גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורך הדין הסתיר דירה מגרושתו - ונענש קשות: האישה תקבל יותר ממחצית הרכוש

עורך דין ניסה להסתיר מאשתו בהליך גירושים דירה בבעלותו וכן כספים בחשבונות בנק על-שמו ● כשהתגלה הרכוש המוסתר, טען עורך הדין כי מדובר בדירה ובכספים השייכים לאמו ● ביהמ"ש לא אהב את התרגיל וקבע כי הדירה המוסתרת תחולק שווה בין הצדדים, ואילו בדירת המגורים המשותפת יוגדל חלקה של האישה ל-60%, והבעל יסתפק ב-40%

עורכי דין בתחום דיני המשפחה אמורים להשיג הישגים כלכליים עבור לקוחותיהם המתגרשים. הם אמורים לסייע להם לעבור את הליך "פירוק החבילה" עם כמה שפחות נזק וכמה שיותר רכוש; אבל מה קורה כשהם עצמם נקלעים להליך גירושים? הם מנסים לעשות את אותו הדבר בשביל עצמם. אחד מהם, כך מסתבר, הלך צעד אחד רחוק מדי בניסיון להשיג הישגים רכושיים.

עורך דין שמתמחה גם בדיני משפחה שמצא את עצמו בסכסוך גירושים עם אשתו, ניסה להסתיר דירה בבעלותו מהאישה וכן כספים בחשבונות בנק על-שמו. כשהתגלו הדירה המוסתרת וחשבונות הבנק, טען עורך הדין כי מדובר בדירה ובכספים השייכים לאמו, אך מנגד לא הביא כל מסמך או ראיה להוכיח את הטענה, ואף לא תצהיר מאמו. בית המשפט לא אהב את ה"תרגיל" וקבע כי הדירה המוסתרת תחולק בין הצדדים, וכי מעבר לחלוקת הנכסים הידועים של בני הזוג, תעשה חלוקה לא שוויונית של הדירה המשותפת, כך שהאישה תהיה זכאית ל-60% מערך הדירה המשותפת ואילו עורך הדין יסתפק ב-40%. 

סיפורו של עורך הדין שניסה להסתיר רכוש מגולל בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי, שמבקש להעביר מסר ברור למי שמנסה להסתיר רכוש מבן/בת הזוג: שיקרת - שילמת. "מי שבחר להסתיר ולא לגלות רכוש ולנסות להעלימו ובחר לא לצרף מסמכים בעניין זה לתצהירו, ולא לציינו בתצהיר הרכושי... ורק בחקירתו הנגדית מאשר שיש רכוש הרשום על-שמו", קבע בית המשפט, "לוקח על עצמו סיכון, שאם הדברים ייחשפו, כפי שקרה, יהיה לכך מחיר ולא כפי שהוא טוען, שלא קרה כלום ועכשיו יקבל הזדמנות 'להכשיר את השרץ'".

מילון מונחים: מתי מתבצעת חלוקה לא שוויונית של רכוש בין בני-זוג? / צילום: מירה פרידמן

דרישה לאיזון משאבים

פסק הדין עוסק בסיפורם של בני זוג ממרכז הארץ, הורים למספר ילדים, שיחסיהם התערערו, והם נקלעו להליכים משפטיים. במסגרת הסכסוך עזבה האישה את דירת המגורים המשותפת, והגישה תביעות נגד בעלה, עורך דין לענייני משפחה וגירושים.

בתביעה הרכושית שהגישה - באמצעות עורכי הדין עידו דיבון וצופית דיבון-קצובר - טענה האישה כי בעוד שמשכורתה הופקדה בחשבון הבנק המשותף של בני הזוג, הגבר התנהל בחשבן בנק על-שמו בלבד, שלאישה לא הייתה גישה אליו. לשם, נטען, הפקיד הבעל את משכורתו, שעמדה על מעל 50 אלף שקל בחודש, שאותם לטענת האישה הוא קיבל לרוב במזומן.

האישה ביקשה בתביעתה לבצע איזון משאבים באופן שבו היא תקבל את מלוא הזכויות בדירת המגורים המשותפת, וכן תישאר עם כל זכויותיה, ואילו הגבר יישאר עם מיליוני השקלים שצבר, עם משרדו ועם הזכויות הסוציאליות על-שמו. עוד תבעה האישה דמי שכירות ראויים בגין דירת המגורים המשותפת על התקופה שהיא חיה מחוץ בית. זאת, בנימוק שהיא עזבה את הדירה מכיוון שלא הייתה מסוגלת להתגורר עוד עם בעלה שהפך "לסיר לחץ", כולל התפרצויות מצדו. 

בכתב ההגנה פירט הגבר את רכושו ואת כל רכוש הצדדים, הן לגבי דירות והן לגבי נכסים, וכך גם בתצהיר רכוש שהגיש. הבעל, שבחר לייצג את עצמו בהליך, טען כי האישה היא זו שהעלימה הכנסות ונמנעה מלמשוך בונוסים בגובה מאות אלפי שקלים בשנים האחרונות. הוא ביקש לבצע איזון משאבים לטובתו, באופן שהוא יקבל חלק גדול יותר מהאישה. זאת, לדבריו משום שהוא חסך את כל הכנסותיו בעוד שהיא בזבזה והעלימה את כל הכנסותיה. עוד טען הגבר כי הוא זכאי למחצית משווי החלק של האישה בדירה המשותפת, השייך לה מלפני הנישואים.

לגבי דמי שכירות ראויים, טען הגבר כי אין לחייבו בתשלום שכר דירה בשל השימוש שעשה בדירת המגורים, מאחר שלא הייתה לאישה כל סיבה לעזוב אותה. 

המחאות ריקות בכספות

ההליך בין הצדדים התנהל בבית המשפט לענייני משפחה, שקבע כי יש לבצע איזון משאבים שוויוני, כאשר אף אחד מהצדדים לא הרים את הנטל להוכיח כי קיימות נסיבות המצדיקות סטייה מהחלוקה השוויונית הקבועה בחוק. נקבע כי האישה נטלה חלק גדול יותר בהוצאות המשותפות, וכך היה מקובל על הצדדים, אך גם פזרנותה של האישה על עצמה הייתה מקובלת.

בית המשפט דחה את טענות הגבר כי האישה הסתירה כספי בונוסים והכנסות ומנגד קיבל את טענות האישה להברחות כספים ורכוש מצידו. בין היתר, קבע בית המשפט כי הגבר "לא גילה את כל הקלפים" בכל הקשור לכספים שהרוויח במהלך הנישואים, וכי מתעורר חשש סביר, ואף למעלה מכך, כי הוא הבריח מהאישה לא מעט כספים בתקופת הנישואים.

כך למשל, צוין כי הגבר נמנע מלציין את הכנסותיו, נמנע מלהציג דוחות שהגיש לרשויות המס והתנגד לפתיחת כספות שהאישה נטלה מהבית עם הפירוד הפיזי. הכספות נפתחו בהמשך, בהוראת בית המשפט, ונתגלו בהן מעל 100 אלף שקלים וכמות מכובדת של המחאות ריקות חתומות על-ידי צדדי ג'. עוד התגלה במהלך המשפט כי לגבר חשבונות בנק שהאישה לא ידעה עליהם בהם יתרה של מיליון שקל.

בנוסף, רק בחקירתו הנגדית של הגבר על-ידי עו"ד דיבון, התברר כי מספר שנים לפני שבני הזוג נפרדו, הוא רכש דירה, הרשומה על-שמו, ולא נזכרה בתצהיר הרכוש שלו או בכל מסמך אחר שהגיש. הגבר טען כי למרות שהיא רשומה על-שמו, היא שייכת לאמו. עוד בעקבות החקירות הנגדיות של הגבר, התברר כי יש לו חשבון בנק משותף נוסף עם אמו, שעליו הוא לא הצהיר, וכי הכספים ששילם עבור הדירה נוספת הרשומה על-שם אמו, יצאו מחשבון הבנק הפרטי שלו. 

בעקבות הדברים הללו השתכנע בית המשפט לענייני משפחה כי הגבר פעל במהלך שנות הנישואים באופן מכוון להוציא מרשותו כספים על-מנת להעלים מאשתו, דבר שעלה מהסתירה בגרסאותיו בנוגע לחלק מהרכוש, ברושם המתחמק שהותיר בעדותו ובהתנהלותו הכספים החשאית.

מכיוון שלא הייתה דרך להעריך את היקף הכספים במדויק שהעלים הבעל מאשתו, קבע בית המשפט כי בנוסף למחצית מערך הנכסים הידועים, כולל הדירה שהוסתרה והכספים בחשבון המשותף לבעל ולאמו, תהיה האישה זכאית לשיעור של 10% יותר מהבעל משווי הדירה המשותפת של בני הזוג.

את תביעת האישה לדמי שכירות ראויים על דירת המגורים המשותפת דחה בית המשפט, לאחר שקבע כי לא הוכח שווי דמי השימוש של הבעל בדירה.

עו"ד עידו דיבון / צילום: תמר מצפי

"בזכות ניסים ומזלות"

על פסיקה זו ערערו גם הבעל וגם האישה למחוזי בתל-אביב. הבעל ערער בטענה של חוסר צדק ואפליה, לאחר שלטענתו בית המשפט לא אפשר לו להביא ראיות לכך שהדירה "המוסתרת", והכספים בחשבון הבנק שהתגלה, שייכים לאמו, וכי רישום הדירה על-שמו נעשה באופן פורמלי בלבד משיקולי מס.

מנגד, ערערה האישה על כך שלא נפסקו לטובתה דמי שימוש ראויים בדירת המגורים המשותפת שאותה נאלצה לעזוב. כמו כן היא  טענה כי בשל חשיפת הדירה הנוספת שרשומה על-שם אמו של הבעל ובשל החשד להעלמות רכוש מצדו היא זכאית לכספים נוספים ממנו.

סגן נשיא המחוזי בתל-אביב, השופט קובי ורדי, בהסכמת השופטים ישעיהו שנלר ועינת רביד, דחה את כל טענת הגבר. השופטים קבעו כי רק "בעקבות ניסים ומזלות" שלהם טוענת האישה, היא איתרה מסמכים בנוגע לחשבונות הבנק שהוסתרו ולדירה הנוספת.

לדברי המחוזי, "הגבר בחר שלא להצהיר על רכוש זה בתצהיר הרכושי שנתן, וזאת באופן מטעה וכוזב, שכן ברור לו כעורך דין המייצג בדיני משפחה, שגם אם יש לו טענה שמדובר ברכוש שאינו שלו כי מימונו נעשה על-ידי אמו, היה עליו להצהיר על רכוש זה ולגלותו ולסייג זאת באופן שיצוין שאכן יש רישום על-שמו בדירה/בחשבון הבנק, אך הרכוש אינו שלו". את הסבריו של הגבר על אי הדיווח על הרכוש המוסתר, כאילו מדובר ברכוש של אמו, כינו שופטי המחוזי "תירוץ שאין לקבלו".

השופטים הוסיפו כי אם היה ברצונו של הגבר לסתור את חזקת הרישום ולטעון כי הדירה והכספים הם של אמו, היה עליו להצהיר על קיומם של הנכסים והכספים מראשית ההליך או להביא תצהיר מאמו הסותר את הרישום, אך משבחר לא לעשות כן והסתיר את הנכסים, "הגבר לא יכול 'לאחוז את המקל משני קצותיו' ולזעוק זעקות של חוסר צדק ואפליה".

עוד הוסיף בית המשפט המחוזי כי "מי שפעל בחוסר תום-לב, לא גילה רכוש שהוסתר על-ידו ונתפס בקללתו לאחר שניתנו צווי בית משפט שבעזרתם (ובעזרת המזל) הצליחה האישה לגלות רכוש זה, לא יכול לטעון לקיפוח שלו ולחוסר צדק".

"יוצא מוכה וחבול"

בעוד ערעורו של הבעל נדחה במלואו, ערעור האישה התקבל חלקית. בנוגע לזכויותיה לדמי שימוש בדירת המגורים שאותה עזבה, קבע בית המשפט כי האישה זכאית לסך של 84 אלף שקל בגין כ-28 חודשים מאז הפירוד בין בני הזוג ועד למכירת הדירה.

אולם בית המשפט דחה את טענתה כי היא זכאית לתוספת ברכוש המשותף מעבר לתוספת של ה-10% לחלקה בדירה המשותפת, שבית המשפט לענייני משפחה פסק לטובתה. לדברי שופטי המחוזי, הגם שישנו "ריח" ו"עשן", השערות וחשדות סביב כספים שהעלים הגבר, הדבר אינו מספיק לצורך חיוב כספי נוסף שלו, ולא ניתן להתחקות אחר כל סכום וסכום.

לדברי עו"ד עדו דיבון שייצג את האישה, "בית המשפט שולח מסר ברור וחד: בעל שמעלים רכוש וכספים מאשתו ומבית המשפט, ישלם על כך 'בריבית דריבית', ולא זו בלבד שלא יורשה להוכיח שהרכוש והכספים אינם שלו, אלא שהאישה גם תקבל פיצוי באופן שתקבל יותר ממחצית הרכוש. בית המשפט הבהיר שלא זו בלבד שחוטא לא יצא נשכר, אלא יצא מוכה וחבול כפי שיצא הבעל במקרה הנדון". 

סיפור שמדליק נורה אדומה ברשות המסים

פסק הדין של בית המשפט המחוזי עשוי להגיע גם לבית המשפט העליון, אם הבעל יחליט לערער על הקביעות החמורות שנקבעו בו. זאת, במיוחד על רקע העובדה שלקביעות הללו עלולות להיות עוד השלכות, שחורגות מהמסגרת של הסכסוך המשפחתי.

פסק הדין מעלה סימני שאלה באשר להתנהלות של הגבר ואמו, גם בנוגע לתשלומי המס שהיו אמורים לשלם בעת רכישת הדירה ש"הוסתרה" מהאישה, וכן להעלמת הכנסות, צ'קים חתומים ללא סכום, ומזומנים בכספות. טענות מהסוג הזה מדליקות בדרך-כלל נורות אדומות ברשות המסים.

כך, למשל, בפסק הדין של המחוזי ציינו השופטים כי לא ניתן להתעלם מקביעותיו החמורות של בית המשפט לענייני משפחה לגבי התנהלותו של הגבר, שהוא עורך דין, ונתן תצהיר כוזב לגבי הרכוש, העלים רכוש, ואף לשיטתו רשם זכויות בדירה ודיווח עליה לרשויות המס באופן פיקטיבי למראית-עין - ולמרות התנהלות זו האו עדיין טוען לאפליה ולאי-עשיית צדק.

השופטים הוסיפו כי ייתכן שבית המשפט לענייני משפחה אף הקל עם הגבר, עורך דין לדיני משפחה, "שפעל בחוסר תום-לב מובהק, הסתיר והעלים רכוש, הצהיר הצהרות כזב, ודיווח לשיטתו דיווחים למראית-עין לרשויות (כגון, מס שבח לגבי הדירה הנוספת) מ'שיקולי מס'".

עוד כתבות

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אווטאר של חברה וירטואלית ב־Replika / צילום: מתוך אתר החברה

לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר

בשוק יש היום שורה של צ'אטבוטים ייעודיים למשימות נקודתיות ● אלה יכולים לסייע הן בחיים האישיים והן בחיים המקצועיים - מכתיבת קורות חיים, דרך חבר וירטואלי ועד שיווק

מארק קיובן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המיליארדר שהתחיל כמוכר שקיות אשפה חושף כמה מסים שילם ואומר: "אני שמח"

"אני משלם את מה שאני צריך. ארה"ב עשתה הרבה בשבילי, ואני גאה להחזיר לה במסים כל שנה", אומר המיליארדר מארק קיובן, שצפוי שלם מס של 275.9 מיליון דולר על הרווחים שלו ב-2023

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

קיבוץ כפר עזה. עלות שיקום הנזק מוערכת ביותר מ־5 מיליארד שקל / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

יותר מ־5 מיליארד שקל: ממדי הנזק בעוטף עזה נחשפים

נזקים ביישובי העוטף, שמוערכים במיליארדי שקלים, נחשפו בהצעת המחליטים של הממשלה שאושרה היום ● מספר דורשי העבודה זינק, והפגיעה בחקלאות מוערכת במאות מיליונים ●  שיקום הבתים טרם החל בשלב זה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

שכונת קריית משה ברחובות / צילום: איל יצהר

פינוי בינוי ברחובות: 65 מ"ר תוספת לכל דירה ומענק כספי של 100 אלף שקל

במרינה בהרצליה ייבנה מלון יוקרה שיכלול 365 חדרים שבו שותף גם הכוכב ההוליוודי לאונרדו דיקפריו ● במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בשכונת קריית משה ברחובות, יהרסו 40 דירות ישנות ובמקומן ייבנו 224 דירות חדשות ● שכונה חדשה בבאר שבע תכלול 840 יחידות דיור שיוקמו ב-11 מבני מגורים ● חדשות הנדל"ן

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

"להשתמש בישראל כדי לדחוף את אוקראינה אל גרונו של העם האמריקאי"

זה מה שאומר ציר בית נבחרים הימני הקיצוני בארה"ב על תכסיס פרלמנטרי שנועד לאפשר סיוע צבאי לאוקראינה, לישראל ולטייוואן ● במקביל, הימין שוקל להדיח את יו"ר בית נבחרים על נכונותו להתפשר ● "הם רוצים שהעולם יעלה בלהבות", אומר ציר דמוקרטי

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

ישראל וארה"ב בוחנות נשק חדש נגד איום הכטב"מים האיראני

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ארה"ב וישראל בוחנות מערכות נשק מיקרו־גל ולייזר נגד כלי טיס בלתי מאוישים ● בזמן שיירוט באמצעות כיפת ברזל, למשל, מוערך בכ־30 אלף דולר, עלות יירוט באמצעות לייזר היא זניחה

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ביידן בקריאה לקונגרס במאמר מיוחד: "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה"

הנשיא האמריקני הבהיר: "זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו, לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד" • על המתקפה האיראנית אמר ביידן: "איראן רוצה למחוק את המדינה היהודית היחידה מעל המפה" • עוד הזהיר הנשיא: "ארה"ב עלולה להיגרר למלחמה, אסור שנניח להגנה של ישראל להיחלש"