גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חללי עבודה משותפים - מה מקבלים ובאיזה מחיר?

מה זה חללי עבודה? ● מה היקף הפעילות של התחום בישראל? ● מהן האופציות המוצעות ומהם התעריפים? ● מהו פער המחירים בין מיקומים שונים בארץ?

חללי עבודה משותפים/ צילום: שאטרסטוק
חללי עבודה משותפים/ צילום: שאטרסטוק

הרעיון נשמע נהדר - במקום לשכור משרד, אתם מצטרפים לחלל עבודה - אין מחויבות לטווח ארוך, אין התעסקות לוגיסטית הכרוכה באחזקת משרדים כמו תחזוקת המבנה, תשלום ארנונה ואגרות שונות וכו'. אתם מגיעים יושבים ומתחילים לעבוד. יש סביבה נעימה, יש קפה חופשי, יש מטבחון. כל מה שצריך.

ובשנה האחרונה יש כבר תחרות, והמחירים בירידה, אם כי, גם הביקוש הולך וגדל - מעבר לעצמאיים שמעדיפים חלל עבודה על פני הבית, יש גם הרבה סטארטאפים, ואפילו חברות בשלבים מתקדמים יותר שאימצו את הרעיון.

חללי עבודה - מה זה?

רוב חללי העבודה הם יוזמות פרטיות שמשלבות סביבת עבודה נוחה עם אנשים מסביב. כן אנשים, מסתבר שחלק גדול מהבוחרים לעבור מהבית למשרדים האלו, הם אנשים שרוצים לפגוש אנשים, ולא להיות "תקוע" בבית.

הצורך החברתי שלנו חזק והתועלת הזו שווה לחלקנו את העלות. מעבר לכך, מסתבר שהמינגלינג וההיכרות עם אנשים אחרים, תורמת ומפרה את העובד - הוא מקבל רעיונות, הוא מקבל שירותים (לרוב במחירים טובים) מהסביבה שלו. חוץ מזה, יש לו עם מי לקשקש ועם מי ללכת לאכול צהריים , וכנראה שזה מרכיב משמעותי בהצלחה של חללי העבודה.

החברות והאנשים המשתמשים בחללי העבודה המשותפים, שלא כמו במשרדים המסורתיים, חולקים את מקום העבודה עם חברות ועובדים אחרים, המשתמשים באותו המקום לצרכיהם. התשלום עבור השימוש במקום ובשירותיו נקבע השימוש שעושה שוכר המקום, אם זה משרד קטן או עמדת עבודה משותפת עם אחרים.

רוב חללי העבודה מאפשרים לשוכרים לבחור בכרטיסייה יומית או בתשלום חודשי, ובדרך כלל, בהתראה של 30 ימים יכול הרוכש להודיע שאיננו ממשיך.

בעולם קיימים כ-12,000 מתחמי עבודה המשרתים כמעט 3 מיליון אנשים. בישראל, על פי ההערכות, פועלים היום כ-250 חללי עבודה משותפים, מעל ל-90 מהם ממוקמים בתל אביב. השטח הכולל של חללים אלו, עומד על פי ההערכות על כ-300 אלף מ"ר פי עשר מהשטח שתפסו חללים אלו לפני שלש שנים.

צמיחה מטורפת - מה הסיבות?

ב-2019, כך על פי גורמים בענף, יוכפל מספר המתחמים ויגיע ל-500.

חללי העבודה נבדלים האחד מהשני בעיקר במיקום, וגם בשירותים שמספקים לשוכרים, אם כי, מדובר בהבדלים לרוב לא משמעותיים מדי.

ישנם חללי עבודה הממוקמים במרכזי הערים וישנם חללי עבודה הממוקמים דווקא בפאתי הערים, שם העלויות נמוכות יותר ולפעמים גם יותר קל ללקוחות להגיע ברכב פרטי.

בתל אביב למשל, מרוכזים מרבית חללי העבודה המשותפים במרכז העיר, אבל ניתן למצוא גם לא מעט מהם בדרום תל אביב ובפלורנטין.

אפשרויות ההשכרה נעות בין עמדת עבודה בודדת במרחב פתוח (אופן ספייס), בו חולקים השוכרים מקום עם שוכרים אחרים לבין משרדים בגדלים משתנים, החל מקובייה קטנטונת שמספיקה לכיסא ושולחן ועד למשרדים גדולים המסוגלים להכיל מספר אנשים ועמדות עבודה.

בנוסף למקום הישיבה, במרחב הפתוח או במשרד, מספק המקום שירותים נוספים כמו אינטרנט אלחוטי, מדפסת, ארונית בחלק מהמקומות וכמובן מטבח מאובזר ומקום לאכול. אגב, כל המקומות מספקים גם ארוחות (קלילות) פעם או פעמיים בשבוע, וברוב המקומות יש גם מסיבונת קטנה (happy Hour) ביום חמישי אחרי הצהריים.

חלק מהמקומות פתוחים 24 שעות, 7 ימים בשבוע. הצוות במקומות האלה נמצא במקום בשעות העבודה המקובלות.

חללי עבודה - כמה זה עולה?

בגדול ניתן להגדיר שלשה סוגים של מקומות שאפשר להשכיר. כיסא בשולחן חם, שולחן אישי, ומשרד. את המשרדים, כאמור, ניתן להשכיר בגדלים שונים.

המחיר הוא פונקציה של המיקום, סוג וגודל השטח המושכר ורמת האבזור והשירותים המוצעים על ידי מפעילי המתחם. אותו המפעיל, על אותו המקום ואותם השרותים הניתנים, ייגבה מחיר שונה בהתאם למיקום הגאוגרפי של המתחם. כך למשל ב-Wework באר שבע, למשל, מקום בכיסא חם במתחם פתוח יעלה כ-600 שקל. ב-Wework שרונה בתל אביב המחיר של כיסא במתחם פתוח הוא 1000 שקל

משרד פרטי יחיד שעולה ב-Wework באר שבע 1600 שקל, יעלה ב-Wework שרונה בתל אביב בין 2,200 ל-2,480 שקל, בהתאם למאפייני המשרד. אבל מדובר במחירים של החברה שנמצאת ברף העליון של המחירים. תוכלו גם למצוא מחירים נמוכים ב-20% במקומות אחרים, לא בטוח שפחות טובים.

כיסא חם בשולחן - בסוג הזה של שכירות לא מוקצה לשוכר מקום מסוים. כל השוכרים בסוג הזה תופסים מקום אקראי ליד שולחן או עמדות שהוקצו מראש לכולם. זוהי גם השכירות הזולה ביותר. מניסיון, כל אחד תופס לו את הפינה שלו והיא הופכת לקבועה פחות או יותר, מצד שני, אף אחד לא מבטיח את זה. המחירים בתל אביב לכיסא חם מתחילים בסביבות ה-400 שקל ומגיעים עד לכ-1200 שקל בחודש.

שולחן אישי - בניגוד לכיסא החם, השולחן האישי שמור לשוכר ומשתמשים אחרים אינם יכולים "לתפוס" לו את המקום. בנוסף למקום קבוע, מאפשר השולחן האישי גם פתרונות אכסון לציוד משרדי או אישי. מחיר שכירות של שולחן קבוע נע בתל אביב בין 900 שקל ל-1900 שקל.

משרד - זהו משרד לכל דבר, שטח מוגדר ומתוחם, שיש בו אפשרות לסגור את הדלת ולעבוד בשקט ובפרטיות. המשרדים נבדלים בגודלם - החל מקוביות קטנות המספיקות לאדם אחד ועד למשרדים גדולים היכולים להכיל בו זמנית מספר עובדים. מחירו של משרד ליחיד בתל אביב נע בין 1500 שקל ל-2800 שקל.

ניתן, כאמור, להשכיר משרדים גדולים יותר. מחיר של משרד המתאים לארבעה/ חמישה אנשים יכול להגיע לכ-4-5 אלף שקל. אבל יש גם במחירים נמוכים יותר משמעותית.

חדר ישיבות - מתחמי עבודה רבים משכירים גם חדרי ישיבות. מחיר השכירות לחדרי ישיבות נקבע לפי שעה בדר"כ. השכרת חדר ישיבות עולה בתל אביב בין 100 ל-350 שקל.

חללי עבודה - השוואת מחירים

ערכנו השוואת מחירים של המקומות הבולטים בתחום - פרטנו את סוג השכירות (אופן ספייס, משרד יחיד, משרד למספר אנשים) ואת המחיר. הנה הנתונים: מתחמי עבודה - השוואת מחירים.

חללי עבודה - איך בוחרים?

* המדריך נכתב על ידי כותבי מערכת האתר הון, מדריכים פיננסיים. המידע והנתונים במאמר אינם מהווים המלצה לרכוש או למכור מניות, קרנות נאמנות וניירות ערך אחרים; וכן אינם תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.

עוד כתבות

איזה מין דור גדל פה? / עיבוד: ג'מיני

איזה מין דור גדל פה? המחקרים שחושפים את השפעות המלחמה על ילדים

מחקרים מהארץ ומהעולם עקבו אחרי ההשלכות של מצב מלחמה מתמשך על מצב הילדים מבחינה נפשית, בריאותית וחברתית ● מפגיעה ביכולות האקדמיות ועד התפתחות הפרעות חרדה וסיכון מוגבר למחלות - הממצאים מדאיגים, אבל לחוקרות שדיברנו איתן יש גם מסרים מעודדים, וכמה המלצות שאפשר ליישם כבר עכשיו

צילומים: רויטרס

המדינה שהעלתה את מחיר הדלק ב־50% בעקבות המלחמה באיראן

סגירת מצר הורמוז כבר מורגשת בעשרות מדינות בעולם • חשיפה: האקר פרץ לשרתי FBI, ושם את ידו על מסמכי אפשטיין • ובנפאל - ראפר בדרך להפוך לראש ממשלה

אולם תצוגה של GEELY / צילום: יח''צ

"פיזור הסיכונים" של יבואני הרכב הישראלים באירופה נושא פירות

מכירות כלי הרכב מצטמצמות בשל המלחמה, אך היבואנים הישראלים מרחיבים במהירות את פעילותם באירופה - מאוסטריה ורומניה ועד יוון ● במקביל מושקים בישראל דגמים חדשים ומעודכנים, לעיתים גם במחירים נמוכים יותר ● השבוע בענף הרכב

יוטב קוסטיקה, מנכ''ל מור קרנות נאמנות / צילום: דוברות מור קרנות נאמנות

נשאר במשפחה: כך ינוהלו מיליארדי הדולרים שיקבלו מייסדי וויז מאקזיט השנה

יוטב, אחיו של אחד ממייסדי וויז ינון קוסטיקה, יעזוב את תפקידו כמנכ"ל משותף במור קרנות נאמנות ויקים Family Office לניהול ההון של ארבעת מייסדי החברה ● הארבעה צפויים לקבל יחד כ־8 מיליארד דולר נטו ממכירת וויז לגוגל ● לצד זאת, קוסטיקה ימשיך לשמש כיועץ לבית ההשקעות

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הערכה: הטלטלה בשוק הנפט עלולה להימשך זמן רב יותר

מחיר הנפט נקבע אתמול מעל 100 דולר, לראשונה מאז 2022 ● נעילה אדומה באירופה ● גולדמן זאקס: הפד יוריד את הריבית רק בספטמבר ● פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן המבוסס על הצריכה הפרטית (PCE)

