גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המיליארדים לשוטרים: כחלון יוזם תיקון שימנע את העיכוב בהעברת הכסף

ל"גלובס" נודע כי תשלום התוספת, שהייתה צפויה כבר במשכורת ינואר, מותנית בחתימה של 95% מהזכאים על כתבי ויתור מול המדינה ● כדי לעמוד בזמנים ולכלול קבוצה נוספת של שוטרים במעגל הזכאים, מנסה שר האוצר להוריד את רף החתימו ל-90% ● היקף התוספת: 22 מיליארד שקל ב-16 שנה ● מפורום קהלת: "כל אדם בישראל ישלם עד שנת 2035 כ-14 שקל בחודש 'מס כחלון'"

שר האוצר משה כחלון יוזם תיקון להחלטת הממשלה על תוספות שכר למשרתים בכוחות הביטחון עקב עיכובים בביצוע ההחלטה. סגן שר האוצר, ח"כ יצחק כהן, המרכז את הטיפול בנושא מטעם שר האוצר, אמור להודיע היום לשר אם הושגה הסכמה שתאפשר להגיש לישיבת הממשלה הקרובה הצעת החלטה חדשה שתסיר את העיכובים בתשלום תוספות השכר - בהיקף של 7.5% מהשכר לכ-56 אלף משרתים וגמלאים במשטרה, בשב"ס ובשירותי הביטחון.

מדובר בהחלטה על תשלום תוספות שכר בהיקף 22 מיליארד שקל ב-16 השנים הקרובות, שכניסתה לתוקף מותנית בכך ש-95% מהזכאים לתוספות השכר יחתמו על כתבי ויתור תביעות נגד המדינה. עד כה הושג הרוב הדרוש של החתימות רק בקרב חלק מקבוצות המוטבים, אך לאחרונה התברר למשטרה כי קיימות קבוצות נוספות של שוטרים לשעבר שלא חתמו עדיין ואין לגביהן רשימות מסודרות. על רקע הלחץ הגובר על שר האוצר מצד משפחות השוטרים והסוהרים, שהיו אמורים להתחיל לקבל את תוספת השכר ממשכורת ינואר, מבקשים כחלון וכהן להנמיך את רף החתימות המינימלי ל-90% מהזכאים.

המתנגדים לשינוי ההחלטה ובהם פורום קהלת טוענים כי ההחלטה המקורית התקבלה לפני הקדמת הבחירות ושינוי תנאי הזכאות כעת יתפרש כסוג של שוחד בחירות.

מדובר בתוספת שכר בגין היעדר קביעות, המשולמת לאנשי הקבע בצה"ל משנת 2006. ארגון נשות השוטרים, הסוהרים וגמלאי השב"כ והמוסד, ששכרם צמוד לשכר אנשי הקבע, תבעו לקבל את התוספת מיום תחילת תשלומה - ובית הדין האזורי לעבודה קיבל את תביעותיהם. המדינה ניסתה להיאבק בהחלטה באמצעים משפטיים: הגישה ערעור לבית הדין הארצי העבודה, שטרם הוכרע, ובמקביל נדחה ערעורה לגבי גמלאי השב"כ והמוסד.

אלא שלאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו סירב לכנס לשם כך את הממשלה, המדינה נכנעה: ב-16 באוקטובר נפגשו כחלון וכהן בתחנת משטרה בנתניה עם בכירי המשטרה והמשרד לביטחון פנים וסיכמו איתם על תשלום התוספת. ב-18 בנובמבר אישרה הממשלה קיצוץ רוחבי של 1.3% בתקציב כדי לממן את תשלום תוספת השכר בשיעור ממוצע של 7.5% בעלות תקציבית כוללת של כ-22 מיליארד שקל עד שנת 2035. כ-7.8 מיליארד שקל מתוך סכום זה הוא החזר רטרואקטיבי של התוספת משנת 2006 - והתובעים הסכימו לפרוס את בהחזר על-פני 16 שנים וויתרו על חלק מהפרשי הריבית.

התנאי שנקבע לכניסת ההחלטה לתוקף הוא שבכל אחת מקבוצות הזכאים יושגו חתימותיהם של 95% מחברי הקבוצה על כתבי ויתור תביעות נגד המדינה. עד כה הושג הרוב הדרוש בקרב המשרתים והגמלאים במשטרה ובשב"ס וגמלאי המוסד והשב"כ. ואולם לאחרונה התברר כי למשטרה אין רישום מסודר של קבוצת השוטרים לשעבר, שאינם זכאים לפנסיה משום שהשירות שלהם במשטרה היה קצר מדי. גורם ממשלתי המעורה בנושא אמר כי "למשטרה אין ניהול ורישום מסודר של כוח האדם - וזה מקשה מאוד על העבודה. בסוף יצליחו להגיע לכולם, אבל השוטרים לא מוכנים לחכות יותר ודורשים להתחיל לקבל את הכסף".

מהאוצר נסמר בתגובה: "בימים אלה מתבצעת עבודת ביקורת מטעם משרד האוצר לבחינת החתימות שהתקבלו. עם סיום עבודת הביקורת, נוכל לדעת אם משרתי הביטחון אכן עמדו ברף שנקבע בהחלטת הממשלה". תגובת המשרד לביטחון פנים: "משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר עמדו ביעד ההחתמות, ואף מעבר לכך, כפי שנדרש עפ״י החלטת הממשלה. נתונים אלה אף אושרו בידי חברת רואה חשבון חיצונית מטעם משרד האוצר כבר לפני חודש וחצי. עניין נקודתי שהעלה משרד האוצר נבדק כרגע בידי חברת רואה החשבון ותשובתם תימסר בקרוב.

מפורום קהלת נמסר: "משמעות ההחלטה שכל אדם בישראל, מתינוק בעריסה ועד לאחרון האזרחים הוותיקים, ישלם עד שנת 2035 כ-14 שקל בחודש 'מס כחלון' תוספת על העדר קביעות לשוטרים וסוהרים, משרתים ובפנסיה, שנהנים ונהנו מקביעות מוחלטת. מה שכחלון נתן בסלולר הוא מפקיע עכשיו מהציבור כדי לפנק קבוצת לחץ מאורגנת רגע לפני בחירות".

מאבק הגמלאים

יוני 2006
האוצר מגיע לסיכום תקציבי עם צה"ל שבמסגרתו תשולם תוספת בגין היעדר יציבות תעסוקתית לאנשי הקבע. מאוחר יותר התוספת מורחבת גם לגמלאי צה"ל

24 ביוני 2017
בית הדין האזורי לעבודה מקבל את תביעת ארגוני נשות השוטרים וגמלאי המשטרה להרחיב את תוספת השכר לאנשי הקבע גם למשטרה ולשב"ס

יולי 2017
המדינה מערערת על ההחלטה לבית הדין הארצי לעבודה

16 באוקטובר 2018
כחלון וכהן מסכמיםעל התשלום עם בכירי המשטרה בתחנה בנתניה

18 בנובמבר 2018
הממשלה מאשרת קיצוץ רוחבי של 1.3% בתקציב למימון תשלום התוספת

פברואר 2019
כחלון יוזם תיקון להחלטת הממשלה על תוספות השכר עקב עיכובים בביצוע ההחלטה

עוד כתבות

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

אתר בנייה, ההשפעה של הרפורמות עדיין חלקית / צילום: Shutterstock

ארבע רפורמות נכנסו לתוקף, אולם צווארי הבקבוק בתכנון וברישוי נשארו

ארבע רפורמות גדולות שהיו אמורות להוביל לשינוי משמעותי בעולם התכנון והבנייה יצאו לדרך בסוף 2024 ● הן מחייבות הסתגלות מקצועית בענף ושינוי פרדיגמות מצד גורמים רבים, וההשפעה שלהן עדיין איטית

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

אקרו מוכרת הרבה פחות דירות, אך המחיר קפץ וגם הרווח

חברת דירות היוקרה מדווחת על צניחה של 84% במספר הדירות שמכרה ברבעון השלישי, לצד סימני התאוששות מאז הסכם הפסקת האש ● הרווח זינק, גם בזכות מכירת שטחי משרדים בת"א

מתנת הניחומים לישראל על אספקת F-35 לסעודיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארגונים פרו־פלסטינים ממשיכים לרדוף ספקיות אמצעי לחימה של ישראל, ערב הסעודיה תקבל מטוסי F-35 פחות מתקדמים מאלו של ישראל, ואיראן פונה לצעד חדש במאבק התודעה נגד ישראל: הקמת ערוץ טלוויזיה בעברית ● כותרות העיתונים בעולם

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"