גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא יהיה ילד עם אבא ואבא": ישי מתכחש לקמפיין ההומופובי

בעוד שבמפלגת יחד, שבראשה עומד אלי ישי, מכחישים כעת כי הקמפיין הופץ מטעמם, הדוברים של המפלגה מסרו אתמול כי מדובר בקמפיין אמיתי לשמירת הציביון היהודי של ישראל

אלי ישי / צילום: איל יצהר
אלי ישי / צילום: איל יצהר

אלי ישי מנסה לחזור לזירה הפוליטית אחרי שבשנת 2015 לא הצליח לעבור את אחוז החסימה. ישי השיג אז כ-118 אלף מצביעים והם נזרקו לפח כיוון שהיוו 2.97% מסך הקולות.

אתמול (ג') פרסם מטה הבחירות מפלגת יחד, שבראשת ישי, כרזת פרסום פוגענית במיוחד נגד משפחות להט"ביות. בכרזה נכתב "כדי שלא יהיה ילד עם אבא ואבא. אוהבים את ישראל יהודית, חברתית, ימנית".

הכרזה עוררה תגובות זועמות של גולשים והבוקר ניסה הקמפיין של אלי ישי, להודיע שזה לא מטעמם. "גלובס" פנה אליהם ישירות והדובר מני חדד אמר: "המודעה שנפוצה הבוקר ברשתות החברתיות אינה חלק מקמפיין המפלגה. קמפיין מפלגת 'יחד' יעסוק בנסיונו העשיר של אלי ישי בשלל התפקידים שמילא בממשלה ובכנסת ובסוגיות מהותיות הנוגעות לצביונה היהודי של מדינת ישראל: שמירת שבת, כשרות, קדושת הכותל המערבי".

אולם בניגוד לדברים המפורשים לעיל, בפני "גלובס" הוצגו הוכחות לכך שאתמול מסרו הדוברים הרשמיים של אלי ישי ויחד כי "זהו קמפיין אמיתי של המפלגה, מדובר בקמפיין אמיץ של שמירת הציביון היהודי בישראל".

ל"גלובס" נמסרו תמונות של ישיבות מטה של ישי ותנועת יחד, כאשר כרזות של תנועת 'חזון' תלויות על קירות המקום (התמונות נמסרו באדיבתו של אדם שביקש להזדהות כ-Yosbensimon). הדבר המעניין הוא שכרזות ה'אבא ואבא' זהות מבחינת העיצוב הגרפי לכרזות הרשמיות של קמפיין ישי, כך שגם הכחשה מאוחרת של אנשי הקמפיין שלו, שמדובר בטיוטה או משהו שלא מטעמם, נראות מופרכות.

ישיבות מטה של ישי ותנועת יחד, כאשר כרזות של תנועת 'חזון' תלויות על קירות המקום / צילום: Yosbensimon

בנוסף, תנועת חזון המטיפה נגד הורות שונה, מלווה את התקופה הפוליטית באמצעות תליית שלט פרסומת ענק על אחד מבתי המלון בירושלים, היום. שלט הפרסומת הנ״ל הוסר תוך זמן לא רב אחרי שבית המלון "פרימה" התחרט על מתן האפשרות לתלות שלט זה. ח"כ רויטל סויד חשפה לפני זמן מה, שתנועת חזון, המובילה את הקמפיין נגד הורות שונה, היא גוף הממומן על ידי משרד החקלאות באמצעות תקציבים והקצאות.

שלט הפרסום של מפלגת חזון על בית המלון "פרימה"/ צילום: יערה שפירא

ממטה אלי ישי נמסר שהכרזה של ארגון חזון לא נתלתה בתוך מטה הבחירות של אלי ישי, אלא הייתה תלויה על הקיר באולם ביישוב יד בנימין שם נערכה אתמול ישיבה של צוותי צפון ודרום של אלי ישי.

אבי דור, מנכ"ל רשת מלונות פרימה: "אני מצר על השלט הפוגעני אשר נתלה על קיר מלון פרימה פארק בירושלים. השלט נתלה ע״י חברת פרסום חיצונית שאנו משכירים לה את שטח הפרסום. לאחר ששמנו לב לשילוט הפוגעני אשר אנו מגנים אותו מכל וכול , פעלנו מידית להסרתו מקיר המלון. אנו נסיק מסקנות מאירוע מצער זה ונדאג שלהבא כל שילוט יעבור בדיקה לפני שייתלה על קיר המלון. אני מודה לכל מי שהסב את תשומת ליבנו לכך".

הוגשה תלונה במשטרה בגין הסתה לאלימות

בשעות האחרונות הכרזה מעוררת סערה פוליטית. ח״כ מרב מיכאלי (העבודה) צייצה "כמה פחד ושנאה צריך להיות באדם כדי לעשות קמפיין כזה. מעניין מה היה אלי ישי אומר אילו היה קמפיין "כדי שלא יהיה ילד עם אבא יהודי ואמא יהודיה". כל מי שפועלים נגד שוויון הקהילה הגאה הם סכנה ברורה ומיידית לאופיה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, אסור לאפשר להם לרוץ לכנסת.

ציוץ אליו הגיב ישי: "כמו לפיד, גם מרב מיכאלי. כנראה שישנה נטיה לעיתונאים לשעבר שהצטרפו לפוליטיקה, לזנוח כללי אתיקה ולבדוק אמיתות של פרסום לפני שמגיבים לו".

מפלגת יש עתיד שלחה הודעה לישי: "אחרי ההכחשה החלולה שלך, אתה מתבקש להציג לנו את עמדת מפלגת 'יחד' באשר למשפחות גאות בישראל. הכחשת ולא אמרת אם אתה בעד או נגד. לציבור מגיע לדעת, מה הדעה שלך?״. 

יונתן גר, מנכ״ל אמנסטי אינטרנשיונל ישראל, הגיש הבוקר תלונה במשטרה בגין הסתה לאלימות נגד ילדיו, ואלפי ילדים במשפחות גאות בישראל בעקבות כרזות "שלא יהיה ילד עם אבא ואבא".

גר אמר: "'שלא יהיה ילד עם אבא ואבא׳ כתבו בכרזת בחירות. אלא שלא מדובר בילדים תאורטיים, אלא בילדים אמיתיים וקיימים. לי יש שניים, ולאלפי ילדים בישראל יש אבא ואבא, אמא ואמא, וצורות משפחה רבות נוספות. ׳שלא יהיה ילד׳ - מה הם מצפים שיקרה לילדים שקיימים וחיים במשפחות כאלה? שייעלמו? שהציבור יעלימם? מקרי האלימות על רקע הומופובי גואים בישראל, וכעת באדיבות אלי ישי ורשימתו, האלימות עלולה להיות מופנית כלפי ילדים".

ישי נמצא במגעים מתקדמים להצטרף לרשימת ימין משותפת שתורכב מהאיחוד הלאומי בראשות ח״כ בצלאל סמוטריץ׳, הבית היהודי בראשות רפי פרץ, ועוצמה יהודית בראשות מיכאל בן-ארי, בן גביר וגופשטיין. הקבוצה כולה, בצירוף אלי ישי, עשויה להגיע ל-6-7 מנדטים.

ראש הממשלה נתניהו לחץ בשבועיים האחרונים על המפלגות הללו להתאחד כדי שלא לבזבז קולות לימין, כפי שקרה לישי בשנת 2015. במסגרת הלחצים פרסם נתניהו הודעות רשמיות בעניין ואף הפעיל קמפיין לא חתום בעיתונות המגזרית-דתית.

עוד כתבות

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות