גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איפה המכונית המעופפת שלי? הטרנדים הטכנולוגיים של 2019

האינטליגנציה המלאכותית, המציאות הרבודה, האביזרים הלבישים ורשתות 5G הופכים מטכנולוגיות עתידניות לחלק ממשי מחיינו ● יזמים, מנהלים ואנליסטים על הטרנדים הטכנולוגיים של 2019

צילום: שאטרסטוק
צילום: שאטרסטוק

לתעשיית הטכנולוגיה, 2019 עשויה להיות יותר שנה של הנחת תשתיות מאשר שנה של פריצות דרך היסטוריות, אבל גם ככה היא צפויה להיות שנה עמוסה ומלהיבה, כאשר טכנולוגיות מפתח חדשות מתחילות למצוא את דרכן ליישומים שימושיים. הטלפון החכם ימשיך להיות המכשיר הטכנולוגי המרכזי שלנו גם בסוף השנה, אבל ככל שהמציאות הרבודה והאביזרים הלבישים מתקדמים, נרגיש יותר ויותר שפרדיגמה חדשה במחשוב אישי מחכה לנו מעבר לפינה.

זה יסתייע בטכנולוגיות כמו רשתות הדור החמישי, 5G, שיתרחבו בהרבה עד סוף 2020, והבינה המלאכותית תיטמע בכל מיני מוצרים ותאפשר לגדג'טים ולשירותים שונים להתחיל לצפות מראש את רצונותינו.

השינויים הטקטוניים הללו כבר יוצרים הזדמנות וסיכויים לחדשנות. השקעות הון סיכון בחברות סטארט-אפ עמדו על 100 מיליארד דולר ב־2018, הרבה מעל 82 מיליארד דולר שהן היו ב־2017. השאלה הגדולה היא אילו תחומי הזדמנות יבשילו ב־2019. הפנינו את השאלה אל יזמי הון סיכון, אנליסטים ויזמים שתרמו את המחשבות שלהם בנושא.

דיפ פייק | הגבולות מטשטשים

בשנה הקרובה נראה כמה טכנולוגיות שמטשטשות את הגבולות בין מה שאמיתי ומה שסינתטי. יש מדיה סינתטית שבה כלים חזקים חדשים ליצירת הדמיה ממוחשבת ריאליסטית מאוד הופכים נגישים לכל מי שיש לו מחשב נייד סביר או סמארטפון, ויש מדיה סינתטית שהיא תוכן שמיוצר על-ידי אלגוריתמים. היא נוצרת כאשר טכנולוגיות כמו generative adversarial networks מייצרות, משביחות או עורכות מדיה ביעילות רבה הרבה יותר מאשר בני אדם (טכנולוגיה זו משמשת למשל ליצירת סרטוני "דיפ פייק" שבהם אנשים לכאורה אומרים דברים שלא אמרו, או שפרצופם מושתל בסיטואציות שלא התרחשו). אפשר להכניס לקטגוריה הזאת גם כתבות חדשותיות ש"נכתבו" על-ידי בינה מלאכותית. כל זה מתקשר גם לאוואטרים דיגיטליים וסלבריטאים ומשפיענים וירטואליים, שמשתמשים בכלים האלו.

(פיטר רוחאס, Betaworks Ventures)

תסתכלו למעלה | הרחפנים בדרך גם אל המגזר הציבורי

רחפנים ימשיכו לצוץ ביישומים מדהימים חדשים גם ב־2019, עם יכולות חישה משופרות יותר ויותר והתקדמות באוטומציה של ניווט. אנחנו מאמינים שההתקדמות בממשקי אדם־מכונה תנמיך דרסטית את זמן הכשרה של מטיסי רחפנים ואת עומס העבודה הקוגניטיבי שלהם, וכך יתרחב בהרבה האימוץ של יישומים לעסקים בסביבה דינמית ובלתי מתוכננת. זהו עדיין שוק נישה, אבל אנחנו רואים צמיחה משמעותית בתחום הבטיחות הציבורית - שריפות, חיפוש והצלה, שיטור וביטחון - וכן בתחום החיוג הישיר (DoD) ויישומי אבטחה.

(סקוט פרז’ינסקי, Fluidity)

כיף! | החזית הצרכנית הבאה

מעבר לעולם העסקי, הצרכנים מחפשים יותר מאשר מוצרים חומריים. חוויות הן ההזדמנות הבאה של חברות הסטארט-אפ. לצרכנים יש יותר הכנסה פנויה כעת, וזה מוביל אותם לשאיפה לא רק לנסוע, אלא גם לחוות את המקומות כמו מקומיים או שבטיול יהיו דרגות נוספות של עומק וכיף. זוהי החזית הבאה שמעבר ל־Airbnb,Uber ו־Lyft.

(דייב וולש, KKR)

המיקרו יודע מה מתבשל | ה-AI בדרך אל המטבח

נראה עוד המון גרסאות של בינה מלאכותית נכנסות לכל היבט של חיינו והמכשירים שלנו. נראה יותר שירותים וחוויות. החלק הטוב הוא כמובן שהמכשירים יבינו טוב יותר מראש מה אנחנו רוצים ואז יבצעו את הדברים הללו, בין שמדובר על ישיבת הנהלה או הזמנת מונית שנוהגת את עצמה או מיקרוגל שיודע בדיוק מה שמנו בתוכו ומתי הוא צריך להיות מוכן. כל זה יתאפשר באמצעות שיפורים מסיביים בכוח המחשוב ותכנות מתוחכם מאוד.

(פטריק מורהד, Moor Insights)

בלי פקקים | ערים שמבינות את הפוטנציאל של מיקרו-ניידות

2018 הייתה השנה של הקורקינטים והאופניים החשמליים, אבל ההשפעה שלהם על ערים ותשתיות עירוניות ארכאיות רק מתחילה. הסכמי התחלקות בהכנסות עם חברות בצמיחה מהירה כמו Bird ו־Lime מספקים לערים תזרימי הכנסה שלא היו להן מעולם. כאשר העיריות ישקיעו את הכסף בשיפורי תשתית ואופציות נסיעה חדשות, ייווצר יקום חדש של כלים לתכנון עירוני, מיפוי תחבורה, קלות התמצאות וניווט בסביבה העירונית המודרנית.

(מיילס קלמנטס, Accel)

קורקינטים / צילום:  shutterstock א.ס.א.פ קרייטיב

כבר לא רק בהוליווד | בונים תשתית למכוניות מעופפות

העבודה שתיעשה השנה תהיה חיונית להגשמת החזון של תחבורה אווירית עירונית. אנחנו רואים הרבה חברות חדשניות עם מוטיבציה גבוהה שבאות עם רעיונות לכלי טיס ומודלים עסקיים שמשרטטים עתיד שבו אתה ואני מגיעים ממקום למקום בקלות ובנוחות ב"מכוניות המעופפות" שלנו. אבל לפני שנחצה את הסף הזה, אנחנו צריכים למפות את הרגולציה, התשתית והיחסים שיהפכו את השמיים מעל הסביבה העירונית שלנו לבטוחים ויעילים כמו הכבישים שלנו היום.

(קארל אספוזיטו, Honeywell Aerospace)

רואים רחוק | משקפי המציאות הרבודה בדרך, אבל זה ייקח זמן

הצרכנים לא יאמצו משקפי מציאות רבודה במכשירים היומיומיים שלהם כבר השנה. עצם הרעיון שנרכיב זוג משקפיים ופתאום נהיה כמו "איירון מן" הוא משהו שסביר יותר שנראה בסרטים של מארוול מאשר בחנות האלקטרוניקה הקרובה לביתכם. כך שזה כנראה ייקח עוד כמה שנים, אבל יש חברות כמו Vuzix ומיקרוסופט שעובדות על הפיתוחים הללו לעסקים, כמו גם חברות דוגמת אפל, שכבר יוצרת חוויות AR לכמעט כל מוצר שנתמך במערכת ההפעלה שלה.

הולוגרמה בתוך המכונית | על טלפונים והדור החמישי

השנה נראה כמה חידושי צורה כמו טלפונים מתקפלים וטלפונים שבהם במקום הלחצן האמצעי בתחתית יש ניקוב בפינה. אולם השאלה הגדולה היא סביב G5. האם נראה ב־2019 חלק מההבטחות הגדולות של הדור החמישי או לא - זה עדיין פתוח. משחקים ניידים עם זמן המתנה נמוך הם משהו שאני משוכנע שנראה. השאלה היא רק אם זה יקרה השנה או בשנה הבאה. האם כולנו ננהג במכוניות G5 כשאנחנו מרותקים להולוגרמה בתוך הרכב? אני מסופק לגבי זה בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך אני בטוח שנראה את זה. אני לא מצפה לאייפון של הדור החמישי השנה.

(אבי גרינגארט, GlobalData)

הכול מדיד | הרפואה תאמץ את הבינה המלאכותית יותר ויותר

אחד הטרנדים העיקריים שנראה ב־2019 הוא פופולריות של מכשירים שמאפשרים לצרכנים לבצע יותר מדידות, כמו מעקב אחרי פעימות לב, רמות סוכר בדם ולחץ דם, ונראה גם עלייה חדה ברמת התסכול של הרופאים שיטבעו בתוך ים הנתונים הללו. איך מטפלים בנתונים של פציינט שמחובר למוניטור פעימות לב ללא הפסקה? בנקודה מסוימת ב־2019 תהיה הבנה שיש צורך בבינה מלאכותית כדי להבין את כל הנתונים הללו, מפני שלרופאים פשוט אין זמן לבדוק את ים הנתונים הזה.

(ויק גנדוטרה, AliveCor)

שנת המצלמות החכמות | זיהוי פנים ואבטחה בכל פינה

אנחנו רואים את 2019 כשנת המצלמות החכמות. בארבע השנים הבאות, לאמריקאי הממוצע יהיו 12 מכשירי צילום חכמים בחייו. אנחנו צופים שבני אדם יתקינו יותר מצלמות בבתיהם, בייחוד כאשר רמקולים חכמים מוסיפים מצלמות. כבר כעת, ל־18% מהמבוגרים יש מצלמות חכמות לא ניידות.

המצלמות יכולות ליצור רשתות, ואנחנו יכולים לראות את מצלמת האבטחה Ring בחזית הכניסה לבית של מישהו מתחברת למכונית או טלפון של מישהו אחר בשכונה, כדי שגם הם יראו מה קורה. מצלמות חכמות יאפשרו גם קניות בלי קופאים, זיהוי פנים מהיר (למשל, לצורך משיכת כסף בכספומט) ואבחון רפואי בבית.

(מייקל וולף, Activate)

הרווח שבהפסד | ההזדמנויות של הערים שהפסידו את אמזון

היה יכול להיות נהדר אם אמזון הייתה בוחרת מיקום לא צפוי בארה"ב שבין החוף המזרחי והמערבי, אבל אני מאמין שלהתמודדות על HQ2 (המטה השני) יש פוטנציאל להביא הרבה תועלת לערים שהשתתפו אבל לא זכו. ההתמודדות הזו יצרה שיתופי פעולה בין אוניברסיטאות, חברות פיתוח כלכלי, מנהיגי ציבור ומקימי סטארט-אפים. המאמצים הללו יתבררו כקטליזטור לערים האלה, שיעזור להן לבנות את קהילת הסטארט-אפ המשגשגת הבאה, שיכולה להשיק אולי את אמזון הבאה. חפשו השנה ערים שמשתמשות במה שהן בנו כדי למשוך את אמזון לפיתוח שלהן עצמן.

(סטיב קייס, Revolution)

מידע זה כוח | ה-AI תוזיל את עלויות הביטוחים הרפואיים

בינה מלאכותית תיעשה מרכזית יותר בשירותים הרפואיים, אבל לא בתחום שעליו מדברים. יש עניין אדיר ביישום בינה מלאכותית בקבלת החלטות קליניות, אבל אנחנו חושבים ששימושים קליניים יהיו קשים מהצפוי. הנתונים שבהם מאמנים את המודלים של הבינה המלאכותית הם מבולבלים והמודלים מאתגרים. במקום זאת אנחנו מניחים שהבינה המלאכותית תתבסס תחילה בהנמכת עלויות תשלום של מבוטחים ומבטחים. זה צפוי כי מאגרי הנתונים גדולים ואיכותיים יותר. לדוגמה, יש שנים של מידע איכותי על תביעות ביטוח, קידוד ונתוני איכות. הנמכת עלויות אדמיניסטרציה משפרת אוטומטית את שולי הרווח בסקטור שבו אף אחד חוץ מחברות התרופות לא עושה הרבה כסף.

(בוב קוצ’ר, Venrock)

הקול בראש | הצעירים כבר לא שואלים רק על מזג האוויר

אני ממשיך לחפש חברות הזנק בתחום מחשוב האודיו. עליית אלקסה של אמזון והום של גוגל ב־2018 הכניסה את המכשירים הללו כבר למיליוני בתים, והסיישלים בעונת החג האחרונה רק האיצו את המגמה. הייתי כולל גם את ה־AirPods של אפל בתחום הכללי הזה. אלו אינם מוצרי נישה, אבל ההכרעה טרם התקבלה - אנשים יצטרכו ללמוד להשתמש במכשירים הללו מעבר להאזנה למוזיקה או שאלות לגבי מזג האוויר. אני מאמין שתהיה למידה, בייחוד כאשר צעירים גדלים יחד איתם והם משולבים בחייהם. זה ייקח זמן, אבל אפשר להניח את התשתית ב־2019.

(אמ. ג’י זיגלר, Google Ventures)

טכנולוגיה הומנית | לשאוב את הזמן והמידע, אבל הרבה פחות

בשנה שחלפה ראינו צרכנים ועובדים של חברות טכנולוגיה גדולות מתחילים להתנגד לדרכים שבהן החברות הללו משתמשות במידע עלינו, בונות אינטליגנציה מלאכותית, מהנדסות את ההתנהגות שלנו, ובוחרות שותפים עסקיים מפוקפקים - כמו כמה גופים ממשלתיים. החברה האנושית מתחילה רק עכשיו לדרוש ששיקולים אתיים יילקחו בחשבון לצד ההתקדמות הטכנולוגית. אני חושב שנראה שהתנועה לכיוון טכנולוגיה הומנית תיצור מודלים עסקיים חדשים, שלא מבוססים על שאיבת כל תשומת הלב שלנו. כמה מהם, כמו מודלים של מנויים או אפליקציות לטיפים, קיימים היום, ואני להוט לראות אילו חידושים יצוצו כאשר סטארט-אפים ינסו לחבר את המודלים שלהם עם הצורך של המשתמשים לשלוט באופן השימוש במידע שלהם ובדרך שבה הם משתמשים בזמנם.

(מאט הרטמן, Betaworks Ventures)

עולים על הפס | הקרב על רוחב הפס יחזור בגרסה אלחוטית

הסיפור הגדול ביותר בטלקום ב־2019 בהחלט יכול להיות איך השימוש בטכנולוגיות האלחוטיות מחדש את התחרות בשירותי פס רחב. הרוב הגדול של שירותי הפס הרחב הצרכני והעסקי מועבר עדיין באמצעות כבלים או חיבורי סיב אופטי, אבל ב־2019 אנחנו אמורים לראות עוד חברות - כולל ספקיות כבלים וטלפוניה נוכחיות - שפונות לקישורים אלחוטיים כדי להרחיב את הרשתות שלהן ולהציע מהירויות מוגדלות לצרכנים ולעסקים קטנים.

אפקט נטפליקס | הפוקוס יעבור לסטרימינג - ובגדול

הפתגם העתיק, "אם אתה לא יכול לנצח אותם, תצטרף אליהם" - נכון במיוחד לשירותי וידיאו, שבהם הירידה המתמשכת בשירותי חבילות מנויים מסורתיות צפויה להגיע לנקודת שבירה ב־2019. אנחנו מצפים לראות עוד ספקים של שידורי כבלים, לוויין ושירותי סיב אופטי שיעבירו את הפוקוס שלהם לשילוב של שירותי פס רחב עם הזרמת וידיאו תחרותית מבוססת ענן, כאשר הצרכנים ידחו יותר ויותר את השירותים הוותיקים היקרים מדי.

(דן הייס, PWC)

עוד כתבות

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר