גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העדות חשפה סיפור מתח: הדלפה מרונאל פישר, שוחד של אלפי שקלים ובריחה דרמטית מהשוטרים למלון בת"א

אילון מכלוף העיד כי עו"ד רונאל פישר ייצג אותו בהליכים בינו לבין המשרד להגנת הסביבה בקשר למטמנת האשפה שבבעלותו, זאת בזמן שהתנהלה נגד מכלוף גם חקירה סמויה ● לדבריו, הוא העביר לפישר אלפי שקלים במזומן, וזה גילה לו בתמורה את מועד מעצרו המתוכנן: "אני מבין שיש משהו לא בסדר, אבל אני לא חושד ברונאל. סמכתי עליו כמו על אשתי"

רונאל פישר / צילום: רפי קוץ
רונאל פישר / צילום: רפי קוץ

"אני מבין שיש משהו לא בסדר, אבל אני לא חושד ברונאל (פישר). חייתי בתפיסה שיש לי עורך-דין שדואג לי" - כך העיד אילון מכלוף, אחד מעדי המדינה במשפטו של עו"ד רונאל פישר במסגרת שלב ההוכחות.

פישר מואשם שסחר ועשה שימוש במידע סודי מחקירות משטרתיות שהתקיימו ביחידה להב 433 עבור לקוחותיו. את המידע השיג פישר באמצעות רפ"ק ערן מלכה, מי שהיה קצין משטרה ביחידה. מלכה הפך גם הוא לעד מדינה בפרשה ונגזרו עליו, במסגרת הסדר טיעון, 7 שנות מאסר בגין המידע שהעביר לפישר בתמורה לשוחד ובגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

במסגרת הפרשייה הנוגעת למכלוף, חשוד פישר בתיווך לשוחד, שיבוש מהלכי משפט, מרמה והפרת אמונים. מכלוף, על-פי כתב האישום ולפי עדותו, שילם לפישר 5,000 שקל תמורת מידע שקיבל ממנו בנוגע למועד מעצרו הצפוי. הודות למידע הצליח מכלוף להתחמק ממעצרו.

מכלוף, בעליה של מטמנת פסולת באשקלון, העיד כי פישר ייצג אותו בהליכים שהתנהלו בינו לבין המשרד להגנת הסביבה בקשר לטענות על הפרות שביצעה לכאורה המטמנה שבבעלותו. בנוסף, נגד מכלוף התנהלה חקירה סמויה ביחידת להב 433. סנ"צ לימור חקק-קריספין, לשעבר חוקרת בכירה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה שהעידה גם היא במשפט פישר לפני כשבוע וחצי, הייתה זו שניהלה את חקירתו של אילון מכלוף באותם ימים. לפי עדותה, שמו של מכלוף עלה במסגרת חקירה שנערכה לארגון הפשע של שלום דומרני.

סכומי השוחד ששולמו לרונאל

"אמרתי שאני חולה"

לפי כתב האישום, מלכה, שלא היה מעורב בחקירה של מכלוף, הדליף לפישר את מועד מעצרו של מכלוף ומועד מעבר החקירה הסמויה נגדו לשלב הגלוי. פישר, לפי עדותו של מכלוף, הזמין אותו למשרדו ומסר לו כי ישנו גורם משטרתי מיחידת להב שבתמורה להעברת כסף לידיו ימסור מידע בעניין תיקי החקירה נגד מכלוף. כל זאת - בטרם מועד ה"פרוץ" (המעבר לחלק הגלוי) של החקירה.

מכלוף העיד כי העביר לפישר 5,000 שקל במזומן ("כל הכסף שהיה עליי באותו רגע"), ובעקבות כך גילה פישר למכלוף את מועד מעצרו המתוכנן וסיפר לו מי עוד אמור להיעצר יחד עמו, בהם גם גורמים מעיריית אשקלון ומהמשרד להגנת הסביבה.

ביום מעצרו המתוכנן של מכלוף הגיעו כוחות המשטרה לביתו של מכלוף באשקלון ולא מצאו אותו. על-פי עדותו, מכלוף שהה באותה העת במלון "רויאל ביץ'" בתל-אביב. לדברי חקק-קריספין, "מבחינתנו היה מדובר באירוע חריג ודרמטי, שכן פעולות החקירה חייבו מעצר וחקירה באותו היום... זה ישר העלה חשש לשיבוש ולהעלמות ראיות".

לפי עדותו של מכלוף, לקראת הצהריים של יום המעצר המתוכנן הוא שוחח עם פישר בטלפון וסיפר לו כי חוקרי המשטרה הגיעו לביתו. בתגובה, לפי עדותו, הורה לו פישר שלא לעזוב את המלון, למרות זאת כעבור מספר דקות החליט מכלוף לחזור לאשקלון - שם נעצר.

מכלוף ציין בעדותו כי הפעם הראשונה שידע כי להב 433 חוקרת חשדות נגדו בגין שוחד הייתה בעקבות מידע שמסר לו פישר. בתגובה, הציגה ההגנה למכלוף מזכר של המשטרה המתעדת שיחת טלפון שנעשתה אליו שבמסגרתה הוא התבקש להגיע לחקירה בלהב, כחודש לפני יום מעצרו המתוכנן. הסנגור, עו"ד עמית בר שאל: "אז חודש לפני המעצר שלך, אתה יודע שלהב מחפשים אותך"; ומכלוף השיב: "פישר אמר לי להגיד שאני חולה, וזה באמת מה שאמרתי. לא הגעתי לחקירה, ולא באו לעצור אותי מהבית. לכן, לא ייחסתי לזה כל חשיבות".

 פרשיית מכלוף

קשירת קשר להפללה

בעדותו הראשית סיפר מכלוף כי הוא יצר קשר עם המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) מספר ימים לאחר שנחשף כי פישר לקח כסף מאלון חסן, לשעבר יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד ומי שחשף את פרשת פישר. הקשר עם מח"ש יצר מכלוף באמצעות עו"ד בני כץ, לפי המלצתו של חסן, שכץ הוא גם עורך-דינו. (כץ מייצג עד מדינה נוסף בתיק, ששון חי, שהגיש לאחרונה תביעה אזרחית נגד פישר).

לדברי מכלוף, הוא חתם על הסכם עד מדינה עם מח"ש, והובטח לו כי תמורת עדותו יקבל חסינות מהעמדה לדין בגין שיבוש הליכי חקירה ומתן שוחד לפישר. עם זאת, לטענת באי-כוחו של פישר, עוה"ד עמית בר ואלי פרי, הובטח למכלוף הרבה מעבר לכך. לדבריהם, גם סגירת יתר תיקי החקירה נגד מכלוף, בין היתר בגין שוחד, נולדה הודות להסכמתו להעיד נגד פישר.

ההבדל בין גרסתו של מכלוף לגרסת באי-כוחו של פישר נובע בעיקר מהעובדה שהסכם עד המדינה עם מכלוף, לטענת התביעה, לא נעשה בכתב. זאת, אגב, בניגוד לנוהלי הפרקליטות. בזמן עדותו הקודמת, טען מכלוף שההסכם דווקא כן תועד בכתב, להפתעתם הרבה של התביעה, ההגנה והשופט משה סובל, אך לא הצליח לאתר העתק מהסכם זה.

לטענת בא-כוחו של פישר, עו"ד בר, חסן, מכלוף ועו"ד כץ "קשרו קשר כדי להפליל את פישר. יש ביניהם תכתובות בנוגע לכך". בהקשר זה, הציגו עורכי-דינו של פישר מסמך שנכתב במח"ש, ובו נכתב כי מכלוף היה חייב כספים לחסן, ולכן הרגיש מחויב לסייע לחסן להפיל את פישר. כשהוטח בו המסמך האמור, אמר מכלוף: "כל אחד יכול לכתוב כל דבר. זה לא נכון". עם זאת, מכלוף אישר כי הוא הפך לעד מדינה רק לאחר שעו"ד כץ הסביר לו כי אם לא יעשה כן, צפוי להיות מוגש נגדו כתב אישום בגין בריחה ממעצר. 

"ככה נפל לי האסימון"

עוד טען מכלוף בעדותו, כי ההליכים נגדו מצד המשטרה היו תולדה של מידע שהעביר פישר למלכה על-מנת לקבל ממנו שכר-טרחה. לדבריו, כל החקירות שנוהלו נגדו אחרי ששכר את שירותיו של פישר נולדו, מכיוון שפישר "תפר" לו תיק על לא עוול בכפו.

מכלוף סיפר כי בשלב מסוים "אני מנסה להבין מי משחק מאחורי הקלעים. אני עוד לא חושד ברונאל (פישר), אבל אני מאוד מופתע שהמשטרה ממשיכה לחקור אותי, כי אני יודע שאין שום דבר". לדבריו, "דיברתי עם פישר על אדם מסוים, פתאום השם שלו עולה גם בחקירה. אבל גם אז לא קישרתי - עדיין חייתי בתפיסה שיש לי עו"ד שדואג לי, אני מבין שיש משהו לא בסדר, אבל אני לא חושד ברונאל". בנקודה זו שאל הסנגור, עו"ד בר: "ואז עוברים כמה חודשים, אתה פוגש את חסן, ורק אז נופל לך האסימון?"; ומכלוף השיב: "נכון, ככה נפל לי האסימון".

נוכח העובדה כי מכלוף נהג להקליט ולצלם חלק משיחותיו ופגישותיו, תהה באוזניו עו"ד בר מדוע הוא לא הקליט גם את פישר לאחר שהחל לחשוד בו. מכלוף השיב לעו"ד בר: "סמכתי עליו כמו על אשתי. אני מקליט שיחות רק עם מי שלדעתי מתנכל לי". 

*** חזקת החפות: רונאל פישר הוא בגדר נאשם בלבד. הוא לא הורשע בכל עבירה, ועל כן זכאי ליהנות מחזקת החפות.

המבוכה של ההגנה: כך מוטט אלון חסן תזה של סנגורי פישר

באי-כוחו של רונאל פישר ביקשו להראות כי עד המדינה, אילון מכלוף, תלוי כלכלית באלון חסן ולכן מגבה את גרסתו נגד פישר. באי-כוחו של פישר ניסו, ללא הועיל, להקים לתחייה חלק מהעניינים שהופיעו בכתב האישום נגד חסן בעניין פעילותו בנמל כיו"ר ועד העובדים. נזכיר, כי לפני תשעה חודשים זוכה חסן זיכוי מלא מכל האישומים נגדו - שלפיהם הוא ניצל את כוחו בנמל על-מנת לקדם אינטרסים כלכליים שלו ושל מקורביו (ערעורה החלקי של הפרקליטות אמור להידון בעליון בתחילת החוגש הבא).

הסנגור, עו"ד עמית בר, ביקש ממכלוף: "ספר לי על הקשרים הכלכליים שלך עם חסן", כשחסן עצמו יושב באולם ומאזין לעדותו של מכלוף; ומכלוף השיב: "משהו מאוד מינורי, הייתה לחסן חברת הובלות והשתמשתי בשירותיה". מכלוף נשאל אם הוא "קיבלת פסולת מנמל אשדוד?", והוא השיב: "לא, רק מחברת שמן שהשכירה שם מקום"; הסנגור המשיך: "חסן עזר לך פעם בהקשרים האלה?"; ומכלוף השיב: "לא הגעתי לשמן דרך חסן. נתתי להם הצעה וקיבלו אותה".

עו"ד בר הקשה: "מעניין שכל החברות שקשורות לחסן והופיעו בכתב האישום נגדו, שימשו בתור עדי הגנה בכתב האישום שהוגש נגדך ונגד החברה שלך על-ידי המשרד להגנת הסביבה"; ומכלוף השיב: "אז מה? זה מוכיח משהו?"

"זה ממש לא אני"

לאחר מכן, השמיעה ההגנה למכלוף האזנת סתר שבוצעה לו בזמן שנוהלה נגדו חקירה סמויה. בשיחה נשמע מכלוף מתלונן בפני האדם עמו הוא מדבר כי הפסולת מהנמל לא פונתה למטמנה שבבעלותו, והדובר השני נשמע כמי שבטיח למהר ולבדוק את העניין.

"אני אומר לך שהאדם עמו אתה מדבר בשיחה זו הוא חסן", טען עו"ד בר בפני מכלוף, לאחר שזה לא זיהה את הדובר. בכך, קיוו ככל הנראה באי-כוחו של פישר "להרוג" שני ציפורים במכה אחת - גם להראות שמכלוף היה תלוי כלכלית בחסן וגם לפגוע בחסן עצמו, שהעיד במסגרת משפטו כי לא סייע למקורביו לקדם את ענייניהם הכלכליים בנמל.

"זה לא חסן", אמר מכלוף אחרי פעם נוספת שהושמעה לו השיחה, כשגם חסן הגיב ממקום מושבו באולם "זה ממש לא אני"; הסנגור תהה: "אם זה לא אלון חסן, אז מי זה?"; ומכלוף השיב: "לא יודע. אני לא חושב שזה חסן"; בתגובה אמר הסנגור כי ההגנה תשלח את ההקלטה למומחה קול.

או אז, קם חסן ממקום מושבו והסתכל על מספר הטלפון שהופיע בראש תמלול השיחה שהושמעה באולם. הוא הקליד את מספר הטלפון במכשירו הנייד, וזיהה את הדובר שעמו שוחח מכלוף. במקביל, גם מכלוף הכניס את מספר הטלפון לאפליקציה לזיהוי מספרים שבטלפון הנייד שלו, וזיהה גם הוא את הדובר. "זה מספר של 'מאכער' מאשקלון, שמתעסק בבנייה... אני עכשיו נזכר", העיד מכלוף. "הוא אמר לי שחבר שלו בנמל מפרק רציף ישן. סגרתי איתו שאנחנו ניקח את הפסולת משם. בסוף פיניתי רק חלק מהכמות הזאת, וכשהייתי בפגישה בנמל ראיתי שמישהו אחר מפנה לו את הפסולת".

בתגובה לדברים אמר חסן לשופט בתום הדיון: "אם אני לא פה ועומד על המשמר, קושרים אותי למשהו שלא עשיתי ולא נוגע אליי בכלל".

עוד כתבות

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

עם תקציב של 200 מיליון דולר: היוזמה של ראש אמ"ן לשעבר ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום המחשוב הקוונטי

התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן, שמקדם האלוף (במיל') תמיר היימן, היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; טסלה מזנקת במסחר המוקדם למרות הירידה במכירות

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.6% ● החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למרוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic