גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המיזם החדש של האחים ירזין, מסעדת L28, מחליף שף כל חצי שנה

לא עוד מסעדה, כי אם "פלטפורמה קולינרית" ● ובכן, זה באמת קצת מצחיק ואולי גם פומפוזי, אבל כנראה שאכן מתאר לא רע את L28 שאמורה להחליף כל חצי שנה את השף שלה ● ביקורת

מסעדת L28 / צילום: איל יצהר
מסעדת L28 / צילום: איל יצהר

בשבועות הספורים שחלפו מאז פתיחתה המתוקשרת של מסעדת L28 הספיקו כבר אזרחים מודאגים להפוך למשל ושנינה את כותרת המשנה של המקום החדש. לא עוד מסעדה, כי אם "פלטפורמה קולינרית". ובכן, זה באמת קצת מצחיק ואולי גם פומפוזי, אבל כנראה שאכן מתאר לא רע מסעדה האמורה להחליף כל חצי שנה את השף שלה. לא בגלל עייפות החומר ומהירות התחלופה האופייניים מאוד לסצנה שלנו, אלא בכוונה, כדי לתת הזדמנות לכוכבים חדשים. מעניין ומוזר.

אותי הרבה יותר מבאס שמה הראשי של המסעדה. L28 מצטרפת ל-B12 ו-M25 הוותיקות ממנה, והופכת לאופנה רווחת את השמות המוזרים הללו, הנשמעים יותר כמו שמות של מפציצים אמריקאיים כבדים ולא של מסעדות. מה רע ב"לילנבלום 28" או "25 מטרים" (פרוש שמה של M25. את פירושו של בי 12 אתם יודעים כנראה - ויטמין). נו, שוין, שיהיה. ישנן צרות גדולות יותר.

השפית הראשונה שנבחרה להוביל את המיזם השאפתני החדש של האחים ירזין, מהוותיקים והרציניים שבמסעדני ארצנו, ובית הסטארט-אפ (או איך שלא קוראים לזה) Startup Nation שבקומת הכניסה שלו הוא מתארח, היא שולי וימר, שפית צעירה שאינה מוכרת לקהל המקומי, אבל עובדת זה שש שנים במסעדת "ריוור קפה" הנחשבת בלונדון.

וימר מנהלת ביד רמה ובשקט מעורר קנאה (המטבח פתוח, אז רואים) את המטבח המשקיף לחלל האלגנטי והמנוכר, עוד אופנה מבאסת בשנים האחרונות במקומותינו - מסעדות שנראות כמו לאונג' של נוסעי הביזנס בשדה תעופה יותר מאשר כמו מקום לבילוי אינטימי. וימר מגישה אוכל יצירתי במידה, שהוא סוג של פירנצה פוגשת את כפר ראמה, אם תרצו, כלומר מטבח ערבו-איטלקי או איטלו-ערבי. מיד תבינו.

הארוחה התחילה בלחם מחמצת ופוקצ'ה מצוינים, שהוגשו עם צלחת שמן זית נדיבה ומחית נהדרת של רשאד ושקדים. רמז לבאות. עכשיו הגיע קרפצ'יו של אינטיאס עם סלט שומר טרי מעוטר בפיסטוקים וצ'ילי אדום, עם תיבול עדין ופשוט של שמן זית מצוין. מנה טרייה, עונתית, בוהקת וזוהרת, וטעימה לאללה.

עוד מנה ראשונה מפתיעה ומקורית, שהדגימה היטב את ההיתוך המוצלח של וימר בין המטבח האיטלקי לערבי, היא כופתאות סולת "נודי", כלומר עירומות, מנה איטלקית קלאסית, שמולאו בגבינה שאף איטלקי לא היה מעלה בדעתו להשתמש בה, אולי מכיוון שאף שף איטלקי כנראה לא ממש מכיר. לאבנה. כן-כן, הגבינה הלבנה הקלאסית של אזורנו. כל זה הוגש ברוטב של ציר עלי גפן ובליווי רצועות קטנות של אותם עלים. מנה עדינה להפליא, אולי אפילו קצת עדינה מדי, אבל שוב, מקורית, יפה וטעימה מאוד.

כופתאות סולת ממולאות בלאבנה/ צילום: אנטולי מיכאלו

עכשיו הגיעה מנת ספישל שהוצעה לנו על-ידי המלצרית האדיבה והידענית, ברוסקטות ועליהן ממרח דג קוד מומלח, מהסוג שאפשר עדיין להשיג בשוק לוינסקי אם יודעים איפה לחפש, וברוסקטות עם קונפי של זרועות קלמרי. זו הייתה מנה מרתקת, אולי הטובה שבמנות שאכלנו.

הנוער התענג על מנת לחי עגל - אחד הנתחים המוצלחים ביותר לבישול ארוך, שאכן בושל זמן רב והוגש עם מנגולד חלוט ו… יורקשייר פודינג, אותו מאפה אנגלי מסורתי שהציג מן הסתם את הקשר האנגלי של וימר. בקיצור, הגיאוגרפיה מתרחבת ומסתבכת. זו הייתה מנה מצוינת, כמו כל אחיותיה.

אחיו בן ה-18, ביקש וקיבל פסטת "קוואטלי" עם ראגו של שייטל מתובל בנענע (מזרח תיכון, כבר אמרנו), בזיליקום (איטליה, כבר רמזנו) וגבינת פקורינו. או בקיצור, פסטה בולונז בביצוע מקורי. לא סגור על השימוש בשייטל לראגו, אבל מילא.

אני ניסיתי את "רוטלו" - פסטה נדירה יחסית במקומותינו, העשויה כמו רולדה חתוכה לפרוסות. הרוטולו מולא ב... חוביזה (מה שהיה להוכיח), תרד וגבינת "המאירי" (כנ"ל) והוגשה ברוטב צנוע של חמאת אורגנו וצנוברים. מקסים.

רוטלו ממולאת בחוביזה ותרד / צילום: אנטולי מיכאלו

קינחנו בעוגת סולת, שקדים ושמן זית בסירופ עשבים ולצידה שמנת חמוצה. הרבה פחות מורכב ממה שזה נשמע וטיפה פחות מדי "רטוב" ממה שעוגות סולת צריכות להיות לטעמי. עוד קינוח - גלידת קרמל שרוף מצוינת וטארט שוקולד עם קרם פרש מעולה. תפריט היין כולל אך ורק יינות ישראלים (סחתין), אבל אנחנו הסתפקנו הפעם בשתי בירות מבית היוצר של מבשלת אלכסנדר המקומית המצוינת.

האוכל של שולי וימר, אם תורשה לי בכל זאת הסתייגות קלה לנוכח מפגן היכולת המרשים הזה, הוא טיפה יותר מדי מנומס ומאופק. אם כבר לשלב מרכיבים מקומיים עונתיים כמו עשבי חורף ושאר הפתעות נהדרות, למה לא לתת לכל העסק קצת יותר זווית ותעוזה. או בעברית קלה, קצת יותר תיבול מקומי לצד הבצקים האיטלקיים. אני יודע, קל להגיד וקשה לבצע, ובכל זאת, הרושם שלי היה שהשנים הארוכות בלונדון, הולידו שפית טיפה'לה זהירה מדי. אבל רק בקטנה. משום שלמרות ה"טרוניה" הקלה הזו, מדובר באוכל ברמה גבוהה מאוד. וימר תככב כאן עד אפריל. הזדרזו.

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"