גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מכירת החיסול של הביטקוין תיגמר - וברבעון השני הוא יחזור למחיר האמיתי שלו"

ראיון "גלובס" ● מה אפשר לעשות עם הביטקוין כשמחירו יורד? אלכס משינסקי, מייסד Celsius Network, מציע להשקיע את המטבעות הדיגיטליים ברשת ההלוואות המבוזרת שפיתח ● הישראלי-אמריקאי שעשה את הונו מטכנולוגיות תקשורת מסביר בראיון ל"גלובס" מדוע יש לו ביד את "הקילר-אפ" של תעשיית הבלוקצ'יין

אלכס משינסקי / צילום: איל יצהר
אלכס משינסקי / צילום: איל יצהר

החורף בשוק המטבעות הדיגיטליים בעיצומו, אחרי שנה שבה איבד כ-80% משוויו הכולל. התקררות השוק באה לידי ביטוי בין השאר בהקפאת ההשקעות בתחום, שצנחו בחדות בסוף 2018. ככה זה כשהביטקוין , המטבע המוביל בשוק, עובר את השנה הגרועה ביותר ב-10 שנות קיומו.

אחד היזמים שמצפים להתחממות של שוק הקריפטו הוא הישראלי-אמריקאי אלכס משינסקי, המנכ"ל והמייסד של חברת Celsius Network. צלזיוס נטוורק, שמפעילה פלטפורמת הלוואות מבוזרת עבור מחזיקי מטבעות דיגיטליים, מעסיקה כיום 39 עובדים, בהם 22 מפתחי תוכנה שעובדים בבלגרד, סרביה, ועוד 17 עובדים שפזורים בין משרדי החברה בישראל ובארה"ב. במארס האחרון גייסה החברה 50 מיליון דולר ממשקיעים ב-ICO (הנפקת מטבע דיגיטלי).

"הקמנו את צלזיוס בתחילת 2017, אחרי שהתנסינו בכמה פרויקטים בתחום הבלוקצ'יין, והבנו שיש פה בעיה גדולה מאוד באימוץ הטכנולוגיה", מספר משינסקי בראיון ל"גלובס". "התפתחות הטכנולוגיה עברה כמה שלבים. אם נשווה את זה למרוץ שליחים, אז השליח הראשון היה אנרכיסטים, שחשבו שהביטקוין הוא מכשיר מעולה כדי להרוס את העולם; השליח השני היה ליברטריאנים, שרצו להציל את העולם עם הכלי הזה; השליח השלישי במרוץ היה ספקולנטים, שרצו לעשות 'מכה' - לקנות ביטקוין ב-100 דולר ולמכור אותו ב-20 אלף דולר; ואז אותם ספקולנטים היו אמורים להעביר את המקל לשליח הבא, שהוא המוסדות הפיננסיים, אבל אלה לא רצו לקחת את המקל ונתנו לו ליפול. לכן, הטכנולוגיה תקועה איפה שהיא נמצאת כיום".

 Celsius Network - תעודת זהות

"מנסים להזריק בלוקצ'יין למוצר קיים"

"ב-2017 היתה צמיחה אדירה של שוק המטבעות הדיגיטליים, אבל לא היה בו אף 'קילר-אפ' (מוצר שינצח את האחרים, ר' ק')", אומר משינסקי. "מלבד הביטקוין, אין לבלוקצ'יין אף יישום שיוכל לסחוף אחריו מיליארדי משתמשים. עד היום 5,000 מיזמי בלוקצ'יין גייסו הון, ואף אחד מהם מצליח להפוך ל'קילר-אפ'. רובם מנסים לקחת מוצר מהעולם הקיים ולהזריק לתוכו בלוקצ'יין, וזה לא עובד. לכן, בצלזיוס אנחנו מנסים לבנות משהו מחדש, מאפס. אי אפשר לעשות מהפכה עולמית, אם נמשיך להציע לעולם את השיטה של המאמצים הראשונים של הביטקוין. אנחנו חייבים לבנות פתרונות שכל אדם יוכל להשתמש בהם".

היו בעולם פלטפורמות להלוואות גם לפני 2017. אולי גם אתם לקחתם פתרון קיים והזרקתם לתוכו בלוקצ'יין?

"הבנקים וחברות הפיננסים בעולם עובדים רק כדי לייצר מהלקוחות כמה שיותר רווח. לעומת זאת, במערכות מבוססות בלוקצ'יין המודל הוא מבוזר. אתה יוצר קהילה של משתמשים, וככל שהיא גדולה יותר, הערך שיצרת גדול יותר. אבל עד היום, רוב חברות הבלוקצ'יין לא הבינו את זה - ולכן המודל העסקי שלהן לא הצליח. המודל של צלזיוס אומר שאנשים ימירו את כספם לביטקוין או לאת'ר (המטבע של את'ריום), יחזיקו את המטבעות האלה בארנק הדיגיטלי של צלזיוס ובאמצעותו יוכלו להשקיע בפלטפורמת ההלוואות שלנו. אנחנו מבטיחים להחזיר 80% מהרווח בחזרה למשקיעים, בניגוד לגופים הפיננסיים שנותנים הלוואות ולוקחים לעצמם את רוב הרווחים.

"רוב הפרויקטים שעשו ICO עד היום, נועדו לייצר ליזמים רווח, והם אפילו לא מבינים בשביל מה צריך לבנות קהילה ובשביל מה צריך בלוקצ'יין. הם חשבו שהם בונים חברה רווחית, שתניב רווח גם למחזיקי המטבעות הדיגיטליים שהנפיקו. כמובן שבמקרים כאלה מדובר במטבעות השקולים לניירות ערך, ולא במטבעות שמיועדים לספק שירות (Utility). לרוב החברות האלה אפילו אין בלוקצ'יין".

"למזלנו, סיימנו לגייס כסף לצלזיוס ב-ICO במארס 2018, כי חודש לאחר מכן כבר כמעט היה בלתי אפשרי לגייס כסף בשוק, כך שכנראה לא יקום בתקופה הקרובה עוד פרויקט דומה לשלנו. אם הפרויקט שלנו יצליח, אני מקווה שהוא יהיה מודל לפרויקטים אחרים בתחום הבלוקצ'יין. המודל הרחב של ה-ICO נכשל, ולכן צריך הצלחה שתראה שבכל זאת יצא מזה משהו.

"אנחנו מסתכלים על המודל של רשת הקמעונות האמריקאית Costco - ארגון שמבוסס על מועדון צרכנים ענקי, שלהם הוא מציע מבחר עצום של מוצרים באיכות הטובה ביותר ובמחיר הנמוך ביותר. אנחנו רוצים לבנות לצלזיוס קהילה גדולה, ואם היא תצמח ל-100-200 מיליון איש, נהיה הגוף החזק בעולם בתחום הבלוקצ'יין".

ואתם מתקרבים למספרים האלה?

(מחייך): "עוד לא. רק התחלנו לפני כארבעה חודשים, ובינתיים יש לנו 14 אלף משתמשים, בוצעו אצלנו הפקדות בהיקף של 50 מיליון דולר וניתנו דרכנו הלוואות בהיקף של יותר מ-500 מיליון דולר. המשתמשים בארנק של צלזיוס יכולים להפקיד כסף, ללוות כסף או רק להעביר כסף - וההעברה יכולה להיות לכל אדם, גם אם אין לו מטבע דיגיטלי. כל ההלוואות אצלנו ניתנות כנגד ביטחונות במטבעות דיגיטליים.

"בצלזיוס כל פעולה שמתבצעת במערכת נרשמת בבלוקצ'יין, וכל מי שרוצה יכול לראות אותה. הבלוקצ'יין משמש לא רק לא להעברה או להפקדה של כסף, אלא גם לרישום ולניתוח של כל הפעולות. זאת אחת ההזדמנויות הגדולות שהטכנולוגיה הזאת מציעה לעולם: להחליף את רואי החשבון בקהילת המשתמשים בבלוקצ'יין".

לדברי משינסקי, "מאות שנות היסטוריה שכנעו אותנו שהבנקים הם המקום הבטוח ביותר להפקיד בו את כספנו. אבל איפה הכסף שלך באמת בטוח יותר? בבנק, שעושה לכסף מינוף של 10 ל-1, או בבלוקצ'יין שבו אין כל מינוף והכסף הוא 1 ל-1 הכסף של המשתמשים?.

"כיום יש עשרות מיליוני מחזיקים של מטבעות דיגיטליים בעולם. רובם מחזיקים את המטבעות בארנקים דיגיטליים 'קרים', שאינם מחוברים לאינטרנט, או בבורסות קריפטו שבהן הם סוחרים, והם לא מרוויחים שום ריבית על המטבעות האלה. בורסות הקריפטו לא מתחלקות עם המשתמשים ברווחים העצומים שהן עושות. לעומת זאת, צלזיוס פונה למחזיקי המטבעות ומציעה להם ריבית של 7% על הפקדה של המטבעות אצלה.

"הדרך היחידה להעלות את הערך של מטבעות כמו ביטקוין או את'ר, היא להעלות את מספר המשתמשים בהם ולהגדיל את היקפי הפעילות שלהם", הוא מוסיף. "לכן, האינטרס של הקהילה שלנו הוא להגדיל את מספר המשתמשים במוצר שלנו".

  אחרי שבועת הביטקוין התפוצצה, איך תביאו עוד מיליוני משתמשים?

"כשמחיר הביטקוין עלה לשיא בדצמבר 2017, הייתי בכנס בלוקצ'יין בתל אביב, וכשאמרתי שהביטקוין הולך לרדת מתחת ל-12 אלף דולר, כעסו עלי וכמעט זרקו עלי עגבניות. אבל בסוף זה קרה מהר מאוד, בתוך חודש. הבועה היא תוצאה של הספקולנטים שנכנסו לשוק ב-2017 ורצו לעשות מכה ולהרוויח מהביטקוין. בצלזיוס אנחנו מאמינים שקהילת המשתמשים שלנו תצמח, ואנחנו רואים שהמשתמשים שלנו כבר כיום מרחיבים את השימוש שהם עושים בפלטפורמה, בניגוד לדרך שבה פועלים הספקולנטים".

  גייסתם ב-ICO שלכם 50 מיליון דולר. זה לא מעט מדי בשביל היעד שאתם רוצים לצמוח אליו?

"ודאי שזה מעט מדי, אבל הגידול שלנו יבוא בהתאם לגידול במספר המשתמשים שלנו. לא לקחנו השקעות מאף קרן הון סיכון או חברת השקעות, כי רצינו לבנות קהילה של משתמשים שמאמינים בפרויקט ולא מחפשים לעשות פה רווח מהיר. 18% מהמטבעות שהנפקנו מוחזקים על ידי צלזיוס נטוורק. באפריל 2019 נבצע רישום של המטבעות בזירת מסחר, עד אז הם לא יוצעו למכירה לציבור, והעובדים שלנו לא יוכלו לסחור במטבעות של צלזיוס עד לאוקטובר 2019.

"הרבה מיזמי בלוקצ'יין, כולל Sirin Labs של משה חוגג, הנפיקו את המטבעות ושיחררו אותם מיד למסחר בשוק. די מהר מחיר המטבעות צנח, ואפשר לראות שאין כל קשר בין ערך המטבעות לערך המיזם. אנחנו רוצים שהמיזם שלנו קודם כל יבנה ערך באמצעות הקהילה שלנו, ורק אז נוציא את המטבעות לשוק".

יועץ לסטארט-אפ של משה חוגג

משינסקי, שעלה לישראל בצעירותו מאוקראינה, חי ב-30 השנים האחרונות בארה"ב, שם הוא ייסד שבעה סטארט-אפים. חברת ההשקעות שלו, Governing Dynamics, גייסה מאז שנת 2000 יותר ממיליארד דולר לסטארט-אפים, ואף הצליחה למכור באקזיטים מוצלחים שתי חברות: Arbinet, שפועלת בתחום רשתות התקשורת; ו-Transit Wireless, העוסקת בשירותי תקשורת ניידים.

מאז 2013 מעורבים משינסקי ושותפו, דניאל ליאון, בסטארט-אפים בתחום הבלוקצ'יין. משינסקי מספר כי הוא אחד היועצים של סירין, מפתחת טלפון הבלוקצ'יין Finney בראשותו של משה חוגג, מייסד חברת ההשקעות סינגולריטים ובעלי מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים. משינסקי גם השקיע בכמה גיוסי ICO של סטארט-אפים בתחום, כמו למשל Saga Foundation של עידו שדה-מן, שגייסה 30 מיליון דולר במארס 2018. "אני בקשר טוב מאוד עם כל השחקנים בתחום", הוא אומר.

"כבר בשנת 2003 הקמתי בארה"ב סטארט-אפ שניסה לפתח כסף אלקטרוני (e-Money), אבל מסיבות רגולטוריות המיזם לא הצליח ונאלצתי לסגור אותו", מספר משינסקי. "שש שנים מאוחר יותר, כשהתוודעתי לראשונה לביטקוין, הוא היה נראה לי כמו פתרון איטי, בזבזני ולא יעיל ליצירת מטבע דיגיטלי. לא חשבתי שזה יצליח. ב-2013, אחרי נפילת בורסת הביטקוין Mt. Gox, שבה הרבה מאוד אנשים הפסידו את כספם, נדהמתי לראות שהביטקוין המשיך לתפקד, והבנתי שיש לו פוטנציאל גדול יותר ממה שחשבתי קודם. בעקבות זאת, התחלתי אז לקנות ביטקוין וגם לסייע כיועץ לסטארט-אפים בתחום".

  מה התחזית שלך ל-2019 בשוק המטבעות הדיגיטליים?

"יש כיום לחץ גדול של מוכרים בשוק, וכל עוד זה יימשך המחירים ימשיכו לרדת. כל המסחר בשוק מבוסס על ספקולציות. אני מאמין שעד מארס ייגמר גל המכירות הזה. מדובר בסך הכל בכ-5 מיליון משקיעים, שבעוד כמה חודשים יסיימו למכור את המטבעות שלהם, ואז השוק יגיע לתחתית שלו. המחיר האמיתי של הביטקוין, לדעתי, הוא בין 6,000 דולר ל-7,000 דולר, כי זה המחיר שבו התחילו להמר עליו בגדול בפוזיציית 'שורט', וכיום מכירות ה'שורט' בשיאן. להערכתי, ברבעון השני של 2019 הביטקוין כבר יחזור למחיר האמיתי שלו".   

עוד כתבות

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות אמזוןעמדו על 143 מיליארד דולר, מעל הצפי ● הרווח למניה זינק ב-216% לעומת הרבעון המקביל ● החברה מצפה לצמיחה של 7%-11% ברבעון הבא, לעומת צפי של 12% ● המניה מזנקת בכ-4% במסחר המאוחר

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים האיראנית, אך עדיין יש כמה חברות שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזי ג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל. כעת יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס