גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת אפי נוה: צו איסור הפרסום על שמות החשודות הוארך בשבוע נוסף

(עדכון) - הבוקר נערך בביהמ"ש המחוזי דיון בערעור שהגיש "גלובס" על החלטת שופט השלום עלאא מסארווה, שאסר את פרסום שמותיהן של החשודות העיקריות בפרשה לצד אפי נוה – שופטת שלום מכהנת ועורכת דין, בת זוגו של שופט שלום מכהן ● עוה"ד של "גלובס": "מתעוררת תחושה קשה שביהמ"ש הנכבד מגן ביתר שאת על חבריו"

עו"ד אפי נוה / צילום: ראובן קסטרו
עו"ד אפי נוה / צילום: ראובן קסטרו

מאבק "גלובס" בצווי איסור הפרסום על פרשת אפי נוה: הבוקר (א') נערך בבית המשפט המחוזי בתל-אביב (השופט ציון קאפח) דיון בערעור שהגיש "גלובס" על החלטת שופט בית משפט השלום, עלאא מסארווה, שאסר את פרסום שמן של שתי החשודות העיקריות בפרשה לצדו של נוה - שופטת שלום מכהנת ועורכת דין, בת זוגו של שופט שלום מכהן.

בית המשפט החליט להאריך בשבוע נוסף לפחות את צו איסור הפרסום על שמות החשודות, לאחר שהתברר בדיון שנערך בדלתיים סגורות כי נציגי המשטרה, סגן-ניצב אסף ולפיש ורפ"ק עודד אררה, חזרו בהם מהודעתם שניתנה עוד בשבוע שעבר, לפיה משטרת ישראל אינה מתנגדת לפרסום שמות החשודות. "המשטרה שינתה את עמדתה וביקשה להותיר את צו איסור הפרסום על כנו ובשלב זה עד ליום 3.2.19", נכתב בהחלטה.

עו"ד אפי נוה, יו"ר הלשכה המתפטר, חשוד בביצוע עבירות מתחום טוהר המידות בנוגע לבחירת שופטים, כשאחד מכיווני החקירה הוא שוחד מיני. המעשים המיוחסים לנוה נוגעים לחשד לביצוע עבירות בקשר למינוי של שופטת שלום אחת לפני מספר שנים וכן בקשר לניסיון, שלא צלח, להביא למינויו של שופט בית המשפט השלום כשופט מחוזי.

בתוך כך, הערב הוגש לבית המשפט העליון ערעור השופטת על ההחלטה המתירה חשיפת חומרים הנוגעים לחקירת הפרשה, ובכלל זאת מסרונים שהוחלפו בינה לבין אחד החשודים האחרים בפרשה. מאוחר יותר הגיש גם נוה בקשה להצטרף להליך, וגם הוא צפוי לטעון כי אין להתיר את פרסומם של המסרונים.

מאז נחשפה הפרשה, היא לוותה בחרושת שמועות. על-מנת שלא לדרדר את אמון הציבור במערכת המשפט, וכדי למנוע את המשך מחול השדים סביב גורמים משפטיים שאינם נוגעים לפרשה, אך שמם בכל זאת נקשר אליה  - סבור "גלובס" כי חשיפת שמותיהן של החשודות המרכזיות בפרשה לצד נוה תגשים אינטרס ציבורי ראשון במעלה.

"התחושה היא שהמערכת מאתרגת את בניה"

בכתב הערעור שהגיש "גלובס", באמצעות עורכי הדין יורם מושקט ואוריין אשכולי-יהלום, נטען כי החלטת השופט מסארווה "מעוררת תחושה קשה שבית המשפט הנכבד שומר ומגן ביתר שאת על חבריו - השופטת ואשת השופט".

בתחילת הדיון אמר עו"ד יורם מושקט, המייצג את "גלובס" יחד עם עו"ד אוריין אשכולי-יהלום: "החלטת השלום מהווה הגנה על מערכת המשפט שאין לה בסיס בחוק. הכלל הוא שהשמות צריכים להיות גלויים. אם השלום התכוון שאין מספיק ראיות בשלב זה - זה לא נאמר במפורש".

גם עו"ד טלי ליבליך, המייצגת את "הארץ", טענה בהקשר זה: "ההחלטה לאסור פרסום השמות כי ייגרם נזק חמור שלא ברור מהו - היא תקדימית. אני מזכירה שעורכת הדין והשופטת הן לא קורבנות - הן חשודות. הנימוק שאולי בסוף הן יזוכו לא מצדיק את איסור פרסום השם, זו לא ההלכה. התחושה היא שהמערכת מאתרגת את בניה".

עו"ד אופיר סטרשנוב, המייצג את השופטת החשודה, אמר: "הראיות נולדו כתוצאה מעבירות מאוד חמורות. אני לא יודע איך הושג הטלפון ממנו הושגו הראיות. כנראה בעבירה. אחרי כן הטלפון נפרץ - עוד עבירה חמורה. אנחנו יודעים שהחומר מופץ היום בצורה נרחבת על-ידי מי שהשיג אותו מלכתחילה. היתר לפרסם השמות יאיץ גם פרסום החומר".

עוד אמר עו"ד סטרשנוב: "מדובר בתיק פשוט. ההחלטות בו יתקבלו בימים הקרובים. לא נכון היום לפרסם את שם השופטת, שהרי זה יהיה בלתי הפיך. אפשר לנקוט במידתיות ולבחון את השאלה האם לפרסם שמה בהמשך. הסיכוי שיוגש כתב אישום בעבירה שהשופטת חשודה בה הוא נמוך. לא ניתן יהיה להוכיח קשר בין הקשר של השופטת עם נוה (אם היה) לבין המינוי לשיפוט".

עו"ד עדי כרמלי, שמייצג את עורכת הדין החשודה, אמר: "ההחלטה של השלום לא אומרת שאין לפרסם השמות, אלא שיש להמתין עם הפרסום עד לקידום החקירה שלב נוסף. לא מדובר בחקירה רבת-מעורבים, המערערים יכולים היו לחכות. ההחלטה של השלום מידתית ולא סותמת הגולל על הפרסום".

סגן-ניצב אסף ולפיש, נציג המשטרה, התייחס גם הוא לטענות הצדדים: "עמדתנו לא השתנתה. אנחנו מותירים את ההחלטה לשיקול-דעת בית המשפט. עוד לא מלאו שבועיים לשלב הגלוי, רק אומר שיש עוד מה לעשות. ביחס לחומרים שמסתובבים בחוץ - זו טענה לא מדויקת בלשון המעטה. עשינו כל מאמץ להתחקות אחר עותקים של החומרים, וככל שידוע לנו, הם נמצאים בשליטתנו המלאה".

מספר דקות לאחר מכן הציגו נציגי המשטרה לשופט קאפח את התמונה הראייתית בתיק בדלתיים סגורות. כפי שהתברר מהחלטתו של קאפח, במהלך היוועצות זו חזרה בה המשטרה מעמדתה שאינה מתנגדת לפרסום שמות החשודות, וביקשה כי צו איסור הפרסום יוותר על כנו ביחס אליהן.

ניר גונטז', כתב "הארץ", ביקש גם הוא לומר מספר מילים בדיון: "אם ישנה שופטת שקיימה יחסים עם יו"ר הלשכה ובמקביל ניסתה לברר אצלו איך מתקדם המינוי שלה ולדחוף אותו - יש עניין לציבור. גם אם לא פלילי. עורך הדין שמייצג את השופטת לא מכחיש את מערכת היחסים הזו, ודי בכך כדי להתיר פרסום".

בשבוע שעבר: צמצום צו איסור הפרסום לצד התעקשות השלום שלא להותיר את פרסום שמותיהן של החשודות

נזכיר כי בשבוע שעבר נערכו בבתי המשפט בתל-אביב שני דיונים הנוגעים לבקשת "גלובס" להסיר את צווי איסור הפרסום שהוטלו על הפרשה. ביום רביעי שעבר בבוקר החליט שופט המחוזי, ציון קאפח, לצמצם את תחולתו של צו איסור הפרסום, כך שניתן יהיה לפרסם פרטים נוספים על חקירת הפרשה, אך השהה את החלטתו עד לאמצע השבוע הבא על-מנת לאפשר לעורכי הדין של החשודות לערער על כך לבית המשפט העליון. ממה שעלה בדיון, חששם של עורכי הדין נוגע בעיקר לאפשרות כי יפורסמו מסרונים שהוחלפו בין הדמויות המרכזיות בפרשה.

בהתייחסו לחומרי החקירה החסויים בתיק, השופט קאפח קבע בשבוע שעבר כי אלה מעלים "חשדות לא מבוטלים" לביצוע עבירה. בנוסף הביע קאפח את מורות-רוחו מצו האיסור הגורף שהוטל על הפרשה. "אין מחלוקת על כך שהפרשה מעלה עניין ציבורי מהמעלה הראשונה, ואין להפריז בחשיבות הדברים. הותרת איסור הפרסום כפי שהוא מוסיפה על העלטה ועל המבוכה וגורמת נזק לכל הנוגעים בדבר", קבע קאפח.

עוד ביום רביעי שעבר, בשעות הערב, נערך דיון בבית משפט השלום בבקשה להתיר את פרסום שמותיהן של עורכת הדין והשופטת. למרות דבריו הנחרצים של שופט המחוזי קאפח מאותו יום בבוקר, ולאחר ששמע באריכות את טיעוני אמצעי התקשורת ועורכי הדין של החשודות - החליט שופט השלום מסארווה להותיר את איסור הפרסום על שמותיהן של החשודות. מכאן, הערעור שהוגש למחוזי ונידון בפני השופט קאפח.

דעתו של השופט קאפח לא נעלמה מעיניו של השופט מסארווה, שציין בהחלטתו כי "האינטרס הציבורי מובהק לפרסום. הדברים מצאו ביטוי בהחלטתו של כב' בית המשפט המחוזי. אכן עיכובו של שופט או של עורך דין, חקירתו, שחרורו, לאחר מכן בתנאים מגבילים כאלה ואחרים - כל אלה כרוכים באינטרס ציבורי מובהק בפרסום".

למרות זאת, כאמור, הורה השופט על הותרת איסור הפרסום על כנו. שופט השלום מסארווה ציין: "אין בלבי שום ספק כי פרסום שמות החשודות עלול לגרום להן נזק חמור. מדובר בחשדות לשוחד מיני. פרסום שכזה בעניינה של השופטת ועורכת הדין עלול לפגוע בהן ובמשפחותיהן פגיעה קשה".

עוד קבע השופט בהתייחס לטענה כי חומרי החקירה בפרשה הושגו תוך כדי ביצוע עבירה: "החשד הסביר עבר את הסף הנדרש, ואולם נוכח הטענה כי מדובר בפגיעה קיצונית וכאשר מדובר בחדירה לטלפון אישי של המעורבים - יש להשאיר שוליים של ביטחון".

*** חזקת החפות: כל החשודים בפרשה, ובהם גם אפי נוה, הם בגדר חשודים בלבד במעשים האמורים. מדובר בשלב מקדמי בהליך הפלילי. החשודים לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות