מרון, מנכ"לים משותפים בסינרגיה, קיבלו את פני משתתפי הכנס, בהם: איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל; רמי לוי, בעל השליטה ברמי לוי שיווק השקמה; אייל רביד, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי; אורן רווח, מנכ"ל קבוצת אסתי לאודר ישראל ויו"ר חטיבת הרשתות הקמעונאיות באיגוד לשכות המסחר; עופר לוי, סמנכ"ל שיווק סופר פארם; רמי שביט, בעל השליטה במשביר לצרכן; שחר תורג'מן,יו"ר קבוצת בריל; עינת פורטוגלי, מנכ"לית מיניסו ישראל; טלי אורן, מנכ"לית ניאופרם; עופר שחטר, מנכ"ל פרומול; עופר ירום, מנכ"ל עזריאלי.קום; עמית זאב, מנכ"ל דור אלון מתחמים קמעוניים; רועי וולף, סמנכ"ל מצות אביב; ואחרים.

כשנשאל רמי לוי על עתיד ההון האנושי עם התקדמות הטכנולוגיה וכניסתה לתחום, הוא ענה כי "אין תחליף להון האנושי, אלא לפעמים כשאין לנו ברירה. אם יש 15 עמדות של קופאיות בסניף, וביום חמישי יש חמש קופאיות שהחליטו לא לבוא, אז אתה מחפש פתרון בהון האנושי. בלעדיו לא נוכל לייצר ולהפעיל את אותה טכנולוגיה שכולם הולכים להקים. כל האנשים שנמצאים פה - לא תוכל לראות רובוטים במקומם", אמר לוי והצביע על הקהל.

רמי שביט, אורן רווח, רמי לוי / צילום: דרור סיתהכל

נשים את הקנאביס במרכז: מה התעשייה צריכה כדי לצמוח

ארגון WomenCanCann ערך אתמול בתל אביב את הכנס הראשון שלו המיועד לבכירות בתעשיית הקנאביס. הכנס, שהתקיים ב-2BHub, אירח יזמיות ומנהלות מתחומים שונים בתעשיית הקנאביס בישראל, כשכולן הגיעו בהתנדבות. את הפאנל שנערך במקום, הנחתה גלי וינרב, כתבת הביומד והמדע של "גלובס", אז עלו על הבמה שירי עדן, מייסדת ומנכ"לית נישות אסטרטגיה ומחקר ויועצת לקרן הנאמנות סלע קנאביס; ד"ר אורנה דריזן, בעלי ומנכ"לית נקסטאר כימופארמה ומייסדת חברת הקנאביס נקסטייג'; נועה בראל, מייסדת שותפה בחוות הקנאביס איב; ד"ר הללי שריר, מדענית ראשית לחקר קנבינואידים וסרטן בחברת קנאביקס; ואביגיל דר, מייסדת קנאפורה קנאביס לטיפול באוטיזם וחברת מועצת המנהלים באלו"ט.

שריר הסבירה כי "לנשים יש מרחב פעולה בתעשיית הקנאביס שמתפתחת במהירות, כי הן חושבות מהר ופועלות מהר ולכן מתאימות בדיוק לקצב ההתפתחות של התעשייה. אופי ההנהגה שלנו מבוסס על שיתוף פעולה". 

אולם לדברי עדן "זה נכון שיש הרבה נשים בתעשיית הקנאביס, ועדיין הן לא נמצאות מספיק בעמדות מפתח, ולשם אנחנו בעצם שואפות. לא יאמן כמה מעט נשים פגשתי בעמדות כאלו מאז שהצטרפתי לתעשייה. אני מאמינה שעלייה במספרינו היא הכרחית לפיתוח התחום, כי היא תגביר את הלגיטימציה שלו ברמה הציבורית, תוביל לרפואה שיותר מותאמת אישית, תייצר יותר שקיפות שעדיין חסרה, ותעלה את מספר שיתופי הפעולה נטולי-האגו".

דר סיפרה על בנה הבוגר, שלו "אוטיזם בתפקוד בינוני-נמוך, והוא החל לקבל טיפול בקנאביס רפואי לפני שלוש שנים וחצי, לאחר שנים רבות של טיפול בתרופות פסיכיאטריות. אני חושבת שהצלחנו להשיג הישג גדול בעצם העובדה שהקנאביס הרפואי לאוטיזם נכנס לשיח הרפואי-מקצועי בארץ ובעולם", היא אמרה.

ארגון WomenCanCann פועל ללא מטרות רוו. הוא הוקם ביוזמת מעיין ויסברג, מנהלת קשרי החוץ של תיקון עולם; יעל זילברמן-רומנו ויועצת התקשורת רוית לברן. לדבריהן, הרעיון הוא "לייצר מרחב מקצועי ועסקי תומך, שיעניק לנשים הזדמנויות לחבור יחד, להקים מיזמים חדשים, על מנת לקדם הנהגה נשית בתחום הקנאביס הגלובלי". לכנס תרמו חברת Gynica, המפתחת טיפולים לרפואת נשים המבוססים על קנאביס; EYBNA ו-CannTech, ויקב פלטר שתרם בקבוקי יין.

דר אורנה דרזין, אביגיל דר /צילום: נועה מגר

שפכו אור: מי תרמו 650 אלף שקל לנוער בסיכון

ארגון אור שלום ערך אמש בזאפה כרם ברקן, אירוע התרמה לעמותה הפועלת למען נוער בסיכון. במהלך הערב קיבלו אנשי העסקים שירלי ופרנק לואי, אות הוקרה על הקמת בית הבוגרים. לדבריהם, בני הזוג פגשו את העמותה לראשונה ב-2005 דרך עליזה אולמרט, מי שכיהנה אז כיו"ר הוועד המנהל. לואי הודה לנוכחים, והדגיש כי הקרדיט מגיע בעיקר לשירלי רעייתו, שנבצר ממנה להגיע.

ענת רמתי שעשוע, ראש הועד המנהל של העמותה, המנכ"לית טלי חלף ונעמי ליברמן, הסמנכ"לית, קיבלו בין היתר את פניהם של: מיכל ואבנר סטפק, בעל השליטה במיטב דש; מקסין פסברג, לשעבר מנכ"לית אינטל ישראל; אביגדור קפלן, מנכ"ל משרד הרווחה; דודי ויסמן, לשעבר בעל השליטה ברבוע כחול; עוזי ימין; אהוד ועליזה אולמרט; דורון ספיר, מנכ"ל מגדל; יזם הנדל"ן אורן פלוטקין, שקיבל גם הוא אות הוקרה על 20 שנות התנדבות; הת'ר וביני זומר, סגן נשיא נובל אנרג'י;  גרג מייזל, מנכל קרן היסוד; שמעון ברזילי, יבואן סובארו בירושלים, שעלה על הבמה והכריז כי הוא תורם 50 אלף שקל; ואחרים. בסופו של הערב גויסו 650 אלף שקל, שיוקדשו להפעלת קייטנה לילדי העמותה.

התר, ביני זומר / צילום: אסף לב

אביגדור קפלן, אורן פלוטקין  / צילום: אסף לב

מימין לשמאל: גרג מייזל, ענת שעשוע, פרנק לאווי, נעמי ליברמן, טלי חלף / צילום: אסף לב

עוד כתבות

ארה"ב מכוונת לצינור החיים הכלכלי של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

פולימרקט על הכוונת של רשות המסים

עד 50% מהרווחים: רשות המסים בדרך למסות את המהמרים בפולימרקט

הרשות נערכת לגבות מס על רווחי פלטפורמת החיזוי, שעלתה לכותרות בפרשת הדלפת מידע צבאי ● על הפרק: מיסוי של 35% על הזכייה, ובנוסף מס רווחי הון על עליית ערך הקריפטו ● המומחים מזהירים: "המהמרים עלולים לשלם מס על עליית ערך המטבע גם אם הפסידו את כספם בהימור"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חוזר לפוליטיקה? הסדר טיעון ללא קלון למשה כחלון בפרשת יונט קרדיט

שר האוצר לשעבר צפוי לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון, שיאפשר את חזרתו לפוליטיקה ● באחרונה נערך לכחלון שימוע בחשד שפעל כיו"ר חברת האשראי הציבורית יונט קרדיט כדי למנוע דיווח ולהסתיר מידע מהדירקטוריון לגבי אי-סדרים בסניף החברה בנצרת

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה