גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רפאל הביסה את התעשייה האווירית: תרכוש את אירונאוטיקס ב-850 מיליון שקל

הצדדים חתמו הלילה על עסקה בתום מו"מ שנמשך מספר חודשים ● אירונאוטיקס, שנמצאת תחת שתי חקירות, תימכר לסטולרו ולרפאל במחיר שישקף פרמיה של 70% על שוויה בבורסה ● עם מכירתה הסופית, סטולרו ורפאל יחזיקו בה 50% כל אחד, והיא תימחק מהמסחר

ידידיה יערי, יו"ר אירונאוטיקס / צילום: איל יצהר
ידידיה יערי, יו"ר אירונאוטיקס / צילום: איל יצהר

כחמישה חודשים לאחר שהניחו הצעה לרכוש את חברת אירונאוטיקס ב-430 מיליון שקל ,  ונדחו בידי דירקטוריון החברה, הגישו רפאל ואיש העסקים אביחי סטולרו הצעה גבוהה באופן דרמטי עבור הבעלות בחברת המל"טים מיבנה - בסך כ-850 מיליון שקל - פרמיה של כ-70% על שווי הבורסה בתחילת יום המסחר, אך עדיין נמוך משווי של כמיליארד שקל בהנפקת אירונאוטיקס בבורסה לפני כשנה וחצי.

בעקבות הדיווח זינקה מניית אירונאוטיקס  היום ביותר מ-30% והשלימה עלייה של כ-80% בחודש האחרון, לשווי שוק של כ-670 מיליון שקל. במידה והרכישה תושלם, יימחקו מניות אירונואוטיקס מהמסחר בבורסה והחברה תהפוך לפרטית.

באירונאוטיקס, שנשלטת בידי הקרנות KCPS, ויולה ובראשית, ציינו כי ההצעה המשופרת של רפאל וסטולרו כפופה לביצוע בדיקת נאותות לחברה ולחברות הבנות שלה. בתמורה תעניק אירונאוטיקס לסטולרו ולרפאל בלעדיות במו"מ לרכישת החברה. לוח הזמנים שנקבע למיצוי המו"מ הוא עד 15 בפברואר, עם אופציה להארכת המו"מ בשבועיים נוספים במידה שבדיקת הנאותות לא תושלם.

בעלי מניות אירונאוטיקס

המרוץ להשלמת העסקה: חשש מתע"א

בשבועות האחרונים גבר הלחץ על רפאל וסטולרו לסגור עסקה באירונאוטיקס. זאת כשברקע דיווחים על התעניינות מצד התעשייה האווירית ברכישת החברה, כמו גם על קרן השקעות מחו"ל המתעניינת ברכישת חלקה של אירונאוטיקס בחברה הבת קונטרופ.

קונטרופ, שמתמחה בפיתוח וייצור מערכות אלקטרו-אופטיקה מתקדמות לשימושים צבאיים ולהגנת גבולות, מוחזקת בידי אירונאוטיקס ורפאל ב-50% מהמניות כל אחת (שליטה משותפת).

בהודעה שפרסמה היום אירונאוטיקס נאמר כי חרף הסנטימנט השלילי שגרם מאז אוגוסט 2017 לירידה חדה בערך החברה, היא המשיכה לקיים את עסקיה כרגיל, תוך השקעה בפיתוח מוצרים, קידום עסקאות חדשות ועמידה במצבים מאתגרים.

באחרונה דיווחה אירונאוטיקס על מספר עסקאות למכירת מערכות בלתי מאוישות למספר מדינות בעולם, בהיקף של כמה עשרות מיליוני דולרים. חלק מלקוחות אלה, טוענת אירונאוטיקס, הם לקוחות חדשים שלה וההזמנות שעשו הובילו לגידול בצבר ההזמנות שלה שעומד כיום על 211 מיליון דולר. בחברה טוענים כי מדובר בצבר ההזמנות הגדול ביותר בתולדותיה, והוא מבטיח גידול בהכנסות שלה ברבעונים הבאים: "על אף הקשיים והאתגרים, הפוטנציאל ואיכותיות החברה לא נעלמו מעיניהם של גורמים אסטרטגיים ובהם רפאל, התע"א וקרן זרה - שחיזרו במרץ אחרי החברה במהלך השבועות האחרונים וניהלו מגעים להשקעה בה או לרכישתה", מסרה אירונאוטיקס.

אירונאוטיקס סובלת בשנה האחרונה מפגיעה קשה בפעילותה בעקבות פרשה שבה הייתה מעורבת במדינה זרה, ושבעקבותיה התלה משרד הביטחון את רישיון השיווק והיצוא של מל"ט מתוצרתה ללקוח מהותי באותה מדינה (פרשה שעדיין מוטל עליה צו איסור פרסום, לאחר שלפני כשנה נפתחה חקירה פלילית בנושא).

באוגוסט 2018 דיווחה אירונאוטיקס לבורסה כי 10 בכירים בחברה, ובהם המנכ"ל שלה עמוס מתן, יועמדו לדין בכפוף לשימוע שייערך להם במחלקה הכלכלית שבפרקליטות המדינה. כתב האישום שגובש נגד בכירי אירונאוטיקס מייחס למנהלי החברה ולעובדים בכירים בה ביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות על חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני, שבוצעו בנסיבות מחמירות.

אירונאוטיקס הפכה לציבורית בקיץ 2017, לאחר שהקרנות השולטות בחברה ביצעו הצעת מכר ענקית בהיקף של יותר מ-400 מיליון שקל. בנוסף החברה הנפיקה במקביל מניות חדשות, בהיקף של 53 מיליון שקל - לגוף שהוביל את ההנפקה, לאומי פרטנרס, והחלה להיסחר בבורסה לפי שווי של יותר ממיליארד שקל.

הטיסה של אירונאוטיקס - מההנפקה ועד עסקת המכירה הנוכחית

המעבר של מנכ"ל רפאל לאירונאוטיקס

מדוע היה כל כך חשוב לרפאל להיכנס לעסקת אירונאוטיקס? מזה זמן רב שחברת רפאל מערכות לחימה מתקדמות מנסה להרחיב את פעילותה, תוך הגדלת היקף היצוא שלה ושיפור כושר התחרות בעולם. פורטפוליו המוצרים שלה שמבוסס על טילים, מערכות הגנה נגד רקטות ומערכות להגנה אקטיבית על טנקים ומשוריינים - חסר כלי טייס בלתי מאויישים.

ברפאל מאמינים כי החזקת פלטפורמות אוויריות בלתי מאויישות תאפשר לה להציע לעולם חבילות של מוצרים ושירותים שיאפשרו לה להתחרות במכרזי ענק מול יצרניות המל"טים המרכזיות בישראל, אלביט מערכות והתעשייה האווירית. את רפאל עניינו במיוחד המל"טים הקטנים שמפתחת ומייצרת אירונאוטיקס, והם נחשבים לכלי טייס המספקים שירות טוב למפעיליהם ומחירם נמוך ביחס למל"טים של היצרניות הגדולות.

אירונאוטיקס והחברות הבנות שלה מעסיקות כ-750 עובדים. מנכ"ל החברה הוא עמוס מתן, לשעבר בכיר באלביט מערכות והיו"ר שלה הוא האלוף (במיל') ידידיה יערי, שלפני כן כיהן במשך שנים ארוכות בתפקיד מנכ"ל רפאל.

סביר להניח שבתפקידו הנוכחי יערי ידע בדיוק מה רפאל רוצה וצריכה - והבין שהוא יכול לספק את צרכיה, נוכח שאיפותיה לפרוץ אל השוק העולמי. נציין כי בשבועות האחרונים דחה דירקטוריון רפאל ברוב קולות את הדרישה שהעבירה לה רשות החברות הממשלתיות, לשלם לה ב-2019 דיבידנד חריג בגובה של חצי מיליארד שקל. לרפאל יש בקופה סכום של כ 2.5 מיליארד שקל, שלדברי גורמים שמקורבים לחברה "צבוע" להשקעות עתידיות, להעצמת החברה ולפיתוחה.

"בעלי המניות באירונאוטיקס ירוויחו, הציבור לא"

המו"מ שהתקיים במהלך השבועות האחרונים בין נציגי רפאל וסטולרו לבין אירונאוטיקס נערך במקביל למגעים הראשוניים מול תע"א וקרן ההשקעות האמריקאית KKR, שמתעניינת ברכישת חלקה של אירונאוטיקס בקונטרופ. אף שלתע"א יש פעילות ענפה בתחום כלי הטייס הבלתי מאויישים, כמו גם יכולות טובות בתכנון ובייצור של כלי טייס, באחרונה היא הניחה על השולחן הצעה לרכוש את אירונאוטיקס בסכום שהוערך ביותר מ-600 מיליון שקל.

גורמים בכירים בשוק הביטחוני, כמו גם גורמים ממשלתיים, לא חסכו היום ביקורת על תע"א בנוגע להתנהלותה בעניין אירונאוטיקס: עיקר הביקורת מתמקד בכך שהיא נכנסה לתחרות עם רפאל בעסקה שתעלה לציבור הישראלי כסף רב - סכום שבמקום שיכנס למדינה, יתגלגל לידי בעלי המניות באירונאוטיקס.

"אין לאירונאוטיקס שום ערך מוסף עבור תע"א", אמר בכיר בתע"א בשיחה עם "גלובס": "מל"טים, היא יודעת לייצר טוב יותר מאירונאוטיקס ויש לה גם את מפעל תמ"מ שיוצאיו הקימו את קונטרופ - כך שגם את קונטרופ היא לא צריכה".

הגורם הבכיר העריך כי המניע המרכזי של תע"א להכנס למירוץ על רכישת אירונאוטיקס הוא החשש שרפאל תשיג דריסת רגל בתחום המל"טים ותעמיד לה תחרות קשה בשווקים בחו"ל, אבל גם במסגרת המכרזים של משרד הביטחון: "חסימת מתחרה היא שיקול מאוד מרכזי במצב כזה, אבל איפה רשות החברות הממשלתיות לכל הרוחות? זה יעלה לציבור הרבה מאוד כסף".

גם גורם בכיר במשרד האוצר לא חסך היום ביקורת על העסקה למכירת אירונאוטיקס ובעיקר להעלאת המחיר הדרמטית של החברה כתולדה של התכתשות בין שתי חברות ממשלתיות: "זה בעייתי בכל מיני היבטים. הרבה מאד כסף עובר כאן מהציבור לטובת גורמים פרטיים. מה נשתנה כאן בחמשת החודשים האחרונים, מאז שרפאל וסטולרו הניחו הצעה של 430 מיליון שקל? לכלום. החברה היא אותה חברה, המוצרים הם אותם מוצרים והשוק הוא אותו שוק".

"היהלום" של אירונאוטיקס: החברה הבת קונטרופ

מי שנחשב ל"יהלום" של אירונאוטיקס הוא ההחזקה בחברה הבת קונטרופ (50%), שהוקמה לפני כ-30 שנה על ידי קבוצה של יוצאי חיל האוויר ותע"א, פועלת מאזור התעשייה נווה נאמן בהוד השרון ומעסיקה כיום כ-300 עובדים. החברה מפתחת, מייצרת ומשווקת מערכות אלקטרו-אופטיות מתקדמות המיועדות לגילוי, הכרה וזיהוי מטרות ואובייקטים, בטווחים של החל ממאות מטרים ועד עשרות רבות של קילומטרים.

מוצרי החברה מיועדים למגוון שימושים צבאיים וביטחוניים. החברה מספקת את מוצריה   למערכת הביטחון בישראל, וכן לגופי ההגנה בעולם, תוך מכירה ישירה ללקוחות הקצה או באמצעות אינטגרטורים גדולים. 

בתחילת 2012 הושלמה עסקה במסגרתה רכשו אירונאוטיקס (שכבר החזיקה עד אז ב-18% ממניות קונטרופ) ורפאל את הבעלות המלאה בקונטרופ מידי ארבעת יזמיה -  שלמה ניר (המנכ"ל דאז), ששון בנדו, אלי בן-אהרון ויחזקאל אמבר. העסקה, שהניבה תמורה של עשרות מיליוני שקלים לכל אחד מהיזמים, שיקפה לקונטרופ שווי של כ-300 מיליון שקל .

מאז, נרשמה צמיחה מהירה בפעילות החברה ולפיכך גם בשווייה. את שנת 2017 סיימה קונטרופ עם הכנסות של קרוב ל-300 מיליון שקל - כמעט כפול מב-2015. הצמיחה הדו ספרתית בין השנים הללו חלחלה גם לרווח הגולמי של החברה (שעמד ב-2017 על 82 מיליון שקל) ולרווח התפעולי (36 מיליון שקל). בשורה התחתונה, רשמה קונטרופ ב-2017 רווח נקי של כ-31 מיליון שקל - בדומה לרווח שהציגה ב-2016. בתשעת החודשים הראשונים של 2018 חלה ירידה ברווחי החברה הבת בשלך עלייה בהוצאות המימון והם עמדו על כ-10 מיליון שקל.

הביקוש למוצרי קונטרופ, נטען בתשקיף אירונאוטיקס, גדל באופן עקבי והוא צפוי להמשיך ולגדול בשנים הבאות לאור הגידול הצפוי בתחום איסוף המודיעין החזותי ובכללו לצרכי הגנת גבולות , HLS) Scurity Land Home) וצרכי ביטחון אחרים, תוך שימוש במערכות מודיעניות שונות מאוישות ובלתי מאוישות, באוויר, בים וביבשה. 

עוד כתבות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?