גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא יהיה חותמת גומי של אליהו: איך תיראה מגדל ביטוח בעידן ניר גלעד

היו"ר החדש של מגדל ביטוח עומד בפני תנאי פתיחה לא פשוטים: חברה ששרויה בסערה פנימית, בעל שליטה שמעדיף לנהל את העניינים בעצמו, רגולטור שאיבד סבלנות ותוצאות כספיות שצריכות להשתפר, ומהר ● ההיסטוריה הניהולית של גלעד, לצד העובדה שהפעם יעבוד תמורת שכר צנוע יחסית, מעידות שהוא לא יסתפק בתפקיד ייצוגי וישאף להשפעה מקסימלית על החברה

ניר גלעד / צילום: איל יצהר
ניר גלעד / צילום: איל יצהר

דירקטוריון מגדל אישר את מינויו של ניר גלעד ליו"ר מגדל ביטוח, בכפוף לאישור הממונה על רשות שוק ההון ד"ר משה ברקת, שלא צפוי להתנגד להחלטה. גלעד יתמנה לתפקידו החדש תחת בעל השליטה ויו"ר הקבוצה-האם שלמה אליהו, במקומו של יו"ר מגדל ביטוח המתפטר, פרופ' עודד שריג. זוהי הקדנציה השנייה של גלעד בקבוצה: בין 2004 ל-2006 הוא כיהן כמשנה למנכ"ל מגדל אחזקות, עוד בימיהם של המנכ"ל איזי כהן והיו"ר אהרון פוגל.

אף על פי שמדובר בסיבוב השני שלו במגדל, הצטרפותו של ניר גלעד לצמרת הקבוצה המוסדית הגדולה במשק אינה מהלך של מה בכך. ראשית, גלעד הוא אחד המייצגים הבולטים של יוצאי משרד האוצר שהפכו למנהלים בכירים בסקטור הפרטי, שמולו עבדו כשהיו בשירות הציבורי, ושצברו כך הון אדיר. אלא שהמינוי הזה מרכז עניין רב לא רק בגלל דמותו הציבורית של גלעד והשכר הצנוע יחסית שיקבל (ראו מסגרת), אלא גם בגלל המצב שבו נמצאת מגדל, ובגלל אופיו והתנהלותו של בעל השליטה בה, שלמה אליהו.

מינויו של גלעד ייעשה בעיצומה של סערה שפוקדת את החברה, שמנהלת כספים בהיקף של כרבע טריליון שקל ששייכים ברובם המכריע לכ-2 מיליון לקוחות. זו סערה שמתרחשת במידה רבה בגלל מהלכים שמוביל בעל השליטה אליהו, שהובילו לעימותים בצמרתה ולהתפטרותו הדרמטית של שריג, וכן לעימותים עם הרגולטור. נפרט על כך עוד בהמשך.

לגלעד יהיו כמה אתגרים מרכזיים ומיידים: להרגיע את המערכת, לייצב אותה מבחינה פרסונלית ולהוביל אותה לשינוי כיוון בהיבטים העסקיים, לאחר שהפכה מהחברה המובילה בענף לחברה השלישית במונחי שווי שוק. את כל זה הוא יידרש לעשות במקביל לריסון הבעלים הדומיננטי והדעתן אליהו, שמעוניין לשלוט גם בניהול היומיומי של החברה. מדובר באתגרים לא קלים, בלשון המעטה, ולא מובן מאליו שהוא יעמוד בהם, או שההנהלה הבכירה של מגדל תתייצב בקרוב ולתקופה ארוכה.

תשואת החסר של מניית מגדל

"אם הוא לא יהיה יו"ר בובה הוא לא ינשום"

ניר גלעד כנראה לא היה המועמד הראשון שאליהו חשב עליו. בשוק הביטוח מספרים שאליהו פנה לכמה מועמדים מחוץ לענף, אולי כדי לשמור לעצמו עמדה מקצועית דומיננטית ביחס אליהם. ככל הנראה הוא בחן את השמות מול רשות שוק ההון, שלא רצתה בהם. גלעד, לאור תפקידיו הבכירים והמגוונים בעבר, כולל במגדל עצמה, הוא כבר סיפור אחר לגמרי: נראה שהרגולטור ייתן לו רוח גבית, מתוך כוונה שגלעד ישמש כ"חומת הפרדה" בין אליהו לבין מנכ"ל מגדל ביטוח דורון ספיר ושאר מנהלי הפעילות היומיומית של החברה.

בשבועות האחרונים היו שהעריכו שאליהו מעלה שמות שיקבלו רוח צוננת מהפיקוח כדי ליצור מציאות שבה יוכל להיות בעצמו יו"ר מגדל ביטוח ולנהל אותה ברזולוציה גבוהה. זה לא קרה, וכל עוד זה תלוי בברקת - גם לא יקרה בעתיד. אם בתחילת כהונתו באוקטובר האחרון נראה היה שהרגולטור החדש סבלני לאליהו, בטח בהשוואה לקודמתו דורית סלינגר, עם הזמן גם הוא התחיל לגלות כלפי נוקשות.

גלעד, כמו אליהו, נחשב למנהל דומיננטי ודעתן. הוא ידוע כ"מנהל דורס" שמסתער בכל הכוח על היעדים שסימן לעצמו, ולא צפוי להיות מהיו"רים הייצוגיים. עם זאת, בשנותיו בחברה לישראל הוא התרגל לעבוד עם בעל שליטה דומיננטי (עידן עופר), תוך שהפך בעצמו לבעל הון. על כן הוא צפוי להיות יו"ר מעורב מצד אחד, קשוב לבעלים מצד שני, וגם לרגולטור מצד שלישי. במגדל של אליהו הג'אגלינג הזה לא יהיה פשוט. "אם הוא לא יהיה יו"ר בובה אז הוא לא ינשום אצל שלמה, ויהיו סכינים", העריך באוזנינו בכיר בענף.

תרחיש כזה, שבו גלעד מכהן כיו"ר בובה, אינו סביר. בשנותיו בחברה לישראל ובכיל הוא התרגל לשכר בעלויות דו-ספרתיות (במיליוני שקלים) מדי שנה, ואילו במגדל הוא ייאלץ "להסתפק" בכ-3 מיליון שקל בשנה, בגלל הגבלת שכר הבכירים בסקטור הפיננסים. יתרונו העיקרי של התפקיד הוא בהזדמנות להשפיע על המשק הישראלי: מגדל משקיעה כמעט בכל חברה ציבורית גדולה וכמעט בכל פרויקט תשתיתי גדול, ומהצד השני עוטפת את לקוחותיה עם שירותים מלידה ועד מוות (ואז היא קשורה עם יורשיהם).

למרות הרקע המשמעותי של גלעד, תוצאת מינויו תהיה ששני האישים שיובילו את מגדל ביטוח אינם אנשי ביטוח, שמבינים את עסקי הליבה של הקבוצה מלפני ולפנים. בתקופתו הראשונה במגדל גלעד ואחרים חשבו שיהפוך למנכ"ל הקבוצה, אך המנכ"ל המיתולוגי איזי כהן חשב אחרת. גלעד אמנם כבש לעצמו ממלכה גדולה במגדל, אך לא בתחומי הליבה של הביטוח. המנכ"ל דורון ספיר, ששב למגדל ביוני האחרון, כיהן בה בעבר כמשנה למנכ"ל, לא בתחומי הליבה ולתקופה של כשנתיים בלבד.

השווי לא יעלה? גלעד יהיה על הכוונת

אם לשפוט לפי שני מינויים קודמים של בכירים לשעבר במגדל, שחזרו לסיבוב נוסף בעידן אליהו, אין יותר מדי מקום לאופטימיות. ענת לוין הייתה משנה למנכ"ל מגדל אחזקות, כמו גלעד), לפני שעזבה את הקבוצה לטובת הפועלים. ב-2013 היא חזרה כמנכ"לית, ובמקביל מונתה ליו"ר מגדל ביטוח, התפקיד שגלעד ימלא כעת. היא שרדה בתפקיד לתקופה קצרצרה של חודשים אחדים, לפני שפרשה על רקע חוסר שביעות רצון הדדי.

גם עודד שריג, שגלעד יחליף, עזב אחרי קדנציה שנייה וקצרה. שריג מונה ליו"ר מגדל ביטוח לפני פחות משנה, לאחר שכהונתו הקודמת כבכיר בקבוצה הסתיימה בעזיבה בטריקת דלת. התפטרותו הפעם הייתה רועשת הרבה יותר, ופגעה במגדל ובאליהו.

שריג, לשעבר המפקח על הביטוח שאישר לאליהו את רכישת מגדל, שלח בדצמבר לדירקטוריון מכתב התפטרות חריף שבו התריע על "בעיות בממשלה התאגידי בקבוצה". "היות שאינני יכול להמשיך לשאת באחריות לכספים שהפקידו בידי מגדל כ-2.5 מיליון מבוטחים וחוסכים, כשאני מנוע מלפעול למענם ולטובת החברה כנדרש, אני מגיש בזאת את התפטרותי", כתב, "בשל מבנה הבעלות של החברה ובשל הממשל התאגידי שנגזר ממנו, השינויים שקיוויתי שיחולו בחברה ובהתנהלות לא קרו".

ההתפטרות הגיעה לאחר שאליהו פעל להקמת ועדה של חברי דירקטוריון מגדל אחזקות ביטוח הציבורית - אליהו עצמו, והדח"צים רונית בודו ואברהם ביגר (גילוי מלא: ביגר משמש כיועץ לדירקטוריון "גלובס") שתפקח על הנהלת מגדל ביטוח. בכך הוא התכוון לעקוף את שריג וספיר - תוכנית שנבלמה לבסוף אצל הרגולטור ברקת, שהביע תרעומת של ממש על דרך התנהלותו של אליהו.

אליהו רכש את השליטה במגדל ביטוח בנובמבר 2012 מידי קבוצת ג'נרלי האיטלקית לפי שווי חברה של 5.1 מיליארד שקל, ומאז הידרדר שוויה ל-3.6 מיליארד כיום. על רקע הירידה החדה הזאת הביע אליהו, שמחזיק ב-68.5% ממניות מגדל, חוסר שביעות רצון מתוצאותיה הפיננסיות של מגדל ביטוח תחת שורת מנהלים, ובהם בנו עופר אליהו שהוחלף בידי ספיר. סביר להניח שאליהו ידרוש מגלעד שיפור תוצאות מיידי, והוא יהיה אחראי על כך מבחינתו לצד ספיר.

בדירקטוריון מגדל ביטוח יפגוש גלעד, פרט לאליהו, את ד"ר גבי פיקר. פיקר מקורב לאליהו שנים רבות, והוא בנו של הממונה על שוק ההון והביטוח לשעבר, יעקב פיקר, שאישר בשעתו לאליהו להקים את אליהו ביטוח - פריצת הדרך הגדולה הראשונה שלו. בימים האחרונים הצטרף לדירקטוריון גם אריה מינטקביץ, שכמו גלעד היה בכיר בסקטור הציבורי (בין היתר יו"ר רשות ני"ע), חצה את הקווים והפך לבעל הון בעצמו. לצדם מכהנים עזריאל מוסקוביץ והדח"צים מירב בן כנען הלר, ביגר ובודו. כל חברי דירקטוריון מגדל ביטוח, להוציא שריג שעתה יוחלף בידי גלעד, מכהנים גם בדירקטוריון החברה-האם מגדל אחזקות. זהו סבך האינטרסים שגלעד יעמוד בפניו.

מבחינה אישית, מדובר בסגירת מעגל מעניינת. גלעד הגיע למגדל בקיץ 2004 בעקבות היו"ר דאז, אהרון פוגל, שהיה בעבר מבכירי משרד האוצר ונחשב לפטרון שלו. במגדל הוא קיבל אחריות על מערך ההשקעות, השירותים הפיננסיים והאסטרטגיה, ואף שפוגל והוא שאפו שיהפוך למנכ"ל הקבוצה, התוכניות של השניים לא צלחו. כעבור פחות משנתיים, כשהבין שדרכו חסומה, פרש גלעד מהקבוצה. עתה נכנס גלעד לנעליו של הפטרון לשעבר, בתקווה שהפעם יצליח לתמרן טוב יותר בסבך הפוליטי של מגדל. 

ממשרד החשב הכללי למשכורות העתק בחברה לישראל

ניר גלעד הוא אחת הדמויות המוכרות והמרכזיות בשוק ההון ובכלכלה הישראלית. הוא החל את דרכו כאיש אגף התקציבים במשרד האוצר, בסוף שנות העשרים לחייו. ברבות השנים הוא הפך לאחד מראשי האגף, עד שפרש כחשב הכללי ב-2003. בשנים אלה הוא קיבל החלטות רבות, בהן כאלה שהיו קשורות ישירות למשפחת עופר ולעסקיה מול המדינה.

תפקידו הראשון לאחר שהשלים צינון היה במגדל, שאליה הוא שב עתה. עזיבת הקבוצה באותה עת הייתה בדיעבד הצעד הכי טוב שעשה גלעד, שלאחר מכן מונה למנכ"ל קבוצת האחזקות של עידן עופר - החברה לישראל. במסגרת זו הוא מונה ליו"ר כיל, שגלעד היה דמות מרכזית בכל הנוגע למעמדה העסקי ולרווחיה מתוקף תפקידו כחשכ"ל.

אף שלא נקשרו לו הצלחות עסקיות יוצאות דופן בחברה לישראל, ואף שכיהן כיו"ר כיל ב-80 משרה, בשנותיו בקבוצה היה גלעד מהכוכבים הקבועים בדירוגי השכר של המנהלים השכירים בחברות הציבוריות. הוא קיבל במהלכן שכר ותגמולים בעלות כוללת של יותר מ-150 מיליון שקל - ממוצע של כ-19 מיליון שקל עבור כל שנת עבודה. גלעד עזב את החברה לישראל ב-2015, ואת כיל בשלהי 2016.

הסערה התקשורתית סביב שכרו של גלעד הגיעה לשיאה ב-2014, אז הסתכמו העלויות הכוללות של התגמול שקיבל ביותר מ-43 מיליון שקל. חלק הארי של סכום זה שולם מכיסו הפרטי של בעל השליטה בחברה לישראל, עידן עופר, בעקבות השלמת מהלך פיצול החזקותיה של החברה לישראל וחלוקת נכסיה עם חברת קנון, שהונפקה בבורסת ניו יורק. לפני כשנה אישר ביהמ"ש המחוזי בתל אביב הסדר פשרה בפרשה זו, והוחלט שגלעד ומנהלים בכירים נוספים באותה תקופה יידרשו להשיב לקופת החברה כ-80% מהבונוסים שחילק להם עופר. בעקבות זאת נדרש גלעד להחזיר כ-25 מיליון שקל, כך שבראייה לאחור התגמול שלו מהחברה לישראל הצטמק מעט.

עוד כתבות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביה"ד קבע: רכיב לא מוצדק יכול להפוך תלוש שכר לפיקטיבי

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: דירה בב"ש נמכרה ב־1.62 מיליון שקל

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת