גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מדריכים פיננסיים

חללי עבודה משותפים - מה מקבלים ובאיזה מחיר?

מה זה חללי עבודה? ● מה היקף הפעילות של התחום בישראל? ● מהן האופציות המוצעות ומהם התעריפים? ● מהו פער המחירים בין מיקומים שונים בארץ?

חללי עבודה משותפים/ צילום: שאטרסטוק
חללי עבודה משותפים/ צילום: שאטרסטוק

הרעיון נשמע נהדר - במקום לשכור משרד, אתם מצטרפים לחלל עבודה - אין מחויבות לטווח ארוך, אין התעסקות לוגיסטית הכרוכה באחזקת משרדים כמו תחזוקת המבנה, תשלום ארנונה ואגרות שונות וכו'. אתם מגיעים יושבים ומתחילים לעבוד. יש סביבה נעימה, יש קפה חופשי, יש מטבחון. כל מה שצריך.

ובשנה האחרונה יש כבר תחרות, והמחירים בירידה, אם כי, גם הביקוש הולך וגדל - מעבר לעצמאיים שמעדיפים חלל עבודה על פני הבית, יש גם הרבה סטארטאפים, ואפילו חברות בשלבים מתקדמים יותר שאימצו את הרעיון.

חללי עבודה - מה זה?

רוב חללי העבודה הם יוזמות פרטיות שמשלבות סביבת עבודה נוחה עם אנשים מסביב. כן אנשים, מסתבר שחלק גדול מהבוחרים לעבור מהבית למשרדים האלו, הם אנשים שרוצים לפגוש אנשים, ולא להיות "תקוע" בבית.

הצורך החברתי שלנו חזק והתועלת הזו שווה לחלקנו את העלות. מעבר לכך, מסתבר שהמינגלינג וההיכרות עם אנשים אחרים, תורמת ומפרה את העובד - הוא מקבל רעיונות, הוא מקבל שירותים (לרוב במחירים טובים) מהסביבה שלו. חוץ מזה, יש לו עם מי לקשקש ועם מי ללכת לאכול צהריים , וכנראה שזה מרכיב משמעותי בהצלחה של חללי העבודה.

החברות והאנשים המשתמשים בחללי העבודה המשותפים, שלא כמו במשרדים המסורתיים, חולקים את מקום העבודה עם חברות ועובדים אחרים, המשתמשים באותו המקום לצרכיהם. התשלום עבור השימוש במקום ובשירותיו נקבע השימוש שעושה שוכר המקום, אם זה משרד קטן או עמדת עבודה משותפת עם אחרים.

רוב חללי העבודה מאפשרים לשוכרים לבחור בכרטיסייה יומית או בתשלום חודשי, ובדרך כלל, בהתראה של 30 ימים יכול הרוכש להודיע שאיננו ממשיך.

בעולם קיימים כ-12,000 מתחמי עבודה המשרתים כמעט 3 מיליון אנשים. בישראל, על פי ההערכות, פועלים היום כ-250 חללי עבודה משותפים, מעל ל-90 מהם ממוקמים בתל אביב. השטח הכולל של חללים אלו, עומד על פי ההערכות על כ-300 אלף מ"ר פי עשר מהשטח שתפסו חללים אלו לפני שלש שנים.

צמיחה מטורפת - מה הסיבות?

ב-2019, כך על פי גורמים בענף, יוכפל מספר המתחמים ויגיע ל-500.

חללי העבודה נבדלים האחד מהשני בעיקר במיקום, וגם בשירותים שמספקים לשוכרים, אם כי, מדובר בהבדלים לרוב לא משמעותיים מדי.

ישנם חללי עבודה הממוקמים במרכזי הערים וישנם חללי עבודה הממוקמים דווקא בפאתי הערים, שם העלויות נמוכות יותר ולפעמים גם יותר קל ללקוחות להגיע ברכב פרטי.

בתל אביב למשל, מרוכזים מרבית חללי העבודה המשותפים במרכז העיר, אבל ניתן למצוא גם לא מעט מהם בדרום תל אביב ובפלורנטין.

אפשרויות ההשכרה נעות בין עמדת עבודה בודדת במרחב פתוח (אופן ספייס), בו חולקים השוכרים מקום עם שוכרים אחרים לבין משרדים בגדלים משתנים, החל מקובייה קטנטונת שמספיקה לכיסא ושולחן ועד למשרדים גדולים המסוגלים להכיל מספר אנשים ועמדות עבודה.

בנוסף למקום הישיבה, במרחב הפתוח או במשרד, מספק המקום שירותים נוספים כמו אינטרנט אלחוטי, מדפסת, ארונית בחלק מהמקומות וכמובן מטבח מאובזר ומקום לאכול. אגב, כל המקומות מספקים גם ארוחות (קלילות) פעם או פעמיים בשבוע, וברוב המקומות יש גם מסיבונת קטנה (happy Hour) ביום חמישי אחרי הצהריים.

חלק מהמקומות פתוחים 24 שעות, 7 ימים בשבוע. הצוות במקומות האלה נמצא במקום בשעות העבודה המקובלות.

חללי עבודה - כמה זה עולה?

בגדול ניתן להגדיר שלשה סוגים של מקומות שאפשר להשכיר. כיסא בשולחן חם, שולחן אישי, ומשרד. את המשרדים, כאמור, ניתן להשכיר בגדלים שונים.

המחיר הוא פונקציה של המיקום, סוג וגודל השטח המושכר ורמת האבזור והשירותים המוצעים על ידי מפעילי המתחם. אותו המפעיל, על אותו המקום ואותם השרותים הניתנים, ייגבה מחיר שונה בהתאם למיקום הגאוגרפי של המתחם. כך למשל ב-Wework באר שבע, למשל, מקום בכיסא חם במתחם פתוח יעלה כ-600 שקל. ב-Wework שרונה בתל אביב המחיר של כיסא במתחם פתוח הוא 1000 שקל

משרד פרטי יחיד שעולה ב-Wework באר שבע 1600 שקל, יעלה ב-Wework שרונה בתל אביב בין 2,200 ל-2,480 שקל, בהתאם למאפייני המשרד. אבל מדובר במחירים של החברה שנמצאת ברף העליון של המחירים. תוכלו גם למצוא מחירים נמוכים ב-20% במקומות אחרים, לא בטוח שפחות טובים.

כיסא חם בשולחן - בסוג הזה של שכירות לא מוקצה לשוכר מקום מסוים. כל השוכרים בסוג הזה תופסים מקום אקראי ליד שולחן או עמדות שהוקצו מראש לכולם. זוהי גם השכירות הזולה ביותר. מניסיון, כל אחד תופס לו את הפינה שלו והיא הופכת לקבועה פחות או יותר, מצד שני, אף אחד לא מבטיח את זה. המחירים בתל אביב לכיסא חם מתחילים בסביבות ה-400 שקל ומגיעים עד לכ-1200 שקל בחודש.

שולחן אישי - בניגוד לכיסא החם, השולחן האישי שמור לשוכר ומשתמשים אחרים אינם יכולים "לתפוס" לו את המקום. בנוסף למקום קבוע, מאפשר השולחן האישי גם פתרונות אכסון לציוד משרדי או אישי. מחיר שכירות של שולחן קבוע נע בתל אביב בין 900 שקל ל-1900 שקל.

משרד - זהו משרד לכל דבר, שטח מוגדר ומתוחם, שיש בו אפשרות לסגור את הדלת ולעבוד בשקט ובפרטיות. המשרדים נבדלים בגודלם - החל מקוביות קטנות המספיקות לאדם אחד ועד למשרדים גדולים היכולים להכיל בו זמנית מספר עובדים. מחירו של משרד ליחיד בתל אביב נע בין 1500 שקל ל-2800 שקל.

ניתן, כאמור, להשכיר משרדים גדולים יותר. מחיר של משרד המתאים לארבעה/ חמישה אנשים יכול להגיע לכ-4-5 אלף שקל. אבל יש גם במחירים נמוכים יותר משמעותית.

חדר ישיבות - מתחמי עבודה רבים משכירים גם חדרי ישיבות. מחיר השכירות לחדרי ישיבות נקבע לפי שעה בדר"כ. השכרת חדר ישיבות עולה בתל אביב בין 100 ל-350 שקל.

חללי עבודה - השוואת מחירים

ערכנו השוואת מחירים של המקומות הבולטים בתחום - פרטנו את סוג השכירות (אופן ספייס, משרד יחיד, משרד למספר אנשים) ואת המחיר. הנה הנתונים: מתחמי עבודה - השוואת מחירים.

חללי עבודה - איך בוחרים?

* המדריך נכתב על ידי כותבי מערכת האתר הון, מדריכים פיננסיים. המידע והנתונים במאמר אינם מהווים המלצה לרכוש או למכור מניות, קרנות נאמנות וניירות ערך אחרים; וכן אינם תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ירידות חדות בסיום שבוע המסחר: הבורסה איבדה 3.5% מאז הבחירות

המסחר בבורסה המקומית ננעל בירידות שערים בהובלת מניות טכנולוגיה ● ת"א 35 צלל בכ-2.06% ● המניות הדואליות נובה, טאואר וקמטק בולטות לשלילה ● מנגד, אל על, דוראל ואלוני חץ עולות בניגוד למגמה ● הדולר מתחזק מול השקל ● מניית אלפא טאו מדיקל תיכנס למדדי ת"א 90 ● טקטונה מדווחת כי נכסי נוסטרו בשווי 1.5 מיליון דולר הוקפאו בבורסת בייננס בעקבות מתקפת סייבר ● מניית נופר אנרג'י נופלת למרות התקשרות למימון ענק בטקסס

חברת הדירוג פיץ' / צילום: Shutterstock

חברת הדירוג פיץ' מעריכה: זה התרחיש הסביר לפלונטר הפוליטי

סוכנות דירוג האשראי מעריכה כי הפלונטר הפוליטי בישראל עלול להוביל לבחירות נוספות בעוד כחמישה חודשים ● בפיץ' מציינים כי היעדר תקציב חדש עשוי דווקא להקטין את הגירעון בטווח הקצר, אך מזהירים: לא מדובר בשיפור אמיתי במצב הפיסקלי

אבטחת סייבר | אילוסטרציה: Shutterstock

6.3 מיליארד דולר ב־20 דקות: חמש פריצות הקריפטו הגדולות בהיסטוריה

המתקפה על בורסת הקריפטו בינאנס עשויה להיות הגדולה בתולדות הענף, ומיליארדי דולרים כבר הוקפאו ● החל מארנקים שאמורים היו להיות מנותקים מהאינטרנט ועד פורצים שהחזירו את הכסף: חמש פרשות שחושפות את החוליות החלשות בעולם הקריפטו

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה מעורבת ת"א; מדד הביטוח נפל ב-2%, פאלו אלטו ב-6%

למרות שנסחר ברוב היום בירידות, מדד ת"א 35 התאושש לקראת הנעילה ● מדד הטכנולוגיה נחלש, פאלו אלטו נופלת ביותר מ-7% ● בוול סטריט, אלפאבית איכזבה בשורת הרווח וצוללת במסחר, בעוד מיקרוסופט ניפצה תחזיות בזכות הענן ● מחירי הנפט נסוגים בצל דיווחים על התנעת מגעים דיפלומטיים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; אלפאבית מחקה היום כחצי טריליון דולר משוויה

נאסד"ק ירד ב-1.4% ● רוטציה של המשקיעים ממניות הטכנולוגיה למגזרים אחרים בשוק ● מיקרוסופט תנפיק אג"ח בהיקף של 25 מיליארד דולר ● דרמה באירופה: לאגארד תפרוש מוקדם מה-ECB ● עסקת ענק לדורדאש ואינסטקארט ● ענקית התרופות אלי לילי הכתה את התחזיות בזכות זינוק במכירות התרופה להרזיה

ספינת התענוגות האודיסי עוגנת בנמל בקמבודיה / צילום: ap

הם מכרו את כל רכושם כדי לחיות על ספינת תענוגות וכעת הם תקועים בקמבודיה

ספינת התענוגות אודיסי הבטיחה לנוסעיה מסע שיימשך שנים, אך החברה המפעילה אותה נקלעה לקשיים כספיים בעקבות הזינוק במחירי הדלק בשל העימות עם איראן

הוצאות הביטחון זינקו, וכן הפיצויים על נזקים. בניין שנפגע מטיל מאיראן, ת''א / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הגירעון מעמיק, המסים על הפרק: החשבון הכלכלי שמחכה לממשלה הבאה

תוצאות הבחירות השאירו את המערכת הפוליטית בלתי מוכרעת, אך הכלכלה הישראלית לא יכולה להמתין ● הזינוק בדרישות הצבאיות, הקופה המדוללת של מס רכוש ורפורמות המיסוי הנדרשות יעמדו במרכז סדר היום ● המומחים כבר מזהירים: "המשימה הראשונה תהיה ריסון תקציב הביטחון, כי ההוצאה כרגע בלתי נשלטת"

מליאת הכנסת, ארכיון / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

אלה חברי הכנסת שצפויים להיכנס לכנסת ה־26

בתום ספירת הקולות מתבהרת חלוקת המושבים בכנסת, מהסיעות הגדולות ועד המפלגות שקיבלו שישה מנדטים ● אלה השמות שצפויים לאייש את 11 הסיעות

חיסכון / צילום: Shutterstock

הבחירות מחקו את התשואות החיוביות בקופות גמל באוקטובר

ירידות השערים בבורסה המקומית בעקבות הבחירות, מחקו את התשואות החיוביות בקופות הגמל בחודש האחרון • במסלול הכללי נרשמו תשואות שליליות של 0.4%, ובמנייתי של 1.1% • עליות נאות במסלול ה-S&P500, שסגר את פערי התשואות מתחילת השנה

שיעור המצביעים ביישוב הוכפל. קלפי באום אל־פחם / צילום: ap, Mahmoud Illean

מאז שנות ה־90 לא נראתה הצבעה כזאת בחברה הערבית. איך זה קרה?

הסיפור של בחירות 2026 הוא שיעורי הצבעה חסרי תקדים בחברה הערבית ● מה שהתחיל כסנסציה התגלגל לחקירה מתוקשרת בחשד למימון זר של קטאר ● גלובס צלל למספרים ולעדויות על מנגנון בחירות אפקטיבי ומוטיבציה גדולה לשינוי ● איך הגיעה רהט כבר בשעה 16:00 לשיעור ההצבעה שלה בכל יום הבחירות 2022?

ביל אקמן / צילום: Reuters

ביל אקמן: "יהיו חברות שיתרסקו, גם מקצועות מסוימים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המיליארדר היהודי-אמריקאי ביל אקמן מספר בראיון מיוחד לגלובס על החשש מהתגברות האנטישמיות בארה"ב, מסביר מדוע הוא מאמין שבישראל תקום חברה בשווי טריליון דולר בתוך עשור, וחושף השקעה בחברת AI ישראלית ● בעקבות הפגיעה המוחית הקשה של בתו, הוא מקים מכון מחקר בהשקעה של לפחות 400 מיליון דולר ומחפש בישראל טכנולוגיות רפואיות חדשות

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל התרסקה אחרי הדוחות וחשפה נזק גדול בקריית גת

אינטל עקפה בהרבה את תחזית הרווח, 52 סנט למניה לעומת צפי של 40 סנט בלבד ● החברה צופה שהפיצוץ במפעל בקריית גת יגרע 300 מיליון דולר מההכנסות הצפויות ● המניה מתרסקת בכ-20% בעקבות תחזית מאכזבת

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

סמוטריץ' חתם על צו סבסוד הדלק

לאחר שמחיר הדלק אמור היה לעלות ב-5 בנובמבר ל-8.35 שקלים, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חתם על צו לסבסוד הבלו על הדלק ● החל מה-5 בנובמבר יעמוד המחיר לליטר בנזין על 7.85 שקל

אהרון פרנקל / צילום: עידן חסון

בהשקעה של 120 מיליון שקל: אהרון פרנקל הגיע ל-20% מאלוני חץ

איש העסקים רכש נתח של כ-2% ממניות חברת הנדל"ן המניב, המנוהלת בידי נתן חץ, אליה נכנס לראשונה לפני כשנתיים ● ברקע, מתחילת השנה ירדה מניית אלוני חץ בכ-26% והיא נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-6.4 מיליארד שקל

מימין: תמר בר־אילן ויותם שגב, מייסדי סייארה / צילום: מנש כהן

דיווח: סייארה הישראלית יוצאת לגיוס לפי שווי שאפתני במיוחד

סייארה הישראלית בדרך לגיוס הון לפי שווי של 20 מיליארד דולר - כך דווח הלילה באתר דה אינפורמיישן ● החברה שנחשבת לאחד מחדי הקרן המבטיחים בישראל גייסה רק לפני כארבעה חודשים 600 מיליון דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, שהורחב לאחר מכן ב-400 מיליון דולר נוספים.

ירון זליכה, יועז הנדל ועופר וינטר / צילום: נועם מושקוביץ, איל יצהר, ויקיפדיה / נדב מרגלית

איזה פרס ניחומים יקבלו ירון זליכה, יועז הנדל ועופר וינטר מהמדינה?

כמה שילמה השבוע אינטל על רכישת חברת קלאסיק הישראלית? ● בית המשפט פרסם פסיקה שמסכנת את אזור הבילויים בנחלת בנימין בת"א. מה הוא פסק? • וגם: מה הייתה ההסתברות ביום שלישי בשוק ההימורים פולימרקט שגדי איזנקוט יהיה ראש הממשלה הבא? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

איתי דנקנר, מנכ''ל חברת החדשות של רשת 13 / צילום: באדיבות חדשות 13

קשת לביהמ״ש: לחייב את איתי דנקנר בצינון בטרם מינויו למנכ״ל חדשות 13

דנקנר מתכנן להיכנס לתפקידו כמנכ"ל חדשות 13 כבר בשבוע הקרוב, זאת בטרם סיום ארבעה חודשים של צינון כפי שמוזכר בהסכם העסקתו בקשת, הקובע תקופת צינון של ארבעה חודשים ממועד סיום העבודה ● קשת דורשת לאכוף את ההסכם ולאסור עליו ועל רשת 13 להתחיל בהתקשרות עד ל-4 במרץ 2027.

ויטלו טונטו / צילום: אסף קרלה

שכונתי ונהדר: אנשי רביבה וסיליה פתחו מקום חדש לערב

ב"פסאז'" החדש בשכונת צהלה בת"א שולטת גישת השכונתיות הנעימה שלא באה על חשבון איכות ומקצועיות. מקום שעושה חשק לחזור

רכב היברידי / צילום: Shutterstock

"המס הירוק" מתקרב לסוף הדרך? באוצר בוחנים החלפת מנגנון ההטבה על זיהום מופחת

משרד האוצר שוקל לבטל את הטבת המס הירוק, בטענה שהיא מיצתה את מטרתה ועלותה למדינה גבוהה, במיוחד לנוכח העלייה ברכישת רכבי פלאג־אין והייבריד ● מרצדס השיקה בישראל את ה־C קלאס המחודשת ● יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה באמצעות מותגים סיניים, ובוחנות כניסה לשווקים ולתחומים חדשים • השבוע בענף הרכב 

יקב רקנאטי / צילום: אורנה בן חיים

נסענו בכביש יפהפה בגליל וגילינו מאפים, יין ותרבות שלא הכרנו

יצאנו לטיול בין הגפנים לזיתים של מרום הגליל ומצאנו מאפה גבינה שמנמן בבית מטורקיז, שוק ירקות שנקטפו עם שחר ורוזה ביקב שמתרחק מקלישאות ● חגית אברון תופרת יום