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מדדי הביטוח והביטחוניות עלו ב-1.4%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.7% ● או.פי.סי השלימה גיוס הון בדרך של הקצאת מניות למשקיעים מסווגים ● אנליסטים: הטלטלה בשוק האנרגיה עלולה להימשך זמן רב יותר מהצפוי ●  גולדמן זאקס: הפד יוריד את הריבית רק בספטמבר ● תסריט 1990 או קריסת 2008? ההיסטוריה רומזת מה יקרה ל-S&P 500 אחרי הזינוק במחירי הנפט

פטריק דרהי / צילום: איל יצהר

רשות התחרות מקשה על דרהי: לא מאשרת את מימון הביניים לערוץ 13

על פי המידע שהגיע לגלובס, רשות התחרות דחתה שנית את בקשת רשת 13 וקבוצת המשקיעים דרהי, אסבאג ופולסון להזרמת מימון ביניים ● הדחייה סוללת את המגעים בין בלווטניק לקבוצת ההייטקיסטים

ירידות חדות בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-3%, מניית איי.סי.אל זינקה ב-7%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.5%, מדד ת"א 90 איבד כ-2% ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק ירדו בחדות גם הם ● המשקיעים עוקבים אחר העלייה המחודשת במחירי הנפט וההתחממות בחזית מול חיזבאללה ● נפט מסוג ברנט נגע שוב ברמת ה-100 דולר לחבית ● וגם: בנק ההשקעות שמעריך - מניית ענקית הענן הזו צפויה להכפיל את שווייה

דירה במרכז הארץ שנפגעה מטיל איראני / צילום: כבאות והצלה לישראל

הדירה ניזוקה, השוכר עזב: מי נושא בעלויות בזמן מלחמה?

המלחמה עלולה לייצר חיכוכים לא פשוטים בין בעלי דירות לדיירים ● עו"ד הדר ארבל מסבירה אם היעדר ממ"ד הוא עילה לעזיבה, כיצד מס רכוש נכנס לתמונה, ומה קורה כשהמדינה היא זו שמורה על פינוי היישוב ● שאלת השעה

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

נחשף בגלובס: ההייטקיסטים יהפכו לבעלי השליטה ברשת 13

קבוצת ההייטקיסטים חתמה על מזכר הבנות ותהפוך לבעלת השליטה בערוץ ● בכך היא עקפה במרוץ את פטריק דרהי ● המהפך נחשף לראשונה בגלובס

ערכת JDAM עם סימונים צהובים ואדומים / צילום: חיל האוויר

החימוש המסתורי של המטוסים הישראליים

תיעוד של מטוסי F-16 של חיל האוויר עם סימונים חריגים על פצצות JDAM מעורר שאלות על שימוש בחימושים בעלי מרכיב תבערה ● במקביל, טכנולוגיה של רפאל משתלבת בנגמ"שים אמריקאים בקוריאה הדרומית, והכטב"מים הזולים של איראן מציבים אתגר חדש לארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתוך קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

"אני יושב בסלון, והטיל בא": הקמפיין של בנק לאומי הוא הזכור ביותר השבוע

מהלך הגיל השלישי של בנק לאומי מתברג גבוה יחסית גם במדד האהדה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר שייכת לחברת המזון אסם, ומיד אחריה מתמקמת חברת התעופה אל על

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

הקאמבק של הדולר? מתחזק בעולם ועולה גם מול השקל

הדולר התחזק מול השקל ב-2% בשישה ימי מסחר ל-3.14 שקלים ● "המטבע הירוק" מתחזק גם מול סל המטבעות העולמי ● אידית מוסקוביץ מנהלת חדרי מסחר בבנק הבינלאומי: "הסיבה העיקרית הינה ההסלמה במלחמת איראן"

תקיפות צה''ל בטהרן / צילום: Reuters, Anadolu via Reuters Connect

אזעקות במרכז ובדרום: טראמפ: "אנחנו נפציץ את איראן חזק בשבוע הקרוב"

במטחים האחרונים רסיסים במספר ערים במרכז ● הרמטכ"ל אייל זמיר הנחה על תגבור כוחות רחב בפיקוד הצפון ● צרפת, איטליה ומדינות נוספות באירופה פנו לאיראן בבקשה לדון במעבר בטוח לספינות שלהן במצר הורמוז ● צבא ארה"ב עדכן כי כל 6 אנשי הצוות שהיו על המטוס שהתרסק בעיראק נהרגו ● הערכה: יידרשו שבועות להפלת המשטר באיראן ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בירידות; מחיר הנפט ננעל במעל 100 דולר, לראשונה זה כארבע שנים

נאסד"ק יורד ב-1.7% ● סוכנות האנרגיה: השיבוש בזרימת הנפט הוא הגדול ביותר אי פעם ● קרן הסל על מניות האנרגיה בשיא של 18 שנה ● שר האנרגיה של ארה״ב, כריס רייט, אמר כי חיל הים האמריקאי עדיין לא מוכןללוות מכליות נפט דרך מצר הורמוז ● מוג'תבא חמינאי אמר שהמצר צריך להישאר סגור כ"כלי לחץ על האויב"

האם אנחנו מתעוררים מאוחר יותר בזמן מלחמה? / צילום: Shutterstock

מתעוררים רק ב-9.00: כך השתנו הרגלי השינה במלחמה

השינה של הישראלים הולכת ומסתבכת בחסות המלחמה ● כדי להבין איך באמת נראה היום שלנו בדקנו את נתוני שיחות הטלפון בסלולר והגלישה ברשת ● וגם: כמה אנחנו צופים בטלוויזיה בתקופה הזו? ● שאלת השעה

אילון מאסק בבית המשפט, לפני כשבוע / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

בזמן שהתמקדנו בלחימה: בחירות בדנמרק, מטען חבלה בניו יורק ודרמות בסיליקון ואלי

כשפה היינו עמוק באיראן, בעולם נגעו גם בדברים אחרים: ממטען שנזרק על ביתו של זוהרן ממדאני ועד הקדמת הבחירות בדנמרק בצל משבר גרינלנד ● אלפי משרות קוצצו בגלל ה־AI ואילון מאסק שוב התייצב בבית המשפט ● גלובס מרכז את מה שפספסנו כשישבנו במרחב המוגן

פרוייקט דובנוב 4 / צילום: הדמיה סטודיו 84

האדריכל אבנר ישר רכש חצי קומה בפרויקט דובנוב 4 ב-38 מיליון שקל

אבנר ישר, אדריכל פרויקט דובנוב 4 רכש יחד עם אישתו עדי דירת חצי קומה בפרויקט, כך מדווחת חברת ישראל קנדה ● היקף הפרויקט כ-2 מיליארד שקל, והוא צפוי להסתיים בעוד כ-4 שנים

זיו אדלר לירן וקסברגר / צילום: אלן שיבר, תמונה פרטית

האנשים שבחרו במקצוע שבו כולם שונאים אותם: "בשנה הראשונה זה שובר 90%"

בשביל שכר רחוק מלהיות נחשק וסיכוי אפסי למילה טובה, שופטי הכדורגל עולים לדשא מדי שבת וסופגים מטחי קללות ובוז מהיציעים ● שופטי העבר ובכירי האיגוד, לירן וקסברגר וזיו אדלר, פותחים הכל בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי": האדרנלין של "בית החרושת לקבלת החלטות", הטעויות שרודפות אותם בלילה והמחיר שמשלמות המשפחות ● מה מנצח את ההיגיון? "זה חיידק, מי שלא שם לא מבין"

כותרות העיתונים בעולם

שבת אצל הרמטכ"ל זמיר, כדורסל עם מנהיג סוריה: הגנרל שמנהל את המלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: במערב מנסים להבין איך אפשר לאבטח את מיצרי הורמוז, המפקד הבכיר שמנהל את מבצע ארה"ב נגד איראן, ואיך נראית כוורת השליטה באיראן • כותרות העיתונים בעולם