גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירי, הצתה וטענות לאיחור במסירת דירות: מה קורה בפרויקט "פיבקו על הים" בחיפה

רוכשי דירות בפרויקט אותו יוזמת חברה בשליטת בעלי חברת רנואר, מעלים טענות קשות על איחור במסירת הדירות ● אירועים בעלי נופך פלילי באתר הבנייה, רק מוסיפים לסימני השאלה סביב התנהלות הפרויקט

פיבקו על הים
פיבקו על הים

לפני כשבועיים התעוררו רוכשי דירות בפרויקט היוקרתי 'פיבקו על הים' בחיפה לבשורות קודרות. לפי רסיסי המידע שהגיעו לאוזניהם, המבואה של אחד הבניינים שנבנים כיום בפרויקט נשרפה. בדיקה של צוות כבאות שכיבה את השריפה קבע כי השריפה לא החלה מכשל, אלא מהצתה מכוונת. "סמוך לשעה 2:00 בלילה הוזעקו לוחמי אש מתחנה אזורית חיפה לשריפה אשר פרצה במבנה מגורים ברחוב חמדה אשר בשכונת נאות פרס בחיפה. ארבעה צוותים פעלו במקום לכיבוי הבערה אשר גרמה לנזקים כבדים וביניהם נזקי פיח ועשן ונזקים לתשתיות. מפקד המשמרת רב רשף מרזוק חמוד מסר כי מדובר במבנה אשר נמצא בשלהי בנייתו ועל סף אכלוס. חוקר דליקות מטעם רשות הכבאות הגיע למקום ועל סמך בדיקת הממצאים קבע כי מדובר בהצתה בזדון. המשך הטיפול באירוע הועבר למשטרת ישראל" נכתב בהודעת שירותי הכבאות.

ימים ספורים חלפו, ואירוע חמור אפילו יותר התרחש בשטח בניית הפרויקט, כשאלמוני ירה כ־10 כדורים לעבר מכוניתו הסקודה של עובד בחברת 'לאטי ייזום' שיזמה את הפרויקט. "מיד לאחר המקרים נפתחו חקירות במשטרה, וכן בוצעו ועוד יבוצעו מגוון פעולות חקירה על מנת לחשוף את מבצעי העבירה" נמסר ל"גלובס" ממשטרת מחוז חוף.

פיבקו על הים

לצד אירועים לא שגרתיים אלה, כך מוצאת בדיקת "גלובס", עולות טענות של רוכשי דירות בפרויקט על התנהלות מנהליו, ובעיקר בעניין איחור במועד מסירת הדירות. היתר הבנייה להקמת הפרויקט ניתן ב-18 במאי 2015, והעבודות החלו ללא בעיות מיוחדות. אלא שהיום, כמעט 4 שנים אחרי מתן ההיתר, עוד לא ברור מתי תסתיים הבנייה, בעוד פרויקטים סמוכים, שהחלו להיבנות במקביל, ואפילו שנתיים מאוחר יותר, כבר התאכלסו.

קריסת חברת הביצוע

את הפרויקט מקימה חברת ספייס בנייה ויזמות, שבבעלות חברת לאטי ייזום שבשליטת יוסי לאטי, מבעלי רשת האופנה רנואר. מדובר בפרויקט בן 155 יחידות דיור שמוקם ב־6 בניינים, האחד מגדל בן 16 קומות ו־5 בבניינים בני 8 קומות, שתכנן האדריכל אילן פיבקו. גורמים עמם שוחחנו טוענים כי בעיות בפרויקט החלו כאשר חברת הביצוע אורתם סהר, נקלעה להקפאת הליכים והבנייה נעצרה בשלב השלד. לטענת רוכשי הדירות מאז לא נשכרה חברת ביצוע בסדר גודל ראוי להיקף הפרויקט, ומועדי המסירה של הדירות חלפו מזמן.

כנגד החברה הוגשו מספר תביעות לפיצויים בגין הפרה של חוק המכר ואיחור במסירת הדירות, בעוד החברה מכחישה את טענת הזכאות לפיצויים בנימוק כי קריסתה של אורתם סהר והצו שנתן בית המשפט המחוזי בתל אביב להקפאת המצב הקיים באתר הבנייה למשך חודשים ארוכים, הן שהביאו לעיכובים שלא בשליטת החברה.

בתביעה שהגישו 13 רוכשי דירות בפרויקט באמצעות עו"ד יוסי ליבנה לבית משפט השלום בחיפה נגד החברה, נטען כי הרוכשים חתמו בין השנים 2014-2016 על הסכמים עם החברה לרכישת דירות, במסגרתם התחייבה החברה למועדי מסירת דירות שחלפו מזמן. "התובעים כמו יתר רוכשי הדירות מוצאים עצמם חסרי דיור קבע שעתידם כלל אינו ברור ואין הם יודעים כיצד לכלכל את צעדיהם". עוד עלה מהתביעה כי בגין איחור במסירת הדירות, התחייבה החברה בהסכמים לשלם פיצוי שנע בין 4,000-3,000 שקל לחודש. זאת בנוסף לפיצוי בגין עוגמת נפש, ובסך הכל העמידו התובעים את התביעה על סך 1.8 מיליון שקל.

בהתכתבות שקדמה להגשת התביעה, טענה החברה בתגובה לטענות התובעים כי החברה עשתה כל מאמץ שהבנייה לא תתעכב, אך הדבר לא עלה בידה ולא היה בשליטתה. לטענתה בינואר 2015 נחתם הסכם בין החברה לבין אורתם סהר לביצוע הפרויקט, אלא שבאוקטובר 2016 הגישה אורתם סהר בקשה להקפאת הליכים. בהתאם לבקשה, ניתן על ידי בית המשפט המחוזי צו איסור דיספוזיציה על כל הפרויקטים של אורתם סהר, לרבות פרויקט זה. למרות שהחברה ניסתה לפעול כדי לחלץ את הפרויקט מהמצב, היא טוענת כי נאמני אורתם סהר עו"ד שאול ברגרזון ורו"ח יגאל קנה, הוציאו בקשה דחופה לצו מניעה נגד החברה כדי לעצור את עבודות הביצוע בפרויקט, והשופט אורנשטיין אף הוציא צו שמורה להוציא את אנשי החברה מהמתחם. "החלטה זו עצרה את כל ניסיונות החברה לצמצם את הנזק עקב הקפאת ההליכים של אורתם סהר, ומנעה מהחברה לבצע כל פעולה בפרויקט בין בעצמה ובין אם באמצעות קבלן אחר חלף אורתם סהר", נטען על ידי החברה.

עוד הוסיפו אנשיה כי פרקליטיה התייצבו בבית המשפט וביקשו לשחרר את הצו אך הנאמנים התנגדו לכל בקשה לביטול צו המניעה. רק לאחר שנחתם הסכם פשרה אותו אישר בית המשפט התאפשר לחברה לתפוס חזקה בפרויקט. כלומר לטענת החברה במשך מספר חודשים מאז מתן צו הקפאת הליכים ועד לאישור הסדר הפשרה, לא היה באפשרות החברה לבצע פעולה בפרויקט. לטענת החברה חוק המכר קובע כי במקרה שלל עיכוב שאינו בשליטת החברה יידחה מועד המסירה, ועל כן היא חייבת בפיצוי הדיירים.

"אין לנו אפשרות כלכלית לשכור דירה"

"לפני 5 שנים רכשנו דירה בפרויקט, כשהיינו זוג ללא ילדים" כתבה אחת הרוכשות בפרויקט במכתב שהעבירה לאחרונה לממונה על חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, ושהגיע לידינו. "זאת היתה הדירה הראשונה שקנינו. מאז נולדו לנו שתי בנות ובינואר 2018 היינו צריכים להחליט אם לרשום אותן לגן ילדים במרכז או בחיפה והחלטנו לרשום אותן לגן בחיפה. לא שיערנו בדעתנו שבחודש דצמבר 2018 עדיין לא נקבל את הדירה שרכשנו כבר לפני 5 שנים. כך קרה שבאוגוסט 2018 העברנו את כל החפצים שלנו למחסן, ועברנו לחיפה. מכיוון שלא קיבלנו את הדירה והבנו כי אכלוס הדירה יהיה עד סוף אוקטובר לכל המאוחר, עברנו לגור בבית הוריו של בעלי. ארבעתנו בחדר אחד עם כל הקושי שבדבר. בשלב מסוים ביקשנו למצוא לעצמנו דירה אפילו זמנית, אך מאחר והיזם מסרב לשלם פיצויים, אין לנו אפשרות כלכלית לשכור דירה במקביל לתשלום משכנתא וגני ילדים", נכתב במכתבה.

החששות של הרוכשים מסתבר, הולכים וגדלים, שכן לטענתם, הם לא מקבלים תשובות לאי הוודאות שבה הם מצויים. על כן בדצמבר 2018 פנו הרוכשים לעיריית חיפה, על מנת לקבל עדכון בסטטוס של הנפקת טופס האכלוס. בתשובה של מנהל האגף לפיקוח על הבנייה בעירייה ניר לוי, צוין כי בביקורים שנערכו על ידי המפקח נמצא כי בבנייה בוצעו שינויים. "בגין השינויים הוגשה בקשה לתוכנית שינויים אשר נמצאת בטיפול אגף הרישוי על הבנייה וטרם נידונה בוועדה המקומית. עד הוצאת היתר לשינויים ומילוי התנאים לתעודת גמר לא ניתן לאשר את אכלוס הבניינים". כלומר עד כה, לא ברור לרוכשי הדירות מתי יקבלו את הדירות שרכשו לפני 4 שנים.

מחברת 'ספייס יזמות בע"מ' נמסר: "הפרויקט הכולל 150 יח"ד הוקם ע"י החברה היזמית - חברת 'ספייס יזמות בע"מ'. החברה היזמית ביקשה הקלת "שבס" כנהוג בשוק וקיבלה אישור על ידי הוועדה המקומית לפרויקט של 150 יח"ד. הפרויקט הוצג ושווק הן בפרוספקטים, הן בדגם וכו' כפרויקט שיכלול עפ"י התכנון כ-150 יח"ד. הקלת תוספת יח"ד "שבס" כפי שמופיעה בחוק קיבלה את אישור עיריית חיפה מייד לאחר שהוגשה הבקשה של החברה היזמית לעיריית חיפה. הדיירים והרוכשים רכשו במודע בעת העסקה במחיר מופחת כאמור לפני קבלת היתר בניה מלא כמופיע בהסכם המכר עימם. יתרה מכך, מופיע בתכנית מיקום חדרי אשפה, גינון וכו'.

"החברה מחויבת למפרט בחוזה המכר לגבי כל אחד מהדיירים ולא חל כל שינוי כזה או אחר שקשור במפרט אשר התחייבה חברת ספייס לגבי כל אחד מהדיירים. הרוכשים מודעים לכך, חתמו בהסכם המכר והסכימו לכך כי רכשו דירה טרם קבלת היתר בניה מלא. זאת ועוד, שנה טרם קבלת היתר מלא לפרויקט הייתה בידי החברה החלטת ועדה אשר מאשרת הפרויקט ומספר היח"ד כאמור. חברת אורתם סהר שנבחרה לבצע את עבודות הביצוע של הפרויקט, נמנתה באותה עת על חברות הביצוע מהגדולות והמובילות בארץ. לצערנו הרב, במהלך עבודות הביצוע, אורתם סהר קרסה כלכלית באופן מפתיע וכתוצאה מכך, ועפ"י צו שהוצא ע"י בית המשפט לבקשת כונסי אורתם סהר, הוקפאו לתקופה של מספר חודשים עבודות הבנייה באתר, כפי שקרה בכל אתרי הביצוע של אורתם סהר בכל רחבי הארץ.

"החברה היזמית עשתה כל שביכולתה מיום הסרת הצו כאמור כדי למסור את הדירות במהירות המרבית לרוכשים. כחברה יזמית עשינו כל שביכולתנו והשקענו מאמץ עילאי על מנת להכניס במיידי לעבודה חברת ביצוע אחרת, בכדי לצמצם את נזקי הזמן, אך הדבר לא התאפשר לנוכח, כאמור, צו ההקפאה שהוצא נגד אורתם סהר. עשינו ואנחנו עושים כל שביכולתנו על מנת למסור לדיירים את הדירות בזמן הקרוב ביותר כשהכל מוכן ומסודר ברמה ובאיכות הגבוהה ביותר ואף נדאג לפצות עפ"י וכמתחייב בחוק את הדיירים הזכאים לכך. נציגי החברה מתייחסים במלוא הרצינות לדיירים, נפגשים עם כל דייר המעוניין בכך וברגעים אלה פועלת החברה היזמית בכל כוחה להשלים את האישורים הנדרשים לצורך הוצאת טופס 4 לפרויקט בהקדם הראשוני כדי לאכלס את הדיירים היקרים בביתם".

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר: "לאור תלונות רוכשים בדבר איחור במסירת דירות, ביצע הממונה על חוק המכר ביקורת בחברה. נדגיש כי המקרה המתואר הינו בפרויקט בשיווק פרטי של החברה ואינו קשור לפרויקט מחיר למשתכן. לממונה על חוק המכר אין סמכות חוקית לאכוף סעיף זה, אך נדגיש כי הרוכשים זכאים לדרוש פיצויים גבוהים מהיזם בגין איחור מסירה על פי חוק, ובגין כל חודש עיכוב סך של 150% שכירות לדירה שנרכשה.

"נשוב ונדגיש כי בפרויקטים של מחיר למשתכן דרשה המדינה ערבויות גבוהות מהממוצע כחלק מההליך המרכזי, על מנת לעקוב בצמוד על התקדמות הבנייה ואיכותה. ובמקביל המשרד מבצע מעקב צמוד אחר הפרויקטים ואחר קצב התקדמותם. במהלך הביקורת שקיים הממונה בפרויקט בשיווק הפרטי נמצאו מספר הפרות של חוק המכר אשר הביאו לפתיחת הליך מנהלי וניתן לחברה עיצום כספי בגינן. נציין כי החקירה עדיין בעיצומה ומסמכים רבים עוד עתידים להתקבל".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

נעילה חיובית בוול סטריט; S&P 500 שבר שיא בפעם ה-39 השנה

S&P 500 עלה ב-0.3%, ונאסד"ק הוסיף ● מניית נייקי קפצה לאחר שמנכ"ל אפל רכש מניות בחברה ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה 8 שנים ● בארה"ב נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר זה שנתיים, ובבלומברג צופים ביצועי יתר של מניות ערך ב-2026 • לא רק הזהב - גם הנחושת בשיא ● ערב חג המולד, המסחר באירופה ובוול סטריט ננעל מוקדם

מימין: גלעד יעבץ, מייסדי פאגאיה: אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר, ראסל אלוואנגר / צילום: ענבל מרמרי, טל שחר, רועי פרי

רוב המניות הישראליות בוול סטריט סוגרות שנה שלילית, אבל היו כמה שזהרו

לצד מספר מניות שהניבו תשואה תלת-ספרתית, בהן גם אלביט וג'יי פרוג, רוב המניות הישראליות בוול סטריט לא הצליחו להכות את תשואת המדדים, ויותר ממחציתן אף הסבו הפסדים למשקיעים ● בין המניות שאיבדו בשנה האחרונה 90% ויותר מערכן נמנות אאוטבריין, רי וגאוזי

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

אחד מהסכומים הגדולים בהיסטוריה: זוכה ב-1.8 מיליארד דולר בהגרלת הלוטו בארה"ב

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

טדי וארדי, שותף בקרן אינסייט פרטנרס / צילום: אינסייט פרטנרס

המשקיע שמאחורי האקזיט הענק חושף את נוסחת ההצלחה, ויש לו גם אזהרה לתעשיית הסייבר

טדי וארדי מאינסייט מתייחס לאקזיט הענק של ארמיס הישראלית ומספר על הפוטנציאל שזיהה בחברה ● בראיון לגלובס הוא מנתח את מלכודת הסייבר המקומי, ומזהיר: הפער בין סטארט־אפ לחברה גלובלית עובר דרך הדמיון והיכולת לבנות הנהלה בארה"ב

יובל לנדסברג / צילום: מורג ביטן

מנכ"ל סנו פורש אחרי 15 שנה. זו הסיבה, וזה המחליף שלו

יובל לנדסברג, מנכ"ל חברת סנו ובנו של בעל השליטה, פורש מהתפקיד ויעבור לכהן כמשנה למנכ"ל כדי להתמקד ב"פיתוח עסקי וכניסה לתחומי פעילות חדשים" ● במקומו ימונה למנכ"ל סגנו, לירן נסימי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר בכ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי-טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

נשיא טורקיה ארדואן עם דגם של נושאת המטוסים / צילום: Reuters, Murad Sezer

הפרויקט הצבאי הבא של ארדואן: הקמת נושאת מטוסים באורך 300 מטרים

אחרי ההצלחה בעולם המל"טים, נשיא טורקיה ארדואן מכוון לליגת העל, עם הכרזה על נושאת מטוסים מהגדולות ביותר בנאט"ו ● בעוד שישראל שומרת על עליונות טכנולוגית במטוסים, אנקרה מצמצמת פערים בטבלאות היצוא הביטחוני העולמיות ומתבססת כמעצמת מספנות

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחיה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

המרוץ ל"יהלום" של אלומיי: כולם רוצים לרכוש נתח מתחנת הכוח דוראד

האם רכישת השליטה בחברת האנרגיה אלומיי ע"י נופר מסתבכת? ריבוי הגופים שלוטשים עיניים לנכס המרכזי של החברה יוצרים איומים על השלמת העסקה - מהליך משפטי ועד פירעון מיידי של האג"ח שהנפיקה ● ועל מה דובר בפגישה שהייתה השבוע בין עופר ינאי לעמוס לוזון

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● ב"וול סטריט ג'ורנל" ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק ולבטל את האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

העסקה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר לסטארט־אפ AI

אנבידיה וגרוק חתמו על הסכם רישוי טכנולוגי בהיקף ענק, שכחלק ממנו המייסד של גרוק ג'ונתן רוס ובכירים נוספים יעברו לשורות אנבידיה ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות בענקית השבבים, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

שווה יותר מכסף: כך ישראל מתגמלת את ארה"ב על השימוש בנשק אמריקאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מאמר על התרומה של ישראל להגנה של ארה"ב, מה קרה ליחסים בין מרוקו וישראל מאז הנורמליזציה, וחגיגות חג המולד בעזה ובבית לחם • כותרות העיתונים בעולם

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס

רועי דגני, מייסד אירודרום והמנכ''ל לשעבר / צילום: איל יצהר

בגלל מכרז של משרד הביטחון: רשות ני"ע פשטה על משרדי אירודרום

לפי הדיווח לבורסה, חוקרי רשות ניירות ערך ערכו חיפוש במשרדי אירודרום וחקרו בעלי תפקידים נוכחיים ולשעבר בקשר לחשדות לביצוע עבירות הקשורות לאי-דיווח בזמן על הפסד במכרז של משרד הביטחון ● לאחר הדיווח, מניית החברה ירדה בכ-4%

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אדום בוהק בבורסת ת"א: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 יורד ב-1.5% ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין" ● אפ פרטנרס יוצאת מטופ גאם, אלטשולר שחם הפך לבעל עניין ● השקל ממשיך להתחזק מול הדולר, 3.18 שקלים ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלוויתן ותמר לקפריסין, למורת־רוחה של טורקיה

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

מרוץ ההשקעות בבינה מלאכותית עשוי להפוך את 2026 לשנת גיוס האג"ח הגדולה אי פעם

ההשקעות האדירות בתשתיות בינה מלאכותית דוחפות את גיוסי החוב הקונצרני בארה"ב לשיאים חדשים ● מיקרוסופט בוחנת מהפך ב-Xbox: מקונסולה סגורה לפלטפורמת גיימינג פתוחה מבוססת Windows ● אלפאבית קונה חברת אנרגיה ב־4.75 מיליארד דולר כדי להבטיח חשמל למרכזי הנתונים שלה ● ורשות החדשנות מרחיבה את התמיכה במו"פ של התעשייה היצרנית ● חדשות ההייטק