גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מכשיר הדגל החדש של וואווי היה רוצה להיות סמסונג

וואווי מייט 20 פרו הוא מכשיר מרשים שמביס את מרבית המתחרים בשוק ● אולם הבחירה להשוות אותו לסמסונג נוט 9 מגמדת את יתרונותיו ומציגה אותו כאח החיוור שאינו ממלא את הנעליים הגדולות של הסמארטפון הבכיר ממנו

עד לפני שנים ספורות מכשירי טלפון שיצאו מסין היו שם נרדף למכשירים נחותים ולתוצרת זולה ומקרטעת, אך התעשייה האסייתית השכילה ללמוד במהירות ולייצר מכשירים בעלי מפרט תחרותי, שהפכו לפופולריים מאוד. וואווי מייט 20 פרו, שהושק בארץ בנובמבר, הוא מכשיר הדגל של ענקית האלקטרוניקה הסינית, ואולי אף ניתן לומר שהוא סמארטפון הדגל של סין. המפרט המרשים והעיצוב המוקפד הפכו אותו לאחד המכשירים הנחשקים ביותר. עם מצלמה אחורית של 40 מגהפיקסל ומצלמת סלפי של 24 מגהפיקסל הוא הוצג כלא פחות מאשר מתחרה ראש בראש בגלקסי נוט 9, שהושק חודשיים בלבד לפניו ומדורג בראש רשימות הטלפונים הטובים בעולם של אתרי הטכנולוגיה.

חיזוק לכך נתן בשבוע שעבר אתר הטכנולוגיה הנחשב ZDNet, שדירג את מייט 20 פרו במקום השני בטבלת עשרת הסמארטפונים הטובים ביותר, בהפרש קטן מנוט 9 שהיה במקום הראשון. מכשירים כמו גוגל פיקסל ואייפון (על כל דגמיהם העדכניים) דורגו רק במקום השלישי והרביעי.

אלא שלדעתנו ההשוואה של מייט 20 פרו לנוט 9 היא יומרנית: סמסונג נוט 9 נחשב למכשיר הטוב בעולם ומחלץ קריאות התפעלות אפילו ממעריצי אייפון המושבעים, בעוד שמייט 20 פרו הוא רק עוד מכשיר מצוין. ההשוואה שלו לנוט 9 אולי מועילה לו שיווקית, אך לאור בדיקתנו לא ניתן להתעלם מהתחושה שהיא נטולת אחיזה במציאות וכי היא נסמכת על העובדה שרובם המוחלט של המשתמשים לא יציבו את שני המכשירים זה מול זה כדי להתרשם בעצמם מההבדלים ביכולות.

נקדים ונסייג כי כל סקירת סמארטפון - הן של מגזינים בחו"ל והן שלנו - מושפעת מטעם אישי וסובייקטיבי, בפרט כשמדובר במאפיינים פיזיים שאמורים להשפיע על הנוחות. על כן נמליץ שתתרשמו בעצמכם מהטלפון (הדבר נכון גם לגבי רכישת מחשב נייד) - מאיכות צבעי המסך, נוחות האחיזה או נוחות המקלדת - ולא תבחרו רק על סמך כתבה בעיתון או השוואת מפרטים.

יתרונות: צילום לילה מרשים ופיצ'ר מראה שימושי

בכל הקשור לעיצוב הכללי, וואווי מייט 20 פרו הוא אחד המכשירים האלגנטיים ביותר בנמצא, עם טוויסט קל לכיוון המגניבות: גוף המכשיר מבדיל אותו מכל סמארטפון אחר בשוק, עם פאנל האחורי שהוא בצבע כחול-סגלגל מטאלי צעקני.

הפיצ'ר החשוב ביותר בסמארטפון הוא כמובן לא העיצוב אלא המצלמה. למייט 20 פרו שלוש מצלמות ברזולוציה של 40, 20 ו-8 מגהפיקסל, ואילו מצלמת הסלפי מצלמת ברזולוציה של 24 מגהפיקסל. על פניו אלה נשמעים נתוני פתיחה מצוינים, ובאמת המצלמות טובות מאד - אך לא בהכרח מתעלות על זוג מצלמות ה-12 מגהפיקסל של סמסונג. בדיקה של המצלמות במצב אוטומטי ובתנאי תאורה שונים - ביום ובלילה, בחוץ ובפנים, בצילומי נוף ובצילומי תקריב - הציגה תוצאות דומות של שני המכשירים. עם זאת, וואווי הביסה תבוסה מוחצת את סמסונג בצילום הלילה: התמונה של מייט 20 פרו בהירה וחדה באופן משמעותי, כתוצאה מאיחוד אוטומטי של פרץ צילומים בן מספר שניות.

חשוב לציין שבסקירה בדקנו את יכולות הצילום הבסיסיות, ולא נכנסנו לעומקם של מצבי צילום ידניים. כמו כן לא התייחסנו לפיצ'רים המאפשרים לבצע מניפולציות על הצילום ולהוסיף לו אפקטים כבר בעת הצילום - תכונות שבהן מייט 20 פרו בהחלט מצטיין.

