גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצצה לענף שחווה לאחרונה עלייה בקצבי הצמיחה וקונסולידציה

ההתרחבות במרווחי הסיכון, הגלום בפער התשואות בין אג"ח קונצרניות לאג"ח ממשלת ארה"ב, עשויה ליצור למשקיעים הזדמנות כניסה נוחה למגזר שירותי הבריאות בארה"ב

דיוויד קורדאני, מנכל Cigna / צילום: רויטרס: brendan mcdermid
דיוויד קורדאני, מנכל Cigna / צילום: רויטרס: brendan mcdermid

השבועות האחרונים היו סוערים במיוחד בשווקים הפיננסיים בעולם. משקיעים שעייפים מתנודתיות בשוקי המניות ומעוניינים בהכנסה קבועה, יכולים למצוא תשואות מספקות בשוק החוב האמריקאי בסיכון נמוך.

ההתרחבות האחרונה במרווחי הסיכון, הגלום בפער התשואות בין אג"ח קונצרניות לאג"ח ממשלת ארה"ב, עשויה ליצור למשקיעים הזדמנות כניסה נוחה למגזר שירותי הבריאות בארה"ב ולהופכו לאטרקטיבי. בסקטור זה משקיעים יכולים לקבל תשואות דולריות בין 3%-5% לשנה באמצעות החזקה ישירה באג"ח בודדות בעלות דירוג השקעה גבוה. תשואות אלו נתמכות בעיקר על ידי שתי מגמות ברורות בענף שהתגברו בשנה האחרונה: עלייה בקצבי הצמיחה וקונסולידציה.

ענף שירותי הבריאות בארה"ב הינו מפוזר מאוד וכולל את חברות ביטוח הבריאות (Managed Care), חברות הפצת תרופות (המכונות Pharmacy Benefit Management, או PBM), רשתות בתי חולים ועוד. לדעתנו, המגזר המועדף לשנת 2019 הוא תחום חברות ביטוח הבריאות שחטפו ירידות חדות בחודשיים האחרונים, בין היתר, על רקע חוסר ודאות בנוגע לביטול והחלפת רפורמת הבריאות "אובמה-קר".

עסקאות ב-2018 בכ-200 מיליארד דולר

באופן כללי, בארה"ב ישנן חמש חברות ביטוח בריאות מובילות. קבוצת UnitedHealth, הנסחרת לפי שווי של כ-230 מיליארד דולר, הינה השחקנית המרכזית בענף. אחריה במונחי שווי שוק ניצבות בסדר יורד Cigna ,Aetna ,Anthem ו-Humana, שסוגרת את החברות הציבוריות בארה"ב.

תחום שירותי הבריאות בארה"ב חווה קונסולידציה משמעותית בשנה האחרונה על רקע מגמת התחרות הגוברת, עם היקף עסקאות שיא בענף בסך של כ-200 מיליארד דולר בשנת 2018 ופרמיות ממוצעות בעסקאות בשיעור גבוה של כ-30%. דוגמאות לעסקאות אלו כוללות את רכישתה של חברת ביטוח הבריאות Aetna על ידי CVS Health, רשת בתי מרקחת מובילה בארה"ב, בסך של 69 מיליארד דולר ואת רכישת Express Scripts, חברת ה-PBM המובילה בארה"ב, על ידי Cigna תמורת 67 מיליארד דולר.

רוב חברות ביטוח הבריאות נוקטות באסטרטגיה של המיזוגים הוורטיקליים בדגש על מודל המשלב פעילות PBM. במיזוג כזה קיימות סינרגיות גדולות מאוד שכן שתי החברות עוסקות בתחומים נלווים. למשל, Cigna מכסה את הוצאות בתי חולים ורופאים (אשפוז, ניתוח, בדיקות וכו'), ואילו Express Scripts מפעילה פעילות PBM המטפלת בכיסוי הוצאה על התרופות.

חשוב לציין כי החברות משני העולמות כבר מנהלות שנים שיתופי פעולה, כאשר Anthem עבדה עם Express Scripts ואילו Aetna עם חברת PBM בשם OptumRx שבבעלות UnitedHealth. אך גם כאן חלו שינויים רבים בשנים האחרונות, כאשר Anthem הפסיקה את יחסיה עם Express Scripts וחתמה לאחרונה על שיתוף פעולה עם CVS.

עסקת המיזוג בין Cigna ל-Express Scripts נסגרה בדצמבר 2018. במסגרת העסקה, בעלי מניות של Express Scripts קיבלו 48.75 דולר במזומן ועוד 0.2434 במניות Cigna, שווי כולל 96.18 דולר למניית הראשונה, מה שמשקף פרמיה של כ-31% ממחיר הסגירה בעת פרסום שמועות המיזוג המתוכנן בתחילת מרץ 2018.

הנהלת החברה צופה צמיחה שנתית ממוצעת של 6%-8% בשנים 2018-2021, עם סינרגיות בהיקף של 600 מיליון דולר בשנה ותרומה חיובית דו-ספרתית ברווח הנקי כבר בשנה הראשונה למיזוג.

למזלה של חברת Cigna, היא השלימה גיוס חוב בסך של 20 מיליארד דולר במסגרת הנפקת אג"ח למימון מרכיב המזומן בעסקה בחודש ספטמבר, כשתנאי השוק היו נוחים יותר. גם UnitedHealth הנפיקה אג"ח בהיקף של 3 מיליארד דולר בחודש דצמבר במרווחים נוחים. אולם, אם ההנפקות הללו היו מתבצעות בסביבה הנוכחית, שבה רמת התנודתיות בשווקים עדיין גבוהה יחסית, הרי שהדבר עלול לגרום ללחץ משמעותי על שוק האג"ח שיצטרך לספוג היצע גדול יותר, ובכך להוביל להתייקרות עלויות המימון.

מאידך, המרכיב המנייתי בעסקה נועד לשמור על דירוג השקעה בחברה הממוזגת. למעשה, חברת S&P העלתה את דירוג האשראי של Express Scripts לרמה A מינוס. בכך, היא שיפרה את איכות האשראי שלה כתוצאה ממיזוג עם חברה בעלת דירוג גבוה יותר, אם כי הנפקת האג"ח הובילה למינוף יתר בחברת Cigna כאשר יחס החוב להון עלה מרמה של כ-28% לכ-50%.

בעוד הגידול בהיקף החוב גרם לפגיעה מסוימת במאזן של החברה, הרי שהדבר כבר מגולם במלואו בתמחור האג"ח מאז ההנפקה. התמחור הנוכחי של האיגרת ל-2023 של Cigna, המשלמת קופון של 3.75%, משקף תשואה שנתית לפדיון של 3.82% ומרווח אשראי של 133 נ"ב. זאת לעומת מרווח של 102 נ"ב ביום ההנפקה ובהשוואה למרווח הממוצע הגלום במדד הכולל חברות בתחום ה-Managed Care, שעומד על 124 נ"ב.

מדיניות חלוקת ההון בחברה מעניקה עדיפות למחזיקי האג"ח. הדבר בא לידי ביטוי במחויבותה להוריד במהרה את רמת החוב, בקצב של 8 עד 10 מיליארד דולר, מה שיאפשר לה להורידה את יחס המינוף לטווח 35%-40% בתוך 18 עד 24 חודשים. אנו סבורים כי הדבר אפשרי שכן החברה הממוזגת צפויה לייצר תזרים מזומנים חופשי חזק בסך של יותר מ-7 מיליארד דולר, וזאת אחרי שלוקחים בחשבון החזרים לבעלי מניות.

אחרי הכול, מדובר באירוע חשוב מאוד של קונסולידציה בענף שירותי הבריאות בארה"ב, תהליך שמחזק את כל השחקניות בתחום, תוך ניצול היתרונות לגודל והקטנת ההשפעה מניסיונות ביטול אובמה-קר. 

הכותבים הם המנכ"ל המשותף בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל ואנליסט החוב בבנק ההשקעות. אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים