גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אדמה השיקה מרכז מחקר ופיתוח בנאות חובב

וגם: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם
מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם

יצרנית חומרי ההדברה אדמה חנכה היום מרכז מחקר ופיתוח גלובלי בנאות חובב שבנגב, בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. במרכז מועסקים למעלה מ-100 חוקרים וכימאים, והוא יהווה מוקד לשיתוף פעולה בין האקדמיה לתעשייה, ואבן שואבת למיטב הכישרונות המדעיים מהארץ ומהעולם שיוכלו לממש מחקר הלכה למעשה.

בטקס שנערך הבוקר בהשתתפות ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' וגדי אלפסי, ראש מועצת נאות חובב, אמר מנכ"ל אדמהחן ליכטנשטיין, כי "בהסתכלות על עתיד החברה והתעשייה ככלל, הצלחה שלנו בשוק הגלובלי והתחרותי נשענת על יכולות המחקר והפיתוח כמנוע לצמיחה אסטרטגית. המרכז החדש בנאות חובב מאפשר לנו לשלב בין מחקר מדעי מתקדם לבין ידע מעמיק בתעשיית האגרוכימיה לטובת פיתוח מוצרים שנותנים מענה לאתגרי חקלאות בעולם".

המרכז בנאות חובב הוא קומפלקס שלם הכולל את כל שלבי הפיתוח, משלב מחקר כימי בסיסי, דרך פיתוח תהליכים וחומרים פעילים ועד למוצר הסופי עבור החקלאי. ד"ר אלעד שבתאי סמנכ"ל חדשנות, מחקר, פיתוח ורישוי באדמה ציין כי "מדובר בפלטפורמה ייחודית אשר תאפשר חיבור חזק בין המחקר האקדמי לתעשייה ובכך תהווה מוקד משיכה לאנשי אקדמיה ומחקר, פרופסורים וסטודנטים מהארץ ומהעולם, אשר ייצרו שיתופי פעולה מגוונים שיאפרו מימוש של ידע מדעי במוצרים המתקדמים של החברה".

השקת המרכז תומכת במהלך אסטרטגי של אדמה המבוסס על פיתוח מואץ של תהליכים וחומרים וניצול חלון הזדמנות בשוק בשנים הקרובות, במהלכו יפקעו פטנטים על עשרות חומרים פעילים. מרכז המו"פ החדש יקדם פיתוח מוצרים חדשניים תוך יישום טכנולוגיות מתקדמות, לצד שיפור תהליכי ייצור קיימים, שיבטיחו יתרון תחרותי בשוק הגלובלי.

מהון להון: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

נציגי ענף הקמעונאות הגיעו אתמול לאולם אווניו שבקריית שדה התעופה, שם התקיימה ועידת הקמעונאות השנתית, שהתקיימה הפעם תחת הכותרת "מגדירים מחדש את הקמעונאות בישראל".

את הכנס, אותו יזמו הפיקו מידע כנסים וקבוצת סינרגיה, הנחה תימור גורדון, מומחה לקמעונאות דיגיטלית. תומר ישראל, מנכ"ל מידע כנסים, ארזה בן-עמי ארמה ואלי מרון, מנכ"לים משותפים בסינרגיה, קיבלו את פני משתתפי הכנס, בהם: איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל; רמי לוי, בעל השליטה ברמי לוי שיווק השקמה; אייל רביד, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי; אורן רווח, מנכ"ל קבוצת אסתי לאודר ישראל ויו"ר חטיבת הרשתות הקמעונאיות באיגוד לשכות המסחר; עופר לוי, סמנכ"ל שיווק סופר פארם; רמי שביט, בעל השליטה במשביר לצרכן; שחר תורג'מן,יו"ר קבוצת בריל; עינת פורטוגלי, מנכ"לית מיניסו ישראל; טלי אורן, מנכ"לית ניאופרם; עופר שחטר, מנכ"ל פרומול; עופר ירום, מנכ"ל עזריאלי.קום; עמית זאב, מנכ"ל דור אלון מתחמים קמעוניים; רועי וולף, סמנכ"ל מצות אביב; ואחרים.

כשנשאל רמי לוי על עתיד ההון האנושי עם התקדמות הטכנולוגיה וכניסתה לתחום, הוא ענה כי "אין תחליף להון האנושי, אלא לפעמים כשאין לנו ברירה. אם יש 15 עמדות של קופאיות בסניף, וביום חמישי יש חמש קופאיות שהחליטו לא לבוא, אז אתה מחפש פתרון בהון האנושי. בלעדיו לא נוכל לייצר ולהפעיל את אותה טכנולוגיה שכולם הולכים להקים. כל האנשים שנמצאים פה - לא תוכל לראות רובוטים במקומם", אמר לוי והצביע על הקהל.

רמי שביט, אורן רווח, רמי לוי / צילום: דרור סיתהכל

נשים את הקנאביס במרכז: מה התעשייה צריכה כדי לצמוח

ארגון WomenCanCann ערך אתמול בתל אביב את הכנס הראשון שלו המיועד לבכירות בתעשיית הקנאביס. הכנס, שהתקיים ב-2BHub, אירח יזמיות ומנהלות מתחומים שונים בתעשיית הקנאביס בישראל, כשכולן הגיעו בהתנדבות. את הפאנל שנערך במקום, הנחתה גלי וינרב, כתבת הביומד והמדע של "גלובס", אז עלו על הבמה שירי עדן, מייסדת ומנכ"לית נישות אסטרטגיה ומחקר ויועצת לקרן הנאמנות סלע קנאביס; ד"ר אורנה דריזן, בעלי ומנכ"לית נקסטאר כימופארמה ומייסדת חברת הקנאביס נקסטייג'; נועה בראל, מייסדת שותפה בחוות הקנאביס איב; ד"ר הללי שריר, מדענית ראשית לחקר קנבינואידים וסרטן בחברת קנאביקס; ואביגיל דר, מייסדת קנאפורה קנאביס לטיפול באוטיזם וחברת מועצת המנהלים באלו"ט.

שריר הסבירה כי "לנשים יש מרחב פעולה בתעשיית הקנאביס שמתפתחת במהירות, כי הן חושבות מהר ופועלות מהר ולכן מתאימות בדיוק לקצב ההתפתחות של התעשייה. אופי ההנהגה שלנו מבוסס על שיתוף פעולה". 

אולם לדברי עדן "זה נכון שיש הרבה נשים בתעשיית הקנאביס, ועדיין הן לא נמצאות מספיק בעמדות מפתח, ולשם אנחנו בעצם שואפות. לא יאמן כמה מעט נשים פגשתי בעמדות כאלו מאז שהצטרפתי לתעשייה. אני מאמינה שעלייה במספרינו היא הכרחית לפיתוח התחום, כי היא תגביר את הלגיטימציה שלו ברמה הציבורית, תוביל לרפואה שיותר מותאמת אישית, תייצר יותר שקיפות שעדיין חסרה, ותעלה את מספר שיתופי הפעולה נטולי-האגו".

דר סיפרה על בנה הבוגר, שלו "אוטיזם בתפקוד בינוני-נמוך, והוא החל לקבל טיפול בקנאביס רפואי לפני שלוש שנים וחצי, לאחר שנים רבות של טיפול בתרופות פסיכיאטריות. אני חושבת שהצלחנו להשיג הישג גדול בעצם העובדה שהקנאביס הרפואי לאוטיזם נכנס לשיח הרפואי-מקצועי בארץ ובעולם", היא אמרה.

ארגון WomenCanCann פועל ללא מטרות רוו. הוא הוקם ביוזמת מעיין ויסברג, מנהלת קשרי החוץ של תיקון עולם; יעל זילברמן-רומנו ויועצת התקשורת רוית לברן. לדבריהן, הרעיון הוא "לייצר מרחב מקצועי ועסקי תומך, שיעניק לנשים הזדמנויות לחבור יחד, להקים מיזמים חדשים, על מנת לקדם הנהגה נשית בתחום הקנאביס הגלובלי". לכנס תרמו חברת Gynica, המפתחת טיפולים לרפואת נשים המבוססים על קנאביס; EYBNA ו-CannTech, ויקב פלטר שתרם בקבוקי יין.

דר אורנה דרזין, אביגיל דר /צילום: נועה מגר

שפכו אור: מי תרמו 650 אלף שקל לנוער בסיכון

ארגון אור שלום ערך אמש בזאפה כרם ברקן, אירוע התרמה לעמותה הפועלת למען נוער בסיכון. במהלך הערב קיבלו אנשי העסקים שירלי ופרנק לואי, אות הוקרה על הקמת בית הבוגרים. לדבריהם, בני הזוג פגשו את העמותה לראשונה ב-2005 דרך עליזה אולמרט, מי שכיהנה אז כיו"ר הוועד המנהל. לואי הודה לנוכחים, והדגיש כי הקרדיט מגיע בעיקר לשירלי רעייתו, שנבצר ממנה להגיע.

ענת רמתי שעשוע, ראש הועד המנהל של העמותה, המנכ"לית טלי חלף ונעמי ליברמן, הסמנכ"לית, קיבלו בין היתר את פניהם של: מיכל ואבנר סטפק, בעל השליטה במיטב דש; מקסין פסברג, לשעבר מנכ"לית אינטל ישראל; אביגדור קפלן, מנכ"ל משרד הרווחה; דודי ויסמן, לשעבר בעל השליטה ברבוע כחול; עוזי ימין; אהוד ועליזה אולמרט; דורון ספיר, מנכ"ל מגדל; יזם הנדל"ן אורן פלוטקין, שקיבל גם הוא אות הוקרה על 20 שנות התנדבות; הת'ר וביני זומר, סגן נשיא נובל אנרג'י;  גרג מייזל, מנכל קרן היסוד; שמעון ברזילי, יבואן סובארו בירושלים, שעלה על הבמה והכריז כי הוא תורם 50 אלף שקל; ואחרים. בסופו של הערב גויסו 650 אלף שקל, שיוקדשו להפעלת קייטנה לילדי העמותה.

התר, ביני זומר / צילום: אסף לב

אביגדור קפלן, אורן פלוטקין  / צילום: אסף לב

מימין לשמאל: גרג מייזל, ענת שעשוע, פרנק לאווי, נעמי ליברמן, טלי חלף / צילום: אסף לב

עוד כתבות

סניף קרפור סיטי ברחוב דיזנגוף בתל אביב / צילום: בר לביא

בשבוע של השקת "הסל של המדינה": למה קרפור משנה את השם לחלק מהסניפים?

קמעונאית המזון הצרפתית קרפור משיקה השבוע את מהלך קיבוע המחירים של משרד הכלכלה בשליש מסניפיה ● במקביל, לחלק מהסניפים יוחלף השם ל"לה מרשה", על שם מותג הבשר של הרשת

סילבן אדמס / צילום: Reuters, USA Sipa/Radin Lev

הפילנתרופ הגדול שחי בתל אביב ורוצה להביא לנגב מיליון עולים

היזם המיליארדר סילבן אדמס, שנבחר ע"י מגזין TIME לאחד ממאה האנשים המשפיעים בעולם הפילנתרופיה לשנת 2025, נשאר לגור בישראל גם תחת טילים, מהמר על הנגב ושם 200 מיליון דולר על החזון: להביא לישראל מיליון עולים חדשים ● בראיון לגלובס הוא תוקף את "החליפות הריקות" של הפוליטיקה העולמית: "אין להם עמוד שדרה מוסרי"

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

השקל מתחזק: האם הוא יירד מתחת לרף של 3 שקלים לדולר?

ההתפתחויות הביטחוניות הקפיצו את שער השקל לשיא שלא נראה מעל 30 שנה ● השקל מבסס את מעמדו בתור המטבע החזק ביותר מול המטבע האמריקאי השנה עם תשואה של יותר מ־20% ●  לא רק אופטימיות מקומית פועלת לטובת השקל, אלא גם היחלשות הדולר בעולם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הנתונים מגלים: בנק ישראל התערב בשוק המט"ח בזמן המלחמה באיראן

בנק ישראל התערב בשוק הריפו והזרים בחודש מרץ כ־200 מיליון שקל לגופים מוסדיים, באמצעות הלוואות קצרות טווח כנגד אג"ח, על רקע התנודתיות בזמן "שאגת הארי" ● מדובר במהלך נקודתי לשמירה על הנזילות, קטן בהרבה ממכירות המט"ח בהיקף של מיליארדי דולרים בתחילת מלחמת "חרבות ברזל"

מצב השווקים השבוע / צילום: רויטרס

איש העסקים החשאי שבדרך לאקזיט ענק - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הבורסה בת"א מסכמת את חודש "שאגת הארי", מה השיא שהצליחה לשבור? ● היזם שבנה כמעט לבדו אימפריית תחנות כוח בשווי 10 מיליארד שקל ● המניה שממחישה לקח שכל חברה נוצצת צריכה להכיר ● וגם: מה מטריד את נביא הזעם של השווקים?

ויקטור אורבן, ראש ממשלת הונגריה / צילום: ap, Denes Erdos

אינפלציה, שחיתות ושמרנות: הכלכלה עשויה לחתום את עידן אורבן בהונגריה

ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן מגיע לרגע האמת ולבחירות שעשויות לסיים 16 שנות שלטון ● תוצאות הבחירות יהיו רלוונטיות גם לתושבי האיחוד האירופי, אוקראינה ושורה של מדינות נוספות ● הזווית הכלכלית הפנימית משחקת בהן תפקיד חשוב

צ'ארלי ג'ביס מגיעה לבית המשפט במנהטן / צילום: Reuters, Mike Segar

ג'יי.פי מורגן תובע את משקיעי פרנק, קרן אלף בין הנתבעות

בנק ג'יי.פי מורגן דורש מהמשקיעים לשפות אותו על הפסדים של מאות מיליוני דולרים בגין רכישת הסטארט-אפ פרנק, לאחר שנחשף כי נתוני החברה נופחו, והמייסדת הורשעה ● התביעה, שהוגשה לבית המשפט בדלאוור, אינה טוענת כי המשקיעים, ובהם קרן אלף הישראלית, היו מעורבים בהונאה - אלא כי הם מחויבים לשאת בנזק

מה הסיכוי שארה''ב תקבל את דרישות איראן? / צילום: Shutterstock

ימים של הכרעה: מה איראן דורשת מארה"ב, ומה סביר שהיא תקבל?

ישראל מחוץ ללבנון, ארה"ב מחוץ למזה"ת ופיצוי כספי על התקיפות ● אלה עשר נקודות הפתיחה של איראן במו"מ - והתגובות האמריקאיות הצפויות ● חלק מהנקודות סותרות את הצהרות טראמפ, אבל האם מקורביו ירוויחו מהן? ● המשרוקית של גלובס

רובין זנג / צילום: ap, Ng Han Guan

המיליארדר הסיני שטוען שלשוק הרכבים החשמליים של אמריקה אין סיכוי בלעדיו

לרובין זנג מ-CATL אסור לבנות מפעל באמריקה, אבל טסלה, פורד וג'נרל מוטורס מסתמכות על הטכנולוגיה של החברה שלו

תקיפות צה''ל בדרום לבנון / צילום: ap, Ariel Schalit

צה"ל פתח במהלך לכיבוש בינת ג'בל; ירי בלתי פוסק לצפון

נשיא ארה"ב הודיע כי הורה לחיל הים להתחיל במצור ימי על איראן ● בלבנון נערכים למו"מ עם ישראל שקורע את המדינה עוד לפני שבכלל התחיל; צה"ל החל בכניסה קרקעית לעיירה בינת ג'ביל ● סגן נשיא ארה"ב: "הבהרנו מה הקווים האדומים שלנו - ואיראן בחרה לא לקבל אותם. זו הייתה ההצעה הסופית והטובה ביותר שלנו" ● עדכונים שוטפים

עשן מיתמר באזור תעשייה בדובאי. תשתיות על הכוונת / צילום: ap, Altaf Qadri

במשך שנים הן סייעו לאיראן להלבין כספים. ואז היא התהפכה עליהן

במשך שנים נתפסו המפרציות כמדינות חדשניות עם עוצמה כלכלית, שלא נשארו מאחור גם במרוץ החימוש ● אלא שהמלחמה הנוכחית עם איראן חשפה את הבטן הרכה שלהן ● כעת הן מסרבות לקחת חלק במערכה - אבל פועלות מתחת לרדאר ● וגם: מיהי הנפגעת העיקרית?

ריגטוני רוזה ב''פיפטי אנד וואן'' / צילום: אסף קרלה

"פיפטי אנד וואן": האיטלקית עם ההייפ ברחוב הכי שוקק בת"א

המסעדה הכשרה בנחלת בנימין מתמקדת באוכל מודרני עם פסטות טובות בעבודת יד, ויודעת לספק את הסחורה. לא פלא שהיא מפוצצת מדי ערב

בנימין נתניהו / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

נתניהו: "המערכה עם איראן לא הסתיימה, יש לנו עוד מה לעשות"

דיווחים על מבוי סתום בסוגיית הורמוז, המו"מ צפוי להתארך ● דיווח: משחתת אמריקאית התקרבה למצר הורמוז ונסוגה בצל איומים איראניים ● פגיעה במבנה בשלומי, ירי בלתי פוסק לצפון לפני צאת השבת ● דיווח: צבא ארה"ב ממשיך להזרים כוחות למזרח התיכון • דיווח: איראן לא יודעת איפה המוקשים שהניחה ולא מסוגלת לפתוח את מצר הורמוז • עדכונים שוטפים

עשן מיתמר ממתקן הנפט בסעודיה לאחר ההתקפות האיראניות / צילום: Reuters

המתקפה של איראן על סעודיה והנזק המשמעותי שנגרם

סוכנות הידיעות של הממלכה אישרה פגיעה בצינור נפט קריטי ● גם סעודיה נפגעת מהסגירה של מצרי הורמוז

ב.ס.ר שרונה. חברת הניהול קיבלה 8.6 מיליון שקל ב־20 / הדמיה: ויופוינט

אחרי למעלה מעשור: הפרויקט בתל אביב שמקבל טופס 4

פרויקט ב.ס.ר שרונה יצא לדרך ב־2016 עם רכישת הקרקע מרמ"י בסכום עצום ע"י קבוצת רכישה ● הבעיות החלו מהרגע הראשון - והן מהדהדות עד היום ● מדוע הפרויקט התעכב זמן רב כל־כך, מה קרה לאורך הדרך, ובאילו מחירים נמכרו הדירות בו עד היום?

סקוט ראסל, גבי ויסמן, תומאס הוגאן / צילום: נייס, נובה, סלברייט

הישראלית שצנחה בכ-20% - וצפויה לפי האנליסטים להכפיל את ערכה

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● סלברייט נחלשה בשיעור דו־ספרתי - אך מחיר היעד הממוצע של האנליסטים משקף לה אפסייד של קרוב ל-100% ● נובה עקפה את צ'ק פוינט במונחי שווי שוק והפכה לישראלית הרביעית בגודלה בוול סטריט ● ונייס נפלה על רקע החולשה הרוחבית במניות התוכנה

כותרות העיתונים בעולם

"ארה"ב נקטה בגישת 'קחו או עזבו', האיראנים עזבו": מה קרה במו"מ?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השיחות הראשונות בין ארה"ב ואיראן נכשלו, תוכנית הגרעין האיראנית שרדה את התקיפות הישראליות והאמריקאיות, והדיפלומט הבכיר שעזר לעצב את הגישה של וושינגטון כלפי המזרח התיכון • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock

תשואה של 20% ברבעון: קרן הגידור החדשה שמככבת. ומה עשה יתר השוק?

המלחמה עם איראן העמידה את ענף הגידור המקומי במבחן ● מבדיקת גלובס עולה כי הקרנות הגדולות הצליחו לבלום את הזעזועים של חודש מרץ ● עם זאת, בסיכום הרבעון הראשון של השנה חלק גדול מהן לא הכו את השוק ● בצמרת: ספרה, חצבים ונוקד

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המשקיע המפורסם הפיל מניה, ואז הגיע טראמפ

מניית פלנטיר עומדת במרכזן של קרב ציוצים בין נשיא ארה"ב שמאמין בה לבין המשקיע המפורסם שמהמר נגדה ● ומה הקשר למלחמת איראן?

17 Xiaomi Ultra / צילום: יחצ

הייתם משלמים 5,500 שקל על סלולרי עם מסך גדול וסוללה נוספת?

עם מערך צילום מתקדם ועיצוב יוקרתי, דגם ה־17 Ultra של שיאומי נוחת בישראל ● בניגוד למסורת הסינית, המחיר לא נמוך כלל ● האם המפרט המשופר יספיק כדי לשכנע את הצרכנים?