גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חפש את האישה: האם משקיעים גברים מפספסים את הפוטנציאל של הפמטק

נשים משתמשות יותר מגברים בשירותי רפואה דיגיטליים ומקבלות יותר החלטות הקשורות בהוצאות הבריאות של המשפחה, מה שהופך את שוק הפמטק (טכנולוגיות לשיפור בריאות האישה), לבעל פוטנציאל רווחיות גבוה ● לפי דוח חדש של חברת המחקר פרוסט אנד סאליבן, השוק הצומח הזה צפוי לגלגל 50 מיליארד דולר עד 2025, אבל רבים מהמשקיעים הגברים עדיין נרתעים

נשים בשוק העבודה / שאטרסטוק
נשים בשוק העבודה / שאטרסטוק

"2019 תהיה שנת הפמטק", הכריז לאחרונה מגזין Twice שעוסק באלקטרוניקה לצרכן, ואכן נדמה שהתחום החדש יחסית צובר תאוצה. פמטק, בהגדרתו המצומצמת, מתייחס לטכנולוגיות דיגיטליות שמטרתן שיפור בריאות האישה, ובהגדרה רחבה יותר מתייחס לטכנולוגיות בכלל, לאו דווקא דיגיטליות, שנועדו לשם אותה מטרה. הגדרה מרחיבה אף יותר כוללת טכנולוגיות שאינן שייכות רק לעולמות בריאות האישה הקלאסיים (מחלות מערכת הרבייה הנשית, פוריות והיריון), אלא גם תזונה, אסתטיקה, רפואת משפחה וכל תחום שבו נשים מבקשות פתרון שונה מזה המוצע לגברים.

כך או כך, מדובר בשוק גדול. לפי חברת המחקר פרוסט אנד סאליבן, שפרסמה לאחרונה דוח בנושא, הפמטק צפוי לגלגל 50 מיליארד דולר עד 2025. הפוטנציאל הרב של הפמטק טמון במידה רבה בעובדה שנשים הן לרוב אלה שמקבלות את ההחלטות בתחום הרפואה הנוגעות להן ולבני משפחתן.

"שוק בריאות האישה נתפס כנישתי, אך יש לו פוטנציאל אדיר בתחומי הפוריות, היריון ובריאות הנפש", אומר ד"ר טיראן רוטמן, מנכ"ל פרוסט אנד סאליבן ישראל. "כניסת תחום הבריאות הדיגיטלית תקל עוד יותר בהגדלת השוק הזה. פמטק הוא חלק מתחום הרפואה המותאמת אישית, המתפתח בשנים האחרונות".

על פי הדוח, סטארט-אפים ייעודיים בתחום הפמטק, בהגדרה הצרה יותר של פרוסט אנד סאליבן (עזרים דיגיטליים לבריאות האישה המיועדים לשימוש על ידי האישה עצמה), גייסו כ-1 מיליארד דולר מאז 2014. כיום קיימות בתחום בערך 200 חברות רשומות בארה"ב (ועוד כמה עשרות בישראל לבדה). 2017 הייתה שנה משמעותית לתחום הזה. לראשונה, אפליקציה בתחום הפוריות קיבלה אישור FDA כמכשיר רפואי, וכך גם בדיקה ראשונה לאבחון סרטן צוואר הרחם מרחוק.

בישראל, יתקיים השנה לראשונה כנס בינלאומי בתחום בריאות האישה, ביוזמת ד"ר בני זאבי, שותף מנהל בקרן Tel Aviv Venture Partners. הכנס, שייקרא WHII Women’s Health and Innovations, יתקיים ביולי בתל אביב, וזאבי יכהן כיו"ר משותף שלו לצד שניים: פרופ’ משה הוד, מומחה להיריון בסיכון, יו"ר הוועדה למחלות בהיריון בפדרציה הבינלאומית לגינקולוגיה ומיילדות ועד לאחרונה מנהל המחלקה להיריון בסיכון בבית החולים בילינסון; ומיכל רוזן צבי, מנהלת המחקר הרפואי של IBM. המטרה היא להפגיש רופאים, מדענים ומנהלים של חברות טכנולוגיות מכל העולם העוסקים בבריאות האישה. מושבי הכנס יוקדשו לדיון בבעיות בלתי פתורות בהיריון, פוריות, גידולים שכיחים אצל נשים ועוד, ומציאת פתרונות רפואיים טכנולוגיים להן.

טשטוש גבולות בין לייפסטייל לרפואה

הדוח של פרוסט אנד סאליבן מונה כמה סוגים של מוצרי פמטק שכבר קיימים היום בשוק: אפליקציות בתחום הפוריות, לדוגמה מערכות לניטור חלונות פוריות ולניהול תהליך של הפריה מלאכותית; אפליקציות למידע ותמיכה בהיריון, כולל מוצרים לניטור עוברי, מעקב אחרי שלבי התפתחות העובר, ספירת צירים ועוד; אפליקציות להנקה ולטיפול בילוד, כולל תיעוד תזמון ההנקה והיציאות; מכשירים מקוונים ביתיים ואפליקציות לניטור בריאות האישה כגון תמיכה בבדיקת שד עצמית, בדיקות סרטן צוואר הרחם מרחוק, בדיקות דלקות בשתן באמצעות סמארטפון ותזמון מחזור; ניהול הבריאות המינית כגון טיפול סקסולוג אונליין; רפואה אסתטית; בריאות כללית במחלות שהמופע שלהן אצל נשים עשוי להיות אחר וכן בריאות הנפש.

אבל דוחות נוספים שפורסמו בתחום הפמטק מעלים שמדובר בהרבה יותר מעוד פלח בשוק הבריאות הדיגיטלית. תחום הפמטק מייצג גם גישה חדשה, ששמה דגש על מוצרים ידידותיים יותר למשתמש, המאפשרים לנשים לשלוט בקלות רבה יותר על בריאותן - גישה שהולמת ממילא את הרפואה העתידית, המדגישה את תפקיד הצרכן בניהול בריאותו.

"פמטק אינו מוצר או שירות, אלא פתרון מקצה לקצה", כותבים מחברי הדוח של פרוסט אנד סאליבן. "חברות שיצליחו לתפור את הפתרון לצרכים האמיתיים של הלקוחות וגם לשווק אותו באופן ישיר ללקוחות, יוכלו לבסס מעמד בשוק זה וליצור בסיס לקוחות שניתן אחר כך להרחיב את ההצעה אליהן, ולמכור להן מוצרים ושירותים נוספים הקשורים באיכות חייהן. לחברות המפתחות כבר היום מוצרים לבריאות האישה, חשוב לקחת בעלות על הקשר עם הצרכניות, כלומר לבצע אינטגרציה קדימה לתחום השירות או המכירות".

לחברות מכשור רפואי קלאסיות, אפילו ברמת מדטרוניק או ג'ונסון אנד ג'ונסון, מציע הדוח לפתח קו מוצרי פמטק או ליצור שת"פ סביב קו מוצרים כזה. ההמלצה היא להתרכז רק במוצרים שהם לא מוצרי איכות חיים מסוג " Nice to Have" אלא מוצרים מאושרים על ידי רגולטור רפואי וכאלה שיש בהם צורך רפואי אמיתי. הם מאמינים כי מוצרים אלה יהיו הראשונים לחדור לשוק, ומתח הרווחים עליהם יהיה גבוה יותר.

דוגמה לפעילות נכונה בתחום הזה, על פי הדוח, היא המהלך של חברת נוטרוג'ינה, חברת הטואלטיקה מקבוצת ג'ונסון אנד ג'ונסון, שיצרה שיתוף פעולה עם חברה צעירה יותר בשם FitSkin, שפיתחה מערכת הסורקת את הפנים של המשתמשת ומתאימה לה מוצרים. למוצר הזה יש גרסה הכוללת גם תקשורת עם רופאי עור, עבור צרכניות שצריכות התייחסות שאינה רק קוסמטית. זאת דוגמה טובה לטשטוש הגבולות בין רפואה המותאמת לנשים לבין מוצרי איכות חיים.

שינוי בגישה למידע

במסגרת הכנת הדוח נשאלו נשים בארה"ב מה היא הדאגה העיקרית שלהן בתחום הבריאות. התשובה המובילה הייתה "השגת שירותי בריאות במחיר נגיש", ואחריה בריאות ילדים, פוריות או מניעת היריון, בריאות הנפש, מחלות כרוניות ותחלואה בקרב מבוגרים (תחלואה של הנשים עצמן או של הורים, שלרוב האישה היא המטפלת העיקרית בהם).

דוח אחר, של קבוצה בשם Femtechers, אקסלרטור לטכנולוגיות בתחום, ניסה גם הוא להבין מה מטריד נשים. הוא מצטט מרואיינת בשם איסי, בת 26: "אני סובלת משחלות פוליציסטיות, מצב המהווה סיכון לחוסר פוריות. כרגע אין לי דרך לדעת אם יש לי בעיית פוריות, כי הדרך היחידה שהרפואה מציעה לי לבדוק זאת היא לנסות להרות, וזה ממש לא אידיאלי עבורי כרגע. הייתי שמחה לו הייתה קיימת בדיקה שרומזת לי כמה זמן אני יכולה לחכות עם ההיריון לפני שמתחיל להצטבר סיכון משמעותי לכך שלא אוכל להרות בכלל. בדיקה כזאת יכולה לעזור לי מאוד לתכנן את חיי. אני בכלל לא יודעת עדיין אם אני רוצה ילדים וכרגע אני חשה שהפוריות שלי בכלל לא בשליטתי".

האם הציפיות הללו של איסי מהמערכת הרפואית הן מוגזמות? כיום אין אפשרות להבטיח לה שתוכל להרות בגיל 35 (אם כי מערכת הבריאות תשמח לקחת ממנה כסף עבור הקפאת ביציות או עוברים), ובכל זאת, יש הרבה מידע שהייתה יכולה לקבל והיא אינה מקבלת כיום ממערכת הבריאות. קבוצת Femthechers טוענת שהשינוי הזה בגישה הוא הבסיס של הפמטק - לא עוד מידע שמגיע לידי צרכניות מערכת הבריאות רק בתגובה לאבחון רפואי שמקורו בסימפטום שהתגלה, אלא מידע זמין תמיד, מידע למעקב, מידע למניעה, מידע שמאפשר לאישה לקבל לידיה את השליטה על הבריאות שלה.

בין השחקנים הנוכחיים בשוק הפמטק אפשר למצוא חברות שהוקמו במיוחד מתוך מחשבה על התחום הזה (על ידי נשים או על ידי גברים שזיהו את הטרנד), חברות בתחום הבריאות הדיגיטלית, חברות מכשור רפואי קלאסיות וחברות בתחום האבחון הרפואי.

החברות החלוצות של הפמטק הן בתחום ניהול הפוריות. ניתן למנות ביניהן את Glow , שפיתחה מערכת דיגיטלית לניטור חלון הפוריות, ואת Clue , שפיתחה מערכת קצת יותר מורכבת לניתוח הפרשות וניטור המחזור גם ככלי למניעה או השגת היריון אך גם ככלי לזיהוי מחלות נוספות או למעקב אחרי מצבן של מחלות קיימות. נוסף על שתי אלה קיימות עוד עשרות אפליקציות לניטור ביוץ ומחזור בשוק.

מגזין TWICE הזכיר בהבלטה גם את החברה הישראלית Tempdrop , המודדת חום גוף כדי לאתר את חלון הפוריות. לפי כתבה שפורסמה במגזין, המדידה הרציפה של חום הגוף לאורך היום נותנת לאישה יתרון על פני אפליקציות אחרות שמודדות רק את חום השחר (מיד עם הקימה בבוקר). חברות נוספות שהוזכרו הן Ivy, המזהה את חלון הפוריות על ידי בדיקת הורמונים בשתן; Imalac (ככל הידוע אינה ישראלית, למרות ה"אמא" בתחילת השם), חברה שפיתחה משאבת הנקה חדשה, שעושה גם מסז' לשד במהלך ההנקה כדי לעודד את זרימת החלב ולהפחית כאב; Lavie - מוצר שעושה רק מסז' לשדיים בעת הנקה, כדי להפחית גודש וכאב; BabyScan - מכשיר אולטרסאונד ביתי שמאפשר לנטר את בריאות העובר בין תורים לרופא, וגם מפיק תמונות של העובר (מצוין לאינסטגרם); Answered - שירות מענה לשאלות רפואיות בתחום ההיריון והלידה ו-Ose שהוא, ובכן, ויברטור רובוטי המגיב לגוף האישה בזמן אמת. גם זו בריאות.

גברים מצחקקים ולא משקיעים

אחד החסמים העיקריים בפני התפתחות התחום, כפי שנכתב בדוח של פרוסט אנד סאליבן, הוא העובדה שמנהלים ומשקיעים גברים, ששיעורם גבוה יותר מזה של מנהלות ומשקיעות נשים, אינם מזדהים באופן מיידי עם הצורך ולכן גם פחות נלהבים להשקיע בחברות פמטק. כך, לדוגמה, סיפרה לעיתון "הגרדיאן" יזמת חברת Woom , שפיתחה אפליקציה לניהול המחזור, כי חדר מלא משקיעים גברים לא הצליח שלא להתפרץ בצחוק נבוך מעצם הזכרת המונח "מחזור" כמה פעמים בפרזנטציה. החסם הזה משאיר את הנשים ומעט הגברים שיוזמים חברות פמטק עם מחסור במימון ובכוח אדם מיומן.

כיום, רוב החברות בתחום מנוהלות על ידי נשים, ורובן הן יזמות בפעם הראשונה, שהקימו חברה מתוך צורך אישי שלהן או של החברות שלהן. לכן, מספרות הנשים, הן לפעמים מקבלות הצעות מעליבות להשקעה. "הנחת היסוד היא שאם נשים מקימות חברה עבור צורך נשי, הן בטח מלכ"ר. לא ייתכן שהן רוצות לעשות כסף ממש כמו גברים שהקימו חברה עבור צורך של גבים ונשים", אמרו כמה יזמות ל"גרדיאן" בכתבה שהתפרסמה לאחרונה בנושא. נשים שהן כבר יזמיות מצליחות, פונות לתמוך במיזמים האלה באמצעות אקסלרטורים וקרנות הון סיכון ייחודיות, ותקוותן היא שבעתיד יקומו גורמי השקעה ייחודיים לתחום. 

עוד כתבות

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון