גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדוחות טאואר ועד למלחמת הסחר: מה צפוי השבוע בשווקים?

"זה עשוי להיות אחד השבעות הקריטיים במירוץ לסיום מלחמת הסחר", כותבים באלומות ● עונת הדוחות נמשכת - טאואר תפרסם בשלישי ● בגוש האירו יפורסמו ביום שישי נתוני האינפלציה ● מדד מנהלי הרכש בגוש האירו ובגרמניה יפורסם בחמישי ● תחזית השווקים השבועית של "גלובס"

יו"ר הפד פאואל  ודונלד טראמפ./ צילום: רויטרס Carlos Barria
יו"ר הפד פאואל ודונלד טראמפ./ צילום: רויטרס Carlos Barria

המסחר בבורסות העולם צפוי להיפתח מחר (ב') בהמשך לעליות שנרשמו בסוף השבוע האחרון בוול סטריט נוכח האופטימיות שיושגו הבנות בין ארה"ב וסין בנושא הסחר. מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל יום הנשיאים. 

ביום שישי בוול סטריט המדדים רשמו עליות חדות על רקע האופטימיות סביב שיחות הסחר בין ארה"ב לסין, ושוקי המניות עלו זה השבוע השמיני ברציפות. מדד דאו ג'ונס זינק ב-1.7%, ומדד S&P 500 טיפס ב-1.1%. בתוך כך, מדד הפחד (VIX) נפל ב-8%. באירופה, הדאקס זינק 1.9% ומדד הקאק ב-1.8%.

אלו האירועים שיירכזו עניין בשבוע הקרוב:

1. מלחמת הסחר - "אחד השבועות הקריטיים"

מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין תמשיך לעמוד במוקד המסחר לקראת הדד ליין הצפוי ב-1 במארס, ולאחר האופטימיות שנרשמה בשבוע שעבר כאשר הנשיא טראמפ הביע הצהרות חיוביות לגבי המשא ומתן עם הסינים. "זה עשוי להיות אחד השבעות הקריטיים במירוץ לסיום מלחמת הסחר ארה"ב-סין", אמר יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אלומות. "אחרי הבעת אופטימיות זהירה בתקשורת הסינית בסופ"ש האחרון, והצהירו על התקדמות חשובה, השיחות חוזרות השבוע לוושינגטון. גם במידה ולא יגיעו להסכם בזמן הקצר שנותר, ההערכות הן כי שני הצדדים ידווחו על התקדמות משמעותית ויאריכו את השיחות בעוד 45 יום".

2. מאקרו - המשך האטה?

בגרמניה יפורסם ביום שני מדד הסנטימנט הכללי של ZEW, המבקש להעריך את מצב הכלכלה במדינה לששת החודשים הקרובים. זאת לאחר שהכלכלה הגרמנית רשמה צמיחה מזערית של 0.2% ברבעון הרביעי של 2018 לאחר התכווצות של 0.2% ברבעון השלישי של 2018. לפי התחזיות, מדד הסנטימנט של ZEW לחודש בפברואר צפוי להראות ירידה של 14.1 נקודות, בהמשך לירידה של 15 נקודות בחודש ינואר האחרון. ביום שישי יפורסמו נתוני הצמיחה הסופיים של הכלכלה הגרמנית ברבעון הרביעי של 2018.

ביום חמישי יפורסם מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים בגרמניה לחודש פברואר. לפי התחזיות המדד צפוי להצביע על ירידה ל-52.8 נקודות, לעומת קריאה של 53 נקודות בחודש ינואר. באותו היום, יפורסם מדד מנהלי הרכש של בענף הייצור לחודש פברואר בגוש האירו. התחזיות בשוק הן לירידה קלה מ-50.5 נקודות בינואר ל-50.3 נקודות. נזכיר כי קריאה של מעל ל-50 נקודות מצביעה על התרחבות הפעילות הכלכלית.

בארה"ב יפורסמו נתוני הזמנות של מוצרי בני קיימא (צפי לעלייה של 0.2% בדצמבר לעומת ירידה של 0.4% נובמבר); מכירות של בתים קיימים (צפי לעלייה של 2.2% בינואר לעומת ירידה של 6.4% בדצמבר); ומדד הייצור של פילדלפיה לחודש פברואר (צפי לירידה ל-15.6 נקודות לעומת 17 נקודות בינואר).

ביום שישי יפורסמו בגוש האירו נתוני האינפלציה ונגיד הבנק המרכזי יישא נאום מאוחר יותר. 

3. עונת הדוחות - טאואר במוקד

עונת הדוחות בוול סטריט תמשיך לרכז עניין. עד כה 79% מהחברות בקרב ה-S&P 500 דיווחו על תוצאותיהן הכספיות, כאשר 70% היכו את תחזית הרווח ב-3.5% בממוצע אך 62% היכו את תחזית ההכנסות - מעל לממוצע ב-5 שנים.

חברת השבבים טאואר הישראלית צפויה לפרסם דוחות ביום שלישי הקרוב. לפי ממוצע התחזיות של האנליסטים, הרווח למניה יסתכם ב-42 סנט, וההכנסות ב-336.4 מיליון דולר, וזאת לאחר שטאואר הנמיכה תחזיות במעמד פרסום הדוחות לרבעון השלישי. לשנת 2018 כולה ממוצע התחזיות של האנליסטים הרווח למניה יסתכם ב-1.52 דולרים, וההכנסות ב-1.3 מיליארד דולר. נזכיר כי ברבעון השלישי טאואר פספסה את התחזיות המוקדמות של השוק, וסיפקה צפי מאכזב לרבעון הרביעי לפיו ההכנסות יסתכמו ב-340 מיליון דולר.

חברת WIX הישראלית צפויה לפרסם דוחות ביום רביעי הקרוב. 

4. פרוטוקול הפד - המאזן לאן? 

ביום רביעי בארה"ב יפורסם פרוטוקול ועדת השוק הפתוח של הפד, ומעניין יהיה לראות התייחסות של חברי ועדת השוק הפתוח לגבי צמצום אפשרי של המאזן המסחרי של הפד. לדברי אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של אקסלנס, "הספקולציות בשוק מדברות על כך שעוד קודם הדיבורים על חזרה להפחתות ריבית בארה"ב, הפד יעדיף קודם לעצור את הקטנת המאזן. מבחינת המשקיעים עצירת הקטנת המאזן בהחלט תהיה צעד משמעותי לקראת חזרה גם להורדת ריבית, אך בינתיים אין לנו מספיק אינדיקציות שזה מה שהוא מתכוון לעשות. מה שכן יש לנו זה אזכור של הפד מהחלטת הריבית בינואר שהוא יהיה 'גמיש' בנוגע לגודל המאזן. עצירת הקטנת המאזן ככל הנראה לגמרי על השולחן".

כהנוביץ מציין בנוסף את סקר האשראי בבנקים בארה"ב, ולמרות ההאטה רק חלק קטן (6.9%) מהבנקים האמריקאים מקשיח את תנאי האשראי למרות הנפילות של חודש דצמבר בשווקים. "שינוי תנאי האשראי של הבנקים דומה בעיכוב קל לשינוי תנאי האשראי בשוק האג"ח. ולכן הירידה חזרה מאז תחילת חודש ינואר במרווחי האשראי צפויה להתבטא בסקר הבא גם באשראי הבנקאי, שכאמור, בין כה וכה היה קל יחסית. נזכיר גם כי ממצאים היסטוריים וכן סקר קציני הפד הקודם לימדו שגורם קריטי להידוק תנאי האשראי הבנקאי הוא היפוך שיפוע עקום התשואות הממשלתי, מצב שכידוע לא התקיים עדיין. נראה שגם הפד מבין שהתהפכות עקום התשואות איננו רק אינדיקציה למשבר מתקרב אלא גם אחד הגורמים לו ולכן סביר מאד שכל ירידת תשואות ארוכות תגרור אותו להפחית את הריבית הקצרה כדי למנוע התהפכות כזאת".

5. בשוק המקומי - ירידה משמעותית בקצב הצמיחה

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את האומדן הראשוני לנתוני הצמיחה של המשק במחצית השנייה של 2018, לפיהם התוצר המקומי הגולמי עלה ב-2.2% בלבד. מדובר בירידה משמעותית לאחר עלייה של 3.4% במחצית הראשונה של השנה, ועלייה של 4.3% במחצית השנייה של 2017. הצמיחה ברבעון האחרון של 2018 עמדה על 3.1% בשיעור שנתי (על פי האומדן הראשוני), קצב מהיר יותר בהשוואה ל-2 הרבעונים הקודמים (2.3% רבעון שלישי ו-0.9% רבעון שני). בעקבות זאת הצמיחה השנתית ב-2018 עודכנה קלות כלפי מעלה ל-3.3 אחוזים.

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים: "בעקבות הפרסום התחזית שלנו לצמיחה בשנת 2019 נותרה ללא שינוי על 3.2%, בהובלת הצריכה הפרטית (אך בשיעור מתון יותר) לצד גידול ביצוא השירותים וגידול מתון יותר ביבוא. בנוסף, ביום שישי, מדד ינואר היה גבוה מהצפי אך סביבת האינפלציה נשארת נמוכה ובנק ישראל לא צפוי להעלות את הריבית בקרוב. מדד המחירים לחודש ינואר 2019 ירד ב-0.1% והיה גבוה מהצפי (למינוס 0.3%). ירידה עונתית במחירי הלבשה וההנעלה (מינוס 7%), הדיור (מינוס 0.4%) ובדלק קוזזו כנגד עלייה במחירי החשמל והמים, ועלייה גבוהה מהצפי בסעיפי הפירות והירקות (2.7%) והמזון (0.4%). האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלתה ל-1.2%".

לדברי קליין, על פי האומדנים הראשוניים שלנו מדד פברואר צפוי לרדת ב-0.2% בשל ירידה עונתית במחירי ההלבשה והדיור (סוף החורף) וייסוף השקל שלא בא לביטוי במדד ינואר. מדד מרץ צפוי להתחיל את רצף המדדים החיוביים עונתית (מרץ עד מאי) ויעלה ב-0.4% בשל עלייה בסעיפי הדיור, ההלבשה והדלק. ב-12 החודשים הקרובים אנו צופים אינפלציה של 1.1%, כאשר סוף 2019 תסתיים באינפלציה מעט גבוהה יותר".

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: גוגל קופצת ביות מ-9%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר