גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נוקד ואלטשולר שחם לא חסינות: הנפילות של קרנות הגידור הישראליות בשנה החלשה מאז משבר 2008

דצמבר האדום החזיר את ענף הגידור בישראל למספרים שלא נראו כבר עשור ● קרן נץ של אלטשולר סגרה את 2018 עם תשואה של מינוס 22%, ונוקד של ורמוס וברכה איבדה 19.5% ● מנגד רשמה קרן קוליברי תשואה חיובית של 11.8%, ואילו טריו ורידינג נותרו יציבות

בורסת ניו יורק / צילום: רויטרס
בורסת ניו יורק / צילום: רויטרס

שנת 2018 הייתה שלילית עבור רוב קרנות הגידור הישראליות, עבור חלקן אפילו שלילית במיוחד. על פי הערכות בשוק לאורך השנה כולה רשמו הקרנות בממוצע תשואה של מינוס 4.9%, ובכך היא הפכה לשנה השלילית השלישית בלבד ב-12 השנים האחרונות, לאחר שש שנים חיוביות ברציפות, ולשנה החלשה ביותר מאז 2008, שנת המשבר הגדול. לתמונה העגומה הזאת תרם במידה רבה חודש דצמבר, שבו הגיעה התשואה החודשית הממוצעת לשפל של מינוס 3.5%.

התשואות של שוק קרנות הגידור בישראל

על פי נתוני אתר צור גלבוע, העוקב אחר תעשיית הגידור המקומית ומפרסם מדד לקרנות הישראליות, ייתכן שדצמבר 2018 היה החודש החלש של הענף מאז אוקטובר 2008, שיא המשבר הכלכלי, אז נרשמה תשואה שלילית של 7.9%. באוגוסט 2011 נרשמה תשואה שלילית דומה לזו של החודש שעבר, המוערכת במינוס 3.3%. מגמה זו באה כעת על רקע מציאות דומה הן במדד ת"א 35 והן במדד S&P500: על פי נתונים שחשפנו ב"גלובס" השבוע, תשואת החסר שאפיינה את רוב הקרנות ב-2018 לעומת מדדי הייחוס נבעה משלושת הרבעונים הראשונים של השנה, כאשר בדצמבר הן דווקא עקפו בממוצע את המדדים.

נתונים נוספים שהגיעו כעת לידינו מעידים כי שלושה גופים קטנים יחסית יכולים לסמן את 2018 כשנה עבורם, או לפחות לא רעה: קוליברי, טריו ורידינג, ובנוסף נראה שגם יסעור של אלטשולר שחם נמצאת בטריטוריה חיובית. מנגד, נץ של אלטשולר שחם ונוקד גלובל מצטרפות לגיא פאנד, ספרה Small Cap וטוליפ, שסיכמו את השנה עם תשואות שליליות בשיעור דו ספרתי.

אלטשולר שעולה, אלשטולר שצונחת

מהנתונים עולה כי קרן קוליברי, שבהובלת ערן מרדכי ואבישי קלימי, הייתה מהמצטיינות בשוק בשנה החולפת כשסגרה את השנה עם תשואה חיובית חזקה מאוד של קרוב ל-12%. גם בדצמבר הקרן הייתה חיובית, עם תשואה חודשית של 1.5%. מאז הקמתה ביוני 2016 ועד היום רשמה קוליברי תשואה שנתית ממוצעת של 22.1%.

חמש קרנות גידור ישראליות שבלטו ב-2018

עוד גוף שהציג שנה טובה ביחס לענף ולמדדי הייחוס, אם כי לא חיובית, הוא קרן טריו שבניהול עמית כהן ורועי בן נבט. טריו סיכמה את 2018 עם תשואה שלילית של מינוס 0.2% בלבד, ועברה לטריטוריה שלילית רק בגלל דצמבר האדום, שבו הציגה תשואה של מינוס 1.2%. טריו פועלת כקרן גידור מאז ינואר 2010, ובתקופה זו היא מציגה תשואה ממוצעת של 12% לשנה. לפני כן, במשך כשנה וחצי, ניהלה הקרן רק נוסטרו של עצמה, ובשקלול כל שנות פעילותה רשמה תשואה שנתית ממוצעת של 12.2%.

קרן הגידור רידינג קפיטל שבהובלת צחי אברהם סיכמה את 2018 עם תשואה שלילית של מינוס 1.1%, הטובה יותר מתשואת מדד הייחוס שלה. גם היא עברה לטריטוריה שלילית בדצמבר, שבו רשמה תשואה של מינוס 6.3%. לפני כן, בין ינואר לנובמבר, רשמה הקרן תשואה מצטברת של 5.5%. בראייה ארוכת טווח, מאז תחילת 2013 ועד סוף השנה שעברה, רשמה הקרן תשואה שנתית ממוצעת של 14.9%. קוליברי, טריו וגם רידינג משוות את עצמן למול מדד ת"א 125, והן מכות אותו לאורך זמן.

מול שלושת הגופים הללו יש גם כמה קרנות שממש ירצו לשכוח את 2018. בראשן ניתן למצוא את נוקד גלובל, שבבעלות נוקד של רועי ורמוס, שלומי ברכה, שי יצחקי, אילן רוקח ורונן גרשון, וכן את קרן נץ של אלטשולר שחם.

ממסמכי נוקד גלובל עולה כי הייתה לה שנה חלשה מאוד, עם תשואה דולרית שלילית של מינוס 19.5% (בשקלים הירידה שלה מסתכמת בכ-10%). שלא כמו נוקד אקוויטי ונוקד אופרטיוניטי הגדולות ממנה, שלא הציגו תוצאות חלשות ביחס לענף. נוקד גלובל הינה קרן צעירה מאוד, שהחלה את דרכה רק בשלהי 2017, כך ש-2018 משפיעה מאוד על התשואות שלה מהקמתה. הקרן משקיעה במניות קטנות בחו"ל, שספגו פגיעה ניכרת בשנה שעברה.

עוד קרן שאכזבה השנה היא נץ שמנוהלת על ידי איציק טרגן, בעבר ממנהלי הנוסטרו של אלטשולר שחם. הקרן רשמה בדצמבר לבדו תשואה של מינוס 6%, שהובילה אותה להפסד של 22% בכל 2018, וזאת לאחר שרשמה תשואה מצטברת חיובית של יותר מ-82% בתקופה שבין אוגוסט 2015 לסוף 2017. עם זאת, מאז הוקמה הקרן ועד סוף נובמבר 2018, היא רשמה תשואה שנתית ממוצעת נאה בשיעור של כ-11%. ככל הידוע קרן יסעור, שהוקמה ב-2017 ומנוהלת על ידי אלטשולר שחם, אהרון נבון וסער וינטראוב, דווקא סיימה את 2018 עם תשואה חיובית.

רוב הירידות: בשיעור חד-ספרתי

רוב קרנות הגידור הישראליות יכולות רק לקנא בקרן הזרה דפנה, שמנוהלת בלוס אנג'לס ושמשווקת בישראל על ידי סייבל, שגם נתוניה הגיעו לידינו. הקרן, שפעילה מאז 1999, סגרה את 2018 עם תשואה חיובית של 7.99%. דפנה מתמקדת בביומד ובחברות בתחום הרפואי.

מוקדם יותר השבוע פרסמנו כי על פי הדיווח של קרן גלבוע, שהיא קרן של קרנות גידור, "2018 היא היחידה ב-11 השנים האחרונות של ביצועי חסר במדדי קרנות הגידור בהשוואה למדדי המניות המובילים בתקופה של שוק יורד, במגוון אסטרטגיות שונות - מניות ואג"ח (בארץ ובחו"ל), מקרנות אלגו ועד קרנות אשר מבוססות על ניתוח מעמיק של חברות". עוד כתבו בגלבוע כי "ב-2018 הירידה הייתה גורפת, עם מספר מועט של קרנות ששמרו על יציבות עם תשואה לחיובית קטנה או סביב האפס" וש"רוב הקרנות ירדו בין 3% ל-9% ומספר קרנות נוספות אשר ירדו בין 9% ל-27%".

בגלבוע מעריכים עוד כי יש בישראל כ-150 קרנות גידור, כשהם נסמכים על התוצאות של 65 קרנות גידור מקומיות (ובהן הגדולות בשוק) על מנת להציג את התשואה הממוצעת לשוק כולו. במקביל מציגים בגלבוע תשואות של שתי קרנות גידור שמשקיעות ישירות בכ-20 קרנות גידור אחרות: גלבוע וגלבוע סלקט, שרשמו ב-2018 תשואות שליליות של מינוס 7.9% ומינוס 6.1%, בהתאמה.

עוד נחשף כי ספרה גלובל הלת'קייר, ספרהNIS (בישראל), ספרה Small Ca וספרה אסטרטגיות אג"ח רשמו תשואות שנתיות של מינוס 2.5%, מינוס 4.2% מינוס 16.9% ומינוס 6.1% בהתאמה. שתי קרנות אחרות של נוקד, נוקד אופרטיוניטיס ונוקד אקוויטי, רשמו בשנה שעברה תשואות שליליות של מינוס 6.6% ומינוס 3.7%. לצדן, אלפא וליו 1 ואלפא אופרטיוניטיס רשמו ב-2018 תשואות שליליות של מינוס 6.6% ומינוס 8.2%, כשברוש, טוליפ וגיא פאנד רשמו תשואות שליליות של מינוס 2.3%, מינוס 11.6% ומינוס 27.3%, בהתאמה. למול כל אלה, קרן ION קרן לונג שורט במניות הציגה תשואה חיובית ובולטת לטובה של 4.1%. 

נוקד על פז: "ניתן להגדיל את הדיבידנדים"

הדיווח למשקיעים שפרסמה נוקד מתייחס בין היתר למאבק שהתרחש בשנה החולפת בחברת פז. מאבק זה, על צביון דירקטוריון הקבוצה שכבר אין בה גרעין שליטה, ריכז עניין רב בשוק ההון, ונוקד לקחה בו חלק מרכזי. בגוף ההשקעה מעריכים כי, בנוסף להרחבת הדירקטוריון בפז, "ניתן לפעול לחלוקת דיבידנד חד-פעמי לצד הכרזה על מדיניות דיבידנד שוטפת גבוהה יותר (כיום 75%), שיביאו לשיפור משמעותי בתשואה להון של החברה".

בחודשים האחרונים התגלע מאבק על השליטה דה-פקטו בפז, שלפני כשנתיים יצאה משליטתו של צדיק בינו, ובשיאו פרש מתפקידו יו"ר החברה הקודם, יצחק עזר, תוך הטחת ביקורת על התנהלותה. מנכ"ל החברה יונה פוגל, יחד עם המוסדיים, הוביל הליך בחירת שלושה דירקטורים חדשים, כשבלחץ בעלי מניות מוסדיים הוחלט שהדירקטוריון יורחב לעשרה חברים מתשעה כיום. לכשייבחר הדירקטור העשירי בחברה, יבחר הדירקטוריון את היו"ר הבא. המאבקים הללו מתרחשים אגב אקטיביזם מוסדי בפז, שכולל גם את נוקד.

עוד אומרים בנוקד ביחס לפז: "אנו מעריכים כי בחברה פוטנציאל שווי רב, שניתן להשיג באמצעות תהליכי התייעלות בכלל מגזרי הפעילות ובאמצעות פיצול ו/או גילוי על נכסים אשר אינם מתומחרים להערכתנו במלואם במחיר המניה, בהם נכסי הנדל"ן של החברה וכן פעילות הזיקוק הנמצאת בשורה אחת עם הפעילות הקמעונאית היציבה והחזקה שלה. אלו משפיעים על המכפיל הראוי לפעילות הליבה של פז נפט. נקיטת המהלכים הנדרשים על ידי הדירקטוריון וההנהלה יובילו, להערכתנו, להצפת ערך משמעותית במניית החברה, כל זאת ברמת סיכון נמוכה יחסית".

"שיכון ובינוי היא הר נכסים שמחכה למנהיג, סיכוי טוב שתטוס השנה"

קרן רידינג שלחה בשבוע שעבר את הדיווח שלה למשקיעים, שבו היא כותבת כי "רעיונות ההשקעה הנוכחיים זולים יותר בהשוואה לשנתיים הקודמות, ו(אנחנו) מקווים שנוכל להציג תוצאות טובות יותר אבסולוטית ב-2019". מנהלה, צחי אברהם, הוסיף כי "התנודתיות שחזרה אלינו בחודשים האחרונים אמורה להיות ברכה עבורנו בטווח הארוך, אם נדע לנצל אותה נכון".

בהסתכלות פרטנית אברהם כתב למשקיעים כי "אנחנו אוהבים לקנות חברות 'שיצאו מהאופנה'. רובן לא אהובות מסיבה מסוימת, שגם אם היא נכונה היא 'שוטפת' את המחיר בעזרת הפחד, בצורה כזו שהופכת את החברה לאטרקטיבית". הוא ממשיך ומפרט כי "2018 הרגישה כמקרה פרטי של השקעה בחברות לא אהובות, וברובה חשנו כאילו אנחנו אוספים אסירים לבית עונשין דמיוני. יש באמתחתנו פרשת שוחד באפריקה (שיכון ובינוי), חשש להטרדה מינית (פוקס), אי עמידה בדיווח לרשויות האמריקאיות (בנק הפועלים) ועוד".

אברהם כותב עוד כי "כאשר ההנהלה הבכירה והבעלים (לשעבר) של שיכון ובינויצועדים לחקירות במשטרה, מלווים בכותרות בעיתונים, הפתרון הקל עבור רוב המשקיעים הוא למכור את המניה ולהימנע מהסיפור. אך עבורנו, כאשר השוק מוחק 60 שנה של רווחיות בשיכון ובינוי ארצות חוץ (חברת הבת) וקופת מזומנים של 1.2 מיליארד שקל, זו נקודת כניסה מפתה". לדבריו, שיכון ובינוי היא "הר של נכסים שמחכה למנהיג. יש סיכוי טוב שהחברה הסופר מסובכת הזו עשויה 'לטוס' בשנת 2019, אם רק תעשה שורה של צעדים רציונליים (...) זו החברה היחידה שאנחנו מכירים בבורסה המקומית שדרך תהליכים פנימיים יכולה להכפיל את שוויה ויותר".

רידינג רואה בהתנהלות שיכון ובינוי בתקופה האחרונה סיבה לאופטימיות: "אנחנו מזהים תהליכים נכונים עם החלפת הבעלות בחברה, כמו הכוונה למכור את האחזקה באיי.די.או, רצון לתת פירוט טוב יותר למשקיעים בדוח השנתי לגבי שלל הנכסים המניבים אודותיהם יש היום מידע חלקי בלבד, וייתכן שאף מכירה או הכנסת שותף לפרויקט האנרגיה הירוקה שהשוק הנוכחי לא מתמחר נכונה (...) נזכיר ששיכון ובינוי היא חברה חריגה שבאופן היסטורי אינה מבצעת שערוכים לנכסים שבבעלותה, והתוצאה היא מאזן מעוות".

על מניות הבנקים, שרידינג מחזיקה לדבריה בשיעור ניכר החל מסוף 2015, מעיר אברהם: "כל הסקטור רשם עליות חדות בשנים האחרונות. רוב הזמן, ההשקעות המרכזיות שלנו היו בבנק לאומי והבינלאומי שרשמו עליות פנטסטיות על רקע קומבינציה של קיצוץ הוצאות וצמיחה באשראי, וזאת בתקופה שהריבית האפסית עדיין לא תורמת למרווח האשראי (דרמטי)".

עם זאת, אברהם משנה את הצמד המוביל שלו להשקעה בבנקים, כשרידינג המירה לאחרונה את ההחזקה במניות לאומי במניות בנק הפועלים, וכן החליפה את ההחזקה במניות הבינלאומי במניות החברה האם פיבי. לגבי העדפת מניות הפועלים על אלה של המתחרה הגדולה הוא אומר: "אמנם בנק לאומי הציג יתרונות על הפועלים בתקופה האחרונה, אבל בסופו של דבר בנק הפועלים ובנק לאומי הם תאומים זהים (...) הפחד של השוק מהקנס הצפוי מארה"ב גרם לשוני לא סביר בתמחור בין הבנקים". את המעבר ממניות הבינלאומי לפיבי הוא מנמק בכך ש"בעלת השליטה בבינלאומי היא למעשה חברת צינור של העברת דיבידנדים לבעלי המניות שנסחרת בדיסקאונט, ולכן במקום תשואת דיבידנד נוכחית של 4.8% בבינלאומי אנחנו צפויים לקבל 5.3% במחיר הנוכחי, בזמן שהבנק ממשיך להשתפר". 

אילו עוד מניות מעניינות את רידינג? סאפיינס, ש"אחרי שנתיים מבוזבזות צפויה להפתיע לטובה", אבגול, פלרם, ופוקס, שהיא "המנצחת בתחרות הישרדות בקניון עונת 2018-9", כאשר "חוסר הדיפרנציאציה בין חברות הריטייל גורם לכך שלמרות שפוקס מצליחה להציג תוצאות מרשימות, השוק מסרב לתמחר את הנתונים בשלב הנוכחי".

עוד כתבות

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

שאלות ותשובות: איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

תקיפה באיראן: ישראל הרשמית שותקת - אין שינוי בהנחיות לעורף

מוקדם יותר: פגיעה ישירה בגליל העליון, לא היו נפגעים • לראשונה אחרי שבועיים: אזעקות הופעלו באשקלון, שיגור אחד נפל בשטח פתוח • ארה"ב הטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • עדכונים בולטים 

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים