גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירי, הצתה וטענות לאיחור במסירת דירות: מה קורה בפרויקט "פיבקו על הים" בחיפה

רוכשי דירות בפרויקט אותו יוזמת חברה בשליטת בעלי חברת רנואר, מעלים טענות קשות על איחור במסירת הדירות ● אירועים בעלי נופך פלילי באתר הבנייה, רק מוסיפים לסימני השאלה סביב התנהלות הפרויקט

פיבקו על הים
פיבקו על הים

לפני כשבועיים התעוררו רוכשי דירות בפרויקט היוקרתי 'פיבקו על הים' בחיפה לבשורות קודרות. לפי רסיסי המידע שהגיעו לאוזניהם, המבואה של אחד הבניינים שנבנים כיום בפרויקט נשרפה. בדיקה של צוות כבאות שכיבה את השריפה קבע כי השריפה לא החלה מכשל, אלא מהצתה מכוונת. "סמוך לשעה 2:00 בלילה הוזעקו לוחמי אש מתחנה אזורית חיפה לשריפה אשר פרצה במבנה מגורים ברחוב חמדה אשר בשכונת נאות פרס בחיפה. ארבעה צוותים פעלו במקום לכיבוי הבערה אשר גרמה לנזקים כבדים וביניהם נזקי פיח ועשן ונזקים לתשתיות. מפקד המשמרת רב רשף מרזוק חמוד מסר כי מדובר במבנה אשר נמצא בשלהי בנייתו ועל סף אכלוס. חוקר דליקות מטעם רשות הכבאות הגיע למקום ועל סמך בדיקת הממצאים קבע כי מדובר בהצתה בזדון. המשך הטיפול באירוע הועבר למשטרת ישראל" נכתב בהודעת שירותי הכבאות.

ימים ספורים חלפו, ואירוע חמור אפילו יותר התרחש בשטח בניית הפרויקט, כשאלמוני ירה כ־10 כדורים לעבר מכוניתו הסקודה של עובד בחברת 'לאטי ייזום' שיזמה את הפרויקט. "מיד לאחר המקרים נפתחו חקירות במשטרה, וכן בוצעו ועוד יבוצעו מגוון פעולות חקירה על מנת לחשוף את מבצעי העבירה" נמסר ל"גלובס" ממשטרת מחוז חוף.

פיבקו על הים

לצד אירועים לא שגרתיים אלה, כך מוצאת בדיקת "גלובס", עולות טענות של רוכשי דירות בפרויקט על התנהלות מנהליו, ובעיקר בעניין איחור במועד מסירת הדירות. היתר הבנייה להקמת הפרויקט ניתן ב-18 במאי 2015, והעבודות החלו ללא בעיות מיוחדות. אלא שהיום, כמעט 4 שנים אחרי מתן ההיתר, עוד לא ברור מתי תסתיים הבנייה, בעוד פרויקטים סמוכים, שהחלו להיבנות במקביל, ואפילו שנתיים מאוחר יותר, כבר התאכלסו.

קריסת חברת הביצוע

את הפרויקט מקימה חברת ספייס בנייה ויזמות, שבבעלות חברת לאטי ייזום שבשליטת יוסי לאטי, מבעלי רשת האופנה רנואר. מדובר בפרויקט בן 155 יחידות דיור שמוקם ב־6 בניינים, האחד מגדל בן 16 קומות ו־5 בבניינים בני 8 קומות, שתכנן האדריכל אילן פיבקו. גורמים עמם שוחחנו טוענים כי בעיות בפרויקט החלו כאשר חברת הביצוע אורתם סהר, נקלעה להקפאת הליכים והבנייה נעצרה בשלב השלד. לטענת רוכשי הדירות מאז לא נשכרה חברת ביצוע בסדר גודל ראוי להיקף הפרויקט, ומועדי המסירה של הדירות חלפו מזמן.

כנגד החברה הוגשו מספר תביעות לפיצויים בגין הפרה של חוק המכר ואיחור במסירת הדירות, בעוד החברה מכחישה את טענת הזכאות לפיצויים בנימוק כי קריסתה של אורתם סהר והצו שנתן בית המשפט המחוזי בתל אביב להקפאת המצב הקיים באתר הבנייה למשך חודשים ארוכים, הן שהביאו לעיכובים שלא בשליטת החברה.

בתביעה שהגישו 13 רוכשי דירות בפרויקט באמצעות עו"ד יוסי ליבנה לבית משפט השלום בחיפה נגד החברה, נטען כי הרוכשים חתמו בין השנים 2014-2016 על הסכמים עם החברה לרכישת דירות, במסגרתם התחייבה החברה למועדי מסירת דירות שחלפו מזמן. "התובעים כמו יתר רוכשי הדירות מוצאים עצמם חסרי דיור קבע שעתידם כלל אינו ברור ואין הם יודעים כיצד לכלכל את צעדיהם". עוד עלה מהתביעה כי בגין איחור במסירת הדירות, התחייבה החברה בהסכמים לשלם פיצוי שנע בין 4,000-3,000 שקל לחודש. זאת בנוסף לפיצוי בגין עוגמת נפש, ובסך הכל העמידו התובעים את התביעה על סך 1.8 מיליון שקל.

בהתכתבות שקדמה להגשת התביעה, טענה החברה בתגובה לטענות התובעים כי החברה עשתה כל מאמץ שהבנייה לא תתעכב, אך הדבר לא עלה בידה ולא היה בשליטתה. לטענתה בינואר 2015 נחתם הסכם בין החברה לבין אורתם סהר לביצוע הפרויקט, אלא שבאוקטובר 2016 הגישה אורתם סהר בקשה להקפאת הליכים. בהתאם לבקשה, ניתן על ידי בית המשפט המחוזי צו איסור דיספוזיציה על כל הפרויקטים של אורתם סהר, לרבות פרויקט זה. למרות שהחברה ניסתה לפעול כדי לחלץ את הפרויקט מהמצב, היא טוענת כי נאמני אורתם סהר עו"ד שאול ברגרזון ורו"ח יגאל קנה, הוציאו בקשה דחופה לצו מניעה נגד החברה כדי לעצור את עבודות הביצוע בפרויקט, והשופט אורנשטיין אף הוציא צו שמורה להוציא את אנשי החברה מהמתחם. "החלטה זו עצרה את כל ניסיונות החברה לצמצם את הנזק עקב הקפאת ההליכים של אורתם סהר, ומנעה מהחברה לבצע כל פעולה בפרויקט בין בעצמה ובין אם באמצעות קבלן אחר חלף אורתם סהר", נטען על ידי החברה.

עוד הוסיפו אנשיה כי פרקליטיה התייצבו בבית המשפט וביקשו לשחרר את הצו אך הנאמנים התנגדו לכל בקשה לביטול צו המניעה. רק לאחר שנחתם הסכם פשרה אותו אישר בית המשפט התאפשר לחברה לתפוס חזקה בפרויקט. כלומר לטענת החברה במשך מספר חודשים מאז מתן צו הקפאת הליכים ועד לאישור הסדר הפשרה, לא היה באפשרות החברה לבצע פעולה בפרויקט. לטענת החברה חוק המכר קובע כי במקרה שלל עיכוב שאינו בשליטת החברה יידחה מועד המסירה, ועל כן היא חייבת בפיצוי הדיירים.

"אין לנו אפשרות כלכלית לשכור דירה"

"לפני 5 שנים רכשנו דירה בפרויקט, כשהיינו זוג ללא ילדים" כתבה אחת הרוכשות בפרויקט במכתב שהעבירה לאחרונה לממונה על חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, ושהגיע לידינו. "זאת היתה הדירה הראשונה שקנינו. מאז נולדו לנו שתי בנות ובינואר 2018 היינו צריכים להחליט אם לרשום אותן לגן ילדים במרכז או בחיפה והחלטנו לרשום אותן לגן בחיפה. לא שיערנו בדעתנו שבחודש דצמבר 2018 עדיין לא נקבל את הדירה שרכשנו כבר לפני 5 שנים. כך קרה שבאוגוסט 2018 העברנו את כל החפצים שלנו למחסן, ועברנו לחיפה. מכיוון שלא קיבלנו את הדירה והבנו כי אכלוס הדירה יהיה עד סוף אוקטובר לכל המאוחר, עברנו לגור בבית הוריו של בעלי. ארבעתנו בחדר אחד עם כל הקושי שבדבר. בשלב מסוים ביקשנו למצוא לעצמנו דירה אפילו זמנית, אך מאחר והיזם מסרב לשלם פיצויים, אין לנו אפשרות כלכלית לשכור דירה במקביל לתשלום משכנתא וגני ילדים", נכתב במכתבה.

החששות של הרוכשים מסתבר, הולכים וגדלים, שכן לטענתם, הם לא מקבלים תשובות לאי הוודאות שבה הם מצויים. על כן בדצמבר 2018 פנו הרוכשים לעיריית חיפה, על מנת לקבל עדכון בסטטוס של הנפקת טופס האכלוס. בתשובה של מנהל האגף לפיקוח על הבנייה בעירייה ניר לוי, צוין כי בביקורים שנערכו על ידי המפקח נמצא כי בבנייה בוצעו שינויים. "בגין השינויים הוגשה בקשה לתוכנית שינויים אשר נמצאת בטיפול אגף הרישוי על הבנייה וטרם נידונה בוועדה המקומית. עד הוצאת היתר לשינויים ומילוי התנאים לתעודת גמר לא ניתן לאשר את אכלוס הבניינים". כלומר עד כה, לא ברור לרוכשי הדירות מתי יקבלו את הדירות שרכשו לפני 4 שנים.

מחברת 'ספייס יזמות בע"מ' נמסר: "הפרויקט הכולל 150 יח"ד הוקם ע"י החברה היזמית - חברת 'ספייס יזמות בע"מ'. החברה היזמית ביקשה הקלת "שבס" כנהוג בשוק וקיבלה אישור על ידי הוועדה המקומית לפרויקט של 150 יח"ד. הפרויקט הוצג ושווק הן בפרוספקטים, הן בדגם וכו' כפרויקט שיכלול עפ"י התכנון כ-150 יח"ד. הקלת תוספת יח"ד "שבס" כפי שמופיעה בחוק קיבלה את אישור עיריית חיפה מייד לאחר שהוגשה הבקשה של החברה היזמית לעיריית חיפה. הדיירים והרוכשים רכשו במודע בעת העסקה במחיר מופחת כאמור לפני קבלת היתר בניה מלא כמופיע בהסכם המכר עימם. יתרה מכך, מופיע בתכנית מיקום חדרי אשפה, גינון וכו'.

"החברה מחויבת למפרט בחוזה המכר לגבי כל אחד מהדיירים ולא חל כל שינוי כזה או אחר שקשור במפרט אשר התחייבה חברת ספייס לגבי כל אחד מהדיירים. הרוכשים מודעים לכך, חתמו בהסכם המכר והסכימו לכך כי רכשו דירה טרם קבלת היתר בניה מלא. זאת ועוד, שנה טרם קבלת היתר מלא לפרויקט הייתה בידי החברה החלטת ועדה אשר מאשרת הפרויקט ומספר היח"ד כאמור. חברת אורתם סהר שנבחרה לבצע את עבודות הביצוע של הפרויקט, נמנתה באותה עת על חברות הביצוע מהגדולות והמובילות בארץ. לצערנו הרב, במהלך עבודות הביצוע, אורתם סהר קרסה כלכלית באופן מפתיע וכתוצאה מכך, ועפ"י צו שהוצא ע"י בית המשפט לבקשת כונסי אורתם סהר, הוקפאו לתקופה של מספר חודשים עבודות הבנייה באתר, כפי שקרה בכל אתרי הביצוע של אורתם סהר בכל רחבי הארץ.

"החברה היזמית עשתה כל שביכולתה מיום הסרת הצו כאמור כדי למסור את הדירות במהירות המרבית לרוכשים. כחברה יזמית עשינו כל שביכולתנו והשקענו מאמץ עילאי על מנת להכניס במיידי לעבודה חברת ביצוע אחרת, בכדי לצמצם את נזקי הזמן, אך הדבר לא התאפשר לנוכח, כאמור, צו ההקפאה שהוצא נגד אורתם סהר. עשינו ואנחנו עושים כל שביכולתנו על מנת למסור לדיירים את הדירות בזמן הקרוב ביותר כשהכל מוכן ומסודר ברמה ובאיכות הגבוהה ביותר ואף נדאג לפצות עפ"י וכמתחייב בחוק את הדיירים הזכאים לכך. נציגי החברה מתייחסים במלוא הרצינות לדיירים, נפגשים עם כל דייר המעוניין בכך וברגעים אלה פועלת החברה היזמית בכל כוחה להשלים את האישורים הנדרשים לצורך הוצאת טופס 4 לפרויקט בהקדם הראשוני כדי לאכלס את הדיירים היקרים בביתם".

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר: "לאור תלונות רוכשים בדבר איחור במסירת דירות, ביצע הממונה על חוק המכר ביקורת בחברה. נדגיש כי המקרה המתואר הינו בפרויקט בשיווק פרטי של החברה ואינו קשור לפרויקט מחיר למשתכן. לממונה על חוק המכר אין סמכות חוקית לאכוף סעיף זה, אך נדגיש כי הרוכשים זכאים לדרוש פיצויים גבוהים מהיזם בגין איחור מסירה על פי חוק, ובגין כל חודש עיכוב סך של 150% שכירות לדירה שנרכשה.

"נשוב ונדגיש כי בפרויקטים של מחיר למשתכן דרשה המדינה ערבויות גבוהות מהממוצע כחלק מההליך המרכזי, על מנת לעקוב בצמוד על התקדמות הבנייה ואיכותה. ובמקביל המשרד מבצע מעקב צמוד אחר הפרויקטים ואחר קצב התקדמותם. במהלך הביקורת שקיים הממונה בפרויקט בשיווק הפרטי נמצאו מספר הפרות של חוק המכר אשר הביאו לפתיחת הליך מנהלי וניתן לחברה עיצום כספי בגינן. נציין כי החקירה עדיין בעיצומה ומסמכים רבים עוד עתידים להתקבל".

עוד כתבות

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון, יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות, ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● לפני מספר חודשים, החוק כבר תוקן כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

אחרי הפיטורים - ספינת הדגל של בני לנדא הגישה בקשה לעיכוב הליכים

לפני כשבועיים ביצעה לנדא דיגיטל פרינטינג של בני לנדא מהלך קיצוצים במסגרתו פוטרו יותר מ-100 עובדים ● כעת הגישה החברה לבית המשפט בקשה לעיכוב הליכים, לאחר שנקלעה לחובות של 1.7 מיליארד שקל ● עם זאת, בחברה מאמינים כי יוכלו להשתקם

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

מצטרפת למימושים: קרן אייפקס מוכרת מניות מקס סטוק ב-120 מיליון שקל

לאחר שמניית מקס סטוק זינקה ב-34% בחודש האחרון, מצטרפת בעלת המניות הגדולה בה, אייפקס, למגמת המימושים בבורסה ● החברה מכרה 5.5% מניות מקס סטוק ב-15.4 שקל למניה - הנחה של 5% על מחיר השוק

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

נתניהו: "נפתחו הרבה הזדמנויות - לחלץ את החטופים ולהכריע את חמאס ואפשרויות אזוריות רחבות"

סמל ישראל נתן רוזנפלד, נהרג בפיצוץ בתוך מבנה בג'באליה, האירוע מתוחקר ● שב"כ סיכל תשתית חמאס בחברון, מהגדולות שנחשפו בשנים האחרונות ● צה"ל יגיע בימים הקרובים לשליטה ב-75% משטחי הרצועה, הרמטכ"ל יציג היום לקבינט: אנו מגיעים ליעדים שהגדרתם לנו ● 632 ימים למלחמה 50 חטופים בעזה • עדכונים שוטפים

השקל מתחזק, אבל מחירי המזון לא יורדים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל מתחזק ומחירי הסחורות בירידה, אז למה ההוזלות לא מגיעות לצרכנים?

הדולר נחלש, מחירי הסחורות בירידה - אבל המחירים בסופר לא צפויים לזוז בקרוב ● בכירים בתעשייה מסבירים כי היבואנים והיצרנים לא ממהרים להוזיל בשל התנודתיות הרבה של השקל, התחייבויות עבר וקשיים לוגיסטיים ● ירידות מחירים, אם יגיעו, לא צפויות לפני 2026

מכונות הדפוס של לנדא דיגיטל פרינטינג / צילום: באדיבות לנדא דיגיטל פרינטינג

הצרות בחברת הדפוס של בני לנדא מגיעות לחברת הנדל"ן המניב

חברת ויתניה דיווחה היום כי חברת לנדא דיגיטל פרינטינג שוכרת משרדים בשלב א' בפרויקט שהיא מקימה בנס ציונה ואמור להתאכלס בשנה הבאה ● דמי השכירות שאמורים היו להיות משולמים מוערכים בכ-48 מיליון שקל בשנה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

המשקיעים שוויתרו והמשמעות לעובדים: מאחורי ההתרסקות של חברת הדפוס של בני לנדא

לנדא דיגיטל פרינטינג הגישה אתמול בקשה לעיכוב הליכים בשל החלטת המשקיעים האירופאים להפסיק להזרים לה הון ולחדול מהענקת הלוואות ● מה הביא להתרסקות החברה המבטיחה, ובמה שונה הקריסה של לנדא דיגיטל פרינטינג מקריסת לוסיקס, חברת היהלומים הסינתטיים של בני לנדא?

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ ייפגשו בבית הלבן ביום שני הבא

דיווח: הנשיא טראמפ יחתום על הוראה שתקל את הסנקציות הכלכליות על סוריה ● דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק אלגרט ז"ל, חושף: חמאס חקר את איציק בשבי בחשד שהוא טייס ● דובר צה"ל בהודעת פינוי לתושבי שכונות במרחב העיר עזה וג'באליה ● מקורות דיפלומטיים לעיתון "אל-אח'באר" הלבנוני: קהיר מאמינה כי סימני "פריצת דרך" במו"מ להפסקת האש בעזה "נראים באופק" ● 50 חטופים - 633 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

מארק צוקרברג מנכ''ל מטא / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

הבונוסים השמנים של צוקרברג: כך מנסה מטא למשוך את הטאלנטים מ־OpenAI

על רקע ביצועים מאכזבים של מודל ה־AI של מטא, Llama 4, מארק צוקרברג פותח את הארנק, עורך פגישות אישיות עם החוקרים המבריקים ביותר, ומציע, לפי פרסומים, בונוסים של עד 100 מיליון דולר ● בתוך המאבק האגרסיבי הזה, OpenAI מסרבת להרים ידיים

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

השקעה של עשרות מיליוני דולרים: תוכנית החדשנות שמשיקה טבע

ענקית התרופות טבע משיקה תוכנית חדשנות לסטארט-אפים, במסגרתה יושקו אתגרים פעמיים בשנה, שיעסקו בשילוב חדשנות בתחומי הפעילות של החברה ● דוגמה לאתגר: טכנולוגיות משלימות או חלופיות לניסויים בבעלי חיים

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

"כיפת סייבר": הפרויקט של ישראל עם בעלת הברית הקרובה באירופה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קרן הפנסיה הנורבגית הודיעה כי לא תשקיע עוד בחברות טינסקרופ ואושקוש, פרטים חדשים על חיסול מדעני הגרעין האיראנים, וגרמניה מקימה עם ישראל "כיפת סייבר" ● כותרות העיתונים בעולם