גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  אירועים ומינויים

אדמה השיקה מרכז מחקר ופיתוח בנאות חובב

וגם: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם
מימין: אלעד שבתאי, חן ליכטנשטיין, רוביק דנילוביץ /צילום: עוזי אברהם

יצרנית חומרי ההדברה אדמה חנכה היום מרכז מחקר ופיתוח גלובלי בנאות חובב שבנגב, בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. במרכז מועסקים למעלה מ-100 חוקרים וכימאים, והוא יהווה מוקד לשיתוף פעולה בין האקדמיה לתעשייה, ואבן שואבת למיטב הכישרונות המדעיים מהארץ ומהעולם שיוכלו לממש מחקר הלכה למעשה.

בטקס שנערך הבוקר בהשתתפות ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' וגדי אלפסי, ראש מועצת נאות חובב, אמר מנכ"ל אדמהחן ליכטנשטיין, כי "בהסתכלות על עתיד החברה והתעשייה ככלל, הצלחה שלנו בשוק הגלובלי והתחרותי נשענת על יכולות המחקר והפיתוח כמנוע לצמיחה אסטרטגית. המרכז החדש בנאות חובב מאפשר לנו לשלב בין מחקר מדעי מתקדם לבין ידע מעמיק בתעשיית האגרוכימיה לטובת פיתוח מוצרים שנותנים מענה לאתגרי חקלאות בעולם".

המרכז בנאות חובב הוא קומפלקס שלם הכולל את כל שלבי הפיתוח, משלב מחקר כימי בסיסי, דרך פיתוח תהליכים וחומרים פעילים ועד למוצר הסופי עבור החקלאי. ד"ר אלעד שבתאי סמנכ"ל חדשנות, מחקר, פיתוח ורישוי באדמה ציין כי "מדובר בפלטפורמה ייחודית אשר תאפשר חיבור חזק בין המחקר האקדמי לתעשייה ובכך תהווה מוקד משיכה לאנשי אקדמיה ומחקר, פרופסורים וסטודנטים מהארץ ומהעולם, אשר ייצרו שיתופי פעולה מגוונים שיאפרו מימוש של ידע מדעי במוצרים המתקדמים של החברה".

השקת המרכז תומכת במהלך אסטרטגי של אדמה המבוסס על פיתוח מואץ של תהליכים וחומרים וניצול חלון הזדמנות בשוק בשנים הקרובות, במהלכו יפקעו פטנטים על עשרות חומרים פעילים. מרכז המו"פ החדש יקדם פיתוח מוצרים חדשניים תוך יישום טכנולוגיות מתקדמות, לצד שיפור תהליכי ייצור קיימים, שיבטיחו יתרון תחרותי בשוק הגלובלי.

מהון להון: מי טוען שאין ולא יהיה תחליף להון האנושי

נציגי ענף הקמעונאות הגיעו אתמול לאולם אווניו שבקריית שדה התעופה, שם התקיימה ועידת הקמעונאות השנתית, שהתקיימה הפעם תחת הכותרת "מגדירים מחדש את הקמעונאות בישראל".

את הכנס, אותו יזמו הפיקו מידע כנסים וקבוצת סינרגיה, הנחה תימור גורדון, מומחה לקמעונאות דיגיטלית. תומר ישראל, מנכ"ל מידע כנסים, ארזה בן-עמי ארמה ואלי מרון, מנכ"לים משותפים בסינרגיה, קיבלו את פני משתתפי הכנס, בהם: איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל; רמי לוי, בעל השליטה ברמי לוי שיווק השקמה; אייל רביד, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי; אורן רווח, מנכ"ל קבוצת אסתי לאודר ישראל ויו"ר חטיבת הרשתות הקמעונאיות באיגוד לשכות המסחר; עופר לוי, סמנכ"ל שיווק סופר פארם; רמי שביט, בעל השליטה במשביר לצרכן; שחר תורג'מן,יו"ר קבוצת בריל; עינת פורטוגלי, מנכ"לית מיניסו ישראל; טלי אורן, מנכ"לית ניאופרם; עופר שחטר, מנכ"ל פרומול; עופר ירום, מנכ"ל עזריאלי.קום; עמית זאב, מנכ"ל דור אלון מתחמים קמעוניים; רועי וולף, סמנכ"ל מצות אביב; ואחרים.

כשנשאל רמי לוי על עתיד ההון האנושי עם התקדמות הטכנולוגיה וכניסתה לתחום, הוא ענה כי "אין תחליף להון האנושי, אלא לפעמים כשאין לנו ברירה. אם יש 15 עמדות של קופאיות בסניף, וביום חמישי יש חמש קופאיות שהחליטו לא לבוא, אז אתה מחפש פתרון בהון האנושי. בלעדיו לא נוכל לייצר ולהפעיל את אותה טכנולוגיה שכולם הולכים להקים. כל האנשים שנמצאים פה - לא תוכל לראות רובוטים במקומם", אמר לוי והצביע על הקהל.

רמי שביט, אורן רווח, רמי לוי / צילום: דרור סיתהכל

נשים את הקנאביס במרכז: מה התעשייה צריכה כדי לצמוח

ארגון WomenCanCann ערך אתמול בתל אביב את הכנס הראשון שלו המיועד לבכירות בתעשיית הקנאביס. הכנס, שהתקיים ב-2BHub, אירח יזמיות ומנהלות מתחומים שונים בתעשיית הקנאביס בישראל, כשכולן הגיעו בהתנדבות. את הפאנל שנערך במקום, הנחתה גלי וינרב, כתבת הביומד והמדע של "גלובס", אז עלו על הבמה שירי עדן, מייסדת ומנכ"לית נישות אסטרטגיה ומחקר ויועצת לקרן הנאמנות סלע קנאביס; ד"ר אורנה דריזן, בעלי ומנכ"לית נקסטאר כימופארמה ומייסדת חברת הקנאביס נקסטייג'; נועה בראל, מייסדת שותפה בחוות הקנאביס איב; ד"ר הללי שריר, מדענית ראשית לחקר קנבינואידים וסרטן בחברת קנאביקס; ואביגיל דר, מייסדת קנאפורה קנאביס לטיפול באוטיזם וחברת מועצת המנהלים באלו"ט.

שריר הסבירה כי "לנשים יש מרחב פעולה בתעשיית הקנאביס שמתפתחת במהירות, כי הן חושבות מהר ופועלות מהר ולכן מתאימות בדיוק לקצב ההתפתחות של התעשייה. אופי ההנהגה שלנו מבוסס על שיתוף פעולה". 

אולם לדברי עדן "זה נכון שיש הרבה נשים בתעשיית הקנאביס, ועדיין הן לא נמצאות מספיק בעמדות מפתח, ולשם אנחנו בעצם שואפות. לא יאמן כמה מעט נשים פגשתי בעמדות כאלו מאז שהצטרפתי לתעשייה. אני מאמינה שעלייה במספרינו היא הכרחית לפיתוח התחום, כי היא תגביר את הלגיטימציה שלו ברמה הציבורית, תוביל לרפואה שיותר מותאמת אישית, תייצר יותר שקיפות שעדיין חסרה, ותעלה את מספר שיתופי הפעולה נטולי-האגו".

דר סיפרה על בנה הבוגר, שלו "אוטיזם בתפקוד בינוני-נמוך, והוא החל לקבל טיפול בקנאביס רפואי לפני שלוש שנים וחצי, לאחר שנים רבות של טיפול בתרופות פסיכיאטריות. אני חושבת שהצלחנו להשיג הישג גדול בעצם העובדה שהקנאביס הרפואי לאוטיזם נכנס לשיח הרפואי-מקצועי בארץ ובעולם", היא אמרה.

ארגון WomenCanCann פועל ללא מטרות רוו. הוא הוקם ביוזמת מעיין ויסברג, מנהלת קשרי החוץ של תיקון עולם; יעל זילברמן-רומנו ויועצת התקשורת רוית לברן. לדבריהן, הרעיון הוא "לייצר מרחב מקצועי ועסקי תומך, שיעניק לנשים הזדמנויות לחבור יחד, להקים מיזמים חדשים, על מנת לקדם הנהגה נשית בתחום הקנאביס הגלובלי". לכנס תרמו חברת Gynica, המפתחת טיפולים לרפואת נשים המבוססים על קנאביס; EYBNA ו-CannTech, ויקב פלטר שתרם בקבוקי יין.

דר אורנה דרזין, אביגיל דר /צילום: נועה מגר

שפכו אור: מי תרמו 650 אלף שקל לנוער בסיכון

ארגון אור שלום ערך אמש בזאפה כרם ברקן, אירוע התרמה לעמותה הפועלת למען נוער בסיכון. במהלך הערב קיבלו אנשי העסקים שירלי ופרנק לואי, אות הוקרה על הקמת בית הבוגרים. לדבריהם, בני הזוג פגשו את העמותה לראשונה ב-2005 דרך עליזה אולמרט, מי שכיהנה אז כיו"ר הוועד המנהל. לואי הודה לנוכחים, והדגיש כי הקרדיט מגיע בעיקר לשירלי רעייתו, שנבצר ממנה להגיע.

ענת רמתי שעשוע, ראש הועד המנהל של העמותה, המנכ"לית טלי חלף ונעמי ליברמן, הסמנכ"לית, קיבלו בין היתר את פניהם של: מיכל ואבנר סטפק, בעל השליטה במיטב דש; מקסין פסברג, לשעבר מנכ"לית אינטל ישראל; אביגדור קפלן, מנכ"ל משרד הרווחה; דודי ויסמן, לשעבר בעל השליטה ברבוע כחול; עוזי ימין; אהוד ועליזה אולמרט; דורון ספיר, מנכ"ל מגדל; יזם הנדל"ן אורן פלוטקין, שקיבל גם הוא אות הוקרה על 20 שנות התנדבות; הת'ר וביני זומר, סגן נשיא נובל אנרג'י;  גרג מייזל, מנכל קרן היסוד; שמעון ברזילי, יבואן סובארו בירושלים, שעלה על הבמה והכריז כי הוא תורם 50 אלף שקל; ואחרים. בסופו של הערב גויסו 650 אלף שקל, שיוקדשו להפעלת קייטנה לילדי העמותה.

התר, ביני זומר / צילום: אסף לב

אביגדור קפלן, אורן פלוטקין  / צילום: אסף לב

מימין לשמאל: גרג מייזל, ענת שעשוע, פרנק לאווי, נעמי ליברמן, טלי חלף / צילום: אסף לב

עוד כתבות

עופר ינאי / צילום: שלומי יוסף

עופר ינאי, מנכ"ל נופר: "מנגנון התגמול שלי הוא כמו של אילון מאסק, נגיע לשווי של 16 מיליארד שקל עוד לפני 2028"

בראיון שהתקיים במסגרת פסטיבל דור ההשקעות בראשות הבית הפיננסי ובשיתוף גלובס, מנכ"ל נופר אנרג'י מדבר על הדרך שעבר עם החברה, על הרכישות ועל תחום האנרגיה המתחדשת בכלל ● "ה-AI הוא טרנד כל כך גדול ועוצמתי, שהוא משפיע על כל הכלכלה. אנחנו צריכים לקחת את נכסי האנרגיה שלנו, ולייצר דברים בעולמות ה-AI", אמר ינאי

מתווכי נדל''ן / צילום: Shutterstock

3,700 מתווכי דירות נטשו השנה את המקצוע

אלפי בעלי רישיון לא חידשו את הרישיון שלהם השנה, על רקע השפל בעסקאות יד שנייה והריבית הגבוהה שמקשה על הישרדות בענף

ד''ר דן הרמן / צילום: פרטי

החוקר שנתן שם לפחד של דור שלם, ועכשיו נלחם על הקרדיט

ד"ר דן הרמן זיהה את תופעת הפחד מהחמצה, המוכרת כ־FOMO, עוד לפני עידן הרשתות החברתיות, אבל הקרדיט על טביעת המונח ניתן למישהו אחר ● בריאיון הוא מסביר כיצד הפחד הזה מנהל זוגיות, קריירה ועסקים, ומציע להפוך אותו ממלכודת רגשית לכלי שמסייע לבחור נכון יותר בין שפע ההזדמנויות

אילוסטרציה: shutterstock

דיווח: שני גופי מחקר מאשימים חברת פרסום ישראלית בסיוע לריגול אחר משתמשים

לפי דיווח ברויטרס, שני גופי מחקר טוענים כי חברת Discover-Tech הישראלית ניצלה מערכות פרסום דיגיטלי למעקב אחר גולשים ברחבי העולם ולסיוע בהפצת תוכנות ריגול ● החוקרים קושרים את פעילותה לחברת הסייבר ההתקפי הישראלית קנדירו ולפריצה ל-45 מחשבים של רשת אל-ג'זירה ● גוגל וקומקאסט הודיעו כי חסמו את החברה מפלטפורמות הפרסום שלהן

מסוק אפאצ'י / צילום: Shutterstock

המסוק שעשה היסטוריה בגרסה משודרגת: האפאצ'י החדש של צה״ל

ישראל חתמה על עסקה לרכישת 12 מסוקי אפאצ'י ● מדובר בגרסה החדשה ביותר של המסוק שחתום על מספר מבצעים היסטוריים במזרח התיכון ● מה מייחד אותו, ומה כוללת העסקה? גלובס עושה סדר

האם הקרנות הכספיות עדיין משתלמות? / אילוסטרציה: Shutterstock

הריבית ירדה, האינפלציה נחלשה: האם הקרנות הכספיות עדיין משתלמות?

הקרנות הכספיות צמחו בחדות ומנהלות כבר כ–217 מיליארד שקל, אבל התנאים שהפכו אותן לאטרקטיביות השתנו ● מצפי התשואות, דרך שחיקת יתרון המס ודמי הניהול שעלולים להטעות - ארבעה דברים שכדאי מאוד לבדוק לפני שבוחרים קרן כספית

מימין: ג'ף בזוס, יוהאן אליאש וביל גייטס / עיבוד: Evan Agostini, Alex Brandon, Thanassis Stavrakis - AP

מאחורי מסע הרכישות השקט של המיליארדרים

אלכס קארפ, ביל גייטס, ג'ף בזוס ומארק צוקרברג משקיעים מאות מיליוני דולרים ברכישת אלפי דונמים של יערות, שטחים חקלאיים ואחוזות מבודדות ● בין הגנה מפני אינפלציה, מסחר בקרדיט פחמן, ניסויי טילים ומקלטי יום הדין - המיליארדרים מגלים מחדש את הערך של האדמה ● כך הפכה הקרקע לנכס אסטרטגי

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

במייל קבוצתי, בשש בבוקר: למה הפיטורים בהייטק האמריקאי כל כך אכזריים

ענקיות הטק שהודיעו על פיטורים ממחישות כיצד חופש רחב לפטר, חשש מדליפת מידע ורצון לשלוט במסר הופכים את הפרידה מעובדים להליך קר ומרוחק, שנעשה לא אחת במייל ותו לא ● בארה"ב, לעומת ישראל, אין חובת שימוע, ויש תלות נוספת במעסיק - לכיסוי ביטוחי

צביקה שווימר ועו''ד ספיר אביר / צילום: פיפל פוטוגרפי

בשעה טובה: מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, התחתן

מנכ”ל אלקטרה מוצרי צריכה ויו”ר קרפור ישראל, צביקה שווימר, נישא לבת זוגו עו"ד ספיר אביר באולמי גבריאל בנס ציונה ● אירועים ומינויים

מזמינים כמה אופציות לחופשות ומבטלים / צילום: Shutterstock

הגישה הישראלית: מזמינים כמה חופשות במקביל - ואז מבטלים

הצורך בגמישות הוביל כ-31% מהישראלים שהזמינו חופשה בבוקינג במהלך ספטמבר לבצע לפחות ביטול אחד של הזמנה, ומגמה דומה נרשמה גם באתר אגודה ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

רם גב מבנק הפועלים / צילום: שלומי יוסף

בכיר בבנק הפועלים: "אולי המשקיעים מניחים שגם המשבר הבא ייראה כמו הקודם"

רם גב, משנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של בנק הפועלים, התייחס בפסטיבל דור ההשקעות בראשות הבית הפיננסי בשיתוף גלובס לסיכונים שניצבים בפני המשק הישראלי, והזהיר מפני השלכות הגידול בהוצאות הביטחון והלחץ על התקציב ● לדבריו, ההתאוששות המהירה של שוקי המניות ממשברים קודמים עלולה גם ליצור שאננות בקרב המשקיעים

אתר הבנייה ברחוב הרכסים ברמת גן שקרס (ארכיון) / צילום: דוברות המשטרה

בהתאחדות הקבלנים דורשים: לדחות כניסה לתוקף של תקנות הבטיחות החדשות

התאחדות הקבלנים דורשת לדחות את אכיפת תקנות הבטיחות החדשות, שאמורות להיכנס לתוקף ביום ראשון ולהרחיב את האחריות גם למזמיני עבודה, בטענה שהמדינה טרם השלימה את התשתיות, ההנחיות והכשרת כוח האדם הנדרשים ליישומן

גיא נתן מארח את יקירה שחר, רון רבינוביץ', דור אליגולא ויניב פגוט / צילום: שלומי יוסף

בכירי שוק ההון מזהירים מהשקעות ה-AI: "התמחורים הם אירוע שלא ראינו כמותו"

במסגרת פסטיבל דור ההשקעות בראשות הבית הפיננסי ובשיתוף גלובס, התקיים פאנל שהעלה את השאלה האם הזינוק בהשקעות בבינה מלאכותית מייצר בועה חדשה בשוק ההון, והיכן נמצאות הזדמנויות ההשקעה של השנים הקרובות?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

לקראת תקיפה? המהלכים הצבאיים שזוהו באיראן, והשיח בין ישראל לאמריקנים

ראש הממשלה שוחח עם רוביו, וכינס הערב דיון ביטחוני עם ראשי מערכת הביטחון • בישראל סבורים כי תוכנית תקיפה חייבת לכלול תשתיות, אנרגיה, טילים וגרעין • ברקע: העיתוי הרגיש - 12 ימים לבחירות בישראל ו-19 ימים לבחירות האמצע בארה"ב

אלפרד אקירוב / צילום: אבישג שאר ישוב

אקירוב בגיל 85: "אני לא יכול לצאת לפנסיה - זה יעשה אותי חולה"

אלפרד אקירוב בן ה-85 ממשיך להיאבק על השליטה בכלל ביטוח, שהשקעתו בה כבר שווה יותר מ-3 מיליארד שקל ● בראיון בלעדי לגלובס הוא מסביר את המניע למחוק את אלרוב מהבורסה, מודה שטעה בהתנגדותו לרכישת מקס, מגלה כמה שוות הקרקעות שלו בהרצליה ומתעקש להזהיר: "הבחירות הן אירוע שיכול למחוק את המדינה"

מגדל משה אביב / צילום: Shutterstock

30 קומות ריקות: משרדי עורכי הדין וענקיות ההייטק עזבו, ואין מי שיחליף אותם

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מ־TOHA2 ועד BEYOND - ענקיות ההייטק ומשרדי עורכי הדין נוהרים לגורדי השחקים החדשים והנוצצים ● אלא שגל המעברים מותירי מאות אלפי מ"ר ריקים בבניינים הוותיקים ומציף אתגר מורכב לשוק הנדל"ן המניב: למלא מחדש את הדור הקודם של המשרדים

מחירי הדירות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מחירי הדירות יורדים, השכירויות עולות: מה קורה בשוק הדיור?

חמישה מתוך שמונת המדדים האחרונים הצביעו על ירידה במחירי הדירות, שמתרחקים מהשיא שנרשם בתחילת 2025 ● אלא שבשוק השכירות המגמה הפוכה, עם עלייה של כמעט 4% בשנה האחרונה ● באילו אזורים נרשמו הירידות החדות ביותר, מדוע הציבור מתקשה להרגיש אותן ומה צפוי בהמשך? ● גלובס עושה סדר

השריפה במפעל אינטל בקריית גת / צילום: כבאות והצלה לישראל

3 הרוגים בשנתיים ואי־דיווח בזמן אמת: מה קורה במפעל אינטל בקריית גת

חקירת הפיצוץ במפעל השבבים בדרום נמשכת ועובדי המפעל עסוקים בעיקר בעיבוד הטראומה ● החברה פרסמה הצהרת אבל, אך ביקורת ציבורית הופנתה כלפיה משום שהותירה את כל תהליך התחקיר בערפל ● מתחילת השנה נהרגו 14 עובדים ועובדות בענף התעשייה. קו לעובד, שאוסף נתונים על תאונות עבודה קטלניות: "מצפים שהמסקנות והלקחים יהיו שקופים"

טעינה של רכב פלאג–אין / צילום: יח''צ

כך יתבצע צמצום הטבות המס על רכבי פלאג-אין

משרד האוצר יבחן את ההשפעה הסביבתית והאנרגטית של רכבי הפלאג-אין בישראל כחלק מההיערכות לצמצום הטבות המס עליהם ● כלמוביל משיקה פרויקטים בבולגריה וברומניה ● והחשמליות החדשות שבדרך לישראל ● השבוע בענף הרכב

אורי סירקיס, מנכ''ל ישראייר / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ישראייר: "הסיכוי של המניה להכפיל את עצמה גדול מזה של אל על"

אורי סירקיס התייחס בפסטיבל דור ההשקעות בראשות הבית הפיננסי בשיתוף גלובס לפער בין ביצועי מניות חברות התעופה, והעריך כי מנועי הצמיחה שפיתחה ישראייר יבואו לידי ביטוי בשנים הקרובות • לדבריו, מחירי הדלק הגבוהים פוגעים בחברה בהיקף של 30-40 מיליון דולר בשנה • על מחירי הטיסות לניו יורק: בלי כניסת החברות המחירים היו באזור 1,800 דולר