גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אדמה השיקה מרכז מחקר ופיתוח בנאות חובב

וגם: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם
מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם

יצרנית חומרי ההדברה אדמה חנכה היום מרכז מחקר ופיתוח גלובלי בנאות חובב שבנגב, בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. במרכז מועסקים למעלה מ-100 חוקרים וכימאים, והוא יהווה מוקד לשיתוף פעולה בין האקדמיה לתעשייה, ואבן שואבת למיטב הכישרונות המדעיים מהארץ ומהעולם שיוכלו לממש מחקר הלכה למעשה.

בטקס שנערך הבוקר בהשתתפות ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' וגדי אלפסי, ראש מועצת נאות חובב, אמר מנכ"ל אדמהחן ליכטנשטיין, כי "בהסתכלות על עתיד החברה והתעשייה ככלל, הצלחה שלנו בשוק הגלובלי והתחרותי נשענת על יכולות המחקר והפיתוח כמנוע לצמיחה אסטרטגית. המרכז החדש בנאות חובב מאפשר לנו לשלב בין מחקר מדעי מתקדם לבין ידע מעמיק בתעשיית האגרוכימיה לטובת פיתוח מוצרים שנותנים מענה לאתגרי חקלאות בעולם".

המרכז בנאות חובב הוא קומפלקס שלם הכולל את כל שלבי הפיתוח, משלב מחקר כימי בסיסי, דרך פיתוח תהליכים וחומרים פעילים ועד למוצר הסופי עבור החקלאי. ד"ר אלעד שבתאי סמנכ"ל חדשנות, מחקר, פיתוח ורישוי באדמה ציין כי "מדובר בפלטפורמה ייחודית אשר תאפשר חיבור חזק בין המחקר האקדמי לתעשייה ובכך תהווה מוקד משיכה לאנשי אקדמיה ומחקר, פרופסורים וסטודנטים מהארץ ומהעולם, אשר ייצרו שיתופי פעולה מגוונים שיאפרו מימוש של ידע מדעי במוצרים המתקדמים של החברה".

השקת המרכז תומכת במהלך אסטרטגי של אדמה המבוסס על פיתוח מואץ של תהליכים וחומרים וניצול חלון הזדמנות בשוק בשנים הקרובות, במהלכו יפקעו פטנטים על עשרות חומרים פעילים. מרכז המו"פ החדש יקדם פיתוח מוצרים חדשניים תוך יישום טכנולוגיות מתקדמות, לצד שיפור תהליכי ייצור קיימים, שיבטיחו יתרון תחרותי בשוק הגלובלי.

מהון להון: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

נציגי ענף הקמעונאות הגיעו אתמול לאולם אווניו שבקריית שדה התעופה, שם התקיימה ועידת הקמעונאות השנתית, שהתקיימה הפעם תחת הכותרת "מגדירים מחדש את הקמעונאות בישראל".

את הכנס, אותו יזמו הפיקו מידע כנסים וקבוצת סינרגיה, הנחה תימור גורדון, מומחה לקמעונאות דיגיטלית. תומר ישראל, מנכ"ל מידע כנסים, ארזה בן-עמי ארמה ואלי מרון, מנכ"לים משותפים בסינרגיה, קיבלו את פני משתתפי הכנס, בהם: איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל; רמי לוי, בעל השליטה ברמי לוי שיווק השקמה; אייל רביד, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי; אורן רווח, מנכ"ל קבוצת אסתי לאודר ישראל ויו"ר חטיבת הרשתות הקמעונאיות באיגוד לשכות המסחר; עופר לוי, סמנכ"ל שיווק סופר פארם; רמי שביט, בעל השליטה במשביר לצרכן; שחר תורג'מן,יו"ר קבוצת בריל; עינת פורטוגלי, מנכ"לית מיניסו ישראל; טלי אורן, מנכ"לית ניאופרם; עופר שחטר, מנכ"ל פרומול; עופר ירום, מנכ"ל עזריאלי.קום; עמית זאב, מנכ"ל דור אלון מתחמים קמעוניים; רועי וולף, סמנכ"ל מצות אביב; ואחרים.

כשנשאל רמי לוי על עתיד ההון האנושי עם התקדמות הטכנולוגיה וכניסתה לתחום, הוא ענה כי "אין תחליף להון האנושי, אלא לפעמים כשאין לנו ברירה. אם יש 15 עמדות של קופאיות בסניף, וביום חמישי יש חמש קופאיות שהחליטו לא לבוא, אז אתה מחפש פתרון בהון האנושי. בלעדיו לא נוכל לייצר ולהפעיל את אותה טכנולוגיה שכולם הולכים להקים. כל האנשים שנמצאים פה - לא תוכל לראות רובוטים במקומם", אמר לוי והצביע על הקהל.

רמי שביט, אורן רווח, רמי לוי / צילום: דרור סיתהכל

נשים את הקנאביס במרכז: מה התעשייה צריכה כדי לצמוח

ארגון WomenCanCann ערך אתמול בתל אביב את הכנס הראשון שלו המיועד לבכירות בתעשיית הקנאביס. הכנס, שהתקיים ב-2BHub, אירח יזמיות ומנהלות מתחומים שונים בתעשיית הקנאביס בישראל, כשכולן הגיעו בהתנדבות. את הפאנל שנערך במקום, הנחתה גלי וינרב, כתבת הביומד והמדע של "גלובס", אז עלו על הבמה שירי עדן, מייסדת ומנכ"לית נישות אסטרטגיה ומחקר ויועצת לקרן הנאמנות סלע קנאביס; ד"ר אורנה דריזן, בעלי ומנכ"לית נקסטאר כימופארמה ומייסדת חברת הקנאביס נקסטייג'; נועה בראל, מייסדת שותפה בחוות הקנאביס איב; ד"ר הללי שריר, מדענית ראשית לחקר קנבינואידים וסרטן בחברת קנאביקס; ואביגיל דר, מייסדת קנאפורה קנאביס לטיפול באוטיזם וחברת מועצת המנהלים באלו"ט.

שריר הסבירה כי "לנשים יש מרחב פעולה בתעשיית הקנאביס שמתפתחת במהירות, כי הן חושבות מהר ופועלות מהר ולכן מתאימות בדיוק לקצב ההתפתחות של התעשייה. אופי ההנהגה שלנו מבוסס על שיתוף פעולה". 

אולם לדברי עדן "זה נכון שיש הרבה נשים בתעשיית הקנאביס, ועדיין הן לא נמצאות מספיק בעמדות מפתח, ולשם אנחנו בעצם שואפות. לא יאמן כמה מעט נשים פגשתי בעמדות כאלו מאז שהצטרפתי לתעשייה. אני מאמינה שעלייה במספרינו היא הכרחית לפיתוח התחום, כי היא תגביר את הלגיטימציה שלו ברמה הציבורית, תוביל לרפואה שיותר מותאמת אישית, תייצר יותר שקיפות שעדיין חסרה, ותעלה את מספר שיתופי הפעולה נטולי-האגו".

דר סיפרה על בנה הבוגר, שלו "אוטיזם בתפקוד בינוני-נמוך, והוא החל לקבל טיפול בקנאביס רפואי לפני שלוש שנים וחצי, לאחר שנים רבות של טיפול בתרופות פסיכיאטריות. אני חושבת שהצלחנו להשיג הישג גדול בעצם העובדה שהקנאביס הרפואי לאוטיזם נכנס לשיח הרפואי-מקצועי בארץ ובעולם", היא אמרה.

ארגון WomenCanCann פועל ללא מטרות רוו. הוא הוקם ביוזמת מעיין ויסברג, מנהלת קשרי החוץ של תיקון עולם; יעל זילברמן-רומנו ויועצת התקשורת רוית לברן. לדבריהן, הרעיון הוא "לייצר מרחב מקצועי ועסקי תומך, שיעניק לנשים הזדמנויות לחבור יחד, להקים מיזמים חדשים, על מנת לקדם הנהגה נשית בתחום הקנאביס הגלובלי". לכנס תרמו חברת Gynica, המפתחת טיפולים לרפואת נשים המבוססים על קנאביס; EYBNA ו-CannTech, ויקב פלטר שתרם בקבוקי יין.

דר אורנה דרזין, אביגיל דר /צילום: נועה מגר

שפכו אור: מי תרמו 650 אלף שקל לנוער בסיכון

ארגון אור שלום ערך אמש בזאפה כרם ברקן, אירוע התרמה לעמותה הפועלת למען נוער בסיכון. במהלך הערב קיבלו אנשי העסקים שירלי ופרנק לואי, אות הוקרה על הקמת בית הבוגרים. לדבריהם, בני הזוג פגשו את העמותה לראשונה ב-2005 דרך עליזה אולמרט, מי שכיהנה אז כיו"ר הוועד המנהל. לואי הודה לנוכחים, והדגיש כי הקרדיט מגיע בעיקר לשירלי רעייתו, שנבצר ממנה להגיע.

ענת רמתי שעשוע, ראש הועד המנהל של העמותה, המנכ"לית טלי חלף ונעמי ליברמן, הסמנכ"לית, קיבלו בין היתר את פניהם של: מיכל ואבנר סטפק, בעל השליטה במיטב דש; מקסין פסברג, לשעבר מנכ"לית אינטל ישראל; אביגדור קפלן, מנכ"ל משרד הרווחה; דודי ויסמן, לשעבר בעל השליטה ברבוע כחול; עוזי ימין; אהוד ועליזה אולמרט; דורון ספיר, מנכ"ל מגדל; יזם הנדל"ן אורן פלוטקין, שקיבל גם הוא אות הוקרה על 20 שנות התנדבות; הת'ר וביני זומר, סגן נשיא נובל אנרג'י;  גרג מייזל, מנכל קרן היסוד; שמעון ברזילי, יבואן סובארו בירושלים, שעלה על הבמה והכריז כי הוא תורם 50 אלף שקל; ואחרים. בסופו של הערב גויסו 650 אלף שקל, שיוקדשו להפעלת קייטנה לילדי העמותה.

התר, ביני זומר / צילום: אסף לב

אביגדור קפלן, אורן פלוטקין  / צילום: אסף לב

מימין לשמאל: גרג מייזל, ענת שעשוע, פרנק לאווי, נעמי ליברמן, טלי חלף / צילום: אסף לב

עוד כתבות

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; בורסת דרום קוריאה זינקה ב-4% לשיא

טראמפ הודיע כי יפעל לשחרורן של ספינות שנתקעו במצר הורמוז • מגמה חיובית בחוזים בוול סטריט ● מחירי הנפט יציבים • בוול סטריט: שיא של כחמש שנים בשיעור החברות שהיכו את התחזית

נבחרת ה-''40 עד 40'' באולם הכנס / צילום: תמר מצפי

הדור הבא של ההנהגה בישראל על במה אחת

מאות אורחים השתתפו היום בכנס 40 עד 40 השנתי של גלובס ● את נבחרת הפרויקט לשנת 2026 הגיעו ללוות שורה של בכירים במשק, שחלקו מניסיונם ● וגם: מי השתתף בחגיגות יום ההולדת של הראל ויזל?

דוד פתאל, בעל השליטה בפתאל החזקות / צילום: כדיה לוי

מה הקפיץ את מניית פתאל לשיא והוסיף 1.4 מיליארד שקל לשווי בעליה

מניית רשת המלונות זינקה בכ-30% בחודש האחרון, הודות לתחזיות חזקות ● פרט לבעלים, גם שורת מוסדיים רשמה רווח נאה על הנייר

מכוניות של פולקסווגן. גרמניה תהיה הנפגעת העיקרית מהעלאת המס / צילום: Reuters, Matthias Balk

מכס של 25% על יבוא רכב: הנקמה של טראמפ באירופה על התנהלותה במלחמה

בסוף השבוע הכריז נשיא ארה"ב על העלאת מכס על יבוא רכבים מאירופה ל־25% ● טראמפ טוען שהסיבה לכך היא הפרות של הסכם הסחר, אבל באירופה מאמינים שהסיבה האמיתית היא חוסר התמיכה של היבשת במלחמה עם איראן

רועי כחלון, אלה תמר אדהנן, פלג דודוביץ ואיתי פלד בפאנל משותף בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס / צילום: רמי זרנגר ותמר מצפי

בין וול סטריט לרשות החברות: הרגעים המכוננים של ארבעה מנבחרי הפרויקט

בכירי המשק הצעירים שוחחו בכנס המנהיגות הצעירה של גלובס על הדרך לצמרת • איך הם מתמודדים עם "תסמונת המתחזה" • וגם: התחזית האופטימית לשוק הנדל"ן והעבודה לצד השר אמסלם

רענן קובלסקי, מנכ''ל שטראוס ישראל, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

מנכ"ל שטראוס ישראל: "כמעט כל המפעלים שלנו נמצאים בצפון ובדרום, ואנחנו נמשיך להשקיע"

רענן קובלסקי, מנכ"ל שטראוס ישראל, פתח את ועידת הדרום לעסקים של גלובס והצביע על חוסנם של האזרחים: "למרות המציאות הקשה, אנשים קמים ובאים למפעלים. בזכותם אנחנו ממשיכים לייצר" ● לדבריו, מציאות דומה מתרחשת בימים אלה גם בצפון הבוער: "הספקים, החקלאים והקמעונאים מצליחים לייצר רציפות"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

וורן באפט לא מוצא מה לקנות וחושב שהשוק הפך לקזינו

האסיפה השנתית של ברשייר האת׳ווי התקיימה אתמול, הפעם עם וורן באפט שפרש מתפקיד המנכ״ל - בקהל ● למרות זאת כמה אמירות חדשות שלו גנבו את ההצגה

היועמ''שית גלי בהרב-מיארה וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר, יוסי זמיר

היועמ"שית להרצוג: מוכנה לקיים שיח על הסדר טיעון לנתניהו

בהרב-מיארה מסרה אמש לבית הנשיא כי היא "נכונה לקיים שיח עם ההגנה על הסדר טיעון ראוי" לראש הממשלה ● בשבוע שעבר הזמין הנשיא הרצוג את נציגי נתניהו ואת היועמ"שית לדון בהסדר טיעון בתיקי האלפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בשיאים; נייס מזנקת בכ-19%, תורפז ב-8%

המסחר בת"א מתנהל הבוקר על רקע המגמה החיובית בעולם ● גופים מוסדיים מובילים רוכשים מקרן פורטיסימו מניות סוגת בכ-430 מיליון שקל ● תורפז עולה לאחר שהודיעה על רכישת חברת תמציות ריח בתחום הבישום מניו ג'רזי ● בלומברג: המומנטום בשווקים מתחיל להיחלש

הבורסות שוב בשיא / איור: Shutterstock

"החודש הטוב מאז 2020": מה צפוי בשווקים לאחר אפריל המדהים?

הריבאונד המהיר בשוקי המניות הניב תשואה פנומנלית לחוסכים הישראלים בחודש אפריל ● ומה לגבי החודש הבא, שמסורתית מניב תשואות חלשות? הפניקס: "המומנטום חיובי, ובמבט קדימה השוק השורי צפוי להימשך" ● פסטרנק שהם: "פערי התמחור בין ישראל לבין ארה"ב הצטמצמו משמעותית, החשיבות של פיזור בחלק המנייתי - עולה"

יחיאל זוהר, ראש עיריית נתיבות, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס / צילום: שלומי יוסף/תמר מצפי

"ב-7 השנים האחרונות נתיבות הכפילה את עצמה. אנחנו משקיעים בתעשייה ונבנה בית חולים, לא יעזור כלום"

יחיאל זוהר, ראש העיר נתיבות, דיבר בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, שנערכה בנתיבות והצהיר: "בתוך עשור עד 15 שנים האוכלוסייה יכולה להגיע ל־180 אלף תושבים" • על חוסר הוודאות הביטחונית אמר: "אני לא ממתין לתשובות מהנשיא האמריקאי, אני מחכה לתשובות מראש הממשלה שלי ומהמדינה שלי"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

ביטוח ישיר התקפלה: תורשה לשוב לשווק ביטוחים מקיפים

חברת ביטוח ישיר קיבלה הלילה אישור מרשות שוק ההון לחזור למכור ביטוחי רכב ● זאת לאחר סנקציה חריפה שהופעלה עליה מצד רשות שוק ההון, כאשר מתחילת החודש החברה לא הורשתה למכור ביטוחי רכב, כפי שנחשף אתמול בגלובס

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

היא לא שילמה עשרות שנים על דירה שרכשה מהמדינה. למה בית המשפט החליט לוותר?

מה עושים כאשר יש סתירה בין ההבטחה בעל-פה למסמך בכתב? ● מה החליט ביהמ"ש כאשר דייר אחד התנגד לפינוי-בינוי בשל קשיים בריאותיים? ● ולמה השופט ויתר לאישה שלא שילמה עשרות שנים על דירה שרכשה מהמדינה? ● 3 פסקי דין בשבוע 

העיר אופקים בדרום / צילום: איל יצהר

בין ציונות להטבות מס: הפריחה הנדל"נית בדרום והמחיר שמשלמת באר שבע

דוח חדש של מינהלת תקומה מלמד כי מספר התושבים בדרום כיום גדול יותר מהתקופה שלפני ה־7 באוקטובר ● אולם בין הנתונים החיוביים מסתתרים לא מעט אתגרים, בראשם סוגיות המשילות והפשיעה ● תמונת מצב לקראת ועידת הדרום לעסקים של גלובס

מיטל שמיע / צילום: יונתן בלום

היא ניהלה חשבון השקעות בגיל 10. היום היא מאתרת משקיעים ויזמים עבור מיקרוסופט

בגיל 10 כבר ניהלה כסף בחשבון השקעות, בטנזניה בנתה פתרונות אנרגיה, ותאונה בפורטוגל ריתקה אותה לכיסא גלגלים ● היום מיטל שמיע מאתרת משקיעים וחברות לחממה במיקרוסופט ● פרויקט 40 עד 40

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

דרמה: ביטוח ישיר לא תוכל לשווק פוליסות ביטוח מקיף לרכב

לגלובס נודע כי בצעד נדיר, רשות שוק ההון חוסמת את פעילות הליבה של החברה הגדולה בענף ביטוחי הרכב ● הסיבה: ביטוח ישיר הייתה היחידה שסירבה להוריד מחירים כפי שדרשה הרשות ● כעת, מעל ל־70% מרווחי החברה נמצאים בסכנה ● ביטוח ישיר: "החברה והמפקח על הביטוח ממשיכים לנהל דיאלוג ענייני במטרה להגיע לאישור תעריף"

מוכרים בחנות בגדים מחכים ללקוחות. טהרן, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

עם נזק שגדול פי 6 מהתקציב וריאל קורס: המחיר הכלכלי שאיראן משלמת על המלחמה

בעוד שטראמפ משדר מסרים סותרים ומאשר סיוע חירום לישראל, טהרן קורסת תחת נזקים בסכומי עתק ואינפלציה דוהרת ● עם ריאל בשפל היסטורי, מאבקי כוח בצמרת המשטר ואזרחים שנותרו ללא קורת גג - האם האינטרס הכלכלי ימנע הסלמה מחודשת של "שאגת הארי"?

ד''ר יפעת בן חי שגב / צילום: רמי זרנגר

בג"ץ נתן צו ארעי למניעת התכנסות מועצת הרשות השנייה

השופט אלכס שטיין הורה לקבוע בהקדם דיון בפני הרכב של שלושה שופטים בעתירות נגד מינוי יו"ר מועצת הרשות השנייה ד"ר יפעת בן חי שגב וחברי המועצה ● לדבריו, "המועד האחרון להגשת תשובות המשיבים לעתירות הוארך יותר מפעם אחת; בקשות הארכה שהונחו על שולחני היום אינן מקובלות עליי כלל ועיקר"

דונלד טראמפ על רקע הבית הלבן / צילום: ap, Alex Brandon

רגעי ההכרעה של טראמפ - והדיונים הדרמטיים בישראל

התהליך - החל מהבוקר הקרוב; הנשיא איים: "אם יפריעו לנו, נטפל בכך בכוח" ● איראן: "מצר הורמוז והמפרץ הפרסי לא ינוהלו בידי הפוסטים ההזויים של טראמפ" ● צה"ל על ההתרעות ביראון: חיל האוויר יירט בהצלחה מטרה אווירית חשודה בטרם חצתה לשטח ישראל ● עדכונים שוטפים

ועידת הדרום לעסקים יוצאת לדרך, השנה השלישית ברציפות

ועידת הדרום לעסקים מתקיימת זו השנה השלישית, והיא עוסקת בצמיחה באזור, בהזדמנויות וגם באתגרים ● בכירים במשק ובהנהגה המקומית ייפגשו על במה אחת וידונו בתעשייה, בפיתוח הנדל"ן ובשיקום שנדרש בדרום