גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העדות חשפה סיפור מתח: הדלפה מרונאל פישר, שוחד של אלפי שקלים ובריחה דרמטית מהשוטרים למלון בת"א

אילון מכלוף העיד כי עו"ד רונאל פישר ייצג אותו בהליכים בינו לבין המשרד להגנת הסביבה בקשר למטמנת האשפה שבבעלותו, זאת בזמן שהתנהלה נגד מכלוף גם חקירה סמויה ● לדבריו, הוא העביר לפישר אלפי שקלים במזומן, וזה גילה לו בתמורה את מועד מעצרו המתוכנן: "אני מבין שיש משהו לא בסדר, אבל אני לא חושד ברונאל. סמכתי עליו כמו על אשתי"

רונאל פישר / צילום: רפי קוץ
רונאל פישר / צילום: רפי קוץ

"אני מבין שיש משהו לא בסדר, אבל אני לא חושד ברונאל (פישר). חייתי בתפיסה שיש לי עורך-דין שדואג לי" - כך העיד אילון מכלוף, אחד מעדי המדינה במשפטו של עו"ד רונאל פישר במסגרת שלב ההוכחות.

פישר מואשם שסחר ועשה שימוש במידע סודי מחקירות משטרתיות שהתקיימו ביחידה להב 433 עבור לקוחותיו. את המידע השיג פישר באמצעות רפ"ק ערן מלכה, מי שהיה קצין משטרה ביחידה. מלכה הפך גם הוא לעד מדינה בפרשה ונגזרו עליו, במסגרת הסדר טיעון, 7 שנות מאסר בגין המידע שהעביר לפישר בתמורה לשוחד ובגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

במסגרת הפרשייה הנוגעת למכלוף, חשוד פישר בתיווך לשוחד, שיבוש מהלכי משפט, מרמה והפרת אמונים. מכלוף, על-פי כתב האישום ולפי עדותו, שילם לפישר 5,000 שקל תמורת מידע שקיבל ממנו בנוגע למועד מעצרו הצפוי. הודות למידע הצליח מכלוף להתחמק ממעצרו.

מכלוף, בעליה של מטמנת פסולת באשקלון, העיד כי פישר ייצג אותו בהליכים שהתנהלו בינו לבין המשרד להגנת הסביבה בקשר לטענות על הפרות שביצעה לכאורה המטמנה שבבעלותו. בנוסף, נגד מכלוף התנהלה חקירה סמויה ביחידת להב 433. סנ"צ לימור חקק-קריספין, לשעבר חוקרת בכירה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה שהעידה גם היא במשפט פישר לפני כשבוע וחצי, הייתה זו שניהלה את חקירתו של אילון מכלוף באותם ימים. לפי עדותה, שמו של מכלוף עלה במסגרת חקירה שנערכה לארגון הפשע של שלום דומרני.

סכומי השוחד ששולמו לרונאל

"אמרתי שאני חולה"

לפי כתב האישום, מלכה, שלא היה מעורב בחקירה של מכלוף, הדליף לפישר את מועד מעצרו של מכלוף ומועד מעבר החקירה הסמויה נגדו לשלב הגלוי. פישר, לפי עדותו של מכלוף, הזמין אותו למשרדו ומסר לו כי ישנו גורם משטרתי מיחידת להב שבתמורה להעברת כסף לידיו ימסור מידע בעניין תיקי החקירה נגד מכלוף. כל זאת - בטרם מועד ה"פרוץ" (המעבר לחלק הגלוי) של החקירה.

מכלוף העיד כי העביר לפישר 5,000 שקל במזומן ("כל הכסף שהיה עליי באותו רגע"), ובעקבות כך גילה פישר למכלוף את מועד מעצרו המתוכנן וסיפר לו מי עוד אמור להיעצר יחד עמו, בהם גם גורמים מעיריית אשקלון ומהמשרד להגנת הסביבה.

ביום מעצרו המתוכנן של מכלוף הגיעו כוחות המשטרה לביתו של מכלוף באשקלון ולא מצאו אותו. על-פי עדותו, מכלוף שהה באותה העת במלון "רויאל ביץ'" בתל-אביב. לדברי חקק-קריספין, "מבחינתנו היה מדובר באירוע חריג ודרמטי, שכן פעולות החקירה חייבו מעצר וחקירה באותו היום... זה ישר העלה חשש לשיבוש ולהעלמות ראיות".

לפי עדותו של מכלוף, לקראת הצהריים של יום המעצר המתוכנן הוא שוחח עם פישר בטלפון וסיפר לו כי חוקרי המשטרה הגיעו לביתו. בתגובה, לפי עדותו, הורה לו פישר שלא לעזוב את המלון, למרות זאת כעבור מספר דקות החליט מכלוף לחזור לאשקלון - שם נעצר.

מכלוף ציין בעדותו כי הפעם הראשונה שידע כי להב 433 חוקרת חשדות נגדו בגין שוחד הייתה בעקבות מידע שמסר לו פישר. בתגובה, הציגה ההגנה למכלוף מזכר של המשטרה המתעדת שיחת טלפון שנעשתה אליו שבמסגרתה הוא התבקש להגיע לחקירה בלהב, כחודש לפני יום מעצרו המתוכנן. הסנגור, עו"ד עמית בר שאל: "אז חודש לפני המעצר שלך, אתה יודע שלהב מחפשים אותך"; ומכלוף השיב: "פישר אמר לי להגיד שאני חולה, וזה באמת מה שאמרתי. לא הגעתי לחקירה, ולא באו לעצור אותי מהבית. לכן, לא ייחסתי לזה כל חשיבות".

 פרשיית מכלוף

קשירת קשר להפללה

בעדותו הראשית סיפר מכלוף כי הוא יצר קשר עם המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) מספר ימים לאחר שנחשף כי פישר לקח כסף מאלון חסן, לשעבר יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד ומי שחשף את פרשת פישר. הקשר עם מח"ש יצר מכלוף באמצעות עו"ד בני כץ, לפי המלצתו של חסן, שכץ הוא גם עורך-דינו. (כץ מייצג עד מדינה נוסף בתיק, ששון חי, שהגיש לאחרונה תביעה אזרחית נגד פישר).

לדברי מכלוף, הוא חתם על הסכם עד מדינה עם מח"ש, והובטח לו כי תמורת עדותו יקבל חסינות מהעמדה לדין בגין שיבוש הליכי חקירה ומתן שוחד לפישר. עם זאת, לטענת באי-כוחו של פישר, עוה"ד עמית בר ואלי פרי, הובטח למכלוף הרבה מעבר לכך. לדבריהם, גם סגירת יתר תיקי החקירה נגד מכלוף, בין היתר בגין שוחד, נולדה הודות להסכמתו להעיד נגד פישר.

ההבדל בין גרסתו של מכלוף לגרסת באי-כוחו של פישר נובע בעיקר מהעובדה שהסכם עד המדינה עם מכלוף, לטענת התביעה, לא נעשה בכתב. זאת, אגב, בניגוד לנוהלי הפרקליטות. בזמן עדותו הקודמת, טען מכלוף שההסכם דווקא כן תועד בכתב, להפתעתם הרבה של התביעה, ההגנה והשופט משה סובל, אך לא הצליח לאתר העתק מהסכם זה.

לטענת בא-כוחו של פישר, עו"ד בר, חסן, מכלוף ועו"ד כץ "קשרו קשר כדי להפליל את פישר. יש ביניהם תכתובות בנוגע לכך". בהקשר זה, הציגו עורכי-דינו של פישר מסמך שנכתב במח"ש, ובו נכתב כי מכלוף היה חייב כספים לחסן, ולכן הרגיש מחויב לסייע לחסן להפיל את פישר. כשהוטח בו המסמך האמור, אמר מכלוף: "כל אחד יכול לכתוב כל דבר. זה לא נכון". עם זאת, מכלוף אישר כי הוא הפך לעד מדינה רק לאחר שעו"ד כץ הסביר לו כי אם לא יעשה כן, צפוי להיות מוגש נגדו כתב אישום בגין בריחה ממעצר. 

"ככה נפל לי האסימון"

עוד טען מכלוף בעדותו, כי ההליכים נגדו מצד המשטרה היו תולדה של מידע שהעביר פישר למלכה על-מנת לקבל ממנו שכר-טרחה. לדבריו, כל החקירות שנוהלו נגדו אחרי ששכר את שירותיו של פישר נולדו, מכיוון שפישר "תפר" לו תיק על לא עוול בכפו.

מכלוף סיפר כי בשלב מסוים "אני מנסה להבין מי משחק מאחורי הקלעים. אני עוד לא חושד ברונאל (פישר), אבל אני מאוד מופתע שהמשטרה ממשיכה לחקור אותי, כי אני יודע שאין שום דבר". לדבריו, "דיברתי עם פישר על אדם מסוים, פתאום השם שלו עולה גם בחקירה. אבל גם אז לא קישרתי - עדיין חייתי בתפיסה שיש לי עו"ד שדואג לי, אני מבין שיש משהו לא בסדר, אבל אני לא חושד ברונאל". בנקודה זו שאל הסנגור, עו"ד בר: "ואז עוברים כמה חודשים, אתה פוגש את חסן, ורק אז נופל לך האסימון?"; ומכלוף השיב: "נכון, ככה נפל לי האסימון".

נוכח העובדה כי מכלוף נהג להקליט ולצלם חלק משיחותיו ופגישותיו, תהה באוזניו עו"ד בר מדוע הוא לא הקליט גם את פישר לאחר שהחל לחשוד בו. מכלוף השיב לעו"ד בר: "סמכתי עליו כמו על אשתי. אני מקליט שיחות רק עם מי שלדעתי מתנכל לי". 

*** חזקת החפות: רונאל פישר הוא בגדר נאשם בלבד. הוא לא הורשע בכל עבירה, ועל כן זכאי ליהנות מחזקת החפות.

המבוכה של ההגנה: כך מוטט אלון חסן תזה של סנגורי פישר

באי-כוחו של רונאל פישר ביקשו להראות כי עד המדינה, אילון מכלוף, תלוי כלכלית באלון חסן ולכן מגבה את גרסתו נגד פישר. באי-כוחו של פישר ניסו, ללא הועיל, להקים לתחייה חלק מהעניינים שהופיעו בכתב האישום נגד חסן בעניין פעילותו בנמל כיו"ר ועד העובדים. נזכיר, כי לפני תשעה חודשים זוכה חסן זיכוי מלא מכל האישומים נגדו - שלפיהם הוא ניצל את כוחו בנמל על-מנת לקדם אינטרסים כלכליים שלו ושל מקורביו (ערעורה החלקי של הפרקליטות אמור להידון בעליון בתחילת החוגש הבא).

הסנגור, עו"ד עמית בר, ביקש ממכלוף: "ספר לי על הקשרים הכלכליים שלך עם חסן", כשחסן עצמו יושב באולם ומאזין לעדותו של מכלוף; ומכלוף השיב: "משהו מאוד מינורי, הייתה לחסן חברת הובלות והשתמשתי בשירותיה". מכלוף נשאל אם הוא "קיבלת פסולת מנמל אשדוד?", והוא השיב: "לא, רק מחברת שמן שהשכירה שם מקום"; הסנגור המשיך: "חסן עזר לך פעם בהקשרים האלה?"; ומכלוף השיב: "לא הגעתי לשמן דרך חסן. נתתי להם הצעה וקיבלו אותה".

עו"ד בר הקשה: "מעניין שכל החברות שקשורות לחסן והופיעו בכתב האישום נגדו, שימשו בתור עדי הגנה בכתב האישום שהוגש נגדך ונגד החברה שלך על-ידי המשרד להגנת הסביבה"; ומכלוף השיב: "אז מה? זה מוכיח משהו?"

"זה ממש לא אני"

לאחר מכן, השמיעה ההגנה למכלוף האזנת סתר שבוצעה לו בזמן שנוהלה נגדו חקירה סמויה. בשיחה נשמע מכלוף מתלונן בפני האדם עמו הוא מדבר כי הפסולת מהנמל לא פונתה למטמנה שבבעלותו, והדובר השני נשמע כמי שבטיח למהר ולבדוק את העניין.

"אני אומר לך שהאדם עמו אתה מדבר בשיחה זו הוא חסן", טען עו"ד בר בפני מכלוף, לאחר שזה לא זיהה את הדובר. בכך, קיוו ככל הנראה באי-כוחו של פישר "להרוג" שני ציפורים במכה אחת - גם להראות שמכלוף היה תלוי כלכלית בחסן וגם לפגוע בחסן עצמו, שהעיד במסגרת משפטו כי לא סייע למקורביו לקדם את ענייניהם הכלכליים בנמל.

"זה לא חסן", אמר מכלוף אחרי פעם נוספת שהושמעה לו השיחה, כשגם חסן הגיב ממקום מושבו באולם "זה ממש לא אני"; הסנגור תהה: "אם זה לא אלון חסן, אז מי זה?"; ומכלוף השיב: "לא יודע. אני לא חושב שזה חסן"; בתגובה אמר הסנגור כי ההגנה תשלח את ההקלטה למומחה קול.

או אז, קם חסן ממקום מושבו והסתכל על מספר הטלפון שהופיע בראש תמלול השיחה שהושמעה באולם. הוא הקליד את מספר הטלפון במכשירו הנייד, וזיהה את הדובר שעמו שוחח מכלוף. במקביל, גם מכלוף הכניס את מספר הטלפון לאפליקציה לזיהוי מספרים שבטלפון הנייד שלו, וזיהה גם הוא את הדובר. "זה מספר של 'מאכער' מאשקלון, שמתעסק בבנייה... אני עכשיו נזכר", העיד מכלוף. "הוא אמר לי שחבר שלו בנמל מפרק רציף ישן. סגרתי איתו שאנחנו ניקח את הפסולת משם. בסוף פיניתי רק חלק מהכמות הזאת, וכשהייתי בפגישה בנמל ראיתי שמישהו אחר מפנה לו את הפסולת".

בתגובה לדברים אמר חסן לשופט בתום הדיון: "אם אני לא פה ועומד על המשמר, קושרים אותי למשהו שלא עשיתי ולא נוגע אליי בכלל".

עוד כתבות

אוניברסיטת תל אביב / צילום: Shutterstock

שתי אוניברסיטאות ישראליות בצמרת הדירוג הבינלאומי הנחשב

אוניברסיטת תל אביב נכנסה זו השנה השנייה ברציפות למדד היזמות היוקרתי של PitchBook ומדורגת שוב במקום השביעי בעולם, ובמקום הראשון מחוץ לארה"ב ● הטכניון נכנס לראשונה לעשירייה הפותחת עם יותר מ־1,300 יזמים וגיוסים של כ־43 מיליארד דולר גיוסים ● ישראל היא המדינה היחידה מחוץ לארה"ב עם שני מוסדות בצמרת

הכנסת / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

אושרה פריצת תקציב המדינה ל-2025 בוועדת הכספים

כעת, יועבר התקציב המתוקן לאישור סופי, בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ● יתכן שזו לא תהיה פריצת התקציב האחרונה ל-2025, שכן עלות המבצע לכיבוש העיר עזה לא נכללת בה

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

מימין: נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין ושרת מדיניות החוץ של האיחוד האירופי קאיה קאלאס, בריסל / צילום: ap, Geert Vanden Wijngaert

הסנקציות של האיחוד האירופי: השפל ביחסים ומי עדיין תומך בישראל?

הנציבות האירופית הכריזה על תוכנית חסרת תקדים לסנקציות חריפות על ישראל, וחלק מהצעדים כבר יצאו לדרך ● מה יהיו השלבים הבאים, כמה כסף נפסיד ואילו מדינות מובילות את המהלך? ● שאלות ותשובות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט לאחר הורדת הריבית הצפויה בארה"ב

הפד הוריד את הריבית, צופה עוד שתי הורדות השנה אך רק אחת ב-2026 ● מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, דיבר על אכזבתו לאחר הדיווח לפיו סין אסרה על חברות הייטק במדינה שלא לרכוש שבבים שלה ● וגם: ב-CNBC מסמנים שלוש מניות שירוויחו מהורדת הריבית המסתמנת

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

עליות שערים באירופה; החוזים העתידיים על וול סטריט קופצים

הדאקס מתקדם בכ-1.2% ● הניקיי קפץ בכ-1.2% ● הפדרל ריזרב הוריד אמש את הריבית בארה"ב לרמה של 4.25%, תוך שהוא צופה שתי הורדות נוספות עד סוף השנה VJU● ירידות קלות במחירי הנפט ● הזהב יורד ומתרחק מהשיא ששבר מוקדם יותר השבוע ● הביטקוין קיבל רוח גבית מהורדת הריבית, ונסחר סביב 117 אלף דולר

פרופ' רוני גמזו / צילום: כדיה לוי

בכירים ברשות שוק ההון: גמזו מתנהל בכוחנות ולא מתאים לתפקיד יו"ר חברת ביטוח

דירקטוריון מגדל אחזקות החליט למנות את פרופ' רוני גמזו לדירקטור במגדל ביטוח, בדרך למינוי אפשרי שלו כיו"ר החברה, בעוד שהדירקטור אבי דותן צפוי לסיים את תפקידו ● המהלך מנוגד לעמדת הממונה על שוק ההון, עמית גל, שהתריע מפני פגיעה בעצמאות מגדל

פרויקט &EAST של רבוע כחול נדל''ן / צילום: רבוע כחול נדלן

כפי שנחשף בגלובס: Jfrog תשכור משרדים בעסקה של כ־650 מיליון שקל

על פי ההסכם עם רבוע כחול נדל"ן, תתפוס חברת התוכנה שטח של 15 אלף מ"ר בפרויקט, ותוכל להתרחב עד ל־20 אלף מ"ר • ההכנסות המוערכות לרבוע כחול נדל"ן בגין כל תקופת השכירות, כולל תקופות האופציה הן כ־500 מיליון שקלים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות קלות בבורסה בתל אביב; טאואר וקמטק מתחזקות, הביטחוניות נופלות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.3% ● ירידות חדות בת"א נרשמו אתמול על רקע "נאום ספרטה" והתמרון בעזה, בהובלת מדדי הביטוח והפיננסים ● הפדרל ריזרב הוריד אמש את הריבית בארה"ב לרמה של 4.25%, תוך שהוא צופה שתי הורדות נוספות עד סוף השנה ● השקל נחלש מול הדולר ומחירי הנפט ירדו לאחר ימים רצופים של עליות ● וגם: האם הורדת הריבית עלולה דווקא להגדיל את הסיכון בשוק המניות?

מייסדי נבן אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: טריפאקשנס

עוד הנפקה ישראלית: נבן צפויה להגיש תשקיף למסחר בניו יורק

כבר שנים שנבן נחשבת למועמדת ליציאה להנפקה, אך כעת זה קורה: חברת התיירות העסקית האמריקאית, שנוסדה בידי ישראלים, צפויה להגיש בקרוב תשקיף גלוי למסחר בבורסה בניו יורק ● עפ"י ההערכות, החברה תנסה לגייס לפי שווי של 7-8 מיליארד דולר ● ברקע, זו החברה הרביעית שיוצאת להנפקה, במה שנראה כמו הגל הישראלי הגדול ביותר מאז 2021

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

תשעה חודשים של ציפייה: האירוע שכל הכלכלה העולמית מחכה לו מגיע

בשוק מעריכים בהסתברות של 96% שהפד יוריד את הריבית הערב ב-0.25% - לראשונה השנה ואחרי חמש החלטות רצופות ללא שינוי ● ב-CNBC סימנו מספר מניות שצפויות להרוויח מהורדת הריבית המסתמנת

הפגנה פרו־פלסטינית ברומא / צילום: Reuters, Anadolu

האשמת ישראל הפכה למנוף עולמי לרווח פוליטי והסחת דעת מצרות פנימיות

כמעט "שנתיים של חקירה מדוקדקת" היו נחוצות כדי להחיל על ישראל 4 קטגוריות של רצח עם ● חוקרי האו"ם מייחסים זאת להכרזת נתניהו מ־7 באוקטובר על עונשה הצפוי של "עיר הרשע" ● הם שוללים מישראל רמז של שעת חסד ומסתמכים על תרגום עברי לא מדויק

השותפים ארנון דינור, גיל גורן ויורם שניר והשותפה הבריטית לורל באודן / צילום: 83North

בעיתוי מפתיע: קרן ההייטק הוותיקה מודיעה על סוף דרכה

ארבעת המשקיעים מאחורי קרן ההון סיכון 83North הודיעו כי הקרן הגיעה לסוף דרכה, וכי לא יגייסו קרן המשך ● "אף אחד מאיתנו לא חושב שאנחנו מדהימים בניהול ובבניית הדור הבא", אמר ארנון דינור ל-Institutional Investor

אפליקציית עלי אקספרס / צילום: Shutterstock, BigTunaOnline

רכישות האונליין באוגוסט: האתרים הבינלאומיים בעלייה, הישראליים בירידה

רכישות הישראלים באונליין בחודש אוגוסט הסתכמו בהיקף דומה לזה של יולי ● באתרים הישראליים נרשמה ירידה של 6%, ובאתרים הבינלאומיים נרשמה עלייה של 3% ● בתמהיל האתרים המובילים בולטת נוכחות אתרים מתחום התיירות והאירוח ● "בגזרה הבינלאומית, הטריו הסיני - עליאקספרס, שיין וטמו - שומר על ההגמוניה" ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

סטארמר מעניק לנשיא טראמפ בבית הלבן את ההזמנה מהמלך צ'ארלס / צילום: ap, Carl Court

גרעין והשקעות במיליארדים: בבריטניה מקווים שביקור טראמפ ימריץ את הכלכלה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יבקר השבוע בבריטניה, וראש הממשלה קיר סטארמר נחוש לנצל הכרזות על השקעות בתחום הבינה מלאכותית והאנרגיה הגרעינית כדי לשפר את התדמית הכלכלית של הממלכה ● למשלחת האמריקאית יצטרפו מנכ"לי החברות OpenAi ואנבידיה

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

שבע תובנות על תפקיד מיתוג המעסיק ועל מה שהוא דורש

מה צריך כדי להיכנס לתפקיד מיתוג מעסיק? ● עיון ב-15 מודעות למשרות מסוג זה העלה תובנות על משמעות התפקיד, מקומו בארגון ולאן התחום מתקדם ● טור אורח

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

המניה שמשקיע העל הימר עליה: 3 הזדמנויות ליום שאחרי הריבית

הורדת ריבית נחשבת לבשורה טובה לשווקים, אבל יש מי שירוויחו במיוחד ● ניר אורגד, מבנק לאומי, מסמן מניות עם פוטנציאל גדול לעליות אחרי השינוי המוניטרי בארה"ב. אחת מהן נהנתה רק לאחרונה מהשקעת ענק מביל אקמן ● נתון בשבוע

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; מדד הביטוח איבד 4%, הבנקים 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-2% ● איי.בי.איי: "הירידות נובעות יותר מההבנה שהצעדים מהעולם, הם אולי לא ברמה של סנקציות, אבל כן מוציאים לנו כרטיס צהוב" ● נקודות אור היום הן מניות נייס וארית שעולות בכ-2% ● פסגות מעלים את מחיר היעד של שופרסל ב-40% ● הערב תתקיים בארה"ב החלטת הריבית שהשוק מחכה לה

האם הורדת הריבית תכניס כסף חדש לוול סטריט? / צילום: Shutterstock

ההיסטוריה מלמדת: לא תמיד השווקים עולים אחרי הורדות ריבית

וול סטריט מחכה להורדות ריבית מתחילת השנה, אבל ההיסטוריה מלמדת שלא תמיד הקלה מוניטרית משמעותה עליות בבורסה, במיוחד בטווח הקצר ● בזמן שבשוק מצפים שטריליוני דולרים יזרמו מהקרנות הכספיות לשוק המניות, יש מי שמצננים את ההתלהבות: "הכסף הזה לא יזוז"

פצצת MPR - 500 חודרת קירות בטון של אלביט / צילום: אלביט מערכות

"היינו צריכים מניות בשווי מיליארד שקל": למה הבורסה חיכתה שנתיים להשקת מדד ביטחוני?

מדד חדש שיושק בנובמבר יכלול כמה מהכוכבות הגדולות של הסקטור הביטחוני בבורסה בת"א - אלביט, נקסט ויז'ן וארית, שהניבו תשואה של מאות אחוזים ● בבורסה טוענים כי לא איחרו את הרכבת: "זה לא מדד ליום או יומיים. התפקיד שלו הוא לייצר מכשיר פיננסי בר־מעקב"