עוד מאפיינים שראויים לציון: אפליקציית מראה מובנית במכשיר שמתאימה את המצלמה - מבחינת רזולוציה ותאורה - לבחינת מראינו החיצוני, וזאת בהשוואה לסתם שימוש במצלמה במצב סלפי.

צילום המסך הטלפון מבוצע באמצעות הקשה כפולה עם גב פרק באצבע - נוח מאוד, ובוודאי שנוח יותר מהתנועה המגושמת הנדרשת במכשירים של סמסונג.

חסרונות: מסך מעוגל מדי, תצוגה בזבזנית

לוואווי מייט 20 פרו מסך בגודל 6.39 אינץ', אך בהשוואה למסך ה-6.4 אינץ' של סמסונג נוט 9, המסך של מייט 20 פרו ארוך או גבוה יותר. עוד כולל המסך מגרעות - תכונה בלתי נסבלת ולא אסתטית בעליל, שהזדחלה לעיצוב של מכשירים רבים, כולל האייפון.

כשבוחנים את עיצוב המכשיר באופן מעשי, שוליו של המכשיר עגולים - אפילו עגולים מדי. להתעגלות הזו יש משמעות לגבי חווית השימוש היומיומית, משום שהיא גורמת למסך להיראות כאילו אינו שטוח. ילידי שנות ה-70 אולי זוכרים את המעבר - בתחילת שנות ה-90 - ממסכי טלוויזיה קעורים לטלוויזיות שטוחות, ששדרגו את חווית הצפייה באופן משמעותי. כיוון שכך העגלגלות הזאת עשויה להפריע לחלק מהמשתמשים ולמעשה, לא ברור מי כן עשוי למצוא אותה מועילה או נעימה. 

בעיה משמעותית נוספת היא אפרכסת קול קטנה מאוד, שעוצבה בצורת פס צר וקצר מדי. על המשתמש לשנות את אחיזתו באופן שפתח האפרכסת יונח במדויק מול האוזן, אחרת לא ניתן לשמוע כלל את דבריו של בן השיח.

פרמטרים אחרים בהם סובל מייט 20 פרו מנחיתות, במיוחד בהשוואה לנוט 9 של סמסונג, קשורים לתצוגה. גלשנו בפייסבוק בשני המכשירים: מייט 20 פרו בזבז שטחים יקרים על תצוגה לא יעילה שכללה רווחים עודפים ופונטים גדולים, ואלו גרמו למעברי שורה מיותרים. לעומתו, נוט 9 הציג יותר תוכן בכל שטח נתון.

עובדה מצערת זו מצטרפת למסך מבריק מדי שיחד עם מאפיינים של הזכוכית, ובשילוב התעגלות השוליים, גורמים למסך של מייט 20 פרו להבריק ולהחזיר אור באופן שעלול לפגום מעט בחוויית השימוש בו בחדר מואר.

עוד בענייני תאורה, למייט 20 פרו מצב תאורה מיוחד של המסך שמסנן אור כחול ונועד לאמץ פחות את העיניים, ובכך לאפשר ימוש ממושך יותר במכשיר. במייט 20 פרו התצוגה הזו מכונה Eye Comfort, אך היא כמעט שלא משנה את התצוגה ואינה אפקטיבית (זאת לעומת Blue Light Filter, הפיצ'ר המקביל של נוט 9, שמציע תצוגה חמימה ורכה).

בעיית שימושיות מעצבנת היא האופן שבו יש להחליק את האצבע כדי לשחרר את נעילת המסך: ההחלקה אינה מתאפשרת מתחתית המסך, אלא רק מנקודה שקרובה יותר למרכז המכשיר - תנועה שאינה נוחה כלל. אם תנסו להחליק את האצבע מחלקו התחתון של המסך, ייפתח תפריט קיצורי דרך של פונקציות שימושיות כמו פנס, מחשבון, הקלטה ושעון. נעילת המסך נעשית באמצעות פין-קוד שמחייב 6 ספרות (במקום 4, כפי שנהוג בדרך כלל) - המטרה היא אולי ליצור אבטחה טובה יותר, אך זה פחות נוח.

סיכום: מכשיר טוב אך מחירו גבוה מדי

חרף חסרונותיו, וואווי מייט 20 פרו הוא אחד המכשירים הטובים ביותר בשוק, ויכול להביס כמעט כל דגם קיים - למעט סמסונג נוט 9. עם זאת, מייט 20 פרו לא נותן את התמורה בטובה ביותר לכסף: מחירו אינו תחרותי כלל וכלל ועומד על 4,000 שקלים - גבוה ב-500 שקלים מהמחיר הרשמי של נוט 9 המקביל לו עם 128 ג'יגהבייט ו-6 ג'יגהבייט זיכרון. 

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר