גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פיטורים בסלקום? ניר שטרן מאיים לשלוח הביתה 250 עובדים

מדובר בעד 5% ממצבת העובדים ● המנכ"ל ניר שטרן: "במהלך החודשיים האחרונים קיימנו דיאלוג עם יו"ר הוועד בניסיון כן למציאת פתרונות כדי להימנע מפיטורי עובדים; לא הגענו להסכמות לגבי תוכנית התייעלות שלא תכלול פיטורים" ● סלקום לא דיווחה למשקיעים על הפיטורים, מה שמעלה את הסברה כי מדובר במנוף לחץ על הוועד לקצץ ברווחה ● יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הודיע כי בכוונתו להודיע על סכסוך עבודה ● יו"ר הוועד: "250 עובדים לא ישלמו על פאשלות של הנהלה"

מנכ"ל סלקום, ניר שטרן / צילום: תמר מצפי
מנכ"ל סלקום, ניר שטרן / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל סלקום, ניר שטרן, הודיע היום (ב') על כוונת החברה לפטר 250 עובדים, כ-5% מכוח-האדם. ההודעה של סלקום  באה לאחר שבחודשים האחרונים לא הצליחו ההנהלה והעובדים להגיע להבנות על הצמצומים הדרושים. החברה לא הוציאה דיווח למשקיעים, ונראה כי ההחלטה לא סופית אל תלויה בהסכמות של הוועד לצמצם ברווחת העובדים על מנת לחסוך בעלויות. יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הודיע כי בכוונתו להודיע על סכסוך עבודה בסלקום.

במכתב ששלח לעובדים, הוא מודיע להם כך: "כידוע לכם, אנו פועלים בשוק הסלולר בסביבת תחרות מוגברת. ברבעון השני לשנת 2018 דיווחנו על הפסד של 37 מיליון שקל. גם תוצאות הרבעון השלישי של 2018, משקפות מגמה של המשך השחיקה ורווחיות אפסית. לאור המשך התחרות הגבוהה הצפויה בשנת 2019, והרגולציה המכבידה צמצמנו בחודשים האחרונים, כמעט לחלוטין, הוצאות בחברה שאינן מוגדרות כהכרחיות. לצערי למרות המאמצים שכולנו משקיעים וכל המהלכים שאנו מבצעים, עלינו לבצע מהלכי התייעלות נוספים".

"במהלך החודשיים האחרונים קיימנו דיאלוג עם יו"ר הוועד בניסיון כן ואמיתי למציאת פתרונות כדי להימנע מפיטורי עובדים, וזאת כחלק מצעדים בלתי נמנעים להתמודדות טובה יותר עם הסביבה העסקית המשתנה. לצערי, לא הגענו להסכמות לגבי תוכנית התייעלות שלא תכלול פיטורי עובדים. משלא הגענו להסכמות עם יו"ר הוועד, לא נותרה בידי ברירה אלא לפעול בהתאם למנגנון הקבוע בהסכם הקיבוצי ולהודיע על תוכנית התייעלות לקיצוץ כ-5% ממצבת כוח-האדם בחברה".

"כמנכ"ל החברה שרואה את התמונה כולה, לנגד עיני עומדת בראש ובראשונה טובת החברה. עליי מוטלת החובה וגם האחריות לדאוג לפרנסתם של אלפי העובדים המועסקים בחברה. אני עדיין חושב כי עלינו לעשות הכל על מנת להימנע מפיטורי עובדים. עלינו להרים כל אבן ולבחון כל דרך לצמצם הוצאות, לפני שאנו נוקטים במהלך חריג כזה. צמצום כוח-אדם צריך להיות המוצא האחרון בלבד. בארבע השנים האחרונות ועל אף סביבת התחרות המוגברת בכל תחומי הפעילות של קבוצת סלקום, נהנו עובדי הקבוצה מתקציבי שכר ורווחה גדולים בהתאם להסכם הקיבוצי".

"כך, בין השנים 2015-2018, שולמו לעובדים, בין היתר: מעל 80 מיליון שקל במצטבר עבור עדכון שכר ב-3% מדי שנה בממוצע (כ-13% בפרק זמן של 4 שנים, אל מול סביבת אינפלציה הקרובה ל-0), כ-60 מיליון שקל לתקציב הרווחה המשותף לפעילויות רווחה (מתוכם מעל 23 מיליון שקל לתקציב נופשי חברה, מעל 6 מיליון שקל למסיבות פורים, ומעל 4 מיליון שקל לאירועי ספורט). כ-60 מיליון שקל לתקציבים מהפרק הכלכלי בהסכם הקיבוצי (זכאות והגדלת הפרשות לקרן השתלמות, הגדלת הכיסוי הפנסיוני, בדיקות רפואיות, השתתפות בגני ילדים וקייטנות, ביגוד)".

"חשוב לי להדגיש כי כל עוד מצב החברה איפשר זאת, יכולנו לצאת לנופשים וליהנות מתקציבי רווחה מוגדלים, אבל כולנו מבינים שהזמנים השתנו, ולצערי מה שיכולנו להרשות לעצמנו בעבר, איננו יכולים עוד לאפשר היום. אני מאמין וכולכם וודאי תסכימו איתי, שבעת הנוכחית אפשר וצריך לנהוג אחרת. אני מודיע לכם כאן כי החלטתי ששכרי ושכר חברי ההנהלה יופחת בצורה משמעותית".

"לפני שאפילו עובד אחד מאבד את מקום עבודתו, אפשר וצריך לצמצם חלק מתקציבי הרווחה הגדולים. לפני שאפילו עובד אחד מאבד את מקום עבודתו, אפשר וצריך לוותר על עדכוני השכר בתקופה הקרובה. זה הדבר המתבקש והראוי לפני שמפטרים עובדים וכך הייתי מעדיף שננהג. ההנהלה והוועד שותפים לרצון להימנע מפיטורי עובדים, אך לצערי אנו חלוקים בנוגע לשאלה איזה תקציבים יש לעצור השנה. אני מבהיר כי בכוונתי להמשיך לקיים דיאלוג פתוח עם יו"ר הוועד במטרה להגיע לפתרון מוסכם שגם ידאג לרווחת עובדי החברה, גם ייתן מענה לצורך לבצע התייעלות בחברה ומעל הכל ימנע פיטורי עובדים".

"יו"ר הוועד משקיעה מאמצים רבים בניסיון למציאת פתרונות, הן בשיחות מולי והן באפיקים אחרים ועל כך הערכתי הרבה. אני משוכנע שבאחריות משותפת נצליח למצוא את הדרך הנכונה ולהגיע להבנות לטובת החברה. ועד העובדים כגוף אחראי וכמייצגם של העובדים, מבין יחד איתנו את החשיבות שבשמירה על קבוצת סלקום כחברה מצליחה. אני יכול להבטיחכם כי אני פועל כל העת וללא לאות לשמר את מעמדה של סלקום כקבוצת תקשורת מובילה אך לא פחות חשוב מכך, לכך שסלקום תהיה מקום עבודה מתגמל וראוי לאמון ולמאמץ של כולכם. זו לא עת קלה לכולנו, אך אני בטוח שנצא ממנה חזקים ומחוזקים. אמשיך לעדכן אתכם בהתפתחויות בעניין זה בימים הקרובים".

בהמשך לפרסומים על כוונת הנהלת סלקום לפטר עובדים, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הודיע לפני זמן קצר כי בכוונתו להודיע על סכסוך עבודה בחברה והוסיף כי הוא מצר על התנהגות המנכ"ל, ניר שטרן. "התנהלות זו, והאופן החד-צדדי שבו נוקטת ההנהלה, מערערים את יחסי האמון שנבנו בין הצדדים בשנים האחרונות וגוררים את החברה למשבר עמוק. על אף ניסיונותיהם הרבים של יו"ר ועד העובדים מיה יניב ושל יו"ר איגוד הסלולר, האינטרנט וההיי-טק יקי חלוצי, לחתור למציאת פתרון הולם ומוסכם למען העובדים ועתיד החברה, ההנהלה ממשיכה לפעול בהיעדר תום לב קיצוני, תוך פגיעה חמורה במרקם יחסי העבודה בסלקום".

ניסנקורן הוסיף כי "ההסתדרות מגבה באופן מלא את הוועד ותפעל בכל האמצעים שעומדים לרשותה על מנת להגן על מעמדם ועל ביטחונם התעסוקתי של העובדים". 

"250 עובדים לא ישלמו על פאשלות של הנהלה"

יו"ר ועד עובדי סלקום, מיה יניב, מסרה: "מנכ"ל סלקום הצטרף היום למקהלת הפייק ניוז והחליט להפיץ לעובדים מכתב שקרי ורווי בספינים.

"בחודשיים האחרונים מתנהלים דיונים קדחתניים מול מנכ"ל החברה, במהלכם הצעתי חלופות רבות, איכותיות ורלוונטיות, בהן אנחנו העובדים נסייע לחברה ברגעים הקשים. חלופות קשות ואמיצות שבאו מתוך אחריות גדולה לבית שלנו. מנכ"ל החברה דחה את כל החלופות שהנחתי על על הסף. 

"אף אחת מהחלופות של הועד לא כוללת התייעלות באנשים. כל אחת מהחלופות שהצענו שומרות עלינו תוך מתן סיוע קריטי ונדיב לתזרים החברה, כולל הצעה להמרת תוספת השכר לשנת 2019 באופציות עבור העובדים ובמקביל מינוי משקיף מטעם העובדים בדריקטוריון, קיצוץ ברווחת העובדים וקיצוץ בשכר הבכירים והדירקטורים".

עוד אומרת יניב כי "זה מדהים שמנכ"ל החברה רוצה לפגוע ולפטר מאות עובדים, אבל חלילה לא חושב לקצץ באופן משמעותי בשכר ההנהלה בכירה. אני לא אתן להנהלה חסרת אחריות לנסות ולנגוס בזכויות שלנו שוב, במיוחד כאשר נחתם הסכם קיבוצי חדש בחברה רק לפני מספר חודשים. לא נאפשר לאף מנכ"ל לאיים במהלכי התייעלות ופיטורים של עובדים מקצועיים ומנוסים על-מנת לכסות על המחדלים והכשלים שלו בניהול החברה. 250 עובדים לא ישלמו על פאשלות של הנהלה!"

עוד כתבות

גיל שי / צילום: עומר הכהן

בגיל 14 הוא כבר כתב קוד. היום הוא אחרי שני אקזיטים ומנהל מאות מיליוני דולרים

"בכיתה ד' עברנו לברוקלין. אבא חשב שיהיה שם טוב יותר כלכלית, אבל נאבק לשרוד במכירת מקלטי רדיו בדוכנים. גרנו בשכונה לא טובה. גנבו ממני כסף באיומי סכין וקראו לי 'יהודי מלוכלך' בבית הספר" ● שיחה קצרה עם גיל שי, שותף-מנהל בקרן מירון קפיטל

אחרי טעויות חמורות בדיווח: BBC יבחן מחדש את הסיקור על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: חיזבאללה מסרב להתפרק מנשקו והחזית עם לבנון מתחממת, האנטישמיות בבריטניה נמצאת ברמות שיא, ב-BBC צפויים לבחון מחדש את הסיקור על ישראל אחרי דוח שקבע שהיו טעויות חמורות בדיווח על המלחמה, ושגריר ארה"ב בישראל בראיון לוול סטריט ג'ורנל על החיים בירושלים ● כותרות העיתונים בעולם

עופר זיו, מנכ''ל ויתניה הפורש / צילום: דורון סהר

אחרי 16 שנה: מנכ"ל ויתניה עופר זיו עוזב את תפקידו. זה המחליף שלו

עופר זיו יסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הנדל"ן ויתניה בסוף מרץ 2026, ובמקומו ייכנס לתפקיד יריב בר-דעה, ששימש בתפקידו האחרון כסמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי בגב-ים ● מטעם ויתניה לא צוינה הסיבה לסיום כהונתו של זיו כמנכ"ל

חנות של ליאור עדיקה / צילום: איל יצהר

"חוק ליאור עדיקה" מגיע להצבעה סופית. איך ייראו הכללים החדשים?

בימים הקרובים תכריע הכנסת האם להחריג רשתות פארם קטנות ובינוניות מהרגולציה הכבדה של חוק המזון ● אבל לצד השאיפה לעודד תחרות מול סופר פארם ו-Be, ישנם לחצים של לוביסטים וחשש מפגיעה בשקיפות המחירים ● גלובס עושה סדר בתיקון שעשוי לשנות את הרגלי הקנייה שלכם

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

שר הכלכלה החליט: הגבלה על יבוא אלומיניום. האם האוצר יטיל וטו?

החלטת השר ברקת מגיעה בעקבות תלונות בתעשייה המקומית על יבוא זול מדי שמציף את השוק המקומי ● בענף הבנייה עלולים לסבול מעליות מחירים, וסוכני מכס מתלוננים על פער בין ההנחיות הרשמיות לבין המימוש בפועל ● האם שר האוצר סמוטריץ' יבטל את המהלך, כפי שעשה עם הקנאביס הרפואי?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

רשף תגייס 550 מיליון שקל ממוסדיים, חצי מהכסף יזרום לקופת ארית

אחרh שנסוגה מכוונתה להנפיק את החברה הבת, יצרנית המרעומים ארית בדרך להשלים גיוס פרטי לפי שווי נמוך יותר של 3.75 מיליארד שקל ● היקף הגיוס עשוי לגדול ל-900 מיליון שקל

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

רגע אחרי שהממשלה אישרה את עסקת הענק למצרים - ניו-מד רוצה לתת למנכ"ל עוד 8 מיליון שקל

המחזיקה הגדולה במאגר לוויתן, ניו-מד אנרג'י של קבוצת דלק, רוצה להעניק למנכ"ל החברה יוסי אבו אופציות בהיקף של 8.1 מיליון שקל, כשהמנה הראשונה היא כבר "בתוך הכסף" ● כזכור, ניו-מד כבר ביצעה "אובר-רולינג" פעמיים בשנים האחרונות כדי לאשר לאבו תגמול למרות התנגדות אסיפת בעלי המניות

פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: יוסי כהן, נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

המס החדש על הבנקים מתקרב לחקיקה, אבל גם באוצר לא בטוחים ביתרונות

הצוות הבין־משרדי שהקים שר האוצר בצלאל סמוטריץ' המליץ בדוח הסופי שלו להטיל מיסוי דיפרנציאלי על רווחים חריגים ● בצמרת האוצר חלוקים בין המנכ"ל וסגנו שמקדמים את מהלך המיסוי, לבין אגף התקציבים ובנק ישראל שטוענים כי מדובר בצעד בכיוון הלא נכון

נקבע למועד אחר? / צילום: Shutterstock

הבוס שלך כבר לא פנוי בשבילך

אמזון רוצה צוותים גדולים יותר. בנק אוף אמריקה משטח את ההיררכיה ● אמריקה התאגידית מצמצמת שכבות של מנהלים, ועולם העבודה משתנה באופן דרמטי

משקיע מודאג בבורסת ניו־יורק, האם הבועה בדרך? / צילום: Shutterstock

ההשוואות המטרידות בין טירוף הבינה המלאכותית לבין בועת הדוט־קום

אנליסטים שוריים מתכחשים לאפשרות שמתפתחת כיום בועת AI בדומה לבועת הדוט־קום בשנות ה־90 ● הדמיון אכן קיים, ובדיוק כמו אז - משקיעים מקווים כי הטכנולוגיה החדשה תספק צמיחה ורווחים גבוהים מהרגיל ● ובכל זאת, יש גם כמה הבדלים מהותיים

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

החשמונאים לא שמעו על פך שמן שהספיק לשמונה ימים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

מניית אינטרקיור נפלה על רקע קריסת בזלת, שחייבת לה 27 מיליון שקל

קבוצת החברות בזלת, שהייתה מפעל העיבוד והאריזה של אינטרקיור וגם רכשה ממנה חומרי גלם, נכנסה לאחרונה להקפאת הליכים, והיא חייבת לה 27 מיליון שקל ● מלבד עצם החוב שלא ברור מה יעלה בגורלו, אינטרקיור תצטרך כעת למצוא ספק אחר בתחום האריזה ● ומה קרה לשאר מניות הקנאביס בבורסה בת"א?

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

האיש הראשון בעולם ששוויו חצה את רף ה-700 מיליארד דולר

ההון של מאסק קפץ לאחר שבימים האחרונים הפך בית המשפט העליון בדלאוור פסיקה קודמת והשיב לו חבילת תגמול הונית מבוססת אופציות בשווי כ־139 מיליארד דולר שאושרה ב־2018 ● במקביל - רק השנה אושרה לו חבילת שכר נוספת שעשויה להגיע לטריליון דולר

מוניות בדרכים / צילום: Shutterstock

האם כניסת אובר לישראל מצדיקה פיצוי של 4 מיליארד שקל?

במשרד התחבורה בוחנים פיצוי בהיקף 4 מיליארד שקל לנהגי המוניות בשל קידום הכנסת חברות שיתופיות בינלאומיות לשוק ● מדובר בסכום גבוה יותר בהשוואה למהלכים דומים

מה צפוי למשכירי הדירות / צילום: Shutterstock

משכירים דירה? מה צריך לדעת על חובת הדיווח על שכירות

התוכנית של משרד האוצר להקים רשם שכירויות ולחייב את כל משכירי הדירות במדינה לדווח על כך, חזרה שוב לטיוטת חוק ההסדרים ● איך זה יעבוד, ועל מי זה יחול? ● גלובס עושה סדר

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

המשקיעים הזרים נוהרים לבורסה, ואלו המניות האהובות עליהם – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הביטקוין רחוק בעשרות אחוזים מהשיא, אך זה קרה כבר 7 פעמים בעשור האחרון ● גופי ההשקעות הזרים הזרימו מתחילת השנה מעל 2.3 מיליארד דולר לשוק המניות בת"א ● 2025 מסתמנת בתור השנה של חברות הביטוח ● רוב מומחי ההשקעות בוול סטריט צופים ש-2026 תהיה חיובית ● וגם: מה יעשה בנק ישראל לאור התחזקות השקל?

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

"בשביל מה לקנות דירה ולקבל 2.5% אם אפשר לקבל 4% רק על דיבידנדים בבורסה?"

תשכחו מהמרוץ לדירה: בצל הצפי להמשך ירידת מחירים וריבית, משקיעים רבים נוטשים את שוק הנדל"ן, ורבים מהם מצאו מפלט בשוק ההון, שהציג השנה תשואות חסרות תקדים ● בשוק מסבירים: "מי שהשקיע במניות עשה תשואה של עשרות אחוזים השנה, בזמן שמי שרכש דירה רואה כבר 8 חודשים ברצף ירידות מחירים"

רופי תורפ. כל קו עלילה מטופל באופן אמין / צילום: ליינה אמברון

"מרגו צריכה כסף": כמה חופש באמת נשאר לאישה כשהגוף הופך למטבע

הרומן "מרגו צריכה כסף" מאת רופי תורפ שואל בחדות ובהומור מה מותר ומה אסור לאישה לעשות עם הגוף שלה ● במרכז העלילה אם חד־הורית צעירה שמוצאת חבל הצלה כלכלי במכירת תמונות עירום ב"אונליפאנס" ● ה"רעים" אינם גברים בודדים אלא הממסד הרפובליקאי האמריקאי - ואם נרצה, גם אמריקה של טראמפ

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

הרצליה היא שיאנית השכר הממוצע. ומי אחריה ברשימה?

עפ"י דוח השכר של ביטוח לאומי, השכר הממוצע בישראל עמד על 15,098 שקל לחודש במחצית הראשונה של 2025 ● הדוח מספק תמונה שונה מזו של הלמ"ס, שם הסכום עמד על 14 אלף שקל ● 9% מהשכירים בישראל מועסקים ביותר ממשרה אחת, וזו סיבה משמעותית לפער

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

רוחות מלחמה: הפרויקט שאיראן בחרה להתמקד בו בשיקום

משפחות "מועצת אוקטובר" פתחו בקמפיין נגד ועדת החקירה הפוליטית שמקימה הממשלה לאירועי ה-7 באוקטובר, על רקע הדיון שיתקיים מחר על המנדט שלה ● בצה"ל נערכים להרחבת המערכה בלבנון: "חשבון פתוח עם חיזבאללה" ● דיווח: זוהו "תנועות יוצאות דופן" של יחידות צבאיות במשמרות המהפכה ● צה"ל השלים את פירוז הרצועה בתחומי הקו הצהוב ● מנהיגי ישראל, יוון וקפריסין יתכנסו מחר בירושלים במטרה לחזק ברית אסטרטגית מול טורקיה ● עדכונים שוטפים