גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירי, הצתה וטענות לאיחור במסירת דירות: מה קורה בפרויקט "פיבקו על הים" בחיפה

רוכשי דירות בפרויקט אותו יוזמת חברה בשליטת בעלי חברת רנואר, מעלים טענות קשות על איחור במסירת הדירות ● אירועים בעלי נופך פלילי באתר הבנייה, רק מוסיפים לסימני השאלה סביב התנהלות הפרויקט

פיבקו על הים
פיבקו על הים

לפני כשבועיים התעוררו רוכשי דירות בפרויקט היוקרתי 'פיבקו על הים' בחיפה לבשורות קודרות. לפי רסיסי המידע שהגיעו לאוזניהם, המבואה של אחד הבניינים שנבנים כיום בפרויקט נשרפה. בדיקה של צוות כבאות שכיבה את השריפה קבע כי השריפה לא החלה מכשל, אלא מהצתה מכוונת. "סמוך לשעה 2:00 בלילה הוזעקו לוחמי אש מתחנה אזורית חיפה לשריפה אשר פרצה במבנה מגורים ברחוב חמדה אשר בשכונת נאות פרס בחיפה. ארבעה צוותים פעלו במקום לכיבוי הבערה אשר גרמה לנזקים כבדים וביניהם נזקי פיח ועשן ונזקים לתשתיות. מפקד המשמרת רב רשף מרזוק חמוד מסר כי מדובר במבנה אשר נמצא בשלהי בנייתו ועל סף אכלוס. חוקר דליקות מטעם רשות הכבאות הגיע למקום ועל סמך בדיקת הממצאים קבע כי מדובר בהצתה בזדון. המשך הטיפול באירוע הועבר למשטרת ישראל" נכתב בהודעת שירותי הכבאות.

ימים ספורים חלפו, ואירוע חמור אפילו יותר התרחש בשטח בניית הפרויקט, כשאלמוני ירה כ־10 כדורים לעבר מכוניתו הסקודה של עובד בחברת 'לאטי ייזום' שיזמה את הפרויקט. "מיד לאחר המקרים נפתחו חקירות במשטרה, וכן בוצעו ועוד יבוצעו מגוון פעולות חקירה על מנת לחשוף את מבצעי העבירה" נמסר ל"גלובס" ממשטרת מחוז חוף.

פיבקו על הים

לצד אירועים לא שגרתיים אלה, כך מוצאת בדיקת "גלובס", עולות טענות של רוכשי דירות בפרויקט על התנהלות מנהליו, ובעיקר בעניין איחור במועד מסירת הדירות. היתר הבנייה להקמת הפרויקט ניתן ב-18 במאי 2015, והעבודות החלו ללא בעיות מיוחדות. אלא שהיום, כמעט 4 שנים אחרי מתן ההיתר, עוד לא ברור מתי תסתיים הבנייה, בעוד פרויקטים סמוכים, שהחלו להיבנות במקביל, ואפילו שנתיים מאוחר יותר, כבר התאכלסו.

קריסת חברת הביצוע

את הפרויקט מקימה חברת ספייס בנייה ויזמות, שבבעלות חברת לאטי ייזום שבשליטת יוסי לאטי, מבעלי רשת האופנה רנואר. מדובר בפרויקט בן 155 יחידות דיור שמוקם ב־6 בניינים, האחד מגדל בן 16 קומות ו־5 בבניינים בני 8 קומות, שתכנן האדריכל אילן פיבקו. גורמים עמם שוחחנו טוענים כי בעיות בפרויקט החלו כאשר חברת הביצוע אורתם סהר, נקלעה להקפאת הליכים והבנייה נעצרה בשלב השלד. לטענת רוכשי הדירות מאז לא נשכרה חברת ביצוע בסדר גודל ראוי להיקף הפרויקט, ומועדי המסירה של הדירות חלפו מזמן.

כנגד החברה הוגשו מספר תביעות לפיצויים בגין הפרה של חוק המכר ואיחור במסירת הדירות, בעוד החברה מכחישה את טענת הזכאות לפיצויים בנימוק כי קריסתה של אורתם סהר והצו שנתן בית המשפט המחוזי בתל אביב להקפאת המצב הקיים באתר הבנייה למשך חודשים ארוכים, הן שהביאו לעיכובים שלא בשליטת החברה.

בתביעה שהגישו 13 רוכשי דירות בפרויקט באמצעות עו"ד יוסי ליבנה לבית משפט השלום בחיפה נגד החברה, נטען כי הרוכשים חתמו בין השנים 2014-2016 על הסכמים עם החברה לרכישת דירות, במסגרתם התחייבה החברה למועדי מסירת דירות שחלפו מזמן. "התובעים כמו יתר רוכשי הדירות מוצאים עצמם חסרי דיור קבע שעתידם כלל אינו ברור ואין הם יודעים כיצד לכלכל את צעדיהם". עוד עלה מהתביעה כי בגין איחור במסירת הדירות, התחייבה החברה בהסכמים לשלם פיצוי שנע בין 4,000-3,000 שקל לחודש. זאת בנוסף לפיצוי בגין עוגמת נפש, ובסך הכל העמידו התובעים את התביעה על סך 1.8 מיליון שקל.

בהתכתבות שקדמה להגשת התביעה, טענה החברה בתגובה לטענות התובעים כי החברה עשתה כל מאמץ שהבנייה לא תתעכב, אך הדבר לא עלה בידה ולא היה בשליטתה. לטענתה בינואר 2015 נחתם הסכם בין החברה לבין אורתם סהר לביצוע הפרויקט, אלא שבאוקטובר 2016 הגישה אורתם סהר בקשה להקפאת הליכים. בהתאם לבקשה, ניתן על ידי בית המשפט המחוזי צו איסור דיספוזיציה על כל הפרויקטים של אורתם סהר, לרבות פרויקט זה. למרות שהחברה ניסתה לפעול כדי לחלץ את הפרויקט מהמצב, היא טוענת כי נאמני אורתם סהר עו"ד שאול ברגרזון ורו"ח יגאל קנה, הוציאו בקשה דחופה לצו מניעה נגד החברה כדי לעצור את עבודות הביצוע בפרויקט, והשופט אורנשטיין אף הוציא צו שמורה להוציא את אנשי החברה מהמתחם. "החלטה זו עצרה את כל ניסיונות החברה לצמצם את הנזק עקב הקפאת ההליכים של אורתם סהר, ומנעה מהחברה לבצע כל פעולה בפרויקט בין בעצמה ובין אם באמצעות קבלן אחר חלף אורתם סהר", נטען על ידי החברה.

עוד הוסיפו אנשיה כי פרקליטיה התייצבו בבית המשפט וביקשו לשחרר את הצו אך הנאמנים התנגדו לכל בקשה לביטול צו המניעה. רק לאחר שנחתם הסכם פשרה אותו אישר בית המשפט התאפשר לחברה לתפוס חזקה בפרויקט. כלומר לטענת החברה במשך מספר חודשים מאז מתן צו הקפאת הליכים ועד לאישור הסדר הפשרה, לא היה באפשרות החברה לבצע פעולה בפרויקט. לטענת החברה חוק המכר קובע כי במקרה שלל עיכוב שאינו בשליטת החברה יידחה מועד המסירה, ועל כן היא חייבת בפיצוי הדיירים.

"אין לנו אפשרות כלכלית לשכור דירה"

"לפני 5 שנים רכשנו דירה בפרויקט, כשהיינו זוג ללא ילדים" כתבה אחת הרוכשות בפרויקט במכתב שהעבירה לאחרונה לממונה על חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, ושהגיע לידינו. "זאת היתה הדירה הראשונה שקנינו. מאז נולדו לנו שתי בנות ובינואר 2018 היינו צריכים להחליט אם לרשום אותן לגן ילדים במרכז או בחיפה והחלטנו לרשום אותן לגן בחיפה. לא שיערנו בדעתנו שבחודש דצמבר 2018 עדיין לא נקבל את הדירה שרכשנו כבר לפני 5 שנים. כך קרה שבאוגוסט 2018 העברנו את כל החפצים שלנו למחסן, ועברנו לחיפה. מכיוון שלא קיבלנו את הדירה והבנו כי אכלוס הדירה יהיה עד סוף אוקטובר לכל המאוחר, עברנו לגור בבית הוריו של בעלי. ארבעתנו בחדר אחד עם כל הקושי שבדבר. בשלב מסוים ביקשנו למצוא לעצמנו דירה אפילו זמנית, אך מאחר והיזם מסרב לשלם פיצויים, אין לנו אפשרות כלכלית לשכור דירה במקביל לתשלום משכנתא וגני ילדים", נכתב במכתבה.

החששות של הרוכשים מסתבר, הולכים וגדלים, שכן לטענתם, הם לא מקבלים תשובות לאי הוודאות שבה הם מצויים. על כן בדצמבר 2018 פנו הרוכשים לעיריית חיפה, על מנת לקבל עדכון בסטטוס של הנפקת טופס האכלוס. בתשובה של מנהל האגף לפיקוח על הבנייה בעירייה ניר לוי, צוין כי בביקורים שנערכו על ידי המפקח נמצא כי בבנייה בוצעו שינויים. "בגין השינויים הוגשה בקשה לתוכנית שינויים אשר נמצאת בטיפול אגף הרישוי על הבנייה וטרם נידונה בוועדה המקומית. עד הוצאת היתר לשינויים ומילוי התנאים לתעודת גמר לא ניתן לאשר את אכלוס הבניינים". כלומר עד כה, לא ברור לרוכשי הדירות מתי יקבלו את הדירות שרכשו לפני 4 שנים.

מחברת 'ספייס יזמות בע"מ' נמסר: "הפרויקט הכולל 150 יח"ד הוקם ע"י החברה היזמית - חברת 'ספייס יזמות בע"מ'. החברה היזמית ביקשה הקלת "שבס" כנהוג בשוק וקיבלה אישור על ידי הוועדה המקומית לפרויקט של 150 יח"ד. הפרויקט הוצג ושווק הן בפרוספקטים, הן בדגם וכו' כפרויקט שיכלול עפ"י התכנון כ-150 יח"ד. הקלת תוספת יח"ד "שבס" כפי שמופיעה בחוק קיבלה את אישור עיריית חיפה מייד לאחר שהוגשה הבקשה של החברה היזמית לעיריית חיפה. הדיירים והרוכשים רכשו במודע בעת העסקה במחיר מופחת כאמור לפני קבלת היתר בניה מלא כמופיע בהסכם המכר עימם. יתרה מכך, מופיע בתכנית מיקום חדרי אשפה, גינון וכו'.

"החברה מחויבת למפרט בחוזה המכר לגבי כל אחד מהדיירים ולא חל כל שינוי כזה או אחר שקשור במפרט אשר התחייבה חברת ספייס לגבי כל אחד מהדיירים. הרוכשים מודעים לכך, חתמו בהסכם המכר והסכימו לכך כי רכשו דירה טרם קבלת היתר בניה מלא. זאת ועוד, שנה טרם קבלת היתר מלא לפרויקט הייתה בידי החברה החלטת ועדה אשר מאשרת הפרויקט ומספר היח"ד כאמור. חברת אורתם סהר שנבחרה לבצע את עבודות הביצוע של הפרויקט, נמנתה באותה עת על חברות הביצוע מהגדולות והמובילות בארץ. לצערנו הרב, במהלך עבודות הביצוע, אורתם סהר קרסה כלכלית באופן מפתיע וכתוצאה מכך, ועפ"י צו שהוצא ע"י בית המשפט לבקשת כונסי אורתם סהר, הוקפאו לתקופה של מספר חודשים עבודות הבנייה באתר, כפי שקרה בכל אתרי הביצוע של אורתם סהר בכל רחבי הארץ.

"החברה היזמית עשתה כל שביכולתה מיום הסרת הצו כאמור כדי למסור את הדירות במהירות המרבית לרוכשים. כחברה יזמית עשינו כל שביכולתנו והשקענו מאמץ עילאי על מנת להכניס במיידי לעבודה חברת ביצוע אחרת, בכדי לצמצם את נזקי הזמן, אך הדבר לא התאפשר לנוכח, כאמור, צו ההקפאה שהוצא נגד אורתם סהר. עשינו ואנחנו עושים כל שביכולתנו על מנת למסור לדיירים את הדירות בזמן הקרוב ביותר כשהכל מוכן ומסודר ברמה ובאיכות הגבוהה ביותר ואף נדאג לפצות עפ"י וכמתחייב בחוק את הדיירים הזכאים לכך. נציגי החברה מתייחסים במלוא הרצינות לדיירים, נפגשים עם כל דייר המעוניין בכך וברגעים אלה פועלת החברה היזמית בכל כוחה להשלים את האישורים הנדרשים לצורך הוצאת טופס 4 לפרויקט בהקדם הראשוני כדי לאכלס את הדיירים היקרים בביתם".

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר: "לאור תלונות רוכשים בדבר איחור במסירת דירות, ביצע הממונה על חוק המכר ביקורת בחברה. נדגיש כי המקרה המתואר הינו בפרויקט בשיווק פרטי של החברה ואינו קשור לפרויקט מחיר למשתכן. לממונה על חוק המכר אין סמכות חוקית לאכוף סעיף זה, אך נדגיש כי הרוכשים זכאים לדרוש פיצויים גבוהים מהיזם בגין איחור מסירה על פי חוק, ובגין כל חודש עיכוב סך של 150% שכירות לדירה שנרכשה.

"נשוב ונדגיש כי בפרויקטים של מחיר למשתכן דרשה המדינה ערבויות גבוהות מהממוצע כחלק מההליך המרכזי, על מנת לעקוב בצמוד על התקדמות הבנייה ואיכותה. ובמקביל המשרד מבצע מעקב צמוד אחר הפרויקטים ואחר קצב התקדמותם. במהלך הביקורת שקיים הממונה בפרויקט בשיווק הפרטי נמצאו מספר הפרות של חוק המכר אשר הביאו לפתיחת הליך מנהלי וניתן לחברה עיצום כספי בגינן. נציין כי החקירה עדיין בעיצומה ומסמכים רבים עוד עתידים להתקבל".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press, Nathan Howard

ארה"ב: מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית ירד ל-2.8%, כצפוי

מדד ה-PCE החודשי ירד ל-0.3% לעומת 0.5% בחודש שעבר ● מזרחי טפחות: "אי ההפתעה תומכת להערכתנו בתוואי הפד הנוכחי" ● היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8% ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מנות במחתרת התאילנדית / צילום: דניה ויינר

אחת המסעדות התאילנדיות הטובות בישראל מסתתרת בכלל בחצר של בית

עגלת קפה שמגישה מאפה פיסטוק נדיר, מרכז הוליסטי שגם הציניקנים יתמסרו לו, מיזם אמנות נשי ומסעדה שאפשר למצוא בה בננה לוטי משובחת ● יום בפרדס חנה כרכור

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות