גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך יהפכו בתי החולים של אסותא לאתרי ניסוי של קרן הון סיכון חדשה

הקרן תשקיע בחברות בשלבים מאוחרים של פיתוח ● מנהלי הקרן בפועל יהיו המשקיעים ד"ר אשר שמולביץ' ומישל חביב ● מנכ"ל אסותא: "המטרה היא לתמוך בחברות שאמורות להתחיל להיכנס לשוק וחסרים להן מזומנים" ● לצד פעילות הקרן, אסותא מציעה לשמש אתר לפיילוטים גם של חברות ענק, וכבר יש מגעים מתקדמים בינה למדטרוניק

ארי שמיס / צילום: יונתן בלום
ארי שמיס / צילום: יונתן בלום

מרפאות אסותא, רשת בתי החולים הפרטית שנמצאת בבעלות מכבי שירותי בריאות (95%), יוזמת קרן הון סיכון להשקעה במכשור רפואי בשלבים מאוחרים של פיתוח (לפני אישור רגולטורי או מיד אחריו) וברפואה דיגיטלית, כך נודע ל"גלובס". לקרן יקראו אסותא Assuta Life sciences Ventures - Alive. הסגירה הראשונה של הקרן אמורה להתבצע ברבעון הקרוב. מתוך סכום של 50 מיליון דולר המיועדים לסגירה הראשונה, גויסו 37 מיליון דולר. עד הקיץ הכוונה היא לסגור את כל הקרן, בהיקף של 150 מיליון דולר.

מי שינהלו את הקרן בפועל הם המשקיעים ד"ר אשר שמולביץ' ומישל חביב. הם יהיו בעלי חברת הניהול של הקרן וישקיעו בה מהונם. שמולביץ' הוא ממייסדי חברת Labcoat שנמכרה ב-100 מיליון דולר לבוסטון סיינטיפיק, וכן מבעלי חברת הקנאביס תראפיקס, שמכירתה ב-48 מיליון דולר לחברה קנדית בוטלה לאחרונה. חביב היה מנהל ההשקעות בקרן אגייט המזוהה עם דני נווה, וכן שותף בניהול ההשקעות בישראל של המיליארדר וינסנט צ'ינגוויז. בקרן החדשה הוא למעשה ממשיך את עיסוקו בהשקעות בחברות מכשור רפואי בשלבים מאוחרים - תחום שהצליח בו באגייט.

לצד שמולביץ' וחביב, ישקיעו בקרן וינסנט צ'ינגוויז עצמו (20 מיליון דולר), ואסותא ומכבי (10 מיליון דולר יחד). 

אסותא לא תהיה בעלת מניות בחברת הניהול של הקרן, אולם היא תשקיע בה הון ותהיה זכאית ל-30% מהכנסותיה. החשיבות של השתתפות אסותא בקרן היא האפשרות של הרשת לשמש זירת בחינה של טכנולוגיות חדשות, באופן שעשוי להציף את הערך הכלכלי שלהן וכך להעלות את ערך החברות.

אסותא מפעילה בתי חולים פרטיים בתל אביב, בראשון לציון, בחיפה ובבאר שבע, בית חולים ציבורי באשדוד וכן כמה קליניקות פרטיות בתל אביב, באשדוד וברעננה. יו"ר הרשת הוא פרופ' שוקי שמר והמנכ"ל הוא פרופ' ארי שמיס. שמר היה בעבר מנכ"ל משרד הבריאות ומנכ"ל מכבי. שמיס ניהל בעבר את בית החולים תל השומר.

כפי שנחשף ב"גלובס" ביולי האחרון, הכנסות אסותא ב-2016 עמדו על 1.5 מיליארד שקל. כ-40% מההכנסות היו מטיפול במבוטחי מכבי והיתר הכנסות פרטיות. ב-2016, השנה האחרונה לגביה יש נתונים, הרוויחה הרשת 400 מיליון דולר. הרווחים הללו אינם מגיעים למכבי אלא נשארים בתוך אסותא לצורך המשך פיתוח, ואכן רשת בתי החולים רכשה, הביאה לארץ ואף פיתחה טכנולוגיות ייחודיות משלה בשנים האחרונות.

2,000 קולונוסקופיות בעשרה ימים

"הקרן היא אחד היסודות של תוכנית חדשנות בת שנה וחצי ברשת אסותא", אומר שמיס בשיחה עם "גלובס". "המטרה שלנו היא לתמוך בחברות ישראליות באזור סבב גיוס B או אחריו, שאמורות להתחיל להיכנס לשוק, ובדיוק בתקופה הזאת חסרים להן מזומנים.

"אסותא יכולה לתמוך בחברות בשלב הזה, לערוך להן פיילוט לאחר שהמוצר קיבל אישור שיווק, ובאמצעות הפיילוט הזה גם להעלות את ערך החברה וגם להאיץ את הקצב שבו טכנולוגיות חדשות וטובות מגיעות אל החולים שלנו שזקוקים להן".

שמיס נותן כדוגמה חברה שפיתחה מערכת המבצעת קולונוסקופייה ללא צורך בריקון המעי מראש. "הם עמדו לקבל אישור שיווק, ופתאום דרשו מהם עוד ניסוי, שבמסגרתו הם היו צריכים לעשות עוד 2,000 קולונוסקופיות. בבית חולים ציבורי אמרו להם שיידרשו לכך 6-9 חודשים, אבל אנחנו עושים 2,000 קולונוסקופיות בעשרה ימים.

"הצורך הזה עלה אצלם עוד לפני שהייתה הקרן, אז אמרתי להם - אני אעשה לכם את הפיילוט אבל אני רוצה זכויות בחברה. זו דוגמה ליכולת שקיימת באסותא. אנחנו יכולים למנוע מטכנולוגיות איכותיות ללכת לאיבוד".

אסותא מציעה למעשה להיות אתר הבדיקה של חברות שרק נכנסות לשוק - שלב שנחשב "עמק המוות" של לא מעט חברות מכשור רפואי ישראליות. רבות מהן לא מצליחות לייצר זרם הכנסות יציב בהשקה הראשונה. המוצר עדיין לא בשל מספיק, או שהמודל העסקי לא מתאים לשוק, או שהשירות וההכשרה לא מספיק טובים. לאחר מכן הן לא מצליחות לגייס הון להשקה שנייה, משופרת.

האם אתה מוכן שהחברות הללו יעברו את שלב ההתבגרות אצלך?

"קודם כול, אנחנו לא מחויבים לאפשר לכל חברה שהקרן משקיעה בה לעשות אצלנו פיילוט, אף שזו בהחלט הכוונה. כמו כן, אנחנו הרי מחליטים באילו חברות להשקיע, ולא נשקיע בחברות שהטכנולוגיה שלהן תייקר את הטיפול או תאריך אותו באופן משמעותי. נבחר רק חברות שכבר בשלב הפיילוט המוצרים שלהן מועילים לנו".

חברה מצליחה כמו מזור רובוטיקה אמרה שנדרשו עשרות ניתוחים פר בית חולים עד שהטכנולוגיה שלה הפכה מעול על הרופא ליתרון.

"זה נכון שככל שמשתמשים בטכנולוגיה יותר, כך הרופא הופך מיומן יותר בשימוש בה והיא מוטמעת טוב יותר בשגרת בית החולים, אבל כיום לדעתי אין דרך לגרום לבית חולים כלשהו לקחת על עצמו פיילוט לטכנולוגיה שיכולה להאריך או לייקר טיפול, וגם אני לא אבחר בה. קרנות ארלי סטייג' אולי ישקיעו בה, כי הן לא יידעו בדיוק כיצד הטכנולוגיה הזאת תשתלב בבית החולים ולא תוכל לבצע את ההערכה הזאת. לכן בקרן שלנו, הרופאים ומנהלי בית החולים הם יועצים ואני מנהל ועדת ההשקעות".

החברות שהקרן תשקיע בהן גם ייהנו משירותי שכירות של משרדים במגדל אסותא, הנגיש לבית החולים ולרופאים שיישבו בוועדות המייעצות של החברות ויעריכו את הניסויים. "אנחנו מארחים את החברות הללו, אבל לא כמאיץ או חממה, כי אלה חברות בשלות".

לדברי שמיס, מרכזי המצוינות של אסותא הם כירורגיה, סרטן (בעיקר שד ופרוסטטה) ופוריות, ובעיקר בתחומים האלה הרשת תחפש טכנולוגיות לקרן ולשיתופי פעולה, אף שלקרן יש מנדט לפעול בכל תחום. חברות שאינן מתאימות לקרן יכולות להציע לרשת בתי החולים שיתוף פעולה שבמסגרתו יוצע פיילוט תמורת מניות בחברה (אך ללא השקעה כספית). לאסותא כבר יש שת"פ כזה עם חברות מתחום המידע הרפואי ומתחום הגנת הסייבר.

מגעים עם מדטרוניק

נוסף על פעילות הקרן, אסותא מציעה את שירותיה כאתר פיילוט גם לחברות שהיא אינה משקיעה בהן, ובהן חברות ענק. רק לפני כמה שבועות סיפר מנכ"ל מדטרוניק, עומר ישראק, בראיון למוסף G של "גלובס" שהוא מתכנן להשתמש במערכת הבריאות הישראלית כמעין אתר בדיקה לטכנולוגיות של החברה. היום אומר שמיס שמדטרוניק כבר נמצאת במגעים עם אסותא במטרה ליישם את הגישה הזאת בחמש טכנולוגיות חדשות שפיתחה החברה. הפיילוט אמור לבחון את הטכנולוגיות עצמן וגם לפתח מול אסותא ומכבי מודל חדש שבו התשלום של הקופה למדטרוניק יהיה מבוסס הצלחה.

"אנחנו מציעים להם להיות עבורם מעבדת ענק, המשלבת בין בית החולים עצמו לקהילה, ובודקת לא רק כיצד המוצר משתלב בטיפול רפואי אמיתי, אלא גם את הערך הכלכלי שלה", אומר שמיס. "גם השותפים הפוטנציאליים וגם המשקיעים הפוטנציאליים שלנו ממש מתרגשים מהרעיון הזה".

בין השותפים המתרגשים נמצאת גם רשת בתי החולים קריליון שבמדינת וירג'יניה בארה"ב, שבינה לבין אסותא יש קשר רב שנים. "הם נלהבים לראות כיצד היישום של הגישה הזאת נעשה אצלנו ואז ליישם אותה אצלם, וגם להטמיע אצלם את הטכנולוגיות שכבר הוכיחו את עצמן אצלנו".

רעב לסיפורים חדשים

שמיס עצמו העדיף שלא להחזיק בקרן מניות באופן ישיר. לדבריו, אסותא, על אף היותה רשת בתי חולים פרטית, הולכת ונתפסת כגוף ציבורי ברפואה הישראלית. "אנחנו חצי ציבוריים משום שכמחצית מן השירותים שאנחנו נותנים הם בעבור טופסי 17 ולא משולמים ישירות על ידי המטופל", הוא אומר. מדובר בתהליך שחל אחרי שנכנס לתוקף ב-2016 החוק שנועד להסיט פעילות משירותי בריאות פרטיים לרפואה הציבורית, על ידי כך שמבוטחים פרטיים, במקום לקבל החזר מהביטוחים הפרטיים והמשלימים עבור רפואה פרטית, יוכלו ללכת דרך הקופה לרופא בהסדר. אסותא הציעה לספק את שירותי ה"רופא בהסדר" הללו לקופות וכך נולד השילוב פרטי-ציבורי. זו הסיבה שבעלות ישירה על מניות בחברות נראתה לשמיס פחות מתאימה לחברה.

השוק מתאים עכשיו לגיוס של קרן הון סיכון חדשה?

"זו תקופה לא טריוויאלית, המצב אפילו הולך ומחמיר, אבל אני כן מזהה אצל בתי ההשקעות רעב מסוים לסיפורים חדשים ומקוריים שמביאים ערך. לנו יש אולי חיסרון שאנחנו מקימים קרן בפעם הראשונה, אך בשל כך גייסנו את אשר ואת מישל, ששניהם משקיעים סדרתיים".

יש דמיון בין הקרן שלכם לבין הקרן המשותפת של שיבא וטריוונצ'רס?

"הדמיון הוא שותפות בין בית חולים לגורם מקצועי בתחום קרנות הון הסיכון, לשם הקמת קרן ייעודית המקושרת לבית החולים הזה, ואני מקווה שיהיו עוד המון מיזמים כאלה לכל בתי החולים בארץ, כי שיתוף פעולה כזה הוא מבורך. בכך נגמר הדמיון. הקרן שלהם היא להשקעה בשלבים מוקדמים יותר ולטכנולוגיות שיוצאות מהמחקר שלהם, ויש להם מרכזי מחקר מהטובים בארץ ואולי בעולם. המודל הזה מתאים להם, ושלנו יותר נכון עבורנו". 

עוד כתבות

בורסת טוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אסיה; גוגל טסה במסחר המאוחר

ניקיי מטפס ב-1.1%, מדד שנחאי מוסיף לערכו 0.8%, מדד שנזן מתחזק ב-1.5%, הנג סנג קופץ ב-2.1% ומדד קוספי מתקדם ב-1.2% ● גם החוזים העתידיים על מדדי ארה"ב נסחרים בעליות ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?