גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  אירועים ומינויים

אדמה השיקה מרכז מחקר ופיתוח בנאות חובב

וגם: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם
מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם

יצרנית חומרי ההדברה אדמה חנכה היום מרכז מחקר ופיתוח גלובלי בנאות חובב שבנגב, בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. במרכז מועסקים למעלה מ-100 חוקרים וכימאים, והוא יהווה מוקד לשיתוף פעולה בין האקדמיה לתעשייה, ואבן שואבת למיטב הכישרונות המדעיים מהארץ ומהעולם שיוכלו לממש מחקר הלכה למעשה.

בטקס שנערך הבוקר בהשתתפות ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' וגדי אלפסי, ראש מועצת נאות חובב, אמר מנכ"ל אדמהחן ליכטנשטיין, כי "בהסתכלות על עתיד החברה והתעשייה ככלל, הצלחה שלנו בשוק הגלובלי והתחרותי נשענת על יכולות המחקר והפיתוח כמנוע לצמיחה אסטרטגית. המרכז החדש בנאות חובב מאפשר לנו לשלב בין מחקר מדעי מתקדם לבין ידע מעמיק בתעשיית האגרוכימיה לטובת פיתוח מוצרים שנותנים מענה לאתגרי חקלאות בעולם".

המרכז בנאות חובב הוא קומפלקס שלם הכולל את כל שלבי הפיתוח, משלב מחקר כימי בסיסי, דרך פיתוח תהליכים וחומרים פעילים ועד למוצר הסופי עבור החקלאי. ד"ר אלעד שבתאי סמנכ"ל חדשנות, מחקר, פיתוח ורישוי באדמה ציין כי "מדובר בפלטפורמה ייחודית אשר תאפשר חיבור חזק בין המחקר האקדמי לתעשייה ובכך תהווה מוקד משיכה לאנשי אקדמיה ומחקר, פרופסורים וסטודנטים מהארץ ומהעולם, אשר ייצרו שיתופי פעולה מגוונים שיאפרו מימוש של ידע מדעי במוצרים המתקדמים של החברה".

השקת המרכז תומכת במהלך אסטרטגי של אדמה המבוסס על פיתוח מואץ של תהליכים וחומרים וניצול חלון הזדמנות בשוק בשנים הקרובות, במהלכו יפקעו פטנטים על עשרות חומרים פעילים. מרכז המו"פ החדש יקדם פיתוח מוצרים חדשניים תוך יישום טכנולוגיות מתקדמות, לצד שיפור תהליכי ייצור קיימים, שיבטיחו יתרון תחרותי בשוק הגלובלי.

מהון להון: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

נציגי ענף הקמעונאות הגיעו אתמול לאולם אווניו שבקריית שדה התעופה, שם התקיימה ועידת הקמעונאות השנתית, שהתקיימה הפעם תחת הכותרת "מגדירים מחדש את הקמעונאות בישראל".

את הכנס, אותו יזמו הפיקו מידע כנסים וקבוצת סינרגיה, הנחה תימור גורדון, מומחה לקמעונאות דיגיטלית. תומר ישראל, מנכ"ל מידע כנסים, ארזה בן-עמי ארמה ואלי מרון, מנכ"לים משותפים בסינרגיה, קיבלו את פני משתתפי הכנס, בהם: איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל; רמי לוי, בעל השליטה ברמי לוי שיווק השקמה; אייל רביד, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי; אורן רווח, מנכ"ל קבוצת אסתי לאודר ישראל ויו"ר חטיבת הרשתות הקמעונאיות באיגוד לשכות המסחר; עופר לוי, סמנכ"ל שיווק סופר פארם; רמי שביט, בעל השליטה במשביר לצרכן; שחר תורג'מן,יו"ר קבוצת בריל; עינת פורטוגלי, מנכ"לית מיניסו ישראל; טלי אורן, מנכ"לית ניאופרם; עופר שחטר, מנכ"ל פרומול; עופר ירום, מנכ"ל עזריאלי.קום; עמית זאב, מנכ"ל דור אלון מתחמים קמעוניים; רועי וולף, סמנכ"ל מצות אביב; ואחרים.

כשנשאל רמי לוי על עתיד ההון האנושי עם התקדמות הטכנולוגיה וכניסתה לתחום, הוא ענה כי "אין תחליף להון האנושי, אלא לפעמים כשאין לנו ברירה. אם יש 15 עמדות של קופאיות בסניף, וביום חמישי יש חמש קופאיות שהחליטו לא לבוא, אז אתה מחפש פתרון בהון האנושי. בלעדיו לא נוכל לייצר ולהפעיל את אותה טכנולוגיה שכולם הולכים להקים. כל האנשים שנמצאים פה - לא תוכל לראות רובוטים במקומם", אמר לוי והצביע על הקהל.

רמי שביט, אורן רווח, רמי לוי / צילום: דרור סיתהכל

נשים את הקנאביס במרכז: מה התעשייה צריכה כדי לצמוח

ארגון WomenCanCann ערך אתמול בתל אביב את הכנס הראשון שלו המיועד לבכירות בתעשיית הקנאביס. הכנס, שהתקיים ב-2BHub, אירח יזמיות ומנהלות מתחומים שונים בתעשיית הקנאביס בישראל, כשכולן הגיעו בהתנדבות. את הפאנל שנערך במקום, הנחתה גלי וינרב, כתבת הביומד והמדע של "גלובס", אז עלו על הבמה שירי עדן, מייסדת ומנכ"לית נישות אסטרטגיה ומחקר ויועצת לקרן הנאמנות סלע קנאביס; ד"ר אורנה דריזן, בעלי ומנכ"לית נקסטאר כימופארמה ומייסדת חברת הקנאביס נקסטייג'; נועה בראל, מייסדת שותפה בחוות הקנאביס איב; ד"ר הללי שריר, מדענית ראשית לחקר קנבינואידים וסרטן בחברת קנאביקס; ואביגיל דר, מייסדת קנאפורה קנאביס לטיפול באוטיזם וחברת מועצת המנהלים באלו"ט.

שריר הסבירה כי "לנשים יש מרחב פעולה בתעשיית הקנאביס שמתפתחת במהירות, כי הן חושבות מהר ופועלות מהר ולכן מתאימות בדיוק לקצב ההתפתחות של התעשייה. אופי ההנהגה שלנו מבוסס על שיתוף פעולה". 

אולם לדברי עדן "זה נכון שיש הרבה נשים בתעשיית הקנאביס, ועדיין הן לא נמצאות מספיק בעמדות מפתח, ולשם אנחנו בעצם שואפות. לא יאמן כמה מעט נשים פגשתי בעמדות כאלו מאז שהצטרפתי לתעשייה. אני מאמינה שעלייה במספרינו היא הכרחית לפיתוח התחום, כי היא תגביר את הלגיטימציה שלו ברמה הציבורית, תוביל לרפואה שיותר מותאמת אישית, תייצר יותר שקיפות שעדיין חסרה, ותעלה את מספר שיתופי הפעולה נטולי-האגו".

דר סיפרה על בנה הבוגר, שלו "אוטיזם בתפקוד בינוני-נמוך, והוא החל לקבל טיפול בקנאביס רפואי לפני שלוש שנים וחצי, לאחר שנים רבות של טיפול בתרופות פסיכיאטריות. אני חושבת שהצלחנו להשיג הישג גדול בעצם העובדה שהקנאביס הרפואי לאוטיזם נכנס לשיח הרפואי-מקצועי בארץ ובעולם", היא אמרה.

ארגון WomenCanCann פועל ללא מטרות רוו. הוא הוקם ביוזמת מעיין ויסברג, מנהלת קשרי החוץ של תיקון עולם; יעל זילברמן-רומנו ויועצת התקשורת רוית לברן. לדבריהן, הרעיון הוא "לייצר מרחב מקצועי ועסקי תומך, שיעניק לנשים הזדמנויות לחבור יחד, להקים מיזמים חדשים, על מנת לקדם הנהגה נשית בתחום הקנאביס הגלובלי". לכנס תרמו חברת Gynica, המפתחת טיפולים לרפואת נשים המבוססים על קנאביס; EYBNA ו-CannTech, ויקב פלטר שתרם בקבוקי יין.

דר אורנה דרזין, אביגיל דר /צילום: נועה מגר

שפכו אור: מי תרמו 650 אלף שקל לנוער בסיכון

ארגון אור שלום ערך אמש בזאפה כרם ברקן, אירוע התרמה לעמותה הפועלת למען נוער בסיכון. במהלך הערב קיבלו אנשי העסקים שירלי ופרנק לואי, אות הוקרה על הקמת בית הבוגרים. לדבריהם, בני הזוג פגשו את העמותה לראשונה ב-2005 דרך עליזה אולמרט, מי שכיהנה אז כיו"ר הוועד המנהל. לואי הודה לנוכחים, והדגיש כי הקרדיט מגיע בעיקר לשירלי רעייתו, שנבצר ממנה להגיע.

ענת רמתי שעשוע, ראש הועד המנהל של העמותה, המנכ"לית טלי חלף ונעמי ליברמן, הסמנכ"לית, קיבלו בין היתר את פניהם של: מיכל ואבנר סטפק, בעל השליטה במיטב דש; מקסין פסברג, לשעבר מנכ"לית אינטל ישראל; אביגדור קפלן, מנכ"ל משרד הרווחה; דודי ויסמן, לשעבר בעל השליטה ברבוע כחול; עוזי ימין; אהוד ועליזה אולמרט; דורון ספיר, מנכ"ל מגדל; יזם הנדל"ן אורן פלוטקין, שקיבל גם הוא אות הוקרה על 20 שנות התנדבות; הת'ר וביני זומר, סגן נשיא נובל אנרג'י;  גרג מייזל, מנכל קרן היסוד; שמעון ברזילי, יבואן סובארו בירושלים, שעלה על הבמה והכריז כי הוא תורם 50 אלף שקל; ואחרים. בסופו של הערב גויסו 650 אלף שקל, שיוקדשו להפעלת קייטנה לילדי העמותה.

התר, ביני זומר / צילום: אסף לב

אביגדור קפלן, אורן פלוטקין  / צילום: אסף לב

מימין לשמאל: גרג מייזל, ענת שעשוע, פרנק לאווי, נעמי ליברמן, טלי חלף / צילום: אסף לב

עוד כתבות

יצחק תשובה ויוסי אבו / צילום: שלמה יוסף

חצי שנה אחרי שאושר: תשובה מבקש מהמדינה הקלות בהסכם יצוא הגז

לגלובס נודע ששותפות ניו מד מבקשת לשנות את מנגנון התמחור של הגז למשק המקומי בעקבות ייסוף השקל ושחיקת הכנסותיה ● במשרד האנרגיה מאותתים שהדרישה, שתייקר את הגז ועשויה ללחוץ כלפי מעלה על תעריף החשמל, תידחה

גרמי לוין / צילום: Victoria Forte

מנכ"ל טבע לשעבר: "בסיס הביוטק בארה"ב קורס. ישראל צריכה חלופות"

ד"ר ג'רמי לוין, אחד הקולות הבולטים בתעשיית הביוטק בארה"ב, פרסם ספר חדש שבו הוא טוען שהון הסיכון האמריקאי הפך לפחדן, חברות נוטות יותר לטשטש כישלונות, וסין מנצלת את הוואקום שנוצר כדי להשתלט על עתיד הרפואה ● דווקא לגבי ישראל יש לו מסר יחסית אופטימי

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

המגעים הופסקו: לאומי פרטנרס לא תשקיע 100 מיליון שקל ברייק נדל"ן

ארבעה חודשים לאחר חתימת מזכר ההבנות, הופסקו המגעים להשקעה של 100 מיליון שקל בחברת ההתחדשות העירונית שבשליטת יוסי רייק ואספן ● העסקה נועדה להתבצע לפי שווי של 525 מיליון שקל ולהוות שלב מקדים לקראת הנפקה בבורסה

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

היועץ הפיננסי שצופה שהירידות בדרך – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנתונים שהגיעו לידי גלובס עולה כי ההפקדות לפוליסות החיסכון זינקו אשתקד ל־32 מיליארד שקל, לעומת 19 מיליארד שקל שהופקדו במוצר המתחרה והזול יותר • מנכ"לי הבנקים הגדולים מזהירים מפני שאננות בראלי של וול סטריט ● וגם: מדוע הבורסה השיקה לא פחות מ-28 מדדים חדשים?

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

היכונו ליום מסחר סוער מחר, במיוחד במניות האלה

שבוע המסחר ייפתח בצל הצניחה החדה במניות השבבים בוול סטריט והתקיפה הישראלית ברובע הדאחיה בביירות - המניות הדואליות ייפלו בחדות ● הירידות בוול סטריט ודברי נגיד בנק ישראל בלמו את מגמת ההתחזקות ההיסטורית של השקל ● דוח התעסוקה החזק סתם את הגולל על הורדות ריבית בארה"ב - בישראל מעריכים שקצב ההורדות יתגבר ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

אילון מאסק / צילום: ap, Matt Rourke

920 מיליון דולר בחודש: זה הסכום שגוגל מתכוונת לשלם ל‑SpaceX

עפ"י הדיווח, SpaceX של אילון מאסק חתמה על עסקה עם גוגל שתניב לה הכנסות של כ‑920 מיליון דולר בחודש, באמצעות אספקה של דאטה סנטר לבינה מלאכותית ● כזכור, בחודש שעבר הודיעה גם אנתרופיק על עסקה שבמסגרתה תעשה שימוש ביכולות של SpaceX

אילוסטרציה: Shutterstock

יפן ואירופה על חשבון ארה"ב: החוב העולמי בשיא, ואלה ההשלכות

החוב העולמי הגיע ל-353 טריליון דולר - רמה שלא נראתה מאז ומעולם ● האם זו בסך-הכול עדות להתרחבות טבעית של הכלכלה, או שזה סימן למשבר שהולך ומתקרב? ● המשרוקית של גלובס עם המשמעויות של התקדים הכלכלי ההיסטורי

משרדי מארוול בקליפורניה, ארה''ב / צילום: Shutterstock

אלו שתי החברות החדשות שיצטרפו ל-S&P 500 כבר החודש

מארוול, המייצרת שבבים ורכיבים הדרושים לתשתיות הבינה המלאכותית, תצטרף החודש למדד ה-S&P 500 ● מצטרפת נוספת למדד תהיה חברת פלקס, המספקת שירותי ייצור לחברות טכנולוגיה מובילות, ובהן אפל ואנבידיה ● המהלך בעיקר מדגיש את חשיבותו ההולכת וגוברת של מגזר הטכנולוגיה בשוק ההון

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

איך הפכה תוכנית החומש לחברה הערבית לקופה הקטנה של הממשלה

מאז השקתה ב־2022, נגרעו יותר מ־15 מיליארד שקל מתוכנית החומש לפיתוח החברה הערבית ● כעת, המשרד לביטחון לאומי והמשרד לשוויון חברתי פועלים להסיט כמעט מיליארד וחצי שקל מהתוכנית הכלכלית לפיתוח החברה הערבית, לטובת תקציב המשטרה

הדמיית פרויקט Galleria של עלמדב בטורונטו. בעיגול: המנכ''ל רפי לזר / צילום: מצגת החברה

חוזרת לבורסה: חברת הנדל"ן שחתכה את השווי והשלימה הנפקה

עלמדב, לשעבר אלעד קנדה של יצחק תשובה וכיום בבעלות קבוצת הנדל"ן הקנדית רסטר מנג'מנט, גייסה 340 מיליון שקל לאחר שהתפשרה מול המוסדיים על השווי המבוקש

מפולת בוול סטריט / צילום: אילוסטרציה: Shutterstock

חדשות טובות הן חדשות רעות: מה עומד מאחורי המפולת בוול סטריט?

דווקא דוח תעסוקה מצוין שלח את השווקים לירידות חדות בשל חשש המשקיעים כי נגוזה התקווה להורדת ריבית ● ומה אומרים המומחים?

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

התרנגולת מטילת ביצי הזהב של הראל ויזל נאבקת ומקווה שהתפנית תגיע עם המונדיאל

ענקית הספורט הגלובלית נייקי הימרה על מכירות ישירות, פינתה את המדפים למתחרות ואיבדה 65% משוויה מאז השיא ● לריטיילורס של קבוצת פוקס-ויזל, בעלת הזיכיון הרשמי, נייקי יוצרת הפסדים של יותר מ-30 מיליון שקל ברבעון ● כעת היא תולה תקוות במונדיאל, שישמש פלטפורמה להחזיר לפחות חלק מגדולתה ● הכסף מאחורי המונדיאל, פרויקט מיוחד

בניין של הפרויקט של חברת קרינסקי־גוטליב ברמת גן / צילום: עמרי אמסלם

שלושה דופלקסים ברמת גן נמכרו במחיר מפתיע

שלושה דופלקסים נמכרו באותו בניין בשכונת החרוזים ברמת גן, במחיר למ"ר שנמוך מעט משל דירות רגילות ● מדידת המחירים ליחידת שטח מעלה כי הדירות עלו לרוכשים 38.8 אלף שקל למ"ר, שזה מחיר נמוך מעט מהמחירים הממוצעים בפרויקט

כותרות העיתונים בעולם

המומחים הפחידו, השווקים רעדו - אז איך מחיר הנפט לא זינק ל-200 דולר?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה מנע ממחיר הנפט לזנק ל-200 דולר, תחקיר הניו יורק טיימס טוען שצה"ל השתמש בפצצות עם זרחן לבן מעל אזורים מאוכלסים בלבנון, ובאיראן מסקרים את הירידה בתמיכה בישראל בעולם • כותרות העיתונים בעולם 

נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל - פלאש 90, נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

בג"ץ: שר המשפטים יריב לוין חייב לשתף פעולה עם נשיא העליון יצחק עמית

שופטי בג"ץ קבעו כי את פעולותיו של לוין ביחס למינוי השופט עמית לנשיא בית המשפט העליון ניתן לראות רק בדרך אחת: כניסיונות חוזרים ונשנים מצידו לסכל את המינוי, ולאחר שהוא הושלם – כניסיונות לפגוע בלגיטימיות של המינוי

סניף בנק הפועלים / צילום: אייל הצפון

בנק הפועלים מקפיא את שער הדולר עד לסוף אוגוסט

בנק הפועלים מציע ללקוחותיו הגנה מפני עליית שער הדולר בעסקאות בח"ל • הלקוחות שיירשמו למבצע יקבלו החזר אם שער המטבע יעלה מעל 2.89 שקלים, עד לתקרה של 5,000 דולר בחודש במהלך הקיץ

מערכת הבלאק רייבן של חברת רובל / צילום: רובל חדשנות

מערכת היירוט הישראלית החדשה שעשויה לתת מענה לרחפני הנפץ

מערכות הגנה אווירית איראניות הוצבו בארמניה ● ביוון הוחלט להציב טילים מתוצרת רפאל סמוך לגבול עם טורקיה ● בארה"ב ממירים רחפני תובלה למשגרי רקטות ● וחברה ישראלית משיקה מערכת יירוט רחפנים מתקדמת ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

40 מיליון שקל לא כולל מס: כמה יקבל באמת הזוכה בלוטו?

זוכה יחיד גרף אתמול פרס של 40 מיליון שקל בהגרלת הלוטו ● גם רשות המסים היא שותפה "שקטה" לכל זכייה משמעותית, וכך היקף המס על הזכייה עומד על כ-40%

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

אגזוז בפחות מ־200 שקל מעלי אקספרס: הטריק שיחסוך לכם אלפי שקלים

כוח הקנייה של השקל השתפר משמעותית בחודשים האחרונים אבל הבשורה, כנראה, עדיין לא הגיעה לשוק הרכב והחלפים בישראל ● מטרייד–אין במחיר מחירון ועד לסבסוד במימון הרכישה - אלו ההטבות וההנחות העקיפות שיאפשרו לכם לנצל בכל זאת את השקל החזק

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל חושף: רכש דולרים בחודש מאי והתערב בשוק המט"ח

הבנק המרכזי רכש דולרים בהיקף של כ-800 מיליון דולר, זאת על רקע הירידות החדות של הדולר מולר השקל