גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פיטורים בסלקום? ניר שטרן מאיים לשלוח הביתה 250 עובדים

מדובר בעד 5% ממצבת העובדים ● המנכ"ל ניר שטרן: "במהלך החודשיים האחרונים קיימנו דיאלוג עם יו"ר הוועד בניסיון כן למציאת פתרונות כדי להימנע מפיטורי עובדים; לא הגענו להסכמות לגבי תוכנית התייעלות שלא תכלול פיטורים" ● סלקום לא דיווחה למשקיעים על הפיטורים, מה שמעלה את הסברה כי מדובר במנוף לחץ על הוועד לקצץ ברווחה ● יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הודיע כי בכוונתו להודיע על סכסוך עבודה ● יו"ר הוועד: "250 עובדים לא ישלמו על פאשלות של הנהלה"

מנכ"ל סלקום, ניר שטרן / צילום: תמר מצפי
מנכ"ל סלקום, ניר שטרן / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל סלקום, ניר שטרן, הודיע היום (ב') על כוונת החברה לפטר 250 עובדים, כ-5% מכוח-האדם. ההודעה של סלקום  באה לאחר שבחודשים האחרונים לא הצליחו ההנהלה והעובדים להגיע להבנות על הצמצומים הדרושים. החברה לא הוציאה דיווח למשקיעים, ונראה כי ההחלטה לא סופית אל תלויה בהסכמות של הוועד לצמצם ברווחת העובדים על מנת לחסוך בעלויות. יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הודיע כי בכוונתו להודיע על סכסוך עבודה בסלקום.

במכתב ששלח לעובדים, הוא מודיע להם כך: "כידוע לכם, אנו פועלים בשוק הסלולר בסביבת תחרות מוגברת. ברבעון השני לשנת 2018 דיווחנו על הפסד של 37 מיליון שקל. גם תוצאות הרבעון השלישי של 2018, משקפות מגמה של המשך השחיקה ורווחיות אפסית. לאור המשך התחרות הגבוהה הצפויה בשנת 2019, והרגולציה המכבידה צמצמנו בחודשים האחרונים, כמעט לחלוטין, הוצאות בחברה שאינן מוגדרות כהכרחיות. לצערי למרות המאמצים שכולנו משקיעים וכל המהלכים שאנו מבצעים, עלינו לבצע מהלכי התייעלות נוספים".

"במהלך החודשיים האחרונים קיימנו דיאלוג עם יו"ר הוועד בניסיון כן ואמיתי למציאת פתרונות כדי להימנע מפיטורי עובדים, וזאת כחלק מצעדים בלתי נמנעים להתמודדות טובה יותר עם הסביבה העסקית המשתנה. לצערי, לא הגענו להסכמות לגבי תוכנית התייעלות שלא תכלול פיטורי עובדים. משלא הגענו להסכמות עם יו"ר הוועד, לא נותרה בידי ברירה אלא לפעול בהתאם למנגנון הקבוע בהסכם הקיבוצי ולהודיע על תוכנית התייעלות לקיצוץ כ-5% ממצבת כוח-האדם בחברה".

"כמנכ"ל החברה שרואה את התמונה כולה, לנגד עיני עומדת בראש ובראשונה טובת החברה. עליי מוטלת החובה וגם האחריות לדאוג לפרנסתם של אלפי העובדים המועסקים בחברה. אני עדיין חושב כי עלינו לעשות הכל על מנת להימנע מפיטורי עובדים. עלינו להרים כל אבן ולבחון כל דרך לצמצם הוצאות, לפני שאנו נוקטים במהלך חריג כזה. צמצום כוח-אדם צריך להיות המוצא האחרון בלבד. בארבע השנים האחרונות ועל אף סביבת התחרות המוגברת בכל תחומי הפעילות של קבוצת סלקום, נהנו עובדי הקבוצה מתקציבי שכר ורווחה גדולים בהתאם להסכם הקיבוצי".

"כך, בין השנים 2015-2018, שולמו לעובדים, בין היתר: מעל 80 מיליון שקל במצטבר עבור עדכון שכר ב-3% מדי שנה בממוצע (כ-13% בפרק זמן של 4 שנים, אל מול סביבת אינפלציה הקרובה ל-0), כ-60 מיליון שקל לתקציב הרווחה המשותף לפעילויות רווחה (מתוכם מעל 23 מיליון שקל לתקציב נופשי חברה, מעל 6 מיליון שקל למסיבות פורים, ומעל 4 מיליון שקל לאירועי ספורט). כ-60 מיליון שקל לתקציבים מהפרק הכלכלי בהסכם הקיבוצי (זכאות והגדלת הפרשות לקרן השתלמות, הגדלת הכיסוי הפנסיוני, בדיקות רפואיות, השתתפות בגני ילדים וקייטנות, ביגוד)".

"חשוב לי להדגיש כי כל עוד מצב החברה איפשר זאת, יכולנו לצאת לנופשים וליהנות מתקציבי רווחה מוגדלים, אבל כולנו מבינים שהזמנים השתנו, ולצערי מה שיכולנו להרשות לעצמנו בעבר, איננו יכולים עוד לאפשר היום. אני מאמין וכולכם וודאי תסכימו איתי, שבעת הנוכחית אפשר וצריך לנהוג אחרת. אני מודיע לכם כאן כי החלטתי ששכרי ושכר חברי ההנהלה יופחת בצורה משמעותית".

"לפני שאפילו עובד אחד מאבד את מקום עבודתו, אפשר וצריך לצמצם חלק מתקציבי הרווחה הגדולים. לפני שאפילו עובד אחד מאבד את מקום עבודתו, אפשר וצריך לוותר על עדכוני השכר בתקופה הקרובה. זה הדבר המתבקש והראוי לפני שמפטרים עובדים וכך הייתי מעדיף שננהג. ההנהלה והוועד שותפים לרצון להימנע מפיטורי עובדים, אך לצערי אנו חלוקים בנוגע לשאלה איזה תקציבים יש לעצור השנה. אני מבהיר כי בכוונתי להמשיך לקיים דיאלוג פתוח עם יו"ר הוועד במטרה להגיע לפתרון מוסכם שגם ידאג לרווחת עובדי החברה, גם ייתן מענה לצורך לבצע התייעלות בחברה ומעל הכל ימנע פיטורי עובדים".

"יו"ר הוועד משקיעה מאמצים רבים בניסיון למציאת פתרונות, הן בשיחות מולי והן באפיקים אחרים ועל כך הערכתי הרבה. אני משוכנע שבאחריות משותפת נצליח למצוא את הדרך הנכונה ולהגיע להבנות לטובת החברה. ועד העובדים כגוף אחראי וכמייצגם של העובדים, מבין יחד איתנו את החשיבות שבשמירה על קבוצת סלקום כחברה מצליחה. אני יכול להבטיחכם כי אני פועל כל העת וללא לאות לשמר את מעמדה של סלקום כקבוצת תקשורת מובילה אך לא פחות חשוב מכך, לכך שסלקום תהיה מקום עבודה מתגמל וראוי לאמון ולמאמץ של כולכם. זו לא עת קלה לכולנו, אך אני בטוח שנצא ממנה חזקים ומחוזקים. אמשיך לעדכן אתכם בהתפתחויות בעניין זה בימים הקרובים".

בהמשך לפרסומים על כוונת הנהלת סלקום לפטר עובדים, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הודיע לפני זמן קצר כי בכוונתו להודיע על סכסוך עבודה בחברה והוסיף כי הוא מצר על התנהגות המנכ"ל, ניר שטרן. "התנהלות זו, והאופן החד-צדדי שבו נוקטת ההנהלה, מערערים את יחסי האמון שנבנו בין הצדדים בשנים האחרונות וגוררים את החברה למשבר עמוק. על אף ניסיונותיהם הרבים של יו"ר ועד העובדים מיה יניב ושל יו"ר איגוד הסלולר, האינטרנט וההיי-טק יקי חלוצי, לחתור למציאת פתרון הולם ומוסכם למען העובדים ועתיד החברה, ההנהלה ממשיכה לפעול בהיעדר תום לב קיצוני, תוך פגיעה חמורה במרקם יחסי העבודה בסלקום".

ניסנקורן הוסיף כי "ההסתדרות מגבה באופן מלא את הוועד ותפעל בכל האמצעים שעומדים לרשותה על מנת להגן על מעמדם ועל ביטחונם התעסוקתי של העובדים". 

"250 עובדים לא ישלמו על פאשלות של הנהלה"

יו"ר ועד עובדי סלקום, מיה יניב, מסרה: "מנכ"ל סלקום הצטרף היום למקהלת הפייק ניוז והחליט להפיץ לעובדים מכתב שקרי ורווי בספינים.

"בחודשיים האחרונים מתנהלים דיונים קדחתניים מול מנכ"ל החברה, במהלכם הצעתי חלופות רבות, איכותיות ורלוונטיות, בהן אנחנו העובדים נסייע לחברה ברגעים הקשים. חלופות קשות ואמיצות שבאו מתוך אחריות גדולה לבית שלנו. מנכ"ל החברה דחה את כל החלופות שהנחתי על על הסף. 

"אף אחת מהחלופות של הועד לא כוללת התייעלות באנשים. כל אחת מהחלופות שהצענו שומרות עלינו תוך מתן סיוע קריטי ונדיב לתזרים החברה, כולל הצעה להמרת תוספת השכר לשנת 2019 באופציות עבור העובדים ובמקביל מינוי משקיף מטעם העובדים בדריקטוריון, קיצוץ ברווחת העובדים וקיצוץ בשכר הבכירים והדירקטורים".

עוד אומרת יניב כי "זה מדהים שמנכ"ל החברה רוצה לפגוע ולפטר מאות עובדים, אבל חלילה לא חושב לקצץ באופן משמעותי בשכר ההנהלה בכירה. אני לא אתן להנהלה חסרת אחריות לנסות ולנגוס בזכויות שלנו שוב, במיוחד כאשר נחתם הסכם קיבוצי חדש בחברה רק לפני מספר חודשים. לא נאפשר לאף מנכ"ל לאיים במהלכי התייעלות ופיטורים של עובדים מקצועיים ומנוסים על-מנת לכסות על המחדלים והכשלים שלו בניהול החברה. 250 עובדים לא ישלמו על פאשלות של הנהלה!"

עוד כתבות

עבודות על כבל תת־ימי בחוף זיילנד שבהולנד / צילום: Shutterstock

הבטחה על הנייר: למה נעצרו מיזמי הענק לחיבור ישראל לעולם דרך כבלי תקשורת

שלושה פרויקטים של כבלי תקשורת תת־ימיים תוכננו בשנתיים האחרונות לעבור בישראל ומשם לחצי האי ערב ומזרחה - ובכך, לייצר גשר של זרימת מידע בין אירופה לסעודיה ומדינות המפרץ ● אולם, בעקבות המלחמה, במקביל לאתגרים בירוקרטיים - המהלכים הוקפאו

פרויקט חלוציות של אנלייט / צילום: אנלייט

מהגדולים בישראל: מתקן אגירת אנרגיה ייפתח בעוטף עזה

המתקן, שצפוי להיפתח בסמוך למושב אוהד, יכלול תחנת משנה שתיקרא על שם סרן יפתח יעבץ ז"ל ● איגוד השיווק הישראלי ערך לראשונה תחרות אימפקט חברתי, מי זכה? ● וזה המינוי החדש לסגנית נשיא קרן ההון־סיכון Cyberstarts ● אירועים ומינויים

טראמפ מחזיר את מלחמת הסחר / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הוועידה בדאבוס יוצאת לדרך, וכולם מדברים על נושא אחד - השליטה בגרינלנד

דונלד טראמפ מזהה "הזדמנות היסטורית" לרכוש את גרינלנד, כאשר אירופה תלויה באנרגיה אמריקאית ובמטריית ההגנה שלה ● האם אירופה תגיב בחריפות, וכיצד ההתחממות הגלובלית קשורה לנחישות של ארה"ב ● אלה השאלות המרכזיות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

הנשיא טראמפ במסיבת עיתונאים: נראה שאנחנו יודעים איפה נמצא רן גואילי

צרפת ובריטניה מסרבות להצטרף ל"מועצת השלום" של טראמפ, ובמערב חוששים: גם פוטין הוזמן ● דיווח: מנהיגי חמאס נערכים לעזוב את רצועת עזה עם המעבר לשלב ב' של הפסקת האש; טורקיה תהיה בין המדינות שיקבלו אותם ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני נתניהו וכ"ץ על מחסור חמור בלוחמים ועל השלכותיו המיידיות על כשירות צה"ל ● דיווח: מועצת זכויות האדם של האו"ם תכנס בקרוב ישיבת חירום בנושא איראן ● דיווחים שוטפים

הסוד של קרן הגידור המצטיינת / אילוסטרציה: Shutterstock

הסוד של שיאנית התשואה בענף הצומח של קרנות הגידור בנאמנות

קרנות הגידור בנאמנות צומחות במהירות, והגרסה העממית של המוצר המתוחכם לעשירים מנהלות כבר קרוב ל־4 מיליארד שקל ● הקרן המצטיינת, הראל מולטי־סטרטג'י, הניבה תשואה של 78% בשנה החולפת ● אולם ממוצע התשואות הענפי פיגר הרחק מאחורי מדד ת"א 125

מגדלי ב.ס.ר שרונה / צילום: באדיבות בסר

היטל ההשבחה של בסר שרונה יופחת בעקבות תיקון דרכי החישוב

לאחר דרישת היטל של 127 מיליון שקל על תוספת זכויות הבנייה בפרויקט המגדלים במתחם שרונה, ועדת הערר המחוזית קבעה כי נפלו פגמים בשומת ההשבחה – והורתה לשמאי המכריע לערוך חישוב מחודש הצפוי להביא להפחתת ההיטל

ריקי בש / צילום: כפיר סיון

יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה: כך תבחרו את הסקטורים המנצחים לשנה החדשה

ריקי בש, ראש ענף ייעוץ השקעות בבנק לאומי, מדגישה כי ב־2026 חשוב עוד יותר פיזור גלובלי ● היא ממעיטה בחשיבות הבחירות בישראל ובארה"ב להתנהגות השווקים בטווח הארוך, ומציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך ● ואילו סקטורים מצדיקים בחינה

צילום: Shutterstock

עיר מעל האיילון: התוכניות להקמת מתחמי התחבורה החדשים של גוש דן

התוכנית להקמת שבעה מרכזי תחבורה לאורך תוואי המטרו עולה שלב עם אישור התוכניות למחלפי השלום וההגנה ● הפרויקטים ישלבו מוקדי תחבורה ציבורית עם שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

ביהמ"ש המחוזי: ארנון בר-דוד יוכל לחזור להסתדרות בתוך שבועיים

המחוזי קיצר את הרחקתו של יו"ר ההסתדרות בר-דוד מהארגון ל-60 יום, שייספרו החל מתחילת דצמבר, וזאת בניגוד להחלטת בימ"ש השלום להרחיקו ל-90 יום ● השופט דרור ארד-איילון ציין כי דרישת המשטרה להרחיק את בר-דוד מ"גופי ההסתדרות" היא עמומה מדי, וחלק על קביעת בימ"ש השלום כי חזרתו לתפקיד מהווה "סכנה לביטחון הציבור"

צוות Deep33 / צילום: אוהד קב

100 מיליון דולר: גיוס ראשון לקרן הדיפ-טק הישראלית אמריקאית

קרן ההון סיכון Deep33 Ventures השלימה סגירה ראשונה של 100 מיליון דולר, ולפי חברי הקרן צפויה להגיע ליעד של 150 מיליון ברבעון הראשון של 2026 ● הקרן, שהוקמה לאחרונה בישראל ובארה"ב, תפעל ותתמקד בטכנולוגיות שמוגדרות קריטיות לתשתיות

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"איום על היציבות": בנק ישראל נגד ענף ההשקעות הצומח. ואיך הגיב צבי סטפק?

בדיון סוער בוועדת הכספים נציג בנק ישראל הביע חשש מהסיכון בפעילות הקרנות ● בבתי ההשקעות תקפו: "כשהטיעון נשלף בנושא כל כך איזוטרי, איך נתייחס בפעם הבאה לאיום בנק ישראל?" ● בינתיים, ענף שמנהל מיליארדים נותר תלוי באוויר ומחכה להסדרה

מדד ת''א שובר שיא חדש / צילום: Shutterstock

הנקודה ה־4,000: מדדי ת"א חוצים רף היסטורי. האם זו בשורה טובה?

בתוך ימים מדד ת"א 125 וגם מדד ת"א 90 שברו שיא עגול חדש כשהגיעו ל־4,000 נקודות, וגם מדד ת"א 35 נמצא במרחק נגיעה מהשיא הזה ● ההיסטוריה מלמדת שהזמן שלוקח לחצות 1,000 נקודות הולך ומתקצר עם השנים, אבל בדרך לשם על המשקיעים לחצות רף פסיכולוגי ולעתים גם משבר

סם סמית' (רקסהאם) חוגג לאחר שהבקיע גול מול קבוצת צ'רלטון אתלטיק / צילום: ap, Jon Super

התייקרות חבילות הספורט של צ'רלטון מגיעה גם ל-yes

yes מצטרפת להוט ולפרטנר שהעלו אף הן את מחירי חבילות הספורט של צ'רלטון, וגובה את הסכום הגבוה ביותר לחבילה זו – כ-100 שקל בחודש

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

לאחר ירידות חדות בוול סטריט, הזהב שובר שיאים ובורסות אסיה במגמה מעורבת

אמש המסחר בוול סטריט ננעל בירידות חדות בעקבות איומי המכסים המחודשים של טראמפ נגד מדינות אירופה, שהציתו מחדש את החשש מ"מלחמת סחר" גלובלית, ולמגמת ה- "Sell America" ● הבוקר בורסות אסיה נסחרות במגמה מעורבת ● החוזים העתידיים נסחרים בעליות קלות ● מחיר הזהב קופץ במעל 2% 

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

הטרנד שמסעיר את עולם הקוד ומפיל את מניות חברות התוכנה

חברת ה־AI אנתרופיק שחררה לאחרונה את העוזר הדיגיטלי האוטונומי החדש שלה ● המהלך עורר חשש בקרב חברות התוכנה, שמניותיהן ירדו לאחר ההכרזה ●​ לדעת מומחים, הדבר עשוי לסמן על שינוי בדפוסי העבודה שאנו מכירים, אך מצביעים על שורת סיכונים הגלומים בו

רשות המסים / צילום: איל יצהר

חשד: מכרו 8 דירות ב-11 מיליון שקל - וחמקו ממסי שבח ורכישה

מוכרי ורוכשי מקרקעין חשודים בדיווח כוזב על מכירת 4 דירות בבניין בתמורה לכ-6 מיליון שקל - כאשר בפועל נמכרו 8 דירות בשווי של כ-11 מיליון שקל ● עפ"י החשד, המוכרים התחמקו מתשלום מס שבח בסכום כולל של כ-1.9 מיליון שקל, והרוכשים התחמקו מתשלום מס רכישה של 400 אלף שקל

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק. ומה לגבי ישראל?

מדד ראסל 2000, הכולל את מניות השורה השנייה בארה"ב, רושם את פתיחת השנה הטובה ביותר שלו מאז 2021, ובשוק מאמינים שהראלי יימשך ● האם גם בת"א המניות הקטנות יתפסו את קדמת הבמה? "מי שאופטימי על ישראל זה מדד טוב להיחשף אליו"

מירה מוראטי / צילום: ap, Barbara Ortutey

גל העזיבות מסטארט־אפ הבינה המלאכותית של מירה מוראטי; בכירים חוזרים ל־OpenAI

כ-5% מעובדי Thinking Machines Lab, שהקימה סמנכ"לית הטכנולוגיה לשעבר של OpenAI, הודיעו על עזיבה ● לפי דיווח של דה אינפורמיישן, החברה שואפת להשלים סבב גיוס לפי שווי של כ־50 מיליארד דולר, אך העזיבות עשויות להקשות על מימושו

קניות ב-AI - התמונה נוצרה באמצעות ג'מיני

לא יודעים להחליט מה לקנות? זה הצ'אט שיפתור לכם את הבעיה

רכישת פריטים ישירות מתוך צ'אט בינה מלאכותית וחוויות תשלום חלקות, לצד גניבת זהויות עוד לפני ביצוע העסקה - אלה המגמות שיובילו את תחום התשלומים ב-2026, לפי דוח חדש של חברת Visa ● וגם: לראשונה, מחצית מכלל תשלומי הצרכנים בעולם לא יהיו במזומן

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בתי המשפט כבר מתחילים להטמיע את התיקון להלכת אפרופים

בתוך שבוע ניתנו שני פסקי דין ברוח התיקון להלכת אפרופים, הקובע כי ברירת המחדל בחוזים עסקיים היא כי הם יפורשו לפי לשונם ● באחד מהם נקבע כי "ללשון החוזה שמורה בכורה בהליך הפרשני"