גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פינוי תמורת בינוי: גבעת עמל חוזרת לבית המשפט

חברת אלעד מגורים שבבעלות יצחק תשובה עתרה לביהמ"ש המחוזי בבקשה כי יורה לעיריית ת"א להנפיק לה היתר בנייה למגדל השני בפרויקט "פארק בבלי" ● בא-כוח העירייה: המדינה הבטיחה לפנות ולתת דיור אקווילנטי למי שגר בגבעת עמל, ואלעד מגורים נכנסה בנעליה

גבעת עמל בתל-אביב
גבעת עמל בתל-אביב

בית המשפט המחוזי בתל-אביב קיים היום (ג') דיון מקדמי בעתירה מינהלית שהגישה חברת אלעד ישראל מגורים בע"מ בבעלות הטייקון יצחק תשובה נגד עיריית תל-אביב בקשר לגבעת עמל ב'. במסגרת הדיון הורה בית המשפט על צירופה להליך כמשיבה של משפחת כוזהינוף הבונה במתחם גבעת עמל ב' את מגדל "בראשית".

במסגרת העתירה שתידון לגופה בהמשך החודש, דורשת אלעד מגורים כי בית המשפט יורה לעיריית תל-אביב להסיר את "הווטו" שהטילה על האפשרות של אלעד מגורים לקבל היתר בנייה ביחס למגדל 2 בפרויקט "פארק בבלי" בתל-אביב.

לטענת אלעד מגורים, שהגישה את העתירה באמצעות עורכי הדין עופר צור, יצחק לזר ואלכס פלדשר ממשרד גורניצקי ושות', העירייה מפרשת את הסכם שנחתם ביניהם בשנת 2013 ככזה המתנה את הנפקת ההיתר בפינוי כל תושבי גבעת עמל ב' מהשטחים הציבוריים בגבעה. זאת, בעוד שלטענתה סוכם ביניהם כי לצורך קבלת ההיתר היא תצטרך לבצע את "עיקר הפינויים".

לטענת אלעד מגורים, "הדיבור 'עיקר הפינויים' משמיע מעבר רף של יותר ממחצית", כאשר לטענתה, בפועל היא כבר ביצעה למעלה מ-300 פינויים. למרות זאת טען בא-כוח העותרות כי העירייה מסרבת להעביר לידי אלעד מגורים את תחשיב האגרות שעליה לשלם לצורך הנפקת היתר הבנייה.

השופטת אסתר נחליאלי-חיאט, שדנה בעתירה, ציינה, כנגד דעתו החולקת של עו"ד צור, כי לדעתה, תשלום האגרות "זו לא הבעיה כאן בתיק". לדבריה, "הקושי הכי גדול זה שאני לא יודעת למה זו עתירה מינהלית, ולא מדברים על משמעות החוזה. סימנתי לי קצת בעתירה שהכול 'חוזי' 'חוזי' 'חוזי'. ועוד כתבתם שאילצו אתכם לחתום. וקצת התפלאתי, אני מוכרחה לומר. אלה הקשיים".

בתגובה לדברים אלה ציינו אלעד מגורים כי "גם אם יש ספק אם זה עניין אזרחי או מינהלי, הכלל הוא מינהלי, גם אם מדובר בעניין מעורב. וגם אם מדובר בעניין שיש בו נושא מינהלי כגון היתר בנייה וגם נושא אזרחי, הכלל הוא שזה הולך למינהלי".

לדבריו, שיקול-הדעת שהפעילה העירייה - ובכלל זה מנהל אגף הנכסים בעירייה, אלי לוי; ומנהלת אגף הכנסות מבנייה, פזית שלמון-ברץ - היה פגום, ואותו תוקפת אלעד מגורים בעתירתה.

כסף תמורת פינוי?

השופטת נדרשה בדיון אף לתפקידה של העירייה ושאלה את בא-כוחה, עו"ד פזטל: "האם היזם פרטי שיהיה עשיר כמה שיהיה, האם הוא צריך ללכת בלילה לשכור חברות וכו' בשביל לפנות? אתם הרשות, המשטרה היא רשות. למה אנשים שמפקידים את הכסף ועושים את הכול - למה הם צריכים ללכת בלילה לשחק שוטרים וגנבים ולהעיף אנשים מהבית שלהם. בגילי המופלג אני האמנתי ברשויות. גם עכשיו אני מאמינה קצת".

במענה לשאלת בית המשפט, ציין עו"ד פזטל כי "כאשר נעשה ההסכם בין הבעלים בקרקע, הוא נעשה על סמך זה שהתוכנית הזו היא תוכנית מיוחדת שמשלבת את הפינויים עם הבנייה. צד בצד".

"לא מקבלים בנייה, אם לא מפנים שטחים ציבוריים", אמר בא-כוח העירייה, עו"ד פזטל. זאת לדבריו, מכיוון שהעירייה כבר נכוותה בעבר במקרים "שקבלנים בנו בתים, אך לא היו שטחים ציבוריים לדיירים. ולכן אמרו בעירייה הפעם מראש שלא יינתן היתר בנייה אם לא יפונו הדיירים".

לשאלת בית המשפט כיצד העירייה מפרשת את המונח "לפנות", השיב עו"ד פזטל כי פינוי יכול להיות בהסכמת הדיירים. בהקשר זה הפנה עו"ד פזטל את בית המשפט להסכם 2013, במסגרתו הצהירו כל אחד מהיזמים (כוזהינוף ואלעד מגורים) כי "כל אחד מהם קיבל על עצמו את פינוי כל הדיירים". ולכן, הוסיף עו"ד פזטל, "התשובה לשאלת בית המשפט היא פשוטה - כן, הם צריכים לפנות".

בא-כוח העירייה דחה ניסיונות של בית המשפט לדחוף את העירייה להסכים לקבל בטוחות כספיות שיבטיחו את הפינוי:

עו"ד פזטל: "יהיה לי כסף, אבל לא יהיה לי פינוי". 

השופטת נחליאלי-חיאט: "אז מה צריך לעשות?"

עו"ד פזטל: יש שתי דרכים. דרך אחת זו השאלה כמה הם (אלעד מגורים) מוכנים לשלם לתושבים עבור הפינוי והם ידעו על זה מראש וגם אנחנו. הם התחייבו לפנות, לאורך כל ההיסטוריה. הם רכשו את הקרקע בתנאי שהם יפנו. כי המדינה הבטיחה לפנות ולתת דיור אקווילנטי למי שגר שם".

אלעד מגורים: יש משפחה שפסקו לה 2.5 מיליון שקל, והיא מבקשת פיצוי של 30 מיליון

העתירה שהגישה אלעד מגורים מגיעה ככל הנראה נוכח הבנתה שפינוי 18 המשפחות מהגבעה עצמה, לרבות שתי המשפחות היושבות עדיין בשטחים אשר על פינויים היא אמונה, עלול לקחת יותר זמן מהמתוכנן. משכך, נראה כי מאחורי העתירה עומדת כוונה להביא להגמשת עמדת העירייה (שאף לה זכויות לא מבוטלות בקרקע).

בתוך כך, הדיון התקיים כחצי שנה לאחר שהשופט מנחם קליין מבית משפט השלום בתל-אביב קבע כי 18 המשפחות האחרונות שנותרו בשכונת גבעת עמל ב' בתל-אביב יפונו מהקרקע תמורת פיצוי כספי בסך כולל של 33 מיליון שקל, שישולמו על-ידי חברת אלעד מגורים. על פסק הדין הוגשו ערעורים על-ידי הצדדים (אלעד מגורים והתושבים) לבית המשפט המחוזי, שעדיין לא הוכרעו.

לשאלת בית המשפט מדוע אלעד מגורים לא מצליחה להביא לפינוי המשפחות שנותרו בגבעה, השיב בא-כוחה של אלעד מגורים, עו"ד עופר צור, כי המשפחות הגישו ערעור על פסק הדין, והן אינן מוכנות להתפנות, כאשר הן דורשות לדבריו פיצוי בסך כ-157 מיליון שקל.

בכל הקשור למשפחות רצאבי ומנבולה שיושבות על שטחים ציבוריים אותם צריכה לפנות אלעד מגורים, בא-כוחה של החברה ציין כי למרות שהשופט קליין פסק לשתי המשפחות גם יחד פיצוי בגובה 2.8 מיליון שקל, הן דורשות פיצוי של 22 מיליון - פי 10 מסכום הפיצוי שנקבע בפסק הדין של השופט קליין.

בנושא זה תקף עו"ד צור את עיריית תל-אביב והביע בפני בית המשפט תמיהה האם "תיתכן סיטואציה כזו? שתודיע ליזם שיש כבר פסק דין שלישי שקובע שהקרקע שלו ולא של המחזיקים, ושיש פסק דין שקובע כמה לשלם, ותבוא העירייה ותגיד שהיא מוכנה לשחרר את ההיתר, אם תשלמו להם פי 10 מפסק הדין?"

יחד עם זאת, נראה כי לבית המשפט יש ספקות בעניין זה:

השופטת נחליאלי-חיאט: "למה התחייבתם לפנות אותם?"

עו"ד צור: "איזו ברירה הייתה לנו?"

השופטת: "שוב, 'נאלצנו לחתום' כאילו מדובר בילד קטן שחייבו אותו לחתום. קודם כל חייבת ואומרת".

עו"ד צור: "גברתי שאלה אותי למה אנחנו לא מפנים את שתי המשפחות". 

השופטת נחליאלי-חיאט: "זה ישב לי, רציתי לדעת, עד ששמתי לב שהם חמולות. ומה המשטרה לא עוזרת? אני תמימה". 

עמי פזטל: "יש פסק דין של השופט קליין, עליו הוגש ערעור, וניתן עיכוב ביצוע".

הערעורים על פסק הדין של השופט קליין נקבע לחודש יולי 2019. לטענת עו"ד צור, אלעד מגורים סבורה כי למערערים "אין זכויות בקרקע, ומכיוון שכך אין שום סיבה בעולם שהם יקבלו פיצוי כספי מאיתנו ובטח לא בסכומים שבית המשפט פסק".

להבטחת הסכומים שנקבעו בפסק הדין, טוענת אלעד מגורים כי העבירה לעירייה בבטוחות או בערבויות סך של 108 מיליון שקל.

אלא שבדיון היום טענה אלעד מגורים כי למרות שפסק הדין פסק לכל המשפחות גם יחד פיצוי של כ-30 מיליון שקל, ישנה משפחה אחת שנפסק לה 2.5 מיליון שקל, והיא דורשת 30 מיליון שקל:

השופטת נחליאלי-חיאט: "מי אומר את זה? אלי לוי?"

עו"ד צור: "לא, התושבים".

השופטת נחליאלי-חיאט: "אני רוצה לשאול את העירייה בכל זאת".

עו"ד צור: "מה יכול לקרות? אם פסק הדין של קליין יישאר על כנו, את הכסף כבר הפקדנו. אם פסק הדין התהפך לטובתנו, לא נצטרך את כל הכסף. אם פסק הדין יתהפך נגדנו - וזה לא סביר - הם יפונו, ואנחנו נוסיף כסף. אבל פי 10?"

השופטת נחליאלי-חיאט: "כל העתירה הזו היא כסף. אדוני חושב שאני לא מבינה את זה?" 

משפחת כוזהינוף תצורף להליך

בשבוע שעבר ביקשה משפחת היהלומנים כוזהינוף, אשר גם לה זכויות בחלק ממתחם השכונה, להצטרף כמשיבים לעתירת אלעד מגורים. היום בדיון יוצגה המשפחה, הבונה את פרויקט "בראשית" בגבעה (מגדל בן 44 קומות), על-ידי עורכי הדין אביב טסה ויניב בן דוד.

נוכח התנגדות אלעד מגורים לבקשת ההצטרפות, ציין עו"ד טסה כי "כל העתירה שזורה מבחינת הסכם 2013, ואנחנו צד להסכם. יש כאן ניסיון לעקיפה של ההסכם באמתלה שלקרוא לזה עתירה. כשחברי (עו"ד צור - מ' ש') אומר 'עתירה', כוונתו לכוון לעירייה בלבד. אנחנו צד להסכם, שנחתם לפני 6.5 שנים, ויש הרבה אמירות שלא נאמרו".

במהלך הדיון טענה אלעד מגורים, בקשר לבקשת ההצטרפות, כי משפחות "רצאבי ומנובלה הם המשפחות האחרונות שצריך לפנות במגרש שלנו. חברי (בא-כוח כוזהינוף - מ' ש') לא אוהב תחרות".

לטענת אלעד מגורים, הסיבה שמשפחת כוזהינוף מבקשת להצטרך להליך היא על-מנת שהיא תוכל לוודא שביום השלמת הבנייה במגרש שלה לא תהיה לה תחרות במכירת דירות עם אלעד מגורים, תחרות אשר תוביל לטענת אלעד מגורים לירידת מכירים ממנה מנסה כוזהינוף להתחמק.

למרות התנגדות העותרות, בית המשפט קבע, לאחר ששמע את טענות הצדדים, כי השתכנע כי "הבסיס לעתירה הוא אותו הסכם 2013 שהמבקשים (משפחת כוזהינוף - מ' ש') הם צד לו, ועל כן סביר בעיניי שהם יצטרפו להליך, ולו כדי להביע את עמדתם, כדי שההחלטה שתינתן בסופו של יום תהיה לאחר שאף אשמע את המבקשים הללו שהם כאמור צד לחוזה". 

"הליכי-סרק וטענות מופרכות"

מוועד הפעולה בגבעת עמל נמסר: "תושבי גבעת עמל אינם צד להליך, והיזם יצחק תשובה מנצל זאת כדי להכפיש אותם באמצעות סיפורי בדים ונתונים שקריים".

עורכי הדין דביר סיני ואלימלך קורצוויל, המייצגים את תושבי גבעת עמל, מסרו: "במקום לבזבז ולהשחית משאבים על הליכי-סרק וטענות מופרכות, מוטב היה אם תואיל חברת אלעד מגורים לכבד את התחייבויותיה ולפתוח במשא-ומתן אמיתי עם התושבים, דבר אשר לא נעשה עד היום. נזכיר כי במשך עשרות שנים ועד עצם היום הזה החברה הפרה וממשיכה להפר הסכמים עליהם התחייבה כלפי המדינה והתושבים, כפי שהדבר קיבל ביטוי נוקב בפסק דינו של בית משפט השלום: 

"'אם כבר צריך להוקיע התנהלות פסולה, יש לעשות זאת כלפי התובעות (חברות עסקיות של יצחק תשובה), אשר בפיהם כל העת דיבור פייסני על פשרה, אך בפועל מקשיחות עמדות כל פעם שסיכוי של ממש להסדר נראה באופק'... (סעיף 25 בפסק הדין). 

"עוד נקבע: 'טענת באי-כוח התובעות, לפיה הנתבעים (תושבי גבעת עמל) סירבו ועודם מסרבים לפנות את המקרקעין, פשוט אינה נכונה. משכך בדין יסודה טענת ההגנה לפיה התובעים הם אלה שעיכבו את פינויים' (סעיף 28 בפסק הדין). 

"ועוד: 'גם לנתבעים יש זכויות, ואלה נרמסו במשך השנים תוך התעלמות לגמרי מתחינותיהם' (סעיף 25 בפסק הדין)".

סיפורה של הגבעה: "הפינוי הזמני" נמשך עד היום

שכונת גבעת עמל ב' הוקמה בתקופת מלחמת השחרור וקום המדינה. באותה עת תושבים יהודים שהתגוררו בשנים 1947-1948 באזור קרבות מלחמת השחרור שנערכו על גבול יפו, פונו על-ידי מוסדות המדינה שבדרך והועברו באופן "זמני" (שנמשך כבר 70 שנה) לבתיו הנטושים של הכפר ג'מאסין (שעליו הוקמו גבעת עמל א' ו-ב' ושיכון בבלי בתל-אביב). אחרי שקמה המדינה, פעלו התושבים למציאת פתרון קבוע, ובשנת 1949, בעקבות פנייתם, ניתן מענה בדמות החלטת ממשלה המתייחסת לג'מאסין וקובעת כי יש לדאוג להעברתם של אותם תושבים לשיכוני קבע.

בפועל, כפי שניתן להתרשם, השלטונות לא פעלו להעברתם של תושבי ג'מאסין, והם נאלצו להתמודד עם התנאים הקשים של המגורים בשכונה זו, אשר לוו בין השאר בתחושת ניכור מצד הרשות המקומית. זאת, תוך שהם משלמים עד היום את המחיר על המחדל המתמשך הכבד שלו, בין השאר שותפות ממשלת ישראל ועיריית תל-אביב.

אדמות הכפר הוקנו לימים לרשות הפיתוח (כיום רשות מקרקעי ישראל), וממנה ב-1961 לחברת דיור ב.פ. מקבוצת בנק הפועלים, אשר התחייבה להעניק לתושבים דיור חלופי. דיור ב.פ. לא עמדה בהתחייבויותיה וסחרה במקרקעין על תושביו, תוך שהיא מגלגלת את התחייבויותיה לחברות א.מ.ת.ש ודנקנר השקעות (ששינתה את שמה בהמשך לחברת אלעד ישראל מגורים מקבוצת תשובה).

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר. קיבלה את ערעור חברת הביטוח / צילום: שלומי יוסף (עיבוד תמונה)

פסק דין תקדימי של העליון מצמצם את הגדרת הידועים בציבור

בית המשפט העליון דן בשאלה מתי זוג ייחשב לידוע בציבור לצורך זכאות לתשלום פיצוי בעקבות מוות בתאונה ● השופטים: הכוונה להינשא אינה מהווה אינדיקציה לרצון הזוג להחיל זכויות לפני הנישואים

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות