גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיק חדש: ציפי זלמנוביץ מונתה למנכ"לית הלמן-אלדובי ניהול תיקים

וגם: כך בחרה משפחת כוזהינוף לציין את ט"ו בשבט ● מי מגינים על הדינמיקה של השווקים ומי מחכים לשר האוצר הבא ● שינויים בהנהלת שטראוס: אלי איצקין ינהל פעילות במערב אירופה ● מכימיקלים לבנייה: אשר גרינבאום מונה לתפקיד יו"ר תרמוקיר ● הרשת החברתית

ציפי זלמנוביץ - סמנכ"ל לקוחות הלמן אלדובי / צילום: אביב חופי
ציפי זלמנוביץ - סמנכ"ל לקוחות הלמן אלדובי / צילום: אביב חופי

אילנות גבוהים במיוחד: כך בחרה משפחת כוזהינוף לציין את ט"ו בשבט

יש המציינים את ט"ו בשבט בנטיעות, ויש המאמינים שגם במקרה של חג האילנות מדובר פשוט בעוד סיבה למסיבה. כך למשל, בחרה לציין את החג משפחת כוזהינוף הפועלת בתחום היהלומים והנדל"ן ובונה את מגדל בראשית בשכונת בבלי.

אל האנגר 11 בתל אביב הגיעו השבוע המוזמנים, שם הם גילו תפאורה המדמה מגדל. מוטי כוזהינוף:, פתח את הערב ואמר "ברוכים הבאים ל-44 קומות של יוקרה. עמלנו קשה כדי להגיע ליום שבו קיבלנו היתר חפירה והיתר מרתפים ואוטוטו נקבל היתר בנייה. אנחנו בדרך להקמת המגדל היוקרתי בישראל", הוא הכריז.

מלבד ארוחת ערב, נהנו האורחים גם ממופע שירי אלביס פרסלי אותם ביצע הזמר מוזס סימן טוב, ולא רק הוא - בשלב מסוים גם שמואל פרנקל, מנכ"ל אפסילון ועו"ד יוסי כהן המייצג את שרה נתניהו, הצטרפו לשירה.

עוד בחוגגים את יום ההולדת לאילנות: שאולי לוטן, בעלי קבוצת משולם לוינשטין; עמוס לוזון, בעלי קבוצת עמוס לוזון וזוגתו אירית רחמים; אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב ים; הדסה פתאל, מבעלי קבוצת פתאל; השר והח"כ לשעבר מאיר שטרית, ורעייתו רותי שטרית, בעלת משרד יח"צ; עו"ד יהודה רוה ותמי רוה, יו"ר חברת החדשות; דליה משה ממרוד, בעלי תדיראן; היזם יוסי אברהמי; פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה; ירון שורק - מנכ"ל אלקטרה בנייה; שמוליק דונרשטיין, מנכ"ל רב בריח; יהודה משי זהב יו"ר זק"א ויו"ר אשת לפידות; איש העסקים חיליק לסרי; אבי לוי, מנכ"ל מליסרון; ורבים אחרים.

מוטי כוזהינוף ושמוליק דונרשטיין  / צילום:  רפי דלויה

שאולי לוטן ודוד אפרתי / צילום: רפי דלויה

יהודה רוה ויוסי כהן / צילום:  רפי דלויה

מי מגינים על הדינמיקה של השווקים ומי מחכים לשר האוצר הבא

חברת דירוג האשראי S&P מעלות, ערכה אתמול בבורסה בתל אביב כנס תחת הכותרת - הדינמיקה בשווקים הפיננסיים, מבט מקומי וגלובלי.

את הכנס פתחה רונית הראל בן זאב, מנכ"לית S&P מעלות, וציינה כי יש להניח שב-2019 חברות יגייסו פחות מהיקפי הגיוס להם הורגלנו כשהריבית היתה אפסית, תוך שהן ממשיכות לפעול להורדת המינוף". עוד נכחו: דורית סלינגר, לשעבר הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון; צבי סטפק, מבעלי מיטב דש; פיני כהן, יו"ר קרן נוי ואחרים.

עופר עמיר, מנהל תחום דירוג חברות נדל"ן ב-S&P EMEA, הנחה פאנל בנושא נדל"ן מסחרי בעידן הסחר המקוון, בו לקחו חלק נתן חץ, מנכ"ל ומבעלי אלוני חץ; חיים כצמן, מייסד ומנכ"ל גזית גלוב ואבי לוי, מנכ"ל מליסרון. כצמן אמר בפאנל כי "כולנו הבנו שהאי-קומרס לא יחליף את האופליין, אלא ישתלב בו ותהיה לו השפעה רבה. השילוב בין אופליין ואונליין הוא לדעתי המודל שהולך לנצח". 

כשלוי נשאל האם הוגן שהמדינה עוזרת דווקא למתחרים של השוכרים בקניונים, באמצעות הקלות במע"מ על חבילות מחו"ל, הוא בחר לענות ולהתייחס למקרה של רשת זברה, שנקלעה להקפאת הליכים לקשיים. "זברה מוכרת במחירים מאד מאד זולים", הוא אמר, "אני לא מבין את ההגיון שזברה תשלם על מוצריה מע"מ למדינה, ומוצרים שנמכרים באמזון או איביי יהיו פטורים ממע"מ. היתה לנו פגישה עם כל אנשי האוצר, כולל מנכ"ל האוצר ואנשי אגף תקציבים, ואנשי מס הכנסה. כולם הסכימו שצריך לבטל את הפטור של מע"מ למוצרים שמיובאים באינטרנט. לצערנו, השר כחלון הוא היחיד שהתנגד, ומשיקולים פוליטיים לא הסכים לבטל את הפטור. אני מאד מקווה ששר האוצר הבא יהיה קשוב יותר למצב במשק ויעשה זאת. באירופה ביטלו את הפטור, גם באוסטרליה ביטלו ואף הטלו מס. כך שהמדינות מבניות את הבעייתיות באפליה הזו", אמר לוי.

אבי לוי, רונית הראל בן זאב וחיים כצמן / צילום: שחר ארביב

שינויים בהנהלת שטראוס: אלי איצקין ינהל פעילות במערב אירופה

אחרי שלוש שנים כמנכ"ל מחלבות שטראוס, מסיים אלי איצקין את תפקידו ועובר לעמוד בראש הפעילות של שטראוס במערב אירופה תחת מותג אובלה. בתפקידו החדש יהיה איצקין אחראי על פעילות המותג כמו גם המותג פלורנטין באירופה. מדובר בפעילות המטבלים והממרחים של שטראוס, בה היא שותפה עם ענקית המזון העולמית פפסיקו.

איצקין החל את דרכו בשטראוס לפני 22 שנה, כשבעבר שימש בתפקידים שונים בחטיבת המכירות, כמנכ"ל חטיבת המזון הטרי וכאמור כמנכ"ל המחלבות בתפקידו האחרון. בתקופתו הפכה שטראוס למחלבה הצומחת ביותר מבין שלוש המחלבות הגדולות, כשבין היתר רשמה צמיחה משמעותית בנתח השוק שלה בחלק ניכר מהקטגוריות.

ראוי לייחס שלוש נקודות משמעותיות לכהונה של איצקין: ראשית, שטראוס הייתה המחלבה הגדולה היחידה שלא העלתה מחירים, וזאת על אף התייקרות מתמשכת של חומר הגלם המרכזי שלה - חלב גולמי. שנית, איצקין פעל, בהתאם לאסטרטגיה של החברה, לכניסה לקטגוריות של מוצרים שפונים לקהלים מיוחדים ומצומצמים באמצעות מוצרי נטולי לקטוז או גלוטן. בתקופתו החברה החלה לייצר גרסאות נטולות לקטוז למוצרים פופולריים כמו מילקי או דנונה.

בנוסף, מחלבות שטראוס הובילה את החדשנות בשוק החלב בישראל, באמצעות פיתוחים דוגמת מוצרים שמוגדרים כמועשרי חלבון (סדרת PRO) או המעדן הטבעוני שהמחלבה השיקה לאחרונה (תחת השם ONLY) שפותח בחממת הפודטק של שטראוס. בנוסף לאלה גייס איצקין תפקיד חדש למחלבות - הגסטרונומית מיכל בנישתי - שביצעה שינויים רוחביים במתכונים של עשרות מוצרים כדי לשנות את ההרכב שלהם ולהוציא ממנו רכיבים שנתפסים היום כמרתיעים או כפחות בריאים לצריכה.

את מקומו של איצקין בניהול המחלבות יתפוס רענן קובלסקי, סמנכ"ל המכירות של שטראוס ישראל, אשר יוחלף על-ידי אלון שרף, שב-7 השנים האחרונות שימש כמנהל יחידת הלוגיסטיקה הארגונית. קובלסקי הצטרף לשטראוס לפני כשני עשורים. במשך השנים ביצע מגוון תפקידי ניהול במערך המכירות וב-2007 החל לנהל את המכירות בחטיבת המלוחים. ב-2012 הצטרף רענן לחטיבת המכירות של שטראוס ישראל ובמשך שנתיים מילא את תפקיד מנהל הסחר, ואחריהן התמנה לסמנכ"ל המכירות של החברה. והשינויים ייכנסו לתוקפם בתחילת חודש מאי 2019.

שני מוזס

אלי איצקין מנכל מחלבות שטראוס / צילום: סיוון פרג

רענן קובלסקי / צילום: סיון פרג'

מכימיקלים לבנייה: אשר גרינבאום מונה לתפקיד יו"ר תרמוקיר

אשר גרינבאום, לשעבר ממלא מקום מנכ"ל כימיקלים לישראל (כיל) שבשליטת החברה לישראל ובבעלות איש העסקים עידן עופר, מונה ליו"ר חברת מוצרי הבנייה תרמוקיר. גרינבאום יחליף בתפקידו את היו"ר הקודם של תרמוקיר, עמיאל שדה, שנפטר לפני כ-4 חודשים.

גרינבאום כיהן במשך יותר מ-40 שנה בתפקידי ניהול בכירים בכיל, וכיהן גם כיו"ר אגף הכימיה ויו"ר ועדת איכות הסביבה של התאחדות התעשיינים.

תרמוקיר פועלת מקיבוץ חורשים, נמצאת בבעלותו ועוסקת בפיתוח ובייצור של מוצרי בנייה ובהם מוצרי טיח, בידוד תרמי, דברים, חומרי איטום ואקוסטיקה. היא מעסיקה כ-75 עובדים והמנכ"ל שלה הוא אלי כהן. בעשור האחרון תרמוקיר ממקדת את פעילותה בפיתוח של מוצרי בנייה ידידותיים לסביבה תוך שימת דגש על קיימות ועל בנייה ירוקה.

יובל אזולאי

אשר גרינבאום / צילום: כיל

תיק חדש: ציפי זלמנוביץ מונתה למנכ"לית הלמן-אלדובי ניהול תיקים

ציפי זלמנוביץ מונתה לתפקיד מנכ"לית הלמן-אלדובי ניהול תיקים - חברת ניהול התיקים של בית ההשקעות. החברה מנהלת תיקי השקעות ומספקת מגוון שירותים פיננסיים ללקוחות פרטיים, מוסדיים וחברות, וכן ניהול השקעות עבור קופות גמל, חברות ביטוח וגופים מוסדיים.

זלמנוביץ תחליף בתפקיד את חן לוי, שמונה ליו"ר הלמן-אלדובי ניהול תיקים ולמנכ"ל קרן ה-P2P של בית ההשקעות.

זלמנוביץ כיהנה עד לאחרונה כסמנכ"לית קרנות השקעה בהלמן אלדובי. במסגרת תפקיד זה היתה אחראית על פיתוח הפעילות העסקית בקרנות, בדגש על קרן ה-P2P שהוקמה לפני כשנה וחצי. לפני כן שימשה כסמנכ"לית ומנהלת אגף לקוחות בהלמן אלדובי גמל ופנסיה במשך למעלה מ-6 שנים. היא בעלת תואר ראשון ושני במנהל עסקים ובוגרת תוכנית התנהגות צרכנים בלונדון ביזנס סקול.

רמי דרור, מנכ"ל הלמן-אלדובי, מסר כי "ציפי הינה מנהלת מוערכת המהווה חלק משדרת הניהול הבכירה בבית ההשקעות. במהלך השנים מילאה שורה ארוכה של תפקידים, והביאה לתרומה משמעותית בצמיחה של הלמן-אלדובי בשנים האחרונות. אין לי ספק כי יכולותיה, ניסיונה ומקצועיותה יתרמו רבות גם להמשך הצמיחה של חברת ניהול התיקים ופיתוח תחום ההשקעות המתקדמות, כחלק מכלל הפעילות העסקית של בית ההשקעות".

בית ההשקעות הלמן-אלדובי הוא בין הוותיקים בשוק ההון הישראלי, ומנהל נכסים בהיקף של כ-53 מיליארד שקל. קרן הפנסיה של בית ההשקעות הינה אחת מארבעת הקרנות שזכו במכרז פנסיית ברירת המחדל של משרד האוצר.

ציפי זלמנוביץ - סמנכ"ל לקוחות הלמן אלדובי / צילום: אביב חופי

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רה''מ בנימין נתניהו ורה''מ הודו נרנדרה מודי בתערוכת חדשנות / צילום: מעיין טואף -לע''מ

מקורות רשמיים: ישראל מקדמת יבוא כלי רכב מהודו

ישראל מכוונת לתעשיית הרכב ההודית: בממשלה מקדמים יבוא רכב ואף פתיחת הדלת לתקינה הודית, סוגיה שנדונה גם בביקורו של ראש הממשלה נרנדרה מודי ● במקביל צ'רי מתרחבת באירופה באמצעות יבואן ישראלי ● וגם: מגמת הורדת מחירי המחירון של דגמים חדשים לא עוצרת ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

וול סטריט נצבעה אדום; נטפליקס ובלוק מזנקות

מדד נאסד"ק בדרך לרשום את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קופצת לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● מגמה מעורבת בבורסות אירופה

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכיר אמריקאי: השיחות עם איראן היו חיוביות

שר החוץ של עומאן: "התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן"  ● שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

בהיקף 255 מיליון דולר: הפועלים יממן התרחבות של נופר אנרגיה בארה"ב

הבנק יממן קניית צבר ייצור סולארי בארה"ב בהיקף של ג'יגהוואט אחד ● בנק הפועלים לא יהיה חלק מקונסורציום, אלא יהיה המממן הבלעדי של החוב ● תנאי ההלוואה טרם פורסמו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

מתכננים לראות פריחה בשבת? הנה שלושה מסלולים שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

וינרוט, האחים גרטנר והשופט איתן אורנשטיין / צילום: יונתן בלום, איל יצהר

ביהמ"ש קבע: העיזבון של וינרוט ישלם מאות מיליונים. ומה יעלה בגורל היורשים?

לאחר שנים ארוכות של התדיינות, בית המשפט המחוזי בירושלים אישר את פסק הבוררות וחייב את יורשי עו"ד ד"ר יעקב וינרוט לשלם מעזבונם לאחים משה ומנדי גרטנר ● עם זאת, האחים גרטנר דרשו סכום גבוה מהעיזבון, והנושא יעבור, שוב, להכרעת הבורר

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

זום גלובלי/ צילומים: רויטרס

חזית חדשה מול אוקראינה? הונגריה שולחת חיילים לגבול

שעות לפני המו"מ בז'נבה: איראן בדרך לחתום על עסקת נשק ימי עם סין וארה"ב הטילה סנקציות על טהרן • הונגריה מאשימה את אוקראינה ושולחת חיילים לגבול • ובמקסיקו חוששים: חיסול מנהיג קרטל הסמים עשוי לפגוע באירועי המונדיאל במדינה • זום גלובלי, מדור חדש