גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטיסה הראשונה של וירג'ין אטלנטיק מת"א ללונדון: ב-26 בספטמבר

התחרות לאחד היעדים הכי פופולריים עבור הישראלים  צריכה להדאיג במיוחד את אל על ואת בריטיש איירוויז ● בלו"ז הקיץ, כלומר החל מ-25 בספטמבר, טיסה ההלוך מת"א תמריא ב-7:15 ותנחת בהית'רו ב-10:35 בתדירות יומית; טיסות החזור מלונדון תמריא ב-13:30 ותנחת בת"א ב-20:35

מטוס של וירג'ין אטלנטיק / צילום: Shutterstock
מטוס של וירג'ין אטלנטיק / צילום: Shutterstock

אמנם הודעה רשמית מטעם החברה עדיין אין, אבל תאריך לטיסה ראשונה של חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק בקו תל-אביב-לונדון כבר יש - כך חושף "ידיעות אחרונות".

בלו"ז הקיץ, כלומר החל מ-25 בספטמבר, טיסה ההלוך מתל-אביב תמריא ב-7:15 ותנחת בנמל התעופה הית'רו בלונדון ב-10:35, בתדירות יומית. טיסות החזור מלונדון תמריא בשעה 13:30 ותנחת בתל-אביב ב-20:35.

בלו"ז החורף שייכנס לתוקף כבר ב-27 באוקטובר, טיסת ההלוך מתל-אביב תמריא בשעה 6:05 ותנחת בלונדון לקראת השעה 10:00, בתדירות יומית. טיסת החזור מלונדון תמריא בשעה 16:00 ותנחת בתל-אביב בשעה 23:03.

אמנם כבר 5 חברות תעופה מפעילות טיסות בקו הזה - ובהן אל על, בריטיש איירוויז, איזי ג'ט, ארקיע ו-וויז אייר - אבל התחרות לאחד היעדים הכי פופולריים עבור הישראלים, לונדון, צריכה להדאיג במיוחד את אל על ואת בריטיש איירוויז, היות שווירג'ין מפעילה טיסות בשירות מלא, כשנקודת החוזק שלה, לצד הסלוטים (שעות ההמראה) הטובים שהיא קיבלה, היא טיסות ההמשך שהיא מפעילה מלונדון למגוון יעדים בצפון ובמרכז אמריקה.

מי שעומד בראש חברת התעופה הוא שי וייס, שכיום הוא הישראלי הבכיר ביותר בענף התעופה הבינלאומי.

הטיסה היומית בת 5 השעות תופעל באמצעות מטוסי Airbus A330-300, והם יכללו 3 מחלקות: Upper Class ובה 31 מושבים, 48 מושבים במחלקת Premium ו-185 מושבים במחלקת התיירים המחולקת ל-3 קטגוריות מחיר: Economy Delight ,Economy Classic ו-Economy Light.

היצע המושבים השנתי בקו תל-אביב-לונדון יעמוד על 180 אלף. מכירת הכרטיסים תחל ב-25 בפברואר.

שי וייס, מנכ"ל וירג'ין אטלנטיק, מסר: "שנת 2019 מציינת את תחילתו של השלב הבא בצמיחה של וירג'ין אטלנטיק, כאשר אנו פועלים להגשים את המטרה להיות חברת התעופה האהובה ביותר. תל-אביב כיעד מייצגת הזדמנות מצוינת עבורנו - הכלכלה של ישראל משגשגת, וכאחד ממרכזי הטכנולוגיה המובילים בעולם, אנו צופים כי אנשי עסקים ויזמים רבים ישתמשו בקו החדש. בנוסף, אנחנו מזהים הזדמנות משמעותית להגדיל את התחרות בקו שבין ארה"ב לתל-אביב, באמצעות שימוש בעוצמה של הברית הטראנס-אטלנטית שלנו עם דלתא, כאשר אנו מציעים לנוסעים מתל-אביב מגוון רחב של יעדים בארה"ב עם עצירת ביניים בלונדון, החל מניו-יורק ועד סן פרנסיסקו".

וירג'ין תכננה להפעיל טיסות במתכונת של חבילות (טיסה ומלון) בתקופת האירוויזיון לתל-אביב, והיא אף ביקשה ממשרד התיירות לסבסד לה טיסות אלה (בכיוון החזור מתל-אביב) - בקשה שלא נענתה. היות שלונדון אינה יעד חדש, וירג'ין לא תקבל מענקים ממשרד התיירות על פתיחת הקו.

כפי שזה נראה כרגע, וירג'ין לא תפעיל חבילות או טיסות בתקופה האירוויזיון שייערך בחודש מאי בתל-אביב. לפי ההערכות של מנהלת עיר עולם בעיריית תל-אביב, יפקדו את ישראל לפחות 10,000 תיירים בתקופת התחרות, ולהם שפע של אפשרויות טיסה מיעדים באירופה לישראל. בחלק מחברות התעופה מציינים כי ניכרים הביקושים במועד של האירוויזיון (בסוף השבוע של 18 במאי) בטיסות לתל-אביב.

נמשכות הקריאות לחרם על האירוויזיון

ובינתיים הקריאות לחרם על האירוויזיון ממשיכות: הבוקר (ו') העלתה תוכנית הבוקר הבריטית "Good morning Britain" ציוץ בטוויטר הקורא לציבור להצביע בשאלה האם יש להחרים את האירוויזיון שיתקיים בתל-אביב. בציוץ - שכעבור מספר שעות הוסר - נכתב כי "יש קריאות המבקשות מבריטניה להחרים את האירוויזיון בגלל המוניטין של ישראל בנושא זכויות אדם. האם אתה מסכים?". הציוץ האומלל הזה הוסר כאמור.

זאת ועוד, 100 ימים לפני שתתקיים התחרות, מכירת הכרטיסים על-ידי תאגיד השידור "כאן" לאירועים השונים (שני חצאי גמר, גמר וחזרות גנרליות) טרם החלה - מדובר בתזמון מאוחר ביחס לתחרויות קודמות שבשלב הזה כבר סיימו למכור כרטיסים. בכל אחד מהאירועים יש 3,000 כרטיסים למכירה - מחציתם יועברו לשוק באירופה, ומתוך אלה שמוקצים לשוק בישראל, מאות יחולקו למובילי דעת קהל ולתקשורת שתבקר בישראל.

ומה עם מדונה? אם הזמרת תאשר את הגעתה לישראל במימון של המילארדר סילבן אדמס (שהביא לכאן בשנה שעברה את מירוץ האופניים הג'ירו ד'איטליה), מימון הגעתה של הזמרת בהיקף של יותר ממיליון דולר ימומן מהקרן למיתוג ישראל שמקים אדמס בימים אלה ושהיקפה 100 מיליון דולר. כספי הקרן ישמשו למימון אירועי תרבות וספורט המקדמים את ישראל ואת המיתוג ואת התדמית שלה בעולם. מגעים שמתקיימים מול הזמרת בימים אלה צפויים להבשיל לכדי החלטה חיובית.

עוד כתבות

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עוה"ד המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית