גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הפרלמנט של טל" נפתח עם שתי מועמדות פריימריז של הליכוד

"הפרלמנט של טל" נפתח בערוץ הטלגרם של "גלובס" - גלובס מצביעים כלכלה ביום שישי האחרון בהנחיית ● האורחות הראשונות - מיכל שיר ועו"ד איילת גלילי, מועמדות בפריימריז של הליכוד ● מה עו"ד גלילי חושבת על השר לוין ואיך שיר תדאג לעובדים?

טלגרם / צילום: שאטרסטוק
טלגרם / צילום: שאטרסטוק

בשיחת "הפרלמנט של טל", בשישי בבוקר, בערוץ הטלגרם "גלובס מצביעים כלכלה" אירחנו שתי מועמדות בפריימריז של הליכוד, מיכל שיר, מייסדת המכון להכשרה פוליטית ומובילה בתחום ההסברה ועו"ד איילת גלילי סגנית יו"ר נעמת וחברה בועדת חוקה בליכוד שיר וגלילי מתמודדות בפריימריז במחוז תל-אביב על המשבצת שתהיה מקום 29 ברשימת הליכוד לכנסת.

מיכל שיר

על תפקיד חבר/ת הכנסת במחוז תל-אביב מתמודדים 8 מועמדים שונים, בין השאר גם אנשי ליכוד ותיקים כסיני קהת ונפתלי בן סימון וגם מתמודד שם ראש לשכתו לשעבר של נתניהו דוד שרן, אחד החשודים (ומומלצי סיכום משטרתי) בפרשיית הצוללות וכלי השיט. כך שהמשימה שלהן מורכבת במיוחד: להיבחר ראשונה בהצבעה של 3770 חברי מרכז הליכוד.

איילת גלילי

לפניכן, השיחה כפי שנוהלה בשידור חי בקבוצת הטלגרם, לעיניהם של המוני עוקבים וחברים בערוץ של גלובס, ביום שישי בבוקר:

טל שניידר: ספרו לנו קצת על עצמכן.

מיכל שיר: "מיכל שיר בת 39, 24 שנים פעילה במפלגת הליכוד ופועלת כל חיי למען מדינת ישראל וארץ ישראל. מילאתי תפקידים מגוונים בכנסת ועם בכירי המפלגה, בין היתר, דוברת בוועדת הכנסת, עבודה עם בנימין נתניה , עם גדעון סער ועוד. ייצגתי את ישראל במשלחות רשמיות בעולם וייסדתי, לפני 10 שנים, את המרכז הישראלי להכשרה פוליטית, שהכשיר רבים מהיועצים בכנסת, ממשלה וגופי התקשורת".

"שני הנושאים העקיים שבכוונתי לעסוק בהם הם: הפחתת היקף ההלוואות. היום הציבור לא פותח את החודש, שלא נדבר על מסיים אותו. לרוב זה עקב לקיחת הלוואות. הדבר השני, הוא מלחמה בלתי מתפשרת בנסיון הפיכת ישראל למדינת כל אזרחיה. השתלטות הפליטים ואי הסדרת נושא החיים המשותפים עם הציבור הערבי"

איילת גלילי: "ב-7 השנים האחרונות אני משמשת כיו"ר סיעת הליכוד בנעמת. עוסקת בנושאים חברתיים ובקידום חקיקה חברתית.. כרגע על הפרק תיקון חקיקה שיזמתי בחוק שכר שווה לעובד ולעובד"

שניידר: מיכל את כתבת בעמוד שלך "הפסקת התלות במתן הלוואות". למה הכוונה? שכוחם של אנשים להישען על הלוואות יפחת?

שיר: "בארה"ב ובחלק ממדינות ארופה. נהוג לקבל משכורת אחת לשבוע או אחת לשבועיים. דבר כזה מאפשר לאזרח לנהל תזרים מזומנים קל יותר. בישראל סומכים על האזרח שהוא יכול להתנהל תזרימית במשך 30 יום. דבר שלא כל כך עובד. אם למשל, אדם תקוע וזקוק ל-1000 ש"ח באמצע החודש. הוא תקוע. יש לו את הכסף, הוא רק פוגש אותו בסוף החודש ואז לוקח עוד הלוואה ונכנס בעצם למעגל שקשה לצאת ממנו. ברגע שעוברים להתנהלות תזרימית של קבלת משכורת אחת לשבוע/ שבועיים . מתרגלים לניהול תזרימי אחר שקל יותר להשתלט עליו".

שניידר: איילת, את יכולה לתת דוגמה ספציפית להצעת החקיקה שלך?

גלילי: "חוק שכר שווה לוקה בחסר כיוון שכרגע עדיין בשנת 2019 נשים רבות מרוויחות פחות מגברים באותו תפקיד. בתיקון שיזמתי נטל ההוכחה יעבור למעסיק כך שיהיה יותר יהיה יותר קל לנשים מופלות לתבוע ועל המעסיק תחול האחריות להוכיח שהוא אינו מפלה. חבריי בליכוד תומכים בתיקון. לצערי הוא נתקע מסיבות טכניות אם כי צריך להסביר שעדיין קיימת אפליה בשכר ואין מדובר בהתערבות בשוק החפשי.

שניידר: שאלה במקביל לשתיכן, יש לא מעט אנשים שכתבו טורים ודעות שהכנסת ה-20 היתה יותר מדי פמיניסטית. קראתי כותרות כאלה: " בכנסת ה-20 הפמיניסטיות ירדו מן ירדו מהפסים " - האם אתן חושבות שהיתה הגזמה או איפה אתן רוצות לשפר בנושאים מגדריים?

גלילי: " יש עדיין הרבה מה לתקן ויחד עם זאת צריך לרתום את הציבור למאבק באופן נכון ולא לבדל ציבור או מגדר מסויים. שיוויון הזדמנויות, זה אינטרס חברתי של כולם".

שיר: "אני די בטוחה שאיילת ואני נסכים על הנושא. כל עוד אין שוויון בשכר, בתנאים לנשים, כל עוד האלימות כלפי נשים משתוללת באחוזים מפחידים, כל עוד הסטטיסטיקה של ילדות ונשים בכל הנוגע לפגיעה מינית היא סטטיסטיקה קשה. אין דבר כזה "יותר מדי פמיניסטית".

שניידר: שאלה למיכל, האם הזיהוי שלך עם גדעון סער מזיק לך בפריימריז הנוכחיים, את חשה בשטח בעיה ושיח בנושא?

שיר: "גדעון סער, מעבר להיותו מנהיג ושר שעשה רבות למען הציבור הוא גם כח חשוב ואיכותי לנבחרת הליכוד. הוא גם חבר טוב והייתה לי הזכות לעבוד איתו. סיימתי את עבודתי עם גדעון לפני 15 שנה ומאז הקמתי חברה שמכשירה בישראל ובחו"ל עבור מקצועות הפוליטיקה. לפני כן עבדתי גם עם בנימין נתניהו שהוא ראש הממשלה ויהיה ראש הממשלה ומנהיג בקנה מידה בינלאומי ואני גאה על כך".

שניידר: אחד המתמודדים מולכן, הוא דוד שרן, מי שהיה רלש נתניהו, וחשוד כיום בפלילים. אין בכך בעיה לדעתך? האם זה לא פוגע בליכוד?

גלילי: "הליכוד הוא מפלגה דמוקרטית ואם חוקת הליכוד אינה פוסלת מישהוא מלהתמודד זו זכותו . אני סומכת על הבוחרים שיבחרו את המועמדת הטובה ביותר שזו אני".

שיר: "לכל אחד מהמועמדים יש את השיקול שלו להתמודדות. אני לא יודעת מה השיקולים של דוד. אנחנו חברים מזה 20 שנה ומוקדם מכדי לדעת לאן הדברים יובילו או מה תהיה השפעתם."

שניידר: אני אקשה. ומוזמנות שתיכן לענות. ראש הממשלה , יו"ר מפלגתכן חשוד בפלילים. אתמול פורסם בערוץ 2, שמקורבו של נתניהו נתן אשל, מקדם את שרן. הוא רץ מולכן. האם אינכן רואות בעיה בכך שחשדות בפלילים נהיו דרך כניסה לכנסת ו/או מקום להישאר בו. איפה נקיון הכפיים?"

שיר: השאלה עצמה היא בעייתית ואני אסביר. לא הוגש דבר נגד ראש הממשלה ועצם השיח בתקופת בחירות של "עשן בלי אש" היא בעייתית. לא הוגש כלום ולא נקבע כלום ולכן כל דיון בנושא מבחינתי משרת כעת את האופוזיציה ומהווה תעמולת בחירות שלילית נגד הליכוד וראש הממשלה. יש תחושה כי מזמזמים לציבור כחלק מתעמולה נגטיבית מהבוקר ועד הלילה ומייצרים מצג שווא שיש משהו כשנכון להיום אין כלום. אני יכולה להרגיע ולומר שבנימין נתניהו יהיה ראש הממשלה והליכוד ישאר בשלטון כי הציבור יודע מה נכון ובסוף יש מדינה לנהל".

גלילי: "צריך לזכור שאדם הוא חף מפשע כל עוד לא הוכח אחרת..וזו דעתי גם כעו"ד"

שניידר: הציבור הרחב מכיר את הפריימריסטים שמתרוצצים בחוגי בית וצריכים לשכנע 120 אלף מתפקדי ליכוד. אבל השיטה כרגע בליכוד, בפריימריז של 2019 היא כזו שמתמודדות במחוזות - כמו שתיכן שמתמודדות במחוז תל-אביב - צריכות לעבוד ולשכנע כ 3770 חברי מרכז. זה קמפיין מסוג שונה לחלוטין. מאשר קמפיין פריימריז רחב. אתן יכולות לספר קצת על הפעילות מאחורי הקלעים, מה אתן עושות, עם מי אתן מדברות, נפגשות. מוזמנות לחלוק קצת חוויות מן החודש/חודשיים הנוכחים האלה, שמתרחשים אחת ל-4 שנים.

גלילי: "זו שיטה מעולה עבורי ועבור אנשים שאינם מגייסי תרומות עדיין. אני פונה באופן אישי לכל אחד ואחד וזה כיף. כיוון שהתמודדתי בעבר בפריימריס פתוחים אני יכולה לומר שההרגשה היא יותר אישית ואני מקבלת הערכה גדולה על העשייה רבת השנים".

שיר: "הגוף הבוחר שלנו הם חברי מרכז הליכוד. אנשים שקודם כל משרתים את הציבור, כל אחד באזורו. הם מכירים את המפלגה ואכפת להם מאוד מהנעשה בליכוד ובמדינה. ולכן, להפגש איתם, להסביר ולגייס אותם זו המשימה והיא מהנה מאוד. יש במרכז הליכוד חברים שהולכים איתי כבר 24 שנים. מכירים ויודעים בדיוק מי אני ומהם דעותי".

שניידר: אתן יכולות לספר על מפגשים? מה אנשים מבקשים ממך? יושב מולכן חבר מרכז, מה עולה על הפרק? מחירי דיור הלוואות, מחירי עופות/גבינות?

שיר: "תלוי לאיזה מגזר הוא משתייך. למשל, נושא עיירות הפיתוח. תקציבים ליצירת מקומות עבודה איכותיים לצעירים. רבים מהם רוצים לדעת מהם העמדות הכלכליות והמדיוניות. הם רוצים לוודא שהם שולחים לכנסת נציג שאכן מייצג את עמדותיהם. אם מדובר בחברים מיהודה ושומרון אז כמובן כל הקשור לנושא החלת החוק הישראלי ביהודה ושומרון. חברי המרכז לא עושים חיים קלים למועמדים ודורשים לדעת האם המועמד יודע לעבוד. לשמחתי, אחרי 20 שנות עבודה במערכת הפוליטית והכשרת אינסוף יועצים ואנשי מקצוע במערכת הפרלמנטרית, הפוליטית והתקשורתית הם יודעים שאני יודעת גם מה אני רוצה לעשות וגם יודעת לבצע זאת הלכה למעשה". 

גלילי: "אני יכולה לומר שלאנשים מאד חשובים הנשואים החברתיים. זה שינוי כי בעבר בתנועה עיקר הנושאים נגעו לתחום המדיני ונושאים חברתיים נדחקו הצידה.אני שמחה שהיום הנושאים החברתיים שמאד נוגעים לליבי ולעשייה היומיומית שלי על סדר היום ומאד חשובים לבוחרים. גם לחבריי ביו"ש חשובים מאד נושאים חברתיים. חינוך, סלילת כבישים וכדומה". 

שניידר: מיכל - מה עמדתך בנושא החלת החוק ביו"ש? על כל השטח או על התנחלויות בלבד ?

שיר: "החלת החוק הישראלי על כל שטחי יו"ש. זה לא עניין של להבחר. אידיאולוגיה היא לא "שבשבת". החלת החוק על השטחים היא קריטית עבור מדינת ישראל. לא יתכן שציבור שלם מופלה לרעה". 

גלילי: גם אצלי, כמובן החלת החוק הישראלי

דני זקן: בוקר טוב, משחיל שאלה ברשותכן. אם תהיה אפשרות בחירה בין שתי קואליציות בראשות הליכוד, עם המרכז או עם הימין והחרדים. מה ההעדפה שלכן? בשנים האחרונות נדמה שמשקלם של החילונים/ליברלים בליכוד קטן והולך. אתן לא שותפות לראייה הזו?

גלילי: "עם הימין והחרדים. ולראייה הקואליצייה ב-4 השנים האחרונות היתה מהיציבות שידענו. אני סומכת על ראש הממשלה שידע לנהל מו"מ אחראי וכזה שיתאם לרצון הבוחר"

שיר: "נשמח לשניהם. הליכוד היא מפלגה רחבה שיש בה זרמים חילונים , דתיים ואנשים מכל הקשת מהמרכז ימינה. יש מקום לכולם. הימין החדש מציג דבר שכבר קיים, מפלגה של חילונים ודתיים. זוהי מפלגת הליכוד ולכן אני מזמינה את הציבור להצביע למפלגת הליכוד שמכילה בתוכה את מגוון הסקטורים מהמרכז ימינה. אין טעם לעסוק עכשיו במו"מ קואליציוני. הציבור צריך להבין שמפלגות נישה קטנות עלולות לייצר ממשלה לא יציבה. לכן, צריך להצביע למפלגץ ימין אחת. הליכוד מורכב מחילונים ודתיים. הרבה יותר פתוח וליברלי מהליכוד שהכרתי לפני 20 שנה."

שניידר: שאלה נוספת, שקיבלתי מגולש של גלובס באחת הקבוצות: דעתכן על פרשיית אפי נווה, והקשרים שלו לפעילים/ות בולטים בליכוד. איילת את עורכת דין, זה משליך על תדמית המקצוע. מיכל, גם במקרה שלך אני בטוחה שחשוב לך ההשפעה והקשרים עם ציבור המשפטנים.

גלילי: "לעניין אפי נוה, אין קשר לליכוד. הפרשייה עדיין בגדר חשדות. לדאבוני הדבר משליך על שמם הטוב של עו"ד ושופטים רבים. יחד עם זאת ברור וידוע שכל מערכת המשפט בישראל צריכה לעבור רפורמה מקיפה. בנושא זה אני מחזקת את ידיו של השר לוין שבאופן עיקבי מתריע על כשלים רבים במערכת בתי במשפט בישראל ובוועדה לבחירת שופטים. בהחלט.יריב לוין יהיה שר משפטים מצויין".

שיר: "פרשת נווה מטלטלת ומצערת. אני מציעה שנמתין לראות לאן הדברים יובילו וודאי שלא אוכל להגיב על קשרים כאלה ואחרים שטרם הוכחו". 

שניידר: טוב. ועכשיו שאלת סיום. מיכל, נודע לי אתמול בלילה שאת בתו של מייסד אצבעוני. מודה שלא הייתי מודעת לכך. ספרי לנו קצת על איך זה לגדול בבית עם הגליונות האלה. ומשהו מילדותך, מביתך, מן הבית הספרותי והיצירתי המקסים הזה. שתתפת בכתיבה של הגליונות? נשאלת לדעתך על ידי אבא?"

שיר: "אבי , מיכאל שיר ז"ל, ייסד את עיתון הילדים הראשון בישראל אצבעוני. אצבעוני היה יישות אצלי בבית. כמו עוד אח שגדלים איתו. אבי, היה מספר סיפורים מרתק שברגע שהיה פותח את פיו, אי אפשר היה שלא להקשיב. הוא הטיל קסם על ילדים ולשמחתי הרבה קסם האגדות והסיפורים היו חלק מהיומיום שלי. הייתי מקבלת אצבעוני הבייתה כמו שאר הילדים. הייתי רצה לדואר כדי לבדוק מתי הגליון הבא מגיע. אבי היה מתייעץ איתי לפעמים כדי לבדוק מה מעניין ילדים. וכמובן שכיכבתי בשער העיתון לא פעם. זכות גדולה להיות בת של איש גדול ומיוחד".

שניידר: איילת, אני מחכה לשמוע גם עליך. את ואני מכירות לאורך השנים מן העבודה שלך בנעמת. אבל מעולם לא שמעתי ממך מעט יותר על עצמך. נשמח וזה חשוב בהתמודדות פוליטית.

גלילי: "אני גדלתי במושב מקסים בעמק יזרעאל שנקרא כפר גדעון. המושב היחידי באטרץ המורכב משתי אגודות אחת חרדית ואחת חילונית וחיים שם ביחד. המושב הוקם על ידי מהגרים ממזרח אירופה וניצולי שואה. יש לי זכרונות ילדות מהאנשים ששרדו את השואה וגדלתי לצידם. כילדה הייתי קמה בבקר עם אחי ואחיותיי בחופשת הקיץ ב6 בבקר כדי לעזור לאבי בשדה.גידלנו עגבניות וחסה וכו.. למדתי באולפנא מכיתה ז' רק עם בנות עד כיתה יב. עשיתי שירות לאומי בביח הדסה. רציתי ללמוד רפואה בסוף הלכתי על כיון עיתוןנות. למדתי תקשורת פוליטית וספרות אנגלית ממש כמו שמאלנית". 

שניידר: תודה לשתיכן ובהצלחה בהתמודדות.

עוד כתבות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

יום קרב בצפון: כטבמ"ים יורטו מעל נהריה ועכו, צה"ל תקף בדרום לבנון

דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "למען ביטחונכם - עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● מקור בחמאס: הארגון מחויב לתיווך הקטארי ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות